هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ حکم روزه در صورت عدم تحقیق در مورد صبح و انجام مبطل
📝 پرسش : چنانچه انسان سحری خورده باشد و بعدا بفهمد که صبح شده بود حکم روزه ی او چیست ؟
📖 پاسخ : اگر بدون آن که تحقیق کند صبح شده یا نه ، یا بعد از تحقیق، شک یا گمان کند که صبح شده است و کاری که روزه را باطل می کند انجام دهد ، بعد معلوم شود صبح بوده روزه باطل است و اگر روزه ماه رمضان است تنها قضا دارد .
✅ حکم روزه در صورت خوردن سحری با یقین به این که صبح نشده و کشف خلاف آن
📝 پرسش : اگر فردی با تحقیق ، یقین پیدا کند که صبح نشده است و سحری خورده باشد اما بعدا متوجه شود که صبح شده بود ، روزه ی او چه حکمی دارد؟
📖 پاسخ : اگر بعد از تحقیق یقین کند صبح نشده و چیزى بخورد، بعد معلوم شود که صبح بوده ، روزه صحیح است و اگر ماه رمضان باشد قضا واجب نیست .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
✅ اقتدا به امام جماعتی که نماز قضا می خواند
📝 سؤال : اگر امام جماعتی نماز قضا می خواند ، در صورتی که مأموم نمی داند امام جماعت نماز #قضای_حتمی می خواند یا خیر ، آیا اقتدا به امام جماعت صحیح است ؟
📖 جواب : اگر امام جماعت آشنای به مسائل شرعی است و خود را در #معرض_اقتدای_دیگران برای نماز قضا قرار داده است ، اقتدا به او اشکال ندارد .
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#حضرت_استاد_انصاریان
" دین به ما دستور داده که گناهتان را برای کسی تعریف نکنید . به آبرویتان لطمه نزنید ! تنها بین خود و خدای متعال توبه کنید ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ استفاده از میوه درختان معابر عمومی
📝 پرسش : استفاده مردم از میوه درختان پارک ها و میدان ها و بلوارها مثل توت و نارنج و زیتون و... چه حکمی دارد؟ (بعضی از آن مثل توت اگر مردم استفاده نکنند هدر می رود)
📖 پاسخ : استفاده از میوه هایی که در عرف و عادت محل برای همه مباح شده اشکالی ندارد ، ولی غیر آن متعلق به صاحبان آن است ، و اگر ملک بیت المال باشد متعلق به دولت است و باید طبق قوانین عمل شود .
✅ شمول حق الماره بر برگ درخت انگور
📝 پرسش : چرا قانون حق الماره شامل برگ درخت انگور نمی شود؟
📖 پاسخ : حق الماره قدر متیقن دارد و تنها شامل میوه های درختان می شود و چون برگ انگور بر خلاف قاعده است به قدر متیقن عمل می شود .
✅ حق الماره بودن صیفی جات و سبزیجات
📝 پرسش : آیا حق الماره شامل تمام محصولات قابل مصرف در محل مانند میوه های درختی و سیفی جات و سبزیجات مانند کاهو و کلم و هندوانه و ... است یا تنها به میوه درختان اختصاص دارد؟
📖 پاسخ : فقط شامل میوه ها می شود .
✅ استفاده از میوه ای که روی زمین افتاده
📝 پرسش : اگر کسی میوه افتاده از درختی را بدون اجازه صاحب درخت جمع آوری کرده و با خود ببرد چه حکمی دارد؟
📖 پاسخ : می تواند به اندازه خوراک خود از آنها بخورد ولی بردن جایز نیست .
✅ شرایط حق الماره
📝 پرسش : اگر باغی در مسیر راه باشد ما می توانیم از میوه های آن به قدر نیاز برای خوردن استفاده کنیم؟
📖 پاسخ :
1⃣ اگر باغ محصور باشد (حفاظ داشته باشد) وارد شدن و خوردن میوه آن بدون اجازه صاحبش حرام است.
2⃣ اگر باغ محصور نباشد یا شاخه هایش بیرون آمده باشد جایز است هنگام عبور از کنار باغها از میوه آن به مقدار حاجت (نه بردن) بخورد ، به شرط آن که به قصد این کار حرکت نکرده باشد و موجب افساد نگردد و احتیاط آن است که در صورت یقین به عدم رضایت مالک خوددارى کند.
✅ تعریف حق الماره
📝 پرسش : منظور از حق الماره چیست ؟
📖 پاسخ : حقى است که به موجب آن ، رهگذر هنگام عبور از کنار باغ بتواند مجاناً و بدون کسب اجازه از میوه از آن بخورد به شرطى که یقین به عدم رضایت مالک نداشته باشد و آسیبى به اصل درخت وارد نکند.
