هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
14-DAHA247-Hashemi Nejad - paziroftan tobeh hazrat yones be vaseteh ahl beit-(www.Rasekhoon.net).mp3
343.1K
🌷 پذیرفتن توبه حضرت یونس به واسطه اهل البیت علیهماالسلام
🔹أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🔹
#استاد_هاشمےنژاد
@Javanmardi_langarudi
#ذکر_یونسه
🌧《 لا اله الا انت سبحانک انی کنت من الظالمین 》🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
📝 چرا سگ نجس است و نمیتوان آن را درخانه نگه داشت ؟
1⃣ سگ حیوان نجس العین است ونجاست سگ ذاتی است یعنی خلقت سگ ازآغاز به همین گونه بوده است . ذاتی هرچیزی را نمی توان از آن چیز جدا کرد و اصطلاحا گفته میشود : الذاتی لایعلل . امرذاتی قابل تعلیل و علت داشتن نیست .
2⃣ خداوند حکیم است و احکام الهی بر اساس مصالح و مفاسد ، تشریع شده اند یعنی در آن چه خداوند به انجام آن دستور داده ، فواید و مصلحت هایی وجود دارد که با توجه به آن ها ، به انجام آن دستور داده شده است ؛ و درآن چه ممنوع و حرام شده ، مفسده و مضراتی وجود داشته که خداوند با توجه به آن ها ، آن را ممنوع و حرام کرده است .
🔻سگ یکی از نجاسات و نجس العین است یعنی تمام اجزاء بدنش حتی آب دهان او نجس است . حکم نجس بودن آن هم در احادیث معصومین بیان شده است و قبول احادیث معصومین هم به حکم آیات قرآن واجب است . در اسلام چیزی بنام سگ خانگی نیست و نگهداری سگ در خانه جایز نمی باشد .
🔻نگهداری سگ مشکلاتی را برای زندگی ایجاد میکند . در روایت از امام صادق (ع) از نوشیدن و وضو گرفتن با پس مانده آبی که بعضی از حیوانات ( گوسفند ، گاو ، شتر ، الاغ ، اسب ، استر وسنورو درندگان ) نوشیده اند ، سوال کرد . امام فرمود : بنوش و وضو بگیر . سپس از سگ سوال کردم . امام فرمود : نه . پرسیدم : آیا او یک درنده (مثل دیگر درندگان ) نیست ؟
فرمود : نه به خدا ، او نجس است . نه به خدا ، او نجس است .
🔻امام صادق (ع) می فرماید : همانا خداوند نیافرید موجودی را که نجس تر از سگ باشد . فرمود : هرگاه سگ از ظرفی آب خورد ، آن آب را دور بریز . فرمود : هرگاه رطوبتی از سگ به لباس شما برخورد کرد ، پس آنرا بشویید .
3⃣ اما ازنظر علمی و پزشکی در نجاست سگ آلودگی زیاد است و موجب مضرات زیادی برای انسان می شود ، مفید بودن و منفعت داشتن و یا وفادار بودن سگ ، دلیل بر حلیت و پاک بودن نیست ، چرا که خون ، با آنکه از هر چیزی فوائد بیشتری دارد و زندگی انسان به آن بستگی دارد ، دلیل بر این نشده تا پاک باشد . همچنین نجاست او یعنی با آب و خاک هم پاک نمی شود و خوردن گوشت او حرام است زیرا با پیشرفت های علمی ، بعضی ازفلسفه های آن کشف گردیده است . سگ بیولوژیکی ضعیف دارد و بسیار مستعد ابتلا به عفونت های انگلی است .
🔻علاوه بر این مصرف گوشت سگ با هشت نوع بیماری در ارتباط است و کرم تریشن از طریق سگها نیز قابل انتقال است و بافت های سگ نیز به راحتی آلوده می شوند . در روده سگ کِرم کوچکی به طول چهار میلی متر به نام «تینیا ایکینوسکوس» است . وقتی از سگ مدفوع بیرون می آید ، تخم های زیادی از این کِرم همراه مدفوع بیرون می آید و به اطراف مقعد سگ می چسبد . سگ به وسیله زبانش آن تخم ها را به قسمت های دیگر بدنش منتقل نموده و همه جا را آلوده می کند . اگر یکی از این تخم ها به معده انسان وارد شود ، مرض های گوناگونی تولید می کند که احیاناً منجر به مرگ می شود .
