🗓فلسفه اسلامی و تصوف
👤گفتگویی آزاد با ویلیام چیتیک
🗓جمعه ۲۶ مرداد ۱۴۰۳
ساعت ۴ بامداد (بهوقت تهران)
🔗از طریق این لینک میتوانید در این جلسه آنلاین شرکت کنید.
در صورت درخواست رمز ورود به جلسه، عدد 816525 را وارد کنید.
#رویداد_علمی
@AlBasatin
🔗 لینک فایل ضبط شده جلسه
📚 لهجه های جمعی در بغداد
✍️ هایم بلان
🔰 لهجههای اشتراکی در بغداد اثر هیم بلان یکی از تأثیرگذارترین آثاری است که تا به حال در مورد دیاکرونی زبانی زبان عربی بومی نوشته شده است. این کتاب بر اساس کار میدانی اصلی انجام شده در طی سالهای 1957-1962، پیوستار منطقهای گسترده عربی گفتاری مدرن را که در بخشهایی از بینالنهرین و شمال سوریه کشیده شده و توسط جوامع گفتاری مسلمان، یهودی و مسیحی در بغداد آشکار شده است را نشان میدهد.
2024
مصادر کتاب مقتل امیرالمؤمنین- جیمز بلامی.pdf
441.4K
#دانلود_مقاله
📚 «مصادر کتاب مقتل امیرالمؤمنین، علی(ع)، تألیف ابن ابی الدنیا»
📚 “Sorces of Ibn Abi L-Dunya’s Kitab Maqtal Amir al-Mu’minin Ali” in: Journal of the American Oriental Society, Vol. 104, No. 1, (Jan-Mar 1984).
✍️ جیمز ای.بلامی (James A. Bellamy)
✍️ محمد منیب (مترجم #فارسی)
🔰 نویسنده این مقاله، با بهره بردن از روش فؤاد سزگین (1924 2018میلادی) در بررسی اسناد این کتاب، سعی در پی بردن به منابع موجود و در دسترسِ ابن ابی الدنیا دارد. وی ابتدا از مشایخ بی واسطه مؤلف آغاز کرده تا به راوی مشترک اسناد مشابه دست یابد. همچنین، نویسنده مقاله در جست وجوی این است که ابن ابی الدنیا به کدام یک از مقاتل پیش از خود دسترسی داشته و تا چه حد، اخبار موجود در آن منابع را گزینش کرده است. جیمز بلامی، در تحقیق خود بدین نتیجه رسیده که ابن ابی الدنیا با وجود قرار داشتن در زمره محدثان، به قواعد جرح و تعدیل پایبند نبوده و از روات غیرقابل اعتماد، اخباری نقل کرده است. او از برخی منابع در دسترسِ خود مانند طبقات ابن سعد، به ندرت روایت کرده و در عوض، عمدتاً از منابع شیعی مانند مقتل جابر و ابومخنف، بهره برده است. بلامی، بر این عقیده است که روایت کردن از روات ضعیف، بیانگر آن است که ابن ابی الدنیا هر آنچه در دسترس داشته، نقل کرده و مانند شیوه رایج محدثان، دست به گزینش اخبار نزده است و این، از امتیازات این مقتل به شمار می رود.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🕌 اسلامپژوهی مستشرقان | https://eitaa.com/Islam_Orientalism
الوجهة كربلاء : رحلة المسير من ايران الى العراق
زوار الأربعين تحت المجهر الأميركي
تحت عنوان الوجهة كربلاء : رحلة المسير من إيران إلى العراق. صدرت في 20 تشرين الأول 2016، هذه الدراسة المسحيّة لأكبر تجمّع دينيّ سنويّ في العالم، وهو ذكرى أربعين الإمام الحسين (عليه السلام).