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ خوردن سحری بعد از اذان صبح
📝 سوال : اگر در ماه رمضان برای سحری بیدار شویم وسحری بخوریم وبعد بفهمیم اذان گفتهاند روزه قبول است یا باید روزه آن روز قضا شود ؟
📖 جواب : اگر تحقیق نموده و با علم به اینکه هنوز صبح نشده خورده است و بعد فهمیده که صبح شده ، روزه صحیح است و قضا ندارد .
#رهبر_معظم_انقلاب
﷽؛
✅ جلوگیری از عادت ماهانه برای روزه گرفتن در ماه رمضان
📝 سوال :
برخی خانمها با استفاده از دارو و قرص از عادت ماهانه جلوگیری میکنند تا بتوانند تمام ماه را روزه بگیرند . آیا چنین کاری جایز است ؟ اگر با استفاده از دارو دچار لکهبینی شوند ، حکم روزهشان چیست ؟
📖 جواب :
الف) اگر ضرر نداشته باشد ، اشکال ندارد . البته در صورت استفاده زن از قرص جلوگیری ، چنانچه خونی ببیند ، برای حکم به حیض یودن آن ، سه شبانهروز بودن ، شرط نیست .
ب) اگر دارای عادت وقتیه باشد و بعد از تکمیل وقت عادت ، خون دیده (هر چند صفات حیض را داشته باشد) ، استحاضه است. همچنین است اگر خون ، فاقد صفات است و زن ، مضطربه (فاقد عادت معیّن) بوده و یا اینکه صاحب عادت عددیه باشد و بعد از تکمیل عدد عادت ، چنین خونی ببیند . مستحاضه باید مطابق وظیفه ، عبادات خود را انجام دهد .
#حضرت_آیت_الله_شبیری_زنجانی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🔎💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🔍
﷽؛
#پیامبراکرم (صلی الله علیه و آله)
💕 شهرُ رَمَضانَ شَهرُ اللّه عَزَّوَجَلَّ وَ هُوَ شَهرٌ یُضاعِفُ اللّهُ فیهِ الحَسَناتِ وَ یَمحو فیهِ السَّیِّئاتِ وَ هُوَ شَهرُ البَرَكَةِ ؛
#ماه_رمضان ، ماه خداست و آن ماهى است كه خداوند در آن حسنات را می افزاید و گناهان را پاك مىكند و آن ماه بركت است 💕
#بحارالأنوارجلد96صفحه340
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
﷽؛
✅ باطل كردن روزه بر اثر جهل به حكم
📝 سؤال : شخصى که بر اثر جهل به مسأله ، عمداً روزهاش را #افطار کرده ، چه وظیفه ای دارد ؟ آيا فقط #قضا بر او واجب است يا اينکه #کفّاره هم بايد بدهد ؟
📖 جواب : اگر به سبب بىاطلاعى از حکم شرعى ، کارى را انجام دهد که روزه را باطل مىکند ـ مثل اينکه نمىدانست خوردن دارو نيز مانند ساير خوردنىها روزه را باطل مىکند و در روز ماه رمضان دارو خورد ـ روزهاش باطل است و بايد آن را قضا کند ولى کفّاره بر او واجب نيست .
#رهبر_فرزانه_انقلاب_اسلامی
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
« يَا مُجِيبَ الْمُضْطَرِّ ، يَا كَاشِفَ الضُّرِّ ، يَا عَظِيمَ الْبِرِّ ، يَا عَلِيماً بِمَا فِى السِّرِّ ، يَا جَمِيلَ السَِّتْرِ ؛ اسْتَشْفَعْتُ بِجُودِكَ وَكَرَمِكَ إِلَيْكَ...»
" ای پاسخگوی درماندگان !
ای برطرفکنندهی زیان !
ای بزرگ نیکی !
ای دانای آنچه در نهان است !
ای زیبا پردهپوش !
به جود و کرمت به سوی تو #شفاعت میجویم ".
#مناجاةالتائبين
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
﷽؛
#حضرت_آیت_الله_شبیری_زنجانی
💕 قرائت قرآن در این ماه خصوصیت دارد و مورد تأکید است ، هرچند خواندن ترجمۀ قرآن و تدبر و تفکر در معانی آن مطلوب است و فضیلت دارد ، ولی آن آثار و ثوابهای وعده داده شده در مورد ختم قرآن ، مربوط به قرائت قرآن با الفاظ عربی آن است 💕
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi