گزارش تصویری برگزاری هفدهمین مجمع عمومی انجمن کلام اسلامی حوزه
۱۴۰۳/۰۷/۰۳
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🆔@Islamic_theology
به گزارش خبرگزاری بینالمللی اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ هفدهمین مجمع عمومی سالانه انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه با سخنرانی آیتالله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام، شب گذشته در مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) در شهر قم برگزار شد.
آیتالله آملی لاریجانی در ابتدای این جلسه ضمن تبریک میلاد پیامبر اکرم (ص) و امام جعفر صادق (ع)، از وضعیت دشوار و غمانگیز مسلمانان در منطقه، به ویژه در غزه و لبنان ابراز نگرانی کرد.
وی با اشاره به حمایت کشورهای سلطهگر از رژیمهای جنایتکار و چراغ سبز دادن آنها به جنایات در منطقه، بر ضرورت اتحاد و همدلی مسلمانان برای مقابله با این وضعیت تأکید کرد و ابراز امیدواری نمود که با اتحاد مسلمانان و تدبیر صحیح کشورهای اسلامی، شاهد از بین رفتن این وضعیت ناگوار و حاکم شدن وحدت و رحمت در منطقه باشیم.
ادامه خبر👇👇👇
https://fa.abna24.com/story/1488483
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🆔@Islamic_theology
گزارش تصویری | هفدهمین مجمع عمومی سالانه انجمن کلام اسلامی حوزه
به گزارش خبرگزاری بینالمللی اهلبیت(ع) ـ ابنا ـ هفدهمین مجمع عمومی سالانه انجمن کلام اسلامی حوزه علمیه با سخنرانی آیتالله صادق آملی لاریجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در مدرسه علمیه حضرت ولی عصر(عج) در شهر قم، برگزار شد.
گزارش تصویری👇👇👇
https://fa.abna24.com/story/1488264
🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹🔹
🆔@Islamic_theology
هدایت شده از مهدی علیزاده
تاکید آیتالله آملی لاریجانی بر تنقیح رویکردهای جدید در استنباط از کتاب و سنت
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی آیتالله آملی لاریجانی، شب گذشته سهشنبه ۳مهرماه ۱۴۰۳ اعضای انجمن کلام حوزه علمیه قم با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام دیدار کردند.
آیتالله آملی لاریجانی در این جلسه با اشاره به اهمیت استنباط معارف از کتاب و سنت، بر ضرورت احیای مباحث کلامی در حوزههای علمیه تاکید کرد.
ایشان با بیان اینکه در سالهای اولیه اسلام، بحثهای کلامی از جایگاه ویژهای برخوردار بوده و بسیاری از علمای شیعه و سنی به آن پرداختهاند، اظهار داشت که در عصر حاضر، با افزایش شبهات و پرسشهای مربوط به دین، نیاز به مباحث کلامی بیش از پیش احساس میشود.
آیتالله لاریجانی با انتقاد از وضعیت فعلی حوزههای علمیه که در آن مباحث کلامی فلسفی کمتر مورد توجه قرار میگیرد، بر لزوم انجام کارهای جدی و مستمر در این زمینه تاکید کرده و افزود که این امر نباید یک فعالیت جانبی باشد بلکه نیازمند تلاش هدفمند و برنامهریزی شده است.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه سخنان خود به موضوع استنباط معارف از کتاب و سنت پرداخت و بر لزوم بررسی دقیق روشهای استنباط و تطبیق آن با مسائل روز پرداخت. ایشان با بیان اینکه بسیاری از مسائل امروز جامعه نیازمند پاسخهایی بر اساس آموزههای اسلامی است، بر ضرورت پژوهشهای گسترده در این زمینه تأکید ورزید.
این استاد حوزه علمیه ضمن تاکید بر لزوم تنقیح بیشتر مفهوم «حجیت» و تحلیل دقیقتر ماهیت آن در مواجهه با نظامهای اجتماعی پیچیده امروز، به بحث درباره مفهوم "تلائم" پرداخت. ایشان پیشنهاد کرد علاوه بر احکام خمسه همچون واجب، حرام و مستحب و نیز احکام وضعیه، تلائم یا عدم تلائم نظامات مختلف جامعه با کتاب و سنت هم مورد بررسی قرار گیرد. چه بسا از این طریق بتوان نوعی اثر عملی برای معارف کتاب و سنت یافت که مفهوم و واقعیت حجیت را محقق سازد. این البته علاوه بر معارف یقینی یا اطمينان است که در حجیت نیازی به مقدمات دیگر ندارد.
آیتالله لاریجانی با ارائه مثالهایی از نظامهای آموزشی و اقتصادی، نشان داد که برخی از این نظامها ممکن است با معارف دینی تلائم داشته باشند اما لزوماً تحت حکم مستقیم شرع نباشند. وی بر این باور است که باید به دنبال روشی برای سنجش تلائم این نظامها با معارف دینی باشیم تا بتوانیم بهترین تصمیمات را برای اداره جامعه بگیریم.
با بیان اینکه این موضوع یک باب جدید در مباحث فقهی است، ایشان بر اهمیت پژوهشهای آتی در این زمینه تاکید کرد.