تفکر-۵
📚🌹🌹🌹📚
۱-بدون تردید، دربارهء بسیاری از اجزای دنیای مادی اطراف ما، مطالعات فراوان انجام شده است.اما غالباً اینها ما را به انسانیت نزدیکتر نکرده، بلکه دربسیاری مواقع، از حیات انسانی دور کرده و نوعی حیات حیوانی را بر آدم ها، حاکم ساخته است. لطفا دربارهء موارد زیر تفکر نمایید:
📚🌹🌹🌹📚
۲-غذا، یک نیاز است نه یک افتخار انسانی. آیا بهتر خوردن، علامت انسان بودن است؟ اگر چنین است،پس گرگ و کفتار و گراز، انسان ترند(!!!)؛ چون گوشت لذیذ آهو را میخورند که عموم انسانها خوابش را هم نمی بینند!!!!
📚🌹🌹🌹📚
۳-پوشاک، یک نیاز است نه یک افتخار انسانی. آیا بهتر پوشیدن، ملاک برتری در انسانیت است؟ اگر چنین است، پس بوفالو(گاو وحشی) و مار و سنجاب و آهو که آدم ها برای تهیه پوست آنها، بسیار پول خرج میکنند، انسان ترند!!!!
📚🌹🌹🌹📚
۴-داشتن ایام فراغت، یک نیاز است نه یک افتخار انسانی. آیا تفریح و خوشگذرانی و ... ملاک برتری در انسانیت است؟ اگر چنین است، پس میمون های بازیگوش و سَمورهای خوشگذران و مگس های میوه-معروف به خوشگذرانی- و... باید انسان تر باشند!!!!
📚🌹🌹🌹📚
۵-داشتن رابطه جنسی، یک نیاز برای تکثیر نسل انسان و رفع نیازهای غریزی است نه یک افتخار انسانی. اگر رابطه جنسی، معیار برتری در انسانیت باشد پس خوک و .... !!!
📚🌹🌹🌹📚
تا همینجا کافی است. تا عمق فاجعه، بیشتر نمایان نشده، بگذریم. برخی افراد بشر، به چنان درجهء پَستی رسیده اند که یادشان رفته انسان باشند!!!! خداوند به صراحت، این باطن حیوانی و تفاوت آن با انسانیت را بیان کرده است.
📚🌹🌹🌹📚
۶-در این آیهء ۱۷۹ سوره اعراف، تفکر کنیم:«وَلَقَدْ ذَرَأْنَا لِجَهَنَّمَ كَثِيرًا مِنَ الْجِنِّ وَالْإِنْسِ لَهُمْ قُلُوبٌ لَا يَفْقَهُونَ بِهَا وَلَهُمْ أَعْيُنٌ لَا يُبْصِرُونَ بِهَا وَلَهُمْ آذَانٌ لَا يَسْمَعُونَ بِهَا أُولَئِكَ كَالْأَنْعَامِ بَلْ هُمْ أَضَلُّ أُولَئِكَ هُمُ الْغَافِلُونَ ترجمه: وحقیقتاً بسیاری از جنّیان و آدمیان را که آفریده ایم متعلق به جهنّم هستند؛برای آنها دلهایی است که با آنها درک حقیقت نمیکنند،و برای آنها دیدههایی است که با آنها بینایی و بصیرت ندارند، و برای آنها گوشهایی است که با آنها شنوای حقیقت نیستند. آنها «مانند چهارپایان» هستند بلکه گمراهتر از آنها هستنند؛ آنها همان مردمی هستند که غافلاند.
📚🌹🌹🌹📚
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۴۵
@kowsar_fatemi1
مبانی عقلی شریعت توحیدی-۲۸
🌴🌴🌹🌴🌴
۱-اصلاح امور، خواستهء عموم افراد است.اما مقصود از این اصلاح چیست؟ به چه چیزی میخواهیم برسیم؟ عقل حکم میکند که ابتدا باید مقصد، مشخص شود.بعد شروع به حرکت کرد. وقتی انسان عاقل، به شناخت هدف این جهان و خودش، رسید، مسیر تا حدودی،برایش روشن میشود. وقتی قلب ما باور دارد که خداوند در تمام هستی، ناظر و حاکم است و دانایی و قدرت او بر همه چیز احاطه دارد، بهترین کار برای رسیدن به کمال و هدف نهاییِ خودمان، پرسیدن از اوست. راه رهایی از این همه آشفتگی در جهان و ظلم ها و بلاها، پرسیدن از خود خداوند است.
🌴🌴🌹🌴🌴
۲-خود خدا میفرماید:«قُلْ إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ»(آل عمران/۳۱):ای پیامبر! به مردم بگو اگر خدا را دوست دارید از من [پیامبر] باید تبعیت بکنید. این دستور، آیهء قرآن است!!!! تنها راه، تبعیت عملی از اهل بیت علیهم السلام است و بس. کارهای«من درآوردی» را کنار بگذاریم
🌴🌴🌹🌴🌴
۳-بنابراین این جمله که« من مطابق دلم عمل میکنم»، ربطی به ایمان ندارد! یعنی این روش، دینداری نیست! بلکه تبعیت از نفس خود است. برخی افراد، نفس خودشان را به جای خدا نشانده اند!!!!! این آیه را ببینید:« (۱) أَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلَٰهَهُ هَوَاهُ أَفَأَنتَ تَكُونُ عَلَيْهِ وَكِيلًا(فرقان/٤٣):آیا دیدی کسی را که هوای نفسش را، معبود خودش قرار داد...!!!!! آیات متعدد دیگری هم این مطلب را گفته اند
🌴🌴🌹🌴🌴
۴- کسانی که ادعا میکنند که امام على عليه السلام را دوست دارند، این جملهء ایشان را ببینند:الشَّريعَةُ صَلاحُ البَرِيَّةِ : شريعت، مايهء اصلاح مردمان است(غرر الحكم/۶۹۸). راه زندگی سالم، تبعیت از شریعت توحیدی است که اهل بیت علیهم السلام بیان کرده اند. اگر درست نشده، معلوم میشود که به شریعت الهی، عمل نکرده ایم؛ یا نگذاشته اند یا به اسم شریعت، طبق خواستهء نفس خودمان عمل کرده ایم!!!
