هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
07-ehteram-be-pedar-va-madar-1.mp3
3.8M
🌷 احترام به پدر و مادر ۱
🔹حجت الاسلام دارستانی
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
#حتماً_گوش_کنید
( این چهره که زرد استخوانیست
ته مانده ی دوره ی جوانیست )
﷽؛
✅ شک در رسیدن به رکوع امام جماعت
📝 سؤال : اگر کسی موقعی که امام در #رکوع است #اقتدا کند و به رکوع رود و شک کند به #رکوع_امام رسیده است یا نه ، نمازش چه حکمی دارد ؟
📖 جواب : نمازش صحیح است ، اما باید نماز را به صورت #فرادا ادامه دهد .
﷽؛
✅ زنا در عده وفات و حکم ازدواج آنها
📝 سوال : خانمی در عده وفات مرتکب زنا شده ، آیا میتواند بعد از اتمام عده با فرد زانیه ازدواج کند ؟
📖 جواب : مرتکب کار خلافی شده اند و باید توبه کنند ولی بعد از اتمام عده وفات ازدواجشان اشکالی ندارد .
✅ تاخیر انداختن تلاوت آیه سجده
📝 سوال : هنگامى كه در وسائل نقليه هستيم گاهى قرآن مىخوانيم . آيا وقتى كه به آيه سجده مىرسيم ، مجاز به قرائت آن هستيم يا بايد صبر كنيم و در هنگام تمكّن از سجده اختيارى آيه را بخوانيم ؟
📖 جواب : بهتر است صبر كنيد بعداً بخوانيد .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
﷽؛
✅ سفر بدون اجازه پدر
📝 آیا می توان بدون اجازه ی پدر در پیاده روی اربعین شرکت نمود ؟
📖 اگر این سفر موجب اذیت و آزار پدر و مادر نشود اشکالی ندارد ، وگرنه جایز نیست .
✅ رضایت شوهر و نارضایتی پدر
📝 اگر زنی با رضایت همسرش بخواهد به عتبات مشرف شود ، ولی پدر زن بدلیل ناامنی در عراق ، به سفر دخترش راضی نباشد ، آیا زن می تواند به این سفر برود ؟
📖 در صورتی که حق شوهر و رضایت پدر با هم تعارض کنند رعایت حق شوهر مقدم است .
✅ خواندن زیارت اربعین از دور
📝 آیا مستحب است که در روز اربعین از راه دور زیارت خوانده شود ؟
📖 به قصد رجاء مانعی ندارد .
✅ استحباب زیارت از نزدیک در روز اربعین
📝 آیا زیارت امام حسین علیه السلام از نزدیک در روز اربعین استحباب دارد ؟
📖 بله ، از برخی روایات استحباب خاصی استفاده می شود .
✅ استفاده از ابزار موسیقی در حسینیه
📝 آیا استفاده از ابزار و آلات موسیقی در حسینیه ها جایز است ؟
📖 موسيقي در حسينيه به طور کلي جايز نيست .
✅ اموالی که به حسینیه ها هدیه می شود
📝 اگر چيزى را به حسينيه هديه كنند و يا جهت استفاده مردم در حسينيه قرار دهند بدون این که نذر داشته باشند ،آيا اين هم حكم وقف را خواهد داشت ؟
📖 چون ما وقف را مشروط به صيغه نمى دانیم و با صِرف عمل نيز وقف صورت میگردد اين هم وقف محسوب می شود و خارج كردن آن از محل وقف جايز نمى باشد . البتّه بايد توجه داشت اگر وقف بودن ثابت نباشد ، حداقل هديه به محل وقف است كه باز هم خروج مال هديه از آن محل جايز نيست ؛ مگر اينكه متعارف بين مردم در آن منطقه اين باشد كه اموال مربوط به حسينيه يا امثال آن ، هم براى خود آن محل استفاده می شود و هم براى مراسم های آن منطقه اگر چه خارج از حسينيه باشد ؛ پس اگرچه وقف باشد ولى می توان آن را موقتاً از محل وقف خارج كرد و در منطقه براى مراسم هایی كه محتواى آن هم سو با برنامه های حسينيه باشد استفاده كرد . اينها در صورتى است كه واقف يا واهب شرط خاصّى نگذارد و الّا بايد به شرط عمل كرد .
