هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
💎 احکام روزه بخش دوم #مبطلات_روزه قسمت چهارم
❄️ همینطور که خوردن و آشامیدن باعث ابطال روزه میشه فرودادن گرد و غبار غلیظی که به حلق رسیده و تبدیل به گل شده هم روزه رو باطل میکنه .
❄️ برای همین کسانی مثل زحمتکشان شهرداری که در معرض گرد و غبار هستن باید مراقب باشن که روزشون باطل نشه .
❄️ به طور کلی اگه روزه دار میخاد به جایی بره که احتمال میده غبار یا دود به حلقش برسه باید احتیاط کنه و به اون مکان نره مگه اینه مطمئن باشه غباری به حلقش نمیرسه .
❄️ یا فراموش کنه که روزس یا اینکه فراموش نکرده ولی در عین مراقبت و اطمینان ، بی اختیار و یکباره غباری به حلقش برسه که دراینصورت روزش باطل نمیشه .
❄️ فرقی نمیکنه چه نوع غباری وارد حلق بشه . همه غبارها چه غبار چیزهایی مثل خاک که خوردن اون حرامه وچه غبار چیزهایی مثل آرد که خوردن اون حلاله مبطل روزه هستن .
❄️ حتی دودها هم سبب ابطال روزه میشن. مثلا استعمال دخانیات علاوه بر اونکه حرامه بنابراحتیاط واحب دودش روزه رو باطل میکنه واگه روزه داری از دخانیات استفاده کنه هم باید روزه رو قضا کنه و هم به کفاره عمد عمل کنه .
❄️ بخور دادن با بخار غلیظ هم مبطل روزس حتی بخور با بخار غیر غلیظ هم بنابر احتیاط واجب روزه رو باطل میکنه .
❄️ ولی دوش گرفتن ایرادی نداره حتی اگه فضای حمام رو بخار گرفته باشه و بخار حمام عمدا استنشاق بشه باز اشکالی در روزه به وجود نمیاد .اما اگه دوش گرفتن باعث ضعف روزه دار بشه کراهت داره .
❄️ کسانی هم که احتیاج به استفاده از اسپری آسم دارن نگران نباشن چون اسپری آسم فقط نوعی گازه و مبطل روزه نیست .
❄️ خوشبخو کننده های دهان هم اگه مثل اسپری های آسم فقط به صورت هوا وارد دهان بشه روزه رو باطل نمیکنه و به تبع اون طبیعتا استفاده از عطرو وبوی خوش هم برای روزه داران اشکالی نداره اما بوییدن گیاهان معطر در حال روزه مکروهه .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
@Javanmardi_langarudi
💧کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه💧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
💎 احکام روزه بخش دوم #مبطلات_روزه قسمت پنجم
❄️ اگه کسی به خدای متعال، ، ائمه معصومین و انبیاء الهی نسبت دروغ بده بنابر احتیاط واجب روزش باطله .
❄️ فرقی هم نمیکنه که دروغ گفته بشه یا نوشته بشه و یا با زبان اشاره بیان بشه . به هر روش و به هر شکلی این اتفاق بیفته روزه اشکال داره . .
❄️ حتی اگه قرآن هم عمدا غلط خونده بشه و به کلام خدا نسبت داده بشه روزه باطل میشه .
❄️ اگرهم کسی بخاد خبر مشکوکی از خداوند یا انبیاء یا معصومین نقل بکنه که نمیدونه راسته یا دروغ باید بگه این حرف رو کی گفته یا توی کدوم کتاب نوشته شده .
❄️ ولی اگه میدونه که این خبر دروغه حق گفتن نداره و حتی اگه اسم صاحب خبر رو هم ببره باز روزش باطله .
❄️ البته نسبت دادن کلام یه امام به یه امام دیگه در روزه اشکالی ایجاد نمیکنه .
❄️ گاهی ممکنه یه سخنی با اطمینان به اینکه حرف درستیه گفته بشه ولی بعدا معلوم بشه که راست نبوده که دراینصورت روزه صحیحه اما اگه حرف دروغی به خدا یا انبیاء یا معصومین نسبت داده بشه و بعدا معلوم بشه درست بوده روزه اشکال داره .