🌴🌴🌹🌴🌴
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۴۶
@kowsar_fatemi1
سلوک توحیدی با زیارت عاشوراء- ۷۱
❤️❤️❤️
سی و دومین نکته دربارهء «تقاضای ثبات قدم صادقانه» در زیارت عاشوراء:
🌿🌿🌿
۱-یکی از قوانین قطعی الهی برای ثابت قدم بودن با اهل بیت علیهم السلام، پاک بودن است.به آیهء ۷۹ سوره واقعه دقت کنید:«لايَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ»:فقط پاکان با او تماس پیدا میکنند!!! طبق تصریح پیامبر اسلام-صلوات الله علیه و آله-اهل بیت(علیهم السلام) و حضرت اباعبدالله-صلوات الله علیه- همتراز و عِدل قرآن هستند.بدون پاکی، به هیچکدام، دسترسی نیست.
🌹🌹🌹
۲-پاک بودن،ابعاد مختلف دارد: رفتار و عمل پاک ، اخلاق و خصوصیات پاک، درآمد حلال و پاک، و قلب پاک. البته هرکدام از ابعاد هم، مصادیق متعددی دارد.اگر عمر و توفیقی بود، ان شاءالله عرض میشود تا مشتاقان سیدالشهداء-روحی فداه- راه را بشناسند و فریب کلاهبرداران متظاهر به دین را نخورند!!!
✅✅✅
۳-یکی از ابعاد پاک بودن، درآمد حلال است. کسی که حرامخوار است، تمام ساعات شبانه روز را هم-اگر بر فرض محال-در داخل صحن سیدالشهداء (روحی فداه) باشد،یا ماهها راهپیمایی کند، نسبتی باآن حضرت ندارد!!! علاوه بر حرامخواری های مشهور، چند نمونه از حرامخواری و شبهه خواری، عرض میشود تا حواس ها جمع شود:
🌹🌹🌹
الف-فروشنده یا تعمیرکاری که مال معیوب یا ناقص را بعنوان سالم و کامل تحویل داده
ب-صاحب کالایی که با احتکار یا دروغ یا هرکارنامشروعی، مردم را در مضیقه گذارده
ج-کارمندی که کارش را صحیح انجام نداده یا از کارش زده و کم گذاشته
د-معلم و استاد و سخنرانی که تدریس و سخنرانی اش را کامل و مفید، انجام نداده
ه-دانشجو و طلبه ای که شهریه و تسهیلات دانشجویی و طلبگی گرفته ولی درس نخوانده
و-مدیر و مسئولی که بدون صلاحیت، در جایگاهی، قرار داشته و درآمدها داشته
ز-مدیر و مسئولی که در وظایف خود کوتاهی کرده
ح-فردی که با تخلفات از مقررات شرعی و قانونی، اموالی را برای خود یا دیگران جمع کرده
ط-شخصی که با ارائهء خدمات حرام به فاسدان و حرامخواران، برای خودش، درآمد تحصیل کرده
و مانند اینها....
✅✅✅
۴-سفارش اکید و بسیار دقیق مربیان الهی اینست که هرگز پای این سفره ها ننشینیم، زیرا بر اثر این خوراک و تصرفات حرام، ما هم -العیاذ بالله- آلوده و ناپاک خواهیم شد و با اهل بیت و حضرت سیدالشهداءعلیهم السلام، ثابت قدم نخواهیم بود. کسانی که آلودهء حرامخواری شده اند راه درازی را باید بروند تا پاک شوند و لیاقت ثابت قدم ماندن با اهل بیت علیهم السلام را پیدا کنند. فریب کلاهبرداری های دینی را نخوریم!!!
🌹🌹🌹
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۴۷
@kowsar_fatemi1
همنشینی- ۱۰
🌸👥🌸👥🌸
🍀🍀🍀🍀🍀
۱-انسان از قوای مختلف جسمی و فیزیکی و روحی و متافیزیکی برخوردار است. هریک از قوا هم می تواند دارای مراتب بسیار زیادی باشد.پس مراتب انسانها بسیار با یکدیگر، متفاوت است. علاوه بر اینها، شرایط شخصی، خانوادگی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی، اقتصادی، علمی، روحی، و معنوی هر شخص ، مقداری از این تواناییهایش را به فعلیت می رساند.پس باز هم تفاوت انسانها عمیق تر میگردد. و البته بخش قابل توجهی از این شخصیت انسان، با انتخاب های خودش شکل می گیرد؛ انتخاب هایی که شاید حتی نتواند تصور کند که چقدر در روح و شخصیت او تأثیرگذار است. و این هم عامل بسیار مؤثر دیگری در شکل گیری شخصیت انسان است. با توجه به این قابلیتها و عوامل ، هیچ دو انسانی نیستند که در تمام خصائص و مراتب، یکسان باشند. هر انسانی، باتوجه به این عوامل، در نقطهء خاصی از هستی، قرار گرفته است!!!
🌸👥🌸👥🌸
🍀🍀🍀🍀🍀
۲- علم روانشناسی تجربی جدید نیز بسیار تازه کار و مبتدی و البته محدود به دنیای مادی انسان است و اساساً بیش از آنکه «روان»شناسی باشد، «رفتار»شناسی است. اما اولیاء الهی -به واسطهء علم لدنّی- از ناحیهء خداوند، نکات بسیاری را فرموده اند که دانشمندان علوم جدید، به تازگی، نسبت به بخش اندکی از آنها-و البته در قالب تجربی و مادی-به شناخت رسیده و بخشهای بسیار زیاد دیگری از معارف اهل بیت علیهم السلام را هم از طریق ترجمهء فراوان کتب اسلامی، به زبانهای خودشان، به مراکز علمی خود منتقل کرده اند.
