هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
#سوال
محیط برزخ چگونه است؟ چرا قبل از بهشت و جهنم بزرخ می رویم؟
#پاسخ
👈 در مورد فلسفه وجود عالم برزخ و ضرورت آن چند نکته وجود دارد:
1⃣ انسان تا دوران تکامل برزخ را سپری نکند ورود به عالم دیگر برای او میسر نمی شود آدمی برای نیل به بهشت و جهنم ابدی باید شرایط برزخی را بگذراند تا در سایه تکامل ذاتی و جوهری جسم و روح مناسب با ابدیت را احراز نماید.
2⃣ عالم برزخ فوایدی دارد که یکی از آنها جبران اعمالی است که از انسان فوت شده اگر کسی مدیون خدا و خلق باشد می تواند وصیت کند تا ورثه انجام دهند و از این طریق رفع عقاب از متوفی خواهد شد و عالمی نو ایجاد گردد و حیات نوین انسانها در آن عالم جدید صورت گیرد. با این حال راهی جز این نیست که در میان دنیا و آخرت برزخی باشد و ارواح بعد از جدا شدن بدنهای مادی عنصری به برزخ منتقل گردند و در آنجا بمانند و پس از پایان دنیا و آغاز قیامت همه با هم محشور شوند. زیرا ممکن نیست هر انسان برای خود مستقلاً قیامتی داشته باش چرا که قیامت بعد از فناء دنیا و تبدیل زمین و آسمانها به زمین و آسمانهای دیگر است.
3⃣ از روایاتی استفاده می شود که در برزخ پاره ای از کمبودهای تعلیم و تربیت افراد مومن جبران می گردد درست است که آنجا جای انجام عمل صالح نیست ولی چه مانعی دارد که محل معرفت بیشتر و آگاهی افزونتر باشد؟ حدیثی از امام موسی بن جعفر (ع) است: هر کس از دوستان و پیروان ما بمیرد و قرآن را بطور کامل فرا نگرفته باشد در قبرش به او تعلیم داده می شود تا خداوند به این وسیله درجاتش را بالا ببرد چون درجات بهشت به اندازه آیات قرآن است به اوگفته می شود بخوان و بالا رو او می خواند و بالا می رود.
ادامه دارد...👇
http://yon.ir/PgUbJ
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
4⃣ خداوند در سوره کهف آیه 19 قرآن مجید می فرماید:
هنگامی که قیامت برپا می شود و با نفخ صور اول همگی می میرند و با صور دوم زنده می شوند وقتی ملائکه از مدت اقامت در برزخ از آنها می پرسند: چه مقدار در عالم برزخ اقامت نمودید؟ می گویند: گویا یک روز یا نصف روز در آنجا مقیم بودیم بنابراین اگر با دیدگاه عمیقی نگاه کنیم تمام عالم برزخ نسبت به قیامت خواب است ولی روایات آمده که بعضی از ارواح ضعیف و مستضعف که نه از عذاب برزخ برخوردارند و نه از نعمتهای آن بهره مندند در عالم برزخ به صورت انسان خوابیده بسر می برند و از برزخ جز یک ترسیم خواب آلودی بیش ندارند. بسیاری از افراد علاقه دارند که از زندگی انسان در برزخ و حقیقت این عالم آگاهی کامل بدست آورند ولی باید توجه داشت که آگاهی کامل از جهان برزخ برای ما امکان پذیر نیست و تا انسان گام در آن جهان نگذارد نمی تواند به کیفیت آن پی ببرد.
👈 به قول یکی از بزرگان عالم برزخ نسبت به این دنیا مانند همین دنیا نسبت به شکم مادر است اگر به بچه در شکم مادر بگویند در ورای این محل تو عالمی است که بسیار بزرگتر از شکم مادر است نمی تواند ادارک کند و بفهمد با این حال می توان صورتی ناقص و شبحی مبهم از آن جهان را ترسیم کرد از این رو بدن برزخی و عذاب و نعمتهای آنجا را به لذت و یا نعمتهای موقع خواب تشبیه کرده اند اگر آن چه را در جهان رویا و در عالم تصور از خود مشاهده می کنیم با واقعیتی بیشتر و حقیقتی روشن تر تجلی کند باید نام آن را زندگی برزخی بگذاریم. موجوداتی که در عالم برزخ هستند ماده ندارند اما شکل و صورت و حد دارند. آنجا عالم مجردات است لکن به صراحت آخرت هم نیست در جهان برزخ آثار ماده مثل گرمی و سردی و شیرینی و تلخی و شادمانی و غمگینی وجود دارد هر چند خود ماده وجود ندارد. بدن ما در برزخ بدن مثالی است. یعنی از لحاظ شکل به عین همین بدن است ولی دیگر جسم و ماده نیست بلکه لطیف است.
