بَقیع یا بقیعُ الغَرْقَد، کهنترین قبرستان مسلمانان و محل دفن ۴ تن از امام شیعه و دیگر وابستگان پیامبر خدا...
بقیع پیش از اسلام، زمینی بزرگ و بوستانی در حوالی شهر یثرب حجاز بود. دفن اموات مسلمانان در این زمین از آغاز سده نخست هجری، رواج یافته و بزرگان و شخصیتهای مهم اسلامی در آن خاکسپاری شدهاند. بقیع در ادوار مختلف اسلامی، مورد توجه حاکمان بوده و بقعه ها و بارگاههایی در آن ساخته شد اما پس از حمله و سیطره وهابیان بر عربستان تخریب گردید. اکنون سطح بقیع در جوار حرم نبوی با خاک یکسان است و سنگ نوشتهای در آن مشاهده نمیشود.
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🟢شفاعت شدگان بقیع
در روایتی از حضرت محمد آمده که در روز قیامت، هفتاد هزار تن با صفات نیکو از بقیع محشور میشوند.او به کسانی که در بقیع دفن شوند، بشارت داده که شفاعت خواهند شد.
꧁ @Jannatul_Baqi꧂
حکومت عربستان سعودی، بقیع را گسترش داده و دور تا دور آن را دیوارچینی و نردهگذاری کرده است. زمین بقیع کاملا مسطح شده و هیچ سنگ قبر منقش و حکشدهای ندارد و برای هر قبر، تنها یک پاره سنگ قرار داده میشود. داخل بقیع، برای عبور مردم و تشییع کنندگان، پیاده رو احداث شده و در بخش ائمه بقیع، فقط اثری از قبر باقی مانده است بدون نام و نشان مشخصه💔
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🔴اندیشه وهابی و تخریب قبور و شرک دانستن زیارت قبور و توسل به ارواح اولیاءالله اگرچه در تاریخ اسلام، سابقه داشته اما ابن تیمنه و سپس عبدالوهاب نجدی، آن را گسترش دادهاند.
وهابیان حجاز، یک بار در 1220 به مدینه یورش بردند که دولت وقت عثمانی (سلطان محمود دوم) فرمان سرکوبی آنان را در ذیالقعده ۲۱۲۲ خطاب به محمد علی پاشا، والی مصر، صادر کرد.آنان سرانجام فتنه وهابیان را در چهارشنبه ۸ ذیالقعده۱۲۳۳سرکوب ساخته و آثار تخریبی را بازسازی کردند.
وهابیان بار دیگر درصفر ۱۳۴۴ قمری به مدینه حمله کردند و با بدعت شمردن بنای بر قبور و زیارت، به تخریب اماکن مذهبی پرداختند. این تخریبها اعتراضات شدیدی را در کشورهای مسلمان از جمله ایران برانگیخت. آیت الله مدرس در مجلس ایران برای مقابله با این عمل تلاش کرد و موضوع تشکیل کمیسیونی را برای بررسی موضوع مطرح ساخت.
#تخریب_بقیع #وهابیان #مدینه
🚨 به شبکه جهانی بقیع بپیوندید
👉https://eitaa.com/joinchat/1017250555C66805b3168
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فیلمی کوتاه از بقیع که از فیلم مستندخانهٔ خدا استخراج شده است. «خانه خدا»فیلمی مستند به کارگردانی ابوالقاسم رضایی ساختهٔ سال ۱۳۴۵ است.
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
دفن آخرین پادشاه لیبی در بقیع
محمد ادریس بن محمد ( المهدی) بن علی سنوسی در سال 1307ق در زاویه جغبوب در لیبی به دنیا آمد نوه بنیانگذار طریقت سنوسیه و نخستین حاکم لیبی (حک-1371 1389ق) بعد از استقلال از ایتالیا بود.
ملک ادریس در موسم حج سال 1397ق در دیداری که با ملك خالد پادشاه عربستان داشت از او خواسته بود که اجازه دهد بعد از مرگش در بقیع دفن شود. در سال 1403ق در قاهره در گذشت و بنا به وصیتش جسدش را به مدینه منتقل و در بقیع دفن نمودند.
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
هدایت شده از شبکه جهانی بقیع
🌿بِـسـمِالـلّٰـہِالـرَحـمـانِالـرَحـیـم🌿
ای کاروان گمشده در خاک!
بر چشمتان غبار کشیدند
در انتظار قافلۀ بعد،
ماندند و انتظار کشیدند
ما با خطر غریبه نبودیم،
آنجا که در بقیع همینها
گرد مزار آینههامان،
هی سیم خاردار کشیدند
#شعر #بقیع #غبار_غم
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🔻تخریب بقیع
پس از تخریب نخست بقیع در سال (۱۲۲۰ق) سلطان محمود دوم عثمانی، در (۱۲۳۳ق) به بازسازی بقیع، اهتمام ورزیده است.پس از آن و تخریب دوم در هشتم شوال۱۳۴۴ که به یوم الهدم مشهور است، مسلمانان از سفر حج، امتناع کردند اما شیخ عبدالرحیم فصولی حائری در همان سال یا سال بعد، همراه با تعداد زیادی از شیعیان، از راه شام، عازم حج میشود و با استقبال عبدالعزیز بن عبدالرحمن بن سعود روبرو میگردد و از همین فرصت استفاده کرده و به تخریب بقیع اعتراض میکند. عبدالعزیز این کار را به ظاهر تقبیح کرده و آن را به تحریک پدر هویدا میرزا حبیب الله بهایی پسر آقا رضا قناد شیرازی مقیم جده و سرپرست حجاج ایرانی نسبت میدهد. هر چند طبق سند دیگری، حبیب الله خان هویدا نقل کرده که عبدالعزیز، ویرانی اماکن مقدس بقیع را به «بدویهای جاهل» نسبت داده و خود را از این عمل بریء دانسته است.به هر حال، شیخ عبدالرحیم فصولی پیشنهاد میکند دو صُفّه مسدّس از سنگ مرمر ساخته شود یکی بالاتر که صورت قبور روی آن باشد. یکی پایینتر که مردم بایستند و زیارت بخوانند. در اطراف این صفه بزرگ طاق نماهایی از سنگ مرمر ساخته شود برای استراحت و نشستن و طلا و نقره هم در آنها بکار نرود.نتیجه این جلسه حفظ محل و نشان قبور ائمه بقیع است و یک نامه رسمی از عبدالعزیز...
#تخریب_بقیع #شیعیان #عثمانی
🚨 به شبکه جهانی بقیع بپیوندید
👉https://eitaa.com/joinchat/1017250555C66805b3168
🔻 اهمیت قبرستان بقیع در دوره ایلخانان
ایلخانان براى رقابت با ممالیک مصر، از یک سو گرایش به تشیع
(صرف نظر از سایر عوامل فرهنگی مؤثر بر این امر) را مد نظر قرار دادند
و از سوی دیگر، برای گسترش نفوذ و سیطره خود بر حجاز کوشیدند.
به دلیل قرار داشتن بقیع در حجاز و توجه شیعیان به آن،
به عنوان عامل پیوند این دو محور در سیاست مذهبی ایلخانان محسوب میشد.
به دلیل گرایش ایلخانان به تشیع و اشتراک مذهبی شرفای مدینه با ایلخانان،
بقیع در کانون توجه دربار ایلخانی قرار گرفت. این توجه، با انتساب قطعی مدفن حضرت زهرا
به بقیع و تعمیم نام بقیع به کل مدینه در تاریخنگاری آن عهد تبلور یافت و با احداث بناهای عام المنفعه و آرامگاه در مدینه و تدفین امیرچوپان و پسرش، چلاوخان، به عنوان دوتن از بزرگان دربار ایلخانی در بقیع، ادامه یافت!
#اهمیت_بقیع #ایلخانان
#سیاست #فرهنگی
🕌 در کمپین حمایت از #بقیع سهیم باشید👇🏻
🌹https://eitaa.com/joinchat/1017250555C66805b3168
🔻بیت الاحزن
در نبود اسناد و آثار مکتوب درباره زمان و چگونگی پیدایش بسیاری مکانهای مقدس و ز یارتگاههــا، باورهــای مردم درباره آنها در دورههای مختلف دســتخوش تغییر شــده و گاه حتی به تغییر کاربری یا ماهیت آنها منجر شــده اســت.
نتایــج بررســی ها نشــان میدهد کــه بیت الاحزن در ســدههای اولیه اســلامی به نام در اصل محل دفن حضرت فاطمه بنت اسد بوده که به نام
«مسجد فاطمه» شهرت داشته وامــا در دورههای بعد با انتســاب به حضرت فاطمه زهــرا«س» ،باورهای دیگری درباره ً در نیمه دوم ســده ششــم - که مدینه به شــهری شیعه نشــین تبدیل شده بود شکل گرفته و نهایتا نام و باور کنونی رایج درباره آن تثبیت شده است.
#بقیع #بیت_الاحزن
#مسجد_حضرت_فاطمه
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رهبر معظم انقلاب : آن روز در دنیای اسلام، از شبهقارهی هند گرفته تا آفریقا، علیه اینها قیام کردند. اگر اینها جرأت میکردند، قبر مطهر پیغمبر را هم ویران میکردند...
#رهبر #قیام #بقیع
#قبر_مطهر_پیغمبر
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂
🔻نامه علما به احمدشاه قاجار و اعتراض به اقدام وهابیون در تخریب قبور ائمه بقیع
بزرگترین امری که عموم اهالی مملکت از پادشاه محبوب خود مترصدند تعظیم شعائر دینیه و رفع خلل اسلامیه و تصدیق مقدسات مذهبی است.
با یک دلی پرخون و قلبی مجروح منظر نتیجه اقدامات ملوکانه و ترمیم بقاع مقدسه و التیام جراحات وارده هستیم.
#نامه #قاجار #بقیع
🕌 در کمپین حمایت از #بقیع سهیم باشید👇🏻
🌹https://eitaa.com/joinchat/1017250555C66805b3168
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
آرزوی دست یافتنیـــــ...
بقیع بدون حرم نمی ماند!