🌸👥🌸👥🌸
🍀🍀🍀🍀🍀
۳-در زمینهء انسانشناسی، پیامبر مکرّم اسلام(صلى الله علیه وآله و سلّم) در حدیث معروفى مى فرماید:«المَرءُ عَلى دينِ خَليلِهِ؛فَليَنظُر أحَدُكُم مَن يُخالِلُ)کتاب الأمالي/ شیخ طوسي/ص۵۱۸/ح۱۱۳۵): آدمی بر دين (روش) دوست خود است. پس هر يك از شما بايد بنگرد كه با چه كسى، دوستى مى کند .
🌸👥🌸👥🌸
🍀🍀🍀🍀🍀
۴- یکی از مهمترین علتهایی که افراد را به سوی کفر و بی دینی یا بی اخلاقی یا وطن فروشی یا جاسوسی یا سستی وکاهلی در اجرای شریعت خدای بزرگ، سوق میدهد، همین همنشینی هاست.این قاعده دربارهء افراد عادی و باسواد و بیسواد و کارمند و کاسب و باریش و بی ریش و حتی صاحب منصبان و مسئولان بسیار عالیرتبه، صادق است
🌸👥🌸👥🌸
🍀🍀🍀🍀🍀
به قول سعدی که از پیامبر اسلام(صلوات علیه و آله) آموخته است: تو اول بگو با کیان زیستی / پس[من] آنگه بگویم که تو کیستی؟
🌸👥🌸👥🌸
🍀🍀🍀🍀🍀
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۴۸
@kowsar_fatemi1
تفکر- ۶
📚🌺🌺🌺📚
۱-بی تردید،مراکز علمی امروزین، در زمینهء زندگی مادی، تلاش فراوان کرده اند. اما یک پرسش همچنان باقی است: « انسان بودن» چه عناصری، دارد؟ نه از نظر معرفتی و نه از جهت انسانشناسی، هیچکدام از پول، ثروت، شهرت، پُست و مقام، خوراک و پوشاک، «اجزای انسانیت» نیستند؛ هرچند «برخی از آنها» برای زندگی سالم، موردنیاز هستند. «بنزین» برای حرکت اتومبیل، لازم است؛ اما «بنزین»، همان اتومبیل نیست.
📚🌺🌺🌺📚
۲-در دنیای مادی امروزین غرب، یکی از پایه های زندگیشان، « Utilitarianism»، یعنی «منفعت گرایی مادی» است. « جِرِمی بنتام»انگلیسی یکی از کسانی است که «منفعت گرایی» را نوعی «لذت جویی روانی» میداند. با این توصیف، معلوم نمیشود که فرق انسان و حیوان-که هر دو از خوردن و شهوترانی لذت میبرند- چیست؟ فاحشه ها و دزدان و شارلاتان ها و... که از ثروت و شهرت و خوراکیهای خاص و لباسهای گرانقیمت خود، لذت میبرند، چه تفاوتی با صاحبان فضیلتهای انسانی دارند؟
📚🌺🌺🌺📚
۳-برخی هم اخیراً با لباس دین، میگویند که حق تعالی، شهوترانی و لذتجویی مادی را مطلوب دانسته است!!! گویی این « دنیاخواهانِ متظاهر و از دین بیخبر»، حتی یکبار آیات قرآن و روایات را ندیده اند!!!
📚🌺🌺🌺📚
۴-در این آیه فکر کنیم:«مَن كَانَ يُرِيدُ حَرْثَ الْآخِرَةِ نَزِدْ لَهُ فِي حَرْثِهِ وَمَن كَانَ يُرِيدُ حَرْثَ الدُّنْيَا نُؤْتِهِ مِنْهَا وَمَا لَهُ فِي الْآخِرَةِ مِن نَّصِيبٍ»(سوره شوری/ ۲۰) :ﻛﺴﻲ ﻛﻪ «کاشتن برای ﺁﺧﺮﺕ» ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ ، بر «کاشت او» ﻣﻰ ﺍﻓﺰﺍﻳﻴﻢ ﻭ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ «کاشتن برای ﺩﻧﻴﺎ» ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺍﻫﺪ، «ﺍﻧﺪﻛﻲ ﺍﺯ ﺁﻥ» ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻭ ﻣﻰ ﺩﻫﻴﻢ ،درحالیکه برای ﺍﻭ، ﺩﺭ ﺁﺧﺮﺕ ﻫﻴﭻ ﺑﻬﺮﻩ ﻭ ﻧﺼﻴﺒﻲ ﻧﻴﺴﺖ!!!!!!
📚🌺🌺🌺📚
۵-امیرالمومنین، امام علی(علیه السلام)هم می فرماید: «نَبِّه بِالتفکرِ قَلبَک»: با تفکر، قلب خود را هشیار ساز!!! بدون تفکر قلبی، از انسانیت، خارج میشویم!!!!
📚🌺🌺🌺📚
مجموعه فایلهای کوثر-۳۴۹
@kowsar_fatemi1
سلوک توحیدی با زیارت عاشوراء- ۷۲
🌺🌺🌺
سی و سومین(۳۳) نکته دربارهء «تقاضای ثبات قدم صادقانه» در زیارت عاشوراء:
🌺🌺🌺
۱-کسانی که از ادامهء راه با حضرت سیدالشهداء-روحی فداه- بازماندند، از کُرات دیگر نیامده بودند و شاخ و دُم هم نداشتند. اتفاقا نماز میخواندند و عبادات ظاهری را انجام میدادند اما به شدت ، آلوده بودند. نماز خواندن یک واجب قطعی الهی است؛ اما این نقطهء شروع است نه پایان!!! پس فریب ظواهر را نخورید!!!
🌺🌺🌺
۲-همانطور که عرض شد، محال است که آلودگان به دنیا بتوانند «صادقانه ثابت قدم» بمانند: یکی از ابعاد مطرح در آیهء ۷۹سوره واقعه، همین است:«لايَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ»: فقط پاکان با او تماس پیدا میکنند!!! البته این آیه، ابعاد دیگری هم دارد.
🌺🌺🌺
۳-اما علاوه بر پاکی و طهارت مالی-که در فایل پیشین، عرض شد- باید روح انسانها هم، از نفس پرستی و دنیاخواهی و علاقه به امور دنیوی، پاک باشد تا در مسیر سیدالشهداء -صلوات الله علیه- ثابت قدم باشند. با شهرت طلبی و ریاست طلبی و پول دوستی و خودخواهی و مَنیّت و امثال این آلودگیها، نمیشود ثابت قدم ماند.اگر خود را پاکیزه نکنیم میشویم مانند برخی که چند شب محرّم می آیند و بعد هم مثل کف روی آب، محو میشوند!!!! دیگر نیستند!!!
🌺🌺🌺
۴-حق تعالی میفرماید:«فَإِن لَّمْ يَسْتَجِيبُوا لَكَ فَاعْلَمْ أَنَّمَا يَتَّبِعُونَ أَهْوَاءَهُمْ؛ وَمَنْ أَضَلُّ مِمَّنِ اتَّبَعَ هَوَاهُ بِغَيْرِ هُدًى مِّنَ اللَّهِ؛ إِنَّ اللَّهَ لَا يَهْدِي الْقَوْمَ الظَّالِمِينَ(سوره قصص/ ۵۰): «پس اگر اين سخن تو را نپذيرند، بدان كه آنان فقط از هوسهاى خود پيروى می كنند! و آيا از آن كسى كه از هواى نفس خويش پیروی كرده، بی آنکه هيچ هدايت الهى را پذيرفته باشند، كسى گمراهتر پيدا میشود؟ مسلما خداوند قوم ستمکار را هدايت نمیكند»
🌺🌺🌺
۵-در روايات متعدد- از باب ذکر مصداقِ اَتَمِّ این آیهء شریف- آمده که مراد، كسانى است كه امام و رهبر الهى را نپذيرفته و تنها خودشان را معیار میدانند. خداوند -بسیار دقیق- هوای نفس پرستی را مقابل تبعیت از ولیّ خدا قرارداده است!!! این دوتا با هم جمع نمیشوند! مانند برخورد ظالمانه ای که با حضرت رقیه بنت الحسین- صلوات الله علیهما- انجام شد!!! حواسمان جمع باشد!
🌺🌺🌺
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۵۰
@kowsar_fatemi1
معرفت شمار خطبه پیامبر اسلام(ص) در غدیر خم- ۱۰
❤️❤️❤️❤️❤️
بخشی دیگر از خطبه پیامبر اسلام در روز غدیر خم در سال دهم هجری
۱- مَعاشِرَالنّاسِ اِنَّما أَکْمَلَ الله عَزَّوَجَلَّ دینَکُمْ بِإِمامَتِهِ. فَمَنْ لَمْ یَأْتَمَّ بِهِ وَبِمَنْ یَقُومُ مَقامَهُ مِنْ وُلْدی مِنْ صُلْبِهِ إِلی یَوْمِ الْقِیامَةِ وَالْعَرْضِ عَلَی الله عَزَّوَجَلَّ فَأُولئِکَ الَّذینَ حَبِطَتْ أَعْمالُهُمْ (فِی الدُّنْیا وَالْآخِرَةِ) وَ فِی النّارِهُمْ خالِدُونَ، (لایُخَفَّفُ عَنْهُمُ الْعَذابُ وَلاهُمْ یُنْظَرون
🌴🌴🌴🌴🌴
ترجمه: ای مردمان! خداوند عزّوجلّ، دین شما را «فقط با امامت علی» تکمیل فرمود.پس هرکس که به او و کسانیکه جانشینان او خواهند بود – که «از فرزندان من» و «از نسل او» هستند- تا برپایی رستاخیز و عرضهء [اعمال] بر خدا، اقتدا نکند، تمام اعمال آنها (در دنیا و آخرت) تباه میشود و جاودانه در آتش دوزخ خواهند بود، به گونه ی که نه عذابشان کاسته میشود و نه برایشان فرصتی[دیگر] خواهد بود.
❤️❤️❤️❤️❤️
۲- مَعاشِرَ النّاسِ، إِنَّ إِبْلیسَ أَخْرَجَ آدَمَ مِنَ الْجَنَّةِ بِالْحَسَدِ، فَلاتَحْسُدُوهُ فَتَحْبِطَ أَعْمالُکُمْ وَتَزِلَّ أَقْدامُکُمْ، فَإِنَّ آدَمَ أُهْبِطَ إِلَی الْأَرضِ بِخَطیئَةٍ واحِدَةٍ، وَهُوَ صَفْوَةُالله عَزَّوَجَلَّ، وَکَیْفَ بِکُمْ وَأَنْتُمْ أَنْتُمْ وَ مِنْکُمْ أَعْداءُالله . أَلا وَ إِنَّهُ لایُبْغِضُ عَلِیّاً إِلاّشَقِی، وَ لایُوالی عَلِیّاً إِلاَّ تَقِی، وَ لایُؤْمِنُ بِهِ إِلاّ مُؤْمِنٌ مُخْلِص
🌴🌴🌴🌴🌴
ترجمه: ای گروههای مردم! مطمئنّاً شیطانِ، آدم را بوسیلهء حسادت، از بهشت راند. مبادا شما به علی، حسادت بورزید؛ [اگرحسادت بورزید] اعمالتان نابود و گام هایتان[در دنیا و آخرت] لغزان خواهدشد. مسلّماً آدم به خاطر یک خطیئه، به زمین هبوط کرد درحالیکه برگزیدهء خدای عزّوجلّ بود. پس شما چگونه خواهید بود درحالیکه شما،چنین هستید که هستید و دشمنان خدا از میان شمایند!!!
آگاه باشید! احدی با علی ستیز نمیکند مگر آنکه شقیّ و بدبخت باشد. و کسی ولایت او را نمی پذیرد مگر پرهیزگار است. و کسی به او ایمان نمی آورد مگر اینکه مؤمن مخلص است
❤️❤️❤️❤️❤️
۳-بنابراین:
الف- هرکس ادعا دارد که بهتر از امیرالمؤمنین(ع)-که دین با او کامل شده- می فهمد، مسلمان نیست
ب-دینداری توحیدی، فقط با اقتدای کامل در عمل، به علی(ع)، قابل تصور است نه با ادعا و حرف ، یا نصفه و نیمه!!!
ج-به تصریح پیامبر(ص)،امام زمان(عج) فقط از نسل علی(ع)است
د-کسیکه ولایت علی(ع) را نپذیرفته، هرگز رستگار نمیشود و اعمال او-هرچه و هر قدر هم که باشد- تباه است
ه-به تصریح پیامبراسلام(ص)، کسی میتواند بگوید تحت ولایت علی(ع) است که باتقوا و بااخلاص باشد نه فاسد و حرامخوار و ریاکار و ریاست طلب و پول پرست!!!
حقایق توحیدی را ، درست بیاموزیم!
🌴🌴🌴🌴🌴
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۵۱
@kowsar_fatemi1
مبانی عقلی شریعت توحیدی-۲۹
🍀🍀🍀🍀❤️
۱-اگر موحّد باشیم چه طور میشود؟ شما میگویید خدای احد و واحد را قبول دارم. در سورهء توحید ودر نماز هم بارها می خوانی:«و لم یکن له کفوا احد»،یعنی هیچ نظیر و همتایی ندارد.یعنی آگاهی او نسبت تمام مسائل همین دنیا، نظیر ندارد. یعنی شفقت و دلسوزی او نسبت به ما انسانها، نظیر ندارد. یعنی برنامه ریزی خدا برای تکامل ما انسانها، نظیر ندارد. یعنی اطلاع او از مسیر پیش روی ما، نظیر ندارد. اما برخی مدعیانِ دینداری، سخن انسانها را - در عمل- بر سخن حق تعالی ترجیح می دهند!!! این تناقض ها -برای خود فرد- چطور قابل جمع است؟ با کدام توحید سازگار است؟
🍀🍀🍀🍀❤️
۲-شاید تصور شود که این تناقض های رفتاری،روش یک بی دین است!!! اما این فرد،گاهی زیارت می رود واز خیلی ها هم تند تر میرود!!! خُب، باید ازاو پرسید که کجا میروی؟آن امامی را که زیارت میکنی چه کسی امام کرده؟ سیدالشهداء-روحی فداه-را چه کسی به آن مقام رسانده؟ امیرالمومنین صلوات الله علیه را چه کسی به این جایگاه رسانده؟ مگر غیراز این است که خداوند اراده کرده تا این اولیاء، در مسیر هدایت بشر قرار بگیرند؟
🍀🍀🍀🍀❤️
۳-آیا میشود که موحّد باشیم و ادعایمان هم آسمان هفتم را سوراخ کرده باشد، بعد مدعی باشیم که هرکس به هر چیزی که خودش رسیده،همان درست است؟!!! این تناقض ها با هم جمع نمیشوند. اینها عقلانی و منطقی نیست. حق تعالی می فرماید:« و مَن یَبتَغِ غَیر الاسلامِ دیناً فَلَن یُقبَلَ مِنهُ و هُو فِی الآخرةِ مِنَ الخاسِرین»(آل عمران/۸۵):هر کس غیر از اسلام، دینی بخواهد، هرگز از او پذیرفته نمیشود و در آخرت از زیانکاران است. اگر کسی بگوید که شریعت و برنامه الهی برای زندگی را قبول ندارم،پس چطور خدا را قبول دارد؟!!! به اقتضای حکم عقل، باید بسیار اورژانسی، برای رفع این بیماری اش، کاری کرد!!! و الا دیر میشود!!!
🍀🍀🍀🍀❤️
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۵۲
@kowsar_fatemi1
سلوک توحیدی با زیارت عاشوراء- ۷۳
❤️❤️❤️
سی و چهارمین(۳۴) نکته دربارهء «تقاضای ثبات قدم صادقانه» در زیارت عاشوراء:
۱-عرض شد که برای« ثابت قدم ماندن صادقانه»، به تصریح آیهء ۷۹سوره واقعه:«لايَمَسُّهُ إِلَّا الْمُطَهَّرُونَ»:(فقط پاکان با او تماس پیدا میکنند)، طهارت لازم است.یکی دیگر از ابعاد طهارت، برای زندگی توحیدی و تبعیت از اهل بیت-علیهم السلام-، پاکی قلب است
🌿🌿🌿
