38.76M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠 اعتراض در بنبست؟
🎥مستندی کوتاه درباره مذاکرات اصل ۲۷ قانون اساسی
🔹«تشکیل اجتماعات و راهپیماییها، بدون حمل سلاح، به شرط آن که مخل به مبانی اسلام نباشد آزاد است.» این جملهای است که در اصل ۲۷ قانون اساسی ذکر شده است. عبارتی که محصول گفتگوهای چالشی زیادی بود.
🔹برخی ناظران، این اصل را تنها یک نمایش برای مترقی بودن اصول قانون اساسی تلقی میکنند و معتقدند متن این اصل باعث شده تا دست دولت در برخورد با هرگونه تجمعی باز باشد.
🔹در مقابل، عدهای با ارجاع به مذاکرات قانون اساسی، غرض مقنن (قانونگذار) را ملاک در تفسیر میدانند و انسدادِ اعتراض را ناشی از غلبه قوانین عادی بر اصول قانون اساسی تحلیل میکنند؛ چرا که بدون مجوز وزارت کشور، هرگونه تجمعی، غیر قانونی اعلام میشود.
🔹در این مستند تلاش شده تا با گزارشی از مجلس خبرگان قانون اساسی، «معمای اعتراض مجاز» در ساختار حقوقی جمهوری اسلامی، با دقت بیشتری پیگیری شود تا فضای بهتری برای داوری این نزاع مهم فراهم باشد.
✅ فتأمل را در ایتا دنبال کنید 👇
🌐 eitaa.com/joinchat/1481179187C9d1c87f28b
⁉️حیرت فرهنگی و اَبَرمسئله براندازی
⛔️ دیوارنگاره میدان ولیعصر تهران جمع شد! برنامه طنین الله اکبر بعد از نماز مغرب و عشا شنبه 23 مهر ماه هم لغو شد. قبل از آن هم چند برنامه تلویزیونی انتقادی همین سرنوشت را پیدا کرد و برخی هم مثل برنامه شیوه با تعدیلهایی و اصلاحاتی به آنتن برگشت. از فیلتراسیون اینستاگرام و واتساپ و اختلال در استفاده از سایتهای بین المللی هم که همه میدانیم.
❓ به نظر شما با چه چیزی مواجه هستیم؟ جواب واضح است: حیرت فرهنگی! حیرت از پاسخگویی و مقابله فرهنگی به اقدامات دشمن در وقایع اخیر کاملاً مشهود است. جبهه فرهنگی و فعالین فرهنگی در یک حیرت فرهنگی به سر میبرند. برای همین هم هست که یا اقدامی نمیکنند یا اگر اقدامی میکنند بعد از چند روز یا چند ساعت جمعش میکنند.
حیرت فرهنگی ناشی از نشناختن مسئله است. هنوز هم خیلی ها فکر می کنند مسئله بر سر زن و پوشش و آزادی های اجتماعی زنان است! این نشناختن مسئله است که حیرت فرهنگی را به دنبال دارد. برای همین در برابر شعار «زن زندگی آزادی» شعار «زن عفت افتخار» را ترند می کنیم. اما آیا از خودمان پرسیده ایم که این شعار چقدر توانسته است مردم و حتی حزب اللهی ها را در خصوص وقایع اخیر اقناع کند؟! می دانیم که این شعار را خیلی از مردم قبول دارند اما قبول و اقناع دو ساحت متفاوت دارد.
🌀 ابرمسئله این روزها، براندازی است؛ این را بازیگردانان درجه یک این صحنه از بایدن و نمایندگان کنگره آمریکا تا نوچه های کاسه لیسی همچون مصی علینژاد و ...، همه گفته اند، مسئله اساسا زن و پوشش و آزادی های اجتماعی زنان نیست. بلکه اصل جمهوری اسلامی است! چرا نمی خواهیم قبول کنیم؟! برای همین هم هر پاسخی که با محوریت زن ایرانی اسلامی داده شود نه تنها موجب اقناع نمی شود بلکه بیش از هر چیزی موجب حیرت و سردرگمی می شود. مثل این است که مریضی مبتلا به تب و سر درد باشد و شما داروی رفع درد عضله به او بدهید!
🌐 ابَرمسئله همیشه براندازی بوده است. از روزی که نهضت شروع شد تا همین امروز. دعوا بر سر حاکمیت اسلام سیاسی است. آن اسلامی که از پوشش من و تو تا روابط بینالملل دولت را تحت ولایت و هدایت خود قرار میدهد. تا مسائل جزئیتری همچون پوشش و بیحجابی اجباری را ذیل این ابرمسئله فهم نکنیم، پاسخها و مقابلههای فرهنگی به مسائل جزئیتر بدون درنظر گرفتن و فهم ابرمسئله راه به جایی نخواهد برد. اگر ابرمسئله را فهمیدیم دیگر نیاز نیست در لاک تدافعی و مقابله منفعلانه فرهنگی برویم، بلکه حالتمان تهاجمی و مقابله فرهنگیمان هم فعالانه خواهد بود. فتأمل!
✅ فتأمل را در ایتا دنبال کنید 👇
🌐 eitaa.com/joinchat/1481179187C9d1c87f28b
هدایت شده از منانقلابیام | عباسبابائی
آبروی حرم
۱) پیامبر با سپاه مقتدر، فاتحانه وارد مکه شد.
سعدبن عباده شعار میداد: «الیوم یوم المَلحَمة!»(امروز روز انتقام است.)
پیامبر به علی فرمود: «پرچم را از سعد بگیر و فریاد بزن: الیوم یوم المرحمة!»(امروز روز بخشش است.)
همه بخشیده شدند؛ اما بناگاه نبی اکرم فریاد زدند: «این چند نفر باید خونشان ریختهشود؛ هرچند به خانهی خدا چنگ زنند!»
ویژگی اصلی و مشترک این گروه ۱۲ نفره که حدود نیمی از آنان بانوان بودند، «حرمتشکنیِ اسلام و پیامبر» بود!
آنان با شعر و هجو و تمسخر و استهزاء،
بر چهرهی نازنین آبروی اسلام و پیامبر خراش میانداختند.
۲) امام راحل فرمود: «حفظ جمهوری اسلامی از حفظ یک نفر ولو امام عصر(عج) باشد، اهمیتش بیشتر است!»
هزینهی بالای این جمله تا جاییاست که حتی عدهای از مدعیانانقلاب نیز از بیان آن طفره میروند! این سنگینی باعث شد تا خود امام آنرا شفاف کنند: «برای اینکه امام عصر هم خودش را فدا می کند برای اسلام و همه انبیا از صدر عالَم تا حالا که آمدند، برای کلمه حق و برای دین خدا مجاهده کردند و خودشان را فدا کردند.»
حضرت امام به مشکلات نظام از همگان آگاهتر بودند اما «جمهوری اسلامی» را در مسیر همان اسلامی می دانستند که ائمهی اطهار جانشان را فدایش کردند.
۳) شاگرد مکتبیِ امامین انقلاب، «حاجقاسم حکیم» سالها بعد از بیان این جملات توسط امام عزیز، در وصیتنامهاش اينگونه نوشت: «امروز قرارگاه حسینبن علی، ایران است. بدانید جمهوری اسلامی حرم است و این حرم اگر ماند، دیگر حرمها میمانند. اگر دشمن، این حرم را از بین برد، حرمی باقی نمیماند، نه حرم ابراهیمی و نه حرم محمّدی(ص)»
حال به قصهی «فتح مکه» برگردیم و این سوال را مطرح کنیم:
«در برابر کسانیکه «حرم جمهوری اسلامی» را با دروغ و اتهام و فحش و تمسخر و سخنرانی و بیانیه و پست و هشتگ و فکاهی و لطیفه و کاریکاتور و شعر و کلیپ و پادکست و فتوکامنت و موشنگرافی و... حرمت میشکنند، چه باید کرد؟»
یقیناً نگارنده در جایگاه صدور حکم نیست، اما بسان میلیونها دلدادهی «حرم جمهوری اسلامی» میدانم که در برابر این همه «حرمتشکنی»، عقابی است دنیوی و اخروی!
