◼️ به گزارش پایگاه تحلیلی خبری تحولات جهان اسلام در ۴ آذر ماه، در جریان حمله مسلحین طالبان به منازل دو تن از اهالی روستای سیوک واقع در شرق شهر نیلی دایکندی، ۹ نفر غیرنظامی از جمله سه کودک کشته، سه نفر غیرنظامی زخمی و ۶ نفر دیگر بازداشت شدند. همچنين یک نفر از مسلحین طالبان کشته و دو نفر دیگر زخمی شدهاند.
طبق اظهارات ذبیح الله مجاهد، سخنگوی وزارت کشور طالبان، این افراد خودسر و مسلح بوده و مقامات محلی طالبان از طریق بزرگان محلی برای تحویل سلاحها دو بار به آنها هشدار دادهاند اما آنها خودداری کرده و در نهایت با طالبان درگیر شدهاند. منابع محلی نیز با رد این ادعا میگویند که این افراد به دلیل اختلاف بر سر مالکیت یک قطعه زمین مسلح بودهاند. همچنين گفته میشود طالبان این اقدام برای پیشگیری از شکل گیری هسته گروههای ضد طالبانی در شهر نیلی انجام داده است و در این کشتار بیرحمانه افراد پشتون تبار طالبان و همچنین ژنرال محمد علی صداقت، از فرماندهان محلی دایکندی و از اعضای پیشین حزب وحدت اسلامی به ریاست کریم خلیلی دست داشتهاند. ژنرال صداقت این ادعا را تکذیب کرده است.
✅ @KHURASAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اعتراض مجری شبکه انگلیسی از برخورد دوگانه سیاستمداران این کشور در برابر مهاجرین اوکراینی و افغانستانی!
💢 مجری شبکه انگلیسی خطاب به نماینده پارلمان این کشور:
🔺"به پناهندگان اوکراینی میگویید به خانههای ما بیایید، زندگی کنید و به شما پول میدهیم اما به مهاجرین سوری و افغانی میگویید که آنها را به آفریقا میفرستید!"
✅ @KHURASAN
📸 مجسمه بودا بامیان
#افغانستان_زیبا
✅ @KHURASANO_SISTAN
⭕️ شهید مدافع حرم مهدی صابری (سمت چپ)
تاریخ ولادت : ۱۳۶۸/۱/۱۴
محل ولادت: مشهد مقدس
تاریخ شهادت: ۱۳۹۳/۱۲/۱۳
محل شهادت: تل قرین _سوریه
سِمت: فرمانده گردان حضرت علیاکبر (ع) از لشکر فاطمیون
اسم جهادی: غلامحسین
مزار: بهشت معصومه سلام الله علیها، قم
✅ @KHURASAN
1_1598051723.mp3
3.44M
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 سفر به زیارتگاه قتیل جوزجان
مرقد امامزاده یحیی بن زید در افغانستان است. یحیی بن زید معاصر با امام صادق(ع)، در قیام علیه بنیامیه در جوزجان (سرپل امروزی) به شهادت رسید؛ در گذشته سرپل بخشی از جوزجان بوده است. بقعه او در فاصله ۱.۵ کلیومتری شهر سرپل در ولایت سرپل افغانستان در جنوب ولایت جوزجان واقع است.
#افغانستان_شناسی
✅ @KHURASANO_SISTAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام جمعه کربلا غوغا کرد ، غوغا کرد غوغا کرد صد بار هم نگاه کنید کمه ، ببینید ، یاد بگیرید و #انتشار بدین
اگر از نمرود بپرسید دشمن شماره یک تو کیست خواهد گفت حضرت ابراهیم
.....
معاویه میگوید امام حسن
یزید میگوید امام حسین
تا بیایید جلوتر
و امروز...
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایران
✅ @KHURASAN
32.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📷 مقبره غریبانه یکی از بزرگترین دانشمندان تاریخ در غزنی
ابوریحان محمد بن احمد بیرونی؛ از دانشمندان بزرگ اسلامی است که در علوم حكمت، نجوم، ریاضیات، انسان شناسی، تاریخ و جغرافیا مقامی ارزنده داشته است. او در سال ۳۶۲ هجری قمری در حوالی خوارزم متولد شده و گفتهاند که از این جهت به بیرونی یعنی خارج از خوارزم معروف شده است. خوارزم در جغرافیای امروزی متعلق به کشور ازبکستان است.