🔻وهمچنین براساس پژوهش های جدید درراههای انتقال ویروس ایدز ازحیوانات به انسان برروی جنس سگ و میمون همزیستی باآنها سبب ابتلای انسان به ویروس ایدز میشود . و بهداشتی بودن یا مراقبت از سگ و تمیزی او هیچ تاثیری دردفع میکروب و ابتلا به ایدز ندارد.این یکی از حکمت هایی است که اسلام سگ را نجس العین دانسته تا بدین وسیله مضرّات آن را از انسان دفع کند، اما ممکن است ، علت های دیگری از نظر زیست شناسی وجود داشته باشد که هنوز از آن آگاهی نداریم .
#فرمایشات_حضرت_استاد_انصاریان
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🔹أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🔹
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ خريد و فروش سگ
📝 سوال : خريد و فروش سگ چه حكمى دارد ؟
📖 جواب : خريد و فروش سگ باطل است ؛ و بنا بر احتياط واجب حرام (گناه) مى باشد ؛ و فقط خريد و فروش «سگ شكارى» اشكال ندارد .
#احکام_مکاسب/33
✅ كسى كه نمى تواند به تنهائى وضو بگيرد
" كسى كه نمى تواند وضو بگيرد بايد نايب بگيرد كه او را وضو دهد ، ولى بايد خود او نيّت وضو كند و بنابر احتياط واجب نايب هم نيّت نمايد و با دست خود مسح كند ، و اگر نمى تواند بايد نايبش دست او را بگيرد و به جاى او مسح بكشد ، و اگر اين هم ممكن نيست بايد نايب از دست او رطوبت بگيرد و با آن رطوبت سر و پاى او را مسح كند .
البته هركدام از كارهاى وضو را كه مى تواند به تنهايى انجام دهد ، نبايد در آن كمك بگيرد ".
✅ نماز كسى كه جاهل به نجاست لباس يا بدنش بوده
📝 سؤال : كسى نمى دانسته كه قسمتى از لباس يا بدنش نجس بوده و بعد از چند روز فهميده آيا بايد نمازهاى گذشته را دوباره بخواند ؟
📖 جواب : خير لازم نيست .
✅ نجس شدن لباسهاى كوچك
" اگر لباسهاى كوچك نمازگزار ، مثل عرقچين و جوراب كه نمى شود با آنها عورت را پوشانيد نجس باشد ، چنانچه ساير موانع لباس نمازگزار در آن نباشد - مثل اين كه از مردار يا نجس العين يا حيوان حرام گوشت نباشد - نماز با آن صحيح است ، و نيز اگر با انگشترى نجس نماز بخواند اشكال ندارد ".
✅ همراه داشتن چيز نجس
" چيز نجس مانند دستمال و كليد و چاقوى نجس جايز است همراه نمازگزار باشد ".
✅ شك در باطل شدن وضو
" اگر شكّ كند كه وضوى او باطل شده يا نه ، بنا مى گذارد كه وضوى او باقى است ، ولى اگر بعد از بول استبراء نكرده و وضو گرفته باشد ، و بعد از وضو رطوبتى از او بيرون آيد كه نداند بول است يا چيز ديگرى ، آن رطوبت نجس است و وضوى او باطل است ".
✅ شك در گرفتن وضو
" كسى كه شك دارد وضو گرفته يا نه بايد وضو بگيرد ".
✅ تماس با نجاست در داخل بدن
" اگر چيزى داخل بدن شود و به نجاست برسد ، در صورتى كه بعد از بيرون آمدن آلوده به نجاست نباشد پاك است . بنابر اين اگر سوزن يا چاقو و مانند اينها در بدن فرو رود و بعد از بيرون آمدن به نجاست آلوده نباشد ، نجس نيست .
و همچنين آب دهان و بينى اگر در داخل ، به خون برسد و بعد از بيرون آمدن به خون آلوده نباشد ، نجس نيست " .
✅ رنگ باقيمانده نجاست
" لباسى را كه آلوده به نجاست بوده و شسته ايم ولى رنگ نجاست در آن باقيمانده ، با زوال عين نجاست محكوم به طهارت است هر چند رنگ و بو باقى مانده باشد ".