روی سخنم نه با خارجنشینانِ برهنه و مفلوک، که با انسانهای حقیر و مغروری است که بر سر سفرهی این حرم، فربه شدند و اکنون در حال بهنمایشگذاشتن نسخهی جدید و عجیبی از «نمکنشناسی» هستند!
عدهای ناچیز از بازیگران و هنرمندان و ورزشکاران و دانشگاهیان و حوزویان!
میخواهم در شمار «نمکنشناسها» از دستهای نام ببرم که در بسیاری از دولتها بر سر سفرهی انقلاب نشستند و با ندانمکاری و بدکاری و کمکاری و طلبکاری، «ولینعمتان» خود را آزردند و از جمهوری اسلامی، «آبرو» بردند؛ مدیران کارنابلد پرمدعای غربگرا.
همانانی که امام در مذمتشان فرمود: «ما از شر رضاخان و محمدرضا خلاص شدیم؛ اما از شرّ تربیت یافتگان غرب و شرق به این زودی ها نجات نخواهیم یافت.»
این را میدانم که اگر هیچ حکمی درمورد اینان صادر نشود، این جملهی «حاجقاسم» در موردشان تحقق خواهدیافت؛ کمااینکه در موارد مشابه فراوان دیدهایم که محقق شدهاست:
«والله هرکس تیر به سمت این نظام انداخت، آواره شد!»
🖋عباس بابائی
@abas_babaeii
هدایت شده از کانال رسمی میثم مطیعی
🔰 سخنی با بچههای انقلاب :
خطرناکتر از آشوب خیابانی، آشوب ذهنی و اغتشاش در نظام محاسباتی ماست!
این روزها به بهانه اغتشاشات هر کسی تحلیلی از جامعه ایران ارائه میکند. بسیاری از این تحلیلها ظاهری دلسوزانه و بیطرف دارند، اما نسبتی با واقعیت میدانی ندارند و کلیشههایی پیشساختهاند که تنها بر دوش وقایع سوار میشوند!
هر کسی در تحلیل، ماهی تکراری خودش را از این آب گل آلود میگیرد: شکاف نسلها؛ مخوف بودن و جامعهستیزی دهه هشتادیها؛ تضییع حقوق زن در ایران؛ بیعدالتی و فساد سیستماتیک در نظام؛ ضرورت تجدیدنظر جدی در حرکت کشور؛ شکست مطلق گفتمان انقلاب در فضای رسانه و فرهنگ؛ تبدیل نظام به حکومت بیخردان و خالی شدن حاکمیت از تیزهوشان و...
اما یکی نیست بگوید اگر همه این گزارهها صرفا با حضور «هشتاد هزار نفر» در دو هفته اعتراض و آشوب قابل اثبات است، عدم حضور «هشتاد و سه میلیون و نهصد هزار ایرانی» در این میدان هیچ چیز را اثبات نمیکند و هیچ معنایی ندارد؟!
سخن این نیست که مردم نارضایتی و اعتراض ندارند یا سرتاپای حکمرانی در ایران خالی از ناراستی و کاستی است؛ اما جامعه ایران این تصویری نیست که عدهای میکوشند از دل اغتشاشات به ما قالب کنند!
در این فتنه همه گسلهایی که میگفتند میتواند روزی ایران را بلرزاند تحریک شد:
- گسل بین نسلی،
- گسلهای قومیتی (به ویژه اقوام کرد و بلوچ)،
- گسلهای اجتماعی و فرهنگی (تفاوتهای سبک زندگی و پوشش)،
- گسل شیعه و سنی،
- گسلهای سیاسی(با تندترین و تحریکآمیزترین شعارها)،
و...
اما نود و نه و نه دهم درصد ایرانیان در این اعتراضات شرکت نکردند. این گزاره هیچ ارزش تحلیلی ندارد؟
یک ملت با چه زبانی بگوید که ما روبروی هم نخواهیم ایستاد؟
یک ملت با چه زبانی به بیگانه و هزاران رسانهاش بگوید دست از سر ما بردارید و بگذارید زندگی کنیم... زیر پرچم الله...
📝 میثم مطیعی
✅ @MeysamMotiee
✅ حوزه خراسان و مسئله نهادمندی مدیریت آن
تحلیلی بر انتصاب اعضای جدید شورای عالی حوزه علمیّه مشهد
💠 تقویت نهادمندی در حوزه علمیّه مهمترین راهبردی بوده است که رهبر معظم انقلاب، از ابتدای رهبری خود و در طول زعامت و راهبری حوزه علمیّه، پیش گرفتهاند. تعامل خاص ایشان با حوزههای علمیّه قم، اصفهان و خراسان گواه این است که ایشان با بلندنظری بینظیر خود، به دنبال نهادینه کردن مدیریت در حوزه علمیّه و استحکام بنیانهای ساختاری و سازمانی آن و حرکت به سوی نهادمحوری در حوزه علمیّه بوده است.
🔅 نهادمندی به معنای شکلگیری نظام معینی از هنجارها، پایگاهها و نقشهای مشخص و بههمپیوسته است که توسط جامعه هدف پذیرفته شده و بهموجب آن رفتارهای نظامیافته، قاعدهمند و پیشبینیپذیر جایگزین رفتارهای خودجوش، بیقاعده و پیشبینیناپذیر میشوند.
✳️ حکم انتصاب اعضای جدید شورای عالی حوزه علمیّه مشهد، راهبرد نهادمندی مدیریت را عیانتر از گذشته کرد که از طرفی ناظر به امتیازات و اقتضائات خاص حوزه علمیّه مشهد است و از طرف دیگر همسو با راهبری کلان حوزه علمیّه توسط امام خامنه ای است. این انتصاب از چندین جهت نهادمندی مدیریت در حوزه علمیّه خراسان را تقویت خواهد کرد که در ادامه به آن توجه داده میشود:
1⃣ سیر تحولات مدیریت حوزه علمیّه خراسان در طول انقلاب اسلامی از فردمحوری به سوی نهادمحوری در حرکت بوده است. به این معنا که ارکان نهادی و ساختاری حوزه علمیّه خراسان روز به روز بیشتر تقویت شده و از رفتارهای فردی و حرکتهای بیقاعده جلوگیری شده است. پس از ارتحال نماینده ولی فقیه و مدیر حوزه علمیّه مشهد، اولین اقدام در راستای نهادمندی مدیریت در این حوزه از سوی رهبر معظم انقلاب برداشته شد و یک ترکیب کارآمد به عنوان اعضای شورای عالی حوزه و دبیر و مدیر حوزه تعیین شدند. اما در انتصاب اخیر تعیین دبیر و مدیر به اعضای شورا سپرده شده است. بارزترین دلالت چنین تفویض اختیاری به اعضای شورا این است که امام خامنه ای به عنوان راهبر حوزه، در پی نهادینه کردن ساختار حوزه خراسان و تقویت نهادمندی مدیریت در این سازمان و تقویت حرکت سازمان مدیریت حوزه از فردمحوری به سوی نهادمحوری است.
