«انبوهِ خلق» علیه حکمرانی ترس فرانسوی!
✍جعفرعلیاننژادی
🔸قریب به شش سال است، متناسب با تغییر فرم اغتشاشات و ناامنیهای داخلی، شبکهای از مترجمین مبرز چپ، اقدام به انتشار بیوقفه آثاری به قصد صورتبندی مفهومی و تعریف جمعیتهای معترض در ایران کردهاند. هدف آنها این بوده تا با نامگذاری این جماعتهای متفرد و متفرق، بتوانند جرقههای ناامنی را تبدیل به شعلههای آتش و خشونت نمایند.
🔸کلید واژه "انبوهه" که از قضا برساخت تعدادی از تئوریسینهای چپ فرانسوی است، با همین منظور ترجمه و منتشر شد. مساله جریانات چپ داخلی آن بود که اولا مالکیت این جرقههای اعتراضی را به نام زند و ثانیا این جماعتهای قلیل و پراکنده را "مردم" بخوانند. انبوهه میتوانست این مضمون را یدک بکشد.
🔸چندی بود تعدادی از تئوریسینهای چپ اروپایی با محوریت فرانسویها، این کار را کرده بودند، هر چند جریان چپ در آنجا هم بیخاصیت و دنبالهرو ساحت سیاست شده است. آنان چاره را در این یافتند تا روح یک متفکر ملحد قرن هفدهمی به نام اسپینوزا را احضار کنند. بازگشت به رساله سیاسی اسپینوزا و خوانش جدید آن، مفهوم انبوهه را به ارمغان آورد.
🔸انبوهه نه توده بود و نه جامعه مدنی. نه یک راس یا رهبر مشخص داشت نه یک سازمان یا سلولبندی اجتماعی. نه سر داشت نه ته. نه ایدئولوژی داشت نه علم مبارزه. فقط بدنبال بقا بود. زیست غریزی را میطلبید. خود نمی دانست چرا بیرون آمده و برای چه حاضر به خطر کردن است. شادیخواری و شادمانی را دوست داشت. تابع میل بود تا ذهن و ایده. از امر تنانه استقبال میکرد و بدن را در جایگاه سر قرار میداد.
🔸القصه، این مفهوم با تمام خصوصیاتی که گفته شد، وارد گفتار جریان چپ ایرانی شد. چپها دستاندرکار تعریف جدیدی از ماهیت جامعه ایرانی شدند. گفتند در دورهای قرار گرفتهایم که ماهیت جامعه ما نه تودهای است نه مدنی. مردمی جدید داریم با عنوان انبوهه یا انبوه خلق. گفتند، چندی است در ایران سرها قدرت فرمان دهی را از کف دادهاند، بدنهای خلق جلو افتادهاند.
🔸اغتشاشات سال گذشته، «ایران» را نه فقط برای این دسته از مترجمین یا عناصر داخلی که برای چپهای اروپایی تبدیل به سوژه جذاب مطالعاتی کرده بود. تمام تلاش آنان توضیح وقایع مبتنی بر چارچوب نظری انبوهه بود. شباهتها و مصادیق را میجستند و مفروضات ذهنی و الزامات نظریه را به ساحت واقعیت تحمیل میکردند. جمعیتهای محدود اغتشاشات را با آن تعریف، "سراسری" نشان داده و جرقه خورده شده را "آتشی بی مهار" خوانده بودند.
🔸حالا البته ضمیر انبوهه به مرجع خود بازگشته است. چپهای اروپایی با دیدن خشونتها در فرانسه، به احتمال زیاد وارد گفتار انفعالی "قبلا هم گفته بودیم اما گوش ندادید" خواهند شد. قاعدتا آنها باید از این رخداد اعتراضی استقبال کرده و به حمایت تمام قد از خشونتها مشغول شوند، اما این کار را نخواهد کرد. آنها از سال 1968 تا کنون، تبدیل به اپوزیسیون کنترل شده رژیم سرمایهداری شدهاند. در بهترین حالت نقش سوپاپ اطمینان را بازی کردهاند.
🔸ته خطر آنها حمایت از جنبش جلیقهزردها بوده است. اما اکنون وضع فرق میکند. جریان چپ فرانسوی هم از این خشونتها احساس خطر خواهد کرد. آنها میدانند اگر اصل نظام سرمایهداری نباشد، چپی هم نخواهد ماند. با این حال باید گفت، انبوهه ضمیر خود را یافته است، چه چپ بخواهد چه نخواهد. مردم اروپا چند دهسالی است، تبدیل به انبوهه شدهاند.
🔸جورجو آگامبن که خود از فیلسوفان چپ مطرح اروپایی است، از واژه هموساکر در ترسیم وضعیت فعلی آن کشورها استفاده میکند. هموساکر یا حیات برهنه یک اصطلاح حقوقی است که به جمعیتهای محروم از حقوق انسانی و شهروندی اطلاق میشود. مانند پناهجویان بیوطن. آگامبن سرنوشت مردم رژیمهای اروپایی را تبدیل عناصر انسانی به هموساکر میداند.