✅ پاك نمودن شى نجس با آب كر يا جارى
" اگر يكبار چيز نجس را در آب كرّ يا جارى فرو برده يا زير آب لوله كشى شهرى بگيرند به گونه اى كه آب به تمام جاهاى نجس آن برسد پاك مى شود ، و در فرش و لباس و مانند اينها فشار دادن يا ماليدن يا با پا لگد كردن ، لازم است و فرقى ندارد كه آن چيز متنجس به بول باشد يا به غير آن ".
#حضرت_آیت_الله_العظمی_وحید_خراسانی
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
« فَلَيْسَ مَلَكٌ فِي السَّمَاءِ وَ لَا فِي الْأَرْضِ إِلَّا وَ هُمْ يَسْأَلُونَ اللَّهَ فِي زِيَارَةِ قَبْرِ الْحُسَيْنِ علیهالسلام فَفَوْجٌ يَنْزِلُ وَ فَوْجٌ يَعْرُجُ ¹»
" هيچ #فرشته و #پيامبرى در آسمانها نيست جز اینکه از خدا درخواست مىكند كه به او اذن زيارت قبر #حسين عليهالسّلام داده شود ".
" پس دستهاى براى #زيارت به پایين آمده و گروهى پس از زيارت به بالا مىروند ".
#کلام_فقیه
" با اينكه عالى (بالا) به سافل (پايين) ميلى ندارد و آنها كه در ملكوتند به عالم خاكى توجهى ندارند ، قبر او به خاطر همجوارى با بدن شريفش منقلب شده و به گونهاى گشته كه از آسمانها و مقامات عالم بالا #برتر و #رفیعتر شده ".
✨ به همين سبب حضرت مىفرمايد :
" هيچ فرشتهاى نيست حتى #كروبيين و هيچ پيامبرى نيست حتى #اولوالعزم و صاحبان كتاب ، جز اينكه از خدا درخواست اجازه در مورد #زيارت قبر او را دارند و آنها با زيارت اين قبر به چيزى دست مىيابند كه نمىتوان وصف نمود ".
#پےنوشت
۱. كامل الزيارات ، ص۲۷۲.
#برگرفته از کتاب چراغ هدایت ، حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#صَلَّی_اللَّهُ_عَلَیْکَ_یَا_أَبَا_عَبْدِاللَّه
💕 حضرت امام باقر علیه السلام فرمود :
" اگر مردم می دانستند زیارت امام حسین علیهالسلام چقدر فضیلت و ثواب دارد ، از شدت شوق جان میدادند و نفسهایشان از روی حسرت بند میآمد ".
#کاملالزیارات_صفحه142
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#قال_رسول_الله صلیاللهعلیهوآله :
«...إِنَّ ابْنِي هَذَا سَيِّد...¹»
💞 راوی میگوید :
#رسول_خدا صلیاللهعلیهوآله را ديدم ، در حالى مىآمد كه #امام_حسن علیهالسلام را همراه داشت ؛ آن حضرت گاهى متوجه مردم و گاهى متوجه حسن علیهالسلام مىشد و میفرمود :
اين پسر من ، #سرور و #آقا است .
#کلام_فقیه
🔆 #امام_مجتبی علیهالسلام كسى است كه آقاى اين جهان ، او را آقا و سرور ناميده است و اين تعبيرى است كه دلالت بر #امامت او دارد ؛ چرا كه سيادت و آقائى عنوانى اضافى است و مضاف اليه آن ، غير از او از امت مىباشند ؛ پس او آقا و سيّد بر دیگر افراد اين امّت است .
💕 و در روايات متعدد وارد شده است كه #حسن و #حسين علیهماالسلام هر دو امامند ؛ خواه قيام كنند و يا از حقّ خود گذشته و سكوت پيشه كنند .²
#پےنوشت
۱. بحار الأنوار، ج۴۳، ص۲۹۸.
۲. مناقب آل ابىطالب، ج۳، ص۳۶۷.
#برگرفته از کتاب زینت عرش خدا ، حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
📝 حضرت امام صادق علیهالسلام :
" سه مرتبه بگو : « صَلَّى اللهُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللهِ » که سلام به آن حضرت ، از دور و نزدیک به ایشان مى رسد ".