2⃣ علاوه بر تفویض اختیار تعیین مدیر حوزه و دبیر شورا، تعیین مدت پنج ساله برای عضویت در شورای عالی حوزه علمیّه خراسان از سوی رهبر معظم انقلاب نشانگر این است که سه اصل «مسئلهمحوری»، «شفافیت» و «پاسخگویی» مورد مطالبه رهبری از اعضای جدید شورای عالی حوزه است. این سه اصل، اساس و پایه نهادمندی مدیریت در هر سازمان و ساختار است.
3⃣ یکی از مهمترین معیارهای سنجش نهادمندی در یک سازمان انتقال مدیریت به نسلهای بعد است. توجه به ترکیب اعضای جدید شورای عالی حوزه خراسان نشان میدهد این معیار مورد توجه رهبر معظم انقلاب بوده است. چه آنکه نسل جدیدی از عالمان برخاسته و پرورش یافته از بوم خراسان در ترکیب اعضای شورای عالی مشاهده میشود و هم اینکه به شورای جدید اختیار داده شده، دبیر شورا و مدیر حوزه را از خارج شورا تعیین کنند که زمینه را برای انتقال مدیریت به نسل بعدی علمای برجسته مشهد فراهم کرده است.
4⃣ معیار دیگری که به نهادمندی بیشتر مدیریت کمک میکند، وجود اهداف و کارکردهایی به عنوان پیشران یک سازمان است. اگر یک سازمان کارکردهای خود را از دست بدهد رو به ضعف میرود و به تدریج از بین میرود. اما رهبر معظم انقلاب با تعیین اهداف و کارکردهای ویژه برای حوزه خراسان از تضعیف این حوزه علمی جلوگیری و به تقویت نهادمندی آن توجه داده است. طریقه معهود ایشان در انتصابات آن است که اهداف تعیین شده در ادوار گذشته به قوت خود باقی است. از این رو بازخوانی کارکردهای تعیین شده در حکم انتصاب دوره قبل، برای اعضای دوره جدید ضروری است: «زمینهی بالندگی و ظهور دهها نظریهپرداز در هر یک از عرصههای مورد نیاز جامعهی اسلامی از جمله فقه و کلام و تفسیر و حدیث، و صدها پژوهشگر و نویسنده و سخنران و قاضی و دیگر متصدیان شئون علمی و اجتماعیِ اسلامی را فراهم سازد».
✅ فتأمل را در ایتا دنبال کنید 👇
🌐 eitaa.com/joinchat/1481179187C9d1c87f28b
سرودهٔ افشین علا در مورد اتفاقات اخیر
بگو به امین...
به رغم زخم زبانها به غم، عنان ندهم
ز کف، قرار خود از طعن طاعنان ندهم
رفیق عهدشکن! از تو کمترم آری
اگر که بر سر پیمان خویش جان ندهم
اگر چه صورتم از سیلی خودی سرخ است
چراغ سبز به بیگانگان نشان ندهم
به خیمه گه چو شبیخون بیامان زده خصم
ز تیربار کلامم به او امان ندهم
به رغم این همه تحریم، پیش چشم عدو
ز بیم، پرچم تسلیم را تکان ندهم
سبک سرانه چو پیران طالب تمجید
زمام عقل به تأیید هر جوان ندهم
بس است خوردن نیش از شکاف ها یک بار
دوباره در دهن مار، امتحان ندهم
رهین باور خویشم! هر آن چه خواهی گو
که دل به خشم و خوشایند این و آن ندهم
به رغم تازه به دوران رسیدگان حریص
مقام فقر به سرمایه جهان ندهم
زمین اگر همه دشمن شود، بگو به «امین»
که دست زخمی او را به آسمان ندهم
مهر ۱۴۰۱
✅ فتأمل را در ایتا دنبال کنید 👇
🌐 eitaa.com/joinchat/1481179187C9d1c87f28b
حمله به زائران حضرت احمد بن موسی علیهالسلام بیش از هر چیز ناشی از حقد و کینه تروریستها، تجزیهطلبها و اغتشاشگران از بصیرت و روشنبینی مردم شیراز و فارس است. مردمی که در حوادث اخیر پای کار نظام بودند و نقشههای فتنهگران را نقش بر آب کردند.
✅ فتأمل را در ایتا دنبال کنید 👇
🌐 eitaa.com/joinchat/1481179187C9d1c87f28b
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📽 داعش چطور بر اعتراضات مردم سوریه سوار شد؟
🔸به بهانه اعتراضات مردمی سوریه هفت سال درگیر جنگ داخلی شد؛
منتظر سوریه شدن ایران هستند!
✅ فتأمل را در ایتا دنبال کنید 👇
🌐 eitaa.com/joinchat/1481179187C9d1c87f28b
هدایت شده از 💠 دانش اجتماعی مسلمین 💠
🔰داستان برهنگی، فحاشی و خشونت:
عاقبتِ نبرد معطوف به سبک زندگی
✍ #مهدی_جمشیدی
🔖۱- در مواردی پیش از این، در دورۀ دولت قبل، رهبر انقلاب در مواجهه با اعتراضهای اجتماعی، هم «حقّ» را به معترضان میداد و هم آنها را «مردم» میانگاشت، ولی این بار:
الف. اصل اتّفاق را به «غرب» نسبت داد و آن را «برنامهریزیشده» و «غیرخودجوش» دانست.
ب. نظام و نیروی انتظامی و بسیج را «مظلوم» معرفی کرد، نه مقصر.
ج. خواصی را که بر آتش دمیده بودند، «ملامت» و دعوت به «جبران» کرد.
د. معترضان را نه «مردم» یا حتّی «جوانان»، بلکه سه دستۀ «عاملان دشمن»، «همراهان با دشمن» و «هیجانزدگانِ غافل» قلمداد کرد.
هـ. به ضرورت مواجهۀ «امنیّتی» و «قضائی» اشاره کرد، نهفقط مواجهۀ «فرهنگی».
ز. اعتراضها را «حاشیهای» و «فرعی» دانست، نه مسألۀ «اصلی» و «اساسی».
🔖۲- رهبر انقلاب، یک سال پیش دربارۀ «بازسازیِ انقلابی در ساختار فرهنگ و رسانه» سخن گفته بود، امّا چنانکه از این تعبیر پیداست، هدف ایشان «عقبنشینی از ارزشها» و «انتخاب رویکرد انفعالی» نبوده و نیست،
⚜بلکه ایشان میخواهد ساختارهای رسمی و غیررسمی، هرچه «بیشتر» و «جدّیتر» به خدمت «ارزشهای انقلابی» گمارده شوند و بر «شتاب حرکتِ تکاملیِ انقلاب»، افزوده شود.
⚜این جهتگیری، بهطور کامل در مقابل خواستههای ضدّارزشیِ جریان اغتشاش است.
🔖۳- بنابراین، نظام جمهوری اسلامی از مسیر رفته، باز نخواهد گشت، بلکه کوشش میکند شرایط اجتماعی و ساختاری را برای «زندگیِ» معطوف به «کمال» و «سعادت» و «حقیقت»، و نه زندگیِ معطوف به «ولنگاری» و «لاابالیگری» و «اباحیگری» فراهم سازد.
⚜«آزادی» نیز در قالب «مردمسالاریِ دینی» و بهخصوص در ساحتهای پساانتخاباتی آن، معطوف به «افزودن بر نقش مردم» و «نقادی عمومی» و «اندیشهورزی غیررسمی» خواهد بود، نه «کشف حجاب» و «برهنگی» و «اختلاط».
⚜ازاینرو، «زندگی» و «آزادی» در نگاهِ نظام جمهوری اسلامی، معنایی بسیار متفاوت از جریان اغتشاش دارد.
🔖۴- و از آنجا که جریان اغتشاش در همراهسازی مردم با خویش ناکام ماند، نمیتواند تفسیر خود از «زندگی» و «آزادی» را بر نظام، تحمیل کند.
⚜زین پس، فضا برای روایتهای ضدّارزشی و اخلاقستیز و غربگرا از زندگی و آزادی، «تنگتر» و «منقبضتر» خواهد شد. «تهدید»های پدید آمده از سوی جریان اغتشاش، به یک «فرصتِ» تاریخی برای عبور از ولنگاریِ فرهنگی و منهدمکردن هستههای اشاعۀ سبک زندگیِ غربی تبدیل خواهد شد.
⚜جریان اغتشاش، تمام داشتههایش را صرف پیشروی فرهنگی کرد و برای آینده، هیچ ذخیره و اندوختهای ندارد. «نمایشهای وحشیانه» و «ظهوراتِ ضدّاخلاقیِ» جریان اغتشاش در این مدّت، حماقتبار بود و کار آن را تمام کرد.
💠 به کانال "دانش اجتماعی مسلمین" بپیوندید
🆔 @DaneshMoslemin
هدایت شده از کافه فکر | دانیال بصیر🇵🇸
خوانشی از یک عکس
این عکس کودکِ زباله گرد با آن گونی پاره را هر رسانهای میتواند براساس جهانی که برای مخاطب خود میسازد، تفسیر و خوانش کند و در نهایت بهره خود را ببرد اما آنچه از این عکس به ذهن متبادر میشود و به طور صریح و آشکار معنایی را به مخاطب القا میکند، غیرت و شعور این کودک نسبت به کشور و پرچم ایران است. شعور و غیرتی که در این چند روز اخیر، عدهای روشنفکر، استاد و کارشناس و دلقک و شومن و سلبریتی و خودباخته و منفعت طلب، فاقد آن بودند و در قضایای پیش آمده حسابی قافیه را باختند.
عدهای که برای سرنگونی و تجزیه این سرزمین، چنگ به هر ریسمان پوسیده سعودی، صهیونیستی، انگلیسی زنند تا شاید در این وادی لقمه نانی نصیبشان گردد.
در ضمن از این عکس، تصویری دیگری به ذهن خطور میکند و آن تصویری ناشاد از بیعدالتی و تبعیض از جامعه طبقاتی است که دستپختِ تفکر لیبرالیستی و پرت و پلاهای آدام اسمیتها و نیلیها و اقتصاددانهایست که تفکرشان را در دانشگاهها نهادینه کردند سپس پایه و اساس آن را در دولتهای کارگزاران و اصلاحات پیریزی نمودند و دولت اعتدال به اوج خود رساندند.
یک روی این تصویر غیرت ایرانی را نمایش میدهد ولی روی دیگرش حتما ناکارآمدی مسئولینی را بازتاب میکند که انقلاب را در موضوع عدالت سالیان سال به عقب کشاندند.
پ.ن:
مقام معظم رهبری: ما دهه چهارم انقلاب را دهه «پیشرفت و عدالت» نامگذاری کردیم؛ «پیشرفت» بهمعنای واقعی کلمه در کشور اتفاق افتاده است. «عدالت» را نمیگویم، درباره عدالت ما عقبمانده هستیم؛ خودمان اعتراف میکنیم.
دانیال بصیر
#عدالت
#غیرت
@cafe_fekr
هدایت شده از کانون غرب شناسی و اندیشۀاسلامی
41.08M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥مستند کامل "ژنرال"
🔹مستندی از چگونگی دستگیری امیر منصور آریا ، #شاه_مهره آمریکاییها برای تجزیه شرق ایران که توسط وزارت اطلاعات جمهوری اسلامی ایران بازداشت شد.
🔹از چک سفید امضای سعودیها برای او تا بودجه اولیه ۲۶۰ میلیون دلاری ترامپ برای حمله برقآسا به شرق ایران
#پایان_مماشات
✅با بدون سانسور متفاوت بیاندیشید👇
@BDON_SANSOR
هدایت شده از منانقلابیام | عباسبابائی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سعودى اینترنشنال شماره #مهران_رجبی عزیز رو منتشر میکنه که بهش فحش بدن!
میگه بیش از ٧ هزار تماس از خارج کشور داشته و مزاحمش میشدن.
میگذره تا یه اسرائیلی بهش زنگ میزنه...
@abas_babaeii
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🚨 #مهم | دختری که باعث جنگ اول خلیج فارس شد!
💯 بررسی پرونده دروغی جنجالی دختری کویتی بنام نیره که زمینه جنگ اول خلیج فارس و حمله آمریکا به عراق را رقم زد؛
😱 جنگی با ۱۵۰هزار کشته مستقیم و تلف شدن نیم میلیون کودک عراق متعاقب آن؛
⁉️دروغی که بازخوانی تاریخ آن در زمان بلند شدن سروصدای نیرههای ایرانی، مهم بنظر میرسد.
✅ فتأمل را در ایتا دنبال کنید 👇
🌐 eitaa.com/joinchat/1481179187C9d1c87f28b
👓 شهیدان پیچیده در گوش زمان فریادتان...
پاینده مانی و جاودان!
جمهوری اسلامی #ایران!
✅ فتأمل را در ایتا دنبال کنید 👇
🌐 eitaa.com/joinchat/1481179187C9d1c87f28b
‼️ جام جهانی و سندرم «خود مردم پنداری»!
منتشرشده در روزنامه شهرآرا مورخ 7 آذر 1401
🌀 «خود مردم پنداری» یک بیماری است که در لایههای روشنفکری و غربزدگی ایران رسوخ کرده و هیچ گاه حاضر نشده مردم را ببیند و با آنها هم افق شود؛ چه پیش از انقلاب و در بحبوحه مبارزات، چه پس از پیروزی انقلاب و تشکیل جمهوری اسلامی، چه در جنگ تحمیلی و چه پس از آن و چه امروز.
⚠️ خود مردم پندارها هر چند کم هستند اما در همه عرصهها خودنمایی میکنند؛ از اقتصاد و سیاست و اجتماع گرفته تا فرهنگ و هنر و حتی ورزش. این عده قلیل با نادیدن مردم ایران اسلامی، در تلاشاند تا خواستههای خود که از اهداف استعماری دشمنان ایران وام گرفتهاند، به مردم تحمیل کنند. تحمیلی که در زر ورقهای رنگین قرار گرفته تا بتواند مردم را با خود همراه کند. زهی خیال باطل!
🔰 طی هفتاد روز گذشته خود مردم پندارها به دنبال این بودند که ایران را تجزیه کنند. جمعیت محدودی که فکر میکردند با دمیدن در آتش اغتشاش و ناامنی میتوانند خدشهای به آرمان ایران اسلامی مستقل وارد کنند. با تمام قوا و همه رسانههایشان، با هزاران فراخوان و فشار دنبال این بودند تا مردم را علیه انقلاب مردمیشان بشورانند. چه تناقض آشکاری!
✳️ خود مردم پندارها حتی به ورزش هم رحم نکردند. به جام و جهانی فوتبال که رسید فکر کردند میتوانند تیم ملی ایران را با فشار و اجبار از دور مسابقات حذف کنند. ولی نشد. در روزهای منتهی به برگزاری جام جهانی هم با تحریم و تهدید و توهین به بازیکنان تیم ملی، دنبال این بودند که خواستههای خود را تحمیل کنند. خود مردم پندارها حتی به ایرانی بودن خود هم پشت کردند و در بازی ایران و انگلیس نه تنها از تیم ملی ایران حمایت نکردند، که حمایت خود را به سمت تیم حریف بردند و از باخت تیم خوشحال شدند.
🌀 خود مردم پنداری یک سندرم است که دامن روشنفکری را رها نمیکند. اما آنها خوب میدانند که مردم کسانی دیگر هستند. مردم همانهایی هستند که از باخت تیم ملی ایران در برابر انگلیس ناراحت شدند، اشک ریختند و دلگیر شدند. مردم همانهایی هستند که بعد از پیروزی تیم ملی در برابر ولز، بدون هیچ فراخوان و فشاری به خیابانها آمدند و جشن ملی گرفتند؛ مثل 9 دی 1388 یا 13 آبان 1401. مردم همانهایی هستند که به وضعیت اقتصادی کشور اعتراض دارند اما عقلانیت انقلابیشان هیچگاه آنها را با خودمردم پندارها و دشمنان این مرز و بوم همراه نمیکند.
🔻 خودمردم پندارها از این مردم میترسند، چون مثل رودی خروشان، آنها را از بین میبرند. سندرم خود مردم پنداری بیش از هر کسی خود مردم پندارها را آزار میدهد. چون مردم همه جای کشور هستند، و کشور متعلق به مردم است و آنها با دیدن مردم واقعی عذاب میکشند. بیش باد این عذاب!
✅ فتأمل را در ایتا دنبال کنید 👇
🌐 eitaa.com/joinchat/1481179187C9d1c87f28b
👌 ترویج اذان گویی، روشی غیر مستقیم برای ترویج حجاب
آیت الله حائری شیرازی
از این اذان گفتن غافل نباشید. اول ظهر که شد بروید بایستید و اذان بگویید. نه اینکه همیشه اذان رادیو را باز کنید. اذان شما یک اثر دیگری دارد. باید صدای اذانتان در دانشگاه بلند شود. از این عارتان نشود که مثلا بگویند این هم دارد اذان می گوید. بروید پشت دانشکده بایستید و اول وقت، اذان بگویید.
مخصوصاً یک جایی که آدم برای خدا کِنِف می شود [ارزشش بیشتر است]. جاهایی که به آدم بارک الله و احسنت می گویند، این میتواند آدم را جهنمی کند؛ اما جایی که به آدم فحش می دهند ممکن است انسان را بهشتی کند. شما اذان را فراموش نکنید. خدا رحمت کند نواب صفوی را. دستور داده بود به فدائیان اسلام که وقتی اذان شد، هرجا که بودید اذان بدهید. این ها در هر خیابانی که بودند، اول اذان ظهر که می شد هرکدامشان پشت یک مغازه ای یا پشت هر جا که بودند صدای اذانشان بلند می شد.
شما کارهای مبارزه با بی حجابی را به طور غیر مستقیم می توانید انجام دهید. بوی اسلام که آمد، بوی اذان که آمد، صدای اذان که بلند شد، یک عده بلند می شوند و می روند وضو میگیرند و نماز می خوانند. شما میخواهید مسئله حجاب را با گفتن حل کنید، توی روی خودش بگویید و حل کنید [اما این خیلی جواب نمی دهد]. این گل را با دست باز نمی کنند، [اگر غنچه گل را با دست باز کنند]، گل دیگر گل نمی شود، گل را باید گذاشت تا خودش باز شود. این امور را باید آبش بدهی، هوایش را درست کنید؛ خودش به موقع باز می شود.
✅ فتأمل را در ایتا دنبال کنید 👇
🌐 eitaa.com/joinchat/1481179187C9d1c87f28b
هدایت شده از منانقلابیام | عباسبابائی
فاطمیهی سکولارها
وقتی سکولارهای مذهبی، داعیهدار سیاسیترین اقدام صدیقهی طاهره(سلاماللهعلیها) میشوند، به خنثیترین شکل ممکن اقداماتی پرهزینه و کمبهره را در قالب عزاداری و نمایشنامه و تعزیه و پردهخوانی و پردهنویسی، به خورد مخاطب حیرانی میدهند که درنهايت تمام وظیفهاش را در همان لعن و لطمه و آه جستجو میکند.
کیست که نداند، یکی از اصلیترین و اصولیترین خاکریزهای مکتب علوی، فاطمیهای است که «ناموس دهر» در جایگاه یک «سرباز و سردار و لشکر»، تمامْقامت و در نهایتِ غربت، برای دفاع از ولایت و امامت و رهبری جامعه و خروشیدن علیه غاصبان ناجوانمرد زمانه، فرزند و جان و جوانیاش را فداکرد؟! از آن «اقدام انقلابی» و «خروش میدانی» چقدر این روزها در خطابهها و مرثیهها و کتیبههای فراوان خیابانی میتواندید؟!
قرار نیست هر مجموعه و هیأت و مسجدی را واکاوی کنیم که چگونه به فلان انجمن و عالم و ذاکرِ سکولار میرسد؛ همینکه تاریخِ انسانساز و جامعهساز و تمدنساز اهلبیت را نتوانند یا نخواهند در جغرافیا جاریکنند و در همان زمان و مکانِ پرغربت و مظلومیت بمانند، درحال ترویج اسلام و تشیع خنثی هستند.
از نشانههای روشن سکولاربودن این قوم، آناست که «فدک» برایشان، بیش از آنکه رمزی باشد از «ولایت و حکومت»، زمینی است حاصلخیز که فقط باید غاصبانش را نفرین کرد؛ اما آنهنگام که تاریخِ فدک همچون چشمهای جوشان در بستر زمان جاری بشود و بهدست امام کاظم(علیهالسلام) برسد، حدودش را نه فقط زمین زراعی و نخلستان فدک، بلکه تمام مملکت و فرمانروایی و حکومت هارون معرفی میکنند؛ همان حکومتی که مرز بین «امام حقّ» و «حاکمِ جور» است و اکنون توسط او غصب شدهاست!
فاطمیه علاوه بر آنکه با عزاداری و نمایشنامه و پردهنویسی باید به نسلهای بعدی برسد، اما اگر «اقامه» نشود، ظلم به آن بانو کماکان در قامت ساکتان و بیتفاوتان روزگار استمرار خواهدداشت. «اقامهی فاطمیه» اما آن چیزی نیست که با قاعدان زمان محققشود؛ بلکه نیاز به مجاهدانی دارد که عزاداری و اشک بر «فاطمهی مظلومه»، آنان را مدافع «خطّولایت» و مجاهد علیه «طاغوت زمان» کند؛ یعنی همان کاری که «حضرت روحاللّه» با «احیای ولایتفقیه» و «میراندن طاغوت پهلوی» انجامدادند.
اگر «ولیّجامعه» را نشناختی، یا اگر شناختی، شهیدانه در شاهراه مستقیمش طیّ طریق نکردی، فاطمیهات نسبت به فاطمیهی زهرای مرضیه، شبحی بیش نیست.
اگر «غاصبان و ظالمان و طاغوتیانِ زمانه» را نشناختی یا اگر شناختی، علیه آنان هیچ اقدامی انجام ندادی، هر اقدامی که برای فاطمیه انجام دهی، در مسیر «انقلاب شکوهمند فاطمی» نیست.
حیرتانگیز و دردآور آنکه اقدامات بهظاهر فاطمی عدهای در این روزگار، نفی «خطّولایت» را بهدنبال دارد و «تایید طاغوت زمان»! والا مگر میشود صدها منبر و هیأت با کتیبههای گرانقیمت در سطح شهر، هیچ اثری از فاطمیترین انقلابها بعد از انقلاب فاطمهی زهرا(سلاماللهعلیها) نداشتهباشد؟!
«مدعیان فاطمی» که ناجوانمردانه و مذبذبانه، «انقلابیهای فاطمی» را رجم به پالودهخوری با دشمنان تاریخی «حضرت مادر» میکنند، نیک میدانند که فاطمیترین مدعیان فاطمیه، نه آنان، بلکه شهیدانی هستند که علاوه بر عزاداری و اشکریختن بر آن بانو، در راه احقاق حقوق تاریخی ایشان و فرزندان مظلومش، از جان و مال و جوانی خویش گذشتند.
«سرباز فاطمی» یعنی «حاجقاسم»؛ همو که «بیتالزهرا»یش خالصانهترین عزاداریها را با حضور خیل سربازان فاطمی به یادگار دارد؛ عزاداریهایی که بهجای تخدیر حاضران، آنان را سرباز جانبرکف «ولیفقیه» میکرد و مدافع در برابر «طاغوت زمان، آمریکا».
🖋عباس بابائی
@abas_babaeii
عکس زیبای قدیمی و پرمعنی از شهر سامرا
🔹خانه های مسکونی که حرم امامین عسکریین علیهما السلام را احاطه کرده، در حالی که کاخ بنی العباس آن طرف رها شده است. این کاخ همزمان با تاسیس شهر سامرا و بدستور معتصم ساخته شده بود که پس از شهادت و تدفین امامین عسکریین علیهما السلام اینگونه در گذر زمان مرکزیت خود را از دست داده است.
✅ فتأمل را در ایتا دنبال کنید 👇
🌐 eitaa.com/joinchat/1481179187C9d1c87f28b
مسجد باید سیاسی باشد نه سیاستزده!
منتشر شده در شماره نهم مجله امین
🔹 اسلام و سیاست
جامعیت دین اسلام به گونهای است که برای تمام شئون و مراحل زندگی انسانی دارای برنامه و هدف است. از نظر اسلام، سعادت انسان فقط به فرد انسانی وابسته نیست بلکه اجتماع انسانی نیز در سعادت و رستگاری او نقش آفرین است. حوزه اجتماع و سیاست نیز همچون حوزههای فردی و خانوادگی مدنظر خداوند بوده است و در قالب دستورات و راهنماییهای سازنده و انسانساز و به واسطه خاتم الانبیاء و المرسلین صلیاللهعلیهوآلهوسلم برای همه بشریت ابلاغ شده است. از این رو اسلام برای مدیریت توحیدی جامعه دارای مبانی، اصول، راهبردها و راهکارهای سیاسی است تا انسان را به هدف آفرینشش نزدیک کند.
برنامه سیاسی اسلام برای نیل و رسیدن به هدف آفرینش انسان که به حکم آیه شریفه «وَ ما خَلَقْتُ الْجِنَّ وَ الْإِنْسَ إِلَّا لِیَعْبُدُونِ» (ذاریات، 56) رسیدن به نقطه عبودیت و بندگی محض برای حق تعالی است، از مجرای انسان کامل و ولی الهی در زمین محقق میشود. از این رو پیامبر خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم نه تنها پیام آور خداوند برای انسان هاست بلکه مدیر اجتماع مسلمین و حاکم جامعه اسلامی است تا با ولایت الهی خود انسانها را به سعادت برساند. پس از رسول خدا صلیاللهعلیهوآلهوسلم نیز ائمه اطهار علیهم السلام عهده دار این وظیفه هستند تا سیاست اسلام را در جامعه پیاده کنند.
از این رو میتوان گفت اسلام یک دین کاملاً سیاسی است و سیاست به معنای «راه و رسم و شیوه مدیریت اجتماع برای رسیدن به اهدافی خاص» در جزء جزء برنامههای اسلام نهفته است و اگر کسی بخواهد اسلام را از سیاست و سیاست را از اسلام جدا سازد، چیزی از اسلام باقی نخواهد ماند و سیاست نیز تبدیل به خدعه و نیرنگ و فریب میشود. چرا که سیاست اسلام همان ولایت ولی الهی است و اساس اسلام نیز به فرموده امام باقر علیه السلام ولایت است آنجا که فرمودند: «بُنِیَ الْإِسْلَامُ عَلی خَمْسٍ: عَلَی الصَّلَاةِ وَ الزَّکَاةِ وَ الْحَجِّ وَ الصَّوْمِ وَ الْوِلَایَةِ وَ لَمْ یُنَادَ بِشَیْءٍ کَمَا نُودِیَ بِالْوِلَایَةِ؛ اسلام بر پنج چیز استوار و بنا شده است: نماز، زکات، حج، روزه و ولایت، آنگونه که به ولایت فراخوانده شده، به چیزی ندا داده نشده است» (الکافی ج 2، ص 18)
🔹 مسجد و اسلام سیاسی
اسلام سیاسی یا به تعبیر بهتر، اسلام ولایی، تجلی گاه میخواهد. جایی میخواهد که خودش را نشان بدهد. مکانی که بتواند کارآمدی خود را نشان بدهد. پیامبر اکرم مسجد را به عنوان این تجلی گاه و نمایان کننده اسلام سیاسی تعیین کرد. مسجد به مثابه کالبدی برای روح اسلام سیاسی بوده و هست. اما به این دلیل که اسلام سیاسی منافع و موجودیت برخی از فرصت طلبان و منفعت گرایان را به خطر میاندازد از همان روزهای نخست حضور رسول خدا در مدینه و تشکیل حکومت اسلامی توسط ایشان، عده ای سیاسی بودن مسجد و طرح مباحث اسلام سیاسی در آن را به انحراف کشاندند و مسجد ضرار ساختند تا خود کمتر ضرر ببیند. اما چون اسلام سیاسی برای رسول خدا موضوعیت و طریقیت داشت، مسجد ضرار باید تخریب شود تا نفع اسلام سیاسی به همه مسلمین برسد.
اسلام، سیاسی است. به تعبیر امام خمینی (ره): «والله اسلام تمامش سیاست است. اسلام را بد معرّفی کرده اند. سیاست مُدُن از اسلام سرچشمه میگیرد.پایگاه استقلال اسلامی اینجاست». (صحیفه امام، ج 1، ص 270) اسلام سیاسی و سیاست اسلامی ریشه در مسجد دارد و اگر کسی بخواهد به اسلام سیاسی و سیاست اسلامی ضربه ای وارد کند از مسجد شروع میکند. شاید بپرسید چگونه؟ کافی است کارکرد جامع مسجد که در همه حوزههای فردی، خانوادگی، عبادی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی است را به یکی از اینها تقلیل بدهد و منحصر و محبوس در یکی از اینها کند. انگاره اینکه مسجد فقط محل عبادت است چنان در عالَم اسلام تقویت شده است که اگر کسی بخواهد دیگر کارکردهای مسجد را فعال کند سریعاً به او اتهام سیاسی بودن میزنند و این اتهام او را از صحن مسجد طرد میکنند.
