🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼
🍃🌼🍃🌼🍃
🌼🍃
🍃🌼
🌼🍃
🍃
🌼
💯#دانستنی
🔵🔴بررسی روش حفظ و مرور در کشور های دیگر:
🔰سوریه:
آقای "العسلی" از سوریه می گوید: مدت حفظ در سوریه از شش ماه تا چهار سال است و حد متوسط حفظ دو سال است. در این مدت در هر روز سه تا چهار ساعت وقت صرف میشود.
شیوه حفظ نیز استفاده از تکرار و تلقین، توسط استاد است. استاد آیات مربوط به هر روز را برای شاگرد خود میخواند و او تکرار می نماید و استاد خطاهای او را تصحیح می نماید تا جایی که بتواند به شکل صحیحی تلاوت نماید.این کار ممکن است مدت دو ساعت به طول بینجامد. سپس در روز بعد مجددا آیات گذشته را از حفظ می خواند. اگر حافظ بتواند به صورت صحیح قرائت کند، درس جدید به او داده میشود و در غیر این صورت مراحل روز قبل دوباره برای او تکرار میگردد.
او معتقد است که قرآن باید سینه به سینه منتقل شود.به همین علت در سوریه از نرم افزار های تلاوت ترتیل برای حفظ استفاده چندانی نمیشود.
همچنین در این روش تکیه بر مصحف خاصی نمیشود. وی معتقد است، استفاده از مصحف و حفظ تصوی هر صفحه، برای کسی خوب است که نمیتواند بدون این کار، قرآن را حفظ نماید. از نظر ایشان اولویت در حفظ با حفظی است که بدون اتکا به تصویر صفحه قرآن انجام پذیرد. ایشان برای مرور محفوظات نیز به تکرار یک و نیم جزء در هر روز بسنده مینماید.
🔰الجزایر:
"مجادالعیسی" که در مسابقات بین المللی عربستان رتبه اول و در مسابقات بینالمللی بحرین رتبه سوم را کسب نموده است می گوید:
قرآن را در مدت ۵ سال حفظ کرده است. اکر چه در کشورشان کسانی هستند که قرآن را در مدت ۱ سال حفظ می نمایند. برخی نیز ۲ سال برای حفظ وقت می گذارند، اما او معتقد است هر قدر، مدت حفظ طولانی تر باشد، حفظ شخص
قوی تر خواهد بود.
حفظ قرآن در مدارس شبانه روزی صورت میگیرد.شیوه حفظ مبتنی بر کتابت و قرائت است. در این شیوه که در کشور سودان و مغرب نیز رواج دارد، حافظ آیاتی را که باید در طول یک روز حفظ نماید، بر روی لوح مینویسد و سپس آن را تکرار می نماید. گاهی یک لوح را چهل بار می خواند تا حفظ شود و گاهی این کار را تا هشتاد بار افزایش میدهد. ممکن است این کار به مدت چهار ساعت و یا بیشتر به طول بینجامد. این شیوه در عین این که سخت است، اما از استحکام و بازدهی ویژه ای برخوردار است.
مقداری که در هر روز بر روی لوح نوشته میشود با توجه به مقاطع رایج قرآن در الجزایر انتخاب می گردد. در قرآن رایج در این کشور هر جزء به دو حزب تقسیم گردیده و هر حزب به هشت بخش که"ثُمن" نام دارد، تقسیم گردیده و هر "ثُمن" به دو بخش که "مَقرَا" نام دارد، تقسیم می شود. بنابراین هر جزء ۳۲ "مَقرَا" خواهد بود.
آن ها اتکا به خط خاصی ندارند و تصویر برداری ذهنی از صفحه در این روش منتفی است. استفاده از نوار ترتیل نیز در این روش جایگاهی ندارد.
وی، در بخش مرور، روزی دو جزء و نیم و در مدت زمان یک و نیم ساعت قرائت می کند و در مدت ۱۲ روز، یکبار قرآن را ختم می نماید. وی آیات را از حفظ مرور می کند و البته برای اطمینان از صحت محفوظات، آن ها را نزد شیخ و استاد
می خواند. البته بعد از اینکه یکبار نزد شیخ به طور کامل قرائت کرد و از صحت محفوظات خود مطمئن شد در دفعات بعد به صورت انفرادی مرور می نماید.
