♨️ حضور موساد در ایتا ۱/۲
🔸گزارش چند هفته پیش یکی از دستگاههای امنیتی درباره ایتا/ موساد در گروههای بزرگ این پیامرسان حضور دارد.
🔹بدون شک یکی از بلندمدتترین برنامههای دشمن علیه جمهوری اسلامی تضعیف سرمایه اجتماعی نظام بین آحاد مردم بوده است؛ اینکه انواع ابعاد بیاعتمادی به ساختارهای مختلف نظام را ترویج دهد و جمهوری اسلامی را بیاعتبار سازد، حتی ناکارآمدنمایی نظام را هم میتوان در همین چهارچوب دید. جایی که به مردم گفته میشود این حاکمیت امکان حل مسائل را ندارد. فاسدنمایی تمامی ساختارهای نظام را هم باید در همین چهارچوب تعریف کرد. اثر چنین تخریب زیربنایی در افکار عمومی شکلدهی به این گزاره است که هیچ اصلاحی از درون ساختار جمهوری اسلامی ممکن نیست.
🔸چه گزارهای برای براندازی درونی نظام از این گزاره بهتر است؟ نتایج برخی پیمایشهای ملی نشان از آن دارد که ابعاد مختلفی از سرمایه اجتماعی در کشور با فرسایش جدی و اساسی مواجه است، یعنی تلاش دشمن در ترکیب با اشتباههای مختلف دولتها در دو دهه گذشته توانسته به نتایجی برسد و اثر مخرب خود را تثبیت کند. حالا، اما خطری اساسیتر در کمین سرمایه اجتماعی نظام است. جایی که هسته اصلی حامیان نظام و معتقدان به انقلاب اسلامی با تخریب سرمایه اجتماعی خود مواجهند.
🔹درحالی که این بخش از جامعه همیشه حامی اصل نظام بوده و هستند، حالا زیر بار بمبارانی از اخبار و تحلیلها میروند که میگویند دیگر نمیتوان به ساختارهای جمهوری اسلامی اعتماد کرد. رخدادهای مختلف بهانه میشود برای تخریب اعتماد عمومی به نهادهای اساسی نظام و مسئولان آنها. دولت منتخب و برآمده از ساختارهای رسمی نظام و آرای عمومی را یکسره تخریب میکنند که انگار دولتی مربوط به غیر جمهوری اسلامی و مصداق نفاق است. نیروهای انقلابی همکار با او را «وفاقی» معرفی میکنند تا بگویند اینان هم مشحون به همان نفاق شده و از ناببودگی انقلابی جدا شدهاند.
🔸خطرناکتر از اینها سپاه را با انواع صفات زیر ضربه میبرند. فرماندهان آن را که همین هفته پیش مورد تأیید مجدد رهبری قرار گرفتند «دیپلمات» مینامند تا آنها را کوتاه آمده از جهاد معرفی کنند. مصلحتاندیشی در پاسخ به دشمن را نه با زبان انتقاد که با زبان کنایه و تخریب و ترس معرفی میکنند.
🔹بخش دیگری از این صداها هستند که حتی از این مرزها هم عبور میکنند و کاری بسیار خطرناکتر را انجام میدهند. کسانی که در برابر رهبری رودربایستی دارند؛ پس اطرافیان ایشان را زیر ضربه میبرند. بیت رهبری را ارگانی خودسر معرفی میکنند که رهبری را «سانسور» میکند. ارگانهای نظامی را متمرّد از ایشان معرفی میکنند که رهبری خواستار پاسخند؛ اما کسی در نظامیان نیست که لبیک بگوید. ولیفقیه ذهنی اینان واقعاً شخصیت عجیبی است و با ولیفقیه واقعی این جامعه فاصله نجومی دارد.
🔸اما اینان که خود را هسته سخت نظام میدانند، به هیچچیزی در این نظام اعتماد ندارند. هیچ نهادی و هیچ شخصی! معلوم نیست به چه چیز این نظام معتقدند و پای کدام نظام ایستادهاند که هیچ بخش آن از نظر آنها کار خود را درست انجام نمیدهد. همه کارگزاران واداده و رفاهطلب و ناکارآمدند و از انقلاب اسلامی عبور کردهاند.
🔹مشکل وجود این افراد در حجم و میزان کم نیست که همیشه چنین افرادی بودهاند. مشکل اینجاست که اینها به بوقهای پرنفوذ در پیامرسانهای داخلی دست پیدا کردهاند که قبلاً از آن بیبهره بودند.
🔸این بستر ابزاری برای بسط همین اندیشه ضد اعتماد و تخریبکننده سرمایه اجتماعی در عموم معتقدان به انقلاب اسلامی شده؛ اینکه سرمایه اجتماعی مهمترین حامیان نظام را به فرسایش بکشانند. آیا خواسته و آرزویی بالاتر از این برای دشمنان نظام و انقلاب وجود دارد؟ اینکه نظام بین حامیان اصلی خود کماعتبار شود و اعتماد به ساختارها و کارگزارانش از بین برود؟ رهبری آن بهشدت ضعیف و تنها بازنمایی شود؟
🔰 ادامه در پست بعدی 👇
👇پیوستن به کانال نشریه خط 👇
┈┄┅═✾ خــــــــــــــــــط ✾═┅┄┈
♨️ حضور موساد در ایتا ۲/۲
🔹گزارش چند هفته پیش یکی از دستگاههای امنیتی درباره ایتا این بوده که موساد با استفاده از برخی اکانتهای ایتا در گروههای بزرگ این پیامرسان حضور دارد تا به بهانه پیگیری آرمانها و خواستههای انقلابی همین هدف را پی بگیرد. انصافاً کار معقولی از طرف دشمن هم است که بخواهد این بخش از جامعه را از نظام جدا کند. البته به نظر نگارنده بخش اصلی این اتفاقات توسط افرادی رخ میدهد که اتفاقاً معتقدند کاری انقلابی انجام میدهند و موساد تنها میتواند روی آتش بزرگی که آنها گداختهاند، چند قطره بنزین بریزد.
🔸اگر سرمایه اجتماعی نباشد، اگر اعتماد نباشد، چگونه میتوان انتظار داشت این حامیان همیشگی جمهوری اسلامی در مقابل تهدیدهای مختلف از آن دفاع کنند؟ یعنی این مسیر که به اسم انقلابیگری توسط برخی پیگیری میشود، تنها به تخلیه درونی قدرت نظام از توان خود منجر خواهد شد. چگونه است که برخی با ادعای دفاع از نظام و انقلاب، نظام و انقلاب را تضعیف میکنند؟ این خطر بزرگ را باید جدی گرفت و برای آن تدبیر کرد. بخشی از تدبیر از رهگذر تضعیف آن بوقها میگذرد؛ اما کار اصلی را باید با تقویت عقلانیت پیش برد. عقلانیتی مبتنی بر انقلابیگری راستین و واقعاً ولایتمدار.
✍️ مصطفی غنیزاده
🔖پژوهشگر علوم سیاسی
🗞 منتشر شده در فرهیختگان
👇پیوستن به کانال نشریه خط 👇
┈┄┅═✾ خــــــــــــــــــط ✾═┅┄┈
♨️ محور حوادث عالم؟
🔺 تقابل چین و روسیه با آمریکا؟ یا...
🔸با آمدن انقلاب اسلامی جریانی به اسم جریان حق موجودیت پیدا کرد و با حاکمیت اسلامی «قطب» ایجاد شد. وقتی قطب ایجاد شد، جهان از تک قطبی بودن خارج شده و دو قطب متنافر باهم تشکیل شد. به هر مقدار هم که این دو قطب، متنافر با یکدیگر عمل کنند، سریعتر به سمت نظم نوین میرویم.
🔹قرآن بر اساس همین تقابل حق و باطل به پدیدهها نگاه میکند. به همین دلیل اگر دو باطل، مثل چین و آمریکا، به جان هم بیفتند، اتفاقی مبنایی روی نداده و سنت و قانونی تکوینی بر این تقابل سوار نیست. هرچند ممکن است چنین اتفاقی، حاوی نکات تحلیلی قابل توجهی باشد؛ اما نمیتوان محور تحلیل حوادث عالَم را تقابل چین با آمریکا یا تقابل روسیه با آمریکا قرار داد.
🎙 حجت الاسلام قاسمیان
📖 مطالعه کامل این مصاحبه در شماره «جهان پابرهنهها»
💻 جهت تهیه نشریه به
👈 فروشگاه خانه طلاب جوان 👉 مراجعه نمایید.
👇پیوستن به کانال نشریه خط 👇
┈┄┅═✾ خــــــــــــــــــط ✾═┅┄┈
💠 غزه پیروز
🔻 جریان مقاومت، یک جریان نظامی و تسلیحاتی و مبتنی بر امکانات نیست که با منهدم کردن تجهیزات و شهادت افرادش از بین برود.
🔻 جریان مقاومت، جنسش از جنس ایمان و عقیده است. تا عقیده بر قدرتمندی خدا هست، تا عقیده بر «و لینصرنّ الله من ینصره» هست، جریان مقاومت زنده است.
🔻ضربات و لطمات هم فقط ایمان آنها را بیشتر میکند. همانند وقتی که «و لمّا رءا المؤمنون الأحزاب قالوا هذا ما وعدنا الله و رسوله و صدق الله و رسوله و ما زادهم إلّا إیمانا و تسلیما»
جریان ایمان و مقاومت، هیچگاه شکست نمیخورد.
👇پیوستن به کانال نشریه خط 👇
┈┄┅═✾ خــــــــــــــــــط ✾═┅┄┈
⚠️ مراقب نفوذ فرهنگ حجتیهای باشید!
📌 شماره پنجم نشریه خط در یک پرونده، به انجمن حجتیه، روند شکلگیری و فعالیت، مبانی فکری و راهبردهای عملی، بررسی انحرافات و شبهات انجمن حجتیه و... پرداخته است.
🔖 ۱۷۰ صفحه| ۵۵ هزار تومان
📱 نسخه الکترونیک: ۲۵ هزار تومان
💻 جهت تهیه نشریه به
👈 فروشگاه خانه طلاب جوان 👉 مراجعه نمایید.
👇پیوستن به کانال نشریه خط 👇
┈┄┅═✾ خــــــــــــــــــط ✾═┅┄┈
💢 سخنرانی شهید هاشمینژاد درباره حجتیه
🔸 استاد شهید سیدعبدالکریم هاشمی نژاد یکی از چهره های درخشان تاریخ انقلاب اسلامی است که علاوه بر سوابق مبارزاتی کم نظیر، از جایگاه علمی بالایی نیز برخوردار بود.
🔹 از آن جا که مشهد، پایگاه مبارزاتی این دانشمند خستگی ناپذیر بود و از طرف دیگر نیز یکی از پایگاههای اصلی انجمن حجتیه در این شهر قرار داشت، شهید هاشمی نژاد با این گروه و انحرافاتش آشنایی طولانی و دقیق داشت. لذا یکی از افرادی که در ابتدای انقلاب، خطر این گروه را گوشزد مینمود، ایشان بود.
🔸 بر آن شدیم تا یکی از سخنرانی های ایشان را که در آخرین روزهای حیات خویش دربارهی انجمن حجتیه ایراد فرمودند، بازخوانی نماییم.
💢 قسمتی از سخنرانی شهید را در ادامه بخوانید 🔰
👇پیوستن به کانال نشریه خط 👇
┈┄┅═✾ خــــــــــــــــــط ✾═┅┄┈
❇️ شهید هاشمینژاد/ انجمن حجتیه [ ۱ ]
❗️سرگرمی با مبارزه!!
یک دسته که دسته اقلیتی هستند، متأسفانه در آن خط انجمناند. خط انجمن یعنی چه؟ دقت بفرمایید. خط انجمن همانی که سابقا وجود داشت، مبارزه با بهائیت بود. تا این جا ما حرفی نداشتیم، کسی بیاید و با بهائیت مبارزه بکند، اشکالی نداشت. اشکال کار چند مطلب بود.
یکی این که آن برادران، یعنی تعدادی از رهبرانشان آن چنان بهائیت را بزرگ میکردند که گویا اصلا تمام خطر، بهائیت است در ایران. در حالی که ما معتقد بودیم، یعنی خط انقلاب معتقد بود که بهائیت یک شاخهای است از شاخههای استعمار. معلولی است، ما باید به سراغ علت برویم.
نتیجتا هم دیدید که وقتی دیدند انقلاب میشود و عوامل امپریالیسم درهم کوبیده میشوند، بهائیت هم میرود سراغ کار خودش. این یک جهت. جهت دوم این مسئله بود که همان طور که میدانید بچههای مسلمان و پاک و صادقی که میرفتند و با آن ها کار میکردند (ضمنا من عرض بکنم من هیچ یک از آن ها چه کوچکشان و چه بزرگشان را نمیخواهم متهم کنم و رهبرانشان را هم من متهم نمیکنم ولی میگویم در دیدشان اشتباه داشتهاند و همین قدر برای ما کافی است که جریان را ببینیم چیست) اینها به بچههایشان میگفتند که به این شرط میتوانید با ما فعالیت کنید که در کارهای سیاسی دخالت نکنید.
همان وقتی که بچه های ما در خیابان ها بودند و فریاد میزدند، در زندان بودند و در برابر گلوله بودند اگر کسی را احساس میکردند که در فعالیتهای سیاسی است، عذر او را میخواستند و این دقیقا خلاف خط امام است. و به همین دلیل هم بود که رژیم اجازه میداد آنها در زمینه مبارزه با بهائیت کار کنند.
چرا؟ برای این که برای رژیم این مسئله مطرح بود که سر جوانان را یک جا گرم کند که کاری به کار آمریکا و رژیم و نفت و شرایط سیاسی نداشته باشند. حال آن جای سرگرمی چه بود؟ برای رژیم فرق نداشت. گاهی به دانشجویان میگفت بابا این همه عوامل شهوترانی برای شما ریخته، ما خودمان هم کمکتان میکنیم. امکانات رفاهی به آنان میدادند، بورس تحصیلی میدادند و… که خلاصه، کاری به نظام نداشته باشند. یکی از سرگرمی ها هم این بود که بروید با بهائیت مبارزه کنید. به شرطی که در کارهای سیاسی مداخله نکنید.
💢 قسمتی از سخنرانی شهید هاشمینژاد
👇پیوستن به کانال نشریه خط 👇
┈┄┅═✾ خــــــــــــــــــط ✾═┅┄┈
💢 شهید هاشمینژاد/ انجمن [ ۲ ]
❓انجمن و مبارزه با بهائیت؟!
اما این جمله را هم توضیح بدهم، این جور نبود که رژیم بگوید بروید با بهائیت مطلقا مبارزه کنید. اگر این آقایان هم ادعا میکنند که ما با بهائیت مبارزه میکردیم، کم لطفی میکنند. بهائیت سه بُعد داشت: بُعد اقتصادی، بُعد سیاسی، بعد فکری. دقت کنید اینها در بُعد سیاسی و بُعد اقتصادی یک قدم هم اجازه نداشتند مبارزه کنند، رژیم قرص جلوی اینها را میگرفت. اینها میتوانستند حتی راجع به پپسی کولا حرف بزنند، که مال «ثابت پاسال» بود؟ اینها میتوانستند راجع به شرکتهایی که در این مملکت از نظر اقتصادی در اختیار بهائیت بود حرف بزنند؟ ابداً!
این جا رژیم چراغ قرمز داده بود و آقایان هم براساس دیدشان (باز نمی گویم خیانت) تزشان این بود که نباید با رژیم درگیری پیدا کرد. باید آهسته رفت تا گربه شاخ نزنه! بنابراین در بعد اقتصادی این ها با بهائیت مبارزه نداشتند و نمی توانستند هم داشته باشند. در بُعد سیاسی هم همین جور. می توانستند بگویند آقای هویدا! چرا تعدادی از وزرای شما در کابینه تان بهائی هستند؟ ابداً! می گفتند فضولی موقوف!
پس کجا مبارزه می کردند و رژیم اشکالی نمی کرد و اجازه می داد به آن ها؟ فقط در بُعد فکری. خب، وقتی ما می گوییم انجمن حجتیه، یعنی این خط و وجود دارد.
💢 قسمتی از سخنرانی شهید هاشمینژاد
👇پیوستن به کانال نشریه خط 👇
┈┄┅═✾ خــــــــــــــــــط ✾═┅┄┈
♨️ مصاحبه مهم و کمتر منتشر شده
رهبر انقلاب درباره انجمن حجتیه
✂️ برشی از شماره پنجم نشریه خط
💢حجت الإسلام خامنهای رئیس جمهور وقت در مصاحبهای که با روزنامهی اطلاعات در تاریخ ۱۳۶٠/۱٠/۶ انجام دادند، در مورد انجمن حجتیه فرمودند: «انجمن حجتیه به آن عدهای گفته میشود که در طول بیست وچند سال، همت را مصروف میکردند برای پاسخگویی و مقابله با شبهات بهائیها در ایران. البته میدانیم که بهائیها بیشتر یک باند سیاسی بودند تا یک گروه مذهبی و فکری، اما این سؤال که اینها چگونه هستند و... به نظر من این سؤال، یک سؤال طبیعی و درستی نیست.
