7.33M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟢 بیعت واقعی با #امام_زمان
🔻این سی ثانیه رو فقط دوستداران امام زمان ببینند
15.77M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
برای اولین بار فیلم زیبای شستشوی حرم و ضریح مطهر امام حسین ع پس از ماه ها حزن و اندوه ...
10.88M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔴 اگرچه این روزها عبور تعداد شهدای آمار گرفته شدهی غزه از ۴۰ هزار نفر هم برای بعضیها عادی شده....
اما گروه سرود آرمان، از شهرستان کاشان، مجدد به موسسه هنری نجوا اومدند تا کار جدیدی رو برای کودکان و مردم مظلوم غزه آماده کنند که با هم لحظاتی از ضبط این قطعه رو میبینم...
📌 «آغاز قیام مختار با هدف خونخواهی از شهدای کربلا»
🔹 مختار بن ابى عبیده ثقفى، پنج سال پس از واقعه عاشورا، در سال ۶۶ هجرى در کوفه قیام کرد. هدف نهضت او خونخواهى امام حسین
(علیه السلام) و انتقام از قاتلان شهدای کربلا و جنایتکاران حادثه عاشورا بود. قصاص قاتلان خاندان پیامبر موجب خرسندى اهل بیت علیهمالسلام شد.
💠 احادیث ذیل از جمله مواردی هستند که قیام مختار را تایید کردند:
⚜ حضرت امیرالمومنین (علیهالسلام) میفرمایند:
«بزودی ستمکاران، توسط کسی که خداوند برای انتقام ما بر آنان خواهد فرستاد، به بلایی گرفتار خواهند شد و این به خاطر فسق و جنایتی است که مرتکب شدهاند، همان گونه که بنی اسرائیل گرفتار عذاب شدند... او جوانی از قبیله ثقیف است که او را "مختار بن ابی عبید" می گویند» (حدیقة الشيعه،ص۵۰۹)
⚜ ابا عبدالله (علیهالسلام)، پس از خطبهای که در راه کربلا ایراد نمودند، می فرمایند: «پروردگارا، آن جوانمرد ثقیفی را بر آنان مسلط کن تا جام تلخ مرگ و ذلت را به ایشان بچشاند و از قاتلان ما احدی را معاف نکند. به جای هر قتلی، کشتنی و به جای ضربت، ضربتی؛ و انتقام مرا و خاندان و دوستان و شیعیانم را از اینها بگیرد.»(بحارالانوار، ج۴۵، ص۳۴۰)
#تقویم_تاریخ
#۱۲_ربیع_الاول
#قیام_مختار
✾📚
#معرفی_کتاب
📚دربارهی کتاب:
سید علی میرافضلی پژوهشگر و مولف رباعیات خیام:
«خیام شعرهای غیر از رباعی هم داشتهاست، چه به زبان عربی چه به زبان فارسی، اما تعداد آنها آنقدر زیاد نیست که بتوان بهعنوان شاخص از آنها یاد کرد. آنچه خیام را شاخص کردهاست، همان رباعیات است. رباعی در دورهی خیام به مرحلهی تصویب رسیده بود (اگر از قرن چهارم در نظر بگیریم حدود ۱۵۰ سال از ظهور رباعی در شعر نوین پارسی میگذشت). خیام از این جهت که شاعر حرفهای و تماموقت نبوده، و رباعیات را در لحظات خاص درخشش فکری و حالات خاص عاطفی میسرود، قالبی را برگزید که متناسب این موقعیت باشد. در آن زمان قالبهای اصلی قصیده و مثنوی بودند و شاعران با این دو قالب توانمندی خود را میسنجیدند. قصیده بیشتر به کار مدح و ثنا میآمد، اما گاهی مطالبات اجتماعی نیز در آن مطرح میشد. مثنوی نیز هم جنبههای حماسی و غنایی داشت و هم برای ادبیات عرفانی استفاده میشد.
خیام بدون استفاده از قالبهایی که شاعران بیشتر از آن استفاده میکردند، شاخهی بالندهای را در قالب رباعی ایجاد کرد که مضامین حکمی و فلسفی و آنچه تعامل در مسئلهی هستی و زندگی انسان است را بازگو کند. تا جایی که این جریان به نام خود خیام شناخته شد و ما آن را به نام «رباعی خیامانه» میشناسیم و حتی از آن بهعنوان «گفتمان خیامیت» یاد میشود.
🎧📚
#شعر
▨ شعر: دل بر گذر قافله ی لاله و گل داشت
▨ شاعر: هوشنگ ابتهاج
🎧📚