ادامه دارد...👇
http://yon.ir/PgUbJ
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
5⃣ آیا تمام کسانی که از دنیا می روند و به جهان برزخ منتقل می شوند همه حیات آگاهانه دارند؟ یا گروهی همانند کسانی که به خواب فرو می روند حیات برزخیشان ناآگاهانه است و گویی در قیامت از خواب بیدار می شوند و هزاران سال را ساعتی می پندارند؟ از آیه 55 سوره روم معنای دوم استفاده می شود که فرموده است: یُوم تَقُومْ الساعُهْ یْقْسِمْ الْمْجًرِمْونُ مالَبِثُوا غَیًرُ ساعُهٍ روزی که قیامت برپا می شود گناهکاران سوگند یاد می کنند که جز ساعتی توقف نکرده اند. البته این معنی در صورتی است که آیه را به معنی ناچیز بودن عالم دنیا یا عالم برزخ در برابر قیامت تفسیر نکنیم ولی بعضی از آیاتی که به مساله برزخ اشاره می کند مثل آیه 100 سوره مومنون مطلق و عام است که می فرماید: «من وارئهم برزخ الی یوم یبعثون» و از روایات فشار قبر هم استفاده می شود که عمومیت دارد و همه به استثنای بعضی از اولیاء الله به آن گرفتار می شوند و سووال قبر گرچه در روایات برای دو گروه ذکر شده کسانی که دارای ایمان خالص و یا کفر خالص اند و بقیه به حال خود رها می شوند اما تعبیر «یلهی عنهم» مفهومش این نیست که آنها برزخ ندارند بلکه سوال قبر در باره آنها نیست.
👈 اما در روایات زیادی وارد شده که ارواح مومنین در وادی السلام جمع می شوند که سرزمینی است در نجف اشرف که وادی ولایت است در پشت کوفه چون قبل از دفن جسد مطهر علی (ع) در نجف اشرف شهری نبوده است بلکه بیابانی بوده یک فرسنگ از کوفه دورتر لذا نجف را ظَهر کوفه می گویند. حبه می گوید: من با امیر المومنین (ع) به سوی ظَهر کوفه از کوفه خارج شدیم حضرت در قبرستان وادی السلام توقف نمود همانند کسی که در مقابل مردمی برای مکالمه ایستاده است من نیز با قیام آن حضرت ایستادم تا خسته شدم ناچار نشستم مدتی گذشت و دوباره بپا خاستم و آنقدر ایستادم که مثل بار اول دچار خستگی شدم مجدداً نشستم پس از مدتی برخاستم عبا را از دوش گرفتم و به علی (ع) عرض کردم من از این هم سر پا ایستادن بر شما می ترسم ساعتی استراحت کنید و عبای خود را گستردم تا حضرت بنشیند حضرت فرمود: ای حبه این قیام و توقف من چیزی جز تکلم و انس با مومن نبود عرض کردم: آیا مردگان هم با یکدیگر تکلم و انس و الفت دارند؟ فرمود بلی اگر پرده در جلو دیدگان تو برداشته شود آنها را می بینی که حلقه حلقه نشسته و با عمامه خود یا چیز دیگری پشت و ساقه های پای خود را به هم بسته و بدین طریق نشسته و گفتگو دارند عرض کردم آیا آنها اجسامی هستند یا ارواحی؟ حضرت فرمود: بلکه ارواح هستند و هیچ مومنی در سرزمینی نمی میرد مگر آنکه به روح او گفته می شود که به وادی السلام ملحق شود و وادی السلام بقعه ای از بهشت عدن است چنین برداشت می شود که هر چیزی حتی ساختمانها و انسانها و حیوانها یک صورت ظاهری و مادی دارند و یک صورت باطنی و ملکوتی مکه ای که انسان زیارت می کند صورت برزخی کعبه است که مادی نیست ولی صورتش عین مکه است.
6⃣ از منابع موجود استفاده می شود که با فرا رسیدن مرگ نه تنها شعاع دید و درک انسان کمتر نمی شود بلکه بیشتر نیز می شود، پیامبر (ص) می فرماید: مردم خوابند همین که می میرند بیدار می شوند. این جمله را به دو گونه می توان معنی کرد:
🍃 منظور این است که در دنیا چیزهایی وجود دارد که انسان از آنها غافل است ولی پس از مرگ متوجه آنها می شود و کنایه از هوشیاری بعد از غفلت است.
🍃 معنای دیگر که استاد شهید مطهری بیشتر بر آن تکیه دارد این است که درجه حیات بعد از مردن از پیش از مردن کامل تر و بالاتر است همان طور که انسان در حال خواب از درجه درک و احساس ضعیفی برخوردار است حالتی نیمه زنده و نیمه مرده دارد و هنگام بیداری آن حیات کاملتر می شود همچنین حالت حیات انسان در دنیا نسبت به حیات برزخی درجه ای ضعیف تر است و با انتقال انسان به عالم برزخ کاملتر می شود.
🍃 مومنین با توجه به درجه ای که دارند در عالم برزخ و قبر در صفا و خوشی بسر می برند و حتی جسد برخی از آنها در قبر تازه است و هیچگونه فساد و تغییری در بدن آنها صورت نگرفته است، از امیر المومنین (ع) روایت است که فرشتگان دری از بهشت بر مؤمن می گشایند و به او میگویند بخواب در حالی که چشمت روشن باد مانند خواب گوارای جوان زیرا خدای تعالی می فرماید:
بهشتیان در آن روز بهترین قرارگاه و زیباترین مکانها قرار دارند. امام صادق (ع) می فرماید: وقتی مومن بمیرد هفتاد هزار فرشته او را تا قبرش تشییع می کنند و هنگامی که داخل قبرش نمایند نکیر و منکر به نزد او می آیند پس از سوال از ایشان آن دو فرشته قبرش را به اندازه ای که چشمش ببیند وسعت می بخشند و از بهشت برای وی غذا می آورند و روح و ریحان بر او داخل کنند.
http://yon.ir/PgUbJ
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
26.mp3
12.5M
🌷 حال کافران و مخالفان در برزخ
#آیت_الله_احمدے_میانجے
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
Kafi--GHABZ-ROH-EZRAEL.mp3
630.4K
﷽؛
#شهید_کافے
🌷 قبض روح عزرائیل به دست خداوند
#بسیار_ویژه_شنیدنے
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
💐زیارت اموات از خانواده خود💐
🌷اموات حی و زنده اند و بسته به شأن و مقام و جایگاه خویش از دنیا با خبر می شوند و چه بسا چشم انتظار خیرات و صدقات ما باشند.
🌴اسحاق بن عمّار میگوید: از موسی بن جعفر(ع)پرسیدم:
آیا روح مؤمن كه مرده، به زیارت خانواده خود میآید، فرمود: آری، عرض كردم: در چه مدت و زمان، فرمود: به مقدار رتبه و فضیلتی كه مؤمن دارد، بعضی از آنها هر روز به كسان خود سر میزنند، بعضی دو روز یك بار، برخی در سه روز یك مرتبه و كمترین فرد مؤمن از نظر منزلت، در هر جمعه به بستگان و خانواده خود سركشی میكند،
🌴اسحاق میپرسد در چه ساعتی؟ حضرت فرمود: هنگام زوال خورشید، روح مؤمن وقتی میبیند بستگان او در طاعت وبندگی خدا مشغول هستند، مسرور و شادمان میشود.
📌معاد، مرحوم فلسفی، ج ۱، ص ۳۲۳، نشر معارف اسلامی.
🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی}🌺
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
بِسمِ اللهِ الرَّحمنِ الرَّحِیمِ
🍃حضرت عزرائیل (سلام الله علیها) شبانه و روز پنج بار به هر خانه نگاه می کند، پیامبر فرمود: این پنج بار در اوقات پنجگانه نماز است تا ببیند آنها در موقع نماز چه می کنند. هر خانه که در آن به نماز، در پنج وقت خود اهمیت داده شود، حضرت عزرائیل شهادتین را تلقین صاحب آن خانه می کند.
🌷(حکمت عبادات، آیة الله جوادی آملی، صفحه195)🌷
🍃امام صادق علیه السلام: فضیلت اول وقت نماز بر آخر وقت ، همچون فضیلت آخرت بر دنیاست.
🌷(میزان الحکمه، محمدی ری شهری، جلد7، حدیث10685)🌷
🍃حجت الاسلام انصاری:
امام خمینی در روزهای آخر عمرشان (در بیمارستان) می خواستند بخوابند، به من فرمودند: اگر خوابیدم برای اول وقت نماز صدایم بزن، گفتم چشم.
دیدم اول وقت شد و امام خوابیده اند، حیفم آمد صدایشان بزنم.عمل جراحی، سِرُم به دست، گفتم صدایشان نزنم بهتر است. چند دقیقه ای از اذان گذشت و امام چشمهایشان را باز کردند. گفتند: وقت شده، گفتم بله. امام فرمودند: چرا صدایم نزدی؟ گفتم: ده دقیقه بیشتر وقت نگذشته است. گفتند: مگر من به شما نگفتم؟! سپس امام فرزندشان را صدا زدند که احمد بیا و فرمود: ناراحتم، از اول عمرم تا حالا نمازم را اول وقت خوانده ام چرا الآن که پایم لب گور است، ده دقیقه تأخیر افتاد؟
🌷(حیات عارفانه فرزانگان، صفحه13)🌷
🌴(گام های سلوک، حسن قدوسی زاده، صفحات 24 و 25 و 26)🌴
"هدیه به روح مطهر امام و شهداء صلوات"
🌹اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌹
🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی}🌺
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
﷽؛
#احکام_نموداری_نماز
(بخش سوم)
#شامل اوقات نماز های واجب یومیه می باشد .
﷽؛
#احکام_نموداری_نماز
(بخش سوم)
✅ اوقات نمازهای واجب روزانه
• نماز صبح :
از زمان طلوع فجر صادق تا طلوع آفتاب
• نماز ظهر :
از اول ظهر ( يعني زمانی كه سايهي هر چيزي ــ پس از آنکه بر اثر بالا آمدن خورشید به حداقل رسید ــ مجددا شروع به ازدیاد می کند) تا زمانی كه فقط به قدر نماز عصر تا غروب آفتاب وقت باقي مانده است .
• نماز عصر :
از زمانی كه به قدر خواندن نماز ظهر ، از ظهر گذشته تا غروب آفتاب .
• نماز مغرب :
از زمانی كه سرخي بعد از غروب آفتاب كه از طرف مشرق بالا ميآيد از بین رود تا زمانی كه فقط به قدر نماز عشاء تا نيمه شب مانده است .
• نماز عشا :
از زمانی كه به قدر خواندن نماز مغرب از اول وقت گذشته است تا نيمه شب .
‼️اگر از روى معصيت، يا به واسطه عذرى نماز مغرب يا نماز عشا را تا نصف شب نخواند ، بنابر احتياط واجب ، بايد تا قبل از اذان صبح،، بدون اين كه نيت ادا و قضا كند به جا آورد .
#مقام_معظم_رهبری
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
﷽؛
#احکام_نموداری_نماز
(بخش چهارم)
#شامل افعال (واجبات) نماز می باشد .
﷽؛
#احکام_نموداری_نماز
(بخش چهارم)
✅ افعال (واجبات) نماز :
الف : رکن
1⃣ نيت
در نيّت نماز قصد تقرّب به خداى متعال و فرمانبرى امر او معتبر است و به زبان آوردن آن لازم نيست .
2⃣ تکبيره الاحرام
گفتن «اللّهُ اَکْبَرُ» ابتداي نماز .
3⃣ قيام (ايستادن)
قیام هنگام تکبیرةالاحرام و قیام هنگام رفتن به رکوع (متصل به رکوع) .
4⃣ رکوع
درهر رکعت از نماز های یومیه یک رکوع واجب است ، ركوع يعني خم شدن به اندازه اي كه بتوان دستها را بر زانو گذاشت و احتياط واجب آن است که در حال رکوع دستها بر زانو گذاشته شود .
5⃣ سجده
نمازگزار بايد در هر ركعت از نمازهاي واجب و مستحب، بعد از ركوع ، دو سجده انجام دهد ، سجده یعنی گذاشتن پيشانى و كف دو دست و سر دو زانو و سر دو انگشت بزرگ پا بر زمين .
ب : غیر رکن
1⃣ قرائت
در ركعت اول و دوم نمازهاي واجب يوميه، بايد بعد از تكبيرة الاحرام سورهي حمد و بعد از آن بنابر احتياط واجب يك سورهي كامل از قرآن مجيد خوانده شود و خواندن يك يا چند آيه كافي نيست .
2⃣ ذكر
در رکوع یک بار «سبحان ربّی العظیم و بحمده» و در سجده یک بار «سبحان ربّی الاعلی و بحمده» یا سه بار «سبحان الله»، «الحمدلله»، «الله اکبر» و غیر آن به همان مقدار، گفته شود .
3⃣ تشهّد
در رکعت دوم و آخرِ تمام نمازهای واجب ، بعد از سجده ی دوم و پس از آرام گرفتن بدن ، تشهّد خوانده شود .
4⃣ سلام
در رکعت آخر تمام نمازها پس از تشهّد ، سلام گفته شود .
