‼️ مدارس را به هر بهانهای تعطیل نکنید!
🔺 روحالله متفکرآزاد، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس شورای اسلامی، به درستی بر این موضوع انگشت گذاشته است که تعطیلی های بیبرنامه، نه تنها به آموزش ضربه میزند، بلکه نشان از ضعف برنامه ریزی دارد.
‼️ آلودگی هوا و کمبود انرژی مشکلاتی جدی هستند، اما راه حل آن تعطیل کردن مدارس نیست.
💢همانطور که آقای متفکرآزاد اشاره کرد، ما از دولت می خواهیم که با مدیریت صحیح، راهکارهای جایگزین پیدا کند. می توان با برنامه ریزی دقیق، ساعات مدارس را جابجا کرد و یا در ساعات غیرضروری، مصرف انرژی را مدیریت کرد، نه اینکه با تعطیلی های پی در پی، روند آموزش را متوقف کنیم.
🔺آموزش مجازی، هرچند می تواند در شرایط اضطراری کمک کننده باشد، اما هرگز جایگزین آموزش حضوری نخواهد شد. زیرساخت های آموزش مجازی در کشور هنوز کامل نیست و این امر، خود باعث ایجاد مشکلات جدی شده است. لذا، باید تلاش کنیم که آموزش حضوری را با برنامه ریزی درست و مدیریت قوی، ادامه دهیم.
📎 لینک خبر
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
🔷 انتشار «رووژگار» با موضوع زنان و ادبیات
🔹ماهنامه فرهنگی هنری «رووژگار» شماره جدید خود را با تمرکز بر موضوع زنان و ادبیات منتشر کرد. این شماره با مقالاتی از محمدعلی قاسمی، پژوهشگر و شاعر عضو دبیرخانه زبان و ادبیات کردی ایلامی، به بررسی جایگاه زن در ادبیات فارسی از دورههای مختلف میپردازد.
🔹 قاسمی با اشاره به شاهنامه فردوسی، به دو جنبه مثبت و منفی تصویر زن در ادبیات اشاره دارد و نقش زنان برجستهای چون گردآفرید، رودابه، تهمینه و سیندخت را در نشان دادن ویژگیهای مثبت زنان ایرانی چون خردمندی، جنگاوری و وفاداری بررسی میکند.
💢 این پژوهشگر به مقایسه تصویر سنتی و مدرن زن در ادبیات میپردازد و نشان میدهد که چگونه زنان در ادبیات معاصر، با شکستن سنتها، به عنوان شخصیتهایی مستقل، مطالبهگر و تاثیرگذار در عرصههای اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ظاهر میشوند.
🔻این شماره از «رووژگار»، نگاهی نو به نقش زنان در خلق آثار ادبی و هنری دارد و ضمن ارائه تحلیلهای ارزشمند، آثاری از نویسندگان و هنرمندان زن را نیز به نمایش میگذارد.
🧷 ادامه مطلب در سایت جهانبانو
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
💢 نیاز زنان به گفتگو با همسر
🔺صحبت کردن با همسر، گوش دادن به سخنان او و در میان گذاشتن احساسات خود با او و به طور کلی گفت و گوی صمیمانه با همسر، به زن احساس دوست داشتنی بودن را میبخشد.
💢در این حالت زن احساس میکند در قلب مرد جای دارد و شوهرش فقط به او میاندیشد.
🔻اما هنگامی که مرد حوصله صحبت کردن با همسرش را ندارد، حاضر نیست به حرفهای او گوش دهد و احساسات خود را با او در میان نمیگذارد، زن احساس تنهایی و ناامنی کرده و تصور میکند شوهرش به او علاقه ندارد و او نتوانسته جایگاه خاص خود را در قلب مرد به وجود آورد.
🧷 لینک خبر
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
💠 آن روی سکه مادری
🔹مادری، همانطور که پر از شادی و عشق است، پر از چالشهای روزانه نیز هست. یک روز ممکن است خستگی و ناامیدی ما را فرا بگیرد.
🔹خانهای که همیشه برق نمیزند، فرزندی که شیطنتهایش باعث خرابکاری میشود، و زمان کمی که برای خودمان باقی میماند.اما حتی در این روزها، لحظات کوچکی از آرامش و شادی میتوانند تجربهای متفاوت را به ارمغان بیاورند.
