هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#بسیار_ویژه_شنیدنی
🚨 فضیلت زیارت امام حسین علیه السلام
✨ محمد بن احمد گوید : همسایه ای داشتم معروف به علیّ بن محمد ، او گفت : در هر ماه امام حسین را زیارت می کردم تا اینکه سنّم زیاد شد و ضعیف و ناتوان گردیدم ، زیارت حضرت را برای مدتی ترک کردم .
🔹تا روزی پیاده به قصد زیارت رفتم ، چون رسیدم سلام کردم و دو رکعت نماز زیارت خواندم و خوابیدم .
🔸در خواب دیدم حضرت حسین را ، از قبر خارج شدند و به من فرمودند : ای علی ! تو که مردی نیکو و مطیع بودی ، چرا به من جفا کردی ؟! عرض کردم : آقای من ! جسمم ضعیف و پاهایم ناتوان گشته ، احساس می کنم سال آخر عمرم می باشد ، حدیثی از شما روایت شده دوست دارم از خودتان بشنوم ، فرمودند : بگو .
🔹عرض کردم : از شما روایت شده که فرمودید :
" کسی که در زندگی اش مرا زیارت کند بعد از مردنش من او را زیارت می کنم."
🔸فرمودند : بلی همین طور است ، و اگر او را در آتش جهنم بیابم خارج می کنم .
#بحارالأنوار16/101
@Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ نماز در اماکن تخییر
🌧 آیا می دانید ....
#مسافری که نمازش شکسته است ، در #چهار_مکان می تواند نماز را تمام بخواند : شهر #مکه ، شهر #مدینه ، #مسجد_کوفه و #حائر_حسینی ؛ هر چند نماز چهار رکعتی نسبت به نماز شکسته فضیلت بیشتری دارد ، ولی احتیاط مستحب است نماز را #شکسته بخواند .
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ محدوده تخییر در حائر حسینی
🌧 آیا می دانید ....
" حکم تخییر نماز شکسته یا کامل برای مسافر در حائر حسینی ، (علیه السلام) اختصاص به تحت القبّه (زیرگنبد) و جایی که نزد قبر امام حسین علیه السلام صدق می کند (هر چند با فاصله دو، سه متر) دارد و بنا بر احتیاط واجب مسافر باید در رواقها و صحن مطهر نمازش را شکسته بخواند ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ نماز خواندن در اماکن تخيير
#آیا_مےدانید ...
✳️ مسافر در #شهر_مکه ، شهر #مدینه ، #مسجد_کوفه و #حائر_حسینی (علیه السلام) می تواند نماز را شکسته یا تمام بخواند .
✳️ این حکم در همۀ شهر مکه و مدینۀ فعلی جاری است و مخصوص #مسجد الحرام و مسجد النبی (صلی الله علیه وآله) نیست ، ولی احتیاط مستحب آن است که اکتفا به دو مسجد شود .
✳️ این حکم در حائر حسینی(علیه السلام) ، به #زیر_گنبد و نزد #قبر_امام حسین علیه السلام ـ هر چند با فاصله دو سه متر ـ اختصاص دارد .
#مقام_معظم_رهبری
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ استخدام شدن با رابطه
📝 سؤال : کسی که با پارتی و رابطه استخدام می شود ، آیا حقوق دریافتی او حرام است ؟
📖 جواب : اگر تخصص و مهارت لازم را برای کاری که استخدام شده است ، دارد و مقررات استخدام رعایت شده و مطابق مقررات و براساس توانایی در انجام وظایف محوله ، به او حقوق می دهند ، حقوق دریافتی حرام نیست .
✅ استفاده از تخمک اهدایی
📝 سؤال : اگر زنی پس از ازدواج به علت عدم تخمک گذاری مشکل بچه دار شدن دارد ، آیا جایز است که از تخمک گذاری زن دیگری برای انجام عمل لقاح با نطفه شوهر در خارج از رحم استفاده شود و سپس نطفه لقاح یافته به رحم آن زن منتقل گردد ؟ اگر کودکی از این راه به دنیا بیاید ، فرزند چه کسی محسوب می شود ؟
📖 جواب : اگر از مقدمات حرام ، مانند نگاه و لمس حرام اجتناب شود ، فی نفسه اشکال ندارد و در صورتی که با این روش کودکی به دنیا بیاید ملحق به صاحب نطفه و تخمک بوده و الحاق آن به زنی که صاحب رحم است مشکل میباشد ، لذا باید نسبت به احکام شرعی مربوط به نَسَب ، احتیاط رعایت شود ، مگر آنکه صاحب رحم پس از تولد ــ با شرایط ــ به طفل شیر دهد ، در این صورت احکام رضاع بین طفل و شوهر زن و بستگان زن ، جاری می شود .
