همنشینی- ۱۲
👥🌷🍃🌷👥
۱-در کتاب غررالحکم، این فرمایش از امیر المومنین سلام الله علیه آمده است که:«جالس العلماء تسعد»: با صاحبان علم، همنشین باش تا سعادتمند شوی. یکی از مهمترین و مؤثرترین عوامل در شکلگیری شخصیت انسان، همنشین های او هستند.
👥🌷🍃🌷👥
۲-عاقبت بخیری و سعادتمندی،با حرّافی و ادّعا و ریاکاری نیست.یک واقعیتی است که بایستی هرکس به دنبال تحقق آن در روح خودش باشد. به قول معروف، با حلوا حلوا گفتن، دهان شیرین نمیشود
👥🌷🍃🌷👥
۳-درصورتی میتوانی به هدف والایی دست یابی که آن را درست و دقیق بشناسی. شخص نادان اصلاً نمیداند که دنبال چه چیزی است؟! عقل حکم میکند که فقط از سعادتمندان دانا، میتوان راه را پرسید.والّا هزار راه برای بدبختی وجود دارد
👥🌷🍃🌷👥
۴- کاسه و بشقاب و لوازم مادی درست کردن و سایر کارهای مشابه،صرفاً یک نیاز در امور دنیایی هستند اما اینها سعادتمندی نیستند. پس هرکسی که بلد باشد بهترین کاسه و بشقاب های مادی و دنیایی را درست کند، «عالم به راههای سعادتمندی» محسوب نمیشود
👥🌷🍃🌷👥
۵-خود خدا فرموده که نشانهء این «عالمان به راههای سعادتمندی» چیست:« ... إِنَّمَا يَخْشَى اللَّهَ مِنْ عِبَادِهِ الْعُلَمَاءُ إِنَّ اللَّهَ عَزِيزٌ غَفُورٌ: ... ﺍﺯمیان ﺑﻨﺪﮔﺎﻥ ﺧﺪﺍ، «ﻓﻘﻂ عالمان» ﺍﺯ ﺍﻭ خَشیَت(خداترسی) دارند؛ ﻳﻘﻴﻨﺎً ﺧﺪا ﺷﻜﺴﺖ ﻧﺎﭘﺬﻳﺮ ﻭ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺁﻣﺮﺯﻧﺪﻩ ﺍﺳﺖ(سورهء فاطر/٢٨). پس اگر کسی چندین مدرک حوزوی یا دانشگاهی دارد اما این ویژگیِ توحیدی را ندارد، صلاحیتِ لازم، جهت همنشینیِ سعادت آمیز را ندارد.
👥🌷🍃🌷👥
۶-امیر متقیان حضرت علی-روحی فداه- بارها فرمود که قبل از اینکه مرا از دست بدهید، راههای سعادت را از من بپرسید چون من به راههای آسمان، آگاهتر از راههای زمینی هستم!
آیا برخی مدّعیان شیعه گری، همنشینی با علی را از دست نداده اند؟؟؟!!! نشانه ها در برخی افراد، خبر از چیز دیگری میدهند!!! تو اول بگو با کیان، زیستی؟/پس آنگه بگویم که تو کیستی؟
👥🌷🍃🌷👥
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۶۴
@kowsar_fatemi1
حق مال برعهدهء انسان- ۵۱
🌷🌷🌴🌴🌴
الف-در فایلهای قبلی« حق مال برعهدهء انسان» گفته شد که مسلمانان از نظر تصرفات مالی شان، هفت گروه هستند: برخی مدعی اند که مسلمانند اما اصلا به تکالیف مالی که خداوند فرموده، ایمان نیاورده اند!!! گروه بعدی، کسانی اند که تکالیف مالی توحیدی را باور دارند اما در عمل، هر نوع مال حرامی را تحصیل و جمع میکنند!!! گروه سوم مسلمان هایی هستند که به تکالیف الهی مالی ایمان دارند و سعی می کنند درآمد حرام نداشته باشند اما مال حلالی را که بدست آورده اند، در راه حرام مصرف میکنند!!! یا حرامخوری میکنند!!! در فایلهای گذشته، ۱۷ توصیف-با استناد دقیق به معارف توحیدی- دربارهء آنان بیان شد که متأسفانه مدتها فاصله افتاد.این معارف از نیازهای بسیار ضروری امروز جامعه است.
🌷🌷🌴🌴🌴
ب- اوصاف ۱۷ گانه ای که تاکنون برای این گروه شمرده شده:
۱-اهل اسراف هستند
۲-اهل تبذیر و بریز وبپاش های ناصحیح هستند
۳-مفسد اقتصادی مصرفی هستند مثل مفسدان اقتصادی درآمدی
۴-مبتلا بی فرهنگی مالی هستند
۵- اُفت انسانیت دارند
🌷🌷🌴🌴🌴
۶-در موارد حرام و غلط هزینه میکنند
۷- اینها از عوامل اصلی محروم سازی در جامعه هستند
۸-مبتلا سوء مصرف هستند
۹-از قدردانی و سپاسگزاری محروم میشوند
۱۰-تشکر از آنان هم ،تشکر دروغ و ریاکاری و چاپلوسی است
🌷🌷🌴🌴🌴
۱۱-«خیر»ی در اموالشان نمی بینند، اما شرّ اموالشان، دامنگیر آنها میشود
۱۲-مورد خشم و بغض خداوند هستند
۱۳-آنچه را که مایهء قوام بخشی به انسانیت خودشان است را از دست می دهند
۱۴-برخی از آنها از نظر روانی،دچار بیماریِ«توهّم زهد» میشوند
۱۵-بعضی از آنها درمیان مردم – ریاکارانه- از ترک دنیا دَم میزنند !!!
۱۶-نسبت به نیاز مردم آبرومند اما دست تنگ، بی تفاوت میشوند
۱۷-به علت حرامخوری، خبیث و پلید و ناپاک میشوند
ادامه دارد....
🌷🌷🌴🌴🌴
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۶۵
@kowsar_fatemi1
سلوک توحیدی با زیارت عاشوراء- ۷۸
🌸🌸🌸
نکتهء چهلم(۴۰) دربارهء «تقاضای ثبات قدم صادقانه» در زیارت عاشوراء:
۱-خود حضرت اباعبدالله الحسین-صلوات الله علیه- چهارمین قدم صادقانه را ، قدم برداشتن برای «بر پایی امر به معروف و نهی از منکر» معرفی کرده اند:
🍀🍀🍀
۲- بعد از هلاکت معاویه، هنگامی که والی مدینه، حضرت سید الشهداء (ع) را به بیعت با یزید فراخواند، حضرت به شدت، آن را مردود شمرد و شبانگاه به سوی قبر پیامبر (ص) رفت و در نیایش با خداوند، چنین عرض کرد:
«اللّهُمَّ هذا قَبْرُ نَبیِّکَ محمد(ص) و أنَا ابْنُ بِنْتِ نَبیِّکَ و قَدْ حَضَرَنیِ من الأَمرِ ما قَد عَلِمْتَ، اللهم إِنی أحِبُّ المعروف و أنْکِرُ المُنْکِرَ؛(بحارالانوار، ج۴۴، ص۳۲۸.
خداوندا! این قبر پیامبر تو محمد (ص) است و من هم فرزند دختر اویم. و از واقعه ای که برای من پیش آمده، تو آگاه هستی. خداوندا! من معروف را دوست دارم و از منکر بیزارم»
🌸🌸🌸
۳- ایشان در وصیتنامهء خود، خطاب به برادرشان محمد حنفیه، تصریح می فرمایند: «أرِیدُ أَن آمُرَ بالمعروفِ و أنهی عن المنکر)فتوح ابن اعثم، ج۵، ص۲۱؛ بحارالانوار، ج۴۴، ص۳۲۹( من میخواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم.». درواقع، این عبارات حضرت(ع)، یکی از صریحترین جملات امام (ع) برای بیان انگیزهء قیامشان است.
🍀🍀🍀
۴- بنابراین، طبق فرمایش صریح سیدالشهداء(روحی فداه):
الف- در مسیر توحیدی، درخصوص مسائل عمومی جامعه و مسائل علنی افراد، « به من چه» و « به تو چه» نداریم!
ب-عدم رعایت امر به معروف و نهی از منکر، ابتدا خود فردِ ترک کنندهء این وظیفه را در معرض بیماریهای اخلاقی-روانی دیگران، قرار میدهد و خودش را بیمار و مبتلا می کند.
ج-پس از آن، این بیماریهای اخلاقی-روانی، به سایر افراد جامعه هم سرایت میکند و چه بسا عموم افراد جامعه را درگیر کند، مثل بیماریهای واگیردار جسمی!!! عقل حکم میکند که جلوی سرایت این بیماری ها گرفته شود. امر به معروف و نهی از منکر ، احکامی صد در صد منطبق با عقل و برای حمایت از دنیا و برزخ و آخرت خود و دیگر عزیزانمان است.
ادامه دارد...
🌸🌸🌸
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۶۶
@kowsar_fatemi1
مبانی عقلی شریعت توحیدی-۳۱
✅✅❤️✅✅
۱- همه جای دنیا، انسانهای عاقل، عقلشان بر عملکردشان حاکم است و به دنبال فراگیری راههای صحیح و دانشهای لازم،برای زندگی سالم هستند.درواقع، رفتن به دنبال علم و اهل علم، از امور فطری انسانهاست.
✅✅❤️✅✅
۲- هر عاقلی میفهمد که ادارهء این دنیا به علم نیاز دارد و اهل علم در هزاران رشته تحصیل میکنند تا هرکدام، فقط اندکی از هزاران باب دانش را بدست بیاورند( و ما اوُتیتُم مِنَ العِلم الّا قلیلاً : سورهء اسراء/۸۵) بطوری که دانشمندان ستاره شناس میگویند که ماده تاریک یا انرژی تاریک ، حدود ۸۵ درصد جهان را تشکیل میدهد و تمام آنچه را که اطلاع داریم- یعنی میلیاردها کهکشان در جهان- فقط حدود ۱۵ درصد از جهان را تشکیل میدهند!!!!!!!
✅✅❤️✅✅
۳- امیرالمومنین علیه السلام می فرماید:« العالم حدیقة سیاجها(سیاحها) الشَّريعَةُ ، و الشَّريعَةُ سُلطانٌ تَجِبُ لَهُ الطاعَةُ ِ :جهان، باغى است كه ديوار[محافظ]ش، شريعت است؛ و شريعت، شهريارى است كه فرمانبرداريش واجب است. یعنی شریعت توحیدی، لایهء حفاظتی است؛ در این عالم، کجاها می شود رفت و کجاها نمیشود، چه تصرفاتی میتوان کرد و چه تصرفاتی نمیشود. کارهایی که به مصلحت شماست که انجام بدهی و کارهایی که نباید انجام بدهی. صاحبِ شریعت توحیدی، از همه خبر دارد. تبیین این شریعت به دو طریق انجام شده تا تکمیل کنندهء یکدیگر باشند: قرآن و اهل بیت علیهم السلام.
✅✅❤️✅✅
۴-آیا این چیز بدی است که کسی از همان اول، ما را روشن کند تا عمر و سرمایه مان را نسوزانیم؟ الآن اگر کسی به این در و آن در بزند و پولی به دست نیاورد میگوید عمرم تلف شد!!! حالا اگر حق تعالی، یک راهنما برای ما گذاشت تا جان و عمرمان نسوزد و هدر نرود و مال و آخرتمان هم تلف نشود نباید سپاسگزار باشیم؟ اگر در جاده، تابلو زده شده یا پلیس ایستاده تا مسافران را متوجه خطرات کند،این چیز بدی است؟ آدم عاقل، با راهنما دعوا نمیکند بلکه به حرفش گوش میکند.حضرت علی علیه السلام هم میفرماید که عمل کردن به حرف شریعت، عقلاً واجب و لازم است: والعصر. اِنَّ الانسان لَفی خُسر الّا الّذین آمنوا و عملوا الصالحات: فقط و فقط و فقط کسانی خسارت نخواهند دید که ایمان و عمل صالح داشته باشند
✅✅❤️✅✅
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۶۷
@kowsar_fatemi1
تفکر- ۱۰
🌺📚🍀📚🌺
۱-در اطراف ما،انسانهایی هستند با روح بسیار شریف و نفْس پاک؛ اما ما ممکن است آنها را نشناسیم. خداوند، خطاب به این شریفترین نفوس انسانی- با مراتب بسیار بالا در نزد خداوند-میفرماید:«يَا أَيَّتُهَا النَّفْسُ الْمُطْمَئِنَّةُ ، ارْجِعِي إِلَىٰ رَبِّكِ رَاضِيَةً مَّرْضِيَّةً ، فَادْخُلِي فِي عِبَادِي ، وَادْخُلِي جَنَّتِي: ﺍﻱ ﺟﺎﻥِ ﺍﻃﻤﻴﻨﺎﻥ [و آرام] ﻳﺎﻓﺘﻪ! ﺑﻪ ﺳﻮﻱ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭﺕ ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺍﺯ ﺍﻭ ﺧﺸﻨﻮﺩ هستی ﻭ ﺍﻭ ﻫﻢ ﺍﺯ ﺗﻮ ﺧﺸﻨﻮﺩ ﺍﺳﺖ،ﺑﺎﺯ ﮔﺮﺩ. ﭘﺲ ﺩﺭﻣﻴﺎﻥ ﺑﻨﺪﮔﺎﻧﻢ ﺩﺭﺁﻱ ﻭ ﺩﺭ ﺑﻬﺸﺘﻢ ﻭﺍﺭﺩ ﺷﻮ(سوره فجر/۲۷تا٣٠). این گروه، بسیار کمیاب هستند؛«صاحبان نفْسْ های مؤمنِ مُوَحِّد».