5⃣ ترتيب
افعال نماز باید به ترتیب انجام شود ، یعنی تکبيره الاحرام قبل از قرائت و حمد قبل از سوره و سوره قبل از رکوع و رکوع قبل از سجده و ...
6⃣ موالات
اجزاء نماز باید پی درپی و پشت سرهم و بدون فاصله انجام شود .
#تذکر
فرق بين رکن و غير رکن اين است که كم و زیاد شدن رکن ـ عمداً و سهوا ـ نماز را باطل مى كند ، ولي در غير رکن کم و زياد شدن سهوي مبطل نيست .
#مقام_معظم_رهبری
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ تربت امام حسین{علیه السلام}
🌺 به پاس فداکاری امام حسین {علیه السلام} و شهادت ایشان در راه احیای دین، آثار و احکام خاصی برای خاک قبرآن امام قرار داده شده است :
1⃣ در حال نماز سجده بر تربت امام حسین {علیه السلام} مستحب است، و سبب افزایش ثواب نماز می باشد.
2⃣ خوردن کمی از تربت امام حسین {علیه السلام}، برای شفا اشکال ندارد.
3⃣ بر آوردن کام نوزادان با تربت حسینی مستحب است.
4⃣ حفظ احترام آن لازم است و هر گونه بی احترامی به آن حرام می باشد، از جمله :
*نجس کردن آن جایز نیست.
*انداختن آن در جایی که بی احترامی باشد حرام است.
*اگر در جایی که بی احترامی باشد بیفتد در صورت امکان باید آن را بیرون آورند.
5⃣ مستحب است، هنگام دفن میت مقداری تربت همراه او گذاشته شود و با حنوط او نیز مخلوط کنند.
6⃣ کالایی که به جایی می فرستند مستحب است مقداری تربت هم همراه آن بگذارند، مثلا جهیزیه دختر.
7⃣ بوییدن و بوسیدن تربت امام حسین
(علیه السلام) و بر چشم مالیدن مستحب است، و حتی دست کشیدن بر آن و بر سایر اعضای بدن مالیدن نیز ثواب دارد.
از این مسائل بر می آید که مستحب است تمام زندگی همراه با تربت حسینی باشد، آغاز و ادامه و پایان.
⚠️ تذکر ⚠️
۱. در روایتی از امام صادق { علیه السلام } آمده است :
اگر تا یک میل [ ۱۸۰۰ متر ] از اطراف قبر آن حضرت خاک بردارند، احکام تربت امام حسین ( علیه السلام ) را دارد.
۲. حنوط :
مقداری کافور است که بر جاهای سجده میت میگذارند؛ پیشانی، کف دستها، سر زانوها و نوک انگشتان بزرگ پاها.
📚 آدرس : کتاب احکام حسینی استاد عزیزم حاج آقا محمد حسین فلاح زاده، ص ۲۱ و ۲۲.
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
✅ وضو گرفتن با زخم خشک شده
📝 سؤال : وقتی دست #زخم میشود و بعد از مدتی #روی_زخم بسته میشود و حالت این رو دارد که خون خشک شده است ؛ بنده دقیق نمیدانم چه ماده ای است ، آیا آن ماده نجس است ؟ وضو گرفتن با چنین زخمی اشکال دارد ؟
📖 جواب : #زردآبه ای که در حال بهبودی زخم در اطراف آن ایجاد می شود ، در صورتی که معلوم نباشد با #خون مخلوط است یا نه ، پاک است و برای #وضو اشکال ندارد .
#مقام_معظم_رهبری
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
﷽؛
#احکامنمودارینماز
{بخش پنجم}
✅ نافله های مستحب در شبانه روز
1⃣ نافله صبح
" دو رکعت است و پیش از نماز صبح خوانده می شود ".
2⃣ نافله ظهر
" چهار نماز دو رکعتی است و بعد از دخول وقت نماز ، پيش از نماز ظهر خوانده مى شود ".
3⃣ نافله عصر
" چهار نماز دو رکعتی است و پیش از نماز عصر خوانده می شود ".
4⃣ نافله مغرب
" دو نماز دو رکعتی است و بعد از نماز مغرب خوانده می شود ".
5⃣ نافله عشا
" دو رکعت است و بعد از نماز عشاء ـ بنابر احتیاط واجب به صورت نشسته ـ خوانده می شود ".
6⃣ نماز شب
" یازده رکعت است ، چهار نماز دو ركعتی به نيت نافله شب و دو ركعت به نيت نماز شفع و يك ركعت به نيت نماز وتر خوانده مي شود ".