رهبر معظم انقلاب در همین باره میفرماید: « بعضیها مسجد را -برخلاف آنچه ما حالا عرض کردیم- از مسائل سیاسی میخواهند بکلّی برکنار بدارند. [میگویند] آقا شما وارد سیاست نشوید، کار خودتان را بکنید. کار خودتان یعنی چه؟ یعنی بیایید همان نمازتان را بخوانید و بروید؛ فقط پیشنمازی محض. این همان سکولاریسم است. سکولاریسم بهمعنای بیدینی نیست، سکولاریسم بهمعنای این است که دین در غیر عمل شخصی، هیچ بُروزوظهوری نداشته باشد. این همان چیزی است که دشمنان میخواهند؛ دشمنان همین را میخواهند. آن دینی که با آن مخالفند، آن ایمانی که با آن میجنگند، آن ایمانی است که به ایجاد نظام اسلامی میانجامد و اسلام را قدرتمند میکند؛ با آن مخالفند. از اسلام میترسند؛ کدام اسلام؟ اسلامی که دارای قدرت است، دارای نظامات است، دارای سیاست
است، دارای حکومت است، دارای ارتش است، دارای نیروی مسلّح است، دارای تواناییهای علمی است، دارای تواناییهای بینالمللی [است]. از اینجور اسلامی میترسند. آنوقت ما بیاییم اسلام را در کانونهای اصلی خود یعنی مساجد، از مسائل جامعه، از مسائل سیاست، از مسیر جامعه، از مصیرجامعه بکلّی منصرف کنیم؟ این جفای بزرگی است در حقّ مسجد» (31/5/1395)
🔹 مسجد و سیاست اسلامی
مسجد محل سیاست اسلام است. تجلی گاه سیاست ورزی اسلامی است. آنهایی که سیاست و سیاست ورزی را صرفاً به مسئله حکومت و انتخابات و مثل اینها منحصر کرده اند نه تنها به اسلام و سیاست اسلام خیانت کردهاند که به خود سیاست هم خیانت کردهاند. سیاست و سیاست ورزی در نگاه اسلام راه و رسم مدیریت اجتماع برای رسیدن به سعادت است. و چه جایی بهتر از مسجد برای این کار. مدیریت اجتماع هم اعمال عبادی میخواهد هم فعالیت فرهنگی میخواهد هم اقدامات اجتماعی میطلبد و هم کار سیاسی میخواهد. همه اینها با هم میشود سیاست اسلامی. و مسجد بهترین جایگاهی است که همه اینها با یکدیگر جمع میشوند.
پس «مسجد سیاسی است» به این معنا که به دنبال مدیریت اجتماع است برای رساندن انسان به سعادت نهایی. مسجد سیاسی است چون اسلام سیاسی است. اما در این میان افرادی و گروههایی هستند که از سیاست اسلام و اسلام سیاسی برای منافع گروه و حزب و دسته خودشان سوء استفاده میکنند. اینجاست که سیاستزدگی معنا میشود. سیاسی بودن یعنی تلاش کردن برای تحقق برنامه سعادت اسلام در اجتماع. و سیاست زده بودن یعنی تلاش کردن برای سوء استفاده کردن از نام اسلام برای رسیدن به منافع گروه و حزب. مسجد اولی یعنی سیاسی بودن را میخواهد نه دومی و سیاستزدگی را.
سیاستزدگی مسجد را بی روح میکند. چون مسجد و موجودیت و تقدس آن را به خدمت اهداف یک گروه و منافع یک حزب در میآورد. مسجد سیاست زده نه تنها راهی برای نجات و رستگاری اهالی اش نخواهد بود، بلکه پایگاهی میشود برای بدنام کردن دین و دینداران. مسجد سیاست زده مسجدی است که قدرت و قدرت گرایی در آن اهمیت دارد نه عبودیت و بندگی خدا. مسجد سیاست زده مسجد نیست. محل سجده و عبادت برای خدا نیست، محل اطاعت از منافع حزب و گروه و دسته است.
اما مسجد سیاسی مسجدی است که پرورشیافتگان آن ستارگانی میشوند برای هدایت. چراغهایی میشوند برای راهنمایی مردم. نقل است که مرحوم آیتالله شهید سعیدی در جریان مبارزات انقلاب اسلامی در مسجد سخنرانی میکرد و روشنگری میکرد. ساواک او را تهدید کرد که دیگر حق منبر رفتن ندارید. این شهید پرورش یافته مسجد و خادم مسجد ایستاده به سخنرانی میپرداخت. او را از ایستادن هم منع کردند. مینشست روی زمین و اهالی مسجد را آگاه میکرد. او را از حرف زدن با مردم منع کردند. روی سجاده اش مینشست و با خدا حرف میزد. حرفهای سیاسی، حرفهایی که نشانههای خدا روی زمین را نمایان میکرد. حرف ها رو به آسمان و برای خدا بود ولی مخاطبش اهل مسجد بودند. این میشود مسجد سیاسی. مسجدی که سیاست اسلام و اسلام سیاسی برایش اهمیت دارد نه سیاستزدگی حزب و گروه و دسته ای خاص که میخواهند از اسلام علیه اسلام استفاده کنند.
✅ فتأمل را در ایتا دنبال کنید 👇
🌐 eitaa.com/joinchat/1481179187C9d1c87f28b
💯 ناامیدسازیِ پروژه ناامیدسازی
منتشرشده در روزنامه شهرآرا، ۱۶ اسفند ۱۴۰۱
💠 پروژه ناامیدسازی ملت ایران سالهاست که از طرف دشمنان قسمخوردهاش، آغاز شده است. ناامیدسازی یک هدف دارد و آن گرفتن نیروی محرکه ملت ایران برای فتح قلههای پیشرفت و پیروزی است. ناامیدسازی مردم بهانه میخواهد که فراوان است؛ از جنگ و سیل و زلزله گرفته تا مشکلات اقتصادی و تورم و گرانی. دشمن از هر یک از اینها بهگونهای استفاده میکند تا مردم را از نظام اسلامی ناامید کند. این روزها که دیگر بهانههای کوچک بهتر از بهانههای بزرگ به کار دشمن میآید.
🔰 اما راهحل چیست؟ «ناامیدسازیِ پروژه ناامیدسازی» تنها راهحل این خدعه نخنمای دشمن است. باید پروژه ناامیدسازی را ناامید کرد. همانطور که وقتی جوانهای به زردی میگراید باید نور و خاک و آب آن را تقویت کرد تا دوباره جان بگیرد و رشد کند، وقتی بذر ناامیدی در جامعهای پاشیده میشود، باید آن جامعه را در برابر این بذر هرز مقاوم کرد و نور و خاک و آبش را تقویت کرد.
🔅 ناامیدسازیِ پروژه ناامیدسازی دو رکن دارد. اولین رکن آن مردم هستند. مردم هدف ناامیدسازی هستند، پس برای عقیم کردن ناامیدسازی هم باید مردم به میدان بیایند. مردم؛ چون با هم گفتگو میکنند و افکار و احوالشان را با هم تبادل میکنند، میتوانند پروژه ناامیدسازی ملت را شکست دهند. چگونه؟ با قطع زنجیره ناامیدسازی و جایگزینکردن روزنههای امید ملی در دل یکدیگر، با بازخوانی مسیری که پشت سر گذاشتهاند و آیندهای که انتظارشان را میکشد.
💯 رکن دوم، دولتمردان هستند. این دولتمردان هستند که میتوانند بذر امید را در جامعه بگسترانند و نور و آب و خاک جوانه امید را در دلها بپرورانند. چگونه؟ با صداقت و مجاهدت و اخلاص و ابتکار.
✅ اگر مردم و مسئولان به وعدههای الهی امیدوار باشند و زنجیره ناامیدسازی را قطع کنند، خداوند هم به چنین جامعهای که از رحمت الهی ناامید نشده، نظر میکند و جوانه امید را به نهال و نهال امید را به درخت تنومندی تبدیل میکند و پروژه ناامیدسازی یک ملت شکست میخورد.
💠 باید این کلام امیر بیان را همواره به خاطر داشت که: «قطعاً بزرگترین گناه نزد خداوند، یأس از نفحه الهی و ناامیدی از رحمت اوست» (الکافی، ج ٢، ص۵۴۵.)
