eitaa logo
،، احکام و مسائل شرعی ،،
3.5هزار دنبال‌کننده
11.5هزار عکس
3هزار ویدیو
40 فایل
برای پرسیدن سوالات شرعی به آیدی زیر مراجعه فرمایید . @Javanmardi_Ahkam
مشاهده در ایتا
دانلود
﷽؛ ✅ حضرت زهرا "سلام‌الله‌علیها" برای آنان استغفار می‌کند ... 📝 داود بن کثیر می‌گوید : "علیه‌السلام" فرمود : « "علیهاالسلام" دختر "صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم" در کنار حاضر می‌شود و برای آنان طلب می‌نماید ». 📚 کامل الزیارات لابن قولویه، ص۱۱۸
﷽؛ ✅ چرا در دو رکعت اول نماز ، حمد و سوره و در دو رکعت آخر ، تسبیحات اربعه واجب شده است ؟
﷽؛ پاکیِ محلّ سجده " مُهر یا چیز دیگری که بر آن سجده می کند باید پاک باشد ؛ ولی اگر مُهر را روی فرش نجس بگذارد یا یک طرف مُهر نجس باشد و پیشانی را برطرف دیگر بگذارد ، اشکالی ندارد . به شرطی که نجاست به پیشانی سرایت نکند ".
﷽؛ ✅ حقوق فرزند بر والدین 📝 پرسش : حقوق فرزند که بر پدر و مادر واجب می باشد چیست؟ 📖 پاسخ : بر پدر و مادر واجب است که در جهت تعلیم و تربیت صحیح فرزند تلاش جدی کنند و او را به وظایف دینی آشنا سازند و تا زمانی که قادر به تامین نیازهای خود نیست نفقه او را تامین نمایند . ✅ کنترل موبایل فرزند بدون اجازه و رضایت او 📝 پرسش : آیا پدر می تواند موبایل فرزند را ببیند یا چک کند؟ آیا موبایل حریم خصوصی افراد است؟ 📖 پاسخ : جایز نیست مگر در صورتی که ضرورت قطعیه داشته باشد . ✅ عقیقه برای فرزند 📝 پرسش : آیا عقیقه برای فرزند جزء حقوق فرزند می باشد و پدر و مادر باید برای فرزند عقیقه انجام دهند؟ و تقسیم آن چگونه باید باشد؟ 📖 پاسخ : عقیقه (قربانى کردن گوسفند و مانند آن براى فرزند) برای کسى که توانائی دارد ، مستحب موکد است .تقسیم و طبخ آن به هر شکل باشد مانعی ندارد هرچند در برخى روایات از آبگوشت نام برده شده است . و بهتر است پدر و مادر از گوشت آن نخورند . امّا دفن استخوانها دلیل روشنى ندارد .
﷽؛ 📝 عنْ أَبِي جَعْفَر (علیه السلام) قَالَ : " سَلامَةُ الدِّينِ وَصِحَّةُ الْبَدَنِ خَيْرٌ مِنَ الْمَالِ " 📖 امام باقر (علیه السلام) فرمود : " سلامت دين و تندرستى بدن بهتر از ثروت است ".
﷽؛ 🐓 خون داخل تخم مرغ 🐓 📝 سؤال : اگر در زرده یا سفیده تخم مرغ خون باشد ، آیا استفاده از آن جایز است ؟ 📖 جواب : خون داخل تخم مرغ ، نجس نیست ولی خوردن آن حرام است ، می توانید خون را جدا کنید و بقیه را مصرف کنید .
﷽؛ ✅ فضیلت نماز جماعت 📝 قال رسول الله "صلےالله علیه و آله" : (( صَلَاةُ الرَّجُلِ فِی جَمَاعَةٍ خَیْرٌ مِنْ صَلَاتِهِ فِی بَیْتِهِ أَرْبَعِینَ سَنَةً . قِیلَ : یَا رَسُولَ اللَّهِ ! صَلَاةُ یَوْمٍ ؟ قَالَ "صلےالله علیه و آله" : صَلَاةٌ وَاحِدَةٌ  )). 📖 پیامبر "صلےالله علیه و آله" فرمود : (( یک نماز با جماعت ، بهتر از چهل سال نماز فرادیٰ در خانه است . پرسیدند : آیا یك روز نماز ؟ فرمود : بلكه یك نماز )).
" بايد در نماز ، زن عقب تر از مرد بايستد و جاى سجده او از جاى سجده مرد كمى عقب تر باشد و الاّ نماز باطل است در اين حكم محرم و غير محرم تفاوتى ندارند ، ولى اگر ميان مرد و زن ديوار يا پرده و مانند آن باشد ، يا به اندازه ده ذراع (تقريباً 5 متر) فاصله باشد اشكال ندارد و در مکان های شلوغ اجرای این حکم مشقت دارد رعایت آن لازم نیست ". " اگر زن در كنار مرد يا جلوتر بايستد و باهم وارد نماز شوند نماز هر دو باطل است ، امّا اگر يكى قبلاً وارد نماز شده ، نماز او صحيح و نماز دومى باطل است ".
✅ جلوتر ایستادن پسر نابالغ  📝 پرسش : آیا هنگام نماز خواندن پسر نابالغ هم باید جلوتر از زنان نماز بخواند؟ 📖 پاسخ : باید جلوتر از زنان نماز بخواند. ✅ تقدم مرد بر زن در نماز میت  📝 پرسش : در نماز میت در صورتی که زنی در صف اول نماز جماعت حاضر شود حکم نماز ایشان و کسانی که دو طرف و پشت سرش هستند را بیان کنید؟ 📖 پاسخ : در نماز میت نیز زنها باید پشت سر مردها باشند و اگر در کنارشان هستند باید حائلی بین آنها باشد.
