#استفتائات
● درآمد حاصله از استخدام غیر قانونی
❓ فردی با پارتیبازی و واسطهگری صاحب شغل میشود . آیا درآمدی که از آن به دست میآورد حلال است ؟
❖ پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی :
✍ به طور کلی چنانچه استخدام بر خلاف ضوابط باشد ، به گونهای که فرد استحقاق حضور و دریافت حقوق و امتیازات آن مجموعه را نداشته باشد ، حضورش جایز نخواهد بود و نباید چیزی دریافت کند . واسطه شدن برای چنین تخلفی نیز حرام است و در صورت وقوع باید بر اساس ضوابط قانونی عمل شود .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🔹أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🔹
🔆 انتهای وقت نماز عصر
❓سؤال : #وقت_نماز_عصر تا اذان مغرب است یا تا هنگام غروب آفتاب ؟
🔰جواب : آخر وقت نماز عصر ، #غروب_آفتاب است .
#رهبر_معظم_انقلاب_اسلامے
✅ نماز باعث آمرزش گناهان
🌷 امام صادق (علیه السلام) می فرمایند :
« مَثَل نماز ، مَثل نهری است که روزی پنج مرتبه در آن خود را شستشو داده و چرکی در بدن باقی نمی ماند . نماز ، کفاره گناهان است ، مگر گناهی که موجب خروج فرد از ایمان شود »
📝 عَنْ عَلِی (علیه السلام) قَالَ
« الصَّلَوَاتُ الْخَمْسُ کفَّارَةٌ لِمَا بَینَهُنَّ مَا اجْتَنَبَ الْکبَائِرَ وَ هِی الَّتِی قَالَ اللَّهُ إِنَّ الْحَسَناتِ یذْهِبْنَ السَّیئاتِ ذلِک ذِکری لِلذَّاکرِینَ » ؛
" نمازهای یومیه ، کفاره گناهانی است که مابین نمازها انجام می گیرد . به شرط آنکه از گناهان کبیره اجتناب شده باشد . چرا که خداوند فرموده است :
حسنات و نیکی ها (نماز) ، بدی ها و گناهان را از بین می برد ".
📝 عَنْ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله أَنَّهُ قَالَ
« إِنَّمَا مَثَلُ هَذِهِ الصَّلَوَاتِ الْخَمْسِ مَثَلُ نَهَرٍ جَارٍ بَینَ یدَی بَابِ أَحَدِکمْ یغْتَسِلُ مِنْهُ فِی الْیوْمِ خَمْسَ اغْتِسَالَاتٍ فَکمَا ینْقَی بَدَنُهُ مِنَ الدَّرَنِ به تواترِ الْغَسْلِ فَکذَا ینْقَی مِنَ الذُّنُوبِ مَعَ مُدَاوَمَةِ الصَّلَاةِ فَلَا یبْقَی مِنْ ذُنُوبِهِ شَیئ » ؛
👈 رسول خدا (صلی الله علیه و آله) فرموده اند :
" مَثل نمازهای پنج گانه ، مَثل پنج مرتبه غسل کردن در یک روز است که چرک و کثافتی در بدن باقی نمی ماند . با مداومت در نماز ، گناهی باقی نمی ماند ".
📝 رسول خدا (صلی الله علیه و آله) مردی را دیدند که می گفت : خدایا مرا بیامرز ؛ گرچه بعید است مرا بیامرزی . پیامبر فرمودند : « چرا به خدا بدگمان هستی ؟ » گفت : من در زمان اسلام و جاهلیت گناه کردم . حضرت فرمودند : « گناهان زمان جاهلیت ، با ایمان و گناهان بعد از اسلام ، با نماز محو می شود . چرا که نماز کفاره گناهان می باشد »
(مستدرک الوسائل، ج 3، ص 16- 15)
👈 البته افرادی که نماز می خوانند ؛ کمتر گناه می کنند . خود نماز جلوی بسیاری از گناهان را می گیرد . اگر نماز ، نماز واقعی ، با حضور قلب و تمام شرایط اقامه شود ؛ سد بزرگی خواهد بود ، در برابر گناهان . « نماز بگزار که نماز ، آدمی را از فحشا و منکر باز می دارد »
(عنکبوت، 45)
👈 نماز جلوی بسیاری از گناهان را می گیرد . اگر نماز، نماز واقعی ، با حضور قلب و تمام شرایط اقامه شود ؛ سد بزرگی خواهد بود ، در برابر گناهان .
👈 پس نماز گناهان سابق را می شوید و جلوی گناهان آینده را نیز می گیرد . این خواص برای نمازگزاری است که واقعاً در صدد عبادت و بندگی است . اما نمازگزاری که قصد ریا و خودنمایی داشته باشد ؛ از آثار و برکات نماز محروم می ماند . نمازی عامل شست وشوی گناهان خواهد بود ؛ که مقبول درگاه احدیت قرار گیرد ؛ یعنی قلب و اعضاء نمازگزار ، پاک بوده و تسلیم اوامر خداوند باشد .
👈 فردی که لحظه به لحظه با فرمان خداوند مخالفت کرده و شرایط بندگی را رعایت نمی کند ؛ نماز او بی خاصیت خواهد بود . در روایات آمده است :
« کسی که شراب بنوشد ، تا چهل روز اعمالش قبول نمی شود »
(الکافی، ج 6، ص 401)
پس هر نمازی ، کفاره گناهان نخواهد بود .
👈 فردی که لحظه به لحظه گناه کرده و از هیچ معصیتی پرهیز نمی کند و بین هر گناه ، نماز بخواند ؛ این مَثل شخص توبه کننده ای است که بعد از هر توبه ، بلافاصله مرتکب گناه می شود و خودش را به تمسخر گرفته است . بله ، نمازی گناهان سابق را می شوید که نمازگزار ، قصد رجوع به گناه نداشته باشد و تصمیم بر اطاعت از خداوند و ترک گناهان داشته باشد .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🔹أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🔹
📝 قالَ رَسُولُ اللهِ(ص): مَنْ وَاسَى الْفَقِيرَ مِنْ مَالِهِ، وَأَنْصَفَ النَّاسَ مِنْ نَفْسِهِ، فَذلِكَ الْمُؤْمِنُ حَقّاً
📖 رسول خدا (ص) فرمود :
" كسى كه با مالش به تهى دستان يارى دهد [ و حق مردم را چنان كه هست ادا كند ] و از طرف خود درباره مردم انصاف به خرج دهد ، پس او مؤمن حقيقى است ".
#جوانمردےلنگرودے
🌷 حکم خرید وسایل نقلیه مصادره ای نیروی انتظامی در مزایده
📝 پرسش : خریداری موتورهای مزایده ای که در پارکینگ نیروی انتظامی است در حالی که نمی دانیم صاحب موتور راضی است یا نه چه حکمی دارد ؟
📖 پاسخ : احتیاط واجب آن است نخرند مگر اینکه با اجازه مجتهد جامع الشرایط مصادره شده باشد .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🌷 وجوب یاد گرفتن احکام معاملات
📝 پرسش : آیا یادگرفتن تمام احکام شرعی مربوط به معاملات برای همه به طور یکسان واجب است ؟
📖 پاسخ : بر هر مسلمانى واجب است احکام معاملات را به مقدارى که معمولًا مورد احتیاج او است یاد بگیرد .
#جوانمردےلنگرودے
﷽؛
✅ احسان به والدین بعد از اطاعت خدا
📝 قرآن کریم در موارد متعددی ، انسان ها را بعد از مسئله عبادت و اطاعت از خدا و نفی شرک ، به احسان و احترام به والدین دعوت می کند تا بدانند که احترام و نیکی به والدین ، در حقیقت اطاعت خداست ; از جمله می فرماید :
( به یاد آرید زمانی را که از بنی اسرائیل پیمان گرفتیم که جز خداوند یگانه را نپرستید و به پدر و مادر خود نیکی کنید…. )
📝 و نیز می فرماید :
( و خدا را بپرستید و هیچ چیز را همتای او قرار ندهید و به پدر و مادر نیکی کنید . )
📝 روشن است که بین اطاعت از خدا و والدین ، ارتباط و پیوند وجود دارد و آن این که نعمت هستی و حیات انسان ، در درجه اول ، از آفریدگار متعال است و در مراحل بعد به پدر و مادر بستگی دارد ; بنابر این اطاعت از والدین، همان اطاعت از خدا و ترک آن ، با شرک به خدا هم ردیف است . امیر مؤمنان علی (ع) می فرماید :
( نیکی به والدین، بزرگ ترین واجب از واجبات الهی است . )
📝 در حدیثی آمده است :
( مردی نزد رسول خدا (ص) آمد و عرض کرد : ای رسول خدا ! به چه کسی نیکی کنم ؟ فرمود : به مادرت . عرض کرد : بعد از او به چه کسی ؟ فرمود : به مادرت . برای سومین بار عرض کرد : بعد از او به چه کسی ؟ باز فرمود : به مادرت ، و در چهارمین بار وقتی سؤال را تکرار کرد ، فرمود : به پدرت.
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🔹أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🔹
﷽؛
📝 رسول خدا (ص) بر بالین جوانی که در حال احتضار بود ، حاضر شد . آن حضرت کلمه شهادتین را بر او تلقین کرد ، اما جوان نتوانست بگوید . پرسید : آیا مادر دارد ؟ زنی گفت : بلی ، من مادر او هستم . فرمود : آیا بر او غضبناکی ؟ گفت : آری ، شش سال است که با او حرف نزده ام . پس آن حضرت خواهش کرد که از او راضی شود ، مادر به خاطر پیامبر از فرزندش در گذشت . زبان آن جوان باز شد و کلمه توحید را گفت … سپس فرمود : خدا او را آمرزید . )
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🔹أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🔹
#حکایت
💠 توبه یزید بن معاویه !
📝 روزى يزيد بن معاويه به امام سجّاد عليه السلام گفت : اى على بن الحسين عليه السلام ! اگر من توبه كنم توبه من پذيرفته مى شود ؟
📝 حضرت فرمود : اگر در پس نماز مغرب نافله غفيله را بخوانى بخشيده مى شوى !
📝 حضرت زينب عليها السلام در آن مجلس عرض كرد : اى پسر برادرم چه مى گويى ؟! او قاتل حسين بن على عليه السلام است . امام سجّاد عليه السلام فرمود : بله ، اما او موفّق به خواندن آن نافله نمى شود . يعنى توفيق راهيابى پيدا نمى كند چه رسد كه توبه كند .
@Javanmardi_langarudi
#برگرفته از کتاب تفسير و شرح صحيفه سجاديه، ج 12 #اثر استاد حسین انصاریان
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ حکم عمل کردن به عهد با اهل بیت
📝 پرسش : آیا عمل کردن به عهد با اهل بیت علیهم السلام، واجب است و اگر انجام ندهیم چه حکمی دارد؟
📖 پاسخ : عمل به عهدی که با غیر خدا ببندد واجب نیست ولی بهتر عمل کردن است.
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
❓#سوال
⬅️ آیا اعمال خوب غیبت کننده به غیبت شونده می رسد؟ چه مقداری از آنها منتقل می شود؟
🔸پيامبر اکرم صلي الله عليه و آله فرمود: روز قيامت فردى را مى آورند و او را در پيشگاه خدا نگه مىدارند و كارنامه اش را به اومى دهند،اما حسنات خود را در آن نمى بيند. عرض مى كند:الهى! اين كارنامه من نيست! زيرا من در آن طاعات خود را نمى بينم! به او گفته مى شود: پروردگار تو نه خطامى كند و نه فراموش. عمل تو به سبب غيبت كردن از مردم بر باد رفت. سپس مرد ديگرى را مى آورند و كارنامه اش را به او مى دهند. در آن طاعت بسيارى را مشاهده مىكند. عرض مى كند: الهى! اين كارنامه من نيست! زيرا من اين طاعات را بجا نياورده ام! گفته مى شود: فلانى از تو غيبت كرد و من حسنات او را به تو دادم. براساس این حدیث یعنی انتقال همه ثواب ها و کسب امتیاز برای فرد غیبت شده است.
🔹ندیدن حسنات یعنی نابودی همه اعمال نیک که درپرونده اعمال ثبت می شود. زیرا انسان با تعجب می بیند چیزی درنامه عمل او نیست. زیرا غیبت کننده دو حق بر عهده اش قرار می گیرد. به تعبیر دیگر دو حق را زیر پا می گذارد. هم حق خدا را به دلیل گناه غیبت و پیروی از شیطان و هم حق مردم را به دلیل آن که آبروی افراد را می برد.
🔸اما اگر شخص غیبت شده غیبت کننده را ببخشد وحلال کند، یاغیبت کننده استغفارکنند در این صورت چون مطابق با وظیفه کرده مورد عفو الهی قرار می گیرد، ان شاء الله بخشیده خواهد شد . البته حسناتی که از ناحیه دیگری به انسان می رسد با حسناتی که از طرف خدا به دلیل عفو وبخشش به انسان اعطا می شود، از نظر مقدار و ارزش قابل قیاس نیست. هرگونه کسب پاداش یا انتقال ثواب یا بخشی از آنها مربوط به لطف و کرامت خداوند مهربان است. درروایات به مقدار و شیوه آن اشاره نشده است. البته اگر توبه واستغفار حقیقی باشد خداوند در پرونده انسان تجدید نظر وتفضل می فرماید.
💢احڪام و مسائل شرعے💢
🎇کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی🎇
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌹لطیفه🌹
🍃ابن جوزی در کتاب الأذکیاء نقل کرده است:
" روزی شیر مریض شد تمام حیوانات به دیدن او آمدند مگر روباه.
گرگ سخن چین از موقعیت استفاده کرده به شیر گفت:
همه ٔ حیوانات به عیادت شما آمدند فقط روباه است که سر از اطاعت باز زده است.
شیر گفت: وقتی آمد مرا یادآوری کن تا سزایش را بدهم. روباه آمد. شیر با خشم او را عتاب نموده گفت : کجا بودی ، من مریض شدم همه آمدند مگر تو؟
روباه در جواب گفت: من وقتی شنیدم شما مریض هستید به فکر این افتادم که دوائی برایتان تهیه نمایم، تا بهبودی حاصل کنید.
شیر پرسید: چه چیزی به دست آوردی؟ جواب داد: در پشت پای گرگ غده ای است که برای معالجهٔ شما مؤثر است. شیر پرید و با چنگال خود مقداری از پشت پای گرگ را بیرون آورد، روباه آهسته از گوشه ای خارج شد. در بین راه چشمش به گرگ افتاد که با پای خون آلود می آید.
روباه به گرگ گفت: ای آقایی که کفش قرمز پوشیده ای وقتی در حضور پادشاهان می نشینی متوجه باش از دهانت چه خارج می شود. "
🔺حیاة الحیوان، ج۱، ص۲۵۳.
✔️➰《کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی》➰✔️
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
14-DAHA04-Hashemi Nejad - bartari emam ali dar kalam dar kalam khodeshan-(www.Rasekhoon.net).mp3
1.11M
📝 برتری امیرالمومنین علیه السلام در کلام خودشان
#استاد_هاشمےنژاد
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
حب علی.mp3
1.16M
14-DAHA222-Hashemi Nejad - mard kaseb va taghvay dar kasb-(www.Rasekhoon.net).mp3
915.8K
🌷 کاسب و تقوا در کسب
#استاد_هاشمےنژاد
🔹أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🔹
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✨ در تاریخ بکائون را پنج نفر ذکر کرده اند :
1⃣ حضرت آدم علیه السلام
2⃣ حضرت یعقوب علیه السلام
3⃣ حضرت یوسف علیه السلام
4⃣ حضرت زهرا سلام الله علیها
5⃣ حضرت سجاد علیه السلام
#منتهی_الآمال_صفحه164
گریه بر هر درد بی درمان دواست
چشم گریان چشمهٔ فیض خداست
تا نگرید ابر کی خندد چمن
تا نگرید طفل کی نوشد لبن
توبهٔ آدم قبول از گریه شد
نوح را راه نجات از نوحه شد
#قیام_حق_صفحه8_35
#بطور_خلاصه
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌱أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌱
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🔸 إِلَى أَبِي عَبْدِ اللَّهِ الصَّادِقِ قَالَ:
الْبَكَّاءُونَ خَمْسَةٌ آدَمُ وَ يَعْقُوبُ وَ يُوسُفُ وَ فَاطِمَةُ بِنْتُ مُحَمَّدٍ وَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ…أَمَّا فَاطِمَةُ فَبَكَتْ عَلَى رَسُولِ اللَّهِ حَتَّى تَأَذَّى بِهِ أَهْلُ الْمَدِينَةِ فَقَالُوا لَهَا قَدْ آذَيْتِينَا بِكَثْرَةِ بُكَائِكِ فَكَانَتْ تَخْرُجُ إِلَى الْمَقَابِرِ مَقَابِرِ الشُّهَدَاءِ فَتَبْكِي حَتَّى تَقْضِيَ حَاجَتَهَا ثُمَّ تَنْصَرِفُ.
🌱(بحارالانوار، ج۴٣، ص١۵۵)🌱
🔹امام صادق علیهالسلام فرمود:
افرادی که فوقالعاده گریه کردند پنج نفر بودند: آدم؛ یعقوب؛ یوسف؛ فاطمه، دختر محمد صلیاللهعلیهوآله؛ و علیبنالحسین علیهمالسلام.
فاطمه سلاماللهعلیها در فراق پیغمبر بهقدری گریه کرد که اهل مدینه خسته و ناراحت شده به او گفتند: تو بهواسطه فزونی گریهات ما را اذیت میکنی؛ ازاینرو حضرت زهرا از مدینه خارج و بهسوی قبر شهدا میرفت، وقتی ناراحتیهای قلبی خود را با گریستن خالی میکرد بهسوی مدینه بازمیگشت.
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🔻عَنِ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ عَنْ أَخِيهِ الْحَسَنِ بْنِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ قَالَ: رَأَيْتُ أُمِّي فَاطِمَةَ قَامَتْ فِي مِحْرَابِهَا لَيْلَةَ جُمُعَتِهَا فَلَمْ تَزَلْ رَاكِعَةً سَاجِدَةً حَتَّى اتَّضَحَ عَمُودُ الصُّبْحِ وَ سَمِعْتُهَا تَدْعُو لِلْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ وَ تُسَمِّيهِمْ وَ تُكْثِرُ الدُّعَاءَ لَهُمْ وَ لَا تَدْعُو لِنَفْسِهَا بِشَيْءٍ فَقُلْتُ لَهَا يَا أُمَّاهْ لِمَ لَا تَدْعِينَ لِنَفْسِكِ كَمَا تَدْعِينَ لِغَيْرِكِ فَقَالَتْ يَا بُنَيَّ الْجَارَ ثُمَّ الدَّارَ.
🌱(بحارالانوار، ج٨۶، ص٣١٣)🌱
🔺از حضرت امام حسن مجتبی علیهالسلام روایت است که فرمود: شبهای جمعه مادرم فاطمه را میدیدم تا طلوع صبح در محراب خود مشغول رکوع و سجود بود، میشنیدم که مادرم برای مؤمنین و مؤمنات دعا میکرد و نام ایشان را میبرد و مکرر برای آنان دعا میکرد، ولی برای خویشتن دعا نمیکرد. من به مادرم میگفتم: پس چرا برای خود دعا نمیکنی، همچنان که برای دیگران دعا میکنی!؟ گفت: ای پسر عزیزم، اول همسایه، سپس اهل خانه.