🔰 این همان راهبردی است که رهبر معظم انقلاب در بیانیه گام دوم به آن تصریح کردهاند: «سیاست تبلیغی و رسانهای دشمن و فعّالترین برنامههای آن، مأیوسسازی مردم و حتّی مسئولان و مدیران ما از آینده است... در خود و دیگران نهال امید به آینده را پرورش دهید. ترس و نومیدی را از خود و دیگران برانید. این نخستین و ریشهایترین جهاد شما است».
✅ فتأمل را در ایتا دنبال کنید 👇
🌐 eitaa.com/joinchat/1481179187C9d1c87f28b
💡 در عقلانیت امربهمعروف و نهیازمنکر
منتشر شده در روزنامه شهرآرا، ۱۶ فروردین ۱۴۰۲
📌 همین که بحث از عقلانیت امربهمعروف و نهیازمنکر میشود عدهای خیال میکنند منظور تعطیل کردن این واجب فراموش شده است. در حالی که نه تنها به معنای تعطیل کردن آن نیست بلکه به منظور احیای آن و ترویج این قدرت اجتماعی اسلام است.
🔰 اولازهمه باید دانست که امربهمعروف و نهیازمنکر یک واجب بهشدت اجتماعی است، ولو «یک نفر»، «شخص دیگری» را امر به «یک معروف» کند یا از «یک منکر» نهی کند. وقتی یک واجب ماهیت اجتماعی پیدا کرد، پیچیدگیهایش هم به قاعده اجتماع و مسائل اجتماعی خواهد بود. فهم عقلانیت امربهمعروف و نهیازمنکر کمک میکند تا پیچیدگیهای انجام این کار سادهتر باز شود.
✳ اولین گام در فهم عقلانیت امربهمعروف و نهیازمنکر این است که در لایه مردمی هم آمر و ناهی و هم مخاطب امرونهی بدانند این عمل بر اساس یک ارتباط ولایی و اتصال عاطفی اجتماعی صورت میگیرد. اگر چنین باشد نه در آن پرخاش و خشونتی خواهد بود و نه واکنش و تنشی.
🔰 اگر مخاطب امر و نهی از تذکر من احساس مهربانی و عطوفت نکرد، ایراد از مخاطب نیست، ایراد از من است که نتوانستم ارتباط ولایی و اتصال عاطفی اجتماعی موجود در این عمل خیرخواهانه را به او انتقال بدهم. همه باید به این بلوغ اجتماعی برسیم که این عمل یک دلسوزی و خیرخواهی اجتماعی وسیع است و معنایش آن است که من نسبت به تو و جامعه بیتفاوت نیستم، تو هم نباید نسبت به من و جامعه بیتفاوت باشی، وگرنه بیتفاوتی اجتماعی منجر به ولنگاری اجتماعی میشود.
‼ عقلانیت امربهمعروف و نهیازمنکر یک لایه حکمرانی نیز دارد که به دست حاکمیت است و خودش را در سیاستگذاری و فرهنگ عمومی و رسانه و نظم و انتظام نشان میدهد. در این لایه نیز اتصال عاطفی و ارتباط ولایی حاکم است و چه بسا بیشتر از لایه مردمی نیز باشد، چه آنکه حکومت وظیفه دارد زمینه صلاح و فلاح اجتماع را فراهم سازد.
❇ وقتی عقلانیت امربهمعروف و نهیازمنکر فهم شود، نه دشمنان میتوانند از کشف حجاب برای شکاف اجتماع سوءاستفاده کنند و نه منافقان میتوانند ماستپاشی را به اسیدپاشی پیوند بزنند و پالس جنایت به دشمنان بدهند و نه دوستان، نظام اسلامی را متهم به اهمال و دست روی دست گذاشتن میکنند و نه هیجان اجتماعی مؤمنین را تحریک میکنند.
✅ فتأمل را در ایتا دنبال کنید 👇
🌐 eitaa.com/joinchat/1481179187C9d1c87f28b
▪️ خطوط آخر نهج البلاغه ریخت به خاک
شاعر: محمدمهدی سیار
امام، رو به پریدن... عمامه روی زمین!
قیامتی شد ـ بعد از اقامه ـ روی زمین
خطوط آخر نهجالبلاغه ریخت به خاک
چکید هر طرفی صد چکامه روی زمین...
خودت بگو به که دل خوش کنند بعد از تو
گرسنگان «حجاز» و «یمامه» روی زمین؟!
زمان به خواب ببیند که باز امیرانی
رقم زنند برسم تو نامه روی زمین:
«مرا بس است همین یک دو قرص نان ز جهان
مرا بس است همین یک دو جامه روی زمین..»
... تو رفتهای و زمین مانده است و ما ماندیم
و میزهای پر از بخشنامه؛ روی زمین!
السلام علیک یا ولی الله، أنت اول مظلوم...
✅ فتأمل را در ایتا دنبال کنید 👇
🌐 eitaa.com/joinchat/1481179187C9d1c87f28b
✅ظاهر نماز تکرار می شود، ولی باطنش تکراری نیست.
🔴 کسانی که قالی می بافند. هر روز قالی بافی را تکرار می کنند ولی هر روزی یکجا نیستند. یک روز اول قالی هستند روز های بعدی وسط قالی و روزی هم می رسد که قالی را به اتمام می رسانند.
پس هر روز بافتن را تکرار می کنند ولی هر روز در یک نقطه نیستند.
♦️حکایت نمازگزار هم حکایت قالی باف است هر روز نماز را تکرار می کند ولی هر روز در یک نقطه نیست بلکه هر روز در نقطه ای از ایمان است تا اینکه این تکرار او را به بالاترین نقطه ی ایمان می رساند.
‼️پس ظاهر نماز تکرار می شود ولی باطن نماز تکراری نیست.
✅ فتأمل را در ایتا دنبال کنید 👇
🌐 eitaa.com/joinchat/1481179187C9d1c87f28b
هدایت شده از نکات و تمثیلات آیت الله حائری شیرازی
🔹آیت الله حائری شیرازی🔹
🔸قدرت معلم🔸
بعد از شهادت امام حسین (ع) ظاهراً به معاویةبن یزید پیشنهاد خلافت کردند و قبول نکرد. گفت: «تا علی بنالحسین هست، من سزاوار این کار نیستم؛ حق با آنها است». ناراحت شدند و تحقیق کردند که چرا اینطور گفت و آبروی ما را برد؟ چرا این فردی که ما گذاشتم سخنرانی کند چنین گفت؟ به اینجا رسیدند که معلم مکتبدار او، عمر القصوص، یک شیعه بوده و او از همان طفولیت برای معاویهبن یزید همهچیز را گفته و جریانات را به اطلاعش رسانده است.
عمر القصوص را گرفتند. گودالی کندند و زنده زنده او را خاک کردند، که چرا فرزند یزید را اینطوری تغییر دادهای. زنده بهگور کردن او چه نتیجهای داد؟ قبل از آنکه عمر القصوص را زنده بهگور کنند او بنیامیه را زنده به گور کرده بود. قدرت معلم این است که برخلاف جریان محیط میتواند شنا کند، فرزند را برخلاف خواست پدر و مادر میتواند جهت دهد. من به آن معلمی که شاگردان او فرزندان خانوادههایی هستند که اهل انقلاب نیستند میگویم که: شما مأیوس نباشید که از این فرزندان، جوانانی انقلابی و قاطع بسازید. شما میتوانید مثل عمر القصوص تعلیم بدهید و شاگردانتان را متعهد و انقلابی بار بیاورید.
#روز_معلم
@haerishirazi