﷽؛
✅ لالايى جبرئيل براى #امامحسين علیهالسلام
👈 نقل است كه هر وقت #فاطمهزهرا عليهاالسلام خوابشان مىبرد و #امامحسين در گهواره گريه مىكرد ، #جبرئيل مىآمد و براى خواباندن #ابىعبدالله عالىترين حقايق هستى را در قالب اين شعر براى او مىخواند :
{ انّ فى الجنّة نهرا من لبن
لعلى و حسين و حسن
در بهشت ، نهرى از شير براى على و حسين و حسن روان است }.
اين لالايى #جبرئيل نيز ريشه در آيات قرآن دارد .
البته ، كسى جبرئيل را نمیديد ، ولى تكان خوردن گهواره را مىديدند .
يكبار ، ام ايمن اين صحنه را ديد و از دليل آن پرسيد . #پيغمبر فرمود :
جبرئيل است كه گهواره را تكان مىدهد .
#قرآن نيز در سوره صافات بدين مطلب اشاره مىكند و مىفرمايد :
{ إن الذين قالوا ربنا اللّه ثم استقاموا تتنزل عليهم الملائكة ألا تخافوا و لا تحزنوا و أبشروا بالجنة التى كنتم توعدون* نحن أولياءكم فى الحياة الدنيا و فى الآخرة و لكم فيها ما تشتهى أنفسكم و لكم فيها ما تدعون
بىترديد كسانى كه گفتند پروردگار ما خداست ، سپس در ميدان عمل بر اين حقيقت استقامت ورزيدند ، فرشتگان بر آنان نازل مى شوند و مى گويند :
مترسيد و اندوهگين نباشيد و شما را به بهشتى كه وعده مى دادند بشارت باد . ما ، در زندگى دنيا و آخرت ، ياران و دوستان شما هستيم . آنچه دلتان بخواهد ، در بهشت براى شما فراهم است و در آن هرچه بخواهيد براى شما موجود است }.
آرى ، ملائكه رحمت يار اهل ايمان در دنيا و در آخرت هستند .
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
🌐 کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی 🌐
✅ رفیق صمیمی امام حسین (ع)
📝 امام حسين (عليه السلام) يك رفيق صميمى داشت ، ابن زياد با هزار مأمور به دنبال او مى گشت و او را نمى يافت . مى گفت : هرجا او را ديديد امانش ندهيد ، اما پيدايش نمى كرد .
رفيق امام اين را هم شنيده بود كه امام حسين (عليه السلام) به كربلا آمده است . دل او در كربلا بود . دروازه ها همه بسته بود ، راه ها همه كنترل مى شد. اسم اين شخص و قيافه او را براى مأموران توصيف كرده بودند و او هم تنها بود .
همكارى هاى سنگينى با مسلم بن عقيل داشت و جزء افرادى بود كه نامه هاى ابى عبدالله را امضا كرده بود ، جزء افرادى بود كه مردم را عليه ابن زياد مى شوراند . و ابن زياد در به در دنبال او مى گشت و او هم شخص آبرودارى بود . و اعتبار داشت . در آخر نقشه اى كشيد .
گفت : اين طور نمى شود كه ما زير زمين به زير زمين برويم . امام ، كربلا باشد و ما نباشيم . يك روز صبح بلند شد و خودش به بارگاه ابن زياد آمد . به مأمورها : گفت من فلانى هستم . كه در آسمانها دنبال من مى گرديد . مرا نزد ابن زياد ببريد . جشن گرفتند ، كه خودش به پاى خودش آمده است . وقتى او را روبروى ابن زياد آوردند ، گفت : من در آسمانها دنبال تو مى گشتم . تو را چه كسى به اينجا آورد ؟
گفت : من خودم آمدم .
گفت : براى چه آمده اى ؟
گفت : آمدم كه بگويم من از همكارى با مسلم ، ارتباط با حسين بن على (عليه السلام) سخت پشيمانم و حق بودن شما براى من ثابت است . به من پول و اسلحه و اسب بده ، و با يك گردان كه به كربلا مى رود ، مرا هم به كربلا بفرست .