#بقیع_را_میسازیم
#بقیع #قبور_مطهر
🕌 در کمپین حمایت از #بقیع سهیم باشید👇🏻
🌹https://eitaa.com/joinchat/1017250555C66805b3168
🔻صاحب منصبان و اندیشوران ایرانی تبار
مدفون در بقیع
بــا بعثت رســول خــداو گســترش تدریجی اسـلـام به اطــراف و اکنــاف جزیرةالعرب،ایرانیــان نیــز در پــی فتوحــات، بــا روندی نســبتا پرشتاب به اسلام گروییدند بدیهی است که حرمیــن شــریفین، از همــان ابتدا به عنوان کانونهــای معنوی برای تمام مســلمانان، همواره
مورد توجه تمام مسلمانان بوده و هست. از اماکنی که در ادوار مختلف اسالمی مورد اقبال بوده، ز یارت قبرســتان بقیع و آرزو ی دفن شــدن در آن اســت؛ زیرا این مکان شــریف، افزون بــر مدفــن چهــار تــن از ائمــه اهل بیــت:، بســیاری از صحابــه، تابعیــن و اندیشــوران از هر مذهب و ملیتی ازجمله ایرانیان را در دل خود جای داده است. با عنایت به قداست بقیع و فضیلــت دفــن در آن، برخــی صاحبمنصبان و اندیشــوران، یا طبق وصیتشــان به مدینه منــوره منتقــل، و در بقیع دفن میشــدند یا در ســفر حج و ز یارت مرقــد مطهر نبوی،به هر دلیلــی کــه در آنجا فــوت میکردند، بهطور طبیعی در آن قبرســتان شــریف دفن میشــدند.
بــا توجــه به کثرت ایرانیــان مدفون در بقیع، در ایــن مقاله فقط به برخــی صاحبمنصبان و
اندیشوران ایرانی تبار مدفون در بقیع پرداخته شده و شرح حال آنها به ترتیب تار یخی آورده
شــده است. ایرانی بودن، انتساب آنان به شهرهای ایران در منابعی مانند تار یخهای محلی مدینه منوره است که در آنها به این نسبت تصریح شده.
#دفن_ایرانیان_در_بقیع
#اصحاب_ایرانی
🕌 در کمپین حمایت از #بقیع سهیم باشید👇🏻
🌹https://eitaa.com/joinchat/1017250555C66805b3168
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ساخت جنت البقیع
توسط هوش مصنوعی...
✨خاک بقیع بر سر ما تاج دیگر است
بوی بهشت واقعه هرچند دلرباست✨
#بهشت #جنت_البقیع
🕌 در کمپین حمایت از #بقیع سهیم باشید👇🏻
🌹https://eitaa.com/joinchat/1017250555C66805b3168
🔻چرا در قبرستان بقیع گنبد وجود ندارد؟
در دورههای گذشته بر روی بعضی از قبرها بقعههایی وجود داشته و حتی خانههایی در این قبرستان بوده که بعضی از افراد از جمله عباس عموی پیامبر در آن مدفون بودهاند، اما تمامی این بقعهها بعدها به دست وهابیان تخریب شده است.
وهابیان در سال ۱۲۲۰ هجری قمری شهر مدینه را محاصره کردند و بارگاه ائمه معصومین (ع) در بقیع را به دستور سعود بن عبدالعزیز تخریب نمودند که البته مجدداً به دستور عبدالحمید دوم سلطان عثمانی ترمیم شد، اما وهابیان مجدداً در هشتم شوال سال ۱۳۴۴ قمری به مدینه حمله کردند و با بدعت شمردن ساختن بنا بر روی قبور و زیارت به دستور عبدالعزیز آل سعود و به دست امیرمحمد حاکم مدینه تمامی اماکن مذهبی را تخریب کردند.
در حال حاضر هیچکدام از قبرها به جز تکهای سنگ که نشاندهنده وجود قبر است هیچ نشانه دیگری ندارد و در بین قبرها پیادهروهایی برای عبور افراد در نظر گرفته شده است.
#گنبد #بقیع #مظلومیت
🕌 در کمپین حمایت از #بقیع سهیم باشید👇🏻
🌹https://eitaa.com/joinchat/1017250555C66805b3168
افراد برجسته دیگری نیز، در قبرستان بقیع دفن شدهاند که تعداد آنها به هزاران نفر میرسد، در این قسمت به معرفی برخی از معروفترین آنها بسنده میکنیم👆👆
#قبور_بقیع #افراد_مشهور
🕌 در کمپین حمایت از #بقیع سهیم باشید👇🏻
🌹https://eitaa.com/joinchat/1017250555C66805b3168
خواب دیـدم قبرتــان آخر طـلـایی می شود
بُغض مانده در گلو عُقده گشایی می شود
دور قـبـر پـاکـتـان بـا دسـت عُشّاق حسـن
خشت ها بر روی هم،بر پا بنایی می شود
گـنـبـد و گـلـدسـتـه و ایــوان زیـبـای بــقـیـع
عـاقـبـت یــک صـبـح زیـبا رونمایی می شود
#شعر #بقیع
꧁ @Jannatul_Baqi ꧂