#حضرت_آیت_الله_مکارم_شیرازی
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
@Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧
#ويژگى_عدد_چهل
#منابع
📚 کتاب تفسير حكيم ج3
✍ نوشتہ استاد حسین انصاریان
📝 اهل معرفت ، و صاحبدلان پاك طينت ، و روشن ضميران با بصيرت با تكيه بر آيات قرآن مجيد و روايات براى عدد چهل خصوصيت و ويژگى قائلند ، و مىگويند : امورى معنوى و حالاتى الهى را مىتوان پس از چهل شبانه روز خلوص يا پس از چهل شبانه روز خلوت با حق ، يا پس از گفتن ذكرى به چهل بار و .... به دست آورد .
فَتَمَّ مِيقاتُ رَبِّهِ أَرْبَعِينَ لَيْلَةً: «1»
" پس براى موسى ميعادگاه پروردگارش به چهل شب پايان يافت ".
حَتَّى إِذا بَلَغَ أَشُدَّهُ وَ بَلَغَ أَرْبَعِينَ سَنَةً قالَ رَبِّ أَوْزِعْنِي أَنْ أَشْكُرَ نِعْمَتَكَ الَّتِي أَنْعَمْتَ عَلَيَّ ....: «2»
" تا زمانى كه انسان به رشد و نيرومندى جسمى و باطنى رسد و به مرحله چهل سالگى قدم بگذارد و بگويد : پروردگارا به من الهام كن تا نعمتت را كه بر من عطا كردى شكرگزارى كنم ..."
📝 در منابع حديث قدسى روايت شده كه حضرت حق فرموده :
«خمرت طينة آدم بيدى اربعين صباحاً:» «3»
" طينت و گل آدم را در چهل روز به دست قدرت و كرامتم سرشتم ".
📝 و از حضرت مولىالموحدين على (ع) روايت شده :
«فخلق الله آدم (ع) و بقى اربعين سنة مصوراً .... ثم نفخ فيه الروح:» «4»
" خدا آدم را به وجود آورد و چهل سال به صورت پيكر و جسم محض باقى ماند ، سپس در آن روح دميد ".
📝 از حضرت صادق (ع) روايت شده :
«ان آدم هبط على الصفا و حواء على المروة فمكث آدم اربعين صباحاً ساجداً يبكى على خطيئة و فراقه للجنة:» «5»
" آدم بر صفا و حواء بر مروه فرود آمدند ، و آدم چهل روز در حال سجده بر خطايش و به خاطر فراق بهشت گريه كرد ".
📝 از پيامبر بزرگوار اسلام به سندهاى گوناگون در كتابهاى معتبر روايت شده :
«من اخلص لله اربعين يوما فجر الله ينابيع الحكمة من قلبه على لسانه:» «6»
" كسى كه چهل روز براى خدا خالصانه زندگى كند و از هر گناه ظاهرى و باطنى پاك بماند و همه لحظاتش به بندگى خدا بگذرد ، از قلبش بر زبانش چشمههاى حكمت جارى شود ".
📝 در روايت مهمى از رسول خدا روايت شده :
«من حفظ على امتى اربعين حديثاً ينتفعون بها بعثه الله يوم القيامة فقيها عالما:» «7»
" كسى كه به خاطر هدايت امت من چهل حديث حفظ كند (كه با بيان آن چه از طريق ابلاغ چه از جهت اجرا و عمل) امت من از آن بهرهمند شوند خداوند او را در قيامت دينشناس و آگاه برانگيزد ".
📝 زمان بندى ميقات موسى به چهل شب شايد به خاطر اين است كه چهل روز عزلت كامل ، و چهل شب عبادت و تهجد و راز و نياز با بىنياز آئينه باطن را به اوج صيقل يافتن مىرساند و ظرف با عظمت قلب را آماده دريافت وحى مىنمايد و سفر «من الحق الى الخلق» را تمام و كامل مىكند ، و گيرنده وحى را براى هدايت بندگان به درجه ايثار و فداكارى در راه خدا و براى خدا ميرساند ، و او را براى تحمل انواع شدايد در راه ابلاغ فرهنگ الهى آماده مىسازد ، آرى بيدارى شب، و مناجات در آن، و ناليدن عاشقانه و دردمندانه در سحر آن هم به خلوصى كه مركب معنوى رساننده انسان به اوج قرب حق است زمينه افاضه فيوضات الهيه و عنايات ربانيه را به انسان فراهم مىآورد و او را تا مقام دريافت وحى كه از اعظم نعمتهاى الهى به گيرنده آن و به مردم و ملت و امت اوست بالا مىبرد ، روى اين حساب هنگام شب از بهترين نعمتهاى حق و از بهترين الطاف پروردگار به همه انسانهاست و اين انسان است كه بايد در همه عمر قدر همه شبها را بداند و ساعات آن را با خواب خوشى بيجا و بخصوص نعوذ بالله با گناه و معصيت نابود نكند و آن را ظرف آتش و عذاب ابدى دوزخ قرار ندهد .