❄️ ممکنه کسی خدای ناکرده احکام شرعی رو عمدا اشتباه به مردم بگه که اگه منظورش نسبت دادن این حکم به خدا یا پیامبر باشه هم حرامه هم روزش باطله .
❄️ ولی اگه تصمیم داشته این حکم رو به یک مجتهد نسبت بده یا از حکم مطمئن نبوده و بعدا فهمیده غلط گفته روزش درسته ولی کارحرامی مرتکب شده .
❄️ علاوه بر نسبت دروغ به خدا، شرک به خدا هم مبطل روزس . و به طور کلی این اعمال هم روزه رو باطل میکنه و هم حرامه و اگه کسی خدای ناکرده مرتکب این اعمال بشه باید توبه کنه اما توبه باعث نمیشه که روزه باطل نشه .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
@Javanmardi_langarudi
💧کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه💧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
💎 آموزش احکام ( مسائل متفرقه روزه )
#چند_نکته
1⃣ به صورت کلی اگه کسی با عذر شرعی روزشو افطار کرد بنابر احتیاط واجب باید تا مغرب از مبطِلات روزه اجتناب کنه مگه کسانی که بر اثر سفر یا حیض یا بیماری روزشونو افطار کردن که این افراد مستحبه که تا مغرب از خوردن و آشامیدن اجتناب کنن .
2⃣ خوردن سحری و افطاری واجب نیست وکسی نمی تونه به بهانه اینکه سحری نخورده روزشو افطار کنه مگه اینکه ازشدت ضعف نتونه روزشو ادامه بده یا ترس بیماری داشته باشه . البته اگه کسی بدونه این اتفاق براش پیش میاد واجبه که سحری بخوره ولی به هر حال اگه سحری نخوره و مجبور بشه روزشو باز کنه کفاره ای به ذمش نخواهد بود .
3⃣ انجام کارهای حرامی که روزه رو باطل نمی کنه مثل دروغ یا غیبت یا گوش دادن به موسیقی های لهوی یا دوستی با نامحرم ویا صحبت کردن به نا محرم فراتر از حد متعارف که مفسده به همراه داره سبب ابطال روزه نمی شه ولی باعث کم شدن ثواب روزه وکم شدن اثرات معنوی اون میشه و لازمه که مومن سریعا توبه کنه .
4⃣ اگه کسی نمازش قضا بشه مشکلی برای روزَش به وجود نمیاد ولی باید سعی کرد که نماز قضا نشه و اگه أحیاناً نماز قضا شد بنابر احتیاط واجب باید تا قبل از نماز بعدی اون رو قضا کنه .
5⃣ روزه تعریف خودش رو داره و روزه سکوت یا روزه کله گنجشکی در اسلام مشروع نیست البته والدین می تونن برای بچه های نابالغ خود برنامه ای در سه وعده تنظیم می کنند تا تمرینی برای روزه زمان بلوغ باشه .
6⃣ اگه کسی بدون عذر شرعی روزه نمی گیره باید به حکم نهی از منکر و با لحنی مناسب بهش تذکر داد . و براساس همین حکم نباید براش غذا تهیه کرد حتی اگه اون فرد روز خوار کارگر خونه هم باشه نمیشه براش غذا مهیا کرد ولی میشه در عوض غذا کمی حقوقش رو افزایش داد . مگه اینکه شرایطی پیش بیاد که کسی مجبور بشه در ایام ماه مبارک رمضان غذا فراهم کنه که در اینصورت مسئولیتی به گردنش نخواهد بود .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
❄️ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی ❄️
@Javanmardi_langarudi
💧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ💧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#استفتائات
● تصمیم به باطل کردن روزه
📝 پرسش :
اگر روزهدار تصمیم قطعی برای باطل کردن روزه بگیرد ولی پیش از انجام دادن مبطل ، پشیمان شود روزهاش باطل است ؟
📖 پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی :
بله روزه باطل میشود ولی باید تا آخر روز از مبطلات اجتناب کند و قضا واجب است اما کفاره ندارد .
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#مسألۀ1333
" هرگاه در ماه رمضان یا هر روزه واجب معین دیگر ، از نیت روزه برگردد ، یا مردّد شود که روزه بگیرد یا نه ، روزه اش باطل می شود ، همچنین اگر نیت کند چیزی که روزه را باطل می کند به جا آورد ، مثلًا تصمیم بر خوردن غذا بگیرد ، روزه اش باطل می شود ، هرچند اصلًا غذا هم نخورد ، مگر اینکه در آن حال توجّه نداشته باشد که فلان عمل روزه را باطل می کند".