ابن زياد گفت : جلو بيا . پيشانى او را بوسيد . گفت : آفرين .
گفت : به او حواله اسلحه و حواله لباس و حواله اسب بدهند . و او را با يك گردان به كربلا فرستاد .
وقتى به كربلا رسيد و خيمه هاى ابى عبدالله (عليه السلام) را كه ديد ، به گردان گفت : اگر زنده برگشتيد به اربابتان بگوييد : تدبير ما از شما شيطان ها خيلى بيشتر است .
من ديدم هيچ راهى براى رسيدن به مولايم ابى عبدالله عليه السلام ندارم ، جز اين كه خاندان شما پليدان را جلوى چشمتان بياورم .
@Javanmardi_langarudi
#بسیار_ويژه_خواندنی
#حکایت
💠 مالك اشتر و مسأله عفو
📝 مالک اشتر به هنگامى كه در اوج قدرت واقتدار و عظمت بود و فرماندهى لشگر عراق را به عهده داشت و نام مباركش لرزه به تن مخالفان مى انداخت وارد بازار كوفه شد، چون هميشه در لباس مساكين و فقرا بود و نشانى براى شناخته شدن نداشت در جمع كسانى كه او را نمى شناختند مورد توجه قرار نمى گرفت.
📝 شخصى براى بازيگرى و خنداندن ديگران آن جناب را مورد اذيت و آزار و توهين قرار داد، آن مرد با كرامت و صاحب دل بدون اين كه به شوخى كننده توجه كند راهش را ادامه داد. مردى كه ناظر بى تربيتى آن شخص بود جلو آمد و وى را گفت: اين شخص را شناختى؟ گفت: نه، گفت: اين انسان بى نظير و گوهر گرانبهاى صدف دين مالك اشتر نخعى بود، آزاركننده از پى مالك روان شد و از هر كس كه امكان داشت خط سير مالك را پرسيد تا آن منبع فيض را در مسجد يافت كه مشغول نماز است، صبر كرد تا مالك به نمازش خاتمه داد، به محضرش عرضه داشت:
📝 اسائه ادب مرا ببخش و بر من كرم نموده از من گذشت كن، مالك در برابر اصرار او فرمود: من از تو نگرانى ندارم چون آن عمل تحقير كننده را انجام دادى و بر تو گناه بود، من به اين مسجد آمدم و اين دو ركعت نماز را محض جلب رضاى حق و غفران الهى به سوى تو بجا آوردم!!
✅ خمس وام
📝 سؤال : چند سال پیش از بانک وام گرفته و آن را به مدت یک سال به حساب بانکی ام واریز کردم، و بدون آنکه موفق به استفاده از آن وام شوم، هر ماه قسط آن را می پردازم، آیا به این وام، خمس تعلّق می گیرد؟
📖 جواب : خمس آن مقدار از وام مزبور که اقساط آن را تا سر سال خمسی از منفعت کسب خود پرداخت کرده اید، واجب است.
✅ معنای وجوب تخییری در نماز جمعه
📝 سؤال : معنای وجوب تخییری در مسأله نماز جمعه چیست؟
📖 جواب : معنای آن این است که مکلّف در ادای فریضه واجب ظهر روز جمعه بین خواندن نماز جمعه یا نماز ظهر مخیر است.
✅ ملاک در آلت قمار بودن یک وسیله
📝 سؤال : اگر بعضی از وسیله های بازی در شهری از آلات قمار محسوب شوند ولی در شهر دیگری از آلات قمار محسوب نشوند، آیا بازی با آنها جایز است؟
📖 جواب : باید عرف هر دو مکان رعایت شود به این معنی که اگر آن وسیله ها در یکی از دو شهر از آلات قمار محسوب شوند و در گذشته هم در هر دو مکان از آلات قمار بوده اند، در حال حاضر هم بازی با آنها حرام است.
