هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#حضرت_استاد_انصاریان
" به شما عرض کنم هر چه می دهند ، به برکت سه چیز است :
حضرت حسین (علیہ السلام)
سحر
توکل
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#روز_آخر_ذےالحجه
📝 سیّد در کتاب «اقبال» براساس یک روایت ذکر کرده است که دو رکعت نماز بجا آورد ، و در هر رکعت سوره «حمد» یک مرتبه و ده مرتبه قل هو اللّه احد و ده مرتبه ایة الکرسىّ را بخواند و پس از نماز بگوید :
" اللَّهُمَّ مَا عَمِلْتُ فِي هَذِهِ السَّنَةِ مِنْ عَمَلٍ نَهَيْتَنِي عَنْهُ وَ لَمْ تَرْضَهُ وَ نَسِيتُهُ وَ لَمْ تَنْسَهُ وَ دَعَوْتَنِي إِلَى التَّوْبَةِ بَعْدَ اجْتِرَائِي عَلَيْكَ اللَّهُمَّ فَإِنِّي أَسْتَغْفِرُكَ مِنْهُ فَاغْفِرْ لِي وَ مَا عَمِلْتُ مِنْ عَمَلٍ يُقَرِّبُنِي إِلَيْكَ فَاقْبَلْهُ مِنِّي وَ لا تَقْطَعْ رَجَائِي مِنْكَ يَا كَرِيمُ "
" خدایا آنچه در این سال انجام دادم ، از عملى که مرا از آن نهى کردى ، و به آن راضى نبودم ، و من آن را فراموش کردم ، ولى تو فراموشش ننمودى ، و پس از گستاخی ام بر تو ، مرا به توبه دعوت کردى ، خدایا من از تو آمرزش میخواهم ، پس مرا بیامرز، و آنچه انجام دادم از عملى که به تو نزدیکم کند ، از من قبول کن ، و امیدم را از خودت قطع مکن اى کریم ".
چون این را بگوید ، شیطان فریاد مى زند :
واى بر من ، آنچه در این سال علیه او رنج بردم ، همه را خراب کرد ، و سالى که گذشت براى او گواهى میدهد ، که سالش را ختم به خیر نمود .
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌸🌼 حجت الاسلام والمسلمین قرائتی:
در چهار مركز، انسان مسافر می تواند نمازش را تمام بخواند:
🍃 مركز الوهيت و خداپرستی : مكه
🍃 مركز نبوّت : مسجد پيامبر «صلی الله علیه و آله» در مدينه
🍃 مركز ولايت: مسجد كوفه
(محل حکومت امیرالمؤمنین «علیه السلام» و امام زمان «عَجّلَ اللهُ تَعالی فَرجهُ الشّریف»)
🍃 مركز شهادت: حرم امام حسين «علیه السلام»
📚 پیوند های نماز؛ حجت الاسلام قرائتی؛ ص 44
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌱أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌱
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
✨حرم امام حسین علیه السلام✨
🌼قسمت اول🌼
💥امام صادق علیه السلام فرمود : در چهار مکان نماز تمام است :
1⃣ مسجدالحرام🍃
2⃣ مسجدالنبی صلی الله علیه و آله وسلم🍃
3⃣ مسجد کوفه🍃
4⃣ حرم امام حسین علیه السلام ۱🍃
💥اینها را اماکن تخییر می نامند، یعنی مکانهایی که مسافر می تواند نماز را تمام یا شکسته بخواند.
💥محل دفن امام حسین علیه السلام و اطراف قبر ایشان تا جایی که حرم نامیده می شود ، دارای احکام خاصی است که به برخی از آنها اشاره می کنیم :
1⃣ یکی از چهار مکانی که مسافر می تواند نمازش را تمام بخواند حرم اباعبدالله الحسین علیه السلام است۲. این مطلب از دو جهت قابل توجه و دارای اهمیت است :🍃
💫الف : حرم امام حسین علیه السلام در ردیف حرم خداوند تعالی و حرم رسول الله صلی الله علیه وآله وسلم قرار گرفته است.
