فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
لبیک جانبازان در کعبه؛ مناجات عاشورایی در آغوش حرم
🔹در لحظاتی پر از معنویت و عشق، جانبازان سرافراز دفاع مقدس، با زمزمههای عاشقانه و صدای لبیک در آغوش خانه خدا، یاد شهدا و رفقای همیشه جاوید خود را گرامی داشتند. یکی از جانبازان با اشعار حزنانگیز به یاد هم رزمان شهیدش، و دیگری در طواف دور خانه خدا، مناجاتی پر از دلشکستگی و امید خواند.
🔸آوای تواشیح عاشورایی و شعری چون «گرد حرم دویدهام»، فریاد عشق به امام حسین (ع) و شهدای دفاع مقدس را در دل مسجدالحرام طنینانداز کرد.
@TasnimNews
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ایروانی: ایران بر تمامیت ارضی سوریه تأکید میکند
سخنان نماینده ایران در شورای امنیت:
🔹ایران بر تعهد کامل خود به حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه تأکید میکند و معتقد است که آینده این کشور تنها به دست مردم سوریه و بدون مداخله نیروهای خارجی رقم خواهد خورد.
🔹اقدامات غیرقانونی ازجمله گسترش فعالیتهای اشغالگرانه در بلندیهای جولان و تخریب زیرساختهای سوریه، نقض آشکار حقوق بینالملل محسوب میشود.
🔹ایران از جامعه جهانی میخواهد که این اقدامات را متوقف کرده و به روند احیای حاکمیت سوریه کمک کند.
@TasnimNews
حماس: هرگز روز شنبه تمام اسرا را آزاد نخواهیم کرد
«ابو زهری» از رهبران جنبش حماس:
🔹اظهارات ترامپ تنش آفرین بوده و نتیجه آن عدم پایبندی اشغالگران به تعهدات خود در توافق بوده است.
🔹مصر و قطر تلاشهای زیادی برای موفقیت توافق انجام دادهاند و از سوی دیگر تلاش کردند اشغالگران را به عمل به تعهدات خود پایبند کنند.
🔹مدیریت غزه یک مساله کاملاً فلسطینی است و ما هیچگونه طرح تحمیل خارجی علیه ملت فلسطین در این خصوص را نمیپذیریم.
🔹ما همچنان به اجرای توافق پایبند بوده و هرگز تمام اسرا را روز شنبه آینده آزاد نخواهیم کرد.
@TasnimNews
📆 تقویم روزانه
🌺 امروز : پنجشنبه
🌞 ٢۵ بهمن ۱۴٠٣ هجریشمسی
☪️ ١۴ شعبان ۱۴۴۶ هجریقمری
✝️ ١٣ فِوریه ۲۰٢۵ میلادی
🕎 ١۵ شِواط ۵۷۸۵ عبری
🌍 مناسبتهای شمسی
✍ صدور حکم تاریخی امام خمینی (ره) مبنی بر ارتداد #سلمان_رشدی نویسندهٔ کتاب موهن #آیات_شیطانی (١٣۶٧ش)
📚 بیشتر بدانیم:
📖 سلمان رشدی و توطئهٔ آیات شیطانی
👉 https://jscenter.ir/judaism-and-islam/israiliyyat/19000
🌍 مناسبتهای عبری
✍️ جشن #ایلانوت (جشن نوروز درختان و روز درختکاری در یهودیت)
🗓 تذکّر ضروری: این تقویم، تنها به ذکر مناسبتهای مرتبط با #یهود میپردازد.
💳 «اندیشکده» تنها با #کمکهای_مردمی اداره میشود. برای این منظور، شمارهٔ کارتی در قسمت توضیحات کانال اعلام شدهاست.
💎 صفحاترسمیاندیشکدهٔمطالعاتیهود:
👉 https://zil.ink/jscenter
✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
🌳 ایلانوت؛ ١۵ شواط و جشن درختان
🕎 اعیاد آغاز سال را در #دین_یهود میتوان به سه دسته تقسیم کرد:
1️⃣ ابتدای ماه نیسان، ماهی که #عید_پسح (فطیر) در آن واقع میشود.
2️⃣ #روش_هشانا (آغاز سال نو عبری و آفرینش حضرت آدم).
3️⃣ #ایلانوت (Ilanot – Tu BiShvat) که آغاز سال نو برای درختان محسوب میشود.
✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
🌳 ایلانوت؛ جشن نوروز درختان و روز درختکاری
1️⃣ #ایلانوت تقدیس و بزرگداشت درختان و گیاهان و آفرینندهٔ آنها در #دین_یهود است. این روز در #اعتقادات_یهود اول سال درختان محسوب میشود و مبنای زمانی محاسبهٔ برخی از قوانین شرعی مربوط به استفاده از محصولات کشاورزی و میوههای درختان تازه کاشتهشده میباشد.
2️⃣ #یهودیان همهساله در پانزدهمین روز از ماه شواط، میوههای مختلف را با خواندن دعاهای مخصوص میخورند و خداوند را سپاس میگذارند. از میوههایی که در شب ایلانوت خورده میشود: زیتون، خرما، انگور (کشمش)، انار، انجیر، جو و گندم که دارای اهمیت خاصی هستند، در رأس قرار دارند.
3️⃣ فلسفهٔ کلی مراسم ایلانوت، برکت دادن محصولات درختی و زمینی است و با گفتن #براخا (دعا) همگی خواستار آن میشوند که درختان در سال آینده، هرچه بیشتر پُرثمر گردند.
✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
🌳 علاقهٔ کابالیستها به ایلانوت
1️⃣ در قدیم رسم این بود که #یهودیان در روز #ایلانوت برای کودکان خود درخت بکارند. درختها با کودکان رشد میکردند و موقعی که فرزندان به سن ازدواج میرسیدند شاخههای درختها را برای زینت دادن حجلهٔ عروسی میبریدند.
2️⃣ در #تلمود پانزدهمین روز از ماه عبری شواط، آغاز سال درختان و روز سرنوشت آنان نام گرفته است و این روز، مناسبترین تاریخ برای آغاز #درختکاری تشخیص داده شده است.
3️⃣ همچنین از دوران گذشته #علمای_یهود (خصوصاً #کابالیستها) با در نظر گرفتن اینکه بعضی از ارواح بر درختان #حلول میکنند، توصیه کردهاند:
👈 بازماندگان متوفی، مراسم ویژهٔ ایلانوت را در کنار درختی میوهدار انجام دهند!
✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
🕎 با مطالعهٔ دو یادداشت زیر میتوانید کاملترین اطلاعات را دربارهٔ جشن #ایلانوت یهودیان بهدست آورید:
1️⃣ ماه شواط در تقویم عبری و میراث یهود
👉 https://jscenter.ir/hebrew-calendar/18811
2️⃣ ایلانوت ؛ ۱۵ شواط و جشن درختان
👉 https://jscenter.ir/hebrew-calendar/13216
✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter
✡️ مغضوبین ارض [٧١]
💥 یاران گوساله [٩]
🔹۵. فتنهٔ الهی و ضلالت سامری
1️⃣ #فتنه از سنّتهای الهی است؛ امر نو و جدیدی نیست، پیش از زمان ما بوده بعد از زمان ما هم خواهد بود. از ویژگیهای سنّت الهی، تغییرناپذیری آن است. بهعلاوه فتنه از شئون انسان است برخلاف حیوان. برای حیوان صعود و سقوط محلّی از اِعراب ندارد، برخلاف انسان که هر لحظه در سقوط و صعود است؛ «وَالْعَصْرِ إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا». [عصر : ١-٣]
2️⃣ طلا چگونه گداخته میشود؟ همانگونه مردم گداخته میشوند. درجهٔ خلوص طلا بسته به درجهٔ گداخت آن است. مردم هم به همین طریق به خلوص میرسند: یُفْتَنُونَ کَمَا یُفْتَنُ الذَّهَبُ ثُمَّ قَالَ یُخْلَصُونَ کَمَا یُخْلَصُ الذَّهَبُ. [الكافی، ج١، ص٣٧٠]
3️⃣ اگر کسی توهّم دارد که لفظِ ایمان آوردم، برای ایمان آوردن کفایت میکند، توبیخ خدای حکیم را بخواند: «أَحَسِبَ النَّاسُ أَنْ يُتْرَكُوا أَنْ يَقُولُوا آمَنَّا وَهُمْ لَا يُفْتَنُونَ؛ [عنکبوت : ٢] آیا مردم پنداشتهاند که چون بگویند: ایمان آوردیم، رها شوند و دیگر آزمایش نشوند؟!»
4️⃣ زمانی که موسی (ع) با شتاب و عجله، و بهخاطر تحصیل رضای حق، [طه : ٨۴] جلوتر از قومش به میقات رفت، اینگونه مینماید که او هیچ نگرانی از قومش ندارد. تصوّر اینکه قوم تازهرهیدهٔ او بهجای خدای یکتا سر بر آستان #گوساله بساید، هیچ جایگاهی در ذهن و اندیشهٔ موسی (ع) ندارد، و اینکه در پاسخِ خدای متعال میگوید: «هُمْ أُولَاءِ عَلَى أَثَرِي»، [طه : ٨۴] مطمئن است که قومش پا جای پای او میگذارند!
5️⃣ اینجاست که خدای متعال خطاب به موسی (ع) میفرماید: «فَإِنَّا قَدْ فَتَنَّا قَوْمَكَ مِنْ بَعْدِكَ»، که ما بعد از آمدنت به میقات، قومت را آزمودیم. خداوند «فتنه» را به خود نسبت میدهد. «وَأَضَلَّهُمُ السَّامِرِيُّ»، [طه : ٨۵] اما قومت درست رفتار نکرد، انتخاب خوبی نداشت، سامری آنان را گمراه ساخت. خداوند ضلالت و گمراهیِ گوسالهپرستان را به #سامری نسبت میدهد. نتیجه اینکه: ما آزمودیم؛ اما سامری آنان را به ضلالت کشاند.
5️⃣ «فتنه» اِختبار است و قدرت اختیار را به چالش میکشد، اما «اِضلال» گمراهی است، یکی از نتایجی است که از فتنه حاصل میشود. #ضلالت و نیز #هدایت، هر دو زائیدهٔ #انتخابِ مردم در شرایط فتنه است. تمام تلاش انبیاء از آدم تا خاتم علیهمالسّلام، بر هدایت تعلّق گرفته است. برخلاف سامری که همهٔ هنر و تلاشش را در خدمت گمراهیِ مردم قرار داده است.
6️⃣ این مردمند که انتخاب میکنند، اما سامری با فریب، تزیین، خدعه، دروغ و تحریف، زمینهٔ گمراهی و انتخاب نادرست را برای مردم فراهم آورده است. لذا میفرماید: ما آزمودیم، و سامری آنان را گمراه ساخت.
7️⃣ بنابراین از فتنه گریزی نیست، نمیتوان زمانی را تصوّر کرد که خالی از فتنه باشد. و این مسئولیت علمای صالح و اولیای فکری و فرهنگی را در همهٔ جوامع و در همهٔ اعصار، صدچندان میکند.
✍️ علی خلیل اسماعیل
✅ اندیشکدهٔ مطالعات یهود:
🇮🇷👉 @jscenter