او می گوید:در هر سال، بیست بار قرآن را مرور می نماییم که پانزده دفعه از حفظ و پنج دفعه از روی قرآن خوانده می شود.
ادامه دارد.......
🌼
🍃
🌼🍃
🍃🌼 🆔️ @Keepers_quran
🌼🍃
🍃🌼🍃🌼🍃
🌼🍃🌼🍃🌼🍃🌼
📛❌📛نشر پست فقط با لینک مجاز است.
💠 بدترین اثرگناه
✍شاید بدترین اثر گناه، کمشدن امید انسان به رحمت خدا باشه. یادمون نره ناامیدی از رحمت خدا گناه کبیره است
💥چون وقتی انسان نا امید بشه دیگه زمینه برای انجام گناهای بیشتر و بزرگ تر براش فراهم میشه و به این ترتیب شیطان به هدف خود میرسه و انسان دیگه خودش رو غرق شده میدونه. در این حالت فقط باید به این فکر کرد که خدا مثل ما نیست که بخشش و رحمت محدود باشه صد بار اگر توبه شکستی باز آی!
@Keepers_quran
سلام علیکم ایه ۱۲ سوره مجادله
یا ایها الذین آمنوا اذا ناجیتم الرسول فقدموا بین یدی نجویکم صدقه ذلک خیر لکم و اطهر فان لم تجدوا فان الله غفور رحیم
ای کسانی که ایمان آوردید هنگامی که میخواهید با رسول خدا نجوی کنید قبل از آن صدقه ای بدهید این برای شما بهتر و پاکیزه تر است و اگر توانایی نداشته باشید خداوند غفور و رحیم است
جمعی از اغنیا خدمت پیامبر (ص) میآمدند و با او نجوی میکردند این کار علاوه بر اینکه وقت پیامبر را میگرفت موجب نگرانی مستضعفین و امتیازی برای اغنیا بود در اینجا این آیه نازل شد و به آنها دستور داد قبل از نجوای با پیامبر ' صدقه ای به مستمندان بپردازند اغنیا وقتی چنین دیدند از نجوی خودداری کردند
امام علی علیه السلام فرمود : آیه ای در قران است که احدی قبل از من و بعد از من انجام نداده است . من یک دینار داشتم آنرا به ده درهم تبدیل کردم و هر زمان میخواستم با پیامبر نجوا کنم درهمی پرداخت میکردم.
و چون بعدا این آیه نسخ شد کسی غیر از امیر المومنین این کار را انجام نداد
آدرس : تفسیر نمونه جلد ۲۳ صفحه ۴۴۶
🌸🌱🌸🌱🌸🌱🌸
🌱🌸🌱🌸🌱
🌸🌱
🌱🌸
🌸🌱
🌱
🌸
💯#نکته
💯#آموزش
🔵🔴تکرار محفوظات:
⚪⚫⚪تنها حفظ آیات برای حافظ کفایت نمیکند، بلکه پس از حفظ مرحله مهمتر و اساسی تری وجود دارد که اگر حافظ به آن نپردازد حاصل آن همه تلاش را از دست خواهد داد و آن مرحله تکرار محفوظات است. از آنجا که حفظ آیات با همه شرایط آسان تر از تکرار و نگهداری آیات است، مرور آیات نیاز به برنامه ریزی صحیح و اراده قوی تر از اراده اولیه دارد.
🔹️🔸️نکته مهم این است که (همچنان که در مبحث تکرار برای حفظ گفته شد و اینجا نیز تاکید می شود) میزان تکرار آیات به جهت ثبت شدن در حافظه بسته به قدرت حافظه و استعداد، مقدار آشنایی ذهن با واژه ها و کلمات قبل از حفظ و آسانی و سختی آیات است.