فوتيني كريستيا، إليزابيث داكيسير، درين نوكس[1]، حصلوا على دعم من جمعية أندرو كارنيغي ومكتب البحوث في الجيش الأميركي، لانتهاز فرصة التجمّع المليوني، واستطلاع آراء الشيعة العراقيّين والإيرانيّين في مسائل تهمّ الإدارة الأميركية، وتساعدها على رسم سياساتها في المنطقة تجاه طائفة وضعت تحت المجهر في أواخر القرن الماضي ولا تزال فاعلة في أحداث المنطقة.
واحد وخمسون باحثاً من جامعة الكوفة تجنّدوا بموافقة إدارتها، لإجراء المسح وملء الاستمارات، ولكن الفريق الأميركي هو الذي وضع الأسئلة التي تتحدث عن ….
المزيد على الرابط الاتي:
https://www.iicss.iq/?id=2761
قناة المركز الاسلامي للدراسات الاستراتيجية:
https://t.me/iicss
#خاورشناسان_و_حدیث
🔰 روش فؤاد #سزگین در کشف #منابع یک کتاب کهن حدیثی
📚 بخشی از مقاله «مصادر کتاب مقتل امیرالمؤمنین، علی(ع)، تألیف ابن ابی الدنیا»
📚 “Sorces of Ibn Abi L-Dunya’s Kitab Maqtal Amir al-Mu’minin Ali” in: Journal of the American Oriental Society, Vol. 104, No. 1, (Jan-Mar 1984).
✍️ جیمز ای.بلامی (James A. Bellamy)
✍️ محمد منیب (مترجم #فارسی)
🔻 جمیز بلامی در بخش جمع بندی مقاله می نویسد: «... روش ﻓﺆاد ﺳﺰگین اﯾﻦ ﻣﺰﯾﺖ را دارد که ﺑﺎ ﺑﺮرﺳی ﺳﻨﺪ میﺗـﻮان ﻣﻨـﺎﺑﻊ اصلی ﻣﺆﻟﻒ را حتی ﺑﻬﺘﺮ از ﺧﻮد او ﺷﻨﺎﺳﺎیی کرد.»
▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🕌 اسلامپژوهی مستشرقان | https://eitaa.com/Islam_Orientalism
🔥المصدر: منبع پژوهش جهان عرب
(اختصاصی کانال مطالعات میان رشته ای)
@interdisciplinarity
🔻منبع تحقیقات جهان عرب: المصدر، یک پایگاه داده کامل متنی منحصر به فرد برای مطالعات عربی، مطالعات خاورمیانه و مطالعات اسلامی است. در این پایگاه عظیم داده، عناوین به دو زبان عربی و انگلیسی فهرست شده اند و چکیده ها در صورت موجود بودن به زبان عربی درج می شوند.
🔸المصدر، یک پایگاه داده منطقه ای متن کامل چند رشته ای و منبع تحقیق جهان عرب است که رشته های بسیاری را پوشش می دهد: المصدر شامل منابع ارزشمند کامل متنی، از جمله بسیاری از آنها به زبان عربی است. ارزش خرده فروشی ژورنال فعال، تمام متن و بدون دسترسی باز (USD) 26,392.51 دلار است.
@interdisciplinarity
🔸این پایگاه داده عظیم، شامل مدیریت دقیق و نمایه سازی مجلات دسترسی آزاد (OA) است که منجر به مجموعه ای رو به رشد از 996 مجله فعال جهانی دسترسی آزاد (اپن اکسس) شده است. پس از تایید و گنجانده شدن در این پایگاه، این مجلات دسترسی آزاد، با نمایه سازی موضوعی و با کیفیت بالا و پیوندهای متن کامل پیچیده و دقیق مورد نظر قرار میگیرند.
@interdisciplinarity
🔸منبع تحقیق جهان عرب: المصدر شامل 845 مجله فعال است که در هیچ نسخه ای از جستجوی آکادمیک موجود نیست. پایگاه داده همچنین شامل 1079 مجله فعال نمایه شده و دارای چکیده شده است. 1056 مورد از آنها بررسی شده است.