🌷ایستادن بچه در صف جماعت🌷 📝 سوال : در صف جماعت اگر اطراف مأموم بچه ممیّز و غیر ممیّز نمازگزار باشد، حکم نماز مکلف چیست؟ 📖 جواب : در فرض سؤال اگر بچه ممیز فاصله شود و ندانند نماز او باطل است، نماز جماعت اشکال ندارد، همچنین اگر یک یا چند بچه غیر ممیز یا بچه ممیزی که می دانند نمازش باطل است فاصله شود در صورتی که فاصله بین دو مأموم بیش از یک قدم نباشد، یا از جلو یا طرف دیگر اتصال برقرار باشد نماز جماعت اشکال ندارد. ~~~~~~~~~~ 🌷وجود دختر بچه در صف نماز جماعت مردان🌷 📝 سوال : آیا در نماز جماعت وجود دختر بچه درصف مأمومین مرد اشکال دارد؟ 📖 جواب : اگر ممیز باشد بنا بر احتیاط واجب، لازم است در حال نماز، بین او و مردان حداقل یک وجب فاصله باشد. 🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆 🚨 https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
مسجد سیّار 📝 سؤال : اگر اتاقک متحرک (کانکس) یا یکی از کوپه های واگن قطار یا اتاقکی در هواپیما را به عنوان #مسجد_وقف کنند ، آیا وقف صحیح است و احکام خاص سایر مساجد را دارد ؟ 📖 جواب : صحت وقف به عنوان مسجد، ثابت نیست و احکام مسجد بر این گونه اتاقک ها مترتب نمی شود .
✅ چندین چراغ داریم و بی‌راهه می‌رویم ! 👈 راه اهل‌بیت علیهم‌السلام ، راه نجات و سعادت 🌷 در روایت آمده است که رسول اکرم صلی‌الله‌علیه‌وآله‌وسلم فرمود : « أَهْلُ بَیتی أَمانٌ لأَهْلِ الأرْضِ ، کما أَنّ النجُومَ أَمانٌ لأَهْلِ السماواتِ ؛ اهل‌بیت من، مایه‌ی امنیت زمینیان هستند ، همان‌گونه که ستارگان مایه‌ی امنیت آسمانیان هستند ». [۱] 🔸آیا امکان دارد در شداید و گرفتاری‌ها به آنها پناهنده شویم و آنها چاره نکنند و پناه ندهند و بلا را از ما مرتفع نکنند ؟! 🔹راه اهل‌بیت علیهم‌السلام ، راه نجات و سعادت و امان و مایه‌ی سلامت دارَین دنیا و آخرت است . 🔸گویا در مورد حضرت عبدالعظیم در روایت آمده است که «أَمانٌ لأَهْلِ ری»، در مورد حضرت موسی‌بن‌جعفر علیهماالسلام است که : «أَمانٌ لأَهْلِ بَغْدادٍ» ؛ و شاید در مورد زکریا‌بن‌آدم وارد شده باشد که : «أَمانٌ لأَهلَ قُم» ؛ چندین چراغ داریم و بی‌راهه می‌رویم ! 🔹همه‌ی اینها را داریم ، ولی نمی‌خواهیم متابعت کنیم ! به بعضی از اطبا که برای احوالپرسی از تهران به اینجا می‌آمدند، گفتم : شما با کسی که خودش نمی‌خواهد مراعات حفظ صحت کند، چه می‌کنید ؟ من می‌دانم پیاده‌روی، شرط صحت است ، یا فلان چیز مخالف سلامتی و صحت است، ولی باز آن را به جا می‌آوریم ، یا افراط و تفریط می‌نماییم ! 🔸ما خود نمی‌خواهیم این راه را ، که راه خدا و رسول و اولیای اوست طی کنیم ، بلکه راهی را می‌خواهیم که در آن استغفار و ذکر و گریه نباشد. نظیر اینکه نزد شخصی رفتند و گفتند : ذکری به ما دستور بدهید . وی می‌گوید که گفتم : نماز بخوانید . گفتند : می‌خواهیم ذکری بدهید که نماز نخوانیم . دَواؤُک مِنْک وَ لاتُبْصِرُ / وَ داؤُک فیک وَ لا تَشْعُر ؛ درمان تو از توست ، ولی تو آن را نمی‌بینی ، و درد تو نیز در توست ، ولی تو بدان آگاه نیستی . 🔹خود را مریض نمی‌دانیم ، وگرنه علاج آن آسان است . هر کس راهی برای رسیدن به سعادت و امان یافت و به دست آورد ، باید به دوستان و اهل امانت و وثاقت و دیانت برساند .  🍃[۱]. ر.ک: علل‌الشرائع، ج۱، ص۱۲۳؛ عیون اخبار الرضا، ج۱، ص۳۰؛ کمال‌الدین، ص۲۰۵؛ نظم دررالسمطین، ص۲۳۴؛ الجامع‌الصغیر، ج۲، ص۶۸۰؛ کنزالعمال، ج۱۲، ص۹۶. 🍃[۲]. شرح الاسماءالحسنی، سبزواری، ج۱، ص۱۲؛ ج۲، ص۸۰؛ کتاب‌الاربعین، ماحوزی، ص۲۸۱. ✍ در محضر بهجت، ج٣، ص٢۴۶ 🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆 https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi 🔹أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🔹