🌺📚🍀📚🌺
۲-در مقابل، ارواح خبیث و پلیدی با ظاهر انسانی هستند که نفْس آنها، انباشته از رذیلت ها و خصوصیات پَست است و چه بسا به لحاظ پَستی، به درجه ای رسیده اند که رفیق گرمابه و گلستانِ خود ابلیس هستند!!!! اینان معدن تاریکی، و هوای خفه کنندهء انسانیتِ شریف هستند و بوی حیوانیتِ آنها از چند فرسخی، قابل استشمام است. این گروه، نمونه های فراوانی در کافران و مشرکان و حتی منافقان متظاهر به اسلام دارد.
🌺📚🍀📚🌺
۳-و اما گروه سوم، افرادی هستند با نفْسْ هایی متوسط، و در میان دو گروه بالا؛ که مراتب مختلفی نسبت به یکدیگر دارند . این مراتب مختلف را ، فضیلت ها و رذیله های نفْسانیِ آنها تعیین میکنند. بسته به اینکه ابعاد الهی و نورانی در آنها غلبه کند یا افکار شیطانی، وضعیت متفاوت و متغیّری دارند.این گروه، اکثر مسلمانان را دربرمی گیرد و درجات و مراتب آنها قابل احصاء و شمارش نیست!
🌺📚🍀📚🌺
۴-در افراد خبیث، افکار و خطورات نفْسانیِ شیطانی، موج می زند. از روشنایی و نورانیت الهی بهره ای ندارند. مرتّباً افکار شرّ در سرِ آنهاست. خط دهندهء به آنان، وسوسه های شیطان است. امور خیر از آنان صادر نمیشود. در برابرِ خیرخواهی ها، کَر و کور هستند و دل های ایشان، تأثیری نمیپذیرد
🌺📚🍀📚🌺
۵-اما انسان شدن و انسان ماندن، دست خودمان است.حضرت امیرالمومنین-روحی فداه-می فرماید:«التفكُّرُ يَدعُو إلَى البِرِّ و العَمَلِ بهِ»: انديشيدن، به نيكى و عمل به آن فرا مى خواند(الكافي/شيخ كليني/ج ٢/ص ٥٥).دانش تجربی هم اثبات کرده که باید بجای هیجان های تباه کننده، دربارهء فضیلت ها و صفات مناسبِ انسانیت، بیندیشیم تا به سمت آنها گرایش پیدا کنیم. اگر برعکس این عمل کنید، دیگر خودکرده را تدبیر نیست!!!
🌺📚🍀📚🌺
مجموعه فایلهای کوثر-۳۶۸
@kowsar_fatemi1
حق مال برعهدهء انسان-۵۲
🌸🌸🌿🌿🌿
هجدهمین وصف مسلمانانی که مال حلال را بطور نامشروع،مصرف میکنند
۱-کسب مال حلال،از نخستین قدم ها، به سوی کمالات انسانی است. برخی به سبب ناآگاهی،تصور میکنند حالا که مال حلال به دست آورده اند،دیگر مصرف آن،ضابطه ندارد!!! در حالیکه این تصرفات مالی باید در جهت کمالِ بینهایت، باشد.یعنی مصرفهای ما، باید حتماً به کاملتر شدن فضیلت های انسان،منجر شود؛نه آنکه –خدای ناکرده-یک قدم بسوی حیوانیت باشد. مصرف کردن مال حلال بدون آداب انسانی، شایستهء مقام انسان نیست.اما برخی افراد،« فاقد آداب انسانی در مصرف اموال هستند».یعنی بجای اینکه آنها بر دارایی حلال، سوار باشند، اموال بر آنها سوار است!!!!
🌸🌸🌿🌿🌿
۲-در این سخن خدا کاملاً دقت نمایید:« يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا تَدْخُلُوا بُيُوتَ النَّبِيِّ إِلَّا أَن يُؤْذَنَ لَكُمْ إِلَىٰ طَعَامٍ غَيْرَ نَاظِرِينَ إِنَاهُ وَلَٰكِنْ إِذَا دُعِيتُمْ فَادْخُلُوا فَإِذَا طَعِمْتُمْ فَانتَشِرُوا وَلَا مُسْتَأْنِسِينَ لِحَدِيثٍ إِنَّ ذَٰلِكُمْ كَانَ يُؤْذِي النَّبِيَّ فَيَسْتَحْيِي مِنكُمْ وَاللَّهُ لَا يَسْتَحْيِي مِنَ الْحَقِّ وَإِذَا سَأَلْتُمُوهُنَّ مَتَاعًا فَاسْأَلُوهُنَّ مِن وَرَاءِ حِجَابٍ ذَٰلِكُمْ أَطْهَرُ لِقُلُوبِكُمْ وَقُلُوبِهِنَّ وَمَا كَانَ لَكُمْ أَن تُؤْذُوا رَسُولَ اللَّهِ وَلَا أَن تَنكِحُوا أَزْوَاجَهُ مِن بَعْدِهِ أَبَدًا إِنَّ ذَٰلِكُمْ كَانَ عِندَ اللَّهِ عَظِيمًا(سورهء احزاب/۵۳)
🌸🌸🌿🌿🌿