۲- گاهی سخنان برخی افراد، دربارهء دنیا، باعث فریب مؤمنان و بی ثباتی آنان میشود؛ در حالی که قلب آن گویندگان، آکنده از دشمنی با حقایق توحیدی است: «وَمِنَ النَّاسِ مَن يُعْجِبُكَ قَوْلُهُ فِي الْحَيَاةِ الدُّنْيَا وَيُشْهِدُ اللَّهَ عَلَىٰ مَا فِي قَلْبِهِ وَهُوَ أَلَدُّ الْخِصَامِ»: ﻭبرخیﺍﺯ ﻣﺮﺩم، ﻛﺴﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﮔﻔﺘﺎﺭﺵ ﺩﺭبارهء ﺯﻧﺪﮔﻲ ﺩﻧﻴﺎ، ﺗﻮ ﺭﺍ ﺧﻮﺵ میﺁﻳﺪ، ﻭ[ ﺑﺮﺍﻱ ﺍﻳﻨﻜﻪ ﻭﺍﻧﻤﻮﺩ ﻛﻨﺪ ﻛﻪ ﺯﺑﺎﻧﺶ ﺑﺎ ﺩﻟﺶ ﻳﻜﻲ ﺍﺳﺖ ] ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺁﻧﭽﻪ ﺩﺭ ﺩﻝ ﺩﺍﺭﺩ ﺷﺎﻫﺪ ﻣﻰ ﮔﻴﺮﺩ، ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ او ﺳﺮﺳﺨﺖ ﺗﺮﻳﻦ ﺩﺷﻤﻨﺎﻥ ﺍﺳﺖ .(بقره/٢٠٤). زبانشان -بظاهر-همراه است اما –قلباً- از بدترین دشمنان خدا و اهل بیت-علیهم السلام- هستند
❤️❤️❤️
۳-گاهی تزلزل و بی ثباتی در مسیر اهل بیت-صلوات الله علیهم- ناشی از بیماری قلبی خود شخص است.خدا میفرماید کسی که حقی را انکار یا پنهان میکند قلب او مشکل دارد: « .... وَلَا تَكْتُمُوا الشَّهَادَةَ وَمَن يَكْتُمْهَا فَإِنَّهُ آثِمٌ قَلْبُهُ وَاللَّهُ بِمَا تَعْمَلُونَ عَلِيمٌ: ﻭ [ ﺷﻤﺎ ﺍﻱ ﺷﺎﻫﺪﺍﻥ]، ﺷﻬﺎﺩﺕ ﺭﺍ ﭘﻨﻬﺎﻥ ﻧﻜﻨﻴﺪ ﻭ ﻫﺮ ﻛﻪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﭘﻨﻬﺎﻥ ﻛﻨﺪ ، ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺩل او ﮔﻨﺎﻫﻜﺎﺭ ﺍﺳﺖ ; ﻭ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺁﻧﭽﻪ ﺍﻧﺠﺎم ﻣﻰ ﺩﻫﻴﺪ ﺩﺍﻧﺎﺳﺖ .(بقره/ ٢٨٣)
❤️❤️❤️
۴-خداوند، از روی لطف و رحمتش، خودش هم محافظت از قلب ما را برعهده دارد تا دچار انحراف و لرزش قدم ها، نشویم، البته اگر خودمان هم بخواهیم و برخلاف آن، حرکت نکنیم: «.يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ: ﺍﻱ کسانیکه ﺍﻳﻤﺎﻥ آورده اید! ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ ﻭ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮﺵ، ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺩﻋﻮﺕ ﻣﻰ ﻛﻨﻨﺪ ﺑﻪ ﺣﻘﺎﻳﻘﻲ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺣﻴﺎﺕ ﻣﻰ ﺑﺨﺸﺪ ،به آنها پاسخ مثبت دهید ، ﻭ ﺑﺪﺍﻧﻴﺪ ﻛﻪ ﺧﺪﺍ [برای جلوگیری از اشتباه گرفتن حق و باطل]، ﻣﻴﺎﻥ ﺁﺩﻣﻰ ﻭ ﺩﻟﺶ ﺣﺎﻳﻞ ﻭ ﻣﺎﻧﻊ ﻣﻰ ﺷﻮﺩ ﻭ ﻣﺴﻠﻤﺎً ﻫﻤﻪ ﺷﻤﺎ ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﺍﻭ ﮔﺮﺩ ﺁﻭﺭده ﺧﻮﺍﻫﻴﺪ ﺷﺪ .(سوره انفال/ ٢٤)
❤️❤️❤️
اگر عملِ مان اشتباه و ناپاک بود، لااقل قلب خود را پاک و متوجهِ خدا و اهل بیت(ع) نگهداریم تا امیدی به برطرف کردن انحرافات رفتاری، باقی بماند.
🍀🍀🍀
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۵۳
@kowsar_fatemi1
همنشینی- ۱۱
🌺👥🌴👥🌺
۱-عامل های مختلفی در شکل گیری روح و روان و شخصیت ما مؤثرند: تعدد قوای روحی و نفسی در انسان، تفاوتهای خانوادگی، ویژگیهای ژنتیکی شخصی، محیط های رشد و پرورش انسان . اما یکی از مهمترین عوامل ارادی، انتخاب های بسیار زیادی است که افراد –در طول زندگی خود- انجام میدهند: انتخاب همسر،انتخاب غذای حلال، انتخاب استاد و مربی، انتخاب شغل و حرفه، انتخاب محل سکونت، انتخاب رفیق و .... این انتخابها تأثیرات قطعی -والبته گاهی پنهانی- روی ما دارند. هرچند آثار این عوامل، یکسان نیستتند.
🌺👥🌴👥🌺
۲-با این تعداد عوامل مؤثر، شناختن هر فرد ، کار بسیار دشواری است. «آلکسیس کارل» زیستشناس فرانسوی, برندهٔ جایزه نوبل فیزیولوژی و پزشکی، کتابی دربارهء فلسفهٔ زندگانی- در آمریکا- منتشر کرد به نام «انسان، موجود ناشناخته». آخرین فصل این کتاب، دربارهء«احیای انسانیت» است؛ اما روش او «بهسازی نژادیِ» است!!!! که همان برتری نژادی و نژادپرستی است!!!!! در واقع، او از درک بسیاری از ابعاد فرامادی انسانی، عاجز مانده و به تغییر فیزیکی ژنتیک انسان، روی آورده!!!