🔸 من بدون این که شما را در طرح این سؤال متهم بکنم، نفس وجود این مسئله را و عمده کردن مسئلهی انجمن حجتیه را در جامعه متهم میکنم و کسانی را که برای اولین بار این شایعه و این بحران مصنوعی را سعی کردند به وجود بیاورند، ناخالص میدانم. به نظر من در میان افرادی که در انجمن حجتیه هستند، عناصری انقلابی، مؤمن، صادق، دلسوز برای انقلاب، مؤمن به امام و ولایت فقیه و در خدمت کشور و جمهوری اسلامی پیدا میشوند. همچنان که افرادی منفی، بدبین، کجفهم، بیاعتقاد و در حال نق زدن و اعتراض هم پیدا میشوند.
🔹 پس انجمن از نقطه نظر تفکر سیاسی و حرکت انقلابی، یک طیف وسیعی است و یک دایرهی محدودی نمیباشد. بنابراین ما نمیتوانیم بگوییم که انجمن، نوع اول است یا نوع دوم. زیرا در انجمن هم از نوع اول و هم از نوع دوم کسانی هستند و شاید هم از هر دو نوع کسان زیادی وجود دارند و من وقتی که نگاه میکنم، یک چنین حقیقتی را میبینم و از طرف دیگر که نگاه میکنم میبینم که سؤال از حال انجمن و اصرار بر رد یا قبول انجمن امروز از سوی گروههایی در جامعهی ما دارد اوج میگیرد. احساس میکنم که این یک حرکت طبیعی نیست و حرکتی است که امروز دارند به وجود میآورند...
🔸 من معتقدم که تضادهای اصلی ما در جامعه، اینها نیست. تضاد اصلی ما، تضاد انقلاب ما با ضد انقلابهای جهانی و آن گاه ضد انقلابهای داخلی است. ما بایستی ضد انقلابهای داخلی را پیدا کنیم و از حرکاتشان جلوگیری و پیشگیری کرده و عمل آنها و جراحاتی که بر پیکر جامعه به وجود میآورند، درمان کنیم و با ضد انقلابهای خارجی به شدت بجنگیم»
💻 جهت تهیه نشریه به
👈 فروشگاه خانه طلاب جوان 👉 مراجعه نمایید.
👇پیوستن به کانال نشریه خط 👇
┈┄┅═✾ خــــــــــــــــــط ✾═┅┄┈
❓ واقعا انجمن حجتیه قائل است که باید ظلم و جور زیاد شود تا امام زمان بیاید؟
❇️ یکی از کارهای خوب و موثر برای اینکه یک جریان را تقویت کنیم این است که او را ضعیف و سطحی نقد کنیم. در تقابلهای فکری و فرهنگی با تفکر حجتیهای بسیار دیدهایم که افراد بخاطر برداشتهای ناقص، نقدهایی را به آن جریان متوجه میکنند که جریان مقابل به راحتی آنها را پاسخ میدهد و خود را تقویت میکند.
🔻 در حالی که شناخت دقیق تفکرات آنها باعث میشود که انتقادات ما جدیتر و برای مقابله با انحراف موثرتر باشد. یکی از این مسائل همین مسئله است که آیا حجتیه قائل است که باید ظلم و جور زیاد شود؟ مراجعه به کتب آنها چیزی غیر از این را میرساند.
🔰 در پست بعدی برشهایی از یادداشت حجت الاسلام رضا اکبری آهنگر را که در شماره پنجم نشریه خط منتشر شده بخوانید.
💡 توصیه ما این است که برای آشنایی بیشتر با انجمن حجتیه کل این پرونده را مطالعه نمایید.
💻 جهت تهیه نشریه به
👈 فروشگاه خانه طلاب جوان 👉 مراجعه نمایید.