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ رسیدن به وطن ، قبل از تمام شدن وقت نماز
📝 سوال : مسافری که در راه ، نمازش را به صورت شکسته خوانده ؛ اگر قبل از تمام شدن وقت نماز به وطن یا جایی که نماز در آنجا بصورت تمام است برسد ، آیا لازم است نمازش را دوباره بخواند ؟
📖 جواب : خیر ، لازم نیست .
📝 سوال : مسافری که نمازش را نخوانده ، اگر قبل از تمام شدن وقت نماز به وطن و مانند آن برسد ، وظیفه او نسبت به نماز چگونه است ؟
📖 جواب : در این صورت ، باید نمازش را به صورت تمام ( چهار رکعتی ) بخواند .
📝 سوال : مسافری که قبل از تمام شدن وقت نماز به وطن و مانند آن می رسد ، ولی از روی فراموشی یا - نعوذبالله - عمداً نمازش را نمی خواند ، وظیفه او نسبت به نماز قضا چیست ؟ آیا باید نماز را به صورت تمام قضا نماید یا به صورت شکسته ؟
📖 جواب : مسافر در این صورت ، باید به صورت چهار رکعتی قضای آن را بجا آورد .
و به طور کلی برای نماز قضا ، آخر وقت ملاک است ؛ یعنی اگر در آخرین لحظاتی که نماز قضا می شود در مسافرت بوده ، قضای آن نیز به صورت شکسته است . و اگر در وطن و مانند آن بوده ، باید قضای آن را به صورت تمام ( چهار رکعتی ) بجا آورد .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ خوردن سحرى پس از اذان صبح
📝 سؤال : اگر در #ماه_رمضان براى سحرى بيدار شويم و سحرى بخوريم و بعد بفهميم #اذان گفتهاند ، روزه قبول است يا بايد روزه آن روز #قضا شود ؟
📖 جواب : اگر بدون اينکه #تحقيق کنيد صبح شده يا نه ، کاری که #روزه را باطل میکند انجام دهيد ، سپس معلوم شود که در آن هنگام صبح شده بود ، بايد قضای آن روز را بگيريد ، ولی اگر تحقيق کنيد و بدانيد که صبح نشده و چيزی بخوريد و بعد معلوم شود که صبح بوده است قضای آن روز واجب نيست .
#رهبر_فرزانه_انقلاب_اسلامی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#قبله
📝 فردى جهت دقيق قبله را مىداند، ولى عمدا به مقدار اندکى از جهت قبله برمىگردد، در اين حال نماز او چه حکمى دارد؟
📖 انحراف عمدى به اندازهى پهناى يک انگشت جايز است نه بيشتر.
📝 به نظر جنابعالى، تا چند درجه انحراف از قبله جايز است و نماز ما اشکال پيدا نمىکند ؟
📖 عمدا انحراف جايز نيست و بايد صدق عرفىِ توجه به قبله محفوظ باشد؛ مگر به اندازهى پهناى يک انگشت که بخشوده است.
📝 فردى سالهاى متمادى در خانهاش به سمتى که فکر مىکرده جهت درست قبله است نماز مىخوانده اکنون فهميده است که اشتباه مىکرده؛ تکليف نمازهايى که قبلاً خوانده چيست؟
📖 اگر انحراف در بين طرف راست و چپ قبله بوده و پشت به قبله نماز نخوانده بوده است، نمازهايى که وقت آنها گذشته، صحيح است و اگر پشت به قبله خوانده بوده، بنابر احوط نمازهايش را قضا نمايد.
📝 اگرما به سمت قبله ايستاده باشيم و بعضى از مأمومين ديگر مقدارى از قبله منحرف باشند، در صورت علم به اين مسأله، آيا مىشود اقتدا کرد؟
📖 اگر نماز آن مأمومين باطل نباشد مثل اين که انحراف آنها از قبله سهوا باشد و يا فاصله شما با غير آنها زياد نباشد، اشکال ندارد و در غير اين صورت اگر بعد از التفات و توجه به انحراف آنها، قصد فرادا کنيد نماز صحيح است.