💫 ب : در حدیثی آمده است : سرّ آنکه مسافر می تواند نماز خود را تمام بخواند، بدان جهت است که در این جاها نباید احساس غربت کند و مثل آن است که در خانه خود نماز می خواند چون : مسجدالحرام ( خانه الوهیّت ) اولین خانه ای است که برای مردم بنا شده است،
🌷 { إِنَّ أَوَّلَ بَیْتٍ وُضِعَ لِلنَّاسِ لَلَّذِی بِبَکَّةَ مُبَارَکا وَ هُدیً لِلْعَالَمِینَ } سوره آل عمران، آیه ۹۶🌷
🌷 و معمار آن خانه حضرت ابراهیم ، پدر همه مسلمانان است،🌷
🍂چون قرآن می فرماید :
🌷{ مِلَّةَ أَبِیکُمْ إِبْرَاهِیمَ هُوَ سَمَّاکٌمُ الْمُسلِمینَ
مِن قَبْلُ} سوره حج آیه ۷۸🌷
🌷و هیچ کس در خانه پدری نمازش را شکسته نمی خواند.🌷
🍂و مسجد النبی( مکان نبوت ) و مسجد کوفه ( مکان ولایت و حکومت حضرت علی علیه السلام ) نیز چنین است، چون پیامبر صلی الله علیه وآله وسلم فرموده است :
ُ 🌷اَنَا وَ عَلیٌ اَبَوٰا هٰذِهِ الْأُمَّة🌷
🌷من و علی دو پدر این امت هستیم.🌷
و در حرم امام حسین علیه السلام ( مکان شهادت ) که یادآور شهادت است، همه حکم شاهد و حاضر را دارند و حاضر (غیر مسافر) نیز نمازش تمام است.
2⃣ تمام روضه شریف حرم مطهر امام حسین علیه السلام و رواقها و مسجد متصل به آن همین حکم را دارد و مسافر می تواند در آنجا نیز نماز را تمام بخواند ،۳
ولی در غیرروضه شریفه ؛ احتیاط مستحب است که مسافر نمازش را شکسته بخواند.۴🍃
3⃣ مسافر میتواند در اماکن تخییر بدون نیت تمام یا شکسته ،نماز را شروع کند و در وسط آن یکی را اختیارکند و بر همان اساس نماز را به پایان ببرد و حتی در اثنای نماز می تواند نیت را برگرداند ، مثلاً به نیت شکسته خواندن ، نماز را شروع کرده و در اثنای نماز قصد کند که نماز را چهار رکعتی تمام کند و همچنین به عکس ( تا وقتی که محل عدول نگذشته باشد ) پس اگر به نیت نماز چهاررکعتی شروع کند،و در رکعت اول یا دوم تصمیم بگیرد که نماز را شکسته بخواند اشکال ندارد.۵🍃
4⃣ حکم تخییر مخصوص نماز است،بنابراین، شخص مسافر حتی اگر تمام روز را در حرم امام حسین علیه السلام یا در کربلا بماند، نمی تواند روزه بگیرد،مگر روزه مستحب با نذر که حکم جداگانه دارد.۶🍃
✍ رو نوشت
۱)وسائل الشیعه ج۵،ص۵۴۶
۲)تحریر الوسیله، ج۱،ص۲۶۴،القول فی احکام المسافر،م۸،توضیح المسائل،م۱۳۵۶
۳)به فتوای برخی از مراجع معظم تقلید ،نماز
مسافر تنها در اطراف ضریح مقدس و زیر گنبد و در جاهای دیگر شکسته است.
۴ و ۵ و ۶) تحریر ااوسیله ج ۱' ص۲۶۴،القول فی احکام المسافر،م۸،م ۱۰
{احکام حسینی استاد عزیزم حجت الاسلام والمسلمین حاج محمد حسین فلاح زاده}
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
✨حرم امام حسین علیه السلام✨
🌼قسمت دوم🌼
5⃣ حفظ احترام حرم واجب است و هر کاری که بی احترامی به آن باشد حرام است؛ مثل آب دهان انداختن یا باکفش وارد شدن.۱🍃
6⃣ نماز خواندن در آنجا ثواب بسیار دارد و در برخی روایات وارد شده که ثواب در حرم امامان از ثواب نماز در مسجد بیشتر است.۲🍃
7⃣ توقف جنب و حائض و نفساء در حرم امامان علیهماالسلام، بنابر احتیاط جایز نیست، ولی عبور از آن به طوری که از یک در وارد و از در دیگر خارج شود ،اشکال ندارد و احتیاط مستحب است که در آن حال از داخل حرم عبور نکند، این حکم اختصاص به اطراف ضریح (روضه شریفه) و رواق ها دارد ، ولی صحن ها و حرم امامزاده ها این حکم را ندارد.۳🍃
8⃣ زن مستحاضه می تواند به مسجد یا حرم امامان معصوم علیهماالسلام برود و در آنجا توقف کند، حتی مستحاضه متوسطه و کثیره ، ولی احتیاط مستحب است اگر غسل هایی که برای نماز گفته شده انجام نداده در آنجا توقف نکند.۴🍃
9⃣ چون حرم امام حسین علیه السلام مکان مقدسی است، اگر انسان کار خیری انجام دهد؛ مثلاً قرآن تلاوت کند یا به فقیری صدقه دهد ،ثواب بیشتری دارد و اگر گناهی مرتکب شود، مثلاً دروغ بگوید یا غیبت کند یا به نامحرمی نگاه کند ، عذاب افزون تری خواهد داشت و اگر آن گناه موجب حد یا تعزیر باشد، به جهت حرمت شکنی آن مکان ،مجازات بیشتری خواهد شد.🍃
رونوشت :
۱)استفتائات امام خمینی ، ج ۱، ص۴۷.
