هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌷 وجود خون لثه درآب دهان روزه دار
📝 سؤال : من در بیشتر روزها آب دهانم با خونی که از لثه هایم می آید مخلوط می شود و گاهی نمی دانم آب دهانی که فرو می برم همراه با خون است یا خیر؟ روزه ام با این حال چه حکمی دارد؟ امیدوارم مرا راهنمایی فرمایید.
📖 جواب : اگر خون لثه در آب دهان مستهلک شود، محکوم به طهارت است و بلعیدن آن اشکال ندارد و مبطل روزه نیست، و همچنین در صورت شک در همراه بودن آب دهان با خون، فرو بردن آن اشکال ندارد و به صحّت روزه ضرر نمی زند.
#حضرت_آیت_الله_العظمی_خامنه_ای
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
﷽؛
📝 سوال : آیا انجام غسل چه واجب و چه مستحبی کفایت از وضو می کند ؟
📖 پاسخ : تمام غسلهاى واجب و همچنين غسلهاى مستحبّى كه با دليل معتبر ثابت شده (مثل غسل جمعه ، غسل احرام ، غسل شبهاى قدر و مانند آن) كفايت از وضو مى كند و وضو بعد از غسل جنابت بدعت و حرام است ، البته احتياط مستحب آن است كه در غير غسل جنابت وضو بگيرند .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
﷽؛
🌧 فرزندی از اسماعیل (ع) را آزاد کن
📝 حضرت امام باقر (علیهالسلام) فرمود :
سَدیر صیرفی در ماه رمضان بر پدرم وارد شد .
📝 ایشان فرمود :
اى سدير ! آيا مى دانى اين شبها چه شبهايى است ؟
📝 سدير گفت :
بلی ، اين شبها شبهاى ماه رمضان است ، مگر اين شبها چگونه است ؟
📝 حضرت امام سجاد (عليه السلام) فرمود :
آيا قدرت دارى هر شب از اين شبها ، ده بنده از فرزندان اسماعيل (علیهالسلام) را آزاد كنى ؟
📝 سدير گفت :
پدر و مادرم به فدايت ، داراییام كفاف نمى دهد ،
پس امام پيوسته تعداد بنده ها را كم كرد ، تا رسيد به يكى در تمام اين ماه ،
📝 سدير گفت :
قدرت ندارم .
📝 امام (علیهالسلام) به او فرمود :
آيا قدرت ندارى هر شب يك مسلمان روزه دارى را افطار دهى ؟
📝 سدير عرض كرد :
بلى تا ده نفر را هم مى توانم افطارى بدهم ،
📝 حضرت فرمود :
«فَذَاكَ الَّذِي أَرَدْتُ يَا سَدِيرُ إِنَّ إِفْطَارَكَ أَخَاكَ الْمُسْلِمَ يَعْدِلُ رَقَبَةً مِنْ وُلْدِ إِسْمَاعِيلَ ع»
" اى سدير ! این همان است كه قصد کرده بودم ، همانا افطارى دادن به یک برادر مسلمان ، برابر با پاداش آزاد کردن یکی از فرزندان اسماعيل (ع) است ".
📚 کافی ، ج 4، ص68 ، ح4 .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#حضرت_استاد_انصاریان
🔸پیامبر اسلام درباره امالمؤمنین «خدیجه کبری» که بهشت ، مشتاق اوست میفرماید :
" زوجتی فی الدنیا و الاخره ، یعنی رابطه بین او و خدیجه تا ابد قطع نمیشود ".
#جوانمردےلنگرودے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🔸رسول خدا (ص) میفرماید :
" بهشت ، مشتاق چهار زن از این عالم است ؛
«آسیه» زن فرعون ، «مریم» مادر مسیح ، امالمؤمنین «خدیجه» که پیغمبر میفرماید :
زوجتی فی الدنیا و الاخره ،
یعنی رابطه بین او و خدیجه تا ابد قطع نمیشود و در نهایت «فاطمه» چهارمین آنهاست ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#حضرت_خدیجه سلام الله علیها
💐 خَدیجَه دختر خُوَیلِد مشهور به خدیجه کبری(س)، ام المؤمنین، نخستین همسر پیامبر اکرم(ص) و مادر حضرت زهرا(س) است.