📝 اگر در بين نماز متوجه شويم که جهت قبله را نادرست ايستادهايم، چه کار بايد بکنيم؟
📖 اگر انحراف در بين طرف راست و چپ او بوده و قبله در پشت قرار نگرفته باشد، به طرف قبله متوجه مىشود و بقيه نمازش را مىخواند و صحيح است؛ ولى اگر پشت به قبله بوده و يا کاملاً به طرف راست يا چپ بوده، نماز را قطع مىکند و دوباره رو به قبله نماز مىخواند.
📝 کسى بعد از اتمام نمازش مىفهمد که مقدارى از قبله منحرف بوده، در اين صورت نماز او چه حکمى دارد؟
📖 اگر انحراف او بيشتر از طرف راست و طرف چپ قبله بوده است، در صورتى که داخل وقت نماز متوجه شود، بايد دوباره بخواند و اگر وقت گذشته است، در وجوب قضا تامل است.
📝 در مسجدى يک امام جماعت براى اقامه نماز ظهر و يک امام جماعت ديگر براى اقامه نماز مغرب مىآيد. امام جماعت اوّل طبق جهت محراب رو به قبله مىايستد، ولى دومى با استدلال به علم قبلهشناسى عقيده دارد که قبله حدود ٢٠ درجه به سمت راست انحراف دارد. در اين صورت تکليف مأمومين در اقتدا به اين دو امام جماعت چيست؟
📖 مأمومين به علم يا اطمينان خود عمل مىکنند و اگر با اعتقاد امام مخالف بودند، بنابر احوط نبايد اقتدا کنند.
#حضرت_آیت_الله_العظمی_بهجت
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🔹أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🔹
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌷 انحراف از قبله
📝 پرسش : حکم انحراف از قبله چیست ؟
📖 پاسخ : باید رو به قبله نماز بخوانند اما تا پنج الی شش درجه انحراف عمدی اشکالی ندارد ولی بیش از آن جایز نیست و انحراف سهوی نیز چنانچه ما بین مشرق و مغرب نماز خوانده شود، یعنی در صورتى که کمتر از 90 درجه بوده، نمازهاى گذشته صحیح است وگرنه باید به تدریج قضا کنند.
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🔹أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🔹
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ عدم لزوم اجازه شوهر و پدر برای روزه رمضان
📝 سوال : آیا رضایت پدر یا شوهر برای روزه گرفتن لازم می باشد ؟
📖 جواب : روزه ماه مبارک رمضان واجب است و در تکاليف واجب ، رضايت و عدم رضايت ايشان شرط نيست و فرد بايد طبق تکليف خود عمل کند و روزه بگيرد .
✅ اهمیّت روزه در اسلام
📝 سوال : جایگاه روزه در دین اسلام چگونه می باشد ؟
📖 جواب : روزه یکى از عبادتهاى مهمّ اسلامى است که در هر سال تنها به مدّت یک ماه ، ماه مبارک رمضان ، بر مسلمانان واجب مى شود . و یکى از بهترین روشهاى خودسازى و تهذیب نفس است. روزه از معدود عباداتى است که گناه بزرگ ریا و خودنمایى نمى تواند در آن نفوذ کند ; زیرا شخصى که اهل روزه است و لیاقت بار یافتن به این ضیافت الهى را دارد هرگز به غیر از خدا به دیگرى فکر نمى کند ، و شخصى که لیاقت این عبادت بزرگ را ندارد و اهل روزه نیست ، بلکه اهل ریا و خودنمایى است ، لازم نیست روزه بگیرد و تظاهر کند ، بلکه بدون این که روزه بگیرد بدروغ خود را روزه دار نشان مى دهد!روزه از ارکان پنجگانه اسلام ، ابزار رسیدن به تقوا ، سپر آتش جهنّم ، موجب سلامتى انسان ، و خلاصه یکى از بهترین ابزار ترقّى و قرب الى الله است .
