📣 در بهار قرآن، هر روز 20 دقیقه با تفسیر کلام الله مجید
🔺با عرض تبریک حلول ماه مبارک رمضان، به اطلاع میرسانیم که در این ایام عزیز، ان شاء الله مجموعه برنامه های «ترجمان وحی» به صورت روزانه در کانال «استاد فیاض بخش» منتشر میگردد:
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
👈«ترجمان وحی» عنوان مجموعه برنامه هایی است که به مدت 8 سال (از 82 تا 90) با اجرای استاد فیاض بخش در رادیو قرآن تولید و پخش می گردید. رویکرد استاد در این برنامه ها، ترجمه و تفسیر آیات قرآن کریم به روش «واژه محور» بوده است. در این روش تلاش می شود تا از رهگذر دقت در واژه شناسی قرآن کریم، به تفسیر آیات پرداخته شود.
در این مدت همچنین تلاش میکنیم تا معرفی مختصری از این روش تفسیری نیز ارائه دهیم.
به امید موفقیت در خدمتگزاری قرآن
استاد فیاض بخش
📹 ببینید| #فرصت_حضور (قسمت دوم) ▫️ویژگیهای ماه رمضان در بیان امام سجاد(ع) در دعای وداع استاد فیاضب
📝 خلاصه مطالب برنامه دوم فرصت حضور:
🔻صحبت در رسیدن به اوج مدارج و معارف بود که فقط با وحی ممکن است. لذا خوب است در ابتدای ماه مبارک رمضان دعای وداع امام سجاد (ع) را بخوانیم تا بدانیم بالاترین نقاط سلوک الی الله چیست؟ ...
امام سجاد (ع) در این دعا ابتدا به چند محور اصلی اشاره می فرمایند:
۱- «مراقبه ی بر شکر»: که مرقات صعود سالک است و آن یعنی انسان توجه دایم داشته باشد هر چه که از آن بهره می برد، حقیقةً از آنِ مولاست. لذا باید خود را امانت دار نعمات او بداند. می فرماید:«تَشْكُرُ مَنْ شَكَرَكَ وَ أَنْتَ أَلْهَمْتَهُ شُكْرَك» (شکر پروردگار: زیاد نمودن معرفت بندگان و کمکشان در مسیر رضای خود است.)
۲- «عبادت کامل و مرضی رضای حق»: لذا خود او بهترین عبادت –که در این ماه است- را به ما تعلیم می دهد. «وَ تُكَافِئُ مَنْ حَمِدَكَ وَ أَنْتَ عَلَّمْتَهُ حَمْدَكَ.»
۳- این ماه، ماه بهرهمندی از باب «سَتاریت الهی» است. « تَسْتُرُ عَلَى مَنْ لَوْ شِئْتَ فَضَحْتَه».
۴- باب «جود و بخشش»: ماه رمضان، فرصت بهره مندی از آبشار جود الهی است. «وَ تَجُودُ عَلَى مَنْ لَوْ شِئْتَ مَنَعْتَه.» ...
☑️ کانال جلوه نور علوی
@jelvehnooralavi
1_moqadamh_1.mp3
20.44M
🚩در بهار قرآن، هر روز 20 دقیقه با تفسیر کلام الله مجید
🔉 فایل صوتی| آشنایی با روش تفسیر واژه محور (قسمت اول)
استاد فیاض بخش
🔹روز اول ماه مبارک رمضان:
رسول خدا(ص): «إِنَّ هَذَا الْقُرْآنَ مَأْدُبَةُ اللَّهِ تَعَالَى، فَتَعَلَّمُوا مِنْ مَأْدُبَةِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ مَا اسْتَطَعْتُم.»
قرآن که در میان شماست، سفره گسترده الهی است؛ پس تا آنجا که می توانید از خوان گسترده پروردگار بهره ببرید.
(وسائل الشیعة، ج6، ص168)
➖➖➖➖➖
#ترجمان_وحی
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
📍مراتب روزه و روزهداران
🔻روزه واجد مراتب فراوانی متناسب با مراتب نفوس انسانی است. در یک نگاه کلّی، سه مرحله برای روزه در امساک و کنترل نفس ذکر شده است:
▫️مرتبه اوّل روزه، امساک از مفطراتی است که در کتب فقهی ذکر شده؛ از قبیل خوردن و آشامیدن و دروغ بستن به خدا و رسول(ص) و اموری از این قبیل که مبطل روزه ظاهری است. تنها نتیجهای که چنین روزهای دارد، اسقاط تکلیف و رفع مؤاخذه و عقاب الهی در قیامت است؛ ولی مقرّب عبد در درگاه الهی نیست.
