eitaa logo
،، احکام و مسائل شرعی ،،
3.3هزار دنبال‌کننده
11.2هزار عکس
2.9هزار ویدیو
40 فایل
برای پرسیدن سوالات شرعی به آیدی زیر مراجعه فرمایید . @Javanmardi_Ahkam
مشاهده در ایتا
دانلود
﷽؛ ✅ روزه استیجاری با وجود روزه قضا 🌸 مسئله : امام، مکارم، بهجت، رهبر فرزانه انقلاب، سیستانی : کسی که روزه قضا دارد، می تواند به جای دیگری روزه استیجاری بگیرد. صافی گلپایگانی : کسی که روزه قضا دارد، در صورتی که وقت قضای روزه خودش وسعت دارد، می تواند به جای دیگری روزه استیجاری بگیرد. سبحانی : جایز نیست. 🔘 استفتائات کتبی از دفاتر حضرات آیات https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi 🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
🌷 روزه استجاری با داشتن كفاره نذر و قسم 📝 کسی که کفاره نذر و قسم بر عهده اوست، آيا می‌‌تواند روزه قضای کسی را قبول کند؟ 📖 مانع ندارد. 🌷 اجيرشدن با داشتن روزه قضا يا كفاره 📝 آيا كسی كه روزه قضا يا روزه كفّاره بر عهده اوست می‌‌تواند برای كسی روزه استيجاری نيابتی يا تبرّعی بگيرد؟ 📖 در استيجاری مانعی ندارد ولی در تبرّعی محل اشكال است.
﷽؛ علیه‌آلاف‌التحیةوالثناء با سن كمی که داشتند ، در علم و بردبارى بى‌نظير بودند و با استعداد شگرف خدادادی مسائل علمى را بالبداهه پاسخ مى‌فرمودند ؛ و به نظافت تن و لباس ، چون اجداد طاهرينش توجه بسيارى داشتند . صَلِّ عَلی وَ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ ┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈ @Javanmardi_langarudi 🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی 🌐
﷽؛ (ع) 📝 امام جواد (ع) مانند سایر امامان دارای کرامات زیادی بودند که موردی از آن‌را ذکر می‌کنیم : 🌧 محمّد بن اورمه گفت : " معتصم گروهى از وزیران خود را خواست به آنها دستور داد به دروغ گواهى دهند که محمّد بن على بن موسى (ع) تصمیم قیام دارد بعد حضرت را خواست گفت تصمیم دارى در دولت من قیام کنى . فرمود : به خدا قسم چنین تصمیمى ندارم . معتصم گفت : فلان کس و فلانى بر کار تو شهادت می‌دهند آنها را حاضر کردند . گفتند : صحیح است ما این نامه‌ها را از بعضى غلامان تو به دست آورده‌ایم . حضرت جواد (ع) در اطاق جلو بود دست‌هاى خود را بلند کرده گفت : « خدایا ! اگر دروغ می‌گویند اینها را بگیر » . یک مرتبه دیدم اطاق جلو چنان به حرکت در آمد و هر کدام از ایشان که تصمیم به حرکت کردن می‌گیرد به زمین می‌افتد . معتصم صدا زد یا ابن رسول الله من از حرف خود توبه می‌کنم از خدا بخواه که اطاق از حرکت بایستد. گفت : « خدایا ! اطاق را آرام فرما تو می‌دانى ایشان دشمن تو و من هستند » ، اطاق آرام گرفت ". (ع) " بارزترین نوع تبلیغ امام جواد (ع) مناظراتی است که آن‌حضرت انجام می‌داد . مناظره‌های آن‌حضرت که از نخستین روزهای امامتش آغاز شد ، ایشان را در تثبیت جایگاه ولایت و امامت ، هدایت حق‌جویان و آشکار ساختن سستی گفتار ستمگران یاری داد . آن‌حضرت به دو جهت در عرصه مناظره‌های علمی گام نهاد : ، نیاز شیعیان که با توجه به سنّ کم آن‌حضرت در پی کشف جایگاه معنوی‌اش بودند و خواست مأمون و معتصم که اندیشه خوار