✅ تعریف روزه
📝 سوال : روزه در اصطلاح شرع به چه معنا می باشد ؟
📖 جواب : روزه آن است كه انسان براى اطاعت فرمان خدا، از اذان صبح تا مغرب ، از چيزهايى كه روزه را باطل مى كند خوددارى كند .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#احکام_ویژه_روزه_قضا
✅ حکم قضاى روزه والدین برای پسر بزرگتر
📝 سوال : آیا به جا آوردن قضای روزه ی والدین بر پسر بزرگتر واجب است ؟
📖 جواب : بر پسر بزرگتر واجب است روزه هايي که والدين بر اثر عذر شرعي ترک کرده و توانايي بر قضا داشته ولي موفق بر قضاي آن نشده اند را بجا آورد ، و نسبت به غير آن وظيفه ندارد . مگر اينکه وصيتي کرده باشند که مطابق آن بايد عمل کرد . هر چند در صورت امکان شايسته است ساير فرزندان نسبت به آنچه بر آنها واجب نيست نيز اقدام کنند .
✅ انجام روزه مستحبی یا نذری و یا نیابتی با وجود روزه قضا
📝 سوال : آیا شخصی که روزه قضا دارد می تواند روزه ی نذری یا مستحبی و یا نیابتی بگیرد ؟
📖 جواب : کسي که روزه قضا دارد :
1⃣ نمي تواند روزه مستحبي بگيرد .
2⃣ مي تواند روزه مستحب را نذر کند ، مشروط بر اين که بعد از روزه هاي قضا ، بتواند آن را بجا آورد . به اين معنا که اگر مثلا ده روز ، روزه قضا دارد و تا ماه رمضان آينده بيشتر از ده روز باقي مانده ، مي تواند نذر روزه کند ولي اگر فقط ده روز باقي مانده ، با توجه به اين که در اين حالت بايد روزه قضا را بگيرد ، نذر روزه مستحبي اشکال دارد .
3⃣ مي تواند روزه نيابتي بگيرد .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#احکام_روزه
📝 سوال : گاهی از لثه ها خونی بیرون می آید و با آب دهان مخلوط می گردد ؛ اگر آن فرو برده شود ، آیا روزه باطل می شود ؟
📖 جواب : فرو بردن آن جایز نیست ؛ هر چند در آب دهان مستهلک شود .
#حضرت_آیت_الله_نوری_همدانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ حجامت در حال روزه داری
📝 سؤال : آیا حجامت در حال روزه ، جایز است ؟
📖 جواب : اشکال ندارد ولی اگر موجب ضعف شود ، مکروه است .
✅ تزریق واکسن هنگام روزه
📝 سؤال : آیا تزریق واکسن که در عضله یا زیر پوست تزریق می شود ، روزه را باطل می کند ؟
📖 جواب : باطل نمی کند .
✅ روزه و خونریزی دهان
📝 سؤال : من روز قبل دندان پُر کردم ، امروز که لثهام کمی خون ریزی دارد ؛ آیا فرو بردن آب دهان در این حالت (مخلوط شدن با خون دندان) جایز است ؟ روزهام چه حکمی دارد ؟
📖 جواب : خونی که از لثه می آید را تا زمانی که عمدا فرو نبردهاید ، روزه باطل نمیشود . اما اگر در آب دهان ، مُسْتَهْلَک شود (یعنی در آب دهان از بین برود) ، محکوم به طهارت است و فرو بردن آن اشکال ندارد و روزه را باطل نمی کند .
✅ مضمضه کردن آب برای رفع عطش
📝 سؤال : اگر روزهدار آب را به قصد رفع عطش در دهان گردانده و بیرون بریزد - به طوری که اندکی از آن هم پایین نرود- چه حکمی دارد ؟
📖 جواب : اشکال ندارد .
✅ فرو رفتن بی اختیار آب در هنگام روزه
📝 سؤال : اگر فردی در حال روزه برای شستشوی دهان و خنک شدن ، آب را وارد دهان خود کند یا به جهت وضو ، مضمضه کند اما بی اختیار آب فرو برود ، آیا روزه ، باطل است و باید آن را قضا کند ؟
📖 جواب : در غیر مضمضه برای وضوی نماز واجب ، احتیاط آن است که روزه آن روز را قضا نماید .
#رهبر_فرزانه_انقلاب_اسلامی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌷 وجود خون لثه درآب دهان روزه دار
📝 سؤال : من در بیشتر روزها آب دهانم با خونی که از لثه هایم می آید مخلوط می شود و گاهی نمی دانم آب دهانی که فرو می برم همراه با خون است یا خیر؟ روزه ام با این حال چه حکمی دارد؟ امیدوارم مرا راهنمایی فرمایید.
📖 جواب : اگر خون لثه در آب دهان مستهلک شود، محکوم به طهارت است و بلعیدن آن اشکال ندارد و مبطل روزه نیست، و همچنین در صورت شک در همراه بودن آب دهان با خون، فرو بردن آن اشکال ندارد و به صحّت روزه ضرر نمی زند.
#حضرت_آیت_الله_العظمی_خامنه_ای
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ مستحبات قرائت رکعت اول و دوم
📝 پرسش : چه اموری در قرائت نماز مستحب است ؟
📖 پاسخ : مستحب است در ركعت اوّل نماز پيش از خواندن حمد بگويد :
«اعُوذُ بِاللَّهِ مِنَ الشَّيْطانِ الرَّجِيمِ»
و نیز مستحب است «بِسْمِ اللَّه» را در ركعت اوّل و دوم نماز ظهر و عصر بلند بگويد ،
همچنين مستحب است حمد و سوره و اذكار نماز را شمرده بخواند و آيات را به هم نچسباند و مخصوصاً به معنى آنها توجّه داشته باشد
و اگر نماز را با جماعت مى خواند بعد از تمام شدن حمد امام ، به اميد ثواب پروردگار بگويد :
«الْحَمْدُ لِلَّهِ رِبِّ الْعالَمينَ»
و بعد از خواندن سوره «قُلْ هُوَ اللَّه احَدٌ» يك يا دو يا سه مرتبه بگويد :
«كَذلِكَ اللَّهُ رَبِّى» يا «كَذلِكَ اللَّهُ رَبُّنَا».
✅ گفتن «أعوذ بالله» قبل از حمد در رکعت دوم
📝 پرسش : آیا گفتن «أعوذ بالله» در رکعت دوم قبل از حمد اشکال دارد ؟
📖 پاسخ : به قصد قربت مطلقه مانعی ندارد .
✅ قرائت سوره قدر در رکعت اول
📝 پرسش : آیا در رکعت اول می توان غیر از سوره توحید سوره دیگری خواند ؟
📖 پاسخ : شايسته است در نمازها در ركعت اوّل سوره «انّا انْزَلْناهُ» و در ركعت دوم سوره «قُلْ هُوَ اللَّهُ احَدٌ» را بخواند و هيچ سوره اى را در هر دو ركعت تكرار نكند ، مگر سوره «قُلْ هُوَ اللَّهُ» و سزاوار نيست در تمام نمازهاى شبانه روز سوره «قُلْ هُوَ اللَّهُ احَدٌ» را ترك كند و بهتر است سوره هايى براى نماز انتخاب شود كه مردم را متوجّه امورى كه به آن نياز دارند و ترك گناهانى كه به آن آلوده اند كند .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
#جوانمردےلنگرودے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ سوال :
آیا امام جماعت هم می تواند بعد از تمام شدن قرائت حمد، جمله ی {الحمدلله رب العالمین} بگوید یا این جمله فقط مختص مامومین است ؟
❎ جواب :
نظر امام، رهبر، بهجت، محفوظی، سیستانی، صافی، فاضل، تبریزی، وحید خراسانی، مکارم، نوری :
اگر به قصد ذکر مطلق بگوید ، اشکال ندارد .
⚜ احکام نماز جماعت و جمعه، ص65
@Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
﷽؛
❄️ یک گناه هر چقدر هم فکر کنید در نهایت کوچکی است ، اما به منزلهی #کفران_نعمت بیعدد و به منزلهی #اهانت به #عظمت و #قدرت_خداوند است .
❄️ پس مراقب باشید در رفتار و گفتار و اعمال که چه میکنید ؛ مبادا سمت گناه بروید که گناه انسان را از #خدا و #اهلبیت دور میکند و کاری میکند که #توفیق از انسان سلب میشود ...
❄️ و بدانید دلِ آلودهی به گناه و معصیت ، در درگاه با عظمت خدای متعال راهی ندارد و هرگز نمیتواند #بندگی کند ...
#برگرفته از بیانات حضرت آیت الله العظمی وحید خراسانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#امام_صادق علیه السلام
💕 منْ صَامَ ثَلَاثَهَ أَیَّامٍ مِنْ آخِرِ شَعْبَانَ وَ وَصَلَهَا بِشَهْرِ رَمَضَانَ کَتَبَ اللَّهُ لَهُ صَوْمَ شَهْرَیْنِ مُتَتَابِعَیْن
هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگیرد و به روزه ماه رمضان وصل كند خداوند ثواب روزه دو ماه پى در پى را برایش محسوب مىكند 💕
#وسائل_الشیعه_جلد7صفحه375
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ تقسيم «روزه» از نظر درجات
📝 پرسش :
«روزه» به چه درجاتی تقسیم می شود ؟
📖 پاسخ اجمالی :
«روزه» بر سه قسم است . «روزه عوام» ؛ كه تنها از شهوت شكم و فرج و مفطرات ديگر پرهيز مي شود . «روزه خواص» ؛ كه همه جوارح انسان از گناه فاصله مي گيرد . روزه «اخص الخواص» ؛ كه علاوه بر اعضاي بدن ، قلب هم روزه است .
📖 پاسخ تفصیلی :
روزه را به سه درجه تقسيم كرده اند :
1⃣ صوم عموم (عوام) ؛ كه در آن فقط از شهوت بطن و فرج و ديگر مفطرات روزه خوددارى مى شود .
2⃣ صوم خصوص (خواصّ) ؛ كه در آن گوش و چشم و زبان و دست و پا و سائر جوارح هم از گناهان برحذر مى گردد . در روايتى از #امام_صادق (عليه السلام) آمده :
«اِذَا صُمتَ فَليَصُمْ سَمعَكَ وَ بَصَرَكَ وَ غَيرَ ذَلِكَ» ؛
( زمانى كه روزه گرفتى بايد گوش و چشم و ديگر اعضاء هم روزه باشد ).
3⃣ صوم اخصّ الخصوص (اخصّ الخواص) ؛ كه در آن قلب هم از جميع ما سوى الله در احتراز است . دل در اين روزه ، از افكار دنيوى و مشغله هاي پَست مُبرّا است ، مگر افكار و مشغله هايى كه همانند پلى بر رهگذر دنيا براى رسيدن به آخرت زده شود .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#دو_رکعت_نمازی که با آن #هفتاد_هزار_گناه بخشیده میشود
💕 شیخ کفعمی در حاشیه «بلدالامین» از سید ابن باقی روایت کرده :
که مستحب است در هر شب ماه رمضان دو رکعت نماز خوانده شود ، در هر رکعت سوره «حمد» «یک مرتبه» و سوره«توحید» «سه مرتبه»
و چون سلام داده شد بگوید :
(( سُبْحانَ مَنْ هُوَ حَفِيظٌ لَايَغْفُلُ ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ رَحِيمٌ لَايَعْجَلُ ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ قائِمٌ لَايَسْهُو ، سُبْحانَ مَنْ هُوَ دائِمٌ لَايَلْهُو .
منزّه است آنکه نگهبان است و غفلت نمیکند ، منزّه است آنکه مهربان است و شتاب نمیورزد ، منزّه است آنکه برپا است و از یاد نمیبرد ، منزّه است آنکه همیشگی است و سرگرم نمیشود .
سپس تسبیحات اربعه [یعنى :
سُبْحانَ اللهِ ، وَ الْحَمْدُ لِلهِ ، وَ لا إلهَ إلاّ اللهُ، وَ اللهُ أکْبَرُ ؛
پاک و منزّه است خداوند ، و ستایش مختصّ خداست ، و معبودی جز خدا نیست ، و خداوند بزرگتر است] را «هفت مرتبه» بگوید ،
آنگاه بخواند :
سُبْحانَكَ سُبْحانَكَ سُبْحانَكَ ! يَا عَظِيمُ اغْفِرْ لِيَ الذَّنْبَ الْعَظِيمَ .
منزّهی تو ، منزّهی تو ، منزّهی تو ، ای بزرگ ، گناه بزرگ مرا بیامرز . سپس بر پیامبر و آل او(علیهمالسلام) «ده مرتبه» صلوات فرستد )).