۲)العروة الوثقی،ج۱ ص۴۵۲،م۵؛ تحریر الوسیله،ج۱،ص۱۵۱،وص۵۹۶.
۳و۴)العروةالوثقی ، ج۱،صفحات ۲۰۳ و ۲۳۸. تحریر الوسیله ج۱ فصل فی الاستحاضه ص۵۹،م۸ و ص ۲۵۳ م۱۸
{احکام حسینی استاد عزیزم حاج محمد حسین فلاح زاده دامت برکاته}
🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه}🌺
◾️▪️▪️◾️▪️▪️◾️▪️▪️◾️
﷽؛
#اَبانبنتغلب نقل می کند که #امامصادق علیهالسلام فرمودند :
" نَفَسُ الْمَهْمُومِ لِظُلْمِنٰا تَسْبِیحٌ ، وَ هَمُّهُ لَنٰا عِبٰادَةٌ ، وَ کِتْٰمانُ سِرِّنٰا جِهٰادٌ فِي سَبِیلِ اللهِ
کسی که به جهت ستمی که به ما شده محزون باشد نَفَس کشیدن او تسبیح خداوند است ، و نگرانی او برای ما عبادت است ، و مخفی داشتن اسرار ما جهاد در راه خداست ".
آنگاه #امامصادق علیهالسلام فرمودند :
باید این حدیث شریف را با طلا نوشت .
#بحارالأنوار
💎 إنشاءاللهتعالی در پناه #خداوند عزّوجل و #أنبیاءعظام و #أئمهمعصومین علیهمالسلام محفوظ و مؤید و منصور باشید 💎
◾️▪️▪️◾️▪️▪️◾️▪️▪️◾️
﷽؛
#پوشیدن_لباس_مشکی
📝 سؤال : آیا پوشیدن #لباس_مشکی در ایام #عزای_اهل_بیت (علیهم السلام) امر پسندیده ای است ؟
📖 جواب : پوشیدن لباس مشکی در ایام عزاداری خاندان عصمت و طهارت (علیهم السلام) به منظور #تعظیم_شعائر الهی و اظهار حزن و اندوه موجب ترتب ثواب الهی است ، در هر صورت کراهت پوشیدن #لباس_سیاه در غیر نماز ثابت نیست .
#حکایت
✅ زنده شدن مرده توسط امام حسین (علیه السلام)
🌧 يحييبنامّطويل كه از چهرههاي برجسته مكتب تشيّع بوده و ساليان زيادي از عمر خود را نزد حضرت سيّدالشهدا و امام زين العابدين (علیه السلام) گذرانده است نقل ميكند که روزي خدمت حضرت سيّدالشهدا (علیه السلام) مشرّف شدم و با حضرت در مورد مسائل ديني گفتگو ميكردم ، ناگهان جواني كه در حال گريه و ناله بود به منزل حضرت آمد ، به ايشان سلام كرد و گفت : مولاي من! لحظاتي پيش مادرم از دنيا رفت و من با مشكلي مواجه شدهام . حضرت فرمود : مشكلت را بازگو كن .
🌧 او گفت : مادرم ثروت فراواني داشت و اجازه تصرّف در مال را به من نميداد ؛ و میگفت تا خودم چگونگي تصرف مالم را به تو بیان نکردهام ، حق نداري از آن استفاده نمايي و تا آخر عمر در اين مورد صحبتي نكرد و هم اكنون دارفاني را وداع گفت . حال نميدانم چگونه از اين مال استفاده كنم .