#جوانمردےلنگرودے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
⚜ سلام بر امام حسین علیه السلام
📝 یونس بن ظَبیان به امام صادق علیه السلام عرض می کند :
« فدایت شوم ! بسیار مى شود که از امام حسین "علیه السلام" یاد مى کنم . در آن هنگام چه بگویم ؟
📝 حضرت فرمودند :
« قُلْ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْكَ يَا أَبَا عَبْدِ اللَّهِ تُعِيدُ ذَلِكَ ثَلَاثاً فَإِنَّ السَّلَامَ يَصِلُ إِلَيْهِ مِنْ قَرِيبٍ وَ مِنْ بَعِيدٍ »
" سه مرتبه بگو «صَلَّى اللهُ عَلَیْکَ یا اَباعَبْدِاللهِ» که سلام به آن حضرت ، از دور و نزدیک به ایشان مى رسد ".
📚 کافى ، ج4 ، ص575 ، ح2
🌷 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌷
@Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌧 امام صادق (علیه السلام):
" هر کس که خدا خیرخواه او باشد ، محبت حسین (علیه السلام) و زیارتش را در دل او می اندازد ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌧 حبّالحُسَین عَلیهالسّلام...
📝 عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قال:
«مَنْ أَرَادَ اللَّهُ بِهِ الْخَیْرَ قَذَفَ فِی قَلْبِهِ حُبَّ الْحُسَیْنِ علیه السلام وَ حُبَّ زِیَارَتِهِ.»
📖 #امام_صادق علیه السلام فرمودند :
«هرکسی که خداوند خیرش را بخواهد ، #حب_امام_حسین علیهالسلام و #حب_زیارتش را در قلب او میاندازد.»
📚وسائل الشیعه، ج۱۴، ص۴۹۶
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
" مرحوم آیت الله بروجردی مبتلا به چشم درد بودند و یک سالی افراد برای عزاداری به منزل ایشان می آیند و ایشان مقداری از همین گٍل هایی که در عزاداری به خودشان مالیده اند را به چشم می گذارند و مشکل چشم ایشان برطرف می شود . ایشان تا #نود سال عمر کردند و با این همه مطالعه و تحقیق تا آخر عمر به عینک نیاز پیدا نکردند ".
#جوانمردےلنگرودے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
✅ نجس کردن تربت
🔹پرسش : اگر تربت امام حسین علیه السلام نجس شود چه تکلیفی داریم؟
🔺پاسخ : نجس کردن تربت امام حسین (علیه السلام) حرام است و پاک کردن آن واجب و اگر درمحلّ آلوده اى بیفتد باید فوراً آن را بیرون آورد و آب کشید، هرچند مخارجى داشته باشد و اگر بیرون آوردن آن ممکن نباشد احتیاط واجب آن است که اگر مستراح باشد به آن مستراح نروند تا یقین کنند از بین رفته و در آب حل شده است.
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه}🌺
@Javanmardi_langarudi
🌼شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید🌼
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌴مستحب است کام كودك خود را به آب فرات و تربت قبر حضرت حسين (علیه السلام) برداريد ...🌴
🌱 استفتائات مراجع
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
Hashemi-Nezhad--Rasol-Turk.mp3
3.89M
#بسیار_ویژه_شنیدنی
🌷 توبه رسول ترک
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
✅ مقدار مجاز خوردن تربت
📝 پرسش : آیا خوردن روزانه تربت به نیت شفا جایز است؟ مقدار آن چقدر باید باشد؟
📖 پاسخ : جایز است به اندازه یک عدس از آن را در نصف استکان آب حل کنند و گاهی به قصد استشفاء از آن تناول کنند نه هر روز.
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
💕 سفارش میکنم به دستمالی که اشکهای زیادی در رثای جدم - امام حسین (علیه السلام) - و اهل بیت مکرم او ریخته و صورت خود را با آن پاک میکردم، بر روی سینه در کفنم بگذارند ...
#آیت_الله_مرعشی_نجفی
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌷 در وصیتنامهٔ آیت الله العظمیٰ مرعشی نجفی(ره) آمده است :
" سجاده ای که هفتاد سال بر روی آن نماز بجا آورده ام و تسبیحی از تربت امام حسین (ع) که با آن در سحرها به عدد دانه هایش استغفار کرده ام با من دفن شود "
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌸🌼 حجت الاسلام والمسلمین قرائتی:
در چهار مركز، انسان مسافر می تواند نمازش را تمام بخواند:
🍃 مركز الوهيت و خداپرستی : مكه
🍃 مركز نبوّت : مسجد پيامبر «صلی الله علیه و آله» در مدينه
🍃 مركز ولايت: مسجد كوفه
(محل حکومت امیرالمؤمنین «علیه السلام» و امام زمان «عَجّلَ اللهُ تَعالی فَرجهُ الشّریف»)
🍃 مركز شهادت: حرم امام حسين «علیه السلام»
📚 پیوند های نماز؛ حجت الاسلام قرائتی؛ ص 44
@Javanmardi_langarudi
🌱أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌱
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
✨حرم امام حسین علیه السلام✨
🌼قسمت اول🌼
💥امام صادق علیه السلام فرمود : در چهار مکان نماز تمام است :
1⃣ مسجدالحرام🍃
2⃣ مسجدالنبی صلی الله علیه و آله وسلم🍃
3⃣ مسجد کوفه🍃
4⃣ حرم امام حسین علیه السلام ۱🍃
💥اینها را اماکن تخییر می نامند، یعنی مکانهایی که مسافر می تواند نماز را تمام یا شکسته بخواند.
💥محل دفن امام حسین علیه السلام و اطراف قبر ایشان تا جایی که حرم نامیده می شود ، دارای احکام خاصی است که به برخی از آنها اشاره می کنیم :
1⃣ یکی از چهار مکانی که مسافر می تواند نمازش را تمام بخواند حرم اباعبدالله الحسین علیه السلام است۲. این مطلب از دو جهت قابل توجه و دارای اهمیت است :🍃
💫الف : حرم امام حسین علیه السلام در ردیف حرم خداوند تعالی و حرم رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم قرار گرفته است.
💫 ب : در حدیثی آمده است : سرّ آنکه مسافر می تواند نماز خود را تمام بخواند، بدان جهت است که در این جاها نباید احساس غربت کند و مثل آن است که در خانه خود نماز می خواند چون : مسجدالحرام ( خانه الوهیّت ) اولین خانه ای است که برای مردم بنا شده است،
🌷 { إِنَّ أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِی بِبَکَّةَ مُبَارَکا وَ هُدیً لِلْعَالَمِینَ } سوره آل عمران، آیه ۹۶🌷
🌷 و معمار آن خانه حضرت ابراهیم ، پدر همه مسلمانان است،🌷
🍂چون قرآن می فرماید :
🌷{ مِلَّةَ أَبِیکُمْ إِبْرَاهِیمَ هُوَ سَمَّاکٌمُ الْمُسلِمینَ
مِن قَبْلُ} سوره حج آیه ۷۸🌷
🌷و هیچ کس در خانه پدری نمازش را شکسته نمی خواند.🌷
🍂و مسجد النبی( مکان نبوت ) و مسجد کوفه ( مکان ولایت و حکومت حضرت علی علیه السلام ) نیز چنین است، چون پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم فرموده است :
ُ 🌷اَنَا وَ عَلیٌ اَبَوٰا هٰذِهِ الْأُمَّة🌷
🌷من و علی دو پدر این امت هستیم.🌷
و در حرم امام حسین علیه السلام ( مکان شهادت ) که یادآور شهادت است، همه حکم شاهد و حاضر را دارند و حاضر (غیر مسافر) نیز نمازش تمام است.
2⃣ تمام روضه شریف حرم مطهر امام حسین علیه السلام و رواقها و مسجد متصل به آن همین حکم را دارد و مسافر می تواند در آنجا نیز نماز را تمام بخواند ،۳
ولی در غیرروضه شریفه ؛ احتیاط مستحب است که مسافر نمازش را شکسته بخواند.۴🍃
3⃣ مسافر میتواند در اماکن تخییر بدون نیت تمام یا شکسته ،نماز را شروع کند و در وسط آن یکی را اختیارکند و بر همان اساس نماز را به پایان ببرد و حتی در اثنای نماز می تواند نیت را برگرداند ، مثلاً به نیت شکسته خواندن ، نماز را شروع کرده و در اثنای نماز قصد کند که نماز را چهار رکعتی تمام کند و همچنین به عکس ( تا وقتی که محل عدول نگذشته باشد ) پس اگر به نیت نماز چهاررکعتی شروع کند،و در رکعت اول یا دوم تصمیم بگیرد که نماز را شکسته بخواند اشکال ندارد.۵🍃
4⃣ حکم تخییر مخصوص نماز است،بنابراین، شخص مسافر حتی اگر تمام روز را در حرم امام حسین علیه السلام یا در کربلا بماند، نمی تواند روزه بگیرد،مگر روزه مستحب با نذر که حکم جداگانه دارد.۶🍃
✍ رو نوشت
۱)وسائل الشیعه ج۵،ص۵۴۶
۲)تحریر الوسیله، ج۱،ص۲۶۴،القول فی احکام المسافر،م۸،توضیح المسائل،م۱۳۵۶
۳)به فتوای برخی از مراجع معظم تقلید ،نماز
مسافر تنها در اطراف ضریح مقدس و زیر گنبد و در جاهای دیگر شکسته است.