#راز_نياز_شبانه
📝 شب موقعيت زمانى بسيار مهمى است كه بايد گفت در ميان نعمتها از نعمتهاى عظيم حق است و اگر نبود هيچ جاندارى زنده نمىماند و كرهى زمين جز گوى آتشينى كه هر چه در آن بود جز به صورت مذاب نبود رخ نمىنمود .
📝 شب در قرآن مجيد و روايات از جايگاه ويژه و خاصى برخوردار است ، تا جائى كه كمتر زمانى را ميتوان به قدر و قيمت آن پيدا كرد .
📝 شب زمان مناجات انبياء ، و ساعات بهرهگيرى اولياء از فيوضات حق ، و هنگام راز و نياز عاشقان ، و ظرف ذكر ذاكران ، و خلوتگاه عارفان ، و بهترين فرصت براى مطالعه دانشمندان ، و لحظات پرقيمت بينايان براى راه يافتن به اسرار هستى و حقايق ملكوتى است .
📝 ساعاتى از شب كه در قرآن مجيد از آن تعبير به سحر شده از پربهاترين اوقات روزگار ، و وسيله قرب به حق ، و هنگام سوز و گداز ، و عبادت و تهجد و استغفار و توبه و نردبان رسيدن به كمالات معنوى و منور شدن به نور الهى و دست يافتن به عفو و مغفرت است .
📝 شب نشانه قدرت و حكمت و رحمت و لطف و عنايت حضرت ربالعزه براى صاحبان مغز و خرد است :
إِنَّ فِي خَلْقِ السَّماواتِ وَ الْأَرْضِ وَ اخْتِلافِ اللَّيْلِ وَ النَّهارِ لَآياتٍ لِأُولِي الْأَلْبابِ: «8»
👇👇👇
👆👆👆
" بىترديد در آفرينش آسمانها و زمين و آمد و رفت شب و روز نشانههائى براى خردمندان است ".
📝 شب مايه آرامش ابدان و ارواح و داروى رفع خستگى و عامل تمدد اعصاب ، و سبب استراحت و علّت آماده شدن براى رفتن به پيشگاه محبوب ازل و ابد در سحر و مهيا گشتن براى كارهاى روزانه است :
هُوَ الَّذِي جَعَلَ لَكُمُ اللَّيْلَ لِتَسْكُنُوا فِيهِ وَ النَّهارَ مُبْصِراً إِنَّ فِي ذلِكَ لَآياتٍ لِقَوْمٍ يَسْمَعُونَ: «9»
" اوست كسى كه شب را براى شما پديد آورد تا در آن بياراميد و روز را نورافشان قرار داد تا در آن به كار و كوشش بپردازيد يقيناً در اين امور براى گروهى كه حقايق را با گوش دل بشنوند نشانههائى از توحيد ، قدرت ، حكمت ، و ربوبيت خداست ".
📝 رسول خدا به فرمان واجب حق مأموريت داشت كه بخشى از شب را به تهجد و عبادت و مناجات و راز و نياز بپردازد و از اين طريق شايسته رسيدن به مقام محمود گردد ، مقامى كه جز براى او براى احدى از همسفران معنوىاش ميسر نشد ، مقامى كه از راه تهجد شبانه فقط و فقط ويژه او بود .
وَ مِنَ اللَّيْلِ فَتَهَجَّدْ بِهِ نافِلَةً لَكَ عَسى أَنْ يَبْعَثَكَ رَبُّكَ مَقاماً مَحْمُوداً: «10»
" و پاسى از شب را براى عبادت و بندگى بيدار باش كه اين تهجد شبانه افزون بر همه واجبات ويژه تست ، اميد است پروردگارت تو را به سبب اين عبادت ويژه به جايگاهى ستوده برانگيزد ".
📝 شب موقعيت عظيم و ويژهاى است كه حضرت حق پيامبرش را در آن براى ارائه آياتش به معراج برد ، معراجى كه از نعمتهاى خاص حق به پيامبر اسلام بود و چنين سفرى با آن كيفيت براى احدى از عباد خدا اتفاق نيفتاد ، و اين فقير به توفيق حق به شرط حيات اين حادثه بىنظير و منافعش را در شرح و توضيح اولين آيه مباركه اسرا به رشته تحرير خواهيم كشيد .