ترجمه: ﺍﻱ ﻣﺆﻣﻨﺎﻥ ! ﺑﻪ ﺧﺎﻧﻪ ﻫﺎﻱ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ-ﺟﺰ ﺁﻧگاه که ﺑﺮﺍﻱ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﻏﺬﺍﻳﻲ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺍﺟﺎﺯﻩ ﺩﻫﻨﺪ- ﻭﺍﺭﺩ ﻧﺸﻮﻳﺪ ، ﭼﺸﻢ ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ ﻓﺮﺍ ﺭﺳﻴﺪﻥ ﻭﻗﺖ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺁﻥ ﻫﻢ ﻧﺒﺎﺷﻴﺪ [ ﻛﻪ مکرراً با بی ادبی، ﺁﻭﺭﺩﻧ غذا ﺭﺍ مطالبه کنید]؛ﻭﻟﻲ ﻫﻨﮕﺎﻣﻰ ﻛﻪ ﺩﻋﻮﺕ ﺷﺪﻳﺪ ﻭﺍﺭﺩ ﺷﻮﻳﺪ،ﻭ ﭼﻮﻥ ﻏﺬﺍ ﺧﻮﺭﺩﻳﺪ ﻭ ﺑﻲ ﺁﻧﻜﻪ[ﭘﺲ ﺍﺯ ﺻﺮﻑ ﻏﺬا]ﺳﺮﮔﺮم ﺳﺨﻦ ﮔﺮﺩﻳﺪ،ﭘﺮﺍﻛﻨﺪﻩ ﺷﻮﻳﺪ؛ﺍﻳﻦ[ﻛﺎﺭ ﻛﻪ ﺑﻨﺸﻴﻨﻴﺪ ﻭ ﺳﺮﮔﺮم ﺳﺨﻦ ﮔﺮﺩﻳﺪ] ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺭﺍ ﺁﺯﺍﺭ ﻣﻰﺩﻫﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺣﻴﺎ ﻣﻰﻛﻨﺪ[ﻛﻪ ﺑﻴﺮﻭﻧﺘﺎﻥ ﻛﻨﺪ].و ﺧﺪﺍ ﺍﺯ [بیان]ﺣﻖ،ﺣﻴﺎ ﻧﻤﻰﻛﻨﺪ.ﻭﺯﻣﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺍﺯ ﻫﻤﺴﺮﺍﻧﺶ، کالایی را ﺧﻮﺍﺳﺘﻴﺪ،ﺍﺯ ﭘﺸﺖ ﭘﺮﺩﻩ ﻭ ﺣﺠﺎﺑ، ﺍﺯ ﺁﻧﺎﻥ درخواست کنید،ﻛﻪ ﺍﻳﻦ ﺑﺮﺍﻱ ﻗﻠﺐ ﺷﻤﺎ ﻭ ﻗﻠﺐ ﻫﺎﻱ ﺁﻧﺎﻥ ﭘﺎﻛﻴﺰﻩ ﺗﺮ ﺍﺳﺖ. ﻭ برایﺷﻤﺎ ﺟﺎﻳﺰ ﻧیست ﻛﻪ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺧﺪﺍ ﺭﺍ ﺁﺯﺍﺭ ﺩﻫﻴﺪ . ﻭ ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﻫﺮﮔﺰ ﺟﺎﻳﺰ ﻧﻴﺴﺖ ﻛﻪ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﻭ ﺑﺎ ﻫﻤﺴﺮﺍﻧﺶ ﺍﺯﺩﻭﺍﺝ ﻛﻨﻴﺪ؛ﻛﻪ ﺍﻳﻦ[ﻛﺎﺭ]ﻧﺰﺩ ﺧﺪﺍ ﺑﺰﺭﮒ ﺍﺳﺖ
🌸🌸🌿🌿🌿
۳-آیهء بالا، روشن است.مصرف پاکترین خوراک هم،باید با روش جایز وحلال باشد. با ولایت تکوینی ای که حق تعالی به چهارده معصوم-علیهم السلام-عطا کرده، پاک ترین رزق ها نزد ایشان است.اما مصرف این اموال هم نباید به شیوهء حرام باشد.ما به این دنیا آمده ایم تا قابلیتهای انسانی مان، فعلیت پیدا کنند.«انسان ماندن» زحمت دارد.
🌸🌸🌿🌿🌿
از خدا جوییم توفیق ادب / بیادب محروم گشت از لطف رب / بیادب تنها نه خود را داشت بد / بلکه آتش در همه آفاق زد( شعر از مثنوی معنوی)
🌸🌸🌿🌿🌿
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۶۹
@kowsar_fatemi1
همنشینی- ۱۳
✅👥🌹👥✅
۱-اشخاص باتجربه دقیقاً میدانند که اگر دو شیء را درکنار هم قرار دهید، یکی میتوانید باعث فاسد شدن یا معطّر شدنِ دیگری شود.با این اوصاف، چرا همنشین بودن با سعادتمندانِ صاحب معرفت، از نان شب هم،برای هر انسانی،واجبتر است؟چرا امیر المومنین سلام الله علیه تأکید کرده که: «جالِسِ العلماء، تَسعَد»؟یعنی همنشینی با دانایان، مقدمهء سعادتمندی است.
✅👥🌹👥✅
۲-«سعادت و شقاوت»، دو معنای متضاد دارند:«خوشی و خیر» درمقابل «نحسی و نکبت». سعادتمند کسی است که به کمال مطلوبش برسد. بهتر خوردن وبهترپوشیدن و بیشتر شهوترانی کردن و داشتن ریاست و قدرت بالاتر، از خصوصیات مشترکِ حیاتِ حیوانی و محدود به دنیای مادی تا زمان مرگ، هستند.این کارها تاجایی خیر هستند که جلوی رسیدن به کمال انسان را نگیرند.اما چه کسانی در مقابل این امور، خود را نمی بازند؟
✅👥🌹👥✅
۳-سعادت انسان یعنی رسیدن به کمال حقیقی نه خیالی و توهّمی!!! توهّمات ذهنی، واقعیت خارجی ندارند. اما کمال حقیقی،پیشرفت عینیِ انسان بسوی «خیر مطلق» و داراشدن فضیلتهاست.«خیر مطلق»، مقصد نهایی همهء موجودات عالم است؛و قابلیت این کمال حقیقی، در من و شما قرارداده شده.
✅👥🌹👥✅
۴-این سعادتمندی، یک موضوع ارادی و اختیاری است.یعنی خودت باید آن را بخواهی و پای آن بایستی. مانند هر هدف ارادی، سعادتمندی هم با رفتارهای خاص اختیاری،بدست می آید:«إِنَّا هَدَيْنَاهُ السَّبِيلَ إِمَّا شَاكِرًا وَإِمَّا كَفُورًا :ﻣﺎ ﺭﺍﻩ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺍﻭ[انسان]ﻧﺸﺎﻥ ﺩﺍﺩﻳﻢ؛ﻳﺎ ﺳﭙﺎﺱﮔﺰﺍﺭ ﺧﻮﺍﻫﺪ ﺑﻮﺩ ﻳﺎ ﻧﺎﺳﭙﺎﺱ(سوره انسان/٣).
✅👥🌹👥✅
۵-خدای رحیم، واکنشهای مردم به هدایتها را بیان کرده:« وَلَقَدْ صَرَّفْنَا لِلنَّاسِ فِي هَٰذَا الْقُرْآنِ مِن كُلِّ مَثَلٍ؛ فَأَبَىٰ أَكْثَرُ النَّاسِ إِلَّا كُفُورًا(سورهء إِسراء/٨٩): ﻭ یقیناً ﺩﺭ ﺍﻳﻦ ﻗﺮﺁﻥ،ﺑﺮﺍﻱ[ﻫﺪﺍﻳﺖ]ﻣﺮﺩم،ﺍﺯ ﻫﺮ نمونه،ﺑﻴﺎﻥ ﻛﺮﺩﻳﻢ،ﻭﻟﻲ ﺑﻴﺸﺘﺮ ﻣﺮﺩم ﺟﺰ ﺍﻧﻜﺎﺭ ﻭﻛﻔﺮﺍﻥِ[ﺁﻥ ﻧﻌﻤﺖ ﻋﻈﻴﻢ]، ﻧﺨﻮﺍﺳﺘﻨﺪ.پس هرانسانی ببیند که چه همنشینی را انتخاب میکند؛صاحب معرفتانِ پاک یا آلوده های جاهل را؟؟؟!!! این انتخابها، نشانه هایی هستند از مقدمات سعادت یا شقاوت فرد!!!