۴ و ۵ و ۶) تحریر ااوسیله ج ۱' ص۲۶۴،القول فی احکام المسافر،م۸،م ۱۰
{احکام حسینی استاد عزیزم حجت الاسلام والمسلمین حاج محمد حسین فلاح زاده}
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
✨حرم امام حسین علیه السلام✨
🌼قسمت دوم🌼
5⃣ حفظ احترام حرم واجب است و هر کاری که بی احترامی به آن باشد حرام است؛ مثل آب دهان انداختن یا باکفش وارد شدن.۱🍃
6⃣ نماز خواندن در آنجا ثواب بسیار دارد و در برخی روایات وارد شده که ثواب در حرم امامان از ثواب نماز در مسجد بیشتر است.۲🍃
7⃣ توقف جنب و حائض و نفساء در حرم امامان علیهماالسلام، بنابر احتیاط جایز نیست، ولی عبور از آن به طوری که از یک در وارد و از در دیگر خارج شود ،اشکال ندارد و احتیاط مستحب است که در آن حال از داخل حرم عبور نکند، این حکم اختصاص به اطراف ضریح (روضه شریفه) و رواق ها دارد ، ولی صحن ها و حرم امامزاده ها این حکم را ندارد.۳🍃
8⃣ زن مستحاضه می تواند به مسجد یا حرم امامان معصوم علیهماالسلام برود و در آنجا توقف کند، حتی مستحاضه متوسطه و کثیره ، ولی احتیاط مستحب است اگر غسل هایی که برای نماز گفته شده انجام نداده در آنجا توقف نکند.۴🍃
9⃣ چون حرم امام حسین علیه السلام مکان مقدسی است، اگر انسان کار خیری انجام دهد؛ مثلاً قرآن تلاوت کند یا به فقیری صدقه دهد ،ثواب بیشتری دارد و اگر گناهی مرتکب شود، مثلاً دروغ بگوید یا غیبت کند یا به نامحرمی نگاه کند ، عذاب افزون تری خواهد داشت و اگر آن گناه موجب حد یا تعزیر باشد، به جهت حرمت شکنی آن مکان ،مجازات بیشتری خواهد شد.🍃
رونوشت :
۱)استفتائات امام خمینی ، ج ۱، ص۴۷.
۲)العروة الوثقی،ج۱ ص۴۵۲،م۵؛ تحریر الوسیله،ج۱،ص۱۵۱،وص۵۹۶.
۳و۴)العروةالوثقی ، ج۱،صفحات ۲۰۳ و ۲۳۸. تحریر الوسیله ج۱ فصل فی الاستحاضه ص۵۹،م۸ و ص ۲۵۳ م۱۸
{احکام حسینی استاد عزیزم حاج محمد حسین فلاح زاده دامت برکاته}
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌹 وقف 🌹
1⃣ وقف آن است که انسان مالکیت خود را از مالی سلب کند و منفعت آن را در راه خدا و خیر قرار دهد.۱
2⃣ صیغه وقف را لازم نیست به عربی بخوانند، بلکه اگر مثلاً بگوید خانه خود را وقف کردم ۲ ، وقف صحیح است.۳
3⃣ واقف باید مال وقف شده را به متولی تحویل دهد۴، بنابراین اگر انسان چیزی را وقف حرم امام حسین علیه السلام کرده باشد باید به مسئولان دفتر موقوفات حرم تحویل دهد.
4⃣ پس از آنکه مالی را وقف کرد و تحویل داد، واقف نمی تواند عنوان آن را تغییر دهد؛ مثلاً اگر چیزی را وقف حرم امام حسین علیه السلام کرده باشد نمی تواند به وقف برای حرم امامی دیگر یا مسجد یا حسینیه تغییر دهد.۵
5⃣ اگر چیزی را برای حرم امام حسین علیه السلام وقف کرده باشد، منافع آن بابد صرف در تعمیر و تأمین نور و اجرت خدمتگزاران و نگهبانان و سایر هزینه های حرم شود۶. از آنجا که امروزه خود افراد نمی توانند منافع موقوفات را به این مصارف برسانند لازم است به مسئولان دفتر موقوفات حرم تحویل دهند تا به مصارف شرعی آن برسد.