#نکته
1⃣ در روز جمعه ، چهار رکعت بر شانزده ركعت نافله ظهر و عصر ، اضافه مى شود ، جايز است قبل از اذان ظهر ، بیست رکعت با هم خوانده شود .
2⃣ نماز نافله را ــ حتی برای غیرمعذور ــ می توان نشسته خواند ، اما در اين صورت بهتر است هر دو رکعت یک رکعت حساب شود ، مثلا برای نافلۀ صبح ، دو نماز دو رکعتی نشسته خوانده شود .
#مقاممعظمرهبری
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سید شمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧 شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید 🌧
📝 پرسش : اگر در شکم ماهی صید شده به وجه شرعی ، ماهی مرده ای پیدا شود چه حکمی دارد ؟
📖 پاسخ : به احتیاط واجب حرام است .
📝 پرسش : خوردن کنسرو ماهی خارجی چه حکمی دارد ؟
📖 پاسخ : ماهى به دو شرط حلال است :
۱ـ اینکه از نوع پولک دار باشد
۲ـ اینکه از آب زنده گرفته شود یا در تور و مانند ان مرده باشد
و ماهى که از کشورهاى غیر اسلامى وارد مى شود و در بازار مسلمانان است یا از دست مسلمان گرفته مى شود مى توان نسبت به بودن شرط دوم در ان اطمینان حاصل کرد از این جهت که ماهى تجارتى به وسیله کشتیهاى صید گرفته مى شود که ماهى را زنده مى گیرند و بودن مرده میان انها نادر است و اما از جهت شرط اول اگر ماهى با پوست باشد باید دقت شود که پولک دار باشد واگر بدون پوست باشد مانند کنسرو در صورتى که نوع آن مشخص باشد مانند قوطیهاى کنسرو تن یا ساردین و کشور صادر کننده دقت در مطابقت جنس با برچسب داشته باشد مى توان اطمینان حاصل کرد که از نوع حلال است در غیر این صورت اگر فروشنده متدین باشد و پیرو مذهبى باشد که ماهى بى پولک را حرام مى داند واحتمال قوى داده شود که او در نوع ماهى دقت کرده است مى توان به او اطمینان کرد .
📝 پرسش : اگر ماهی را در آب بیهوش کنند و بعد صید کنند چه حکمی دارد ؟
📖 پاسخ : اگر زنده صید شود هرچند بی هوش باشد ، اشکال ندارد .
📝 پرسش : آیا ماهی را می توان از یک مسلمان سنّی خرید در حالی که نمی دانیم آن پولک دارد یا نه ؟
📖 پاسخ : خریداری ، جایز است لیکن اگر پولک دار بودن آن احراز نشود خوردن آن جایز نیست .
📝 پرسش : گاهی روی قوطی های کنسرو ماهی نام و یا عکس آن چاپ شده است و از همین راه می فهمیم که ماهی درون قوطی ماهی پولک دار است آیا شایسته است که ما به نام و عکس روی قوطی اعتماد کنیم با علم به اینکه دروغ در اینگونه امور شرکت ها را با ضرر و خسارت بزرگ و شاید خیلی سخت تر ، روبرو می سازد ؟
📖 پاسخ : اگر به صدق و راستی آنچه در روی قوطی ها نوشته شده است ، اعتماد داشته باشیم مطابق آن می توانیم عمل کنیم .
📝 پرسش : در صید ماهی آیا لازم است صیاد مسلمان باشد ؟
📖 پاسخ : لازم نیست .
📝 پرسش : آیا به تور انداختن ماهی در آب برای حلیت کافی است یا خروج از آب لازم است ؟
📖 پاسخ : اگر ماهی در تور صیاد بمیرد حلال است .
📝 پرسش : اگر آب حوض را خالی کنیم و ماهی بمیرد آیا صید حساب می شود ؟
📖 پاسخ : این صید نیست و خوردن چنین ماهی جایز نیست .
📝 پرسش : چگونه تشخیص دهیم که ماهی حلال گوشت است ؟
📖 پاسخ : ماهی اگر فلس دار باشد حلال است و اگر ندارد و یا اینکه شک کنید که فلس دارد یا ندارد خوردنش حرام است .
📝 پرسش : خوردن گوشت کوسه ماهی چه حکمی دارد ؟
📖 پاسخ : حرام است .
📝 پرسش : آیا خوردن گوشت ماهی اوزونبرون و خاویار آن جایز می باشد ؟
📖 پاسخ : اگر در اصل خلقتش فلس دار باشد هرچند بعدا از جهت عارضی فلس او جدا شده باشد حلال است ولی در صورت شک خوردن جایز نیست .
📝 پرسش : ضربه زدن به سر ماهی چند دقیقه پس از صید آن اشکال دارد و آیا خوردن ان اشکال دارد ؟
📖 پاسخ : اشکال ندارد و خوردن آن جایز است .
#حضرت_آیت_الله_سیستانی
﷽؛
📝 پرسش : قرار است که فرش های مسجد را تعویض کنیم و فرش جدید برای مسجد بگیریم . آیامی توانیم فرش هایی که الآن در مسجد وجود دارند را فروخته و پول آن را صرف خرید فرش های جدید کنیم ؟ و یا می توانیم که فرش ها را به مسجدی دیگر فروخته و از پول آن برای خرید فرش های جدید استفاده کنیم ؟
📖 پاسخ : اگر فرش کهنه با پول خود مسجد خریداری شده می توانید بفروشید ولی اگر وقف باشد فروش آن جایز نیست پس اگر در خود مسجد قابل هر نوع استفاده باشد باید در مسجد بماند در غیر این صورت باید به سایر مساجد داده شود .
#حضرتآیتاللهسیستانی
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🕊🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🕊
🌷 نام امام حسین «علیه السلام»🌷
🌺 برخی از اسامی ، اماکن ، ایام ، افراد و اشیاء دارای تقدّس و احترام خاصی هستند .
قداست اینها به کیفیت و مقدار ارتباط آنها با ذات اقدس الهی است ، چون تمام قداست ها از آن خداوند است ، پس :
● نام خداوند و صفات او مقدس است ، چون اسماءالله اند .
● پیامبران برترین انسان ها هستند ، چون، انبیاء الله اند .
● قرآن دارای احترام خاصی است ، چون، کتاب الله است .
● پیشوایان معصوم « علیهم السلام » دارای منزلت ویژه ای هستند ، چون حجج الله اند .
● پس از معصومین « علیهم السلام » شهید دارای برترین مقام است ، چون قتیل فی سبیل الله است .
● کعبه و مسجد الحرام ، بلکه تمام مساجد محترمند ، چون بیوت الله اند .
● و روز جمعه و عیدین و غدیر و عاشورا و ماه رمضان دارای احترام و قداست ویژه اند ، چون ایام الله اند .
🌺 نام مبارک امام حسین «علیه السلام » نیز چون از نام های بهشتی و نام حجه الله و ثارالله است ، دارای احترام و احکام خاصی است :
١. حفظ احترام این نام لازم ، و بی احترامی به آن حرام است .
٢. هر گونه عملی که به نوعی بی احترامی به نام امام حسین « علیه السلام » محسوب شود ، حرام است ، مانند :
(* سوزاندن ورقه ای که نام ایشان بر آن نوشته شده است .
* انداختن در جایی که بی احترامی به آن
باشد، مثل محل زباله و خاکروبه .
* نوشتن آن با چیزی و بر چیزی که بی احترامی باشد .
* گذاشتن چیزی بر آن که بی احترامی به حساب آید .)
٣. رساندن جایی از بدن به نام امام حسین
« علیه السلام » بدون طهارت بنابر احتیاط جایز نیست ، بنابر این دست گذاشتن بر نام امام حسین « علیه السلام » یا آویختن زیور یا پوشیدن لباس که نام امام حسین
« علیه السلام » بر آن نوشته شده در صورتی که تماس با بدن داشته باشد ، بنا بر احتیاط حرام است .
۴. اگر کسی را به نام حسین نامگذاری کنند ، نام آن شخص احکام مربوط به نام امام حسین
« علیه السلام » را ندارد .
☘ آدرس : العروه الوثقی ، ج ١ ، ص ٢۰٣ ; استفتائات ، ج ١ ، ص ۴٧ و ۴٨ ، اجوبه الاستفتائات ، ترجمه فارسی ، س ١۶۴ .
{احکام حسینی ،نوشته ی استاد عزیزم حجت الاسلام والمسلمین حاج محمد حسین فلاح زاده}
🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه}🌺
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🕊🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🌹🍃🕊
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌧 امام صادق (علیه السلام):
" هر کس که خدا خیرخواه او باشد ، محبت حسین (علیه السلام) و زیارتش را در دل او می اندازد ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#ثواب_زیارت_امام_حسین
🚨 امام صادق علیه السلام می فرماید :
✨ روزی امام حسین علیه السلام در دامن پرمهر جدّ بزرگوارش رسول خدا صلی الله علیه و آله نشسته بود . پیامبر خدا با او بازی می کرد و هر دو می خندیدند .