🔹امروز، به جای درگیری با کثیفی و بینظمی، بازی با فرزندم را انتخاب کردم. کمی زمان با او گذراندم و لحظات شیرینی را به اشتراک گذاشتیم.خندههای او،خستگی را از تنم زد و به من انرژی تازهای بخشید.این لحظات کوچک، به من یادآوری کرد که مهمترین چیز در زندگی،رابطه با فرزندانمان است و این که گاهی باید از اولویتهای سخت و سنگین دست بکشیم و آرامش را انتخاب کنیم.
🔹کمی مدیریت زمان، تغییر نقطه نظر، و کمی صلح با خودمان میتواند معجزات کوچکی آفریند. شاید خانه امشب کاملاً مرتّب نباشد، و شاید غذای ما هم آنقدر مفصل نباشد، اما دلمان آرام است و این آنچه استکه اهمیت دارد.
🧷 ادامه مطلب در سایت جهانبانو
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
💢 تفاوت مغز نوزاد دختر و پسر در بدو تولد
🔹️تحقیقات جدید نشان میدهد که مغز نوزادان پسر حجم بیشتری دارد، در حالی که نوزادان دختر به طور متوسط ماده خاکستری بیشتری در مغز خود دارند. این تفاوتها در ساختار مغز، میتواند در پردازش اطلاعات و یادگیری آنها در آینده نقش داشته باشد.
🔺ماده خاکستری، که از اجسام سلولهای عصبی و دندریتها تشکیل شده، مسئول پردازش اطلاعات حسی، ادراکی، یادگیری، گفتار و شناخت است. در مقابل، ماده سفید از آکسونها تشکیل شده که نورونها را به هم متصل میکند.
‼️ یافتههای تحقیق نشان میدهد که نوزادان دختر به طور متوسط ماده خاکستری بیشتری دارند، در حالی که مغز نوزادان پسر دارای ماده سفید بیشتری است.
🔺یومنا خان، دانشجوی دکتری در مرکز تحقیقات اوتیسم کمبریج، رهبری این مطالعه را بر عهده داشته است. این تیم با تجزیه و تحلیل دادههای پروژه توسعه انسان کانکتوم و اسکن مغزی MRI بیش از ۵۰۰ نوزاد، به این نتیجه رسیدند که تفاوتهای جنسی در مغز، از همان ابتدای زندگی وجود دارد.
🧷 لینک خبر
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
🔷 تبیین حجاب در عصر مدرن
🔹مسئله حجاب، موضوعی چند وجهی و پیچیده در ایران معاصر است که ریشه در تحولات اجتماعی، دینی، سیاسی، فرهنگی و تاریخی دارد. در این میان، نسل جدید در جستجوی درک معنای واقعی حجاب است.
🔹زهرا تاجیک، استاد دانشگاه و کارشناس مسائل فرهنگی، در صحبتهای خود به تفاوتهای اساسی در جهانبینی انسان مسلمان و انسان مدرن اشاره میکند. انسان مسلمان، دیدگاه خود را بر اساس ایمان به خدا و دستورات دینی بنا میکند، درحالی که انسان مدرن بیشتر بر عقلانیت محوری و فردگرایی تأکید دارد.
🔹 این تفاوت دیدگاه، تأثیر مستقیمی بر پذیرش یا رد حجاب دارد. از نظر یک مسلمان، حجاب نه فقط یک حکم دینی، بلکه یک ارزش و بخشی از عبودیت است، اما برای انسان مدرن، این مسئله میتواند به عنوان یک محدودیت برای آزادی فردی تلقی شود.
💢 به گفته تاجیک، تغییرات فرهنگی و اجتماعی در جامعه ایران، همراه با تأکید بر آزادی و حق انتخاب، باعث شده تا حجاب به عنوان یک دستور دستوری و بدون توجیه کافی در نظر گرفته شود.
🔻انسان مدرن در مواجهه با بحرانهای معنوی و فقدان هدف در زندگی، به دنبال یافتن پاسخهای ملموس است و اینجاست که تبیین درست مبانی انسانشناسانه و فرهنگی حجاب، اهمیت پیدا میکند.حجاب نه فقط یک حکم دینی، بلکه یک ضرورت برای صیانت از هویت انسانی است.
🧷 ادامه مطلب در سایت جهانبانو
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
🔷 جای خالی «مادر معمولی» در سینمای ایران
🔹سینمای ایران در طول دهههای گذشته، تصویرهای متفاوتی از مادر ارائه داده است. از مادر قهرمان و فداکار تا مادر اسطورهای و ایثارگر، اما جای خالی «مادر معمولی» که با چالشها، ضعفها و واقعیتهای زندگی روزمره روبرو است، همچنان در سینمای ما احساس میشود.
🔹یکی از دلایل این کمرنگی، فشار ایدهآلگرایی بر مادران است. سینمای ایران معمولاً زن را در نقش مادر خلاصه کرده یا شکل تکاملیافته زن را در مادر بودن نشان میدهد.
💢این مسئله باعث شده تا تصویر مادر در سینما به کلیشهای تکراری تبدیل شود و ابعاد انسانی و چالشهای واقعی مادران نادیده گرفته شود. این کلیشهها همچنین میتواند به زنانی که مادر نشدهاند یا تجربه متفاوتی از مادری دارند، آسیب بزند.
🧷 مشاهده خبر
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
#گزارش_اختصاصی
#گزارش_تصویری
💠«نقش زنان و مادران در مقابله با آسیبهای اجتماعی»
🔹️به گزارش پایگاه خبری تحلیلی جهانبانو، اولین نشست تخصصی و هماندیشی اساتید روانشناسی و مشاوره استان قم با موضوع «نقش زنان و مادران در مقابله با آسیبهای اجتماعی» در حال برگزاری است.
💢این نشست به همت سازمان نظام روانشناسی و مشاوره استان قم با همکاری انجمن روانشناسی اسلامی، دانشگاه معارف اسلامی و دانشگاه طلوع مهر به نقش زنان و مادران در مقابله با آسیبهای اجتماعی پرداخته است.
🔹اولین نشست تخصصی و هماندیشی اساتید روانشناسی با حضور جناب آقای مهندس بهنامجو (استاندار محترم قم)، جناب آقای دکتر فتحی آشتیانی (رئیس سازمان نظام روانشناسی کشور) جناب آقای دکتر جانبزرگی(استاد تمام پژوهشگاه حوزه و دانشگاه) و سرکار خانم دکتر چاووشی (عضو هیأت علمی دانشگاه فرهنگیان) و همچنین
💢دغدغهمندان حوزههای روانشناسی که در این نشست حضور دارند.
* مدیران گروه دانشگاهها
* شورای اندیشهورز
* اساتید روانشناسی و مشاوره
* مدیران مراکز مشاوره
*مشاوران، درمانگران و اعضای سازمان نظام روانشناسی ومشاوره استان قم.
*فعالین حوزه آسیبهای اجتماعی
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
‼️ یک زن و ۷۰ مرد؟ این مجلس گناه است!
🔺در آخرین ساعات روز یکشنبه 23 دیماه ۱۴۰۳، خبر درگذشت منیره گرجی، تنها بانوی عضو مجلس خبرگان قانون اساسی، به عنوان یک شخصیت تاثیرگذار در تاریخ انقلاب اسلامی منتشر شد.
🔺منیره گرجی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و با حمایت شهید بهشتی به مجلس خبرگان قانون اساسی راه پیدا کرد. در حالی که بسیاری از نمایندگان مرد با حضور یک زن در این مجلس مخالف بودند، او با شجاعت از حق خود دفاع کرده و در تصویب اصول مربوط به زنان و خانواده نقش بسزایی داشت.
💢 او در یکی از دفاعیاتش گفته بود: «در جلسه اول مجلس خبرگان یکی از نمایندگان بلند شد و گفت: «این مجلس، مجلس گناه است. یک زن و ٧٠ مرد؟!» من پشت بلندگو رفتم و گفتم «مجلس، مجلس شناخت انسان است. من مطمئن هستم گناه نمیکنم؛ هر کس فکر میکند گناه میکند، تشریف ببرد بیرون.»
🔺او همچنین به عنوان فعال سیاسی و مذهبی، تلاشهایش را برای جلوگیری از ورود نظرات غیراسلامی به مجلس صورت داد. او در خاطراتش از نگرانی خود نسبت به حضور افرادی با عقاید ضد اسلامی سخن گفت و تصمیم به نامزدی در انتخابات مجلس خبرگان گرفت تا مجلس را به سمت اهداف انقلاب هدایت کند.
📎 ادامه مطلب در سایت جهانبانو
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
🔷 قالیبافی دختران در سال ۱۳۰۰
🔹 این صنعت با تمام زیباییهای ظاهریاش، داستانهای ناگفتهای از درد، فقر و جانهایی را روایت میکند که در سایه تاریکی زیرزمینها و تحتفشار کمپانیها خاموش شدند.
