فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚠️ آیت الله جوادی آملی: هر کس با شما اختلاف دارد؛ اختلاف را حل کن، نه مخالف را از پا در بیاور!
✅ @KHURASANO_SISTAN
🔰 با کسانی که احساسات برادران اهل تسنن را برانگیخته میکردند برخورد جدی کردیم/ تندروی تندروان را موجب اتهام اصل مذهب ندانیم/ وهابیها ۲۰۰ سال قبل قبور ائمه را ویران کردند اما علمای شیعه اهل سنت را متهم نکردند
🔻 رهبر انقلاب: ما با کسانی که بعنوان طرفداری از تشیع، احساسات برادران اهل تسنن را برانگیخته میکردند برخورد جدّی کردیم. این باید همهگیر بشود. باید اتفاق نظر بوجود بیاید. البته در هر دو طرف تندروانی وجود دارند، هم در شیعه افرادی هستند که حالا یا بر اثر اعتقاداتشان یا هر چه تندروی میکنند، در سنیها هم کسانی هستند که تندروی میکنند، تندروی وجود دارد. ما این تندرویِ تندروان را موجب این ندانیم که اصلِ اهلِ مذهب را متّهم کنیم.
🔹 ما دیدیم کسانی، وهّابیها، از دویست سال قبل قبور ائمّه را ویران کردند. رفتند کربلا قبر مطهّر سیدالشّهدا علیهالسّلام را ویران کردند، و ضریح چوبی بود، ضریح را سوزاندند، در داخل حرم آتش درست کردند، قهوه درست کردند، قهوه خوردند، این اتّفاق افتاد. رفتند نجف نتوانستند بیایند بهخاطر مرحوم شیخ جعفر کاشفالغطا که نیرو داشت و طلبهها و دیگران را بسیج کرد و نجف حصار داشت، نتوانستند بروند نجف. رفتند کوفه، مسجد کوفه و شیعه بودند آنها، آنها را قتلعام کردند، افراد زیادی را کشتند. این موجب نشد که علمای شیعه، بزرگان شیعه، مراجع شیعه اهلسنّت را متّهم کنند؛ نه. اینها تندروانی بودند این کار را کردند.
🔺در زمان خود ما، داعش؛ داعش در عراق یک جور، در سوریه یک جور، اخیراً در افغانستان یک جور. به مدرسهی بچّهها هم رحم نمیکنند. مدرسهی دخترانه، مدرسهی پسرانه منفجر میکنند، خانوادهها را داغدار فرزندانشان میکنند. این کارها را میکنند، امّا ما به هیچ وجه اهلسنّت را متّهم نمیکنیم. اینها یک تندروانی هستند. این طرف هم باید همینجور باشد. کسانی ممکن است تندروی کنند امّا نبایستی جامعهی تشیّع را متّهم کرد بهخاطر تندروی. ۱۴۰۱/۰۷/۲۲
💻 Farsi.Khamenei.ir
✅ @KHURASANO_SISTAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 شهید اِدواردو آنیلی صاحب باشگاه یوونتوس
ثروتمندترین فردی که شیعه شد!
🔰 به مناسبت ۱۵ نوامبر، سالگرد شهادت ادواردو آنیلی
✅ @KHURASANO_SISTAN
🔴 بیست و چهار مرد از طالقان همان گنج های طالقان هستند:
«...و أربعه عشرون من الطالقان و هم الذین ذکرهم رسول الله(ص) فقال إني أجد بالطالقان کنزا لیس من الذهب و لا فضهٔ فهم هؤلاء کنزهم الله فیها و هم:
«صالح، جعفر، یحیي، هود، فالح، داود، جمیل، فیصل، عیسي، جابر، خالد، علوان، عبدالله، أیوب، ملاعب، عمر، عبدالعزیز، لقمان، سعد، قبضهء، مهاجر، عبدون، عبدالرحمن، علی»
«...و بیست و چهار نفر از طالقان، ایشان کسانی هستند که رسول الله صلوات الله علیه از آنان یاد کرده، و فرموده است من در طالقان گنجی میبینم که نه از طلاست و نه نقره! و آن این جماعتند که خدا آنان را ذخیره کرده است و نامهایشان عبارت است از:(ذکر در متن عربی).
🌕روایتی با همین مضمون از امام علی و امام باقر علیهما السلام نیز نقل شده است.
«خوشا طالقان که آن را گنجهایی است؛ امّا نه از طلا و نقره؛ بلکه از مردانی که خدا را به حق شناختهاند و آنان یاران حضرت مهدی (علیه السلام) در آخرالزمان اند.»
📗بحارالانوار، ج۵۱، ص۸۷
📗منتخب الاثر، ص۴۸۴
📗 بحارالانوار، ج۱۵، ص ۸۷
📗یوم الخلاص، ص۱۹۵ و ۱۹۶
پ.ن: طالقان مرکز استان تخار است
به نام ها که نگاه کنیم میبینیم نام هایی نیستند که در ایران استفاده شود!
#روایت
✅ @KHURASANO_SISTAN
7.17M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
♥️ همدین و همزبان
🔻 شعرخوانی شاعران فارسی زبان از کشورهای دوست و همسایه یکی از بخشهای دیدار رمضانی شاعران با رهبر انقلاب در سالهای گذشته بوده است.
