کانون علمی منطق و فلسفه (شیراز)
ضرورت_فلسفی_سلوک_باطنی_نزد_سهروردی.mp3
11.73M
هدایت شده از موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢برگزاری سلسلهنشستهای مجازی «حسینیه حکمت (2)؛ روایت حکمی از قیام حسینی»
🔷به گزارش روابط عمومی مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، سلسلهنشستهای مجازی «حسینیه حکمت (2)؛ روایت حکمی از قیام حسینی» بهمناسبت ایام محرم و به همت گروه فلسفه اسلامی مؤسسه برگزار میشود. این سخنرانیها از تاریخ 2 مردادماه 1402 آغاز شده و، بغیر از روزهای تاسوعا و عاشورا، همهروزه از ساعت 12-11، تا تاریخ 15 مردادماه 1402، ادامه خواهد داشت.
🌏لینک حضور مجازی:
http://irip.ac.ir/u/136
📎اخبار تکمیلی:
https://www.irip.ac.ir/fa/news/599
هدایت شده از فلسفه ذهن
4_5904316920772956400_1_1.mp3
22.05M
🔖 صوت جلسه آشنایی با فلسفهٔ #هوش_مصنوعی👆👆
🎙 دکتر مهدی همازاده
⏰ زمان: سهشنبه، ۲۳ خرداد ۱۴۰۲
📍 مکان: قم، دانشگاه ادیان و مذاهب
📌 «انجمن علمی دانشجویی فلسفه دانشگاه ادیانومذاهب» با همکاری «انجمن علمی فلسفه و حکمت اسلامی دانشگاه تهران» و «انجمن علمی فلسفه دانشگاه اصفهان»
@PhilMind
عشق و عقل در مکتب عاشورا.mp3
19.65M
عقل و عشق در مکتب عاشورا
🎙سخنران:
دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی
🔹سلسله نشستهای حسینیه حکمت، موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران، مرداد ۱۴۰۱
@philosophyisl
کانون علمی منطق و فلسفه (شیراز)
وصف_اشراقی_اسلام_و_مزدیسنا_در_تقابل_با_قشریگری.mp3
28.63M
کانون علمی منطق و فلسفه (شیراز)
صدا ۰۷۳.mp3
30.72M
1675665602-10500-6-1.pdf
1.3M
🌸🌺🌼📚📚🌸🌺🌼
#نشست_علمی
#کانون_علمی
#منطق_فلسفه
💎موسسه آموزش عالی امام خمینی (ره) فارس برگزار می کند:
#نشست (۱۲)
📝موضوع: حیات در فلسفه ابن سینا: اولین عضو متکون (رئیسی) در بدن انسان
🎙ارائه : استاد محمد حسین مدد الهی
( استاد گروه علمی علوم عقلی موسسه آموزش عالی امام خمینی (ره) فارس )
🗓 زمان: دوشنبه ۹ مردادماه ۱۴۰۲
⏰ ساعت: ۱۷
📲لینک شرکت در جلسه:
https://www.skyroom.online/ch/nasra1401/idea-114727/l/fa
📱لینک کوتاه:
http://yun.ir/pasokhgoo
🔍 کانال اطلاع رسانی دوره های آزاد موسسه امام خمینی (ره) شیراز:
https://eitaa.com/azadieks
💎کانون علمی منطق و فلسفه موسسه آموزش عالی امام خمینی (ره) فارس
https://eitaa.com/Logicandphilosophy
🌸🌺🌼📚📚🌸🌺🌼
کانون علمی منطق و فلسفه (شیراز)
🌸🌺🌼📚📚🌸🌺🌼 #نشست_علمی #کانون_علمی #منطق_فلسفه 💎موسسه آموزش عالی امام خمینی (ره) فارس برگزار می کند:
اصلاحیه
نشست فردا، بجای ساعت ۱۷، ساعت ۱۸ آغاز می شود.
هدایت شده از موسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران
💢هشتم مردادماه روز بزرگداشت حكیم بزرگ ایرانزمین، شیخ شهابالدین یحیی سهروردی (۵۴۹–۵۸۷ ق / ۱۱۵۴–۱۱۹۱ م) گرامی باد🌷
🔶سهروردی کسانی که در جستجوی معرفتاند را به چهار دسته تقسیم میکند:
🔸1-آنان که تازه نسبت به معرفت احساس عطش کرده و به راه جستجوی آن گام نهادهاند. 2-آنان که به معرفت صوری واصل شده و در فلسفه استدلالی به کمال رسیدهاند، ولی از عرفان بیگانه اند؛ سهروردی، فارابی و ابن سینا را از این دسته برمیشمارد. 3-آنان که اصلاً به صورتهای استدلالی معرفت توجهی نداشته، بلکه مانند حلاج و بسطامی و تستری به تصفیه نفس پرداخته و به کشف و شهود و روشنی درونی رسیدهاند. 4-آنان که هم در فلسفه استدلالی به کمال رسیده و هم به اشراق یا عرفان دست یافتهاند؛ وی افراد این گروه را «حکیم متألّه» خوانده و فیثاغورث و افلاطون و در جهان اسلامی، شخص خودش، را از آنان برمیشمرد.
🔷سیدحسین نصر در همین باره معتقد است: «سهروردی کوشش کرد تا موجب نزدیکی بین فلسفۀ دیسکورسیو، عرفان، و شهود عقلی شود. این پارادایمِ فلسفیِ متداوم و منسجمْ بهعنوان حکمت الهی (theosophy) شناخته میشود.» به باور وی، «مکتب اشراقی» در ایران از تداومی بیشتر از هشت قرن برخوردار بوده است؛ چنانکه در مکتب اصفهان و بهطور خاص در «حکمت متعالیه» ملاصدرا ارتباطی اساسی را بین «تفکر فلسفی و وحی، ایمان و عقل، و اهمیت معنای باطنیِ متون مذهبیِ بنیادی را برای الهام و تفکر فلسفی» شاهدیم.
https://eitaa.com/hekmatfalsafe
هدایت شده از مجمع عالی حکمت اسلامی
40.23M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴#ستارگان_حکمت۱۴۰۲
ویژه برنامه بزرگداشت شیخ شهاب الدین سهروردی(شیخ اشراق)
🔸احکام نور در فلسفه اشراق
🔹حجت الاسلام والمسلمین استاد علی #امینی _نژاد
🔺جلسه اول
#نظام_نور_و_ظلمت_(۱)
هدایت شده از مجمع عالی حکمت اسلامی
37.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴#ستارگان_حکمت۱۴۰۲
ویژه برنامه بزرگداشت شیخ شهاب الدین سهروردی(شیخ اشراق)
🔸احکام نور در فلسفه اشراق
🔹حجت الاسلام والمسلمین استاد علی #امینی _نژاد
🔺جلسه دوم
#نظام_نور_و_ظلمت_(۲)
هدایت شده از کانال رسمی انجمن علمی فلسفه و عرفان اسلامی
🔰نگاهی به زندگی و آثار شیخ شهاب الدین سهروردی
🔷هشتم مرداد در تقویم روز سهروردی نام گرفته است. به همین مناسبت نگاهی کوتاه به زندگی و آراء فلسفی این حکیم ایرانی خواهیم داشت.
🔹 شیخ شهاب الدین سهروردی چهره برجسته ای در حکمت ، فلسفه و عرفان در فرهنگ ایران است. او در سال 549 هجری قمری در قریه سهرورد زنجان دیده به جهان گشود. اولین آموخته های او در شهر مراغه نزد مجدالدین جیلی بود . سهروردی نزد جیلی،فقیه مشهور آن زمان،فقه را آموخت و در همانجا و نزد همین استاد با فخر رازی،منتقد بزرگ فلسفه مشاء،همدرس بود.
🔹سهروردی پس از تکمیل تحصیلات به اصفهان رفت تا نزد ظهیرالدین فارسی،علم منطق را بیاموزد. او در همین شهر بود که برای نخستین بار با افکار ابن سینا روبرو شد و پس از مدتی تسلط خاصی بر آن پیدا کرد.
🔶سهروردی پس از اتمام تحصیلات رو به عرفان و سلوک معنوی آورد. شیخ در جریان سفرهایش مدتی با جماعت صوفیه هم کلام شد و به مجاهدت نفس و ریاضت مشغول شد .
🔸هنگامی که سفرهای سهروردی گسترده تر شده بود به آناتولی رسید و از آنجا به حلب سوریه رسید. در همان شهر با ملک ظاهر ،پسر صلاح الدین ایوبی ، دیدار کرد. ملک ظاهر شیفته شیخ شده و مقدمش را گرامی داشت و از او خواست که در آن جا بماند. سهروردی پذیرفت و درس و بحث خود را در مدرسه حلاویه آغاز کرد. در همین مدرسه بود که شاگرد و پیرو وفادارش شمس الدین شهروزی به او پیوست.