🌧 حضرت رو به من و آن جوان كرد و فرمود: با هم به منزل اين جوانِ مصیبت زده برويم. به همراه حضرت وارد منزل آن جوان شديم ، جنازه اين مادر در وسط اتاق بود و پارچهاي بر روي آن كشيده شده بود . حضرت در گوشهای به پروردگار عرض كرد : خدايا ! اين زن را لحظاتي زنده كن تا مشكل فرزند خود را حل كند .
🌧 ناگهان ديدم آن زن پارچه را از روي جسد خود برداشت و بر روي زمين نشست . ذكر شهادتين را بر زبان جاري كرد و بار ديگر به وحدانيت پروردگار و رسالت رسولخاتم(صلی الله علیه و آله) اقرار نمود ؛ سپس به اطراف خود نگاه كرد و متوجّه شد حضرت سيّدالشهدا(علیه السلام) در گوشهای ايستاده است .
🌧 به حضرت عرض كرد : مولاي من ! چرا وارد اتاق نميشويد ! امام وارد اتاق شده و در گوشهاي نشستند و فرمودند : براي اموالت وصيّت كن ، زيرا بايد به زودي به سراي باقي بازگردي .
🌧 آن زن خطاب به حضرت عرض كرد: مولاي من ! يك سوّم از اموالم را به شما ميبخشم ؛ زيرا ميدانم شما براي مصارف شخصي خود استفاده نميكنيد، بلكه اين اموال را براي پيشبرد اهداف اسلامي مصرف ميكنيد . از آن جايي كه فرزند ديگري ندارم ، باقي اموال را به پسرم ميدهم ؛ امّا براي استفاده از آن شرطي دارم . اگر فرزندم به شما علاقهمند است و مكتب شما را ميپذيرد ، ميتواند از اموالم استفاده كند؛ امّا اگر با شما مخالفت كند، راضي نيستم در اموالم تصرف كند .
🌧 آن زن در ادامه به حضرت گفت : درخواستي از شما دارم . حضرت فرمود : چه درخواستي داری ؟ آن زن عرضه داشت : بعد از مرگم ، شما مرا به خاك سپرده و بر جنازهام نماز بخوانيد . بعد از اين گفتوگو آن زن به سراي باقي شتافت و حضرت به وصاياي اين زن عمل نمود .
#برگرفته از کتاب آئین اشک و عزا در سوگ سیدالشهدا (علیه السلام) #نوشته استاد حسین انصاریان
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🍃زیارت امام حسین علیه السلام🍃
🌺 برای تشرّف به حرم مطهّر هر یک از معصومین علیهماالسلام و نیز حرم امام حسین علیه السلام و در حال زیارت قبر مطهر ایشان، این کارها مستحب است :
1⃣ غسل زیارت، و کیفیت آن هم باسایر غسلها فرقی ندارد ولی به نیت غسل زیارت انجام داده می شود.
2⃣ باطهارت و با وضو بودن.
3⃣ پوشیدن لباسهای پاک و تمیز؛ و بهتر است لباس سفید بپوشد.۱
4⃣ با آرامش و وقار حرکت کردن و گامها را کوتاه برداشتن.
5⃣ مشغول بودن به ذکر، به خصوص ذکر {الله اکبر} و {الحمدالله} در حال رفتن به حرم.
6⃣ خواندن اذن دخول؛ اجازه گرفتن برای ورود به حرم.
7⃣ بوسیدن آستانه و درگاه حرم، ولی سجده کردن جایز نیست، مگر آنکه سجده شکر به جهت توفیق این زیارت.
8⃣ وارد شدن به حرم باپای راست.
9⃣ نزدیک حرم رفتن به طوری که بتواند در کنار ضریح قرار گیرد، در صورتی که مزاحمتی برای زائران نداشته باشد و سبب اختلاط با نامحرم نباشد.
🔟 ایستادن در حال زیارت ، اگر عذری ندارد و بتواند بایستد.
1⃣1⃣ تکبیر گفتن پیش از زیارت ، وقتی قبر مطهر را می بیند.
2⃣1⃣ خواندن زیارتهایی که از معصومین علیهماالسلام رسیده است.
3⃣1⃣ آهسته زیارت خواندن و پرهیز از صدای بلند.
4⃣1⃣ خواندن دو رکعت نماز زیارت ، پس اززیارت و هدیه ثواب آن به حضرت.
5⃣1⃣ پشت به قبله و رو به قبر زیارت خواندن.
6⃣1⃣ خواندن دعا و قرآن و هدیه ثواب آن به حضرت.
7⃣1⃣ توبه از گناهان ، زیرا حرم امام حسین علیه السلام و نیز حرم معصومین علیهماالسلام محل پذیرش توبه است.
8⃣1⃣ پرهیز از سخنان ناشایست و لغو و بیهوده و امور دنیایی در حرم.
9⃣1⃣ بیرون رفتن از حرم پس از زیارت ، تا جا برای دیگران باشد و از زیارت ملول نشود و شوق زیارت همچنان در دلش زنده بماند.۲
🌹رونوشت
۱ ) در زیارت سایر مشاهد مشرفه عطر زدن و خوشبو کردن خود، مستحب است، اما در زیارت امام حسین علیه السلام مستحب نیست.
۲) العروةالوثقی ،ج ۱،فی الوضوئات المستحبه،ص۱۹۴؛ الخامس فی الأغسال المکانیه والفعلیه،ص ۴۶۲؛ سراج الشیعه فی آداب الشریعه،ص۴۱؛ مفاتیح الجنان، آداب زیارت.
[احکام حسینی استاد عزیزم حجت الاسلام والمسلمین محمد حسین فلاح زاده دامت برکاته]
🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه}🌺
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🕊🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🕊
🌷 نام امام حسین «علیه السلام»🌷
🌺 برخی از اسامی ، اماکن ، ایام ، افراد و اشیاء دارای تقدّس و احترام خاصی هستند .
قداست اینها به کیفیت و مقدار ارتباط آنها با ذات اقدس الهی است ، چون تمام قداست ها از آن خداوند است ، پس :
● نام خداوند و صفات او مقدس است ، چون اسماءالله اند .
● پیامبران برترین انسان ها هستند ، چون، انبیاء الله اند .
● قرآن دارای احترام خاصی است ، چون، کتاب الله است .
● پیشوایان معصوم « علیهم السلام » دارای منزلت ویژه ای هستند ، چون حجج الله اند .
● پس از معصومین « علیهم السلام » شهید دارای برترین مقام است ، چون قتیل فی سبیل الله است .
● کعبه و مسجد الحرام ، بلکه تمام مساجد محترمند ، چون بیوت الله اند .
● و روز جمعه و عیدین و غدیر و عاشورا و ماه رمضان دارای احترام و قداست ویژه اند ، چون ایام الله اند .
🌺 نام مبارک امام حسین «علیه السلام » نیز چون از نام های بهشتی و نام حجه الله و ثارالله است ، دارای احترام و احکام خاصی است :
١. حفظ احترام این نام لازم ، و بی احترامی به آن حرام است .
٢. هر گونه عملی که به نوعی بی احترامی به نام امام حسین « علیه السلام » محسوب شود ، حرام است ، مانند :
(* سوزاندن ورقه ای که نام ایشان بر آن نوشته شده است .
* انداختن در جایی که بی احترامی به آن
باشد، مثل محل زباله و خاکروبه .
* نوشتن آن با چیزی و بر چیزی که بی احترامی باشد .
* گذاشتن چیزی بر آن که بی احترامی به حساب آید .)
٣. رساندن جایی از بدن به نام امام حسین
« علیه السلام » بدون طهارت بنابر احتیاط جایز نیست ، بنابر این دست گذاشتن بر نام امام حسین « علیه السلام » یا آویختن زیور یا پوشیدن لباس که نام امام حسین
« علیه السلام » بر آن نوشته شده در صورتی که تماس با بدن داشته باشد ، بنا بر احتیاط حرام است .
۴. اگر کسی را به نام حسین نامگذاری کنند ، نام آن شخص احکام مربوط به نام امام حسین
« علیه السلام » را ندارد .
☘ آدرس : العروه الوثقی ، ج ١ ، ص ٢۰٣ ; استفتائات ، ج ١ ، ص ۴٧ و ۴٨ ، اجوبه الاستفتائات ، ترجمه فارسی ، س ١۶۴ .
