فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سهمخواهی ۳۷ گروه از آینده سوریه
سیدافقهی،
کارشناس مسائل غرب آسیا:
🔸۳۷ گروه در این جنگ شرکت کردند که هرکدام دنبال منافع و برنامۀ خاص خودشان هستند.
🔸یک عده موافق رژیم صهیونیستی هستند و یک عده مخالف؛ عدهای هم دنبال تجزیه سوریه هستند.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 آخرین تصاویر از بشاراسد میان نظامیان به منظور ایجاد روحیه پیش از سقوط دمشق به دست مخالفان
اشتباهات بشار!
برخی اشتباهات دولت سوریه بعد آزادسازی مرحله اول تهاجم تکفیریها (۲۰۱۸):
۱- عدم پاکسازی ادلب (بر مبنای مذاکرات روسیه-ترکیه) علیرغم اصرار محور مقاومت (به فرماندهی ایران) بر انجام آن.
۲- عدم ایجاد خطوط دفاعی در اطراف ادلب، علیرغم تاکید محور مقاومت
۳- عدم همراهی با محور مقاومت در حمله به جولان اشغالی، در میانه طوفان الاقصی و حتی ایجاد محدودیت
۴- تحت فشار گذاشتن نیروهای محور مقاومت برای خروج آنها از سوریه (با نزدیکی به امارات و عربستان و... با وسوسه دریافت مشارکت مالی آنها)
۵- عدم قبول فرماندهی محور مقاومت در ابتدای تهاجم تکفیریها (با تکیه و اعتماد به سایر همپیمانان)
بیانیه جمعی از همسران شهدای مدافع حرم در پی تحولات اخیر در سوریه
🔹بخشی از متن بیانیه:
🔹 خون شهدای مدافع حرم پایمال شدنی نیست.
🔹 نقد اهانت آمیز به فرماندهان جبهه مقاومت را محکوم می نماییم .
🔹 ضمن رصد تحولات به فرماندهان اعتماد داریم .
🔹 تخریب جبهه مقاومت و ایجاد یاس و نا امیدی در مردم ، حربه دشمن است .
🔹 مراقب برنامه ریزی برای ایجاد فتنه داخلی باشید .
🔹 فرماندهان نگذارند کلام رهبر حکیم بر زمین بماند و به وصیت شهید سلیمانی جامه عمل بپوشانند.
خبرگزاری فارس: اسد تمایلی به حمایت میدانی تهران نداشت
🔺«جمهوری اسلامی ایران زمانی که عدم تمایل اسد را برای حمایت میدانی دریافت کرد بنا را بر عدم دخالت گذاشت،
اما تلاش خود را برای متقاعد کردن اسد تا آخرین لحظه ادامه داد، اما اسد زمانی متوجه توخالی بودن وعدههای دشمنان خود شد که کار از کار گذشته بود.»
نکات مهم و حیرتانگیز بزرگترین استراتژیست تاریخ امام سیدعلی خامنهای در دیدار با بشار اسد ۶ماه قبل!
هشدار امام خامنهای در خرداد امسال به بشار اسد:
مراقب نقشه جدید غرب برای سوریه باشید! قصد دارند با وعدههایی که هیچگاه به آنها عمل نخواهند کرد، سوریه را از معادلات منطقه خارج کنند...
۵ سناریوی احتمالی
آینده سوریه از نگاه روزنامه صباح ترکیه
یک روزنامه ترکیه ای ۵ سناریوی احتمالی را برای تحولات اوضاع در سوریه ارائه کرده است.
سناریوی اول :
ایجاد جمهوری دموکراتیک سوریه از طریق ائتلاف احزاب مخالف با جناح ها و ایدئولوژی های مختلف
سناریوی دوم :
اعلام تأسیس «جمهوریت اسلام سوریه» که هسته آن سازمان تروریستی «هیئت تحریر الشام» خواهد بود.
سناریوی سوم :
ایجاد یک «دولت ضد شیعی تحت کنترل اسرائیل» در سوریه.
سناریوی چهارم:
ایجاد «جمهوری فدرال سوریه» تحت نظارت آمریکا.