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#احکام_و_مسائل_شرعے
• دعای حضرت زهرا «سلام الله علیها»
حضرت امام کاظم "علیه السلام" فرمودند:
🔸 «كَانَتْ فَاطِمَةُ علیهاالسلام إِذَا دَعَتْ تَدْعُو لِلْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِنَاتِ وَ لَا تَدْعُو لِنَفْسِهَا فَقِيلَ لَهَا يَا بِنْتَ رَسُولِ اللَّهِ صلی الله علیه و آله إِنَّكِ تَدْعِينَ لِلنَّاسِ وَ لَا تَدْعِينَ لِنَفْسِكِ فَقَالَتِ الْجَارَ ثُمَّ الدَّار»
🔹 هر گاه فاطمه "عليها السلام" دعا مي نمود، براي مردان و زنان مؤمن دعا كرده و براي خود دعايی نمي کرد.
به ايشان عرض شد: اي دختر رسول خدا "صلي الله عليه و آله"، شما برای مردم دعا مي كنيد، چرا براي خويش دعا نمي کنید؟
فرمودند: ابتدا همسايه سپس اهل خانه.
📚 علل الشرائع؛ ج1؛ ص182
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🔻 أَنَّ النَّبِيَّ قَالَ: اشْتَاقَتِ الْجَنَّةُ إِلَى أَرْبَعٍ مِنَ النِّسَاءِ مَرْيَمَ بِنْتِ عِمْرَانَ وَ آسِيَةَ بِنْتِ مُزَاحِمٍ زَوْجَةِ فِرْعَوْنَ وَ هِيَ زَوْجَةُ النَّبِيِّ فِي الْجَنَّةِ وَ خَدِيجَةَ بِنْتِ خُوَيْلِدٍ زَوْجَةِ النَّبِيِّ فِي الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ وَ فَاطِمَةَ بِنْتِ مُحَمَّدٍ.
🌱(بحارالانوار، ج۴٣، ص۵٣)🌱
🔺از پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآله روایت شده که فرمود: بهشت به چهار نفر از زنان مشتاق است: مریم دخت عمران؛ آسیه دختر مزاحم زن فرعون، که در بهشت زوجه پیامبر اسلام خواهد بود؛ خدیجه دختر خویلد که در دنیا و آخرت زوجه پیغمبر اسلام است؛ فاطمه زهرا دختر حضرت محمد صلیاللهعلیهوآله.
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌼شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید🌼
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#پرسش
🔻پیامبر اسلام (ص) دارای چند فرزند بود؟
نامشان چه بود؟
#پاسخ
🔺طبق آنچه را که درروایات آمده است، پیامبر گرامی اسلام (ص)، دارای هفت فرزند بوده اند که همه آنان تنها از دو همسر (خدیجه و ماریه قبطیه) متولد شدند و آن حضرت از سایر همسران خود فرزندی نداشتند.
پیامبر گرامی اسلام (ص)، 4 فرزند دختر و 2 فرزند پسر از خدیجه و 1 فرزند پسر از ماریه قبطیه داشت.
🔹فرزندان آن حضرت از خدیجه عبارت است از:
🍃 1. قاسم،
🍃 2. زینب،
🍃 3. رقیه،
🍃 4. ام کلثوم،
🍃 5. فاطمه زهرا (س)،
🍃 6. عبدالله (طاهر) [1]
🔸فرزند آن حضرت از ماریه قبطیه
🍃 ابراهیم نام دارد [2] که در خردسالی از دنیا رفت.
گفتنی است که همه فرزندان پیامبر به جز حضرت زهرا (ع) در زمان حیات ایشان از دنیا رفتند.
#پی_نوشت
🌷 [1]. قرب الاسناد- ص 27، امام باقر (ع): رسول اکرم (ص) از خدیجه (س) دارای فرزندانی شد که عبارتند از: قاسم، طاهر، ام کلثوم،رقیه، زینب و فاطمه (س)؛ خصال- ج 2ـ ص 37، امام صادق (ع): رسول اکرم (ص)،دارای فرزندانی شد ،(که نامهای آنها ): قاسم، طاهر (عبدالله)، ام کلثوم،رقیه، زینب و فاطمه (س) بود.
🌷 [2]. کلینی محمد بن یعقوب، الکافی ج : 5 ص : 421.
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌷 حضرت فاطمه(س)، مصداق کوثر
#پرسش
مصداق کوثر در آیه1 سوره«کوثر» کیست؟
#پاسخ_اجمالی
«کوثر» به معنی خیر کثیر و فراوان است و روشن ترین مصداق آن وجود مبارک «فاطمه زهراء»(س) می باشد؛ چرا که طبق شأن نزول آیه 1 سوره کوثر، نسل و ذریه پیامبر(ص) به وسیله همین دختر گرامى در جهان انتشار یافت، و در میان آنها علماى بزرگی بودند، که با ایثار و فداکارى، در حفظ آئین اسلام کوشیدند.
#پاسخ_تفصیلی
«کوثر» یک معنى جامع و وسیع دارد، و آن، «خیر کثیر و فراوان» است و مصادیق آن زیاد مى باشد ولى بسیارى از بزرگان علماى شیعه، یکى از روشن ترین مصداق هاى آن را وجود مبارک «فاطمه زهراء»(علیها السلام) دانسته اند؛ چرا که شان نزول آیه مى گوید:
آنها پیغمبر اکرم (صلى الله علیه وآله) را متهم مى کردند که بلا عقب است، قرآن ضمن نفى سخن آنها مى گوید:
«ما به تو کوثر دادیم». (1)
از این تعبیر، استنباط مى شود:
این «خیر کثیر» همان فاطمه زهراء(علیها السلام) است؛ زیرا نسل و ذریه پیامبر(صلى الله علیه وآله) به وسیله همین دختر گرامى در جهان انتشار یافت، نسلى که نه تنها فرزندان جسمانى پیغمبر بودند، بلکه آئین او و تمام ارزش هاى اسلام را حفظ کردند و به آیندگان ابلاغ نمودند، نه تنها امامان معصوم اهل بیت(علیهم السلام) که آنها حساب مخصوص به خود دارند، بلکه هزاران، هزار از فرزندان فاطمه(علیها السلام) در سراسر جهان پخش شدند، که در میان آنها علماى بزرگ، نویسندگان، فقهاء، محدثان و مفسران والا مقام و فرماندهان عظیم بودند، که با ایثار و فداکارى در حفظ آئین اسلام کوشیدند.
در اینجا به بحث جالبى از «فخر رازى» برخورد مى کنیم، که در ضمن تفسیرهاى مختلف «کوثر» مى گوید:
قول سوم این است که: این سوره به عنوان ردّ بر کسانى نازل شده که عدم وجود اولاد را بر پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) خرده مى گرفتند، بنابراین معنى سوره این است که:
خداوند به او نسلى مى دهد که در طول زمان باقى مى ماند، ببین چه اندازه از اهل بیت را شهید کردند در عین حال جهان مملو از آنها است، این در حالى است که از «بنى امیه» (که دشمنان اسلام بودند) شخص قابل ذکرى در دنیا باقى نمانده، سپس بنگر و ببین چقدر از علماى بزرگ در میان آنها است، مانند:
باقر، صادق، رضا و نفس زکیه. (2)؛ (3)؛ (4)
✍ پی نوشت :
(1). سوره کوثر، آیه 1.
(2). «نفس زكيه» لقبى است براى«محمّد بن عبداللَّه» فرزند«امام حسن مجتبى» عليه السلام كه به دست منصور دوانقى در سال 145 هجرى به شهادت رسيد.
(3). تفسير«فخر رازى»، جلد 32، صفحه 124.
(4). گرد آوري از کتاب: تفسیر نمونه، آيت الله العظمي مکارم شيرازي، دارالکتب الإسلامیه، چاپ سی و ششم، ج 27، ص 4.3.
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌷 شأن نزول آیات (1 ـ 3) سوره «کوثر»
#پرسش
شان نزول آیات (1 ـ 3) سوره«کوثر» چه می باشد؟
#پاسخ_اجمالی
پیامبر(ص) به هنگام خارج شدن از مسجد الحرام با عاص بن وائل گفتگو نمود. گروهى از سران قریش که در مسجد نشسته بودند هنگامى که عاص بن وائل وارد مسجد شد به او گفتند: با کی صحبت مى کردى؟ گفت: با این مرد ابتر. این آیات نازل شد و پاسخ کوبنده ای به آنها داد.
#پاسخ_تفصیلی
در آیات (1 ـ 3) سوره «کوثر» می خوانیم :
« اِنّا اَعْطَیْناکَ الْکَوْثَرَ * فصَلِّ لِرَبِّکَ وَ انْحَرْ * اِنَّ شانِئَکَ هُوَ الاَْبْتَرُ »؛
(ما به تو کوثر [خیر و برکت فراوان] عطا کردیم ! * پس براى پروردگارت نمازبخوان و قربانى کن ! * [و بدان] دشمن تو قطعاً بریده نسل و بى عقب است).
✨ شان نزول :
در شان نزول این سوره، مى خوانیم:
« عاص بن وائل » که از سران مشرکان بود، پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) را به هنگام خارج شدن از مسجد الحرام ملاقات کرد و مدتى با حضرت گفتگو نمود، گروهى از سران «قریش» در مسجد نشسته بودند، این منظره را از دور مشاهده کردند.
هنگامى که « عاص بن وائل » وارد مسجد شد به او گفتند :
با که صحبت مى کردى؟
گفت:
با این مرد « ابتر » !
این تعبیر را به خاطر این انتخاب کرد که «عبداللّه» پسر پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) از دنیا رفته بود، و عرب کسى را که پسر نداشت « ابتر » (یعنى بلا عقب) مى نامید و لذا «قریش» این نام را بعد از فوت پسر پیغمبر براى حضرت انتخاب کرده بود (سوره فوق نازل شد و پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) را به نعمت هاى بسیار و کوثر بشارت داد و دشمنان او را ابتر خواند). (1)
توضیح این که :
پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) دو فرزند پسر از بانوى اسلام «خدیجه» داشت :
یکى «قاسم» و دیگرى «طاهر» که او را «عبداللّه» نیز مى نامیدند و هر دو در «مکّه» از دنیا رفتند و پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) فاقد فرزند پسر شد، این موضوع زبان بدخواهان «قریش» را گشود و کلمه «ابتر» را براى حضرتش انتخاب کردند. (2)
آنها طبق سنت خود، براى فرزند پسر اهمیت فوق العاده اى قائل بودند، او را تداوم بخش برنامه هاى پدر مى شمردند، بعد از این ماجرا، آنها فکر مى کردند با رحلت پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) برنامه هاى او به خاطر نداشتن فرزند ذکور، تعطیل خواهد شد و خوشحال بودند.
قرآن مجید نازل شد و به طرز اعجازآمیزى در این سوره به آنها پاسخ گفت و خبرداد :
دشمنان او ابتر خواهند بود و برنامه اسلام و قرآن هرگز قطع نخواهد شد، بشارتى که در این سوره داده شده از یکسو ضربه اى بود بر امیدهاى دشمنان اسلام و از سوى دیگر تسلّى خاطرى بود به رسول اللّه(صلى الله علیه وآله) که بعد از شنیدن این لقب زشت و توطئه دشمنان، قلب پاکش غمگین و مکدّر شده بود. (3)
✍ پی نوشت:
(1). «مجمع البیان»، ذیل آیات مورد بحث؛ «بحار الانوار»، ج 17، ص 203.
(2). پیغمبر اکرم(صلى الله علیه وآله) صاحب فرزند ذکور دیگرى به نام «ابراهیم» از «ماریه قبطیه» در «مدینه» در سال هشتم هجرت شد، ولى اتفاقاً او نیز قبل از آن که به دو سالگى برسد چشم از دنیا پوشید و وفات او قلب پیامبر(صلى الله علیه وآله) را آزرد.
(3). گردآوري از کتاب: شان نزول آیات قرآن(برگرفته از تفسیر نمونه)، محمد جعفر امامی، مدرسه الامام علی بن ابی طالب(ع)، چاپ اول ، ص 518.
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🎆🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی}🌺🎆