شهید مطهری در سخنی گفتند که ابوریحان بیرونی هنوز مجهول القدر است و بعضی وی را بر ابوعلی سینا بلخی ترجیح میدهند
کتابهای زیادی از این دانشمند در حوزههای مختلف دانش بشری به یادگار مانده است. او در دربار مامون خوارزمشاهی قرب و منزلتی عظیم داشته، چند سال هم در دربار شمس المعالی قابوس بن وشمگیر به سر برده، در حدود سال ۴۰۴ هجری قمری به خوارزم مراجعت کرده است، موقعی که سلطان محمود غزنوی خوارزم را گرفت در صدد قتل او برآمد و به شفاعت درباریان از کشتن وی درگذشت و او را در سال ۴۰۸ هجری با خود به غزنه برد.
ابوریحان بیرونی در سال ۴۴۰ هجری در سن ۷۸ سالگی در غزنی بدرود حیات گفت و در همانجا به خاک سپرده شد.
#افغانستان_شناسی
#حب_بغض
امیرالمؤمنین علی علیه السلام می فرماید:
ولن يجتمع حبنا وحب عدونا في قلب واحد ما جعل الله لرجل من قلبين في جوفه يحب بهذا قوما،ويحب بالآخر أعداءهم
حب ما و حب دشمنان ما در یک قلب جمع نمی شود، خداوند برای انسان دو قلب در بدنش قرار نداده است که با یک قلب قومی را دوست داشته باشد و با قلبی دیگر دشمنان این قوم را دوست داشته باشد
📚الامالی(لالمفید) ،ص233
دهه فاطمیه را به تمام شیعیان و محبان اهل بیت تسلیت عرض مینماییم.
#فاطمیه
#ایام_فاطمیه
✅ @KHURASAN
35.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ سید دوباره گل کاشت
🔹سید هاشم الحیدری امام جمعه کربلا مجاهد زلال و شجاع عراقی بازهم اثبات کرد که دانش آموخته باکفایت و تربیت شده مکتب سلیمانی است.
میدان تبیین قاسم سلیمانی ها لازم دارد
#لبیک_یا_خامنه_ای
#ایران
✅ @KHURASAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 اثرات عجیب خواندن سوره واقعه در شب جمعه
الإمام الصادق عليه السلام :
مَن قَرَأَ في كُلِّ لَيلَةِ جُمُعَةٍ الواقِعَةَ أحَبَّهُ اللّه ُ ، وأحَبَّهُ إلَى النّاسِ أجمَعينَ ، ولَم يَرَ فِي الدُّنيا بُؤسا أبَدا ولا فَقرا ولا فاقَةً ولا آفَةً مِن آفاتِ الدُّنيا ، وكانَ مِن رُفَقاءِ أميرِالمُؤمِنينَ عليه السلام . وهذِهِ السّورَةُ لِأَميرِالمُؤمِنينَ عليه السلام خاصَّةً ، لا يَشرَكُهُ فيها أحَدٌ .
امام صادق عليه السلام :
هركس در هر شب جمعه ، سوره واقعه را بخواند، خداوند ، او را دوست مى دارد و محبوب همه مردمانش مى گرداند، و هرگز در دنيا گرفتار درويشى، فقر، درماندگى و هيچ آفتى از آفات دنيا نخواهد شد و از همراهان امير مؤمنان خواهد بود. اين سوره، ويژه اميرمؤمنان است و كسى در آن ، شريكش نيست.
📚ثواب الأعمال : 144 / 1 عن أبي بصير وراجع مكارم الأخلاق : 2 / 185 / 2493 ، الفقه المنسوب إلى الإمام الرضا عليه السلام : 343 .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 منار جام، جلوهای از تاریخ و هنر
منار جام در مناطق کوهستانی ولایت غور در ۶۲ کیلومتری منطقه «شهرک» در روستای موسوم به «جام»، محلی که رودخانه جام از جنوب به طرف شمال به رودخانه خروشان «هریرود» جریان دارد و در زاویه تلاقی این دو رودخانه قرار دارد.
این منار در سده دوازدهم میلادی ساخته شده و ۶۵ متر ارتفاع دارد و در سال ۲۰۰۲ مرکز حفظ میراث جهانی یونسکو خواستار ثبت این منار در فهرست میراث فرهنگی جهان شد. این بنا بعد از قطب منار در دهلی نو، هندوستان بلندترین مناره خشتی جهان است.
منار کهنسال و تاریخی جام در حال فرسایش است. فرانچسکو بندارین مدیر این مرکز درباره منار جام گفتهاست که این منار، «احتمالاً یکی از سازههای خارقالعاده معماری و کهنسالترین برج آجری باقی مانده در جهان است.»
#افغانستان_شناسی
داستانک صلصال_311221002630.mp3
40.98M
⭕️ داستانک؛ صلصال
داستانک جذاب صلصال روایت شکوه و بزرگی ،میل به جاودانگی و چگونگی سقوط انسانها به زرق و برق و جذابیت هاست که گاه ما را به قعر نابودی میفرستد و گاه بر بلندی کوه میرساند !
تا آخر این پادکست با ما همراه باشید.
نویسنده: جواد خاوری
گوینده: علیرضا هاشمی
#افغانستان
#داستان
#بامیان
✅ @KHURASAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 صلصال و شهمامه
نامهای #صلصال و #شهمامه اشاره به تندیسهای بزرگ مجسمههای بودا که در دل کوه در استان بامیان افغانستان ساخته شده بودند دارد. بنای ایستاده این مجسمههای تاریخی در کنارههای صخرهای هنگام رواج آیین بودایی در افغانستان در دره بامیان کنده کاری شده بودند.
مختصات جغرافیایی مکان این مجسمهها از کابل در حدود ۲۳۰ کیلومتر (۱۴۰ مایل) به طرف شمال غربی بوده است. این دو مجسمه به بلندی ۵۳ متر (صلصال) و ۳۵ متر (شهمامه) در کنار مجموعهای از بناهای تاریخی در این محل برای زمانی طولانی از جاذبههای اصلی گردشگری در افغانستان بودند.
ساخت تندیس کوچکتر در سال ۵۰۷ میلادی و تندیس بزرگتر در سال ۵۵۴ میلادی تکمیل شده است. این دو تندیس، نشاندهنده سبک کهن هنر یونانی و بودایی بوده است که در مناطق آسیای مرکزی به ویژه در افغانستان رواج داشته است.
#افغانستان_شناسی
#گردشگری_افغانستان
✅ @KHURASAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 چاپ دوم کتاب خون شریک روانه بازار شد
کتاب «خون شریک» مستند داستانی از زندگی #شهید مدافع حرم فاطمیون «میرزا مهدی صابری» به تازگی از سوی انتشارات خط مقدم در ۵۵۹ صفحه به چاپ رسیده است.
مریم علیبخشی، نویسنده کتاب معتقد است: «خون شریک» فقط یک زندگینامهی صرف نیست و در خلال زندگی شهید صابری سعی شده به جنگ سوریه هم عمیقتر نگاه بشود و روایتهایی بدون سانسور از جنگ و عملیاتها و… نمایش داده شود.
✅ @KHURASAN
⁉️ چرا فارسی؟
بعضی از دوستان میپرسند، وقتی دری همان فارسیست و فارسی همان دری، چه اشکالی دارد که ما زبان خود را دری بنامیم؟
در پاسخ به این پرسش میتوان چند نکته را برجسته ساخت؛ از جمله اینکه:
۱) منابع تاریخی و ادبی سدههای نخستینِ خراسانِ روزگارِ اسلامی تا قرن دهم هجری، که بیشترِ آنها در جغرافیای #افغانستانِ امروز نوشته شده، همه از نامِ زبان با عنوانِ فارسی یاد کردهاند، نه دری! بنابراین اگر حالا ما زبان خود را «دری» بنامیم پیشینهٔ تاریخیِ هزارسالهٔ خود را مسخ میکنیم.
۲) لفظِ «دری» در متونِ گذشته اگر گاهی بکار رفته، بیشتر بعنوانِ صفت بکار رفته است، نه اسم؛ پس «دری» نه چون یک اسم که بل صفَتَست برای زبانِ ما؛ بنابراین کاربردِ صفت به جای اسم در اکثر موارد درست نمینماید.
۳) تمام آثار و نسخ خطیِ موجودِ زبانِ ما که بیشترِ آنها در موزهها و آرشیوهای کشورهای خارجی مانند: روسیه، هند، پاکستان، ترکیه، مصر و کشورهای اروپایی نگهداری میگردد، همه به نام «آثارِ زبانِ فارسی» شناخته و ثبت شدهاند؛ حالا اگر ما زبانِ خود را «دری» بنامیم، در واقع تعلقِ این آثار را از خود سلب میکنیم و آنها را میبخشیم به کس یا کسانی که زبانِ خود را فارسی مینامند.
۴) در کتابهای تاریخِ زبان و زبانشناسی از پیشینهٔ زبانِ ما با عنوان: «فارسی باستان»، «فارسی میانه» و «فارسی جدید» یاد شده، نه «دری باستان»، «دری میانه» و «دری جدید»؛ خوب حالا اگر ما زبانِ خود را «دری» بنامیم، این لفظ «دری» را در کجای چنین کتابهایی جستوجو کنیم؟ حتی اگر بخواهیم این لفظ (دری) را در بازچاپِ این کتابها بگنجانیم، آیا چنین توانی از لحاظ امکانات و چنین صلاحیتی از منظرِ حقوق داریم؟
۵) از نظرِ آوایی هم که به این دو واژه نگاه کنیم، «فارسی» هم سَنگینتَرَست و هم خوشآواتر؛ بویژه دو مصوتِ بلند و ترکیبِ واج /ر/و/س/ موسیقی خاصی به این لفظ بخشیده است؛ در حالیکه لفظِ «دری» از چنین ویژگیای برخوردار نیست.
۶) با «دری» نامیدنِ زبان، در واقع خودمان را از دیگر فارسیزبانانِ منطقه و جهان جدا میسازیم و این به نفعِ فرهنگ و زبان ما نیست؛ زیرا این کار باعثِ تضعیفِ کلیّتِ زبان میگردد و تعلّقِ خاطر ما را از دیگر همزبانان در #ایران، #تاجیکستان، ازبکستان، هند، چین و سایرِ کشورها دور میسازد.
۷) دُرُستَست که در متونِ نظم و نثرِ گذشته هر دو لفظِ «دری» و «فارسی» بکار رفته است؛ اما اگر کمّیتِ کاربردِ این دو لفظ را با هم مقایسه کنیم، مواردِ کاربردِ «دری» اندک و نادِرَست و گاهی وزن و قافیهٔ شعر، ایجابِ کاربردِ این لفظ را داشته است؛ در حالیکه کاربردِ «فارسی» فراگیر بوده است. در این میان شاعرانِ بزرگی چون مولانا جلالالدین محمد بلخی را داریم که از زبانِ خود به نامِ فارسی یاد کرده و لفظِ دری را اصلاً بکار نبردهاند.
۸) هویتِ خراسان پس از اسلام چنانکه در منابعِ تاریخی و ادبی دیده میشود، یک هویت فارسی- اسلامیست، نه یک هویت دری- اسلامی؛ پس این هویت که از نظر دینی هم برای ما فراوان با ارزشَست، باید بهمین صورت حفظ گردد.
۹) از طرفی، تا حال خودی و بیگانه برای اهالیِ این زبان، فارسیزبان یا فارسیوان میگفتند، اگر قرار باشد که لفظِ «فارسی» به «دری» تغییر کند، باز چه خواهند گفت؟ دریوان! شاید بگویید هرچه میخواهند بگویند. خوب این که نشد دلیل که شما بدونِ هیچ منطقی هی عقبنشینی کنید و دیگران با هیچ و پوچِ خود در موردِ زبان و فرهنگ شما تصمیم بگیرند. چرا باید برای دلخوشیِ دیگران شما قربانی بدهید؟
۱۰) از همه مهمتر اینکه کسانی میتوانند دربارهٔ چیستیِ یک زبان صحبت کنند که با مسایلِ زبانشناسی و تاریخِ زبان و تاریخِ عمومیِ ملتِ صاحبِ آن زبان نه تنها که آشنا باشند، بلکه از عهدهٔ تحلیل و تجزیهٔ این مسایل نیز برآمده بتوانند؛ از این منظر که نگاه کنیم، میبینیم که صاحبانِ رأی و نظر بر نامِ زبان بعنوانِ فارسی تأکید کردهاند، در حالیکه در مقابلِ افرادِ بیسواد و بیدانش و گاه بیفرهنگ که از نعمتِ دانش و تحلیل بیبهرهاند، بر دری نامیدن زبان تأکید میکنند. طبیعتاً صایب آنَست که سخنِ اهلِ علم در این زمینه شنیده شود و از سخنانِ جهال پرهیز گردد.
نویسنده: سید مسعود حسینی
✅ @KHURASAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥شیعه شدن بانوى اهل سنت از کشور انگلیس با فهمیدن نحوه شهادت #حضرت_زهرا سلام الله عليها
او بعد از شیعه شدن گفت: در مورد نحوه شهادت، به من دروغ گفته بودند.
#ایام_فاطمیه
#فاطمیه
✅ @KHURASAN
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ای وطن بار دگر اسم پاکات را خراسان میکنیم
مغز تاریخت دگر بار تازه عنوان میکنیم
✅ @KHURASANO_SISTAN