سُبْحانَ الَّذِي أَسْرى بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى الَّذِي بارَكْنا حَوْلَهُ لِنُرِيَهُ مِنْ آياتِنا: «11»
" منزه و پاك است خدائى كه شبى بندهاش محمد (عليهما السلام) را از مسجدالحرام به مسجد اقصى كه پيرامونش را بركت داديم حركت داد تا بخشى از نشانههاى عظمت و قدرت و حكمت و ربوبيت خود را به او نشان دهيم ".
📝 قرآن مجيد اين كتاب با عظمت ، و مايه هدايت ، و عين رحمت ، و درياى بىنهايت حكمت ، و جدا كننده ميان حق و باطل ، و نور زندگى، و چراغ راه، و داروى درمان، و سبب شرف و كرامت انسان در شب بر قلب مبارك پيامبر نازل شد .
إِنَّا أَنْزَلْناهُ فِي لَيْلَةِ الْقَدْرِ: «12»
" ما قرآن را در شب قدر نازل كرديم ".
📝 عبادت شبانه كه در خلوت و عزلت ، و به خلوص و اخلاص نزديكتر صورت مىگيرد قطعاً با ديگر عبادات فرق مىكند، و از نظر كيفيت سنگينتر و با ارزشتر است .
إِنَّ ناشِئَةَ اللَّيْلِ هِيَ أَشَدُّ وَطْئاً وَ أَقْوَمُ قِيلًا: «13»
" بىترديد عبادت شبانه محكمتر و پايدارتر و گفتار در آن استوارتر و درستتر است ".
📝 سحر كه بخشى از شب است از نظر قميت و ارزش و كيفيت معنوى با هيچ ساعتى قابل مقايسه نيست سحر به فرموده قرآن زمان رهائى و نجات است :
إِنَّا أَرْسَلْنا عَلَيْهِمْ حاصِباً إِلَّا آلَ لُوطٍ نَجَّيْناهُمْ بِسَحَرٍ: «14»
" ما به سوى قوم لوط طوفانى سخت كه با خود ريگ و سنگ مىآورد فرستاديم در نتيجه همه را به چاه هلاكت انداخت، مگر خاندان لوط را كه به خاطر ايمانشان در وقت سحرگاهان نجات داديم ".
📝 استغفار در سحر و طلب آمرزش در آن ساعت كمنظير از نشانههاى بندگان واقعى خداست :
الصَّابِرِينَ وَ الصَّادِقِينَ وَ الْقانِتِينَ وَ الْمُنْفِقِينَ وَ الْمُسْتَغْفِرِينَ بِالْأَسْحارِ: «15»
" بندگان واقعى خدا صبر كنندگان در حوادث و راستگويان و صادقان ، و فرمانبرداران و انفاق كنندگان و استغفار كنندگان در سحرها هستند ".
إِنَّ الْمُتَّقِينَ فِي جَنَّاتٍ وَ عُيُونٍ (45)، آخِذِينَ ما آتاهُمْ رَبُّهُمْ إِنَّهُمْ كانُوا قَبْلَ ذلِكَ مُحْسِنِينَ (16)، كانُوا قَلِيلًا مِنَ اللَّيْلِ ما يَهْجَعُونَ (17)، وَ بِالْأَسْحارِ هُمْ يَسْتَغْفِرُونَ: «16»
" بىترديد پرهيزكاران در بهشتها و چشمهسارهايند، آنچه را پروردگارشان به آنان عطا كرده دريافت مىكنند زيرا آنان پيش از اين پيوسته نيكوكار بودند، آنان در دنيا اندكى از شب را مىخوابيدند و بقيه آن را به عبادت سپرى مىكردند و سحرگاهان از خدا درخواست آمرزش مىنمودند ".
#پےنوشت
👈 (1)- اعراف 142.
👈 (2)- احقاف 15.
👈 (3)- روح البيان ج 1 ص 135.
👈 (4)- صافى ج 1 ص 109.
👈 (5)- صافى ج 1 ص 121.
👈 (6)- بحار ج 67 ص 249.
👈 (7)- بحار ج 2 ص 156.
👈 (8)- آل عمران 190.
👈 (9)- يونس 67.
👈 (10)- اسراء 79.
👈 (11)- اسراء 1.
👈 (12)- قدر 1.
👈 (13)- مزمل 6.
👈 (14)- قمر 34.
👈 (15)- آل عمران 17.
👈 (16)- ذاريات 15- 18.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
✅ فلسفه عدد چهل و اربعین
#حضرت_استاد_قرائتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
﷽؛
✅ چرا عدد چهل در اسلام مهم است ؟
#استاد_منصوریان
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌸 اثر لقمه حرام بر نماز و دعا 🌸
896. رسول اللَّه صلى الله عليه و آله :
مَن أكَلَ لُقمَةً مِن حَرامٍ لَم تُقبَل لَهُ صَلاةُ أربَعينَ لَيلَةً، ولَم يُستَجَب لَهُ دَعوَةٌ أربَعينَ صَباحاً.
896. پيامبر خدا صلى الله عليه و آله :
" هر كس يك لقمه حرام بخورد ، نمازش تا چهل شب قبول نمى شود و دعايش تا چهل روز مستجاب نمى گردد ". [ البته اگر قبل از چهل روز توبه کند ، نمازش قبول می گردد ].
📚 شناخت نامه نماز؛ جلد ۲؛ حدیث ۸۹۶
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌼شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید🌼
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌷 تأثیر لقمة حرام
🍃 یک لقمه حرام درون شکم رود ، چهل روز نمازش قبول نمی شود .
🔹پیامبر (صلی الله علیه وآله) می فرماید :
« روی عن رسول الله (صلی الله علیه و آله وسلم) :
مَنْ أَکَلَ لُقْمَةَ حَرَامٍ لَمْ تُقْبَلْ لَهُ صَلَاةٌ أَرْبَعِینَ لَیْلَة »
" اگر کسی یک لقمة حرام بخورد ، نمازش تا چهل روز قبول نمی شود ".
🔸حالا گسترده تر از این هم از پیغمبر (صلی الله علیه و آله) نقل شده است که حضرت فرمودند :
« روی عن رسول الله (صلی الله علیه و آله و سلم) :
الْعِبَادَةُ مَعَ أَکْلِ الْحَرَامِ کَالْبِنَاءِ عَلَى الرَّمْل »
" عبادت همراه حرام خواری مانند بنا کردن بنا روی شن روان است ".
🔹روایت از امام باقر (علیه السلام) است که فرمودند :
« إِنَّ الرَّجُلَ إِذَا أَصَابَ مَالًا مِنْ حَرَامٍ لَمْ یُقْبَلْ مِنْهُ حَجٌّ وَ لَا عُمْرَةٌ وَ لَا صِلَةُ رَحِمٍ حَتَّى أَنَّهُ یَفْسُدُ فِیهِ الْفَرْجُ »
" کسی که مال حرام به دستش آمده است ، نه مکه اش ، نه عمره اش ، نه صلة رحم اش ، هیچ کدام از آنها مقبول نیست و این لقمه ، حتی روی نطفه اش اثر می گذارد ".
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
#بسیار_ويژه_خواندنی
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
📝 چرا تا چهل روز نماز شرابخوار قبول نمي شود؟
1⃣ باید دانست كه هر عبادتى ـ به خصوص نماز ـ نياز به اقبال و توجه روح دارد ، و اولين و مهمترين اثر تخريبى شراب متوجه روح آدمى است . و علت این كه نماز چنين فردى پذيرفته نيست ، به خاطر این است که روح او قابليت درك و استعداد دريافت فيوضات روحانى و معنوى را از دست مى دهد .
☄ امام صادق (علیه السلام) فرمودند :
« كسى كه يك جرعه شراب بياشامد ، خدا و پيغمبران و مؤمنين او را لعنت مى كنند ، اگر به مقدارى بخورد كه مست شود ، روح ايمان از او دور مى شود و به جايش روح كثيف شيطانى جايگزين مى گردد ، پس نماز را ترك مى كند و ملائكه او را سرزنش مى كنند و خداى تعالى او را خطاب مى كند :
« اى بنده من كافر شدى ، بدا به حال تو » .
پس امام فرمود : « بدا به حالش ، بدا به حالش ، به خدا سوگند يك سرزنش الهى از هزار سال عذاب سختتر است » .
2⃣ حسين بن خالد مي گويد به حضرت رضا (علیه السلام) عرض کردم :
... چرا نمازش تا چهل روز مقبول نيست نه کمتر از آن و نه بيشتر
☄ حضرت فرمودند :
" براي اين که حق تعالي خلقت انسان را مقدر و معين فرموده که نطفه در رحم مادر بعد از 40 روز به علقه تبدیل مي شود و بعد از 40 روز مضغه مي شود و... (و همين طور جلو مي رود تا خلقت کامل شود) بنابراين وقتي شخصي شراب مي خورد ، آن شراب 40 روز در بدن او مي ماند و تا اين زمان که بقايا و ذرات شراب در بدن او باقي است نماز نبايد مقبول درگاه الهي واقع شود ".
3⃣ در پايان بايد اين مطلب را ياد آوري نمود كه در روايات تصريح شده باب توبه و رحمت الهي به سوي گناهكاران باز است لذا اگر فردي از گناه شراب توبه نمايد نمازش مورد قبول درگاه الهي قرار خواهد گرفت و توبه وي نيز بايد به گونه اي باشد كه تصمیم جدى بر ترك اين گناه نمايد .
💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌧 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌧 چرا می گویند « شرابخوار تا چهل روز نماز ندارد » ؟
❄️ نوشیدن شراب در قرآن كريم حرام دانسته شده است . و آثار مخربی دارد از جمله امام صادق (علیه السلام) فرمودند :
« شخصى كه شراب بنوشد تا 40 شبانه روز نمازهايش قبول واقع نمى شود مگر از اين گناه كبيره توبه كند » . و منظور كساني كه مي گويند « شرابخوار نماز ندارد » نيز همين است که نمازش قبول نمی شود ، نه اینکه نماز بر او واجب نبوده و يا از گردن او ساقط مي شود و اين حرف بهانه اي براي ترك نماز گردد .
❄️ كسي که شراب خورده ، بايد بعد از حالت مستي نمازش را بجا آورد ، تا حداقل گرفتار عذاب ترك نماز نشود .
(چنین نمازی صحیح است یعنی مانع عذاب می گردد ولی قبول نمی شود یعنی اجر و ثوابی در برابر آن نمی برد)
☄ مائدة : 90 و 91 و بقره : 219 .
مستدرك الوسائل، ج 17، ص 57 .
💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
💧 أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ 💧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
🌸 نماز شراب خوار 🌸
893. الإمام الصادق عليه السلام: مَن شَرِبَ مُسكِراً لَم تُقبَل مِنهُ صَلاتُهُ أربَعينَ يَوماً؛ فَإِن ماتَ فِي الأَربَعينَ ماتَ ميتَةً جاهِلِيَّةً، وإن تابَ تابَ اللَّهُ عَلَيهِ.
893. امام صادق عليه السلام: هر كس مست كننده اى بنوشد، نمازش تا چهل روز قبول نمى شود و اگر در اين چهل روز بميرد، به مرگ جاهلى مرده است؛ ولى اگر به سوى خدا باز گردد، خدا نيز به سوى او باز مى گردد.
(قبولی نماز با صحت نماز تفاوت دارد. نماز صحیح نیازی به دوباره خواندن ندارد و گناه ترک نماز را انجام نداده است.
شراب خوار بایستی نمازش را در آن چهل روز هم بخواند، اگر قبل از چهل روز توبه کند، نمازش هم قبول می شود.)
📚 شناخت نامه نماز؛ جلد ۲؛ حدیث ۸۹۳
🌺{کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی از قم المقدسه}🌺
🍃🌷کانال احکام و مسائل شرعی🌷🍃
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌼شبهات احکام و مسائل شرعی را از این کانال به دست آورید🌼
📞 0939 839 9270
🌱أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌱
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🔹امام باقر(علیه السلام)فرمود :
" کسی که شراب بنوشد و مست شود، تا چهل روز، نماز او قبول نیست؛ پس اگر نمازی رادر این روزها ترک کند، عقاب و کیفر ترک نمازش نیز چند برابر است ".
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
#بسیار_ویژه_شنیدنی
📛 غیبت و پیامدهاى آن
♨️ غیبت آن است که انسان در غیاب شخصى چیزى بگوید که مردم از آن خبر نداشته باشند و اگر آن شخص بشنود، ناراحت شود.
🔹رسول خدا(ص) فرمود:
" دست از سر مرده ها بردارید و بدى هاى آنان را بازگو نکنید، کسى که مُرد، خوبى هایش را بیان کند ".
🔸امام صادق علیه السلام فرمود:
" غیبت کننده اگر توبه کند، آخرین کسى است که وارد بهشت مى شود و اگر توبه نکند، اوّلین کسى است که به دوزخ برده مى شود ".