کسی که این دو رکعت نماز را بجا آورد ، حقتعالی برای او هفتاد هزار گناه را بیامرزد ... تا آخر خبر .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
ramzan-avval-sal.rafiei.mp3
5.02M
﷽؛
🌧 ماه رمضان اول سال
#حضرت_استاد_رفیعی
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#مقاله
💎 سه روز آخر ماه شعبان و ثواب های بیکران
❄️ ماه شعبان با همه فضایل و برکاتش دارد با ما وداع می کند ، چقدر از برکات این ماه استفاده کرده اید ؟
❄️ یک مژده برای همه کسانی که دلشان می خواهد جبران مافات کنند و لحظات از دست داده را زنده کنند .
#اباصلت_هروی میگوید :
جمعه آخر ماه شعبان خدمت امام رضا (علیهالسلام) رسیدم .
#حضرت_فرمود :
ای اباصلت !
اکثر ماه شعبان رفت و امروز جمعه آخر ماه است ، پس تقصیرها و کوتاهیهای گذشته را در بقیّه این ماه جبران کن و به آنچه برای تو سودمند است روی آور ، بسیار دعا کن و استغفار نما و قرآن را بسیار تلاوت کن و از گناهان خود توبه نما تا وقتی که ماه رمضان داخل میشود ، خود را برای خدا خالص ساخته باشی و هر دَیْن و امانتی بر عهده داری ، ادا کن و کینه هر کس که در دل داری بیرون نما و گناهانی را که انجام میدادی ترک کن و از خدا بترس و در امور پنهان و آشکار خود بر خدا توکّل نما که هر کس بر خدا توکّل کند ، خداوند امور او را کفایت مینماید و در بقیه این ماه این دعا را بسیار بخوان :
❄️ اللّهُمَّ اِنْ لَمْ تَکُنْ غَفَرْتَ لَنا فیما مَضی مِنْ شَعْبانَ، فَاغْفِرْ لَنا فیما بَقِی مِنْهُ
#خدایا
اگر در آن قسمت از ماه شعبان که گذشته ما را نیامرزیدهای در آن قسمت که از این ماه مانده بیامرزمان ❄️
#امام (علیهالسلام) در ادامه فرمود :
خداوند به احترام و عظمت ماه مبارک رمضان ، بنده های بسیاری را در ماه شعبان از آتش جهنّم آزاد میگرداند .
[زاد المعاد، صفحه 81 و 82]
💎 ️در سه روز دو ماه روزه بگیریم
❄️ این سه روز پایانی ماه شعبان اهمیت بسیار زیادی دارد ، باید سعی کنیم از لحظه لحظه آن استفاده کنیم و از آن بهره ببریم این سه روز به قدری اهمیت دارند که روزه داشتن آن و وصل کردنش به روزه ماه رمضان ، ثوابی معادل روزه دو ماه متوالی داشتن دارد .
#قالَالصّادِقُ علیه السلام :
" مَنْ صامَ ثَلاثَةَ أَیّامِ مِنْ اخِرِ شَعْبانَ وَ وَصَلَها بِشَهْرِ رَمَضانَ كَتَبَ اللّه ُ لَهُ صَوْمَ شَهْرَیْنِ مُتَتـابِعَیْنِ "
#امام_صادق علیه السلام فرمود :
" هر كس سه روز آخر ماه شعبان را روزه بگیرد و به روزه ماه رمضان وصل كند ، خداوند ثواب روزه دو ماه پى در پى را برایش محسُوب مى كند ".
(وسائل الشیعه، ج 7، ص 375، ح 22 )
❄️ در این سه روز هر چقدر می توانیم ، صلوات بفرستیم و دعای فرج بخوانیم و تا می توانیم استغفار کنیم ، باشد که آمرزیده وارد ماه سراسر نور رمضان شویم .
#برگرفته از کتاب آثار مثبت عمل اثر حضرت استاد حسین انصاریان
@Javanmardi_langarudi
💧کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه💧
﷽؛
✅ وجود موی گربه در لباس نمازگزار
📝 سؤال : آیا #گربه نجس است ، اگر موی آن در #لباس_نمازگزار باشد ، نماز اشکال دارد ؟
📖 جواب : گربه نجس نیست ، ولی ادرار و مدفوع آن نجس است و اگر موی آن - هرچند به مقدار کم - بر بدن یا لباس نمازگزار باشد ، #نماز باطل است .
#مقام_عظمےولایت
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi