✍ درسهای لیبی ۲۰۱۱ برای امروز سوریه
📝 چتمهاوس
◾️تیم ایستون
🟣 دامنه چالشهایی که سوریه اکنون با آن مواجه است، به مراتب بیشتر از مسائلی است که لیبی در سال ۲۰۱۱ با آن روبهرو بود. در زمان مرگ معمر قذافی، رهبر سابق لیبی، بیشتر زیرساختهای این کشور بدون آسیب باقیمانده بود.
🟤 شورشیان لیبیایی حتی قبل از سقوط قذافی، نفت صادر میکردند. در مقابل، پیروزی انقلاب سوریه بیش از یک دهه بهطول انجامید، و کشور شاهد جنگ داخلی، مرگ صدها هزار انسان، پناهندگی میلیونها نفر و ویرانی زیرساختها بود. شکاف و چنددستگی در سوریه به شدت عمیقتر از لیبی است.
🔴 زیرساختهای نفتی سوریه عمدتاً در مناطق تحت اختیار کردها قرار دارد، در حالی که این کشور به جز نفت، هیچ منبع ملی دیگری برای صادرات ندارد؛ وضعیتی که برعکس آن در لیبی وجود داشت.
💢چشمانداز امنیتی متزلزل
🟠 دولت انتقالی سوریه اکنون با چالش انحلال مجموعهای از گروههای مسلح مختلف، از کردها تا نیروهای ارتش آزاد وابسته به ترکیه، روبهرو است. در لیبی تلاشها برای قرار دادن گروههای مسلح تحت نظر وزارت دفاع ناموفق بوده است. آنچه در لیبی اتفاق افتاد برعکس بود؛ یعنی به جای این که گروههای مسلح تحت کنترل نهادهای دولتی قرار داشته باشند، بر آنها نفوذ و تسلط پیدا کردند.
🔵 به این ترتیب، رقبای سیاسی تلاش کردند تا با ارائه منابع و ایجاد اتحادهای غیررسمی، گروههای مسلح را به سمت خود جذب کنند. هرچند رئیس دولت انتقالی سوریه وعده داده است که گروههای مسلح را تحت نظارت دولت ادغام کند، اما تجربه لیبی نشان میدهد که چنین اقدامی بسیار چالشبرانگیز و مستعد بروز درگیریهای بیشتر خواهد بود.
💢 مداخلات خارجی
🟡 دولت انتقالی سوریه با چالشهای ناشی از مداخلات خارجی نیز مواجه است. در لیبی، بازیگران خارجی از طریق شراکت با طرفهای داخلی توانستند قوانین سازمان ملل برای برگزاری انتخابات را نادیده بگیرند و این امر منجر به شکلگیری کانونهای قدرت رقیب شد. درس مهمی که میتوان از لیبی آموخت این است که بدون اجماع میان بازیگران خارجی، توافقهای شکننده بین گروههای مختلف سوری بیاثر شده و حکومت را تضعیف خواهد کرد.
💢 ارتباط سیاست و امنیت
🟢 آخرین درس از وضعیت لیبی پیامدهای قطع ارتباط میان رهبری سیاسی و گروههای مسلح است. رهبری سیاسی پسا ۲۰۱۱ در لیبی، با جناحهای مختلف مسلح که قذافی را سرنگون کردند و یا در دوره پسا قذافی شکل گرفتند، ارتباط نداشت و این موضوع باعث شد که این گروهها بر عرصه سیاسی تسلط یابند.
🟣 در سالهای اخیر، خلیفه حفتر در لیبی به صورت مستقیم بر نهادهای دولتی مناطق تحت کنترل خود تسلط پیدا کرده و فرماندهان در دیگر نقاط کشور نیز به تدریج به سمت اعمال قدرت مستقیم پیش رفتهاند.
🟠 «ائتلاف ملی سوریه» بهعنوان یک جنبش سیاسی فراگیر، برای مخالفت با بشار اسد در طول جنگ داخلی تشکیل شد؛ اما مدتهاست که از گروههای مسلح فاصله گرفته و رئیس دولت انتقالی نیز تحت فرمان آن عمل نمیکند. باید دید آیا یک رهبری سیاسی مدنی میتواند دوباره کنترل امور را به دست گیرد یا خیر.
💢 نتیجهگیری
✅ سوریه ۲۰۲۴ و لیبی ۲۰۱۱ با چالشهای مشترکی روبرو هستند، اما سوریه از چنددستگی عمیقتر، مداخلات خارجی بیشتر، دولت و زیرساختهای ورشکستهتر و بیارتباطی بیشتری میان گروههای مسلح و سیاست رنج میبرد. به طور کلی، سوریه چالشهای بزرگتری نسبت به لیبی دارد تا بتواند به کشوری با ثبات و دموکراتیک تبدیل شود و باید دید آیا رهبران سوری میتوانند بر این چالشهای فائق آیند یا خیر.
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
22.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 لرها در افغانستان چگونه ساکن شدند.
🟣 سردار صید مراد دورکی شهمارون
وقتی نیروی های لر بختیاری به نبرد قندهار برد ازکل سران بختیاری بودند.
🟠 لرهای چگنی هم در ولایت نیم روز افغانستان ساکن هستند و قلعه چگنی
هنوز در این ولایت پا بر جاست.
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
💢امام هادی علیه السلام فرمودند:
[إنَّ مِنَ الغِرَّةِ بِاللّه ِ أنْ یُصِرَّ العَبدُ عَلَی المَعصِیَةِ وَ یتَمَنّی عَلَی اللّه ِ المَغفِرَةَ.
از نشانه های غرور نسبت به خدا آن است که بنده، استـمرار و اصرار بر گنـاه داشـته باشد و در همان حال، آرزومند بخشایش الهی باشد.]
▪️فرا رسیدن سالروز شهادت امام هادی علیه السلام تسلیت باد.
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
📝ژئوپولتیک جهان و اسلام نوشت:
دولت افراطی آلمان و فرانسه یک بار دیگرثابت کردند که درکنارتروریست های چند ملیتی قرار دارند.
◀️سیاست برلین و پاریس ثابت کرده که این افراطیون آلمانی که درزیر سایه عناوین پوپولیستی چون صلح سبز ـمحیط زیست سالم -و حقوق بشر خودرا پنهان کرده بودند حالا کمی چهره پنهان و روتوش کرده خودرا آشکار کرده و با حضور در دمشق و ملاقات با الجولانی و دست دادن با این جنایتکار بین المللی ،بازهم چهره دوگانه آلمان و محافل غربی را به وضوح آشکار کردند.
🟣 دیدار امروز بربوک و بارو نشانه ای آشکار از پادویی این دو کشور برای امریکایی ها درصحنه های بین المللی است آنها زمانی دست به این سفر زدند که قبل ازآنها یک هیات امریکایی به دمشق سفر کرده و شروع به عادی سازی روابط کرده است.
◀️جالب است امریکا و اروپا که در عراق و سوریه داعیه مبارزه با داعش را داشتند حالا با رهبر داعشی های جناح سوریه ملاقات کرده و با او خوش و بش می کنند .
🟠 اروپایی قبل از اینکه حق پذیر باشند تروریست پذیرند رفتار این دو کشور اروپایی ثابت می کند که آنان یک دهه قبل هم با تروریست های چندملیتی در ارتباط بوده و آنها را حمایت و تجهیز میکردند، چون امکان ندارد که آنان بدون داشتن شناخت و مراوده ازسوی سازمان های اطلاعاتی کشورهای متبوع خود به این راحتی با تروریست ها ارتباط برقرار کنند حتما سیستم های امنیتی آنها این اطمینان خاطر را به آنان داده اند که این دو وزیرخارجه وارد دمشق شده و با سرکرده تروریست های چندملیتی دیدار کرده اند.
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
✍ تلاش برای انحلال حشدالشعبی؛ عراق صحنه جدید نظم نوین
#تحلیل_کوتاه
🟣 طی هفتههای اخیر و همزمان با نزدیک شدن به تاریخ ۲۰ ژانویه و استقرار دونالد ترامپ بهعنوان رئیسجمهور آمریکا در کاخ سفید، اخبار پراکندهای درباره فشار واشینگتن به دولت عراق برای انحلال حشدالشعبی منتشر شده است؛ چهاینکه اخیراً برخی گمانهزنیهایی نیز مطرح شده که ترامپ پیام مستقیمی خطاب به شیاع السودانی نخستوزیر عراق برای انحلال حشدالشعبی ارسال کرده است.
🟠 تحولات مربوط به این مسئله از چند منظر قابل بررسی است. پرسش اساسی اما این است که چرا آمریکا در این مقطع زمانی بهدنبال انحلال حشدالشعبی است؟
🔸رصد اظهارات، مواضع و تحلیلهای عرصه رسمی و عمومی در آمریکا و رژیم صهیونیستی نشان میدهد ادراک واشینگتن و تلآویو این است که محور مقاومت در ضعیفترین وضعیت خود پس از جنگ ۳۳ روزه سال ۲۰۰۶ قرار دارد و اکنون با تضعیف توان رزمی و سازمانی حماس و حزبالله از یکسو و سقوط دولت بشار اسد ازسوی دیگر، زمان مناسبی برای حذف یا دستکم تضعیف حداکثریِ حشدالشعبی بهعنوان یکی دیگر از اجزای محور مقاومت است.
🔴 شکلدهی به نظم تحولیابنده منطقهای ازجمله اهدافی است که بارها در اظهارات بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر رژیم صهیونیستی تکرار شده است. ایالات متحده نیز اگرچه غیرصریح، اما بهصورت غیرمستقیم بهدنبال جهتدهی به پویشهای منطقهای درراستای منافع خود و متحدان منطقهای است.
🔵 در اینچهارچوب، نیروهایِ معارضِ نظمِ منطقهایِ مطلوبِ واشینگتن باید دستکم، تغییر ماهیت یا مأموریت دهند. تلاش برای انحلال حشدالشعبی در این چهارچوب قابل ارزیابی است.
🟤 مهمترین کشور منطقه غرب آسیا از برخی جنبهها برای جمهوری اسلامی ایران، عراق است؛ حدود یکچهارم صادرات ایران به عراق صورت میگیرد و ایران منافع مشترکی در حوزههای فرهنگی، امنیتی، مسئله کُردی و ... با عراق دارد. میزانی از بیثباتی سیاسی بهنحوی که دولت مرکزی در بغداد ناگزیر شود روابط خود را با تهران براساس دستورِکار واشینگتن تنظیم کند، مطلوب آمریکاست. انحلال یا تضعیف حشدالشعبی میتواند آمریکا را به این هدف برساند.
🟢 طی سالهای اخیر و بهویژه پس از جنگ غزه، «وحدت ساحات» ازجمله مهمترین ابزارهای فشار سیاسی و میدانی محور مقاومت به رژیم صهیونیستی بوده است. با برقراری آتشبس در لبنان باوجود تداوم جنگ در غزه، هدف رژیم اشغالگر برای جدایی دو جبهه غزه و لبنان محقق شد.
🟡 اگرچه طی هفتههای اخیر و پس از فشار آمریکا بر دولت السودانی و میانجیگری برخی طرفها، گروههای مقاومت عراقی، تاحدود بسیاری از عرصه تقابل نظامی با رژیم صهیونیستی کنار رفتند، اما طرح انحلال حشدالشعبی میتواند گام دیگری در راستای به شکست کشاندن طرح وحدت ساحات باشد.
✅ بههرروی بهنظر میرسد آمریکا تلاش میکند با بهرهبرداری از کارت استقرار ترامپ در کاخ سفید، دولت السودانی را برای تضعیف حشدالشعبی زیر فشار قرار دهد.
⬅️ حالت حداکثری خواست آمریکا، انحلال و وضعیت حداقلی آن، ادغام کامل حشدالشعبی در نیروهای ارتش عراق و زیر فشار رفتن گروههای مقاومت خارج از حشدالشعبی است.
⬅️ در اینمیان، آنچه میتواند و باید ازسوی تهران دنبال شود، پیشبرد یک دستورکار جامع سیاسی با دولت، مرجعیت و گروههای مقاومت عراقی برای مقابله با این طرح ایالات متحده است.
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
9.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽️ رهبر انقلاب: کار نرمافزاری دشمن، فاصلهانداختن بین واقعیت و تصور افکار عمومی است/امروز کار اساسی و مهم برای دستگاههای تبلیغاتی ما، پاره کردن پردهی توهم اقتدار دشمن است؛ نگذارید تبلیغات دشمن بر روی افکار عمومی اثر کند
🔹رهبر انقلاب در دیدار مردم قم:
✏️کار نرمافزاری عبارت است از دروغپردازی، فاصله انداختن بین واقعیت با فکر و تصور افکار عمومی؛ شما رو به قوت میروید، او تبلیغ میکند که شما دارید ضعیف میشوید. خودش دارد ضعیف میشود، تبلیغ میکند که دارد قوی میشود. شما تهدیدناپذیر میشوید، او میگوید: «من با تهدید شما را از بین میبرم.» تبلیغات این است. یک عدهای هم تحت تاثیر قرار میگیرند.
✏️امروز کار اساسی، کار مهم برای دستگاههای تبلیغاتی ما، برای دستگاههای فرهنگی ما، تبلیغات ما، وزارت ارشاد ما، صداوسیمای ما، فعالان فضای مجازی ما، کار اساسی این است که پردهی توهم اقتدار دشمن را پاره کنند، بشکنند، نگذارند تبلیغات دشمن بر روی افکار عمومی اثر کند. این کاری است که آن روز (قیام ۱۹ دی۵۶) قمیها کردند. ۱۴۰۳/۱۰/۱۹
#بصیرت_انقلابی
•┈•✾•🔸 💠🔸•✾•┈•
✅روابط عمومی و امور بینالملل اندیشکده مطالعات راهبردی کریمه(س)
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
هدایت شده از اندیشکده کریمه(س)شیراز
17.9M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽️ از قیام ۱۹ دی، تا بصیرت ۹ دی، حماسه مقاومت و فداکاری
👤دکتر مرتضی اشرافی
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
✅روابط عمومی و امور بینالملل اندیشکده مطالعات راهبردی کریمه(س)
•┈┈••••✾•🌿🇮🇷🌿•✾•••┈┈•
IribRadio-19-10-1403.mp3
28.04M
🎙 بشنویم
📻 برنامه نشانه. رادیو ملی ایران باهمکاری رادیو فارس.
5️⃣ قسمت پنجم
✅ تحلیل و تبیین فرمایشات مقام معظم رهبری در دیدار با مردم قم(۱۹ دیماه ۱۴۰۳)
♻️ دکتر مجتبی اشرافی/ نویسنده و پژوهشگر، مدیر اندیشکده مطالعات راهبردی کریمه شیراز
#فارس
#شیراز
#اندیشکده_مطالعات_راهبردی_کریمه
#رادیو
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
🔰 فراخوان جذب پژوهشگر
✅ تمدید مهلت ارسال: ۱۵ بهمنماه
💠 پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی در نظر دارد از ظرفیتهای پژوهشگرانی که حداکثر سه سال از زمان دانشآموختگی دوره دکتری آنها گذشته باشد و دانشجویان دکتری، در تعریف و اجرای طرحهای پژوهشی بهرهمند شود.
🔺با این هدف، از پژوهشگران واجد شرایط دعوت به همکاری میشود.
✅محورهای کلان پژوهشی
۱.مسئولیت اجتماعی دانشگاهها وموسسات پژوهشی
۲.آیندهپژوهشی نهاد دانشگاه و آموزش عالی
۳.فضای دیجیتال و پلتفرمی شدن دانش
۴.ابعاد فرهنگی و اجتماعی هوش مصنوعی
۵.علوم اجتماعی شناختی و محاسباتی
۶.زیست دانشجویی و ابعاد فرهنگی و اجتماعی آن
۷.مهاجرت نخبگان و پیامدهای فرهنگی و اجتماعی آن
۸.زنان و خانواده در آموزش عالی و نهاد علم
۹.حکمرانی علمی و آموزش عالی
۱۰.دانشگاه و تمدن نوین اسلامی
۱۱.علوم انسانیِ اسلامی
۱۲.ابعاد فرهنگی و اجتماعی علم، فناوری و نوآوری
۱۳.آمایش آموزش عالی و پیوست فرهنگی
۱۴.مرجعیت علمی
۱۵.اشتغالپذیری دانشآموختگان
♦️پژوهشگران محترم میتوانند طرحنامههای پیشنهادی خود را حداکثر تا ۱۵ بهمن ۱۴۰۳ به نشانی (Research iscs.ac.ir) ارسال کنند.
🔹پژوهشگران محترم میتوانند هرگونه ابهام یا پرسش را از طریق آدرس الکترونیکی مذکور ارسال و پاسخ لازم را دریافت نمایند. شرایط و طرحنامه در صفحه امور پژوهشی به نشانی (www.iscs.ac.ir) قابل دسترسی است.
💠 روابط عمومی و امور بینالملل #اندیشکده_مطالعات_راهبردی_کریمه
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
🔰 قابل توجه اساتید، فضلا و دانشپژوهان علاقهمند به حکمرانی اسلامی
🔸 فراخوان مقاله دوفصلنامه علمی- پژوهشی آئین حکمرانی
🗂 محورهای ارسال مقالات:
▪️ ماهیت و مولفه های حکمرانی اسلام
▪️ حکمرانی و نظام های معرفتی اسلامی
▪️ حکمرانی و تجربه نظام جمهوری اسلامی
▪️ حکمرانی مجازی
🔗 سایت فصلنامه:
🌐 aeinehokmrani.iict.ac.ir
#همافزایی_علمی
💠 روابط عمومی و امور بینالملل #اندیشکده_مطالعات_راهبردی_کریمه
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
🔴بحران آتش سوزی ایالت کالیفرنیای آمریکا سوای فجایع به وجود آمده؛ نکاتی دارد که از نظرها پنهان مانده است:
✔️ با ۱۳.۳ درصد، کالیفرنیا بالاترین نرخ مالیات بر درآمد را در میان بالاترین درآمدهای ایالتی دارد و پس از آن هاوایی(۱۱ درصد) و نیویورک(۱۰.۹ درصد) قرار دارند. این ایالتها ساختار مالیاتی پیشروها(چپها) را مد نظر دارند، به این معنی که نرخها با درآمد بیشتر افزایش مییابد.
✔️ البته این ارقام بعضا با توجه به شرائط و موقعیت ها متغیر است و گاهی تا ۵۰ ٪ هم می رسد.
✔️ ایالت کالیفرنیا مالیاتی مجزا دارد به نام مالیات زندگی که به نوبه ی خود منحصر به فرد است. ولی سوألی که در این میان مطرح میشود این است که در میان حوادث متحیر کننده ی این واقعه چرا کسی در مورد بی کفایتی مسئولان دولتی و ایالتی با وجود این هزینه های سنگین که از مردم گرفته میشود سخنی به میان نمیاورد؟!
✔️ آیا نباید با توجه به این هزینه های فراوانی که از مردم گرفته میشود سرویس و خدمات متناسبی به شهروندان ارائه می شد؟!
✔️ سوأل دیگر اینست که اگر این اتفاق در کشوری کمتر توسعه یافته که دشمن غرب بود می افتاد واکنش رسانه های غربی یا به اصطلاح آنگلوساکسون نسبت به این حجم بی نظیر از ناکارآمدی چه چیزی میشد؟
✔️ آیا به انواع مختلف تلاش به تخریب سیستم های مدیریتی آن کشور و ربط دادن این موضوعات به مسائل سیاسی نمی کردند؟! چرا کسی در ایران به این جنبه از هژمونی رسانه ای در این چنین وقایعی به صورت آسیب شناسانه نمی پردازد ؟!
✔️ به نظر حقیر باید به تحلیل ها و بررسی های دقیق فنی در این مسأله در صورت وقوع همچین اتفاقاتی با توجه به تأکیدات همیشگی بزرگان دلسوز کشور به اهمیت موضوع رسانه پرداخت که متأسفانه تا الان حداقل من همچین درایتی از افراد شاخص رسانه ای کشور ندیده ام!!
⭕️آیا نمیتون این کوتاهی را به نوعی ضعف کنشگری دانست که هنوز هم به خوبی برطرف نشده است؟!
✔️ پسر ترامپ اعلام کرد یکی از دلائل ضعف در اطفاء حریق؛ ارسال آتش نشانان به اوکراین است. فارغ از غلط یا صحیح بودن این ادعا آیا نباید به فکر فرو رفت که چگونه این اظهارات میتواند فرصت رسانه ای برای اهالی رسانه ای ما داشته باشد و نباید از این مسائل غافل بود؟!
╭┅───────────┅╮
🇮🇷 @KssiChannel 🇮🇷
╰┅───────────┅╯
🔰 فراخوان مقاله نخستین همایش بین المللی «امت-تمدن در قرآن»
🔺جهت کسب اطلاعات بیشتر به نشانی ذیل مراجعه کنید:
http://ucq.isca.ac.ir
#همافزایی_علمی
✅ روابط عمومی و امور بینالملل #اندیشکده_مطالعات_راهبردی_کریمه
🔸️ معاونت دانش و پژوهش
•┈•✾•🔸 💠🔸•✾•┈•
#همرسان ما باشید و ما را در فضای مجازی دنبال کنید.
💠 @KssiChannel