6⃣ اگر چیزی را برای سیدالشهداء علیه السلام وقف کرده باشد ، صرف در عزاداری آن حضرت، مانند مزد قاری و آنچه در مجالس عزای امام حسین علیه السلام متعارف است می شود.۷
🔺 رونوشت 🔺
⬅️ ۱) تحریر الوسیله ج ۲ کتاب الوقف و اخواته ص ۶۲.
⬅️ ۲) به فتوای برخی از فقهاء ، وقف به عمل هم بدون خواندن صیغه وقف صحیح است، مثلاً اگر فرشی را به قصد وقف بودن در مسجد یا حرم پهن کند، صحیح است.
⬅️ ۳) توضیح المسائل م ۲۶۷۷.
⬅️ ۴) توضیح المسائل ص ۶۴ م ۸ و ۱۴.
⬅️ ۵) توضیح المسائل ص ۷۴ م ۶۹.
⬅️ ۶) توضیح المسائل م ۵۷.
⬅️ ۷) توضیح المسائل م ۵۸.
🔹احکام حسینی استاد عزیزم حاج محمد حسین فلاح زاده دامت برکاته🔹
🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه}🌺
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🍃زیارت امام حسین علیه السلام🍃
🌺 برای تشرّف به حرم مطهّر هر یک از معصومین علیهماالسلام و نیز حرم امام حسین علیه السلام و در حال زیارت قبر مطهر ایشان، این کارها مستحب است :
1⃣ غسل زیارت، و کیفیت آن هم باسایر غسلها فرقی ندارد ولی به نیت غسل زیارت انجام داده می شود.
2⃣ باطهارت و با وضو بودن.
3⃣ پوشیدن لباسهای پاک و تمیز؛ و بهتر است لباس سفید بپوشد.۱
4⃣ با آرامش و وقار حرکت کردن و گامها را کوتاه برداشتن.
5⃣ مشغول بودن به ذکر، به خصوص ذکر {الله اکبر} و {الحمدالله} در حال رفتن به حرم.
6⃣ خواندن اذن دخول؛ اجازه گرفتن برای ورود به حرم.
7⃣ بوسیدن آستانه و درگاه حرم، ولی سجده کردن جایز نیست، مگر آنکه سجده شکر به جهت توفیق این زیارت.
8⃣ وارد شدن به حرم باپای راست.
9⃣ نزدیک حرم رفتن به طوری که بتواند در کنار ضریح قرار گیرد، در صورتی که مزاحمتی برای زائران نداشته باشد و سبب اختلاط با نامحرم نباشد.
🔟 ایستادن در حال زیارت ، اگر عذری ندارد و بتواند بایستد.
1⃣1⃣ تکبیر گفتن پیش از زیارت ، وقتی قبر مطهر را می بیند.
2⃣1⃣ خواندن زیارتهایی که از معصومین علیهماالسلام رسیده است.
3⃣1⃣ آهسته زیارت خواندن و پرهیز از صدای بلند.
4⃣1⃣ خواندن دو رکعت نماز زیارت ، پس اززیارت و هدیه ثواب آن به حضرت.
5⃣1⃣ پشت به قبله و رو به قبر زیارت خواندن.
6⃣1⃣ خواندن دعا و قرآن و هدیه ثواب آن به حضرت.
7⃣1⃣ توبه از گناهان ، زیرا حرم امام حسین علیه السلام و نیز حرم معصومین علیهماالسلام محل پذیرش توبه است.
8⃣1⃣ پرهیز از سخنان ناشایست و لغو و بیهوده و امور دنیایی در حرم.
9⃣1⃣ بیرون رفتن از حرم پس از زیارت ، تا جا برای دیگران باشد و از زیارت ملول نشود و شوق زیارت همچنان در دلش زنده بماند.۲
🌹رونوشت
۱ ) در زیارت سایر مشاهد مشرفه عطر زدن و خوشبو کردن خود، مستحب است، اما در زیارت امام حسین علیه السلام مستحب نیست.