✅ مالی که چند روز پس از سال خمسی هزینه می شود
📝 سؤال : آیا استفاده از درآمد هر سال فقط تا سررسید سال خمسی جایز است یا مکلف می تواند برای تأمین نیازهای زندگی ، تا چند روز پس از سررسید سال خمسی ـ قبل از پرداخت خمس ـ از درآمد سال استفاده کند ؟
📖 جواب : استفاده از درآمد سال تا دو الی سه روز پس از سررسید سال خمسی ، اشکال ندارد .
✅ اجاره دادن طلا
📝 سؤال : آیا می شود یک کیلو طلا یا شمش طلا یا سکه طلا را اجاره داد و ماهیانه مثلا دو میلیون دریافت کرد و آخر سال یا آخر قرارداد یک کیلو را پس گرفت ؟
📖 جواب : اجاره دادن طلا در صورتی صحیح است که در مدت قرارداد عین طلا باقی بماند ـ یعنی مورد معامله واقع نشود ـ و از منافع آن (مثل استفاده در مجالس عروسی و مانند آن) استفاده شود ، در غیر این صورت اجاره صحیح نیست .
✅ بالا بردن دستها هنگام تکبیرة الاحرام
📝 سؤال : آیا هنگام گفتن تکبیرة الاحرام نماز باید دستها را تا مقابل صورت بالا ببریم ؟
📖 جواب : مستحب است نمازگزار هنگام تکبیرةالاحرام ، دستها را تا مقابل گوشها یا صورت بالا ببرد ، به این صورت که با آغاز تکبیر ، دستها ـ در حالی که انگشتان به هم چسبده و کف دستها به سمت قبله است ـ را به سمت بالا ببرد و در پایان تکبیر ، دستها را برابر گوش یا صورت برساند .
✅ محدوده تخییر در مکه و مدینه
📝 سؤال : حکم تخییر نماز به صورت شکسته یا تمام برای مسافر ، فقط در مسجد الحرام و مسجد النبی (صلی الله علیه واله) می باشد یا در تمام مدینه و مکه جاری است ؟ با توجه به توسعه دو شهر مکه و مدینه حکم نسبت به مناطق جدید چگونه است ؟
📖 جواب : حکم تخییر در تمامی مکه و مدینه جاری است و مخصوص مسجد الحرام و مسجد النبی(صلی الله علیه واله)نیست ولی احتیاط مستحب آن است که اکتفا به دو مسجد شود و مقصود از شهر مکه و مدینه، شهر مکه و مدینهی فعلی است نه قدیمی .
✅ حکم تخییر در مسجد کوفه
#آیا_مےدانید ....
حکم تخییر نماز در مسجد کوفه (بین شکسته و تمام) برای مسافر ، اختصاص به مسجد کوفه دارد و نسبت به شهر کوفه ، بنابر احتیاط واجب حکم تخییر جاری جایز نیست .
✅ روزه در اماکن تخییر
📝 سوال : در اماکنی مثل مسجد کوفه مسجد الحرام و مسجد النبی (صلی الله علیه واله) که مسافر مخیر است بین خواندن نماز به صورت تمام و شکسته نسبت به روزه نیزمخیر می باشد ؟
📖 جواب : در اماکن چهارگانهی تخییر ، حکم اختصاص به نماز دارد و مسافر نمی تواند در این اماکن روزهی ماه مبارک رمضان را بگیرد .
✅ شکسته خواندن نماز ظهر و کامل خواندن نماز عصر
📝 سؤال : آیا در اماکن چهارگانهی تخییر می توانیم نماز ظهر را شکسته و نماز عصر را تمام بخوانیم ؟
📖 جواب : اشکال ندارد .
✅ تغییر نیت از نماز شکسته به نماز تمام در بین نماز
📝 در اماکن تخییر ، اگر مسافر در ابتدا نیت قصر کرد ولی در ادامهی نماز ، نیت تمام نمود ، اشکال ندارد و نمازش صحیح است .
✅ نیت تمام و شکسته در بین نماز در اماکن تخییر
📝 در اماکن تخییر اگر مسافر بدون نیت قصر و تمام ، نماز را شروع کرد و در ادامه پیش از قیام برای رکعت سوم نیت قصر کرد و نماز را دو رکعتی خواند و یا پیش از گفتن سلام در تشهد رکعت دوم ، نیت تمام کرد و نماز را چهار رکعتی خواند ، اشکال ندارد .
#مقام_معظم_رهبری
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌧 #خدای_تعالی اوّلین کسی است که برای #امام_حسین علیهالسلام بساط #عزا پهن نمود ؛ تاریخچهی عزای امام حسین علیهالسلام از خود خدا شروع شده ؛ خدای تعالی بساط عزای امام حسین علیهالسلام را در آسمانها و در آفاق و در عوالم وجود برپا نمود و بساط عزای #اباعبدالله_الحسین علیهالسلام فقط در این حسینیّهها و در این شهرها نیست .
🌧 از اینجا یک مطلب مهم و یک امر عظیم ثابت میشود و آن امر عبارت از این است که :
روی حساب منطقی و استدلالی، از آنجا که #سیدالشهدا حسین بن علی علیهماالسلام هرچه بوده، یکسره برای #احیای_اسم_خدا فانی کرده است ، خدای تعالی هم عالَم را برای احیای اثر او استخدام کرده و از اینجا ثابت میشود که اثر قیام امام حسین علیهالسلام چیست .