#رهبر_معظم_انقلاب_اسلامے
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🌹 ﷽؛
💥 چهار نكته درباره ركوع 💥
1. در ركوع بايد به مقدار ذكر واجب، بدن آرام باشد.
2. اگر نمازگزار پيش از آن كه به مقدار ركوع خم شود و بدن آرام گيرد، عمداً ذكر ركوع را بگويد، نمازش باطل است.
3. اگر پيش از تمام شدن ذكر واجب، عمداً سر از ركوع بردارد نمازش باطل است.
4. بعد از تمام شدن ذكر ركوع، بايد بايستد و بعد از آن كه بدن آرام گرفت به سجده رود، و اگر عمداً پيش از ايستادن يا پيش از آرام گرفتن بدن به سجده رود، نمازش باطل است.
📚 محمود اکبری؛ احکام دو دقیقه ای؛ ص ۴۳
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
لقمان غلام.mp3
978.5K
﷽؛
📝 در زیارت اربعین منظور از قتیل العبرات چیست ؟
📖 قتیل العبرات صفتی که از امام حسین (علیه السلام) نقل شده و ایشان به خود استناد داده اند ، از جمله فرمود :
أَنَا قَتِیلُ الْعَبْرَةِ لَا یَذْکُرُنِی مُؤْمِنٌ إلا استعبر ، من کشته شده اشک هستم ؛ هیچ مؤمنی مرا یاد نمی کند ، مگر این که در مصیبتم اشک می ریزد .
📖 کلمه استعبر به معنای جاری شدن اشک است . اما به کار گیری العبرة به صورت جمع ؛ یعنی «أنا قتیل العبرات» در منابع حدیثی از امام حسین (علیه السلام) یافت نشد ، بلکه امامان (علیهماالسلام) به ایشان لقب قتیل العبرات را داده اند . به عنوان نمونه ، در زیارت اربعین از امام صادق (علیه السلام) نقل شده است : « السَّلَامُ عَلَى ... وَ قَتِیلِ الْعَبَرَاتِ» .
📖 همچنین در روایت دیگری به صورت مفرد نیز به ایشان خطاب شده است ؛ امیر المؤمنین علی (علیه السلام) خطاب به امام حسین (علیه السلام) فرموده اند : «یا عبرة کل مؤمن» ؛ ای اشک هر مؤمن . اما در باب معنای کشته شده اشک ها ؛ معنای این تعبیر اینست که ؛ امام کشته شده ای است که مؤمن یا هر شخص آزاده ای این مصیبت را بشنود ، محزون و گریان شود و اشک هایش جاری گردد . عالمان نیز چنین معنایی را برای این تعبیر آورده اند ؛ مانند طریحی می گوید : معنای أنا قتیل العبره این است که این مصیبت وقتی بر کسی ذکر شود ، آن شخص حالت حزن و اندوه را به خود می گیرد و اشک می ریزد . علامه مجلسی می گوید : قتیل العبرات ؛ یعنی کشته ای که اشک ها برای آن جاری می شود .
@Javanmardi_langarudi
✍ پایگاه اطلاع رسانی دفتر حضرت استاد حسین انصاریان
﷽؛
#حضرترقیه با آن دستان کوچک سر را برداشت و بر سینه گرفت . مرتب میگفت : پدر ! چه کسی محاسنت را به خون سرت خضاب کرده است ؟ چه کسی رگهایت را بریده است ؟ چه کسی مرا در کودکی یتیم کرد ؟ پدر ! چه کسی به فریاد یتیمان برسد ؟ چه کسی از این غصه دارها پرستاری کند ؟
#برگرفته از کتاب مروری بر مقتل سید الشهداء علیهالسلام صفحه 118
#نویسنده استاد حسین انصاریان
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🔷🔸نکاتی پیرامون نماز جماعت🔸🔷
⚜1⃣ مستحب است نمازهای واجب به خصوص نمازهای یومیه به جماعت خوانده شود.