۲) العروةالوثقی ،ج ۱،فی الوضوئات المستحبه،ص۱۹۴؛ الخامس فی الأغسال المکانیه والفعلیه،ص ۴۶۲؛ سراج الشیعه فی آداب الشریعه،ص۴۱؛ مفاتیح الجنان، آداب زیارت.
[احکام حسینی استاد عزیزم حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین فلاح زاده دامت برکاته]
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🕊🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🕊
🌷 نام امام حسین «علیه السلام»🌷
🌺 برخی از اسامی ، اماکن ، ایام ، افراد و اشیاء دارای تقدّس و احترام خاصی هستند .
قداست اینها به کیفیت و مقدار ارتباط آنها با ذات اقدس الهی است ، چون تمام قداست ها از آن خداوند است ، پس :
● نام خداوند و صفات او مقدس است ، چون اسماءالله اند .
● پیامبران برترین انسان ها هستند ، چون، انبیاء الله اند .
● قرآن دارای احترام خاصی است ، چون، کتاب الله است .
● پیشوایان معصوم « علیهم السلام » دارای منزلت ویژه ای هستند ، چون حجج الله اند .
● پس از معصومین « علیهم السلام » شهید دارای برترین مقام است ، چون قتیل فی سبیل الله است .
● کعبه و مسجد الحرام ، بلکه تمام مساجد محترمند ، چون بیوت الله اند .
● و روز جمعه و عیدین و غدیر و عاشورا و ماه رمضان دارای احترام و قداست ویژه اند ، چون ایام الله اند .
🌺 نام مبارک امام حسین «علیه السلام » نیز چون از نام های بهشتی و نام حجه الله و ثارالله است ، دارای احترام و احکام خاصی است :
١. حفظ احترام این نام لازم ، و بی احترامی به آن حرام است .
٢. هر گونه عملی که به نوعی بی احترامی به نام امام حسین « علیه السلام » محسوب شود ، حرام است ، مانند :
(* سوزاندن ورقه ای که نام ایشان بر آن نوشته شده است .
* انداختن در جایی که بی احترامی به آن
باشد، مثل محل زباله و خاکروبه .
* نوشتن آن با چیزی و بر چیزی که بی احترامی باشد .
* گذاشتن چیزی بر آن که بی احترامی به حساب آید .)
٣. رساندن جایی از بدن به نام امام حسین
« علیه السلام » بدون طهارت بنابر احتیاط جایز نیست ، بنابر این دست گذاشتن بر نام امام حسین « علیه السلام » یا آویختن زیور یا پوشیدن لباس که نام امام حسین
« علیه السلام » بر آن نوشته شده در صورتی که تماس با بدن داشته باشد ، بنا بر احتیاط حرام است .
۴. اگر کسی را به نام حسین نامگذاری کنند ، نام آن شخص احکام مربوط به نام امام حسین
« علیه السلام » را ندارد .
☘ آدرس : العروه الوثقی ، ج ١ ، ص ٢۰٣ ; استفتائات ، ج ١ ، ص ۴٧ و ۴٨ ، اجوبه الاستفتائات ، ترجمه فارسی ، س ١۶۴ .
{احکام حسینی ،نوشته ی استاد عزیزم حجت الاسلام والمسلمین حاج محمد حسین فلاح زاده}
🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه}🌺
@Javanmardi_langarudi
🕊🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🕊
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌿 ایّام مخصوص زیارت امام حسین علیه السلام 🌿
1⃣ شب و روز جمعه
2⃣ روزهای اول و وسط و آخر ماه های قمری
3⃣ روز عاشورا
4⃣ اول و نیمه ماه رجب
5⃣ سوم شعبان (سالروز ولادت آن حضرت )
6⃣ شب نیمه شعبان
7⃣ در تمام روزهای ماه رمضان به ویژه در دهه آخر آن ماه
8⃣ شب های قدر
9⃣ عید فطر
🔟 روز عرفه
1⃣1⃣ عید قربان
2⃣1⃣ روز مباهله ( ۲۴ ذی الحجه )
3⃣1⃣ روز دوشنبه ی هر هفته، که روز مخصوص زیارتی امام حسن و امام حسین علیهماالسلام است.
✍ کتاب احکام حسینی استاد عزیزم حجت الاسلام والمسلمین حاج محمد حسین فلاح زاده
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
🌴{ احکام و مسائل شرعی }🌴
💥👇💥
@Javanmardi_langarudi