📚 مصباح الهدی ، ج۲ ، آیت الله العظمی وحید خراسانی .
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#پوشیدن_لباس_مشکی
📝 سؤال : آیا پوشیدن #لباس_مشکی در ایام #عزای_اهل_بیت (علیهم السلام) امر پسندیده ای است ؟
📖 جواب : پوشیدن لباس مشکی در ایام عزاداری خاندان عصمت و طهارت (علیهم السلام) به منظور #تعظیم_شعائر الهی و اظهار حزن و اندوه موجب ترتب ثواب الهی است ، در هر صورت کراهت پوشیدن #لباس_سیاه در غیر نماز ثابت نیست .
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ نحوه مصرف نذر برای حرم یا خود امام
📝 سوال : نذری که برای حرم امامان و امامزادگان یا خود امام و امامزاده شده است ، چگونه باید مصرف شود ؟
📖 جواب : اگر چيزى براى حرم يكى از امامان يا امامزادگان نذر كند بايد آن را به مصارف حرم برساند ، از قبيل تعميرات و فرش و روشنايى و خدّامى كه مشغول خدمت هستند و مانند آن ، ولى اگر چيزى براى خود امام عليه السلام يا امامزاده نذر كرده بى آن كه نام حرم را ببرد ، مى تواند علاوه بر امورى كه ذكر شد صرف مجالس عزادارى و سوگوارى يا نشر آثار آن بزرگواران ، يا كمك به زوّار آنها يا هر كار ديگرى كه نسبتى با آنها دارد بكند .
✅ نذر شمع
📝 سوال : آیا نذر شمع صحیح است ؟
📖 جواب : با توجّه به اين که در گذشته روشنايي اماکن و امامزاده ها با شمع بوده و اکنون اين مطلب از بين رفته ، نذر شمع رجحاني ندارد .
✅ نذر زن بدون اجازه شوهر
📝 سوال : آیا زن باید برای نذر کردن از همسرش اجازه بگیرد ؟
📖 جواب : نذر زن اگر مزاحم حقوق شوهر باشد بي اجازه او باطل است و اگر مزاحم نباشد احتياط مستحب آن است که با اجازه او باشد .
✅ صحت اعمال در صورت ترک واجبات
📝 سوال : افرادى هستند که ادعاى مسلمانى دارند و انفاق و احسان مى کنند و در ایّام محرم ، سوگوارى و عزادارى کرده و نذرى مى دهند ولى نماز یومیّه خود را نمى خوانند . آیا اعمال آنها صحیح بوده و مورد قبول حق تعالى قرار مى گیرد ؟
📖 جواب : اعمالشان باطل نیست ولى کم ارزش است.
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
✅ تعزیه خوانی
📝 سؤال : در برخی مناطق ، بهخصوص روستاها ، #مراسم_شبیه_خوانی برگزار می شود که گاهی اثر مثبتی در نفوس مردم دارد ، برگزاری این مراسم چه حکمی دارد ؟
📖 جواب : اگر مراسم #شبیه_خوانی مستلزم مفسده و مشتمل بر امور دروغ و باطل نباشد و با توجه به مقتضیات زمان باعث #وهن_مذهب نباشد ، اشکال ندارد ، ولی در عین حال بهتر است ، مجالس وعظ و ارشاد و ذکر #مصائب حسینی و #مرثیهخوانی برپا شود .
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌷 بر پا کردن مجالس عزاداری بدون اجازه و رضایت شوهر
🔻سوال : بر پا کردن #مجالس_عزاداری در منزل ، بدون اجازه و #رضایت_شوهر چه حکمی دارد ؟
🔺جواب : به طور کلی استفاده از منزل و آنچه در آن است اگر #ملک_شوهر باشد، باید با اجازه و رضایت او باشد ، و در غیر اینصورت اگر منافاتی با #وظیفه_زن در قبال شوهر نداشته باشد اشکال ندارد .
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
☀️ پوشیدن لباس های شاد در ایام سوگواری
📝 سؤال : پوشیدن #لباس با #رنگ_روشن و شاد در #ایام_سوگواری و عزاداری اهل بیت (علیهم السلام) چه حکمی دارد ؟
📖 جواب : اگر به #قصد_توهین و #بی_احترامی نباشد و عرفاً هم توهین و سبک دانستن محسوب نشود ، اشکال ندارد .
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🔲 رسیدن صدای گریه زنان به گوش مردان
📝 سؤال : در مراسم روضه خوانى و #مجالس_عزاداری_زنان ، که در منزل یا حسینیه برگزار می شود ، #صدای_گریه و ناله #زنان به گوش مردان #نامحرم مى رسد ، آیا شرعاً اشکال دارد ؟
📖 جواب : اگر #مفسده ای نداشته باشد فی نفسه اشکال ندارد .