🔸با اینکه در ظاهر این اتفاق برای شهروندان کشورهای اروپایی رخ نداده، اما در کنه ماجرا این پدیده در حال شکلگیری است. از این جهت حفظ امنیت "شرایط سرمایهداری" به هر قیمتی، رکن رکین دوام نظم اروپایی است. پلیس این کشورها در شرایط عادی به هر بهانهای، حق نقض حقوق انسانی و شهروندی را دارد. در واقع مفروض حکمرانی آن است که شرایط عادی و طبیعی وجود ندارد، جامعه همواره در شرایط استنثنایی قرار دارد.
🔸پلیس در چنین فضایی اعمال قانون میکند. بنابراین کشتن آن جوان فرانسوی، یا خشونت ذاتی در برابر معترضین امری قانونی است. «قانون وضعیت استثنایی». آنچه در فرانسه اتفاق افتاده، عینیتیابی همین وضعیت استثنایی است.مردم فرانسه در مقابل خواهان حقوق طبیعی خود در وضعیت نرمال هستند. وضعی که پلیس برای معترض حق حیات قائل باشد. وضعی که پلیس پاسخگوی قانون باشد.
🔹این جامعه،مدتهاست از هم گسیخته و سرمایهداری ذات خشن خود را عیان کرده است.مردم نمیخواهند این حکمرانی مبتنی بر ترس را ادامه دهند.
....
.....
31.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پول نفت کجاست؟
🔺 محمدطاهر رحیمی کارشناس اقتصادی:
🔹دولت سیزدهم در حالی آغاز به کار کرد که با کسری بودجه سالانه حدود ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی و بدهی اوراق ۵۳۲ هزار میلیارد تومانی مواجه بود که با پول نفت تامین شد.
🔸 در شرایط غیرتحریمی ایران میتواند روزانه ۲ میلیون بشکه نفت بفروشد و ۵۰ میلیارد دلار درآمد به دست آورد. پس از کسر سهم صندوق توسعه ملی، شرکت نفت و ارز ترجیحی، فقط ۲.۵ میلیارد دلار در دست دولت باقی میماند.
💢 افزایش سهم صندوق توسعه از درآمدهای نفتی از ۲۰ به ۴۰ درصد در دولت سیزدهم، افزایش بودجه عمرانی و افزایش درآمدهای شرکت نفت، همه صرف تامین مالی پروژههای زیرساختی میشود که اثرات آن در میانمدت و بلندمدت هویدا خواهد شد.
.....
....
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ یکی از ایستگاه های متروی نیویورک؛ تصاویر مربوط به همین ایام است!
....
....
10.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ ببینید و ثانیه های آخر را با تمام وجود بشنوید.
....
....
🔺️ایران قوی کجا و #فرانسه پیزوری کجا؟!
🔹در فرانسه معترضین فقیر که از سختیهای زندگی به تنگ آمده اند دست به دزدی و غارت میزنند، اماکن عمومی را به آتش میکشند، به نافرمانی های مدنی روی می آورند، علیه سیاستهای مکرون شعار میدهند اما حداقل ندیدم به پلیس تیراندازی کنند یا مامورین انتظامی را زیر بگیرند؛ تا کنون مشاهده نشده هیچ حامی دولتی را کتک بزنند، لباس از تن هموطن خود بکنند؛ مامورین امنیت را با قمه به قتل برسانند!
🔹در فرانسه هنوز کسی ندیده خبرنگاری جاسوس باشد؛ هنوز هیچ سلبریتی شاخصی علیه حاکمیت استوری نگذاشته، چهره های معروف مردم را به آرامش دعوت میکنند؛ جناح های سیاسی و حتی رقبای دولت در کنار رئیس جمهور ایستاده اند؛ کسی نیست معترضین را مسلح کند؛ آنجا کسی در مجازی آموزش ساخت مواد محترقه نمیدهد؛ کسی نمیگوید چگونه بمب و اسلحه بسازید.
🔹بر خلاف ایران رسانه های داخلی از روزنامه و مجله گرفته تا رادیو و تلویزیون کاملا در خدمت حاکمیت اند؛ در فرانسه بر خلاف ادعاها اینترنت را قطع میکنند؛ به نمایندگی های پلتفرمها هشدارهای لازم داده میشود؛ حتی توییتر بخاطر دولت فرانسه اخلال جهانی ایجاد میکند؛ هیچ کشور اروپایی علیه فرانسه موضع نمیگیرد؛ آنجا معترضین انگل اجتماعی خوانده میشوند!
🔹هیچ معترضی حرف از تجریه طلبی نمیزند؛ هیچ کسی خواستار آویزان کردن دیگری به چراغ برق نیست؛ علیرغم اینکه خواهرش، خواهراشون را با گیس روی زمین میکشند سیاسیون ککشان هم نمیگزد؛ در پاریس کودک ۱۱ ساله را بازداشت میکنند؛ به نوجوان مبتلا به سندروم داون جلوی چشم مادرش دستبند میزنند!
🔹آنها bbc و فرانس نشنالِ ضد حکومتی ندارند؛ در فرانسه اگر معترضین اسلحه میداشتند مامورین جوی خون راه می انداختند و اگر تنها یک صدم از فشارهایی را که به ایران تحمیل کردند قرار بود بر دولت فرانسه تحمیل شود، تا کنون سقوط کرده بود. لطفا ایران قوی را با فرانسه پیزوری مقایسه نکنید!
#عبدالرحیم_انصاری
هدایت شده از جبههێانقلاب
🔴 فرضا غدیر نبود
فرض کنید #غدیر اصلا نبوده که پیامبر جلوی هزاران نفر امیرالمؤمنین رو به جانشینی منصوب کنه
یکی از احادیثی که در فضیلت امیرالمؤمنین هست و شیعه وسنی اونو نقل کردن، حدیث منزلت است. معاویهای که دستور به لعن امیرالمؤمنین داده بود، این حدیث رو نقل کرده، نمیتونست انکار کنه. چون اکثر مردم بارها از زبان پیامبر در جاهای مختلف شنیده بودن. متن حدیث اینه
(یاعلی) أنتَ مِنّی بِمَنزلةِ هارونَ مِنْ مُوسی، اِلّاأنـّه لانَبیّ بَعدی.
(ای علی) تو نسبت به من بهمنزله هارون نسبت به موسى هستی جز اینکه بعد از من پیامبری نخواهد بود
چندتا آیهای که درباره حضرت موسی(ع) و هارون(ع) درقرآن هست رو بیاریم، و بهجای هارون، نام امیرالمؤمنین رو جایگزین کنیم، ببینیم معنی چطور میشه
#آیه_اول
1⃣ (موسی از خدا خواست) از اهل بیت من وزیر ومعاونی برایم قرار بده، هارون برادرم را، پشتم را به او گرم کن و اورا شریک امر من کن(طه، 29)
تو همین آیه بهجای موسی وهارون، پیامبر(ص) وعلی(ع) رو قرار بدیم:
پیامبر از خدا خداست، از اهل بیت من وزیر و معاونی برایم قرار بده، علی برادرم را، پشتم را به اون گرم کن و اوراشریک امر من کن
#آیه_دوم
2⃣ ای موسی به زودى بازویت را به [وسیله] برادرت هارون نیرومند خواهیم کرد(قصص35)
ای محمد بزودی بازویت را به(وسیله) برادرت علی نیرومند خواهیم کرد
#آیه_سوم
3⃣ و از لطف و مرحمتی که داشتیم برادرش هارون را نیز به او(موسی) عطا کردیم (مریم53)
و از لطف و مرحمتی که داشتیم برادرش علی را نیز به او(محمد) عطا کردیم
#آیه_چهارم رو دقت کنید
4⃣ و موسی به برادرش هارون گفت: تو اکنون جانشین من در قوم من باش(اعراف142)
و محمد(ص) به برادرش علی گفت: تو اکنون جانشین من در قوم باش
خیلی جالبه، وقتی حضرت موسی به ملاقات خدا در کوه طور رفت و هارون رو جانشین قرار داد، مردم از هارون فاصله گرفتن و جانشینیش رو نادیده گرفتن و رفتن سراغ سامری و بعد از کلی معجزه، گوسالهپرست شدن. وقتی موسی برگشت، از هارون پرسید چرا جلوشونو نگرفتی؟ هارون گفت من تلاشمو کردم ولی اینا نزدیک بود منو بکشن(اعراف150) و ترسیدم که تفرقه بین امت بنی اسراییل بوجود بیاد(طه 94)
چقدر این اتفاق آشناس، وقتی پیامبر به ملاقات خدا میرفت، قبلش علی(ع) رو بعنوان جانشین معرفی کرد، مردم از علی فاصله گرفتن و به سمت شخص دیگری رفتن و علی(ع) برای اینکه تفرقه در امت بوجود نیاد و اسلام از بین نره صبر کرد
درقرآن 20آیه درباره هارون داریم که اکثرا جانشینی موسی مدنظره
هارونِ موسی کجا، علیِ محمد کجا
🌷الـٰلّهُمَ؏َجــِّلِلوَلــیِّڪَاَلْفــَرَجْ🌹
کانال جبهه ی انقلاب در ایتا👇☫👇
╭┅──────┅┅╮
¦ @Jebheye_Enghelab 👈
╰┅──────┅┅╯
انتشارحداکثری بعشق امیرالمؤمنین
6.06M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
✅ چندبار ببینید و خودتان قضاوت کنید. اگر دلتان محکم شد منتشر کنید!
.....
.....
10.62M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇮🇷
🎥 سند عضویت کامل جمهوری اسلامی ایران در سازمان همکاری شانگهای امروز از سوی اعضای آن امضا و این عضویت رسمی میشود.
....
....