✅👥🌹👥✅
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۷۰
@kowsar_fatemi1
سلوک توحیدی با زیارت عاشوراء- ۷۹
🌺🌺🌺
ادامهء نکتهء چهلم(۴۰) دربارهء «تقاضای ثبات قدم صادقانه» در زیارت عاشوراء:
✅✅✅
۱-حضرت اباعبدالله-صلوات الله علیه- در ادامهء تبیین چهارمین قدم صادقانه- یعنی قدم برداشتن برای «بر پایی امر به معروف و نهی از منکر» در خطبهای دیگر که ظاهراً در منا بیان شده، میفرماید:
«فَبَدَأَ اللهُ بالأمرِ بالمعروفِ و النَّهیِ عن المنکرِ فریضةً منه لِعِلْمِهِ بأَنّها إذا أُدّیَتْ و أُقِیمَتْ استقامتٍ الفرائِضُ کُلُّها هَیَّنُها و صَعْبُها و ذلک أنَّ الأمرَ بالمعروف و النَّهی عن المنکر دعاءٌ إلی الإسلام مع رَدِّ المظالِم و مُخالَفَةِ الظالم و قِسْمَةِ الْفَیْیءِ و الغنائم و أخْذِ الصدقاتِ من مواضِعها وَ وضْعِها فی حَقِّها(فرهنگ جامع سخنان امام حسین، ص۳۰۹)
🌺🌺🌺
ترجمه: خداوند با امر به معروف و نهی از منکر -به عنوان تکلیف واجبی از سوی خود-آغاز کرده است؛ زیرا خداوند میداند که اگر این دو فریضه، ادا و اقامه شوند، همهء فرایض،[اعم ]از آسان و دشوار، بدرستی اقامه میشوند و این، از آن رو است که امر به معروف و نهی از منکر، دعوت به اسلام هستند که توأم و همراه میباشند با [چند چیز:] ردّ مظالم، مخالفت با ظالم، تقسیم بیت المال و غنایم، گرفتن زکات ها از محل هایشان، و مصرف کردنشان در مواردی است که حقِ آنهاست.»
✅✅✅
۲- بنابراین، طبق بیانات صریح سیدالشهداء(روحی فداه) در این فایل و در فایل قبلیِ «سلوک توحیدی با زیارت عاشوراء»:
الف- در جامعهء سالم، دو رفتار«امر به معروف» و «نهی از منکر»، از طرفی،مقدمهء تحقق خیرها و خوبیها و فضیلتها هستند و از طرف دیگر، مقدمهء پاکسازی خباثتها و پلیدیها و ناپاکیها از جامعه وافرادند؛درغیر اینصورت،کوتاهی کنندگان هم، در توسعهء آلودگیها، مورد سوال هستند.
🌺🌺🌺
ب- بسیاری از اشخاص هستند که ادعا دارند که سیدالشهداء –روحی فداه- را دوست دارند.اگر واقعاً چنین است، دوستدار و عاشق حضرت(ع)- به تبعیت از خود حضرت- امر به معروف و نهی از منکر می کند.والّا این ادعا،صرفاً لاف زدن است!!!
ادامه دارد...
✅✅✅
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۷۱
@kowsar_fatemi1
مبانی عقلی شریعت توحیدی-۳۲
🌳🌳🌹🌳🌳
۱-عوامل بسیاری درسلامتی وسعادتمندی، نقش دارند.برای نمونه:جنین انسان، در هنگام شکل گیری، اطلاعات ژنتیکی خود را در ۲۳کرموزوم از مادر و ۲۳کروموزوم از پدر دریافت میکند.اگر کودکی، فقط یک کروموزم بیشتر،از والدین خود دریافت کند-یعنی بجای ۴۶ کروموزوم، ۴۷ کروموزوم بگیرد-همین امر سبب میشود که رشد کودک از نظر جسمانی و عقلانی تأخیر داشته باشد. نام این بیماری ژنتیکی،«سندروم داون» است.این بیماری درمان خاصی ندارد ولی امکان تشخیص این بیماری در دوران جنینی وجود دارد.
🌳🌳🌹🌳🌳
۲-کم و زیاد شدنِ یک عدد کروموزوم، این همه آثار دارد،آن هم برای تمام عمر!!! پس اینکه خیال شود که رفتار ما، اخلاق ما، تصرفات مالیِ ما،خورد و خوراک ما،در سلامت روحی-روانی ما تأثیرگذار نیست،قطعاً ساده لوحی و برخلاف عقل وتجربه است. تشخیص معیارهای سلامتی روحی و سعادتمندی، شرط اول است.سپس، عمل به آنهاست.
🌳🌳🌹🌳🌳
۳-صاحب شریعت -که دانای مطلق به تمام امورست-با بیش از ۶ هزار آیهءقرآن، ما را آگاه کرده. باورهای درست و نادرست،علتهای رستگاری یا تباهی، انواع خُصوصیّات انسانی وحیوانی،و احکام عملی،در قرآن بیان شده.حدود ۵۰۰ آیه-با کم و زیاد-حکم رفتارها را به ما یاد داده است.اهل بیت علیهم السلام هم جزئیات این معارف و احکام را تکمیل کرده اند.درباره پاکی ها و پاک کننده ها،پرستشهای کامل کنندهء انسان، روابط اقتصادی، مسئولیتهای افراد، راههای مالی و غیرمالی برای جبران خسارتها، و شیوه های جلوگیری از خسارتهای مالی و بدنی و روانی و اخلاقی، در معارف توحیدی، صحبت شده.کم یا زیاد شدنِ تک تک این موارد، در زندگی ما تأثیرگذار است،دقیقاً مانند همان یک عدد کروموزوم -حتی اگر ما از تمام جزئیات این تأثیرات، آگاه نباشیم!!! آیا کسی که ظاهر شیک دارد و حرفهای دهان پُرکُن میزند،اما هدایتهای داناترین موجود عالم و شریعت توحیدی را ترک میکند،عاقل است؟؟!!اگر عقل، حاکم می بود که به این هدایتهای توحیدی، پُشت نمیکرد!!!
🌳🌳🌹🌳🌳
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۷۲
@kowsar_fatemi1
معرفت شمار خطبه پیامبر اسلام(ص) در غدیر خم- ۱۲
❤️✅❤️✅❤️✅❤️✅❤️✅❤️✅❤️✅
پیامبر اسلام–صلوات الله علیه و آله و سلّم- در بخشی دیگر از خطبه غدیر خم فرمود:
۱- مَعاشِرَالنّاسِ هذا عَلِیّ، أَنْصَرُکُمْ لی وَأَحَقُّکُمْ بی وَأَقْرَبُکُمْ إِلَی وَأَعَزُّکُمْ عَلَی، وَالله عَزَّوَجَلَّ وَأَنَا عَنْهُ راضِیانِ. وَ مانَزَلَتْ آیَةُ رِضاً (فی الْقُرْآنِ) إِلاّ فیهِ،
ترجمه:ای گروههای مردم! این علی، یاری رسان ترین، سزاوارترین و نزدیک ترین و عزیزترین [شخص در میان]شما نسبت به من است.خداوند عزّوجلّ و من،از او راضی هستیم. هیچ آیه ای دربارهء رضایتِ[خدا] در قرآن نازل نشده مگر این که در شأن اوست.
❤️✅❤️✅❤️✅❤️✅❤️✅❤️✅❤️✅
۲-قاضي نوراللّه شوشتري مينويسد: پس از شهرت فضايل شيخ صدوق،ركن الدوله -حاکم آل بویه-ایشان را برای مناظره، دعوت کرد واز ايشان خواست که دربارهء سرانجام كار غاصبان خلافت [در صدر اسلام] بگويد.
بخشی از پاسخ شيخ صدوق،چنین است: ناقلان آثار -از مخالف و موافق- متّفقند بر آنكه چون سورهء برائت نازل شد، پيامبر خدا(صلي الله عليه وآله) ابوبكر را طلبيد و به او گفت:اين سوره را بگير و به مكّه برو و در موسم حج،آن را از جانب من،به اهل مكّه ابلاغ کن.ابوبكر آن را گرفت و روانه مكّه شد. چون برخي از راه را طي نمود، جبرئيل نازل شد و فرمود: يا محمّد، خداي تعالي تو را سلام ميرساند و ميگويد: «لا يؤدّي عنك الاّ انت او رجل منك»(تفسير القمى/ج ۱/ص۲۸۲؛ شواهد التنزيل/ج۱/ص۳۱۷؛ فتح البارى عسقلانی/ج۸/ص۲۴۱؛ارشاد شیخ مفید/ج۱/ص۶۵). یعني سوره برائت را نباید جز خودت يا مردي كه از جانب تو باشد، برساند.با رسيدن اين پيام، رسول خدا(صلي الله عليه وآله)به اميرالمؤمنين (عليه السلام)امر كرد كه خود را به ابوبكر برسان و سورهءبرائت را از وي بگير واين مأموريت را به انجام برسان.حضرت علي(عليه السلام)به موجب اين دستور، به دنبال ابوبكر به راه افتاد و سورهء برائت را از او گرفت و در موسم حج، آن را به اهل مكّه رسانيد.
❤️✅❤️✅❤️✅❤️✅❤️✅❤️✅❤️✅
۳-ادامهء بیان شیخ صدوق:این واقعه،تصریح دارد به اينكه [۱-]خداوند ابوبكر را از پيامبر نميداند و [۲-]به موجب خبر مذكور، اگر ابوبكر از پيغمبر نباشد، تابع او هم نخواهد بود; زيرا اين، گفتهء خداوند تبارك و تعالي است كه ميفرمايد:«فَمَن تَبِعَنِي فَإِنَّهُ مِنِّي»(سورهء ابراهيم/۳۶)و [۳-]هرگاه وي،تابع پیامبر [ص] نباشد دوستدار او هم نخواهد بود، به دلیل گفتهء خداوند باري تعالي كه ميفرمايد:«قُلْ إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ»(آل عمران/۳۱) و [۴-]هر كه محبّ خدا نباشد مبغوض او خواهد بود، و [۵-]محبت پيامبر، ايمان و بُغض نسبت به او ،كفر است. [۶-]همچنين ثابت ميشود كه علي بن ابيطالب(عليه السلام) از پيغمبر است و [۷-] امامت عليّ بن ابيطالب(عليه السلام)از آسمان نازل شده است.
❤️✅❤️✅❤️✅❤️✅❤️✅❤️✅❤️✅
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۷۳
@kowsar_fatemi1
حق مال برعهدهء انسان-۵۳
🌺💶🌺💶🌺
نوزدهمین(۱۹) وصف مسلمانانی که مال حلال را بطور نامشروع،مصرف میکنند
۱-گروه سوم از مسلمانان،«بردهء مال و شکم وشهوت هستند»؛اسیر شهوتِ شهرت، شهوتِ ریاست وقدرت، شهوتِ لباس، شهوت دیده شدن، شهوت پُز دادن، شهوتِ خوردن، و شهوت جنسی و... هستند!!! قطعاً نمازو روزه، تکالیف الهی هستند برای حرکت بسوی کمال بینهایت؛ اما این گروه، «نمازِ دارای باطن» نخوانده؛ لذا باز هم نتوانسته اند به این بردگی ها غلبه کنند.انسان موحّد،روح و باطنش ازاین بردگی ها،آزاد است.
🌺💶🌺💶🌺
۲- در یک نمونه-برای اینکه بر بردگیِ پول و شکم غلبه کنیم- فقه اسلامی میگوید که در پرداخت زکات و فطریهء واجب،از خویشاوندان نیازمند خودت،شروع کن(به جای فخرفروشی به آنها!!!). اگرآنها مستحق نبودند به همشهری هایت پرداخت کن.اما بدون تظاهر و شهرت طلبی و منّت؛ انسان موحّد، متظاهر وشهرت طلب نیست؛ فخرفروش و منّت گذار هم نیست. حضرت امیرالمومنین علیه السلام چاهی را حفر میکرد یا باغی را آباد میکرد اما آنها را وقف می کرد.
🌺💶🌺💶🌺
۳-دربارهء توحید و معارف توحیدی عمیقاً فکر کنیم وبه آنهاعمل کنیم . در جهانی که فقط و فقط یک محور دارد و آن، خدای اَحَد و واحد است،راه نجاتی غیر از این، وجود ندارد. حق تعالی و اولیاء الهی بخوبی میدانند که رفتار شایستهء انسان چیست و کدام مسیر، مارا به نتیجه می رساند ولی برخی –در توهّمِ خود-می خواهند راه دیگری پیدا کنند!!!
🌺💶🌺💶🌺
۴-باز گستاخان، ادب بگذاشتند / چون گدایان، زلهها برداشتند / بدگمانی کردن و حرصآوری / کفر باشد، پیش خوانِ مِهتَری
هر چه بر تو آید از ظلمات و غم / آن ز بیباکی و گستاخی ست هم / از ادب پرنور گشتهست این فلک / وز ادب، معصوم و پاک آمد مَلَک
(مثنوی معنوی)
🌺💶🌺💶🌺
۵-دینداری حقیقی –نه نفاق و تظاهر به دینداری- لازم است. و مال حلال به دست آوردن، و در راه مشروع مصرف کردن آن، تازه قدم اول است!!!
پایان مقداری از اوصاف گروه سوم.
ان شاءالله در ادامه، توصیفات گروه چهارم مسلمانان ذکر میشود
🌺💶🌺💶🌺
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۷۴
@kowsar_fatemi1
تفکر- ۱۰
📚💐📚💐📚
۱-هر انسانی تا زنده است و شعور او، فعّال است و کنترل قلبش را ندارد، دارای خطورات نفسانی است. یعنی افکاری در قلب او وارد میشود.برخی از این خطورات، ناپسند و زشت هستند که ما را به سمت کارهای شرّ دعوت میکنند. اینها مورد سرزنش عاقلانند. به اینها وسوسه میگویند.بعضی دیگر از این خطورات، امور زیبا و مورد ستایشِ اهل عقل و بینش هستند و ما را به کارهای خیر میکشانند. به اینها الهام میگویند.
📚💐📚💐📚
۲-قلبِ ما مانند خانه ای است با درهای متعدد، که اشخاص مختلفی – سالم و ناسالم-از آنها رفت و آمد میکنند؛ و مانند دریاچه ای است که آبهای گوناگون–پاک و ناپاک- از طریق نهرهای متعدد، در آن وارد میشوند.قلب انسان، جدای از این خطورات نیست. روح لطیف ما یک آفریدهء رحمانی و الهی است که مرتّباً در معرض این خطوراتِ -مثبت یا منفیِ- نفسانی است. روح ما محل و معرکهء تعارض این افکار است.
📚💐📚💐📚
۳-به قول هستی شناسان،چون این افکار، اموری هستند که در زمان و شرایط متفاوت، حادث میشوند پس قطعاً و براساس ادلهء عقلی، دارای سبب هستند؛سببی که آنها را ایجاد میکند.حال اگر این افکار، از نوع وسوسه باشند، سبب آنها، شیطان های انسانی و جنّی هستند.به این آیات توجه کنید:«قُلْ أَعُوذُ بِرَبِّ النَّاسِ ؛ مَلِكِ النَّاسِ ؛ إِلَٰهِ النَّاسِ ؛ مِن شَرِّ الْوَسْوَاسِ الْخَنَّاسِ ؛ الَّذِي يُوَسْوِسُ فِي صُدُورِ النَّاسِ ؛ مِنَ الْجِنَّةِ وَالنَّاسِ(سوره ناس):ﺑﮕﻮ ﭘﻨﺎﻩ ﻣﻰﺑﺮم ﺑﻪ ﭘﺮﻭﺭﺩﮔﺎﺭ ﻣﺮﺩم؛ [ﺑﻪ] ﭘﺎﺩﺷﺎﻩ ﻣﺮﺩم؛[ﺑﻪ] ﻣﻌﺒﻮﺩ ﻣﺮﺩم؛ ﺍﺯ شرّ ﻭﺳﻮﺳﻪ ﮔﺮِ ﻛﻤﻴﻦ ﮔﺮﻓﺘﻪ ﻭ ﭘﻨﻬﺎﻥ؛ ﺁﻧﻜﻪ ﻫﻤﻮﺍﺭﻩ ﺩﺭ ﺳﻴﻨﻪ ﻫﺎﻱ ﻣﺮﺩم ﻭﺳﻮﺳﻪ ﻣﻰ ﻛﻨد؛ ﺍﺯ ﺟﻨّّّﻴﺎﻥ ﻭ ﺁﺩﻣﻴﺎﻥ.
📚💐📚💐📚
۴-در گفتاری از امام صادق-روحی فداه- آمده که قلب انسان،حرم خداوندی است. بایددقت کنی که دراین حرم،به چه کسی اجازهءاقامت میدهی؟!! نباید غیرخداوند را در آن ساکن کرد:القلبُ حَرَمُ اللّه،فلا تُسْكِنْ حَرَمَ اللّهِ غَيرَ اللّه (بحارالانوار/ج ۷۰/ص۲۵؛ جامع الأخبار/۵۱۸/ ۱۴۶۸).پس اگر خودمان کوتاهی کردیم و به هر بی سَر و پایی در کانالها و رسانه ها، اجازه دادیم وارد قلبِ ما شوند، دیگر جای گِلِه کردن از خدا نیست! اگر هم مانع ورود الهامات الهی شدیم، که وای به حالِ ما!!!
📚💐📚💐📚
مجموعه فایلهای کوثر-۳۷۵
@kowsar_fatemi1
همنشینی- ۱۴
👥🌸👥🌸👥
۱-امروزه تمام صاحبنظران -بالاتفاق- میگویند که اگر در جمع میان میوه ها، میوهء خراب باشد، حتماً باید آن را جدا کرد والّا قطعاً بقیهء میوه ها را فاسد میکند.هر باغدار باتجربه ای این را میفهمد و رعایت میکند. جان و روح ما هم گلستانی است که دربارهء آن، به ما اختیار لازم داده شده ببینیم در نگهداری و تربیت آن، چگونه عمل می کنیم
👥🌸👥🌸👥
۲-بسیاری از اهل نظر، معتقدند که زندگی در اجتماع، برای برطرف کردن ضروریات زندگی است، نه یک امتیاز و ترجیح محض. بنابراین، زندگی در اجتماع، وقتی ترجیح دارد که نيازهاي مشروع و عقلانی مادي و معنوي را تأمین نماید.گزینش همنشین و همسر و همکار و همسفر و رسانهءهمراه نیز از همین قاعده تبعیت میکند؛ و «برای تشخیصِ» اینکه فرد یا رسانهء موردنظر، میتواند همنشین و همراه صالحی باشد یا نه، «صِدق»، شرط قطعی و عقلی است و غیرقابل معاوضه.
👥🌸👥🌸👥
۳-دقیقاً براساس همین حکمت است که حضرت رسول اعظم خداوند(صلوات الله علیه و آله)، شیوه نامهء همنشینی را چنین ابلاغ فرموده:«اَلجَليسُ الصّالِحُ خَيرٌ مِنَ الوَحدَةِ، وَالوَحدَةُ خَيرٌ مِن جَليسِ السّوءِ»(کتاب امالى/شیخ طوسى/ج۱/ ص۵۳۵/ح۱۱۶۲):همنشين صالح، از تنهايى بهتر است؛و[اما] تنهايى، از همنشينِ بد، بهتر است. گاهی ممکن است تنهایی، عوارضی داشته باشد اما همنشین فاسد، بسیار بسیار زیانبارتر است. قاعدهء«دفع اَفسَد به فاسد»،کاملاً عقلی و منطقی است
👥🌸👥🌸👥
۴-شاید کسی باشدکه مدعی است سیدالشهداء-روحی فداه-را دوست دارد اما همزمان و به اختیار خودش، با شخصی همنشینِ است که برخلاف رضایت سیدالشهداء-علیه السلام- عمل میکند،و با اینحال،شخصِ مدّعی،به این همنشینی ادامه میدهد!!! وقتی سیدالشهداء-علیه السلام-خود را فدای دین کرده،آیا این مدّعی، صداقت دارد؟!!! طبق قواعد مسلّمِ عقلی و دینی، شاید این ادعا، یک حرفِ تو خالی و فاقد صداقت باشد.
