💠 باب نجات امت...
🔻رسول خدا صلی الله علیه و آله درباره امام حسین عليه السلام فرمودند :
« هُوَ سَيِّدُ شَبَابِ أَهْلِ الْجَنَّةِ وَ بَابُ نَجَاةِ الْأُمَّةِ أَمْرُهُ أَمْرِي وَ طَاعَتُهُ طَاعَتِي مَنْ تَبِعَهُ فَإِنَّهُ مِنِّي وَ مَنْ عَصَاهُ فَلَيْسَ مِنِّي »
" او سرور جوانان بهشت و باب نجات امت است .
فرمان او ، فرمان من است و فرمانبرداری از او ، فرمانبرداری از من است .
کسی که از او پیروی کند ، از من است و کسی که با او مخالفت کند ، از من نیست ".
📚 أمالي(صدوق) ؛ ص115
#زیارت_قبور
✨ از حضرت امام حسین علیه السلام روایت شده است:
" هرکس به قبرهای مسلمانان وارد شود و این دعا را بخواند :
《اللَّهُمَّ رَبَّ هَذِهِ الْأَرْوَاحِ الْفَانِيَةِ وَ الْأَجْسَادِ الْبَالِيَةِ وَ الْعِظَامِ النَّخِرَةِ الَّتِي خَرَجَتْ مِنَ الدُّنْيَا وَ هِيَ بِكَ مُؤْمِنَةٌ أَدْخِلْ عَلَيْهِمْ رَوْحاً مِنْكَ وَ سَلَاماً مِنِّي》
خداوند به عدد همه خلق از زمان حضرت آدم علیه السلام تا روز قیامت برای او حسنه می نویسد ".
📚 بحارالانوار ج 99 ص 301
﷽؛
✅ از صفات شیعه
🔹امام حسين عليه السلام :
«إنَّ شيعَتَنا مَن سَلِمَت قُلوبُهُم مِن كُلِّ غِشٍّ وَغِلٍّ و َدَغَلٍ»
" همانا شيعيان ما دل هايشان از هر خيانت ، كينه و فريبكارى پاك است ".
✍ بحارالانوار ج65، ص156
@Javanmardi_langarudi
🌱أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌱
﷽؛
🚨 نقل شده :
" هنگامی که شمر روی سینهٔ حضرت امام حسین نشست و ارادهٔ کشتن آن جناب را داشت دید لبهای مبارک آن جناب حرکت می کرد ، شمر یقین داشت که او را نفرین می کند ، چون سر خود را پیش برد ، شنید که آن حضرت می فرماید : خداوندا ! من به عهد خود وفا کردم و جان را در راه تو نثار نمودم ، تو نیز به عهد خود وفا کن و گناهکاران امّت جدّم را به من ببخش ، و می دانم که در عهد تو خلافی نیست .
هاتفی آواز داد که ؛ ما هم به عهد خود وفا می نماییم ".
#ریاض_الشهادة
#تذکرة_الشهداء
@Javanmardi_langarudi
﷽؛
🔸استاد انصاریان
" کسی بهاندازهٔ پروردگار عالم به انسان محبت ندارد ، براساس این محبت برای انسان دو نوع رزق قرار داده است که به این دو نوع رزق ، هم در قرآن مجید و هم در روایات و دعاها اشاره شده است . یک رزقِ پروردگار مهربان ، رزق مادّی است ، رزق ظاهری و آشکار است ؛ و رزق دیگر پروردگار رزق معنوی است . رسول خدا (ص) در توضیحِ رزق معنوی میفرمایند : رزق معنوی ، محبت و ولایت اهلبیت من است و در رأس این محبت و ولایت در روایات دیگر ، محبت به امیرالمؤمنین و قبول ولایت امیرالمؤمنین است .
انسان با نشستن بر سر سفرهٔ این دو رزق و با راهنماییهایی که پروردگار عالم و اهلبیت کردند ، بدون شک به سعادت دنیا و آخرت میرسد و خیر دنیا و آخرت را میچشد. "
@Javanmardi_langarudi
🌼شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید🌼
﷽؛
#حضرتآیتاللهبهجت
" بکاء #گریه در مصائب اهلبیت علیهمالسلام و بهخصوص سیدالشهداء علیهالسلام شاید از آن قبیل مستحباتی باشد که افضل از آن نیست ".
🌷پخش صدای مراسمات به بیرون حسینیه
📝 سؤال : از ساختمان حسینیه صدای قرائت قرآن و مجالس حسینی بسیار بلند پخش میشود بهطوری که صدای آن از بیرون شهر هم شنیده میشود واین امر منجر به سلب آسایش همسایگان شده است و مسئولین و سخنرانان حسینیه اصرار به ادامه آن دارند، این عمل چه حکمی دارد؟
📖 جواب : اگرچه اقامه مراسم و شعائر دینی در زمانهای مناسب در حسینیه از بهترین کارها و جزو مستحبّات مؤکد میباشد، ولی واجب است برگزارکنندگان مراسم و عزاداران تا حد امکان از اذیّت و ایجاد مزاحمت برای همسایگان بپرهیزند هرچند با کم کردن صدای بلندگو و تغییر جهت آن به طرف داخل حسینیه باشد.
🌷 زنجیر زدن
📝 سؤال : زنجیرزدن به بدن همانگونه که بعضی از مسلمانان انجام می دهند، چه حکمی دارد؟
📖 جواب : اگر به نحو متعارف و به گونهای باشد که از نظر عرفی از مظاهر حزن و اندوه در عزاداری محسوب شود اشکال ندارد.
🌷 تقدم نماز بر شرکت در مجالس عزاداری
📝 سؤال : اگر بعضی از واجبات از مکلّف به سبب شرکت در مجالس عزاداری فوت شود مثلاً نماز صبح قضا شود، آیا بهتر است بعد از این در این مجالس شرکت نکند یا اینکه عدم شرکت او باعث دوری از اهلبیت (علیهم السلام) میشود؟
📖 جواب : بدیهی است که نمازِ واجب، مقدم بر فضیلت شرکت در مجالس عزاداری اهلبیت (علیهم السلام) است و ترک نماز و فوت شدن آن به بهانه شرکت در عزاداری اهل بیت (علیهم السلام) جایز نیست، ولی شرکت در عزاداری بهگونهای که مزاحم نماز نباشد ممکن و از مستحبّات مؤکد است.
🌷 زنجیرهای تیغ دارو عبور از روی آتش
📝 سوال : در روز عاشورا مراسمی مانند زنجیرهایی که دارای تیغ و پابرهنه وارد آتش و ذغال روشن شدن برگزار می شود، علاوه بر این که باعث بدنام شدن مذهب شیعه اثنی عشری در انظار علما و پیروان مذاهب اسلامی و مردم جهان می شود، ضررهای جسمی و روحی هم به این اشخاص وارد می کند، و همچنین موجب توهین به مذهب می گردد، نظر شریف حضرت عالی در این باره چیست؟
📖 جواب : هر کاری که برای انسان ضرر داشته و یا باعث وهن دین و مذهب گردد، حرام است؛ و مؤمنین باید از آن اجتناب کنند؛ و مخفی نیست که بیشتر این امور باعث بدنامی و وهن مذهب اهل بیت(علیهم السلام) می شود؛ و این از بزرگترین ضررها و خسارت هاست.
#رهبر_معظم_انقلاب_اسلامے
🌷 قمه زدن به طور مخفی
📝 سوال : آیا قمه زدن به طور مخفی حلال است، یا این که فتوای شریف حضرت عالی عمومیت دارد؟
📖 جواب : قمه زنی علاوه بر این که از نظر عرفی از مظاهر حزن و اندوه محسوب نمی شود، و سابقه ای در عصر ائمه(علیهم السلام) و زمان های بعد از آن ندارد، و تأییدی هم به شکل خاص یا عام از معصوم(ع) در مورد آن نرسیده است، در زمان حاضر موجب وهن و بدنام شدن مذهب می شود؛ بنا بر این در هیچ حالتی جایز نیست.
🌷 خرید و فروش در تاسوعا و عاشورا
📝 سوال : خرید و فروش در روزهای تاسوعا و عاشورا چه حکمی دارد؟
📖 جواب : فی نفسه حرام نیست، لکن شایسته است شخص به عزاداری اشتغال داشته باشد و خود را از ثواب بزرگ محروم نسازد.
🌷 مصرف باقیمانده نذورات مراسم فاطمیه در محرم
📝 سوال : آیا میشود «اضافهخرج» مراسم فاطمیه را در محرم خرج کرد؟
📖 جواب : اگر نذر خاص نشده باشد که در مراسم فاطمیه مصرف شود، و یا خلاف نظر اهدا کنندگان نباشد، اشکال ندارد.
#رهبر_معظم_انقلاب_اسلامے
﷽؛
#پیامبراکرم صلیاللهعلیهوآله فرمودند :
ای فاطمه سلاماللهعلیها !
" همه چشمها در روز قيامت گريان است ، جز چشمى كه بر مصيبتهاى حسين علیهالسلام بگريد "
﷽؛
💕 سفارش میکنم به دستمالی که اشکهای زیادی در رثای جدم #امامحسین علیهالسلام و اهل بیت مکرم او ریخته و صورت خود را با آن پاک میکردم ، بر روی سینه در کفنم بگذارند ...
#آیت_الله_مرعشی_نجفی
✅ شرکت زنان در دستههای عزاداری
📝 سؤال : آیا جایز است زنان با حفظ حجاب و پوشیدن لباس خاصی که بدن آنان را بپوشاند ، در دسته های سینه زنی و زنجیرزنی شرکت کنند ؟
📖 جواب : شرکت زنان در دسته های سینه زنی و زنجیر زنی شایسته نیست .
✅ تقسیم پولهای جمعآوری شده برای مجلس عزاداری
📝 سؤال : آیا جایز است در ایام محرم از افراد خیّر اموالی را جمع آوری کرد و با تقسیم آنها به سهم های مختلف ، قسمتی را به قاری قرآن و مرثیهخوان و سخنران داد و باقیمانده را برای برگزاری مجالس مصرف کرد ؟
📖 جواب : اگر با رضایت و موافقت صاحبان اموال باشد ، اشکال ندارد .
✅ باقی مانده هزینههای مراسم عاشورا
📝 سؤال : باقی مانده اموالی که به عنوان هزینه های مراسم عاشورای امام حسین (علیه السلام) جمع آوری می شود ، در چه موردی باید خرج شود ؟
📖 جواب : می توان اموال باقیمانده را با کسب اجازه اهداء کنندگان آنها در امور خیریه مصرف کرد و یا آنها را برای مصرف در مجالس عزاداری آینده نگه داشت .
✅ استفاده از طبل، سنج و شیپور در عزاداری
📝 سؤال : استفاده از طبل و سنج و شیپور در مجالس و دسته های عزاداری چه حکمی دارد ؟
📖 جواب : استفاده از شیپور و طبل و سنج به نحو متعارف اشکال ندارد .
#رهبر_معظم_انقلاب_اسلامے