خدیجه (س) قبل از بعثت با پیامبر اکرم(ص) ازدواج کرد و اولین زنی است که به پیامبر(ص) ایمان آورد و همه ثروت خویش را در راه نشر دعوت پیامبر(ص) بهکار گرفت.
پیامبر (ص) در طول حیات او همسری دیگر برنگزید و پس از درگذشت وی همواره از او به نیکی بسیار یاد میکرد.
پیامبر از خدیجه ۲ پسر به نامهای قاسم و عبدالله و ۴ دختر به نامهای زینب، رقیه، ام کلثوم و فاطمه (س) داشت.
خدیجه(س) سه سال قبل از هجرت و در شصت و پنج سالگی در مکه از دنیا رفت. پیامبر او را در قبرستان معلاة در دامنه «کوه حجون» که بر فراز شهر مکه است به خاک سپرد.
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🎆🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی}🌺🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🔻 أَنَّ النَّبِيَّ قَالَ: اشْتَاقَتِ الْجَنَّةُ إِلَى أَرْبَعٍ مِنَ النِّسَاءِ مَرْيَمَ بِنْتِ عِمْرَانَ وَ آسِيَةَ بِنْتِ مُزَاحِمٍ زَوْجَةِ فِرْعَوْنَ وَ هِيَ زَوْجَةُ النَّبِيِّ فِي الْجَنَّةِ وَ خَدِيجَةَ بِنْتِ خُوَيْلِدٍ زَوْجَةِ النَّبِيِّ فِي الدُّنْيَا وَ الْآخِرَةِ وَ فَاطِمَةَ بِنْتِ مُحَمَّدٍ.
🌱(بحارالانوار، ج۴٣، ص۵٣)🌱
🔺از پیامبر اسلام صلیاللهعلیهوآله روایت شده که فرمود: بهشت به چهار نفر از زنان مشتاق است: مریم دخت عمران؛ آسیه دختر مزاحم زن فرعون، که در بهشت زوجه پیامبر اسلام خواهد بود؛ خدیجه دختر خویلد که در دنیا و آخرت زوجه پیغمبر اسلام است؛ فاطمه زهرا دختر حضرت محمد صلیاللهعلیهوآله.
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌼شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید🌼
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌷 اوصاف حضرت خدیجه (س)
👈 حضرت خدیجه (س) [1] همسر محبوب پیامبراکرم (ص) زنی است که در رفاه و آسایش زندگی کرده است . زنی ثروتمند و دارای موقعیت اجتماعی بالا که خدمت به ایشان برای اعراب افتخار بزرگی به حساب می آمد . پنجاه و هشت سال از عمر مبارکشان گذشته بود که مشرکان و کفار مکه ، فشار شدیدی بر پیامبراسلام (ص) تحمیل کردند . آن حضرت را همراه یاران و خانواده آن ها از مکه بیرون راندند و به شعب ابی طالب تبعید کردند ؛ مکانی که نه گل و گیاهی در آن می روید و نه آبی دارد و نه سایه ای .
👈 غذایشان بیشتر اوقات مقدار کمی آب و نان جو خشکیده بود . حضرت خدیجه (س) مدت سه سال یعنی هزار شبانه روز با چنین شرایطی در کنار پیامبراکرم (ص) مقاومت کرد و لحظه ای لب به شکوه و اعتراض باز نکرد .
👈 لحظات آخر عمر مبارکشان سر بر دامن پیامبر گذاشت و با چشمانی اشک آلود به حضرت عرض کرد : «دلم می خواهد خدا نیز از من راضی باشد » .[2]
👈 این اندازه استقامت و تحمل در برابر سختی ها و ناملایمات فقط با عشق به محبوب ، توجیه پذیر خواهد بود .
👈 انسان مسافر ، خستگی سفر را به خاطر رسیدن به مقصد تحمل می کند . این سفر روزه در گرمای تابستان دارد ، جهاد و شهادت و جانباز شدن دارد . ترک گناه ، محرومیت از برخی لذت ها ، انفاق مال و انجام واجبات دین از لوازم این سفر است . در بین رزمندگان دفاع مقدس فراوان دیده شد کسانی که یا پایشان قطع شده بود یا دست در بدن نداشتند یا چشمشان را از دست داده بودند . برخی از این ها با وجود مجروحیت و قطع عضو ، در عملیات ها شرکت می کردند و حاضر به ترک جبهه نبودند . به راستی این مردان خدا چه قدرسریع راه سفر را پیمودند و به مقصد رسیدند .
👈 سفر الی الله سفری شیرین ، پرخاطره و پرمخاطره است . شیرینی سفر وقتی مضاعف می شود که حضرت حق خود را به مسافر بنمایاند. آن وقت مسافر با تمام وجود مقصد را در می یابد و درک می کند که به محضر چه کسی می رود ، کجا می رود و برای چه می رود ؟
---------------------------------------------------
🍃 [1] . ام المؤمنین حضرت خدیجه کبری (س) دختر خُوَیلد ، نخستین همسر پیامبر اسلام (ص) و مادر حضرت زهرا (س) است . او نخستین زنی است که به پیامبر (ص) ایمان آورد و تمام ثروتش را در راه نشر اسلام مصرف کرد . در طول حیات خدیجه (س) پیامبر (ص) همسری دیگر برنگزید و پس از درگذشت همواره به خیر و نیکی از او یاد می کرد . قاسم ، عبدالله ، زینب ، رقیه ، ام کلثوم و فاطمه (س) فرزندان خدیجه (س) بودند . وی در سال دهم بعثت و در سن 65سالگی در مکّه به لقاء الهی پیوست .
🍃 [2] . مستدرک سفینة البحار ، نمازی : 2/35 ؛ اللمعة البیضاء : 23 .
📚 مطالب فوق برگرفته شده از کتاب :
#حسنات_و_سیئات
✍ نوشته استاد حسین انصاریان
http://www.erfan.ir/farsi/84005.html
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#نکته_ناب
🔸پيغمبر (صلی الله علیه و آله) درتجليل فداكارى های حضرت خدیجه (سلام الله علیها) فرمود :
«مَا قَامَ وَ لَا اسْتَقَامَ دِينِى الَّا بِشَيْئَيْنَ: مَال خَدِيجهِ وَ سَيْفِ عَلِىِّ بْنِ ابِىطَالِبٍ»
" اين دين به مال خديجه (سلام الله علیها) و شمشير على (علیه السلام) تا روز قيامت پا بر جا شد؛ يعنى پيغمبر (صلی الله علیه و آله) ثواب مال خديجه (سلام الله علیها) را گذاشت كنار شمشير على (علیه السلام) ".
📎 کتاب نگاهی به مقام حضرت خدیجه ص 26 اثر استاد حسین انصاریان
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🍃#برگی_از_یک_نوشتار
🔰 مرجع عالیقدر حضرت آيت الله العظمی صافی گلپايگانی مدظلهالعالی . . .
📌 در سوگ بانوی ممتاز جهان اسلام، حضرت اُمُّ المؤمنين خديجه کبری سلاماللهعلیها.
▪️شوهرداری نمونه.
🔹برای مرد، به ويژه مردی كه بيرون خانه و در اجتماع فعالیتهای بزرگ مشغول بوده و مقاصد عظيم داشته باشد و عهدهدار پيكار و جهاد بوده و مورد يورش مخالفان و هجوم دشمنان باشد، بهترين آرامشدهنده قلب و روح و نگهبان پايداری و استقامت و رفعکننده خستگی و ناراحتی، همسر هوشيار و خردمند و مهربان و دلسوز است.