تا تــوانـــي مي گريز از يارِ بد / يــار بــد بـدتر بود از مار بد / مار بد تنها تـو را بر جان زنـــد / يار بد بر جان و بر ايمان زند
👥🌸👥🌸👥
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۷۶
@kowsar_fatemi1
سلوک توحیدی با زیارت عاشوراء- ۸۰
🌷🌷🌷
ادامهء نکتهء چهلم(۴۰) دربارهء «تقاضای ثبات قدم صادقانه» در زیارت عاشوراء:
۱-قبلاً عرض شد که حضرت سیدالشهداء-روحی فداه- صراحتاً فرموده که یکی از اهداف قیامش، امر به معروف و نهی از منکر بوده است. حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام هم در وصیتنامه شان فرمودند که اگر امر به معروف و نهی از منکر را ترک کنید، افراد شَرور، بر جامعه حاکم میشوند و پس از آن، دعاهایتان به اجابت نمیرسد(نامه ۴۷ نهج البلاغه)
🌷🌷🌷
۲- خدا هم در قرآن، به پیامبر مکرم اسلام -صلوات الله علیه و آله- دستور میفرماید که به مردم بگو که اگر خدا را دوست دارند باید از پیامبرش تبعیت کنند:«قُلْ إِن كُنتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَّحِيمٌ»(سوره آل عمران/٣١). پیامبر-ص- هم طبق حدیث ثقلین و بسیاری ادلهء دیگر، اطاعت از اهل بیت و امامان معصوم-علیهم السلام- را واجب دانسته است. لذا امر به معروف و نهی از منکر، یک قدم صادقانهء توحیدی است
🌷🌷🌷
۳-بنابراین،
الف- صرفاً با علی علی گفتن، کسی شیعهء ایشان، محسوب نمیشود.
ب-کسی که ادعای حسینی بودن دارد، کمی هم این را در عمل نشان دهد و الّا مدّعی، فراوان است
🌷🌷🌷
ج-سخن امیرالمؤمنین-روحی فداه-سخن همهء اهل بیت-علیهم السلام- است، زیرا همه، نور واحد هستند و از یکجا نور معرفت را دریافت کرده اند. پس اگر کسی از فساد و شرور و ناپاکیها و ... منع و نهی نکرد و پیگیرِ عملی شدنِ خوبیها در جامعه نبود ؛ بلکه فقط ایستاد و نگاه کرد، یا فقط فیلم گرفت و برای شهرتش، در جایی منتشر کرد، و سپس کثافات، بر محیط او حاکم شدند ، علاوه برمسئولیت قطعیِ دیگران، - طبق بیان صریح حضرت(ع)- خودش را هم سرزنش نماید که کوتاهی کرده است
🌷🌷🌷
د-به فرمایش حضرت(صلوات الله علیه)، منع نکردن دیگران از فسادها و شُرور و ناپاکیها و... و پیگیری نکردن برای تحقق خوبیها در محیط، یکی از دلایلِ مستجاب نشدنِ دعاهاست.پس دنبال چه میگردیم؟؟!!!!! چرا برخی، فقط این را بلدند که شیک، حرف بزنند؟!!!
🌷🌷🌷
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۷۷
@kowsar_fatemi1
مبانی عقلی شریعت توحیدی- ۳۳
🍀🍀🌸🍀🍀
۱-آیا تا به حال فکر کرده اید که چرا خداوند -در قرآن کریم- این همه بر تعقل و تفکر تاکید کرده است؟ چرا «٨٥٤ مرتبه» از واژه ی علم و مُشتقّات آن استفاده کرده است؟
چرا در اولین آیاتی که بر پیامبر مکرّم اسلام(صلوات الله علیه و آله و سلّم) فرستاده است از پیامبر می خواهدکه بخواند:«إِقرَأ بِاسمِ رَبِّکَ الَّذی خَلَقَ(سورهءعلق/۱):بخوان به نام پروردگاری که تو را خلق کرد.
🍀🍀🌸🍀🍀
۲-آیا هیچ عاقلی-اعم از کافر و مسلمان- احتمال می دهد که با «نادانی»، بشود امورات خود را «به درستی و کامل»، رَتق و فَتق کرد؟ قطعاً هیچ عاقلی، چنین فکر نمیکند.
از سوی دیگر، آیا خداوند بدون علم، جهان را اداره می کند؟:«أَنَّ اللَّهَ قَدْ أَحاطَ بِکلِّ شَیءٍ عِلْما؛مطمئنّاً خداوند – ازنظر علم- بر همه چیز احاطه دارد:سورهء طلاق/۱۲»
🍀🍀🌸🍀🍀
۳-اکنون به این فکر کنیم که چنین خدایی –با علم مطلق به تمام جزئیات عالم- آیا میشود که بنده و مخلوق خود را بدون راهنمایی، در این «دنیای بسیار پیچیده و پُر رمز و راز»،رها کرده باشد؟ آیا این کار بدی است که ما را راهنمایی کند؟ فقط و فقط از خدای مهربان-با این آگاهیِ بی نقص نسبت به عالَم-برمی آید که شریعت را برای ما تدارک ببیند.دیگران،چنین صلاحیتی ندارند.
🍀🍀🌸🍀🍀
۴-شریعت توحیدی،در بابهای مختلف–مانند طهارت و پاکی، عبادات، انواع روابط اقتصادی، روابط خانوادگی و اجتماعی، رفتارهای سیاسی و تربیتی،قواعد خوراک و پوشاک، مدیریت رفتارهای عمومی، قوانین جزایی و ... – راههای صحیح و ناصحیح را در قالبهای واجب و حرام و مستحب و مکروه و مباح، به ما شناسانده است. انسانِ شایسته، با عمل به این راهنمایی های شریعت، بطور عملی، سپاسگزاری می کند.
🍀🍀🌸🍀🍀
هزار نکتهء باريکتر ز مو، اين جاست
نه هر که سر بتراشد قلندري داند
🍀🍀🌸🍀🍀
مجموعه فایلهای کوثر- ۳۷۸
@kowsar_fatemi1