ساختن امام و اثبات الهی نبودن آگاهی‌های وی را در سر می‌پروراندند". (ع) 📝 درباره این‌که امام جواد (ع) به چه نحوی به شهادت رسیدند ، دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد که در این‌جا به یک نمونه اشاره می‌شود : " معتصِم خلیفه ستمگر عباسی -برادر مأمون و عموی ام فضل دختر مأمون- پیوسته نقشه‌هایی را برای به شهادت رساندن امام جواد (ع) اجرا می‌کرد و در این زمینه با ام فضل نیز همدست شده بود که امام جواد (ع) را مسموم کند ؛ زیرا معتصم می‌دانست که ام فضل از آن‌حضرت منحرف شده و به شدّت علیه امام (ع) موضع گرفته است . بر این اساس ، ام فضل نیز درخواست معتصم را پاسخ مثبت داد و سمّی را در انگور جاسازی کرد و در پیش روی آن‌حضرت نهاد و همین که امام جواد (ع) از آن انگور خورد ، ام فضل پشیمان شد و شروع به گریه کرد ، حضرت فرمود : « گریه‌ات برای چیست ؟ سوگند به خدا ، خداوند آن‌چنان تو را به دردی در ناحیه رحم دچار سازد که جبران‌پذیر نباشد و به بلایی گرفتارت کند که قابل کتمان نباشد » . بر اثر همین نفرین ام فضل بیمار شد و از دنیا رفت . به هر حال ؛ آن‌حضرت در شهر بغداد در ماه ذى القعده سال 220 هـ.ق در حالی که بیست و پنج سال از عمر شریفش گذشته بود ، به شهادت رسید و در محله‌ای از بغداد به نام کاظمین در کنار قبر جدش امام موسى بن جعفر (ع) دفن شد ". http://www.erfan.ir/farsi/87864.html 🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆 @Javanmardi_langarudi 🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْـ
﷽؛ ✅ ارشاد جاهل به حکم شرعي 📝 سؤال : اگر مشاهده کنم شخصی بعضی از افعال نمازش را انجام می دهد ، چیست ؟ 📖 جواب : اگر اشتباه به گونه ای است که موجب بطلان نماز است ، باید حکم صحیح را به او بگویید .
✅ شرط وجه التزام 📝 سؤال : اگر معامله به صورت #نسیه باشد و فروشنده برای #جبران_زیان وارده بابت عدم پرداخت ثمن معامله در وقت مقرر ، در ضمن عقد یا عقد خارج لازم دیگری ، #شرط کند ، اگر خریدار در تاریخ مقرر ، مبلغ را پرداخت نکند ، مبلغ مشخصی را بپردازد ، 1⃣ آیا این شرط صحیح و لازم الاجرا است ؟ 2⃣ آیا قرارداد مشروط به این شرط ، صحیح است ؟ 📖 جواب : اگر این شرط به معنای #مهلت_دادن در تأخیر در قبال دریافت مبلغ اضافه نباشد ، اشکال ندارد ، وگرنه ربا و حرام است .
،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛ #کرامات_امام_جواد (ع) 📝 امام جواد (ع) مانند سایر امامان دارای کرامات زیادی بودند که موردی از آن
﷽؛ 🌧 به کاخ سلطنت گفتا خلیفه با وزیران کای ابا جعفر ترا قصد خروج و انقلاب آمد ز روی افترا ، اوراقی آوردند کاینها را گرفتیم از غلامانت ، چه نزدت گو جواب آمد بگفتا : بارالها ! افترا بستند اگر بر من بگیر این دشمنان ، کاین افترا حقش عقاب آمد که ناگه کاخ گشتی زیر و رو ، کآن قوم افتادند خلیفه دید هر یک از خنازیر و کلاب آمد به پوزش معتصم بر دست و پا افتاد و تائب شد بگفت این کاخ ساکن کن ، که سخت این اضطراب آمد بگفتا : بارالها ! ساکن این قصر معلق کن که کاذب توبه کرد ، از تو قبول مستتاب آمد🌧 ✍ دیوان الادب، علامه محمد صالح حائری مازندرانی، ص 282 .
﷽؛ " اللَّهُمَّ اجْعَلْ مَحْيَايَ مَحْيَا مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ ، وَ مَمَاتِي مَمَاتَ مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ حیاتم را حیات آمیخته به عشق محمّد و خاندان محمّد ، و مرگم را مرگ در حال شیفتگی به محمّد و خاندان محمّد قرار ده ". أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ
﷽؛ 💎 يا اَبا جَعْفَرٍ ، يا مُحَمَّدَ بْنَ عَلِي ، اَيُّهَا التَّقِىُّ الْجَوادُ ، يَا بْنَ رَسُولِ اللهِ ، يا حُجَّةَ اللّهِ عَلى خَلْقِهِ ، يا سَيِّدَنا وَمَوْلينا ، اِنّا تَوَجَّهْنا وَاسْتَشْفَعْنا وَتَوَسَّلْنا بِكَ اِلَى اللهِ ، وَقَدَّمْناكَ بَيْنَ يَدَىْ حاجاتِنا ، يا وَجيهاً عِنْدَ اللهِ ، اِشْفَعْ لَنا عِنْدَ اللهِ ای ابا جعفر ، ای محمّد بن علی ، ای تقی جواد ، ای فرزند فرستاده خدا ، ای حجّت خدا بر بندگان ، ای آقا و مولای ما ، به تو روی آوردیم و تو را واسطه قرار دادیم و به سوی خدا به تو توسّل جستیم و تو را پیش روی حاجاتمان نهادیم ، ای آبرومند نزد خدا ، برای ما نزد خدا شفاعت کن 💎 " أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ " ┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈ @Javanmardi_langarudi 🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی 🌐
﷽؛ 📝 سؤال : آیا یا با قیمت بیشتر از قیمت نقد ، اشکال دارد ؟ 📖 جواب : اشکال ندارد .
14_DAHA295-Hashemi Nejad- azar valedein_(www.R(3).mp3
5.61M
﷽؛ 💎 آزار والدین ( لطف حق با تو مداراها کند چون که از حد بگذرد رسوا کند ) @Javanmardi_langarudi
﷽؛ ✅ نایاب شدن کالای فروخته شده، هنگام تحویل به مشتری 📝 سوال : فروشنده لوازم خانگی، کالایی را به معامله سلف فروخته است و مبلغ آن را نقداً دریافت کرده و قرار بود که سر ماه کالا را تحویل دهد. اکنون آن کالا نایاب شده است و فروشنده قادر بر تهیه آن نیست. آیا مشتری می‌تواند معامله را بهم بزند؟ اگر فروشنده بخواهد جنسی با کیفیت بهتر از همان کالا را تحویل دهد، بر مشتری لازم است که قبول کند؟ 📖 پاسخ آیت‌الله‌العظمی شبیری زنجانی: الف) مشتری می‌تواند صبر کند یا معامله را بهم بزند. ب) لازم نیست قبول کند البته اگر تعیین ویژگی‌های کالا از باب حداقل مقدار لازم باشد و تحویل جنس بهتر، تحویل همان جنسی که قرار گذاشته‌اند محسوب شود، بر مشتری لازم است که قبول کند.
🔻سخنرانی استاد انصاریان در حسینیه آیت‌الله علوی بروجردی (ره) : 🔹 فاصلۀ بین ما از رحم مادر تا قبر یک جادۀ خیلی کوتاهی به نام عمر است . در دنیا مِثل یک غریب زندگی کنید ، کسی نیست به داد کارهای دینی و خمس و زکات و واجبات شما برسد، در این زمینه شما کاملاً در غربت هستید . باید خودتان را یک آدم گذرکننده بدانید . 🔹واجباتی که پیغمبر سفارش کردند در سه بخش نظام داده شده است، گفت : یک بخش ، بخشش عبادی ، نماز ، روزه ، حج و امثال اینها . بخش دوم ، بخشش مالی است ، یک سلسله واجبات الهی مالی می باشد مانند زکات ، خمس و انفاق و بخش سوم واجب حقوقی است . 🔹 یک روایت خیلی مهم است ، گاهی این روایت را خواندم و بعد از منبر افرادی آمدند و به من گفتند این روایت صددرصد درست است چون برای خود ما اتفاق افتاده است،. پروردگار عالم در کوه طور به موسی بن عمران (ع) فرمود : هر کسی یک دینار برای حضرت ابی عبدالله الحسین(ع) هزینه کند ، من تا هفتاد برابر پول خرج شده را به خرج کننده برنگردانم ملک الموت را دنبالش نمی فرستم .
💉 اهداء خون 📝 سؤال : #اهداء_خون چه حکمی دارد ؟ 📖 جواب : کار بسیار خوب و پسندیده ای است و در برخی موارد که #نجات_جان_انسان محترمی متوقف بر آن باشد ، واجب است .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛ 📝 پاداش عبادات کودکان قبل از سن تکلیف به چه صورت است ؟ 📝 جبران خسارت‌هایی که در این سن می زنند بر عهده کیست ؟
🌺 سرمایه گذاری صدقات برای فقرا 📝 سؤال : آیا #صدقه ای را که برای فقرا جمع آوری شده است ، می توان در محلی #سرمایه_گذاری کرد و اصل و سود آن را برای فقرا مصرف کرد ؟ 📖 جواب : جایز نیست ، مگر اینکه با #اجازه_اهداء_کننده باشد .
🌧 روزه های مستحب مؤكّد – پنج شنبه و جمعه " #روزه_گرفتن در #پنجشنبه و #جمعه هر هفته ـ در صورتی که مصادف با روزهایی نباشد که روزه گرفتن واجب، حرام یا مکروه است ـ مستحب مؤکد است ".
﷽؛ ✅ عقیقه برای فرزند - پسر و دختر – مستحب مؤکد است . 1⃣ باید گوسفند یا گاو یا شتر باشد . 2⃣ مستحب است نکات زیر برای عقیقه رعایت گردد : • مستحب است براي پسر ، حیوان نر و برای دختر ، ماده باشد . • مستحب است انجام شود . • اگر عقیقه تا زمان بلوغ فرزند انجام نشود ، مستحب است خودش انجام دهد بلکه اگر در زمان حیاتش انجام نشد ، مستحب است بعد از فوت برایش انجام دهند . • مستحب است پا و ران عقیقه به داده شود و أفضل از آن ، این است که یک چهارم عقيقه به او داده شود و اگر پا و ران داخل در یک چهارم باشد ، به هر دو مستحب عمل شده است و اگر دسترسی به قابله نباشد ، سهم قابله به مادر داده شود تا آن را صدقه بدهد . 3⃣ • صدقه دادن کفايت از عقيقه نمي کند . • تفاوت نمي کند گوشت عقيقه به صورت خام يا پخته تقسيم شود . • اگر گوشت عقيقه پخته شود ، جمعي از مؤمنين - حداقل ده نفر ، اگر بيشتر باشند افضل است - دعوت شوند و پس از غذا براي فرزند دعا کنند . 🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆 @Javanmardi_langarudi 🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
﷽؛ و حضرت جواد الأئمه علیه السلام 🌧 امام محمد تقی بن موسی الرضا(ع) نهمین پیشوای شیعیان، دهم رجب سال 195 هـ.ق در مدینه متولد و در ماه ذی القعده سال 220 هـ.ق در بغداد مسموم و به شهادت رسید. نام مادر آن حضرت «سبیکه نوبیه»از زنان با فضیلت روزگار است. بعد از اینکه امام رضا(ع) در ماه صفر سال 203 هـ.ق در طوس در سن 55 سالگی به شهادت رسید. امام محمدتقی الجواد، فرزند ایشان در سن هشت سالگی بر مسند امامت و رهبری قرار گرفت. 🌧 امام جواد(ع) در دوران امامت خود با دو تن از خلفای عباسی، مأمون و معتصم معاصر بوده است. مأمون کوشش می کرد با طرح نقشه ها، امام جواد(ع) را به محل حکومت نزدیک کند. او توطئه خود را برای از میان بردن جنبش و حرکت تشیع در چارچوب خلافت عباسیان همچنان ادامه می داد و هدفش از این کار ایجاد فاصله بین امام و پایگاه های مردمی او بود. مأمون برای انجام این هدف، دختر خود را به عقد آن حضرت درآورد. موقعی که تصمیم به ازدواج دخترش با امام جواد(ع) گرفت، عباسیان برآشفتند، زیرا می ترسیدند پس از مأمون خلافت به خاندان علوی برگردد. ولی آنان مخالفت خود را به گونه ای دیگر اظهار کردند و مطرح نمودند که خلیفه دختر خود را به