⚜2⃣ شرکت در نماز جماعت برای هر کسی مستحب است به ویژه همسایه مسجد.
⚜3⃣ مستحب است انسان صبر کند که نماز را به جماعت بخواند.
⚜4⃣ نماز جماعت هر چند اول وقت خوانده نشود از نماز فرادای اول وقت بهتر است.
⚜5⃣ نماز جماعتی که مختصر خوانده میشود از نماز فرادایی که طول داده شود بهتر است.
⚜6⃣ سزاوار نیست انسان بدون عذر نماز جماعت را ترک کند.
⚜7⃣ حاضر نشدن در نماز جماعت از روی بی اعتنایی به آن جایز نیست.
⚜8⃣ وقتی که جماعت برپا میشود مستحب است کسی که نماز را فرادا خوانده دوباره به جماعت بخواند.
📑 آدرس : آموزش فقه استاد عزیزم حاج آقا فلاح زاده، صفحه ۲۰۰ و ۱۹۹.
💢احڪام و مسائل شرعے💢
🎇کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی🎇
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌷 پوشیدن لباس مخصوص زنان توسط مردان و برعکس
📝 سؤال : آیا پوشیدن چیزی که مخصوص زنان است توسط مردان و برعکس، در خانه بدون قصد تشبّه به جنس مخالف، جایز است؟
📖 جواب : تا زمانی که آن را به عنوان لباس برای خود انتخاب نکرده باشند، اشکال ندارد.
#رهبر_معظم_انقلاب_اسلامے
✅ احکام زیارت اربعین
🌷 حکم زیارت اربعین
📝 سوال : با توجه به مسائل روز، آیا زیارت اربعین در این برهه از زمان واجب است؟
📖 جواب : زیارت اربعین مستحب است.
✅ مراعات قوانین
🌷 گذرنامه برای زیارت اربعین
📝 سوال : حکم اخذ روادید برای زیارت اربعین چیست؟
📖 جواب : در هر صورت رعایت قوانین و مقررات لازم است.
🌷 استفاده از گذرنامه دیگری
📝 سوال : ایام زیارت اربعین نزدیک است، و فرصت کافی برای گرفتن گذرنامه موجود نیست. آیا بنده می توانم با گذرنامه برادرم با رضایت او به زیارت اربعین بروم؟ آیا رفتن به این زیارت منع شرعی دارد؟
📖 جواب : در هر صورت رعایت قوانین و مقررات لازم است؛ و تخلّف از آن جایز نیست.
🌷 خرید ارز از صرافی های غیر مجاز
📝 سوال : دیده شده در ایام اربعین یا غیر آن، زائرین برای خرید ارز از صرافی های غیر مجاز اقدام به خرید ارز میکنند، آیا خرید از صرافی های غیر مجاز حرام است؟
📖 جواب : تابع قوانین مربوط است.
🌷 زیارت اربعین در ایام تحصیلی
📝 سوال : آیا سفر زیارت اربعین برای طلاب و دانشجویان در ایام تحصیلی اشکال دارد؟
📖 جواب : تابع قوانین و مقررات مربوط است.
🌷 وظیفه مدیر مدرسه
📝 سوال : با توجه به فضای معنوی سفر و زیارت اربعین، آیا بنده به عنوان مدیر دبیرستان می توانم به دانش آموزانی که قصد عزیمت به زیارت اربعین دارند اجازه بدهم یا نه؟
📖 جواب : تابع قوانین مربوط است.
🌷 سفر در فرض تشدید بیماری
📝 سوال :
🍃 ۱) با توجه به سفارشات_ائمه (علیهم السلام) و ثواب زیارت اربعین، مادر ۶۵ ساله این جانب علاقه مند به سفر زیارت اربعین است. اما از آنجا که اخیراً بیمار بوده اند به علت ضعف_جسمی و به علت احتمال عود بیماری و سخت تر شدن بیماری در صورت عود آن، اطبا ایشان را از این سفر منع کرده اند. حکم سفر ایشان برای زیارت اربعین چیست؟
🍃 ۲) همچنین مادر_بزرگ این جانب نیز علاقه مند است، ولی زانو_درد دارد. آیا در صورت احتمال عقلایی تشدید درد پا، این سفر جایز است؟
📖 جواب :
🍃 ۱و۲) اگر ضرر قابل توجه برای ایشان داشته باشد، جایز نیست.