💢در سال ۱۲۹۲ خورشیدی، این صنعت که هنوز در خانهها و روستاها فعال بود، با بیش از ۶۵ هزار کارگر، مقام اول تولیدات کشور را به خود اختصاص داده بود.
🔹با آغاز روند صنعتیشدن کشور در دوره رضاشاه، تحولی جدید در قالیبافی به وقوع پیوست، زنان قالیباف در زمره محرومترین کارگران از نظر دستمزد و شرایط کاری قرار داشتند و مجبور بودند در شرایط سخت و در زیرزمینهای تاریک کار کنند.
💢 اما سهم زنان و مردان کارگر از این سود، دستمزدی ناچیز و ظالمانه بود. این رنج تنها به زنان ختم نمیشد، بلکه خانوادههای آنان نیز درگیر پیامدهای آن بودند و تلفات در میان اطفال کارگران بسیار زیاد بود.
🧷 مشاهده مطلب
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
#یادداشت_اختصاصی
به مناسبت روز غزه، نماد مقاومت فلسطین؛
❇️زنان غزه؛ پیشقراولان مقاومت و بازسازی پس از آتشبس
🖊فائزه آقامحمدی
🔹در بحبوحه بحرانها و جنگهای مداوم غزه، زنان این منطقه نقش محوری و تعیینکنندهای در مقاومت و پایداری ایفا کردهاند. پس از اعلام آتشبس در غزه، اگرچه به نظر میرسد که خشونتها و درگیریهای نظامی به طور موقت کاهش یافته، اما مشکلات ناشی از جنگ و محاصره همچنان ادامه دارد.
🔺زنان غزه در طول بحرانهای گذشته نه تنها در نقش مادران و همسران فداکار، بلکه به عنوان فعالان اجتماعی، امدادگران و حتی مبارزان در جبهههای مختلف حضور داشتند. این زنان، در حالی که بسیاری از مردان به جبهههای جنگ فراخوانده میشدند، مسئولیتهای کلیدی در حفظ انسجام خانوادهها، جمعآوری کمکهای بشردوستانه، مراقبت از آسیبدیدگان و بازسازی مناطق تخریبشده بر عهده گرفتند. در همین حال، با وقوع آتشبس، مسئولیتهای جدیدی همچون بازسازی روحی و جسمی جامعه، به ویژه در میان زنان، بیش از پیش اهمیت یافته است.
🔹توافق آتشبس شرایطی را فراهم کرده است که زنان غزه بتوانند به بازسازی خانوادههای خود و برقراری آرامش در خانهها و جامعه کمک کنند. اما این بهمعنای پایان مشکلات نیست. بسیاری از زنان هنوز با مشکلاتی همچون از دست دادن عزیزان، آوارگی، آسیبهای روانی و جسمی و فقدان امکانات درمانی روبهرو هستند.
📎یادداشت اختصاصی جهانبانو
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |
💠 جای خالی همسر
🔹در این روزها، حسین سلطانینژاد، همسر شهیده نغمه گلزاری و پدر شهیده مریم سلطانینژاد، با یاد و خاطرات پر از عشق و مهربانی از همسر و دخترش سخن میگوید. نغمه، اهل سیرجان و دانشجوی زبان انگلیسی در کرمان، همواره با آرامش و وفاداری در کنار حسین بود و سال ۱۳۸۸ نقطه عطفی در زندگی آنها شد.
🔹پس از ۱۴ سال زندگی مشترک، فقدان ناگهانی نغمه در سالروز ولادت بیبی فاطمه زهرا (س) بر درد و دلتنگیها افزود. حسین میگوید که این دو سال بیدختر و همسرش بسیار دشوار بوده و هر روز با یاد آنها زندگی میکند.
🔹ویژگیهایی که نغمه و مریم را ممتاز کرده، شامل مهربانی و خدمت به دیگران است. حسین بارها از همسرش گفته که نغمه نسبت به مشکلات دیگران بیتفاوت نمیماند و همیشه در کنار خانوادهاش بوده است.
💢امروز حسین در حال طی مسیر زندگیاش بدون آنهاست، و با یادآوری لحظات خوش گذشته، تسلی مییابد. او همچنان در کنار یاد نغمه و مریم زندگی میکند و امیدوار است که خداوند به او صبر و استقامت عطا کند.
📎 سفر آخر شهیده نغمه گلزاری به مشهد
📢جدیدترین اخبار زنان ایران و جهان در پایگاه خبری تحلیلی جهـــــ🌐ـــــــان بانـــو
| @jahanbanou_ir |