ازدواج کودکی درمی آورد که آگاهی و دانش زیادی از دین ندارد. مأمون خود به درستی می دانست که امام جواد(ع) حجت خدا در روی زمین و بهره مند از علم لدنی است و به همه ارزش ها و کمالات انسانی آراسته است و لذا در مقابل این برخورد، مجلسی برپا کرد و امام جواد(ع) را به مناظره علمی با بزرگترین دانشمندان آن عصر فراخواند تا بدین وسیله عباسیان را به اشتباهشان آگاه کند . http://www.erfan.ir/farsi/86573.html 🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆 https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi 🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
📚 نکاتی پیرامون زندگی علیه السلام 👈 حضرت (علیه السلام) امام نهم شیعیان است . نام آن حضرت ، و کنیه اش ؛ و است . لقب های ایشان عبارت است از : ، ، ، ّ، ، ، ، ، و . 👈 پدرش (علیه السلام) و مادرش به نام (منطقه ای در سودان) آفریقا بود و در رمضان و یا رجب سال 195هـ.ق در مدینه متولد شد . 🔻همسران امام جواد (علیه السلام) 1⃣ همسر امام جواد (علیه السلام) ، نام داشت . البته نام های حویث ، غزاله مغربیه و مدنب نیز برای او در منابع اسلامی ذکر شده است . 2⃣ مأمون خلیفه عباسی برای رهایى از یک سلسله تنگناها و شرایط دشوار سیاسى زمان خود ، تصمیم گرفت ولایت عهدی را بر امام هشتم تحمیل کند و نیز با تظاهر به مهربانى و دوستى نسبت به امام جواد (علیه السلام) تصمیم گرفت دختر خود را به ایشان تزویج نماید تا استفاده اى که از تحمیل ولیعهدى بر امام رضا (علیه السلام) در نظر داشت از این وصلت نیز به دست آورد . بر اساس همین طرح بود که پس از شهادت امام رضا (علیه السلام) دختر مأمون « » به همسرى امام جواد (علیه السلام) درآورده شد و امام از او فرزندی نداشته است . 🔻فرزندان 👈 در منابع اسلامی دیدگاه های مختلفی نسبت به تعداد و نام فرزندان امام جواد (علیه السلام) بیان شده است ؛ همان طور که شیخ طبرسی می گوید : امام جواد (علیه السلام) دو پسر و سه دختر از خود به جاى گذارد که یکى از آنان (علیه السلام) است و دومى هم به نام و دختران آن جناب هم ، و نام داشته اند ، بعضى نیز گفته اند وى دو دختر به نام و داشته است . اما آنچه همه منابع درباره اش اتفاق نظر دارند ، این است که دو فرزند ؛ (علیه السلام) و جزو فرزندان امام جواد (علیه السلام) هستند . 👈 ادامه دارد ... 🔹جهت مطالعه این مقاله به صورت کامل بر روی لینک زیر کلیک نمایید : 👇👇👇👇 👉 erfan.ir/a87864 🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆 https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi 🌷 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌷
﷽؛ (ع) 📝 امام جواد (ع) مانند سایر امامان دارای کرامات زیادی بودند که موردی از آن‌را ذکر می‌کنیم : 🌧 محمّد بن اورمه گفت : " معتصم گروهى از وزیران خود را خواست به آنها دستور داد به دروغ گواهى دهند که محمّد بن على بن موسى (ع) تصمیم قیام دارد بعد حضرت را خواست گفت تصمیم دارى در دولت من قیام کنى . فرمود : به خدا قسم چنین تصمیمى ندارم . معتصم گفت : فلان کس و فلانى بر کار تو شهادت می‌دهند آنها را حاضر کردند . گفتند : صحیح است ما این نامه‌ها را از بعضى