یکی از ویژگیهای فرد متّقی این است که رفتار او به جهت رعایت حدود الهی قابل پیش بینی است. لذا همه میدانستند که سیاست "امام المتّقین" سیاست تقوا ، رعایت حدود الهی و جوانمردی است. حتی دشمنان او در صفّین میدانستند که اگر آب را به روی حضرت ببندند، زمانی که ایشان صاحب شریعه شود، چنین رفتار ناجوانمردانهای با آنان نخواهد کرد.(وقعة صفين، ص ١٦٣)
مثل چنین روزهایی پس از شهادت رسول خاتم صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم، امیر مؤمنان علیهالسلام کسی نبود که وقتی بدن مطهّر ایشان روی زمین است به کار دیگری مشغول شود . لذا دیگرانی که در پی غصب خلافت بودند، خوب میدانستند که آن وقت بهترین فرصت برای کودتا است، فلذا حرمت رسول خدا صلّی اللهعلیهوآلهوسلّم را هتک و بدن مطهّر او را رها کرده و به مسابقه برای غصب خلافت پرداختند.
این نکتهایست که مرحوم شیخ محمّد حسن مظفّر ( ۱۳۷۵ هـ.ق) بدان چنین پرداخته است:
...چگونه مبادرت آنها به سمت سقیفه ادای وظیفه شرعی تلقّی میشود!؟ در حالی که تجهیز پیامبر و رعایت حرمت او مهمترین واجب است و به تأخیر انداختن دفن ایشان در آن مدّت بالاترین توهین به او و به اسلام است و مقدّم داشتن امور مربوط به تدفین ایشان ضرری به امامت نمیزند خصوصا که اهل سنّت به صحابه حسن ظنّ دارند و آنها را جملگی عادل و دارای صلابت و ایستادگی در امور دینی میپندارند ! پس هیچ شکّی نیست که آنها تنها برای منافسه و مسابقه در دنیا تدفین پیامبر را به تأخیر انداختند نه برای مبادرت به امر واجب بیعتِ {با امام مسلمین !} . همچنین این مبادرت و فوریت برای این بود که از فرصت مشغولیت امیر المؤمنین علیه السلام به امور تجهیز پیامبر نهایت استفاده را بکنند چون خوب میدانستند علی علیهالسلام بدن پیامبر را بدون دفن رها نمیکند و مزاحمتی برای آنان {در این مدّت} ایجاد نمیکند !
" وكيف يمكن أن تكون مبادرتهم إلى السقيفة أداء للوظيفة الشرعية؟! والحال أنّ تجهيز النبيّ صلىاللهعليهوآلهوسلم ومراعاة حرمته أهمّ الواجبات ، وتأخير دفنه تلك المدّة أكبر الوهن به وبالإسلام! ولا يضرّ تقديم تجهيزه بأمر الإمامة ، ولا سيّما بناء على حسن ظنّ القوم بالصحابة وحكمهم بعدالتهم أجمع ، وصلابتهم في الدين كما تسمع!
فلا ريب أنّهم لم يؤخّروا دفن النبيّ صلىاللهعليهوآلهوسلم مبادرة لواجب البيعة ، وإنّما أخّروه منافسة في الدنيا، وانتهازا لفرصة مشغولية أمير المؤمنين عليهالسلام بالنبيّ صلىاللهعليهوآلهوسلم وعلمهم بأنّه لا يترك النبيّ صلىاللهعليهوآلهوسلم بلا دفن ويأتي لمزاحمتهم! "
📖 دلائل الصدق، ۴/۲۵۸
#اول_ربیع_تبریک_ندارد
بررسی حدیث جعلی هرکس که مرا به خروج ماه صفر بشارت دهد بهشت را به او بشارت می دهم !!!!
معمولا در اواخر ماه صفر الخير بسیاری از افراد نقل می کنند که پیامبر صلی الله عليه وآله فرموده اند: هر کس که مرا به خروج ماه صفر بشارت دهد... آیا این مطلب صحت دارد یا خیر؟ روزی پیامبر بزرگوار اسلام در مسجد نشسته بودتد و فرمودند: اولین کسی که هم اکنون وارد مسجد شود، مردی از اهل بهشت است ، برخی از اصحاب با شنیدن این سخن از مسجد خارج شدند تا سپس بازگردند و مصداق سخن شوند، پیامبر نیز که این را فهمیدند ، شرط دیگری بر آن اضافه کردند ( آن عده از اصحاب خارج شده و آن شرط را نشنیدند) و فرمودند : جماعتی وارد می شوند و کسی که وارد شود و مرا به خروج ماه آذار بشارت دهد او مردی از اهل بهشت است ! جماعتی داخل شدند و ابوذر رحمة الله عليه هم میان آنان بود، پیامبر به آنان فرمودند الان در کدام ماه رومی هستیم ؟ ابوذر فرمود: ای رسول خدا ماه آذار تمام شد !! پیامبر صلی الله علیه وآله فرمودند : ای ابوذر خودم این را می دانستم اما دوست داشتم که این قوم بدانند که تو مردی از اهل بهشت هستی و چگونه این چنین نباشی در حالی که بعد از من تو را از این شهر تبعید خواهند کرد چرا که تو دوستدار اهل بیت من هستی و به تنهایی زندگی خواهی کرد و تنها هم خواهی مرد و جماعتی کفن و دفن تو را انجام خواهند داد که آنان رفيقان من در بهشت خواهند بود بهشتی که به متقین وعده داده شده!
(علل الشرایع ج۱ ص۱۷۵)
#امام_رضا #شهادت_امام_رضا
#ماه_صفر #صفر