رسول خدا(ص) میفرمایند:
چهبسا روزهداری که بهرهاش از روزه، فقط گرسنگی و تشنگی است و چه بسا شبزندهداری که بهرهاش فقط بیدارخوابی است.
▫️مرتبه دوم، روزه خواص است و آن اجتناب از گناهان جوارح و کنترل نفس از عصیان پروردگار میباشد. در این مقام، روزهدار از همه گناهانی که نفس را در مرتبه مثالی و عوالم خیالی از توجه به توحید باز میدارد حفظ میکند. این مرتبه در اغلب خطبههای رسول خدا(ص) و بیانات ائمّه اطهار(ع) که در آغاز حلول ماه رمضان ایراد میشد، مورد تأکید قرار میگرفت؛ چنانکه امام صادق(ع) فرمودهاند:
بدان که هرگاه روزه گرفتی، پس باید که گوش و چشم و مو و پوستت نیز روزهدار باشند. سپس حضرت موارد دیگری از این قبیل را نیز برشمرده و فرمودند: مبادا روز روزهداریات مانند روزهای دیگر باشد.
🔺مرتبه سوم، روزه اخصّ خواص است و آن حفظ نفس از زشتیهای مراتب عقلانی و بالاتر است که خود به مراتب فراوانی (به تعداد حجابهای میان انسان و پروردگار) تقسیم میشود. به هر مقدار که امساک و کفّ نفس سالک از زشتیها دقیقتر باشد، آثار روزه بر او لطیفتر است. امام علی(ع) در این باره میفرمایند:
روزه گرفتن بدن، همانا خودداری از خوردن با اراده و اختیار است، در حالی که انسان از عقوبت الهی بیمناک و به ثواب و اجر الهی راغب باشد. روزه نفس، بازداشتن حواس پنجگانه از سایر گناهان و خالی نمودن قلب از همه اسباب بدی است.
👈 به نقل از کتاب ادب حضور (دفتر سوم)، اسرار ماه رمضان، تالیف استاد فیاضبخش
💻 برای خرید اینترنتی به سایت پاتوق کتاب فردا مراجعه کنید:
www.bookroom.ir
📱نسخه اینترنتی کتاب را در اپلیکیشن طاقچه مطالعه کنید:
https://taaghche.ir/book/38878
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
2_moqadamh_2.mp3
3.57M
🚩در بهار قرآن، هر روز 20 دقیقه با تفسیر کلام الله مجید
🔉 فایل صوتی| آشنایی با روش تفسیر واژه محور (قسمت دوم)
استاد فیاض بخش
🔹روز دوم ماه مبارک رمضان:
رسول خدا(ص): «اِنَّ البَيتَ اِذا كَثُرَ فيهِ تِلاوَةُ القُرآنِ كَثُرَ خَيرُهُ وَ اتَّسَعَ اَهلُهُ وَ اَضاءَ لاَهلِ السَّماءِ كَما تُضى ءُ نُجومُ السَّماءِ لاَهلِ الدُّنيا.»
خانه اى كه در آن قرآن فراوان خوانده شود، خير آن بسيار گردد و به اهل آن وسعت داده شود و براى آسمانيان بدرخشد؛ چنان كه ستارگان آسمان براى زمينيان مى درخشند.
(كافى(ط-الاسلامیه)، ج2، ص610)
➖➖➖➖➖
#ترجمان_وحی
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
💐💐💐
🔰چند حکم کلی درباره #توبه
1⃣ #توبه، یک واجب فوری
❓پرسش: آيا اين جمله درست است که «توبه از گناه، واجب فورى است»؟
🔻پاسخ: کسى که معصيتى کرده واجب است فوراً توبه کند … .
📚پایگاه اطلاع رسانی مقام معظم رهبری حفظه الله، بخش استفتائات
#احکام_گناهان
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
💐💐💐
2⃣شکستن #توبه
❓پرسش: اگر توبه شکسته شود چه مجازاتی دارد؟
🔻پاسخ: اگر بشکند، کفاره خاصی ندارد، ولی باید بلافاصله برگردد.
📚پایگاه اطلاع رسانی آیت الله مکارم شیرازی حفظه الله، بخش استفتائات.