🔸شیخ همیشه در بیان مسائل، به خصوص احکام و مسائل مربوط به دین بی باک بود و همین صراحت بیان او بود که سرانجام فقهای قشری عامه علیه او شوریدند، او را مرتد خوانده و سخنانش را خلاف اصول دین دانستند. این کینه و عناد تا جایی رسید که ملک ظاهر را تشویق به قتل او کردند. اما ملک ظاهر نمی پذیرفت و به خواست آنان توجهی نمی کرد. اما فقها با ارسال شکوائیه به صلاح الدین ایوبی او را مجاب کردند که فرمان قتل شیخ را صادر کند. سرانجام صلاح الدین ایوبی در نامه ای از پسرش خواست به دلیل برخی ملاحظات سیاسی شیخ را به قتل برساند.
🔸🔸بدین ترتیب شیخ را زندانی کرده و در سن 36 یا 38 سالگی به قتل رسید. مشهور است که او را به دار آویختند یا خفه کردند. جنازه شیخ را در روز جمعه آخر ذی الحجه سال 587 هـ.ق از زندان بیرون آوردند. جرم او معاندت با شرایع دینی بود.
🔹🔹از سهروردی در طول عمر کوتاه خود حدود پنجاه کتاب و رساله به یادگار مانده است. آثار او نه تنها حاوی مهمترین آثار وی است بلکه به طرز شگفتی از نظر فصاحت و بلاغت تحسین شده و دارای نثری پخته و قوی است.
🔴آثار سهروردی را می توان به چهار بخش تقسیم کرد :
1- کتاب های صرفا فلسفی وی که به زبان عربی است. تلویحات ، المقاومات و مطارحات و معروف ترین کتاب فلسفی وی، حکمت الاشراق، از این جمله اند.
2- رساله های عرفانی وی که به زبان پارسی و برخی به عربی است. از این جمله عقل سرخ ، آواز پر جبرئیل ، صفیر سیمرغ و لغت موران به پارسی و هیاکل النور و کلمة التصوف به عربی است
3- ترجمه ها و شروحی که او بر کتب پیشینیان ، قرآن و احادیث نوشته است. مانند ترجمه فارسی رسالة الطیر ابن سینا و شرحی بر اشارات و تنبیهات ابن سینا و تفاسیری بر چند سوره قرآن کریم .
4- دعاها و مناجات نامه هایی که به زبان عربی است و آنها را الواردات و التقدیسات نامیده است. برخی بر این باورند که روش اشراقی را ابن سینا بنیان نهاده و معتقدند ابن سینا در کتاب منطق المشرقین و سه فصل آخر کتاب اشارات و تنبیهات به آن اشاره کرده است. اما با تمام این احوال همه دوستداران فلسفه معتقدند اگر ابن سینا بینانگذار فلسفه اشراق باشد یا نباشد، این سهروردی است که حکمت اشراق را به حد اعلا و تکامل رسانده است. سهروردی در این کتاب به نوعی از بحث وجود رسیده که تنها به نیروی عقل و قیاس برهانی اکتفا نمی کند ، بلکه شیوه استدلالی محض را با سیر و سلوک قلبی همراه می سازد. سهروردی برای تدوین فلسفه خویش منابع متعددی داشت که با گردآوری آنها و تنظیم شگفت انگیز ایشان در کنار هم فلسفه ی نوین خود را پایه گذاری کرد. این منابع به سه دسته کل تقسیم شده اند:
5. حکمت الهی یونان ، سهروردی بر خلاف فیلسوفان پیشین که تنها به ارسطو توجه ویژه ای داشتند شیفته فیثاغورث و امپدکلوس و به ویژه افلاطون بود ، تا حدی که افلاطون را پیشوای حکمای اشراق می داند.
6. حکمت مشاء، بدون شک این حکمت مشائی بود که مقدمهی اشراق شده است. سهروردی با گردآوری آثار مشائین به خصوص ابن سینا توانست اینگونه از آرا مشاء را در حکمت اشراق استفاده کند.
✅انجمن علمی فلسفه و عرفان اسلامی
🆔@philosophymazaheb ایتا
🆔https://t.me/philosophy_mazaheb تلگرام
🆔@philosophymazaheb اینستاگرام
کانون علمی منطق و فلسفه (شیراز)
سهروردی و فتوت.mp3
20.88M
Sohrevardi.pdf
606.6K
📝متن گفتگوی استاد سید محمد موسوی
در بزرگداشت شیخ شهاب الدین سهروردی علیه الرحمة
#استاد_موسوی
#مکتوبات
#مصاحبه
https://t.me/musaavi_b
https://eitaa.com/musaavi_b