آرتور سی. میلسپو، مدیرکل مالیه ایران، در گزارشی به تاریخ ۱۵ ژوئن ۱۹۲۵ با عنوان «وضعیت مالی و اقتصادي ایران» این مطالب را درباره جمعیت ایران و تهران در سال ۱۹۲۵ مینویسد:
جمعیت ایران در حدود ۱۲ میلیون نفر، یا به طور متوسط ۱۹ نفر در هر مایل مربع، برآورد میشود. پایتخت و شهر اصلی ایران، تهران با حدود ۲۵۰ هزار سکنه است بنابراین، جمعیت ایران در سال ۱۹۲۵ برابر با جمعیت آن در سال ۱۹۰۰ بود! بدین معنی که ۲۵ سال رشد جمعیت ایران به واسطه بلاي قحطی نیست و نابود شده بود.
کتاب «انگلیس و اشغال ایران در جنگ جهانی اول» - صفحه ۵۴۵
کاهش جمعیت تهران روشنگرترین و مهمترین شاخص قربانیان قحطی است. جمعیت تهران حداقل ۵۰۰ هزار نفر بود. طبق گزارش کالدول، جمعیت تهران در سال ۱۹۲۰ بالغ بر ۲۰۰ هزار نفر میشد، که باز هم نشان از کاهش ۶۰ درصدي دارد؛ میلسپو جمعیت تهران را در سال ۱۹۲۵ در حدود ۲۵۰ هزار نفر ذکر کرده است، در حالی که رابرت دبلیو. ایمبري، نایب کنسول آمریکا، حتی به رقمی کمتر قایل است: او جمعیت تهران را در سال ۱۹۲۴ صد و پنجاه هزار نفر میداند.
کتاب «انگلیس و اشغال ایران در جنگ جهانی اول» - صفحه ۵۴۶
دکتر محمدقلی مجد
مسلماً دركِ تاریخ ایرانِ بعد از جنگ بزرگ بدون آگاهی از این قحطی بدرستی قابل فهم نخواهد بود. افتن فجایع تاریخی دیگري که با قحطی بزرگ ایران برابري کند بسیار دشوار است. در این میان یک نکته بدیهی است، و آن اینکه ایرانِ « بیطرف» بزرگترین قربانی جنگ جهانی اول بود. تلفاتِ هیچ یک از کشورهاي متخاصم، چه از لحاظ نسبی و چه مطلق، با تلفات ایران حتی قابل مقایسه هم نبود.
کتاب «انگلیس و اشغال ایران در جنگ جهانی اول» - صفحه ۵۴۷
قحطی بزرگ ایران در خلال سالهای ۱۲۹۶ تا ۱۲۹۸ شمسی توسط انگلستان از طریق تحریم واردات و صادرات و خرید عمدهی غلات در درون کشور و احتکار آن، به مردم ایران تحمیل شد.
🔴 کانال هولوکاست ایرانی 🔴
@Iranian_holocaust