سرکار خانم غفاری
مدیر عامل محترم انجمن اتیسم ایران
با سلام و احترام، روز جهانی اتیسم را فرصتی می دانم تا از تلاش های چند وجهی سرکار عالی، هیات مدیره محترم و همکاران گرام در حوزه سیاستگذاری،اجرا و حمایت از خانواده ها و کودکان و ایجاد حساسیت در خصوص اهمیت آموزش و پذیرش افراد اتیسم، سپاسگزاری نمایم.
سید حسن موسوی چلک
رییس انجمن مددکاران اجتماعی ایران
۱۴ فروردین ۱۴۰۳
سلام دوستان
هم اکنون روز دوم جلسه مجمع عمومی فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی. جلسه معارفه با انجمن های منطقه آسیا_ اقیانوسیه.پاناما.
۱۴ فروردین ۱۴۰۳
علی صدای عدالت انسانیت(4):
»امام علی(ع) و پذیرش تنوع اجتماعی»
یکی از دغدغه های اساسی در هرجامعه ای بستر سازی برای پذیرش و توجه همه افراد در یک جامعه است. اهیت این موضوع در مددکاری اجتماعی بواسطه منشوراخلاقی واصول حرفه ای و وظایفی که به عهده دارند بسیار زیاد است و شعار سال 1402 انجمن مددکاران ایران هم «مددکاری اجتماعی وتنوع اجتماعی» انتخاب شده بود. شعار سال 2023 فدراسیون جهانی هم حول همین موضوع بود و «احترام به تنوع از طریق اقدام اجتماعی مشترک» انتخاب شده بود. تاملی بر عهده نامه مالک اشتر(نامه 53 نهج البلاغه) گویای دغدغه امام علی(ع) در این زمینه بود.بویژه آنجا که چنین تاکید می کند:« در مورد آنان همچون درندهای مباش که خوردنشان را غنیمت شماری، زیرا آنها دو گروهند یا برادر دینی تواند و یا انسانهایی که در آفرینش شبیه تو هستند (در هر حال باید حقوق آنها را محترم بشماری و بدان) از مردم لغزشها و خطاهایی سر میزند و مشکلاتی به آنها دست میدهد (که آنها را از انجام وظیفه باز میدارد) و به دست آنان از روی عمد یا خطا، کارهای (خلافی) ظاهر میشود (در این گونه موارد) از عفو و گذشت خود آن قدر به آنها عطا کن که دوست داری و خشنود میشوی خداوند از عفوش به تو عطا کند، زیرا تو فوق آنها هستی و پیشوایت فوق توست و خداوند فوق کسی است که تو را زمامدارآنها قرار داده و تدبیر امور آنها را از تو خواسته و به وسیله آنان تو را آزمایش میکند». همچنین در جای دیگر در این نامه اشاره می کند که:« ای مالک، بدان مردم یک کشور از گروههای متعددی تشکیل یافتهاند که هر یک جز به وسیله دیگری اصلاح و تکمیل نمیشود و هیچ کدام از دیگری بینیاز نیست». اینگونه نبود که امام علی (ع) فقط خود را امیرالمونین یاران خود بداند. همه مردم حتی مخالفین مورد توجه ایشان بودند. خداوند در قرآن (آیه ۲۲ سوره مبارکه روم ) هم اختلاف زبان ها و رنگ ها را از نشانه های قدرت خود بیان کرده و آن را نشانه هایی برای دانشوران می داند. پذیرش تنوع اجتماعی و فرهنگی و احترام به حقوق همه شهروندان، حذف تبعیضها و عدالت در دسترسی به خدمات و امکانات در حوزه های مختلف، دنیایی پر از آرامش، صلح و مهربانی را خواهد ساخت. در مددکاری اجتماعی توجه به تنوع اهمیت دارد چرا که مددکاران اجتماعی با افرادی که سر و کاردارند از نظر فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی از قبیل: قومیت، سبک زندگی، مذهب، زبان، سلیقه و نیاز ها، نژاد، شرایط اقتصادی، شرایط اجتماعی، سلامتی، مشکلات، جنسیت، توانایی ها و قابلیت ها و... تفاوت دارند. پذیرش افراد با فرهنگ های مختلف بسیار ارزشمند باشد. چرا که افراد احساسی می کنند که حقوق همه آنها علیرغم همه تفاوت های که دارند در جامعه مورد توجه قرار می گیرد. تنوع اجتماعی موضوعی است که این جهان را زنده تر و جذاب تر می کند. چون احساس می کنند به جامعه ایی که در آن زندگی می کنند تعلق دارند واحساس تبعیض نمی کنند واین تعلق می تواند پشتوانه محکمی برای افراد با ویژگی های مختلف و متفاوت باشد. همچنین زندگی مسالمت آمیزی در کنار یکدیگر داشته باشند.عهدنامه مالک اشتر یک نمونه از اسنادی است که نشان می دهد امام علی(ع) به موضوع تنوع اجتماعی و فرهنگی توجه داشت. با این امید که هیچ کس احساس نکند که در این دنیای به این بزرگی، جایی برای زندگی کردن ندارد و حقوق اش با تفاوت های که دارد رعایت می شود. اگر امام علی(ع) را دوست داریم پس باید اندیشه اش و سیره اش را هم قبول داشته باشیم و در عمل هم پایبند باشیم.
همین و بس.
سید حسن موسوی چلک
مددکار اجتماعی
مراسم سالگرد مرحوم زنده یاد" عبدالرحمن وجودی".
تهران، بهشت زهرا، قطعه ۳۲۷، ردیف ۶۷،شماره۹۲.
۱۶ فروردین ۱۴۰۳
نگرانی از فقر و آثار آن
سید حسن موسویچلک
یکی از وظایف دولتها و حاکمیتها نه فقط تامین نیازهای اولیه که ارتقای کیفیت و امنیت همهجانبه است که در قانون اساسی هم به کرات از جمله در اصل یک و 29 به آن پرداخته شده است.اما آنچه من را به عنوان یک مددکار اجتماعی نگران کرده و در راستای وظایف حرفهای و حساس سازی و مطالبهگری میخواهم به آن بپردازم، موضوع گسترش فقر است و با توجه به اتفاقاتی که در آخر سال و همین کمتر از یک ماه که از سال جدید گذشت و افزایش هزینهها، باید نگران گسترش فقر، عمیقتر شدن فقر و طبیعتا تبعات ناشی از آن باشیم. براساس اخبار و مصوباتی که وجود داشت، خانوادههای تحت پوشش کمیته و بهزیستی قرار شد 30درصد افزایش حقوق داشته باشند، کارمندان دولت 20 درصد، جامعه کارگری 35 درصد که دیدیم تقریبا تمام تشکلهای کارگری موافق نبودند و حتی شنیدم که نمایندهشان هم در جلسه، صورتجلسه را امضا نکرد. جامعه پزشکی هم عدد 46 درصد افزایش را دارد. لذا نگرانی من از فقر، فقر جامعه پزشکی نیست، نگرانی من از فقر، فقر چند گروه است: یک) افراد تحت پوشش سازمانهای حمایتی، فقرشان عمیقتر خواهد شد. با توجه به افزایش 30 درصدی و تورمی که الان داریم، هیچ تناسبی بین میزان افزایش مستمری و تورم نیست. عین همین هم در مورد کارمندان است. کارمندان ما هم فقیر خواهند شد. وقتی 20 درصد افزایش حقوق داریم تناسبی با تورم 38 تا 48 درصد یا هر عددی که میگویند، وجود ندارد. لذا کارمندان ما هم امسال فقیر خواهند بود. بخش بعدی گروه کارگران است که وقتی 10، 11 میلیون تومان برای یک کارگر حقوقی را تعریف میکنیم که هم با تورم تناسب ندارد و هم قبل از این هم شرایط سختی را تجربه میکردند و اعتراضات و تحصنهایی که این گروهها داشتند خودش گویای این موضوع است. موضوع بعدی عمیقتر شدن فقر بازنشستههای اکثر سازمانهاست. حال برخی سازمانها و نهادها، بهواسطه افزایش حقوقی که در زمان اشتغال داشتند، بازنشستگانشان از وضع بهتری برخوردارند ولی عمده بازنشستگان حقوقشان هیچ تناسبی با خط فقر ندارد. این درحالی است که انتظار از بازنشستگان بیشتر است، مخارجشان بیشتر است و حداقل انتظار این است که بعد از دوران بازنشستگی یک زندگی آرامی را داشته باشند و دغدغه نیازهای مالی زندگیشان را نداشته باشند لذا فقر امسال، یک فقر ترکیبی و چندوجهی خواهد بود. از این رو نه این افزایش 30 درصد برای جامعه هدف سازمانهای تحت پوشش حمایتی پاسخگوست و نه برای کارمندان افزایش 20 درصد پاسخگوست و نه 35 درصد برای جامعه کارگری پاسخگوست. خبری خوانده بودم که پایینترین حقوق یک بازنشسته حدود 10 میلیون تومان است. طبیعی است که امسال این شرایط اگر هم قانون برنامه هفتم ابلاغ شود با قوانینی که در مجلس مصوب شده و مالیاتها را هم افزایش میدهد، به نظر میرسد شرایط را برای مدیریت کشور سخت خواهد کرد هرچند امیدواریم اینگونه نشود و تدبیری در این حوزه صورت بگیرد ولی حداقل به عنوان یک مددکار اجتماعی که شاید بیشترین تعامل و ارتباط با فقرا و نیازمندان و محرومان را ما در جامعه مددکاری اجتماعی داریم، به عنوان رئیس این تشکل هم نگرانیام را میخواهم اعلام کنم و هم مطالبهگری نسبت به حقوق این افراد را داشته باشم. امید است که تدبیری کنند والا این فقر گسترده و چندوجهی میتواند روند عادی زندگی مردم در جامعه را و روند حرکت جامعه را دچار مشکل کند چون همه اینها به نارضایتیهای مردم دامن خواهد زد. همانطور که اخیرا در جلسه دانشجویان با رهبری یکی از دانشجویان به همین موضوع اشاره کرد که سفره مردم کوچکتر شده است.
منبع: روزنامه آرمان ملی، شماره ۱۰۸۲، ۲۱ فروردین ۱۴۰۳
*سیدحسن موسوی چلک
رئیس انجمن مددکاران اجتماعی ایران
"بیا تا قدر یکدیگر بدانیم/ که تا ناگه ز یکدیگر نمانیم".
بار دیگر به بهانه عید نوروز دور هم جمع خواهیم شد تا در یک فضای صمیمی تجدید ارادتی داشته باشیم و از حال هم با خبر شویم و دیداری از روی مهربانی با هم داشته باشیم و مروج مهربانی هم باشیم.. این روز ها بیش از همیشه نیاز به خلق شادی های گروهی داریم.
مشتاق دیدارتان هستیم.
ارادتمند.موسوی چلک
دل نوشته ای به مناسبت روز تولد "حامد جان"
سلام، خاطرم هست اولین بار به عنوان داوطلب برای همایش روز ملی مددکار اجتماعی در دفتر استیجاری انجمن در میدان صادقیه شما را دیدم.با این که اولین بار می دیدمت ولی گویی سال هاست که می شناسمت.این ارتباط تا جایی جلو رفت که الان افتخار می کنم در کنار سایر دوستان، عضو هیات مدیره انجمن مددکاران اجتماعی هستید و من هم کنار شما هستم.این تاثیرگذاری شما فراتر از مرز ایران رفت و در کمیته سازمان ملل فدراسیون جهانی مددکاران اجتماعی نقش آفرینی می کنید.روزی که یک مددکاری اجتماعی خوانده( مددکار نما)، شما را به دلیل همکاری با انجمن در مرکز شبانه روزی کودکان اخراج کرد شما با صبوری گفتید "خدا بزرگه و جای حقی نشسته است". روزی که به خاطر تهیه پرپوزال میزبانی ایران برای مجمع عمومی جهانی از شرکت حضوری در مراسم عقد خواهر بزرگوارت عذرخواهی کردید و بصورت مجازی در دفتر انجمن بسنده کردید، روزی هایی که برای نخستین کنگره ۶۰ سال مددکاری اجتماعی ایران مثل برخی از اعضاء هیات مدیره و داوطلبین وقف کردید و روزهایی که در مجامع بین المللی افتخار آفریدید و...به دوستی با شما بیشترافتخار کردم و به حال شما غبطه خوردم.روزهایی که به خاطر بیماری های سخت هم، مسوولیت هایت را به بهترین نحو انجام دادید از شما درس گرفتم.بدون شک مددکاری اجتماعی ایران همیشه از شما به خاطر فعالیت هایت در سطوح بین المللی و منطقه ایی و حتی داخلی به نیکی یاد می کند.
از این که " هستید" خیلی خوشحالم. همیشه سلامت باشید.به گویش مازندرانی" ته تن سات(سلامت)، ته دل خش" حامد جان.
دوستدارت. حسن
۲۴ فروردین ۱۴۰۳
"بیا تا قدر یکدیگر بدانیم/ که تا ناگه ز یکدیگر نمانیم".
بار دیگر به بهانه عید نوروز دور هم جمع خواهیم شد تا در یک فضای صمیمی تجدید ارادتی داشته باشیم و از حال هم با خبر شویم و دیداری از روی مهربانی با هم داشته باشیم و مروج مهربانی هم باشیم.. این روز ها بیش از همیشه نیاز به خلق شادی های گروهی داریم.
مشتاق دیدارتان هستیم.
ارادتمند.موسوی چلک