غلامان تو به دست آورده‌ایم . حضرت جواد (ع) در اطاق جلو بود دست‌هاى خود را بلند کرده گفت : « خدایا ! اگر دروغ می‌گویند اینها را بگیر » . یک مرتبه دیدم اطاق جلو چنان به حرکت در آمد و هر کدام از ایشان که تصمیم به حرکت کردن می‌گیرد به زمین می‌افتد . معتصم صدا زد یا ابن رسول الله من از حرف خود توبه می‌کنم از خدا بخواه که اطاق از حرکت بایستد. گفت : « خدایا ! اطاق را آرام فرما تو می‌دانى ایشان دشمن تو و من هستند » ، اطاق آرام گرفت ". (ع) " بارزترین نوع تبلیغ امام جواد (ع) مناظراتی است که آن‌حضرت انجام می‌داد . مناظره‌های آن‌حضرت که از نخستین روزهای امامتش آغاز شد ، ایشان را در تثبیت جایگاه ولایت و امامت ، هدایت حق‌جویان و آشکار ساختن سستی گفتار ستمگران یاری داد . آن‌حضرت به دو جهت در عرصه مناظره‌های علمی گام نهاد : ، نیاز شیعیان که با توجه به سنّ کم آن‌حضرت در پی کشف جایگاه معنوی‌اش بودند و خواست مأمون و معتصم که اندیشه خوار ساختن امام و اثبات الهی نبودن آگاهی‌های وی را در سر می‌پروراندند". (ع) 📝 درباره این‌که امام جواد (ع) به چه نحوی به شهادت رسیدند ، دیدگاه‌های مختلفی وجود دارد که در این‌جا به یک نمونه اشاره می‌شود : " معتصِم خلیفه ستمگر عباسی -برادر مأمون و عموی ام فضل دختر مأمون- پیوسته نقشه‌هایی را برای به شهادت رساندن امام جواد (ع) اجرا می‌کرد و در این زمینه با ام فضل نیز همدست شده بود که امام جواد (ع) را مسموم کند ؛ زیرا معتصم می‌دانست که ام فضل از آن‌حضرت منحرف شده و به شدّت علیه امام (ع) موضع گرفته است . بر این اساس ، ام فضل نیز درخواست معتصم را پاسخ مثبت داد و سمّی را در انگور جاسازی کرد و در پیش روی آن‌حضرت نهاد و همین که امام جواد (ع) از آن انگور خورد ، ام فضل پشیمان شد و شروع به گریه کرد ، حضرت فرمود : « گریه‌ات برای چیست ؟ سوگند به خدا ، خداوند آن‌چنان تو را به دردی در ناحیه رحم دچار سازد که جبران‌پذیر نباشد و به بلایی گرفتارت کند که قابل کتمان نباشد » . بر اثر همین نفرین ام فضل بیمار شد و از دنیا رفت . به هر حال ؛ آن‌حضرت در شهر بغداد در ماه ذى القعده سال 220 هـ.ق در حالی که بیست و پنج سال از عمر شریفش گذشته بود ، به شهادت رسید و در محله‌ای از بغداد به نام کاظمین در کنار قبر جدش امام موسى بن جعفر (ع) دفن شد ". http://www.erfan.ir/farsi/87864.html 🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆 https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi 🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
﷽؛ 🌧 به کاخ سلطنت گفتا خلیفه با وزیران کای ابا جعفر ترا قصد خروج و انقلاب آمد ز روی افترا ، اوراقی آوردند کاینها را گرفتیم از غلامانت ، چه نزدت گو جواب آمد بگفتا : بارالها ! افترا بستند اگر بر من بگیر این دشمنان ، کاین افترا حقش عقاب آمد که ناگه کاخ گشتی زیر و رو ، کآن قوم افتادند خلیفه دید هر یک از خنازیر و کلاب آمد به پوزش معتصم بر دست و پا افتاد و تائب شد بگفت این کاخ ساکن کن ، که سخت این اضطراب آمد بگفتا : بارالها ! ساکن این قصر معلق کن که کاذب توبه کرد ، از تو قبول مستتاب آمد🌧 ✍ دیوان الادب، علامه محمد صالح حائری مازندرانی، ص 282 .