🌺👥🌴👥🌺
۳-قطعاً علم بهترین راه براى شناخت شخصیت انسان پیچیده و ناشناخته است؛اما مشکلِ این گروه از اشخاص اینست که توهّم کرده اند که علم، فقط بُعد مادی دارد و خود را از علوم فرامادی-مانند وحی و شهود- محروم کرده اند. یکی از مهمترین روشهای شناخت انسان،ارزیابی همنشینان مورد انتخاب اوست. این روش، هم در شناخت و هم در درمان انسان، مؤثر و کارساز است. ازمیان آنان که دانشهای قطعی و دقیق دارند، امیرمؤمنان حضرت على علیه السلام در این باره، میفرماید:فَمَنِ اشْتَبَهَ عَلَیْکُمْ أَمْرُهُ وَلَمْ تَعْرِفُوا دِینَهُ فَانْظُرُوا إِلَى خُلَطَائِهِ فَإِنْ کَانُوا أَهْلَ دِینِ اللهِ فَهُوَ عَلَى دِینِ اللهِ وَإِنْ کَانُوا عَلَى غَیْرِ دِینِ اللهِ فَلاَ حَظَّ لَهُ مِنْ دِینِ اللَّه; اگر حالِ کسى بر شما، مشتبه شد و دین او[که روش زندگی اوست] را نشناختید به همنشینان او نگاه کنید; اگر اهل دین الهى باشند او هم بر دین خداست و اگر بر غیر دین الهى باشند او نیز بهره اى از دین ندارد».
🌺👥🌴👥🌺
با این حساب، در انتخابهای خود، بویژه انتخاب استاد و مربی و همسر و رفیق و همنشین، بایستی بسیار دقیق بود و بدون تعارف!!!
🌺👥🌴👥🌺
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۵۴
@kowsar_fatemi1
تفکر- ۷
🍀📚🌹📚🍀
۱-برخی اشخاص، تلاش دارند که –به دروغ- خود را اهل فکر و روشنفکر نشان دهند.این در حالی است که آنان «فقط منافع و لذتهای مادی و شهوانی» را ملاک زندگی، میدانند -نه انسانیت را. درواقع، آنها امور غیرانسانی را، نشانهء برتری انسان ها بر یکدیگر خیال کرده اند!!!!!!! درحال حاضر،بهترین پوشاک، از پوست حیوانات است و بهترین خوراک هم از گوشت حیوانات است. پس اینها امور انسانی نیستند!!! و علت برتری یک انسان هم به حساب نمی آیند.
🍀📚🌹📚🍀
۲-این گروه اجازه هم نمیدهند که انسانها به فراتر از امور حیوانی،به چیز دیگری بیندیشند و سعی دارند دیگران را از توجه به امور انسانی، دور کنند!!!!! اساساً تفکر انسانی ندارند و غرق در غریزه های غیرانسانی هستند
🍀📚🌹📚🍀
۳-این گروه با همین فکر، مرتّباً جامعه را مورد بمباران خواسته های مادی و شهوانی قرار میدهند تا خودشان به منفعت ، ثروت ، شهرت ، ریاست و شهوت بیشتری برسند و کار و بار دنیایشان بچرخد!!! آنان از اساس، با تفکر انسانی مشکل دارند!!!!!!
🍀📚🌹📚🍀
۴-اما آیا «انسان بودن» یعنی داشتن این ابزارها و ظرفیتهای مادی؟ یعنی اگر کسی این امکانات مادی را نداشت «انسان» نیست؟!!! خوراک و پوشاک، برای زنده بودن مورد نیازهستند اما انسانیت، به معنای بیشتر داشتن ظرفیتهای حیوانی نیست!!! انسان اساساً متعلق به عالم بالاست: «وَيَسْأَلُونَكَ عَنِ الرُّوحِ قُلِ الرُّوحُ مِنْ أَمْرِ رَبِّي وَمَا أُوتِيتُم مِّنَ الْعِلْمِ إِلَّا قَلِيلًا(إسراء/٨٥):[ای پیامبر]از تو دربارهء روح[انسان] پرسش میکنند.بگو که روح از [عالم] امر پروردگارم است درحالیکه از دانش آن، جز اندکی، به شما داده نشده است.
🍀📚🌹📚🍀
۵-برهمین اساس،علاوه بر نمازو روزه که از واجبات قطعی برای هر مسلمانی هستند، امام رضا-روحی فداه-میفرماید:«ليسَ العِبادَةُ كثرَةَ الصلاةِ و الصومِ، إنّما العِبادَةُ التَّفكُّرُ في أمرِ اللّه عزّ و جلّ»:عبادت، به کثرت نماز و روزه نيست،بلكه عبادت، تفکر در كار خدای صاحب عزت و جلال است(کتاب كافي/ج۲/ص۵۵).
. پس برای عبودیت و رسیدن به کمال انسانیت، همان نماز و روزه هم بایستی با تفکر همراه باشد.
🍀📚🌹📚🍀
مجموعه فایلهای کوثر-۳۵۵
@kowsar_fatemi1
سلوک توحیدی با زیارت عاشوراء- ۷۴
❤️❤️❤️
سی و پنجمین(۳۵) نکته دربارهء «تقاضای ثبات قدم صادقانه» در زیارت عاشوراء:
۱-ممکن است کسی از جهت بینش توحیدی، ناقص باشد یا ازجهت تربیت الهی، مربی نداشته و ضعیف باشد. چنین فردی از عوامل شیطانی خارج از خودش، بسیار تأثیرپذیر است.
🍀🍀🍀
۲-فردی با اوصافی که ذکر شد، احتمالاً دچار تزلزل فکری و انحراف عملی از راه درست سیدالشهداء-روحی فداه- میشود.از نظر فقهی-در شرایط خاصی- او ممکن است بتواند توبه کند و با رحمت خدا،از مجازات رهاشود.اما «مجازات نشدن بخاطر رفتار منحرف»، یک چیز است و «انحراف قلبی و اخلاقی» چیز دیگری است. این انحراف، بین او و سیدالشهداء-صلوات الله علیه- فاصله می اندازد. کسی که دنبال تأمین خواسته های نفسانی خودش است، هرقدر بیشتر تلاش میکند، بیشتر از راه سیدالشهداء-علیه السلام-دور میشود. به تصریح آیات قرآن -که در فایلهای قبلی ذکر شد-هر ادعایی غیر از این، برای توجیه «نفس پرستی و خودخواهی» است!!!!