🔹امام رضا علیه السلام از امام سجاد(ع) نقل مى کند که هر کس از ریختن آبروى مسلمانان خود را حفظ کند، خداوند در قیامت لغزشهاى او را نادیده مى گیرد.
🔸پیامبر اکرم(ص) فرمودند:
"هر کس زن یا مردى را غیبت کند، تا چهل روز نماز و روزه اش پذیرفته نمى شود ".
🔹پیامبر(ص) فرمودند:
" در قیامت هنگامى که نامه اعمال انسان به دست او داده مى شود، عدّه اى مى گویند: چرا کارهاى خوب ما در آن ثبت نشده است؟ به آنها گفته مى شود: خداوند، نه چیزى را کم و نه چیزى را فراموش مى کند، بلکه کارهاى خوب شما به خاطر غیبتى که کرده اید از بین رفته است. در مقابل افراد دیگرى، کارهاى نیک فراوانى در نامه عمل خود مى بینند و گمان مى کنند که این پرونده از آنان نیست، به آنها مى گویند: به واسطه غیبت شدن، نیکى هاى کسى که شما را غیبت کرده، براى شما ثبت شده است ".
📝 سؤال : چرا در روایات کیفر یک لحظه غیبت کردن، محور نابودى عبادات چند ساله انسان بیان شده است؟ آیا این نوع کیفر عادلانه است؟
📖 پاسخ : همان گونه که غیبت کننده در یک لحظه، آبرویى را که مؤمن سال ها به دست آمده مى ریزد، خداوند هم عباداتى را که او سال ها بدست آورده از بین مى برد. بنابراین محو عبادات چندساله، یک کیفر عادلانه است.
🔸رسول خدا(ص) در آخرین سفر خود به مکّه فرمودند:
" خون و مال و آبروى مسلمان، محترم است، همان گونه که این ماه ذى الحجة و این ایام حج محترم است ".
🌷 در روایات، نام غیبتکننده در کنار کسى آمده که دائماً شراب مى خورد.
«تحرم الجَنّة على المغتاب و مُدمِن الخمر»؛
" کسى که غیبت مى کند و شراب مى نوشد، از بهشت محروم است ".
🌷 بر اساس روایات، کسى که عیوب برادر دینى خود را پى گیرى (و براى دیگران نقل) کند، خداوند زشتى هاى او را آشکار مى کند.
🔹پیامبرصلى الله علیه و آله فرمودند:
" یک درهم ربا، از سىوشش زنا بدتر است و بزرگ ترین ربا، معامله با آبروى مسلمان است ".
🌷 در حدیث مى خوانیم:
" نشستن در مسجد به انتظار نمازِ جماعت، عبادت است البتّه مادامى که منجر به غیبت نشود ".
🔸پیامبر اکرم(ص) در آخرین خطبه خود در مدینه فرمودند:
" اگر کسى غیبت کند، روزه ى او باطل است ".
یعنى از برکات و آثار معنویى که یک روزه دار برخوردار است، محروم مى شود. اگر از بدن انسان زنده قطعه اى جدا شود، امکان پر شدن جاى آن هست، ولى اگر از مرده چیزى کنده شود، جاى آن همچنان خالى مى ماند. غیبت، بردن آبروى مردم است و آبرو که رفت دیگر جبران نمى شود. «لحم اخیه میتاً»
💢احڪام و مسائل شرعے💢
🎇کارشناس احکام و مسائل شرعی حجّت الاسلام والمسلمین سیّد شمس الدّین جوانمردی لنگرودی🎇
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
🍃 غیبت کردن چه محرومیتی می آورد؟ 🍃
🔹پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله :
" هر کس از مرد یا زن مسلمانی غیبت کند ، خداوند تا چهل شبانه روز نماز و روزه او را نپذیرد مگر این که غیبت شونده او را ببخشد ".
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
gheibat-be-che-gheimat.daneshmand.mp3
2.5M
🌷 غیبت کردن به چه قیمت؟
#استاد_دانشمند
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
﷽؛
✅ سلام دادن به امام حسین در نماز
📝 سؤال : آیا #سلام_دادن_به_امام_حسین علیهالسلام در #قنوت_نماز اشکال دارد ؟ در صورتی که این کار را در نمازهاي گذشته کرده باشد ، چه حکمی دارد ؟
📖 جواب : به طور کلی #خطاب_به_غیر_خداوند در نماز ، موجب باطل شدن نماز می شود ، البته اگر به خاطر جهل به حکم ، نماز خود را با انجام این کار صحیح می دانسته ، نمازهای گذشته قضا ندارد ولی بنا بر احتیاط واجب باید #سجده_سهو انجام دهد .
#مقامعظمیولایت
﷽؛
✅ دعای غیر عربی در نماز
📝 سؤال : آیا می توانیم در #نماز به زبان فارسی یا زبان دیگری غیر از عربی #دعا کنیم ؟
📖 جواب : اشکال ندارد ، البته #اذکار_مخصوص_نماز ، باید به #زبان_عربی گفته شود .
#مقام_عظمےولایت
┈┉┅━❀💌❀━┅┉┈
@Javanmardi_langarudi
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
" اربعین است و جهان یکسره هیأت شده است
حرم یار مهیّای زیارت شده است "
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
«مَن زارَ عَبدالعَظیمِ الحَسَنی(علیهالسلام) بِرِی کَمَن زارَ الحُسَین(علیهالسلام) بِکَربَلا»
عبدالعظیم این است!
مقامش چه مقامی است؟!
📝 معصوم علیه السلام درمقامش فرمود :
" مَن زارَ عَبدالعَظیمِ الحَسَنی(علیهالسلام) بِرِی کَمَن زارَ الحُسَین(علیهالسلام) بِکَربَلا ".
" همین قدر بس است زیارت او برابر با زیارت سیدالشهداست ".
#مستدرک_الوسائل_جلد3صفحه616
🌧((آیت الله العظمی وحید خراسانی))🌧
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
﷽؛
✅ قال العسکری علیه السلام:
🔹عَلٰامٰاتُ الْمُؤْمِنِ ( الْمُؤمِنِینَ ) خَمْسٌ :
" صَلٰاةُ الْإِحْدیٰ وَ الْخَمْسِینَ ، وَ زِیٰارَةُ الْأَرْبَعِینِ ، وَالتَّخَتُّمُ فِی الْیَمِینِ ، وَ تَعْفِیرُ الْجَبِینِ ، وَ الْجَهْرُ بِبِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِیمِ ".
✅ از حضرت امام حسن عسکری علیه السلام روایت شده که فرمودند:
🔹علامات مؤمن ( شیعه ) پنج چیز است:
1⃣ اقامه ی پنجاه و یک رکعت نماز فریضه و نافله در شبانه روز.
2⃣ زیارت اربعین.
3⃣ انگشتر به دست راست کردن.
4⃣ جبین را در سجده بر خاک گذاشتن.
5⃣ بسم الله الرحمن الرحیم را بلند گفتن.
#مصباح_المتهجد_صفحه787
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌱أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌱
✅ آرایش ملايم با حفظ حجاب
📝 سؤال :
1⃣ آرایش مختصر زن با حفظ حجاب و پوشش موی سر ، چه حکمی دارد ؟
2⃣ استفاده زن از #لنز_رنگی که تفاوت زیادی با رنگ چشم ندارد ، چه حکمی دارد ؟
📖 جواب :
به طور کلی آنچه عرفاً #زینت و آرایش محسوب میشود ، باید از نامحرم پوشانده شود .
#مقام_عظمےولایت
13.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
﷽؛
#کلیپ جابر و عطیّه اولین زائران کوی حسینی
#حضرت_استاد_بهشتی
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
زن بیمار و حضرت عباس.mp3
1.85M
🚨 #بسیار_ویژه_شنیدنی
✨ زن بیمار و حضرت عباس {علیه السلام}
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
✅ محدودۀ شهر برای تعیین مسافت شرعی
📝 سوال : تعیین محدودۀ محلهها و شهرها که در اندازهگیری مسافت شرعی دخالت دارد به عهدۀ عرف است یا اگر شهرداری هم جایی را جزو محدودۀ محل یا شهری اعلام کند همان حکم را دارد ؟
📖 پاسخ آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی :
تعیین محدوده با عرف است ، بله تعیین شهرداری ممکن است به تدریج عرف را تغییر دهد .
هدایت شده از ،، احکام و مسائل شرعی ،،
khamenei-roze-abalfazl-790126-۱.mp3
1.94M
﷽؛
📝 روضه حضرت عباس "علیه آلاف التحیة و الثناء" از لسان مقام معظم رهبری
🎆💎{ کارشناس احکام و مسائل شرعی حجت الاسلام والمسلمین سیدشمس الدین جوانمردی لنگرودی }💎🎆
https://eitaa.com/Javanmardi_langarudi
🌧أَللّهُمَّ صَلِّ عَلی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ عَجِّلْ فَرَجَهُمْ🌧