🔸️🔹️بعضی ممکن است نیاز به تکرار کل محفوظات در یک هفته داشته باشند، برخی هر ۱۰ روز برایشان کافی است و عده ایی دیگر حتی ۱۵ روز نیز برایشان کفایت می کند. طبق فرمایش قرآن:
"بل الانسان علی نفسه بصیره"
"انسان به حال خودش آگاه است"
لذا باید حافظ خویش را بیازماید تا متوجه شود چه مقدار تکرار برای عدم فراموشی ضرورت دارد.
🔸️🔹️در هر حال هرچه محفوظات در طول زمان کمتری مرور گردد حافظ از آمادگی بیشتری برخوردار می شود. با گذشت زمان و تثبیت بیشتر آیات در حافظه مدت تکرار نیز وسعت می یابد. مثلا اگر اوایل حفظ ۱۰ روز برای مرور همه محفوظات کافی بود با گذشت چند سال ممکن است ۲۰ روز نیز برای مرور کفایت کند.
🌸
🌱
🌸🌱
🌱🌸 🔰@Keepers_quran
🌸🌱
🌱🌸🌱🌸🌱
🌸🌱🌸🌱🌸🌱🌸
📛❌📛نشر پست فقط با لینک مجاز است.
🌼🌺🌼🌺🌼🌺🌼
🌺🌼🌺🌼🌺
🌼🌺
🌺🌼
🌼🌺
🌺
🌼
💯#نکته
💯#آموزش
🔵🔴به طور کلی تکرار آیات در سه بخش انجام می شود:
🔸️🔹️تکرار همه محفوظات گذشته که بر آنها مسلط شده است در مدت حداقل یک هفته. مثلا کسی ۴ جزء را قبلا حفظ کرده و مسلط شده و محفوظات جدیدش نیز ۵ صفحه است باید ۴ جزء را حداقل در طول یک فته کاملا مرور کند یعنی هر روز تقریبا ۱۲ صفحه.
🔸️🔹️تکرار حداقل ۵ صفحه از صفحات جدید یکبار در ۲۴ ساعت به صورت دقیق ، تا به این وسیله بر این صفحات نیز تسلط پیدا شود و به محفوظات پیشین ملحق گردد.
🔸️🔹️تکرار آخرین صفحه حفظ شده بعد از گذشت چند ساعت ۳ بار در ۲۴ ساعت و ادامه این روش تا چند روز. این امر موجب تثبیت این آیات در حافظه می گردد. نکته مهم این است که فاصله زمانی بین حفظ آیات جدید ومرور آنها نباید زیاد شود، زیرا این امر موجب فراموشی بیشتر خواهد بود.
البته با گذشت زمان و رفع اشکال آیات بخش دوم و سوم، تسلط نسبی براین آیات حاصل شده، به بخش اول ملحق خواهند شد و همان روش تکرار در آنها اجرا می گردد.
آنچه در این برنامه ریزی اهمیت دارد این است که افزایش کمیت نباید موجب غفلت از تکرار محفوظات قبلی و ضعف آنها شود. مثلا کسی که در سوره بقره مسلط است و حفظ سوره آل عمران را آغاز می کند نباید با غفلت از مرور سوره بقره آن را به فراموشی بسپارد.
بنابراین هر قدر کمیت آیات بیشتر شود باید صرف وقت و توجه بیشتر کیفیت حفظ را همچنان بالا برد و اگر این ۳ برنامه به صورت مجزا دنبال شود نتیجه بهتری خواهد داشت.
🌼
🌺
🌼🌺
🌺🌼 🔰@Keepers_quran
🌼🌺
🌺🌼🌺🌼🌺
🌼🌺🌼🌺🌼🌺🌼
📛❌📛نشر پست فقط با لینک مجاز است.
🔰#حدیث
پیامبر اکرم (ص ) :
هرکس بعد از نمازها سوره توحید را بخواند پنج چیز نصیبش می شود:
۱-رزقش زیاد
۲-عمرش طولانی
۳-خیر دنیا وآخرت
۴-آرامش
۵-دعایش مستجاب میشود
🆔️ @Keepers_quran
📛❌📛نشر پست فقط با لینک مجاز است.