علاقه مندان برای دسترسی به این پروژه عظیم میتوانند از طریق این لینک اقدام نمایند.
@interdisciplinarity
ر_ستيفن_هامفريز_معاوية_ابن_ابي_سفيان_من_الجزيرة_العربية_الى_الامبراطورية.pdf
5.11M
📚 معاوية ابن ابي سفيان: من الجزيرة العربية الى الامبراطورية
✍️ ستيفن هامفريز
🔰 الطبعة الاولى 2022
▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🕌 اسلامپژوهی مستشرقان | https://eitaa.com/Islam_Orientalism
📚 فاطمیان (2 جلد)
✍️ شاینول جیوا
🔻 رهبر جامعه شیعه اسماعیلی «عبدالله المهدی» پس از یک دوره دراز مدت استتار در سال 297 هجری قمری نخستین امامت-خلافت فاطمیان و حکومت یک دودمان شیعی را پایه گزاری کرد. این امپراتوری شیعی در اوج خود از کرانه های اقیانوس اطلس، در امتداد سواحل جنوبی دریای مدیترانه تا دو سوی دریای سرخ شامل مکه و مدینه گسترش داشت. جلد اول از دو جلد «فاطمیان» تاریخ مختصر دوران اولیه گسترش این امپراتوری تا فتح مصر و انتقال پایتخت به قاهره امروزی در سال 362 هجری قمری را در بر می گیرد. خواننده در سفری تاریخی از پایتخت های آغازین فاطمیان در غرب «قیروان- مهدیه-منصوریه» به پایتخت بعدی قاهره می رود. جلد دوم دوران دویست ساله امامت-خلافت فاطمیان در قاهره و افول نفوذشان در مغرب است.
فاطمیان در این گام دوم تاریخ خود، قاهره را پی افکنده و سیر تحول و تبدیل آن به یک عامل فرهنگی و اقتصادی پیوند دهنده آسیاف افریقا و اروپا را هدایت کردند. آبادانی و مکنت حاکم بر قلمرو و مردم امپراتوری، بستر فرهنگی، هنری و روشنفکری سرزنده ای را پدید آورد که شور و شوق مدنی عصر خود را بازتاب می داد.
🔰 شاینول جیوا، رئیس مطالعات حوزه در موسسه مطالعات اسماعیلی در لندن است. او دارای مدرک دکتری از دانشگاه ادینبورگ است.
▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🕌 اسلامپژوهی مستشرقان | https://eitaa.com/Islam_Orientalism
📚 امتناع دولت یا دولت غیر ممکن؛ نقدی بر امتناع دولت اسلامی وائل حلاق
✍️نگین یاوری
🔻 دکتر وائل حلاق استاد دانشگاه کلمبیا در رشته مطالعات اسلامی، گرایش حقوق به تدریس و پژوهش مشغول است. کتابهای مختلفی در باب تاریخ شریعت و مسائل آن در عصر تدوین در قرن دوم تمدن اسلامی برساخته شده را مورد کنکاش، نقد و همانندسازی با زیست مدرن پرداخته است. ایشان کتابی را با عنوان «امتناع دولت در اسلام» به نقد دوگانه رویکرد اسلامگرایان به امر دولت در عصر مدرن و مواجه دنیای مدرن با این پدیده را مورد نقد قرار داده است. حلاق با رهیافت پارادایمی براین نکته تاکید میکند که بنیاد اصلی مدرنیته، دولتگرایی است و جوهر اسلام اخلاق گرایی است؛ امری که به دلیل تضادهایی که میان دولت مدرن با اخلاق اسلامی به وجود میآید، برسازی دولت مدرن اسلامی را امری ممتنع و غیر ممکن میداند.
🔗 منبع: دین آنلاین
▫️▫️▫️▫️▫️▫️
🕌 اسلامپژوهی مستشرقان | https://eitaa.com/Islam_Orientalism