🔹اگر مردی در خارج از خانه با دشمنان گرم پيكار گشته و به حملههای وحشيانه، استهزاء، سرزنش و اذيّت و آزار مردم گرفتار گردد و در منزل نيز با همسری نادان و بدخو و ترسو، ضعيف و شماتتگر، روبرو شود كه او را از كار و هدف وی و پيمودن راهی كه مدّ نظر اوست باز دارد و او را سرزنش كند و به ترك دعوا و تسليم شدن به دشمنان وادار نمايد، از اينكه هر روز شوهرش مورد شتم و استهزای جاهلان قرار میگيرد، خسته و ناخوشايند باشد و در پی حلّ مشكلات همسر خويش برنيايد، بیشك مشكلات و دشواریهای آن مرد، دو چندان خواهد شد.
🔹بدون ترديد چنين مردی همواره بر مشكلات و دشواریهايش افزوده خواهد شد؛ چرا كه نه تنها همسر وی او را در حلّ مشكلات ياری ننموده است، بلكه با اعمال و رفتار غير منطقی خود از قبيل : سرزنش و اعتراض، آن مشكلات را صد چندان كرده است.
🔹پيامبر اسلام صلّی الله عليه وآله آورنده بزرگ ترين رسالت آسمانی، از طرف خدا مأمور بود كه مشركان، همه توان و قدرت خويش از جمله شجاعان پيلتن و مردافكن، شعرای دشنامده و ناسزاگو، ارازل و اوباش، زن و مرد، خويش و بيگانه، را برای مبارزه با اهداف آن حضرت بسيج كردند و تا آنجا كه می توانستند او و چند تن از يارانش را اذيّت كردند میزدند؛ رنج داده، ناسزا میگفتند؛ سر راهش را با خار و خاشاك میبستند؛ در حال نماز و پرستش به او توهين كرده و روابط خود را با او و يارانش قطع نمودند.
🔹با وجود اين همه دشمن و موانع و مشكلات، اگر در ميان همه اين دشمنان، پيامبر صلّی الله عليه وآله وسلّم هر روز وقتی به خانه میآمد، با چهره گرفته و معترض همسرش، آن هم همسری كه سيّده زنان قريش و دارای آن شخصيّت و صاحب آن همه ثروت و مكنت بود، روبرو میشد كه از راه دلسوزی و ترحّم و يا اعتراض، از او میخواست تا از دعوت خويش دست بردارد و خود را مورد اين همه اهانت و استهزاء قرار ندهد، در چه وضع عجيب و دشواری قرار میگرفت؟!
🔹امّا لطف خدا دريچههای قلب خديجه را چنان به سوی درك حقّانيّت دعوت اسلام باز كرد و آن چنان دلش را نورانی و سرشار از معرفت و حكمت گردانيده بود كه هرگز پيامبر صلّی الله عليه وآله وسلّم با چنان منظره اسفناك، در داخل خانه روبرو نشد.
▪️استقبال از دعوت الهی.
🔹دكتوره «بنت الشّاطي» میگويد: «آيا همسری غير از خديجه اين استعداد را دارا بود كه دعوت تاريخی شوهرش را وقتی از غار حرا آمد، با ايمان قوی و آغوش باز و مهر و عطوفت استقبال كند، بی آن كه در راستی او و اينکه خداوند او را تنها نخواهد گذاشت، شكّی در دل راه بدهد؟
🔹آيا جز خديجه، هيچ بانوی ثروتمندی كه در ناز و نعمت و آسايش و احترام زيسته، میتوانست با كمال رضايت و خرسندی از زندگی اشرافی، اموال بسيار و عزّت و توانگری چشم بپوشد تا در دشوارترين لحظات زندگی كنار همسرش بايستد، و او را در بلايا و مشكلات موجود در راه تحقّق هدفی كه به حقّانيّت آن ايمان داشت، ياری كند؛ حاشا و كلاّ! فقط خديجه چنين بود و زنان ديگر چون او نيستند، مگر در طبقه و رتبه او باشند.» (۱)
📚۱- اهلالبيت، توفيق ابو علم، ص ۱۰۲، ترجمه نقل به معنی.
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi