💖✨
🌹اعمال مشترک #ماه_شعبان 🌙
🌸روزه گرفتن
🍀صدقه دادن
🌸صلوات فرستادن
🍀خواندن مناجات_شعبانیه
🌸هر روز هفتاد مرتبه ذکر
🍀اَسْتَغْفِرُاللهَ وَ اَسْئَلُهُ التَّوْبَةَ» گفته شود.
🌸هر روز هفتاد مرتبه ذکر
🍀اَسْتَغْفِرُاللهَ الَّذى لا اِلهَ اِلاّ هُوَ الرَّحْمنُ الرَّحیمُ الْحَىُّ الْقَیّوُمُ وَ اَتُوبُ اِلَیْهِ» گفته شود.
🍀در کل این ماه هزار بار ذکر « لا اِلهَ اِلا اللهُ وَلا نَعْبُدُاِلاّ اِیّاهُ مُخْلِصینَ لَهُ الدّینَ وَ لَوُ كَرِهَ الْمُشْرِكُونَ » گفته شود.
🍀در هر پنج شنبه این ماه دو رکعت نماز اقامه شود؛که در هر رکعت بعد از حمد، صد مرتبه سوره توحیدو بعد از سلام صدبار صلوات فرستاده شود.
🌸هنگام ظهر و نیمه شب، صلوات شعبانیه که از امام سجاد(ع) روایت شده، خوانده شود.
#منتشر_کنید
گروه اعمال طلائی(ادعیه، اذکار)
https://eitaa.com/joinchat/1836056829C2f9b34a8ea
ارتباط با ادمین گروه:
@valayat
📣امام رضا علیه السلام:
🔻…و هر کس در ماه شعبان صدقهای بدهد ولو به اندازه دانه خرمایی خداوند بدنش را بر آتش حرام گرداند.
🔸… وَ مَنْ تَصَدَّقَ فِی شَعْبَانَ بِصَدَقَهٍ وَ لَوْ بِشِقِّ تَمْرَهٍ حَرَّمَ اللَّهُ جَسَدَهُ عَلَى النَّارِ.
✔️الخصال؛ ج۲؛ ص ۵۸۲.
👈شعبان المعظم آمد
ماه رجب با کمک به نیازمندان ماندنیتر کنیم
👌جلب کمکهای مردمی در آستانه شب موالید شعبان المعظم
را با کمک به نیازمندان بیاد ماندنیتر کنیم.
🔸ضمن تبریک ولادت موالید شعبان المعظم علیهم السلام
❇️ همچون همیشه دستان سخاوتمند خیرین ارجمند و نیکوکاران خیراندیش را به گرمی می فشاریم و آماده دریافت نذورات و هدایای مردمی در این ایام هستیم .
🔸جهت شرکت در پویش شعبانیه شماره کارت آماده دریافت هدایای شما هست
🔸مبلغ مورد نظر خود را به شماره کارت👇
(بر روی شماره کارت بزنید، کپی میشود)
💳
6219861903431954شبا👇 💳 IR
210560611828005180230401🔷شماره کارت به نام حجت الاسلام سیدمجتبی حسینی نژاد🔷 #دیوار_مهربانی🔻 گروه دیوار مهربانی https://eitaa.com/joinchat/825033039Cec0700a1f0 گروه دیوار مهربانی🔺
66. پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم):
اَحِبُّوا الصِّبْیانَ وَ ارْحَمُوهُمْ، وَ اِذا وَ عَدتُموهُمْ شَیْئا فَفُوا لَهُمْ، فَاِنَّهُمْ لا یَدْرونَ اِلاّ اَ نَّکُمْ تَرْزُقونَهُمْ
کودکان را دوست بدارید و با آنان مهربان باشید و هرگاه به آنان وعده دادید، به آن وفا کنید، زیرا آنان، روزى دهنده خود را کسى غیر از شما نمى دانند.
(کافى، ج 6، ص 49، ح 3)
وقتى كه «موسى مرد قبطى» را به قتل رسانيد، فرعونيان نقشه كشيدند تا موسى را به قتل برسانند، موسى عليه السلام از مصر خارج شد و مدت هشت (يا سه) روز در راه بود تا به دروازه شهر مدين رسيد و سختى هاى بسيار كشيد و براى رفع خستگى در زير درختى كه چاهى كنارش بود آرميد.
او مشاهده كرد كه براى آب كشيدن از چاه دو دختر منتظرند تا چوپانان آب گيرند بعد نوبت اينان شود، آمد و فرمود: من براى شما از چاه آب مى كشم و آنان از هر روز زودتر آب را به خانه آوردند.
پدر اين دو دختر حضرت شعيب عليه السلام فرمود: چطور امروز زودتر آب آورديد؟ و گوسفندان را آب داديد آنان قصه آن جوان را
ص: 127
نقل كردند.
فرمود: نزد آن مرد برويد و او را پيش من آوريد تا پاداش كارش را به وى بدهم
آنان نزد موسى عليه السلام آمدند و درخواست پدر را گرفتند و موسى عليه السلام هم بى درنگ به خاطر خستگى و گرسنگى و غريب بودن قبول كرد. دختران به عنوان راهنما جلو راه مى رفتند و موسى عليه السلام به دنبال آنان به راه افتاد و نگاه مى كرد از كدام كوچه و راهى مى روند. چون هيكل و بدن آنان را از پشت نمايان بود حيا و غيرت او را ناگوار آمد و فرمود:
من از جلو مى روم و شما پشت سر من بيائيد، هر كجا ديدى من اشتباه مى روم راه را به من نشان دهيد (يا سنگ ريزه اى در جلوى پاى من بيندازيد، تا راه را تشخيص بدهم) زيرا ما فرزندان يعقوب به پشت زنان نگاه نمى كنيم
چون نزد شعيب عليه السلام آمد و جريان خود را گفت، به خاطر پاداش كار، و نيرومندى جسمانى و حيا و پاكى و امين بودن دختر خود را به ازدواج موسى در آورد. (1)
67. امام کاظم (علیه السلام)
تُسْتَحَبُّ عَرامَةُ الصَّبىِّ فى صِغَرِهِ لِیَکونَ حَلیما فى کِبَرِهِ، ما یَنْبَغى اَنْ یَکونَ اِلاّ هکَذا
خوب است بچّه در کودکى بازى گوش باشد تا در بزرگ سالى بردبار گردد و شایسته نیست که جز این باشد.
(کافى، ج 6، ص 51، ح 2)
یکی از نمونه های اخلاق نیک و مهربانی بی نظیر ایشان، رفتار آن حضرت با کودکان و نوجوانان است که در طول زندگی پر برکتِ ایشان نمود پیدا کرده است. از جمله ی این رفتارهای مثال زدنی، ماجرایی است که امام صادق (علیه السلام) از ایشان نقل فرموده اند:
عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (علیه السلام) قَالَ: صَلَّى رَسُولُ اللَّهِ (صلی الله علیه و آله و سلم) بِالنَّاسِ الظُّهْرَ فَخَفَّفَ فِي الرَّكْعَتَيْنِ الْأَخِيرَتَيْنِ فَلَمَّا انْصَرَفَ قَالَ لَهُ النَّاسُ هَلْ حَدَثَ فِي الصَّلَاةِ حَدَثٌ قَالَ وَ مَا ذَاكَ قَالُوا خَفَّفْتَ فِي الرَّكْعَتَيْنِ الْأَخِيرَتَيْنِ فَقَالَ لَهُمْ أَمَا سَمِعْتُمْ صُرَاخَ الصَّبِيِ.
مهربانی و اخلاق نیکوی پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) در حدی بود که امام صادق (علیه السلام) می فرمایند: روزی رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) نماز ظهر را با جماعت خواندند و مردم بسیاری بهایشان اقتدا کردند، ولی ناگاه مسلمانان دیدند آن حضرت بر خلاف
ص: 129
معمول، دو رکعتِ آخر نماز را با شتاب تمام کرد (طبیعتاً مردم از خود می پرسیدند، به راستی چه حادثه مهمی رخ داده که پیامبر نمازش را با شتاب تمام کرده است؟!) پس از اتمام نماز، از پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) پرسیدند: «آیا در خلال نماز حادثه ی خاصی اتفاق افتاد؟» پیامبر در پاسخ فرمود: «خیر، اتفاقی نیفتاد. » مسلمانان گفتند: «پس چرا دو رکعت آخر را مختصر (و با حذف مستحبات نماز) به جا آوردید؟» پیامبر اکرم در پاسخ فرمودند: «مگر صدای گریه کودک را نشنیدید؟»
معلوم شد که کودکی در چند قدمی محل نمازگزاران گریه می کرده و مادرش که مشغول نماز بوده نتوانسته او را آرام کند. صدای گریه ی آن کودک باعث شده تا رسول گرامی اسلام، عملی با چنین اهمیتی والا به مانند نماز را با شتاب تمام کنند، تا مادر کودک بتواند به کودک خود رسیدگی کند.
شاید نکته جالب تر در این داستان آن باشد که از نوع پاسخ دادن نبی مکرم اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) به مسلمانان، معلوم می شود که ایشان مختصر کردن نماز جماعت و حذف مستحبات برای رسیدگی به این کودک را واکنشی بسیار طبیعی و بدیهی می دانسته اند.(1)
ص: 130
داستانهای زیباو تأثیر گذار
https://eitaa.com/joinchat/2162622656C7d14b265ef
@KanaleDastan
https://eitaa.com/KanaleDastan
داستان های تربیتی
داستان های بلند و کوتاه
https://eitaa.com/joinchat/301006916Cad88331e14
ارتباط با ادمین؛
@valayat
پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم):
اُحِبُّ الصِّبْیانَ لِخَمْسٍ: اَلاَوَّلُ: اَنَّهُمْ هُمُ الْبَکّاؤونَ، وَالثّانى: یَتَمَرَّغونَ بِالتُّرابِ وَ الثّالِثُ: یَخْتَصِمونَ مِنْ غَیْرِ حِقْدٍ وَ الرّابِعُ: لا یَدَّخِرونَ لِغَدٍ شَیئا وَ الْخامِسُ: یُعَمِّرونَ ثُمَّ یُخَرِّبونَ
کودکان را به خاطر پنج چیز دوست مى دارم: اول آن که بسیار مى گِریند، دوم آن که با خاک بازى مى کنند، سوم آن که دعوا کردن آنان همراه با کینه نیست؛ چهارم آن که چیزى براى فردا ذخیره نمى کنند، پنجم آن که مى سازند و سپس، خراب مى کنند (دل بستگى ندارند).
(مواعظ العددیّه، ص 259)
طبق نقل(1)
بعد از حضرت موسى بن جعفرعليه السلام هجده پسر و نوزده دختر باقى ماندند عده اى از فرزندان ذكور كم سن و سال بودند و دختران بخاطر آنكه هم كفو نداشتند بعد از پدر شوهر نكردند و عده اى هم كم سن بودند و لذا يتيم شدند و لاجرم احتياج به كمك وافر داشتند، در نامه اى كه امام رضاعليه السلام (از ايران) براى فرزندش امام جوادعليه السلام نگاشته بودند اين چنين آمده است:
اى ابا جعفر (كنيه امام جواد) به من رسيده است كه هر گاه سوارمى شوى براى بيرون رفتن از منزل، غلامان ترا از درب كوچك بيرون
ص: 131
مى برند و اين از بخل است كه مبادا از جانب تو كسى بهره مند شود.
به آن حقى كه من بر تو دارم، بيرون رفتن و بازگشتن تو بايد از درب بزرگ باشد. هرگاه مى خواهى بيرون بروى طلا و نقره همراه بردار، پس هر كه از تو چيزى خواست عطا نما؛ و اگر عموهايت از تو چيزى خواستند با آنها نيكوئى نما و كمتر از پنجاه دينار به آنها عطاء مكن، و به عمه هاى خود نيز كمتر از بيست و پنج دينار مده، همانا من اراده دارم كه باين بخشش خداوند تو را بلند گرداند، انفاق كن و از تنگدستى مترس. (1)
داستانهای زیباو تأثیر گذار
https://eitaa.com/joinchat/2162622656C7d14b265ef
@KanaleDastan
https://eitaa.com/KanaleDastan
داستان های تربیتی
داستان های بلند و کوتاه
https://eitaa.com/joinchat/301006916Cad88331e14
ارتباط با ادمین؛
@valayat
امام على (علیه السلام):
اَلاِفْراطُ فِى الْمَلامَةِ یَشُبُّ نیرانَ اللَّجاجِ
زیاده روى در سرزنش کردن، آتش لجاجت را شعله ور مى سازد.
(تحف العقول، ص 84)
قال الله الحكيم: (وَاشْكُرُوا نِعْمَتَ اللَّهِ إِن كُنتُمْ إِيَّاهُ تَعْبُدُونَ) (2)شكر نعمت خداى بجاى آوريد اگر حقيقتا خدا را مى پرستيد.
ص:
امام صادق عليه السلام: كان رسول الله اذا ورد عليه امر يسره، قال الحمدلله على هذه النعمة. (1)
پيامبر هرگاه كار شادمانى نصيبش مى شد مى فرمودند: خدا را بر اين نعمت ستايش مى كنم.
شرح كوتاه
عبد بايد همه نعمتها را از خداوند بداند، و هيچ علاقه قلبى براى داشتن نعمت از غير خدا نداند و راضى به آنچه خدا عطاء كرده باشد. و به سبب يافتن نعمت، مخالفت حق ننمايد، و در همه حال براى خدا بنده شاكر باشد.
توفيق شكر نعمت، خود نعمت جديدى است كه شكر بر آن واجب است
با همه عطايا و نعمتهاى الهى چه كسى مى تواند حق شكر او را انجام دهد؟ ولى نبايد به اسراف و تبذير در نعم الهى بپردازد، و حق هر نعمت را در جايش مصرف كند، تا مورد الطاف خداوند قرار بگيرد.
داستانهای زیباو تأثیر گذار
https://eitaa.com/joinchat/2162622656C7d14b265ef
@KanaleDastan
https://eitaa.com/KanaleDastan
داستان های تربیتی
داستان های بلند و کوتاه
https://eitaa.com/joinchat/301006916Cad88331e14
ارتباط با ادمین؛
@valayat