🔺 شاعران افغانستانی بهخاطر ارتباطات تاریخی، همدینی و همزبانی و همفرهنگی میان ایران و افغانستان از مهمانان این دیدارها بودهاند.
▪️رهبر انقلاب: از افغانستان خاطرات شعری خوبی داریم اما الان ماشاءالله خیز دوباره شعر در افغانستان خیلی جالبه!
✅ @KHURASANO_SISTAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺شعری از محمد کاظم کاظمی شاعر برجسته افغانستان در محضر رهبر انقلاب
✅ @KHURASANO_SISTAN
#کاج
نمایشگاه سوختهنگاری روی چوب
از هنرمند مهاجر افغانستانی در تهران
تا ۳ آذر ساعت ۱۴ الی ۱۷
✅ @KHURASAN
افغانستان | سرزمین خراسان و سیستان🇦🇫
⭕️ صحبت های عبدالطیف پدرام در برنامه عصر افق در کنار نادر طالب زاده درمورد چرایی خراسان نامیدن افغ
❓عبدالطیف پدرام کیست؟
عبداللطیف پِدرام مشهور به لطیف پدرام سیاستمدار، نویسنده، شاعر، روزنامهنگار ، عضو مجلس نمایندگان در دوره شانزدهم از ولایت/اُستان بدخشان و رئیس حزب کنگره ملی افغانستان است. او از تاجیکهای افغانستان است. پدرام از دانشگاه سوربن پاریس دکترای اسلامشناسی دارد. او سه دوره برای ریاست جمهوری افغانستان در انتخابات نامنویسی کردهاست. نام او نخست برای کوششهایش در راه حقوق زنان در افغانستان بر سر زبانها افتاد که در افغانستان مسئلهای تابو بهشمار میرود. در سالهای جنگ دربرابر نیروهای شوروی در کشورش افغانستان در جبهه فرهنگی مقاومت مبارزه کردهاست. هم اکنون؛ او رهبر حزب کنگره ملی افغانستان است، عبداللطیف پدرام باورمند است که افغانستان به بحران ملی دچار شده و راه حل آن را هم نظام فدرالی میداند.
زندگینامه
او در سال ۱۹۶۳ در ولایت بدخشان افغانستان و در خانوادهای فارسیزبان با اصالت تاجیک زاده شد. پدرام نویسنده، شاعر، روزنامهنگار و استاد ادبیات فارسی است. او سرپرست کتابخانه «مرکز فرهنگی حکیم ناصر خسرو بلخی» بود. نخست از پشتیبانان دولت کمونیست افغانستان بود، اما خیلی زود بهطور آشکارا به نکوهش و مخالفت با اشغال شوروی در افغانستان پرداخت و به احمد شاه مسعود پیوست. او بیشتر سالهای جنگ را در افغانستان سپری کرد و دور تا دور این کشور را پیمود تا فعالیتهایش را انجام دهد. لطیف پدرام در نهایت با پیشروی گروه طالبان که بیشتر متشکل از پشتونها است و سیاستهای جداسازی زبانی و قومی این گروه، وادار به تبعید شد. پیش از برگشتن به افغانستان پس از سرنگونی طالبان، مدتی را در فرانسه سپری کرد و علوم سیاسی مطالعه کرد و برای ترویج شعر و ادبیات فارسی تلاش کرد.
دیدگاه سیاسی
لطیف پدرام از پشتیبانان فدرالیسم و تمرکززدایی در افغانستان است. او فساد را محکوم کرده و بهشدت با بنیادگرایی اسلامی مخالف است. او هوادار یک افغانستان مستقل، ولی نامتمرکز است و باور دارد که این کشور باید به ناحیههای خودمختار که هر کدام پایتخت ناحیهای خود را دارند، تقسیم شود.
هرچند که حزب او چند قومی است و تا کنون تنها حزب مخالفی بودهاست که با هیچ گروه مسلحی در پیوند نبوده، برخی او را یک سیاستمدار ملیگرای تاجیک میدانند. شاید یکی از بحثبرانگیزترین گفتههای او درخواستش برای تغییر نام کشور افغانستان باشد در بسیاری از مقالههایش، او برای حل منازعات و کشمکشهای قومی در افغانستان، پیشنهاد دادهاست که نام «افغانستان» به خراسان تغییر داده شود که نام این منطقه در سدههای میانه بودهاست. گفتهٔ او بر این اساس است که نام کنونی این کشور، «افغانستان»، به معنی «سرزمین پشتونها» است و دیگر گروههای قومی نادیده گرفته میشوند.
✅ @KHURASANO_SISTAN
🔴 رییس فیفا: صحبت اروپاییها از حقوقبشر مایه تعجب است
🔹پاسخ اینفانتینو به سوالی درباره حقوق بشر در قطر: وقتی این انتقادات را از سوی اروپاییها دیدم تعجب کردم. من از خودم مثال میزنم. وقتی بچه بودم با خانوادهام به سوئیس مهاجرت کردم. آنجا خیلی خوب فشار و ظلمی که به خانوادهام به عنوان مهاجر وارد میشد را حس کردم. این اتفاقات تلخ برای خانوادهام در قطر نبود بلکه در سوئیس در قلب اروپا رخ داد.
🔹فکر میکنم به خاطر کاری که ما اروپاییها در ۳۰۰۰ سال گذشته در سراسر جهان انجام دادهایم، باید برای ۳۰۰۰ سال آینده عذرخواهی کنیم.
Link
✅ @KHURASAN