🌷 سفر بدون اجازه پدر
📝 سوال : من دانشجوی ترم آخر دانشگاهم. دوست دارم برای اربعین عازم کربلا شوم؛ مطمئناً پدرم به خاطر شلوغ بودن در حین اربعین و برخی مسائل دیگر اجازه نمی دهد. آیا می شود بدون اطلاع خانواده حرکت کرده و در حین سفر به آنها اطلاع دهم؟
📖 جواب : اگر سفر شما بدون اطلاع والدین موجب ایذاء ایشان شود جایز نیست و در صورتی که پدر به جهت شفقت پدری از رفتن به سفر نهی می کند، اطاعت کنید.
🌷 سفر شخص بدهکار
📝 سوال : فردی که به خویشان ویا دوستان بدهکاراست، آیا می تواند به زیارت اربعین مشرف شود؟
📖 جواب : اگر زمان ادای قرض نرسیده و یا قرض دهنده به او مهلت برای پرداخت قرض بدهد اشکالی ندارد؛ و در صورتی که زمان أدای آن رسیده و بتواند بدهی خود را بدهد، و طلبکار هم مطالبه کند، اول قرض خود را پرداخت نماید. و اگر مکلف به قصد ترک واجب مثل نپرداختن دینی که وقت پرداختش رسیده است به سفر برود، نمازش تمام است؛ اما اگر بدون این قصد سفر میرود، هرچند مستلزم ترک واجب میشود، نماز شکسته است.
✅ نذرهای مربوط به اربعین
🌷 نذر پخت غذا در اربعین و سفر زیارتی
📝 سوال : خانمی هر ساله روز اربعین نذر پخت غذا دارد، امسال قصد پیاده روی اربعین داشته و روز اربعین در عراق است، تکلیف ونحوه ادای نذرش چگونه است؟
📖 جواب : اگرصیغه نذر شرعی نخوانده است، عمل به نذر واجب نیست؛ ولی اگر صیغه نذر با مراعات شرایط شرعی خوانده است، باید همان گونه که نذر کرده عمل کند؛ و تخلف از آن جایز نیست.
🌷 تغییر زمان نذر
📝 سوال : آیا می شود کسی که روز اربعین نذری دارد، آن را روز قبل اربعین انجام دهد؟
📖 جواب : اگر صیغه_مخصوص نذر را که در رسالههای عملیه ذکر شده است ـ نخوانده، عمل به آن لازم نیست؛ و میتواند تغییر دهد، ولی اگر با لفظ مخصوص خوانده شده، و مربوط به روزهای معینی بوده، باید بر طبق آن عمل کند.
🌷 سپرده گذاری باقیمانده نذورات مردمی
📝 سوال :
من با چند نفر از دوستان برای ایام اربعین پولی را جمع کرده ایم که مقداری از آن باقی مانده و تا اربعین دیگر بلا استفاده است، و فقط به شرط استفاده از اربعین جمع شده است؛
🍃 ۱- آیا میشود این پول را به عنوان سپرده در بانک گذاشت، و از سود حاصل از آن برای اربعین سال دیگر استفاده کرد؟
🍃 ۲- در حال حاضر در حساب قرض الحسنه است، آیا قرض الحسنه بانک مشکل دارد؟
📖 جواب :
🍃 ۱) اگر با رضایت صاحبان پول باشد، و سود تحت عنوان یکی از عقود اسلامی دریافت شود، اشکال ندارد.
🍃 ۲) قرض الحسنه اشکال ندارد.
#رهبر_معظم_انقلاب_اسلامے