👇پیوستن به کانال نشریه خط 👇
┈┄┅═✾ خــــــــــــــــــط ✾═┅┄┈
💢 گسترش ظلم و جور برای ظهور؟
🔺انجمن حجتیه
⭕️ حسین تاجری که یکی از استادان انجمن حجتیه است، در ماههای اولیهی پیروزی انقلاب اسلامی یعنی تابستان 1358کتابی با عنوان «انتظار،بذر انقلاب» نگاشت که رگههای فکری انجمن حجتیه به وضوح در آن مشهود است...
🛑 وی در اولین فصل این کتاب، مخالفت خود را با «زیاد شدن ظلم جهت ظهور» ابراز داشته و با استناد به کتاب «قیام و انقلاب مهدی» شهیدمطهری مینویسد: «گفتیم که گروهی -دانسته یا ندانسته- این چشم به راهی را مایهی «رکود» و «عقب ماندگی» وانمود کرده، میپندارند که شیعه باید از هر تلاش اصلاحی و هر کوشش انقلابی دست بشوید و در برابر زور و ستم، خاموشی و سکوت پیش گیرد و بسان مردگان زنده نما، در تابوت «انتظار» دراز کشد؛ دست روی دست نهد و به خواب دائمی فرو رود و اگر میخواهد که موعود جهانی زودتر از راه برسد، میباید به گسترش جور و فساد کمک کند تا گیتی پر از ستم و تباهی گردد و ظهور نزدیک شود. این، بدترین، نادرست ترین و گمراه کننده ترین مفهومی است که میتوان به «انتظار» نسبت داد».
🔺وی در ادامه صاحبان این تفکر را دیوانه دانسته و مینویسد: «چگونه میشود کسی که معتقد است امام زمان به هنگام ظهورش، فاسدان و فاجران و فاسقان را کیفری سخت و سهمگین میدهد، دست به فسق و فجور و فساد بیالاید و سپس چشم به راه رسیدن رستاخیز مهدی و چشیدن کیفر دردناک کردار زشت خویش باشد! چنین آدمی زادی را فقط در تیمارستان توان یافت!»...
🔻 یکی دیگر از سران انجمن حجتیه به نام سیدحسن افتخارزاده نیز در کتابی با نام «گفتارهایی پیرامون امام زمان» فصلی را به اثبات غلط بودن نظریه ی گسترش جور جهت تعجیل در فرج، اختصاص داده و شدیداً آن را تقبیح می کند. طرح این مسئله در دیگر آثار انجمنی ها نیز نشان دهندهی آن است که انجمن تلاش می کند تا از خود دفاع نموده و به قول خودشان رفع اتّهام کنند...
🔺 حسین تاجری ناگهان در فصلی با عنوان «در کمینگاه صبر» با تغییر موضعی صدوهشتاد درجهای، خط فکری اصیل انجمن حجتیه را درون این پناهگاه، این گونه بیان میکند: «رزمآوران این نبرد طولانی[انتظار]، منتظران حقیقی هستند که پیوسته بیدار و هشیار در درون کمینگاه صبر، پشت سنگر تقیه و زیر پوشش کتمان و سکوت، به پیکار مقدس خویش ادامه میدهند». او برای توجیه رفتن زیر پوشش کتمان و سکوت، آن را به رزمی تدافعی و جنگی پارتیزانی تشبیه کرده و مینویسد: «لازمهی پیروزی در چنین رزمی، غافل ماندن دشمن، مستوربودن سنگر و مخفی گشتن پیکارگر میباشد. بنا به روایات ما، این منظور در سایهی «تقیه» بدست میآید».
🔹 نبرد آنان با رژیم پهلوی نیز از همین دست بود؛ نه سنگرش معلوم بود و نه پیکارگرش! شاید به همین دلیل بود که پس از پیروزی انقلاب، وقتی مدعی مخالفت و مبارزه با شاه شدند، همگان تعجب نموده و میگفتند ما نه تنها مبارزهای از شما ندیدیم، بلکه از فروردین 42 که امام، تقیه را رسما حرام اعلام کرد تا تیر 57 که جشنها را تحریم نمود و حتی تا پایان عمر رژیم پهلوی، یک اعلامیه هم از جانب شما ندیدیم چه رسد به جنگهای پارتیزانی!...
🔺 همچنین مینویسد: «چون لازمهی ظهور، مهیا شدن گروه بسیاری از شیرمردان پارسا و کارآزموده –که اوصافشان پیشتر گفته شد- برای یاری و نصرت حضرت مهدی است، پس ملّت شیعه باید بیش از هرچیز و پیش از هرکار، به فراهم ساختن این جنگاوران پاک و دلاور همت گمارد و برای تربیت آنان تلاش و کوشش نماید و به هیچ بهانه نباید نیروی آنان را هدر دهد و تلف کند». و شاید به دلیل همین طرز تفکر بود که در طول نهضت، هدر بودن خون شهدای انقلاب از شیخ محمود حلبی شنیده شد و همچنین در دوران دفاع مقدس، نقل کردهاند که سران انجمن (علی رغم اظهار نظرهایشان) با حضور در جبههها مخالف بودند و این جنگ را شیعهکشی دانسته و حتی برخی از آنان هنگام تشییع شهدا میگفتند: «باز لاشه آوردند»! و امروز نیز بیشرمانهتر از دیروز بر خانوادههای شهدا زخم زبان زده و میگویند نتیجهی خونها چه شد؟...
🔸 در نهایت تأسف (عامدانه یا جاهلانه) توجه نمیکنند که رفتن زیر پوشش کتمان و سکوت به بهانهی تقیه در عصر غیبت، اعتقاد به عدم مبارزهی آشکار و رو در رو به بهانهی ذخیرهی نیرو برای ظهور، هدردانستن خونهای ریخته شده در راه مبارزه با ظلم، و از همه مهمتر عدم اعتقاد به ولایت فقیه و تشکیل حکومت اسلامی قبل از ظهور، نتیجهای جز زیادشدن ظلم و ستم در پی ندارد. از این روست که تفکر انجمن حجتیه خودآگاه یا ناخودآگاه، این ایده را در اذهان تقویت میکند که باید ظلم زیاد شود تا حضرت ظهور فرمایند...
✍️ برشی از یادداشت حجت الاسلام رضا اکبری آهنگر
🔖 شماره 5 نشریه خط
👇پیوستن به کانال نشریه خط 👇
┈┄┅═✾ خــــــــــــــــــط ✾═┅┄┈
💠 دو بازوی لازم طلبه
🔻خلاصه هویت من این است که متن را به بدنه وصل میکنم؛ امام را به امت، وحی را به همه. این اتصال، مستلزم دو بازو است.
1️⃣ اولین بازو، قدرت استنباط از متن است. ممکن است یکی به بهترین وجه به آن رسیده باشد و مجتهد اطلاق شود. برای فرد دیگری هم به این میزان نباشد؛ ولی طلبه باید قدرت استنباط داشته باشد.
2️⃣ دومین بازو هم این است که بتواند فهمش را منتقل کند به بدنۀ امت.
🔺 این دو تا را لازم دارند و همینها برای ما کافی است. وقتی طلبهای بتواند منابع دینی را ناظر به عینیت حاضر و ارائه کند، مردم احساس میکنند که واجد فهم جدیدی از آیه شدند؛ البته لوازم این کار همین ابزار عادی است که عموم طلاب واجد آن هستند. با همین ابزار ما میتوانیم از ادعیه استفاده کنیم.
🔖 مثلاً دعای جوشن صغیر را نگاه کنید. با همین دعا و فهمی که از ادبیات دعا پیدا میکنیم، متوجه میشویم که جوشن صغیر یا جوشن کبیر، متعلق به زمان جنگ است. جبرئیل در میان یکی از غزوات جوشن کبیر را برای پیامبر(ص) آورد. جوشن صغیر را هم امام کاظم(ع) در مقابله با یک تهدید جدی تعلیم داد.
🔸 نکته نهایی این است که برخی دانشهای حوزوی نسبت به بقیه در ارتباط گرفتن بیشتر کمکتان میکند. من اسم این دسته از دانشها را نظام فکری یا نظام اندیشه میگذارم. ما اگر واجد این نظام اندیشه شویم، موجب توان اتصال و بصیرت علمی میشود. این هم یکی از علوم است.
🎙 حجت الاسلام علی مهدیان
📖 مطالعه کامل این مصاحبه در شماره «جهان پابرهنهها»
👇پیوستن به کانال👇
┈┄┅═✾ خــــــــــــــــــط ✾═┅┄┈