🔹در این هنگام عایشه گفت : ای رسول خدا ! علاقه و محبت شما نسبت به این کودک چقدر زیاد است ؟
🔸رسول خدا فرمود : وای بر تو ! چگونه او را دوست نداشته باشم و به او مهر نورزم که او میوه دل من و نور چشم من است .
🔹آگاه باش ! که به زودی امتم او را خواهند کشت . پس هر کس او را پس از شهادتش زیارت کند ، خداوند پاداش یکی از حج های مرا در نامه اعمال او می نویسد .
🔸عایشه شگفت زده شد و گفت : ای رسول خدا !
یک حج از حج های شما ؟!
🔹رسول خدا فرمود :
آری ، دو حج از حج های من .
🔸شگفتی عایشه بیشتر شد و گفت :
دو حج از حج های شما ؟
🔹رسول خدا فرمود :
آری ، چهار حج از حج های من .
🔸امام صادق می فرماید :
" پیوسته عایشه تعجب می کرد و پیامبر خدا به تعداد حج ها اضافه می نمود تا اینکه به #نود حج با عمره های خودشان رساندند ".
#القطره_جلد2صفحه515
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌱أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌱
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
📝 محمّد بن مسلم گوید : از امام باقر و امام صادق {علیهماالسلام} شنیدم که می فرمودند :
" إِنَّ اللهَ تَعٰالٰی عَوَّضَ الْحُسَیْنَ {علیه السلام}مِنْ
قَتْلِهِ أَنْ جَعَلَ الْاِمٰامَةَ فِی ذُرِّیَّتِهِ ، وَالشِّفٰاءَ فِی
تُرْبَتِهِ ، وَ إِجٰابَةَ الدُّعٰاءِ عِنْدَ قَبْرِهِ ، وَ لٰا تُعَدُّ أَیّٰامُ
زٰائِرِیهِ جٰائِیاً وَ رٰاجِعاً مِن عُمْرِهِ "
" خداوند عوض شهادت حضرت حسین {علیه السلام} امامت را در ذرّیه او ، و شِفاء را در تربتش قرار داد ، و دعا نزد قبر آن حضرت مستجاب است ، و ایّام رفت و برگشت زائرش از عمرشان حساب نمی شود ".
🔸سحاب رحمت ، صفحه 54
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#بسیار_ویژه_شنیدنی
🚨 فضیلت زیارت امام حسین علیه السلام
✨ محمد بن احمد گوید : همسایه ای داشتم معروف به علیّ بن محمد ، او گفت : در هر ماه امام حسین را زیارت می کردم تا اینکه سنّم زیاد شد و ضعیف و ناتوان گردیدم ، زیارت حضرت را برای مدتی ترک کردم .
🔹تا روزی پیاده به قصد زیارت رفتم ، چون رسیدم سلام کردم و دو رکعت نماز زیارت خواندم و خوابیدم .
🔸در خواب دیدم حضرت حسین را ، از قبر خارج شدند و به من فرمودند : ای علی ! تو که مردی نیکو و مطیع بودی ، چرا به من جفا کردی ؟! عرض کردم : آقای من ! جسمم ضعیف و پاهایم ناتوان گشته ، احساس می کنم سال آخر عمرم می باشد ، حدیثی از شما روایت شده دوست دارم از خودتان بشنوم ، فرمودند : بگو .
🔹عرض کردم : از شما روایت شده که فرمودید :
" کسی که در زندگی اش مرا زیارت کند بعد از مردنش من او را زیارت می کنم."
🔸فرمودند : بلی همین طور است ، و اگر او را در آتش جهنم بیابم خارج می کنم .
#بحارالأنوار16/101
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
javab-salam-emama-hossein.kafi-p.mp3
4.88M
🌷 جواب سلام امام حسین علیه السلام
👈 حاج آقا شیخ محسن کافی
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
#حتماً_گوش_کنید
#احکام_نموداري_نماز
(بخش ششم)
✅ پوشش در نماز
#پوشش_مرد
" مردها در حال نماز باید عَورَتین خود را ــ حتی اگر کسی آنها را نمیبیند ــ بپوشانند ، و بهتر است از ناف تا زانو را هم بپوشاند ".
#پوشش_زن
" زن هنگام نماز باید تمام بدن حتی سر و موی خود را بپوشاند ؛ ولی پوشاندن صورت به مقداری که در وضو شسته میشود و دستها تا مچ لازم نیست ، همچنین اگر نامحرم او را نبیند ، پوشاندن پاها تا مچ لازم نیست، و برای آنکه یقین کند مقدار واجب را پوشانده است ، باید مقداری از اطراف صورت و قدری پایین تر از مچ را هم بپوشاند ".