❤️❤️❤️
۳-این شخص، چنانچه قلب او سالم مانده و به خدای واحد، وابسته و بااعتماد باقی بماند، امیداست که به مسیر اهل بیت-علیهم السلام- برگردد. اما اگر قلب او هم – مانند رفتار ظاهری اش- دور از توحید، و وابسته به غیر از شریعت الهی شده باشد، و دل او به پول و شهرت و ریاست و خواسته های شخصی و شهوت و امثال اینها، گره خورده و از مسیر توحیدی، رویگردان شده باشد، مشمول رحمت الهی نخواهد شد: «مَن كَفَرَ بِاللَّهِ مِن بَعْدِ إِيمَانِهِ إِلَّا مَنْ أُكْرِهَ وَقَلْبُهُ مُطْمَئِنٌّ بِالْإِيمَانِ وَلَٰكِن مَّن شَرَحَ بِالْكُفْرِ صَدْرًا فَعَلَيْهِمْ غَضَبٌ مِّنَ اللَّهِ وَلَهُمْ عَذَابٌ عَظِيمٌ: ﻫﺮ ﻛﺲ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻧﺶ ﺑﻪ ﺧﺪﺍ ﻛﺎﻓﺮ ﺷﻮﺩ [ ﺑﻪ ﻋﺬﺍﺏ ﺧﺪﺍ ﮔﺮﻓﺘﺎﺭ ﺁﻳﺪ ] ; ﻣﮕﺮ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﺑﻪ ﻛﻔﺮ ﻣﺠﺒﻮﺭ ﺷﺪﻩ [ ﺍﻣّﺎ ] ﺩﻟﺶ ﻣﻄﻤﺌﻦ ﺑﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺍﺳﺖ ، ﻭﻟﻲ ﺁﻧﺎﻥ ﻛﻪ ﺳﻴﻨﻪ را ﺑﺮﺍﻱ ﭘﺬﻳﺮﻓﺘﻦ ﻛﻔﺮ، ﮔﺸﺎﺩﻩ ﺍﻧﺪ ، ﺧﺸﻤﻰ ﺳﺨﺖ ﺍﺯ ﺳﻮﻱ ﺧﺪﺍ ﺑﺮ ﺁﻧﺎﻥ ﺍﺳﺖ ﻭ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﻋﺬﺍﺑﻲ ﺑﺰﺭﮒ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ .(سوره نحل/ ١٠٦)
🍀🍀🍀
🌹🌹🌹
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۵۶
@kowsar_fatemi1
سلوک توحیدی با زیارت عاشوراء- ۷۵
🌸🌸🌸
سی و ششمین(۳۶) نکته دربارهء «تقاضای ثبات قدم صادقانه» در زیارت عاشوراء:
🌴🌴🌴
۱-اصلا مقصود از «قدم صادقانه» در این دعای زیارت عاشوراء چیست؟ «قدم»، ریشهء واژهء تقدّم است. قدم، چیزی است که با آن، سبقت و پیشی میگیرند. اما این سبقت گرفتن از خود است نه از دیگری.یعنی چه؟ یعنی شخص، مبتلا به تأخیر و سستی نباشد و الا مرگ فرامیرسد واز مقامات، محروم میماند.
🌸🌸🌸
۲-خداوند میفرماید:«أَكَانَ لِلنَّاسِ عَجَبًا أَنْ أَوْحَيْنَا إِلَىٰ رَجُلٍ مِّنْهُمْ أَنْ أَنذِرِ النَّاسَ وَبَشِّرِ الَّذِينَ آمَنُوا أَنَّ لَهُمْ قَدَمَ صِدْقٍ عِندَ رَبِّهِمْ...»:ﺁﻳﺎ ﺑﺮﺍﻱ ﻣﺮﺩم ﺷﮕﻔﺖ ﺁﻭﺭ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺑﺮ ﻣﺮﺩﻱ ﺍﺯ ﺧﻮﺩﺷﺎﻥ ﻭﺣﻲ ﻓﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ ﻛﻪ ﻣﺮﺩم ﺭﺍ[ ﺍﺯ ﻋﺎﻗﺒﺖ ﻛﻔﺮو ﮔﻨﺎﻩ] ﺑﻴﻢ ﺩﻩ، ﻭﺑﻪ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻧﺪ ﻣﮋﺩﻩ ﺩﻩ ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺭﺍ ﻧﺰﺩ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺷﺎﻥ، قدمی ﻧﻴﻚ ﺍﺳﺖ... (سورهء یونس/٢). دربارهء این «قدم راست»، در منابع روایی و تفسیری، معانی مختلفی ذکر شده:ثواب، شفاعت، مقام ومنزلت، و عمل صالح.
🌴🌴🌴
۳-در تفسیر المیزان، آن را به معنای « مقام و منزلت صادق» دانسته(ج ۱۰/ص۸) و به آین آیه استناد شده:« فِي مَقْعَدِ صِدْقٍ عِندَ مَلِيكٍ مُّقْتَدِرٍ(قمر/٥٥).ترجمه:مؤمنان،نزد مالک بااقتدارِ آسمانهاوزمین،جایگاهی صادق دارند. یعنی مؤمنان،چنانچه ایمان صادق داشته باشند، این ایمان صادق،موجب قرب و منزلت و جایگاه، نزد خدا میگردد و چون در ایمانشان، صدق دارند،آن مقام ومنزلت هم صادق و راست است.لذا مؤمن اگر «عمل مادی و معنوی» انجام دهد که این عمل، «قدم صادقانه»باشد، به «منزلتی صادق»، نزد خدا می رسد.
🌸🌸🌸
۴-اکنون این پرسش مطرح است که آیا هر قدمی در مسیر کربلا، قدم صادقانه است؟ کدام قدم ها، در راه کربلا و سیدالشهداء-روحی فداه- قدم های صادق است؟ ان شاءالله در فایل بعد، از زبان خود حضرت(صلوات الله علیه)، مصداق های «قدم صادقانه» بیان میشود.
🌴🌴🌴
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۵۷
@kowsar_fatemi1