سناریوی پنجم:
تجزیه سوریه و شروع دوباره جنگ داخلی در آنجا و این در نهایت به فروپاشی کامل این کشور منجر خواهد شد.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🟢 آقا یه چیزی یگویید دلمان آرام بگیرد...
🔻 با گوشِ جان به این سخنان رهبری با دقت و چندین بار گوش فرا دهید.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ وقتی میخوای حرف از تعلل و رخوت مسئولین و فرماندهان مقاومت بزنی، حداقل وقت بزار این یک و نیم دقیقه رو یکبار ببین و گوش کن، شاید در نگاه و تحلیلت تجدید نظر کردی...
🔻کمی صبر
🔻کمی سکوت
🔻کمی نگاه
🔹 خیلی اوقات با کمی صبر و سکوت و نگاه، انسان به حقیقت نزدیک تر میشود، عمیق تر میبیند، دقیق تر نظاره میکند، به آرامش میرسد و راه صحیح را بهتر تشخیص میدهد...
🔹 چه لزومی داره تا اتفاقی رخ میده سریع و هیجان زده، در و دیوار رو مقصر بدونیم و همه رو متهم کنیم و باعث شعله ور شدن اضطراب و تشویش در درون خود و اطرافیانمان شویم؟!!!!
🔹 دولت بشار اسد سقوط کرد، ما تمایلی به این سقوط نداشتیم. معتقد بودیم مسیر حرکت بشار اسد صحیح نیست، تمام تلاشمون رو هم انجام دادیم که این اتفاق رخ ندهد...
اما، حال که این اتفاق افتاده کاسه چه کنم چه کنم دستمان نیست. از قبل تدابیری اتخاذ شده و تصمیماتی گرفته شده و بر اساس اقتضائات میدان و سیاست گامهایی رو در جهت تامین منافع کشور و محور مقاومت برمیداریم.
🔹 یادمون باشه قبلا دولتهای افغانستان و عراق هم سقوط کرده بودند که اتفاقا با ما مرزهای مشترک زیادی داشتند و همچنین حضور آمریکا هم بسیار گسترده و قدرتمند بود اما تهش پیروز میدان ما بود و بس ( حتی به اذعان خود آمریکاییها )
✅ ما در طول ۴۵ سال گذشته آموخته ایم که از دل بحرانها، فرصتهای طلائی بسازیم برای پیشرفت و گسترش کشور و محور مقاومت
🔻 کمی صبوری کنیم
🔻 کمی سکوت کنیم
🔻 کمی دقیق تر اوضاع رو نگاه کنیم
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
من به شما عرض بکنم «إِنَّ مَعِىَ رَبِّى»، بدانید خدا با ما است.
اگر ما خودمان، انگیزهمان، ایمان و عزم راسخمان را حفظ کنیم، بر تمام این ترفندهایی که دشمنان از جبهههای مختلف به کار میبرند -که بعضی خیال میکنند ما محاصره شدیم-، بر همهی اینها فایق خواهیم شد.
🔺️ایران در سوریه؛
......ورود قانونی، خروج اخلاقی!
🔹جمهوری اسلامی بارها اعلام کرده هر کشوری بخواهد مقابل اسرائیل و آمریکا بایستد، به آن کشور کمک خواهد کرد؛ همچنین بارها اعلام کرده در هیچ کشوری بدون مجوز و درخواست رسمی آن کشور حضور نخواهد یافت؛
واقعیت این است که بشار اسد اخیرا از مقاومت در برابر دشمن برید و درخواستی هم برای کمک به ایران ارسال نکرد. بشار اسد جانش را برداشت و رفت، و جمهوری اسلامی در غیاب دولت قانونی سوریه هیچ مسئولیتی برای حفظ نظامی که رهبرش به واسطه تهدید، ترور، یا هر عامل دیگری فرار را بر قرار ترجیح میدهد ندارد.
🔹این در واقع احترام به حق طبیعی مردم سوریه است، و نظام جدید سوریه اگر به رسمیت شناخته شود میتواند دوستان و دشمنان خود را انتخاب کند.
فارغ از آنکه عامل این تحولات چه بوده، و نتیجه آن چه خواهد بود، ما باید بدانیم آقای بشار اسد علیرغم کمک هایی که به جبهه مقاومت کرد و البته کمک هایی که دریافت نمود فرصت را از دست داد؛
او بعد از بازیابی قدرت میتوانست به مردم سالاری تن بدهد و گروه های مختلف را در سرنوشت سوریه شریک کند؛ آن وقت حتی اگر از صندوق های رای هم بیرون نمی آمد، لا اقل کناره گیری عزتمندانه ای میداشت و حالا نیاز نبود آواره این کشور و آن کشور باشد.
🔹او اما با اصرار برای ماندن در قدرت کار را به جایی رساند که مجبور شد برای بقا دست به دامان اعراب بی بخار شود، و در نهایت نیز از ترس ترور به جبهه مقاومت بعنوان تنها عامل حفظ دولتش پشت کرد.
جمهوری اسلامی به سوریه پشت نکرد، شکست هم نخورد، فقط دست به کار غیر اخلاقی و غیر قانونی نزد، چون هدفش کشورگشایی یا مجبور کردن متحدان به پیروی از خود نیست.
لذا اسد را تا آخرین لحظه ای که در قدرت بود رهبر قانونی آن کشور دانست و برخلاف نظر دولت قانونی سوریه گامی برنداشت.
🔹بله این قطع ارتباط میتواند برخی منافع ما را تهدید نماید؛ این یک واقعیت است، لیکن نمیشود خود را به زور در جایی تحمیل کرد؛
بنابراین باید آلترناتیو دیگری پیدا نمود؛ اکنون نیز دولت جدید سوریه اگر بتواند در میان آن همه اختلاف شکل بگیرد، آینده و سرنوشت آن کشور را ترسیم خواهد کرد. لذا اینکه گفته میشود ایران عقب نشسته واقعیت ندارد.
🔹ایران در واقع به آن کشور احترام گذاشته و خلاف خواست دولت سوریه کاری انجام نداده است؛ جمهوری اسلامی اشغالگر نیست؛
قانونی به سوریه ورود کرد، و در خلاء قدرت اخلاقی خارج شد تا سوری ها خودشان برای سرنوشتشان تصمیم بگیرند؛ خوب است اینها را فارغ از اینکه چه کسانی آمده و چه کسانی رفته اند، بصورت منطقی مورد ارزیابی قرار دهیم!
#عبدالرحیم_انصاری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
وضعیت سوریه و یمن
قبل از ظهور در بیان مرحوم علامه کورانی....
روایت :
نگران فتنه های قبل از ظهور نباشید چون باعث رسوایی منافقین و خالص شدن جبهه حق میشود
( و این خالص شدن اتفاقی است که باید درجهت ظهور اتفاق بیافتد، یا خودمان ، خود را خالص می کنیم یا با شدائد ما را غربال می کنند)
سکوت رهبری معظم الامام سید خامنه ای (حفظه الله ) بی حکمت نیست، باید دعا کنیم خداوند ایشان را حفظ کنند و به تدابیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب، ایمان و اعتقاد داشته باشیم
رسانه ترکیه:
اسد در آخرین تلاشش، ایران را به آمریکا فروخت
رسانه های ترکیه نوشتند: در حالی که مخالفان در سوریه وارد دمشق پایتخت شدند، معلوم شد که بشار اسد از طریق امارات متحده عربی از آمریکا درخواست کمک کرده است.
اسد که متوجه شده بود کرسی رژیم خود را از دست خواهد داد، بنا به گزارش ها از ایالات متحده خواست تا از پیشرفت مخالفان جلوگیری کند
و در مقابل، او پیشنهاد قطع گفتگو با همه گروه های مورد حمایت ایران از جمله حزب الله را داد. اما با جواب منفی ترامپ روبرو شد.
📌 پ ن ؛
قابل توجه آمریکا پرستان !!این نتیجه اعتماد به غرب است.
#چرا ایران
در این دوره وارد سوریه نشد؟
♦️زمانی که داعش در سوریه ظهور کرد و شرایط امنیتی برای سوریه سخت شد دولت این کشور طی روندی رسمی از ایران درخواست کمک کرد.
♦️تحولات سریع سوریه در یک هفتۀ گذشته و مداخله نداشتن ایران در این تحولات مسئلهای است که باید در عوامل مختلف جستجو و تحلیل کرد.
♦️تروریستها جهش ژنتیکی پیدا کردند و دست از خشونت برداشتند و ژست دیپلماتیک به خود گرفتند. مردم سوریه نیز دیگر به مانند قبل از ارتش سوریه در قبال تروریست ها حمایت نمیکردند.
♦️ارتش سوریه نیز بهدلایل مختلف از جمله ضعفهای اعتقادی و اقتصادی دیگر مانند قبل انگیزه مقابلۀ در برابر تروریستها را نداشت.
♦️اما مهمترین تغییر در خود بشار اسد بود. آخرین دیدار اسد با رهبر انقلاب حاوی نکتۀ مهمی بود. رهبر انقلاب ۱۰ خرداد امسال تذکری به بشار دادند.
♦️این تذکر ناشی از شناخت واقعی از صحنه بود. ایران پیش از آغاز جنگ در لبنان، بارها تذکرات لازم را درباره تقویت قوای تروریستها به اسد اعلام کرده و حتی پیشنهاد لازم را بهصورت رسمی به او داده بود اما به این تذکرات توجه نشد.
♦️ادامۀ این روند تا آخرین ساعات سقوط اسد نیز ادامه داشت. حضور بالاترین رده مقامات ایرانی برای مذاکره با اسد نشاندهنده عزم جدی ایران برای تقویت اسد بود اما یک خطای راهبردی سبب شد بشار در سراشیبی سقوط قرار گیرد و آن همان تذکر رهبر انقلاب بود؛ اسد دلخوش به وعدههای جریان عربی و غربی منطقه شد.
♦️ایران نیز زمانی که تمایل نداشتن اسد را برای حمایت میدانی دریافت کرد بنا را بر دخالت نکردن گذاشت اما تلاش خود را برای متقاعد کردن اسد تا آخرین لحظه ادامه داد اما اسد زمانی متوجه توخالی بودن وعدههای دشمنان خود شد که کار از کار گذشته بود.
اکبری:
سوریه تجزیه نمیشود اما احتمال ناامنی بالاست!
سفیر ایران در سوریه:
در هر کشوری بخواهد تجزیه انجام بشود باید مولفههای تجزیه وجود داشته باشد.
به نظر من این برای سوریه خیلی محتمل نیست. اما قطعاً سوریه به میدان نبرد برخی از کشورهای اسلامی و حتی بعضی از کشورهای غربی و کشورهای غیر اسلامی و حتی اسرائیل خواهد شد.
با وجود طیفها و افکار و اندیشههای مختلفی که در بین مسلحین هست میتواند یک عامل و یکی از متغیرهای دیگر برای ایجاد ناامنی باشد.
یک دولت مقتدر و توانمند مطلوب خیلی از کشورهای اسلامی آمریکا و اسرائیل نیست بنابراین آنها حتما شیطنت میکنند و اجازه نمیدهند این اقتدار به وجود بیاید وقتی به وجود نیاید معنایش فتنه و اختلافات و ناامنی و درگیری و خصومت است.
نگرانی بزرگ این است که مردم سوریه در آینده با مشکل امنیت مواجه شوند.
چیستی ، چرایی، چگونگی و چه باید کرد تحولات سوریه.mp3
23.8M
✅تحولات سوریه
1⃣چیستی
2⃣چرایی
3⃣چگونگی
4⃣چه باید کرد
🎙رجبعلی بازیاد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تایملپسِ نقشۀ اشغال سوریه از ۲۰۱۱ تا امروز
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عراقچی: عامل اصلیِ موفقیت حرکتِ اخیر سوریه ایستادگینکردنِ ارتش سوریه بود.
🔹اگر ارتش ایستادگی میکرد حتی حلب هم سقوط نمیکرد.
وضعیت سوریه
....... به کجا خواهد انجامید؟
یک تحلیل می تواند این باشد
1⃣ تجربه کشورهای لیبی و سودان نشان می دهد وقتی حکومت در کشور ضعیفی سقوط می کند ، آن کشور دیگر روی آرامش را نخواهد دید ؛
2⃣ متاسفانه کشتار و قتل و غارت و شاید تجزیه در انتظار سوریه خواهد بود و شادی امروز برخی در خیابان های سوریه امری گذراست که به غم و ماتم و عزا تبدیل خواهد شد.
3⃣ سوریه همچون گوشت قربانی ای خواهد شد که هر کشوری و هر گروهی از آن سهم خود را می خواهد.
✔️در همین روزها شاهد تجاوز صهیون و ترکیه به داخل خاک سوریه بودیم، روسیه و آمریکا و... هم سهم خود را می خواهند،
✔️ گروه های مختلف پیروز میدان هم که درگیری هایشان از روزهای قبل شروع شده است؛ گروه های با تفکرات گوناگون اعم از داعشی ،تکفیری ، کرد ، افراطی و غیر افراطی هیچگاه به تفاهم نخواهند رسید.
آشوب و کشتار ارمغان بزرگ سقوط بشار اسد خواهد بود.
وضعیت سوریه
....... به کجا خواهد انجامید؟
یک تحلیل می تواند این باشد
1⃣ تجربه کشورهای لیبی و سودان نشان می دهد وقتی حکومت در کشور ضعیفی سقوط می کند ، آن کشور دیگر روی آرامش را نخواهد دید ؛
2⃣ متاسفانه کشتار و قتل و غارت و شاید تجزیه در انتظار سوریه خواهد بود و شادی امروز برخی در خیابان های سوریه امری گذراست که به غم و ماتم و عزا تبدیل خواهد شد.
3⃣ سوریه همچون گوشت قربانی ای خواهد شد که هر کشوری و هر گروهی از آن سهم خود را می خواهد.
✔️در همین روزها شاهد تجاوز صهیون و ترکیه به داخل خاک سوریه بودیم، روسیه و آمریکا و... هم سهم خود را می خواهند،
✔️ گروه های مختلف پیروز میدان هم که درگیری هایشان از روزهای قبل شروع شده است؛ گروه های با تفکرات گوناگون اعم از داعشی ،تکفیری ، کرد ، افراطی و غیر افراطی هیچگاه به تفاهم نخواهند رسید.
آشوب و کشتار ارمغان بزرگ سقوط بشار اسد خواهد بود.
چرا دولت بشار اسد سقوط کرد ؟
1⃣ بشار اسد برای خوش آمد مقامات سعودی سفارت یمن رو تعطیل کرد
2⃣ بشار اسد برای خوش آمد مقامات غربی بیانیه ضد ایرانی اتحادیه عرب رو امضا کرد
3⃣ بشار اسد به نصیحت امام مسلمین گوش نداد و باورش نشد به زودی همین کسانی که بهش وعده میدن سوریه رو از تمام معادلات منطقه حذف میکنن
4⃣ بشار اسد به توصیه های لاریجانی و دادن تضمینهای لازم به جمهوری اسلامی برای دوران بعد از دفع تروریستها توجه نکرد
5⃣ بشار اسد بدون جمهوری اسلامی حتی یک هفته هم دوام نیاورد
2.65M
#تمایز_وظیفه_گرایی و #تطبیق_گرایی
پیرو پرسش متعدد دوستان از بنده نکاتی درباره #ظهور و درگیری های #سوریه و ارتباط میان #نشانه_های_ظهور تقدیم می شود.
محمد شهبازیان
📳چرا به #سوریه رفتیم؟ چرا مجدد نرفتیم؟
📲این روزها یک سوال خیلی در شبکه های اجتماعی دست به دست می شود و آن اینکه چرا ایران در فتنه اخیر سوریه حضور نداشت؟ و حالا با سقوط سوریه همان سوال تبدیل به یک قضاوت نادرست شده و اینکه عدم دخالت ایران باعث پیروزی تروریستها شده است.
🔻اجازه دهید سوال را دقیق کنیم. ❓چرا جمهوری اسلامی سالها پیش در سوریه ورود نظامی کرد و چرا امروز ورود نکرد؟
👈این سوال مبتنی بر یک فرض غلط است و آن اینکه ایران در فتنه اخیر کنار سوریه نبوده است. بله این حضور شبیه گذشته نبود. اما جمهوری اسلامی حاضر بود. به سه دلیل روشن.
1⃣ اولا همچنان نیروهای نظامی ما در میدان سوریه بودند. اتفاقا در سطح فرماندهی نیز حضور داشتند. نمونهاش شهادت سردار پورهاشمی.