{احکام حسینی ،نوشته ی استاد عزیزم حجت الاسلام والمسلمین حاج محمد حسین فلاح زاده}
🌷{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه}🌷
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🕊🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🕊
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
💠🔷🔹
🔷
🔹#احکام_و_مسائل_شرعی
💢 درخواست جناب حبیب بن مظاهر
⭕️ حجت الاسلام قرهی از حجه الاسلام شیخ جواد کربلایی نقل کردند که :
💐 مرحوم میرزا محمد حسن شیرازی در مکاشفه ای حبیب بن مظاهر را دیدند و از ایشان پرسیدند که :
شما می خواهید برای چه به دنیا بر گردید ؟
فرمود برای سه کار:
🍃1- شرکت در مجلس عزای امام حسین
🍃2- آب بدهم
🍃3- صلوات بفرستم
✍ روزنه هایی از عالم غیب // آیت الله سید محسن خرازی
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🔹
🔷
💠🔷🔹
﷽؛
✅ کراهت نماز خواندن با شکم پر
📝 سوال : آیا نماز خواندن باشکم پر مکروه است ؟
📖 جواب : آری ، نماز خواندن با شکم پر کراهت دارد .
✅ ذکر گفتن مأموم در نماز جمعه
📝 سوال : آیا مأموم میتواند در هنگام خواندن حمد و سوره در نماز جمعه ذکر بگوید ؟
📖 جواب : اگر صدای امام را می شنود نمی تواند ذکر بگوید .
✅ حکم شرکت در مراسم عزاداری
📝 سوال : حضور در مجالس عزاى امام حسین (علیه السلام) در محرّم چه حکمى دارد ؟ مستحب است یا واجب ؟
📖 جواب : حضور در این مجالس مستحب است ولى اگر مردم به مقدار لازم حاضر نشوند حضور در این مجالس واجب کفایى است .
✅ نذر صحیح برای عزاداری
📝 سوال : روش نذر صحیح براى مراسم بزرگ عزادارى امام حسین (علیه السلام) چگونه است؟
📖 جواب : باید نذر کنند که براى رضاى خدا به مراسم حسینى ، فلان کمک را مى کنند . و نذر براى پرچم و امثال آن صحیح نیست بلکه باید براى خدا و به قصد کمک به عزاى صاحب پرچم یعنى امام حسین (علیه السلام) و یارانش باشد .
✅ خواندن زیارت عاشورا توسط اشخاص دارای عذرشرعی
📝 سوال : اشخاصی که دارای عذر شرعی هستند مانند شخص جنب یا حائض ، آیا مى توانند زیارت عاشورا و دیگر ادعیه را بخوانند و سجده زیارت عاشورا را به جا آورند ؟
📖 جواب : خواندن دعاها و زيارات و انجام سجده و فرستادن صلوات و ساير اذکار به طور کلي مانعي ندارد .
✅ شرایط سجده زیارت عاشورا
📝 سوال : براى سجده آخر زیارت عاشورا اگر مهر وجود نداشت بر چه چیزى مى توان سجده کرد ؟ آیا از نگین انگشترى عقیق در چنین مواردى مى توان استفاده کرد ؟
📖 جواب : سجده بر زمین و آنچه از زمین مى روید (غیر خوراکى و پوشاکی) صحیح است همچنین سجده بر سنگهاى معدنى مانند سنگ مرمر و سنگهاى سفيد و سياه و حتّى عقيق اشكال ندارد و مى تواند بر روى کاغذ سجده کند.
✅ تصاویر منتسب به ائمه علیهم السلام
📝 سوال : آیا این عکس هاى نقّاشى شده که به امام على(علیه السلام)یا امام حسین(علیه السلام) یا ابوالفضل العباس(علیه السلام) و ... نسبت مى دهند حقیقت دارد ؟ آیا نصب آنها در خانه و مساجد و دیگر جاها اشکال دارد ؟
📖 جواب : این عکسها واقعیّت ندارد ; ولى چنانچه تصاویر نامناسبى نباشد ، و اهانتی در آن نباشد و نسبت قطعى به آن بزرگواران ندهند ، اشکالى ندارد . ولی در مساجد باید پرهیز شود .
✅ هزینه کردن پول جمع آوری شده برای عزاداری در کارهای دیگر
📝 سوال : آيا جايز است از پولى كه در ماه محرم و ماه رمضان ، براى خرج مسجد و عزادارى جمع آورى مى گردد جهت هيأت قرآن و كلاسهاى مسجدها ، قرآن و تخته سياه و لوازم ديگر خريدارى نمود ؟
📖 جواب : اگر براى عزادارى باشد نمى شود براى كار ديگرى مصرف كرد ولى اگر براى هزينه هاى مسجد باشد مانعى ندارد .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