#احکام_گناهان
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
22.03M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید| #فرصت_حضور (قسمت سوم)
▫️توبه و مراتب آن
استاد فیاضبخش
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
استاد فیاض بخش
📹 ببینید| #فرصت_حضور (قسمت سوم) ▫️توبه و مراتب آن استاد فیاضبخش ☑️کانال استاد فیاض بخش @Jelvehnoor
📝 خلاصه مطالب این برنامه:
🔻پنج دستور اخلاقی معروف در میان اهل معنا (با استفاده از ثقلین): صمت (سکوت)، جوع (گرسنگی)، بیداری در سحر گاهان، عزلت (فاصله گرفتن از افراد ناباب) و ذکر (که بالاترین ابزار سلوک است.)
▫️ماه رمضان، ماه جمع تمام این ابزارهاست و اگر کسی از آن بهره ببرد، به سرعت راه هزار ماهه را یک شبه و حتی لحظهای طی مینماید. ولی باید مقدمات آن را از رجب و شعبان و خصوصا روزهای آغازین ماه مبارک فراهم کند.
▫️امام سجاد(ع) در ادامه آن چهار محور- که در قسمت قبل بیان شد- باب «توبه» را مطرح میکنند؛ توبه به معنای عامش: «رجوع به پروردگار با تمام تلاش.»
▫️ماه مبارک ماه توبه به سوی حق است.
▫️مراتب توبه: ۱- توبه از گناه؛ ۲- توبه از رذایل اخلاقی؛ ۳- توبه از محبت به غیر حق؛ ۴- توبه از تشویشها (تشویش عدم توکل به خداوند) و ۵- توبه از غیر حق.
🔺توبه نصوح (که حضرت در ادامه مطرح فرمود) یعنی توبه خالص (توبه انسان از همه ناخالصیها و انانیتها و...).
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
3_moqadamh_3.mp3
3.67M
🚩در بهار قرآن، هر روز 20 دقیقه با تفسیر کلام الله مجید
🔉 فایل صوتی| آشنایی با روش تفسیر واژه محور (قسمت سوم)
استاد فیاض بخش
🔹روز سوم ماه مبارک رمضان:
رسول خدا(ص): «مَن قَرَأَ القُرآنَ ابتِغاءَ وَجهِ اللّه و تَفَقُّهاً فِى الدّينِ كانَ لَهُ مِنَ الثَّوابِ مِثلَ جَميعِ ما اُعطِىَ المَلائِكَةُ و َالأنبياءُ وَ المُرسَلونَ.»
هر كس براى كسب رضايت خدا و آگاهى در دين قرآن بياموزد، ثوابى مانند همه آنچه كه به فرشتگان و پيامبران و رسولان داده شده، براى اوست.
(وسائل الشيعه، ج6، ص184، ح7683)
➖➖➖➖➖
#ترجمان_وحی
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
Forsate hozur3.mp3
6.71M
🔉 بشنوید| فایل صوتی کامل کلیپ #فرصت_حضور (قسمت سوم)
▫️توبه و مراتب آن
استاد فیاضبخش
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi
📍از بین رفتن گناه و آثار آن، در ماه مبارک رمضان
🔻یکی از معانی مادّهی «رمض»، لاغر شدن و ریخته شدن اضافات و آلودگیها از چیزی است.
◽️بدین ترتیب، در وجه تسمیهی ماه مبارک رمضان گفتهاند: «إِنَّما سُمِّیَ الرَمَضانُ لِأَنَّهُ یَرمَضُ الذُّنوبَ» یعنی ماه رمضان، از آن رو بدین اسم نامیده شد که در آن، گناهان سوزانده میشوند.
◽️در معنای سوزاندن لطافتی نهفته است؛ توضیح آنکه: وقتی میخواهند ظرف آلودهای را تمیز کنند، ابتدا آن را میشویند؛ در مرحلهی بعد، با شویندهای قویتر آلودگیهای ظریفتر آن را میبرند و در مرحلهی بعد، آن را میسایند تا پلیدیهای پنهان هم از بین برود؛ در نهایت ممکن است بعضی آلودگیها و ارجاس در این ظرف باقی بماند که جز با حرارت دادن از بین نمیرود.
🔺لذا لطافت این بیان، آن است که اگر برخی گناهان از ماههای دیگر باقی مانده باشد که با همهی توبهها و مجاهدهها، حتّی در ماههای رجب و شعبان (با همهی عظمتی که دارند) از بین نرفت، به برکت ماه مبارک رمضان و عنایات بیحدّ و حصری که خداوند بر مؤمنین مینماید، اصل گناه و آثار آن از بین میرود.
#ادب_حضور
☑️کانال استاد فیاض بخش
@Jelvehnooralavi