2⃣ دوم اینکه در سطح سیاسی توسط وزیر خارجه و نماینده ویژه رهبری پیام ویژه حمایت به اسد داده شد.
3⃣ سوم اینکه در سطح دیپلماتیک، دولت ایران برای حل مساله سوریه با دیگر کشورها وارد گفت وگو شده است.
🔻پس ایران از سوریه حمایت کرد. هرچند این حمایت شبیه گذشته نبود.
❓ اما چرا تغییر کرد؟
🔻برای پاسخ به چرایی این تفاوت دو موضوع باید حل وفصل شود.
❌ اولا چرا جمهوری اسلامی در گذشته به سوریه ورود کرد و چه دستاوردی داشت؟
❌دوم اینکه در این دوره چه اتفاقی افتاد و چه تفاوتی حاصل شد که نحوه حمایت تغییر کرد؟
🔻محکمات حضور ایران در گذشته برآمده از چند اصل راهبردی بود.
✅ یکم. اصل حمایت از مقاومت
✅ دوم. خواست مردم.
✅ سوم. خواست دولت و ارتش سوریه
✅ چهارم. امنیت داخلی ایران
✅ پنجم. دفاع از حرمین شریف
🔻ایران با حضور در سوریه کمک کرد محور مقاومت تقویت شود. ثمره آن حضور را این روزها در منطقه شاهدیم. بی آبرو شدن رژیم صهیونیستی به شکلی که خودشان اعتراف می کنند که ماهها برای حفظ موجودیت شان جنگیدند و با دست خالی از همه اهداف اولیه مجبور به آتش بس شدند. واقعیت این است که امروز جبهه مقاومت در اوج بلوغ و قدرت است و هر روز نیز تقویت می شود. نمونه اش نیز عملیات تاریخی طوفان الاقصی حماس و مقاومت تماشایی حزب الله.
خلاصه اینکه امروز مقاومت مثل گذشته نیست و روی پای خودش است و البته مسیر حمایت جمهوری اسلامی از محور مقاومت نیز صرفا متوقف به سوریه نیست. مگر حمایت ایران از یمن از مسیر سوریه است؟
🔻مساله دوم خواست دولت و ارتش و حمایت مردم سوریه از ورود جمهوری اسلامی است. این بخش به غایت با اهمیت است.
🔻مساله سوم این بود که اگر در سوریه با داعش نمی جنگیدیم باید در تهران با این تروریست ها روبرو می شدیم. امروز از داعش جاهلی خبری نیست. نه از حیث تهدید مرزهای ایران و نه اقدامات تکفیری در حرمین شریف. این به معنای ارتقای تروریست نیست، بلکه به معنای تغییر سیاست های اوست چون به حمایت مردم سوریه و نظام بین الملل نیاز دارد. هرچند ایران همچنان در میان مدت باید از حیث امنیتی به حضور تروریست ها با چشم تهدید نگاه کند اما در هر صورت میدان در سوریه تغییر کرده است.
🔻با این توضیح تغییر مدل حمایت ایران در فتنه اخیر روشن می شود؛ مجدد به همان محکمات رجوع کنیم.
🔻 از محکمات جمهوری اسلامی اینست که سرنوشت هرکشوری را خود مردم تعیین می کنند. در دور اخیر نه دولت سوریه درخواستی برای حضور ایران داشت، نه ارتش بنای مقاومت و ایستادگی و نه بخش قابل اعتنایی از مردم به این دولت و ارتش دل بسته بودند که همچنان از ماندگاری آنها حمایت کنند. اینکه چرا اسد و دولت و ارتش به اینجا رسیدند بماند بعد اما اجمالا این شرایط منطبق با گذشته نبود و طبیعی است که سیاست جمهوری اسلامی تغییر می کند. مگر ممکن است دولتی نخواهد و ارتش بنای مقاومت نداشته باشد و یک کشور دیگر ورود مستقیم کند؟ این حتما عبور از محکمات مردم سالارانه جمهوری اسلامی است.
🔻خلاصه اینکه حمایت ایران از دولت سوریه را باید متناسب با شرایط امروز میدان تحلیل کرد و از قضاوت های تک خطی و ساده سازی های گزاره ای پرهیز کرد.
همشهری