#کنترل_چشم
اینکه اسلام بر #کنترل چشم تاکید کرده است از این جهت است که وقتی چشم زن یا مرد یك طرفی رفت، بخشی از #سهم-همسر او به آن طرف میرود. و وقتی برای همسر کم گذاشته میشود، محبت ضعیف و بنای خانواده #متزلزل خواهد شد و آن وقت آنچه برای انسان لازم است از دست میرود و آنچه برایش مضر است را بدست می آورد.
مردی که با زنان نامحرم سر و کار دارد، دو جا برای او امکان اشباع غرایزش وجود دارد؛ این دیگر به زن خودش آنجور #پایبند نیست. مثل مردی که به هیچ زنی نگاه نمیکند نیست. زن هم نباید در محیط های اجتماعی خودش را با نامحرم #مخلوط کند تا دلبستگی اش به مرد خودش باشد . اگر این زن به جایی رسید که مرد خودش برایش عادی شد،این مسئله بنیان خانواده را متلاشی میکند و این به ضرر زنهاست.
📚زن وخانواده ، ص 36
@Maaref_Enghelab_Eslami
#فرزند_آوری
میل به کم بودن فرزند، یك عارضه است؛ و الّا انسان به طور طبیعی فرزند را دوست دارد. #پیر_شدن کشور، کم شدن نسل جوان در چندین سال بعد، از همان چیزهائی است که اثر آن در #آینده ظاهر خواهد شد و آن روز دیگر قابل علاج نیست؛ اما امروز قابل علاج
است.
#فرزندآوری یك مجاهدت بزرگ است. فرزندآوری یکی از مهمترین مجاهدتها و وظائف زنان است؛ چون فرزندآوری در حقیقت هنر زن است؛ اوست که زحماتش را تحمل میکند، اوست که رنجهایش را میبرد، اوست که خدای متعال ابزار پرورش فرزند را به او داده است.
خدای متعال ابزار پرورش فرزند را به مردها نداده، در اختیار بانوان قرار داده؛ صبرش را به آنها داده، عاطفهاش را به آنها داده، احساساتش را به آنها داده، اندامهای جسمانیاش را به آنها داده؛ در واقع این#هنر_زنها است. اگر چنانچه ما اینها را در جامعه به دست فراموشی نسپاریم ،آن وقت پیشرفت خواهیم کرد.
📚زن و خانواده، ص ۵۱ و ۵۲
@Maaref_Enghelab_Eslami
#کار_زن
در کل دو نوع کار وجود دارد: یکی کار داخل خانه و یکی کار بیرون خانه، هر دو کار است؛ اگر زنی در کارهای بیرون منزل استعداد دارد، باید انجام دهد، منتها باید جوری باشد که این #اشتغال حتی در داخل خانه به پیوند زن و شوهر #لطمهای نزند.
نه تنها کار بیرون از خانه بلکه کار داخل خانه هم نباید به انجام وظایف اصلی زن ضربه بزند، این بد است که بعضی از خانمها خودشان را از صبح تا شب داخل خانه میکشند،
بعد که مرد به خانه میآید، حوصله یك لبخند زدن به او را هم ندارند. کار خانه را هم باید کرد اما نه آنقدری که انجام این کار به انهدام خانواده منتهی شود.
یک اصل لزوم #هماهنگی شغل با صفات و ویژگیهای #ذاتی زن است. خداوند متعال گنجینه با ارزش لطف، آرامش و رحمت را در وجود زن قرار داده است و زنان در جامعه باید در مسئولیتها و مشاغلی انجام وظیفه نمایند که در #تعارض با این صفات و ویژگیهای ذاتی زن نباشد.
📚زن و خانواده، ص۵۵
@Maaref_Enghelab_Eslami
#علم_آموزی
دختران جوان #باید-درس بخوانند، علم بیاموزند، آگاهی پیدا کنند، به شأن خودشان واقف شوند و قدر خود را بدانند، تا بفهمند که تبلیغات استکبار جهانی در #خصوص زن، چقدر بیپایه و اساس و پوچ است ... کسانی که اهل تجمّل و چسبیدن به زر و زیورآلات هستند و یا کورکورانه و چشم بسته میخواهند از الگوهای غربی در لباس و پوشاک و وضع زندگی تقلید کنند، غالباً از سواد و معلومات و معرفت کافی بهره ندارند. کسی که معلومات داشته باشد، میتواند رفتار خود را #کنترل کند و آن را با هر چه حقّ و حقیقت و خوب است، تطبیق دهد.
بنابراین، در میدان علمی، همه راههای فعّالیت باید برای زنان باز باشد. اگر زن در جامعه بتواند به علم و معرفت و کمالات معنوی و اخلاقی که خدای متعال و آیین الهی برای همه انسانها به طور یکسان در نظر گرفته است، برسد،
تربیت فرزندان بهتر خواهد شد، محیط خانواده گرمتر و با صفاتر خواهد شد، جامعه #پیشرفت بیشتری خواهد کرد.
📚 زن وخانواده، ص۵۷
@Maaref_Enghelab_Eslami
#نظر_اسلام_درباره_اشتغال_زن
نظر اسلام درباره اشتغال زن یك نظر میانه است، اسلام نه معتقد است که باید زن را از فعالیتهای اجتماعی ممنوع و محروم کرد و نه معتقد است که باید زن را به کارهای سنگین و تلاش های دشوار اقتصادی، اجتماعی و سیاسی مجبور کرد.
مثلا طبق نظر اسلام نباید زن را #مجبور کرد که حتما شغلی داشته باشد و با درآمد زایی در تامین هزینه های خانوار سهم داشته باشد، زیرا زن از لحاظ جسمی از مرد ضعیف تر است و ضروتهایی دارد، بنابراین #تحمیل کار سنگین به زن #ظلم است، بنابراین اینکه بعضی مردان وقتی میخواهند ازدواج کنند،
#شرط قائل میشوند که زن باید حتماً کار کند و شغل و درآمدی داشته باشد، خطاست. گرچه خلاف شرع نیست، اما اسلام به چنین کاری هم توصیه نمیکند
📚زن و خانواده، ص۵۷
@Maaref_Enghelab_Eslami
#تضعیف_نقش_مادری_به_بهانه_حمایت_از_زن
دنیای غرب که زن را از داخل خانواده جدا میکند و با وعدههای #توهمآمیز بیرون میکشد و او را در مقابل نگاه و حرکت هرزه جامعه بی پناه و بی دفاع میکند و میدان را برای #تعرض به حقوق او باز میکند، هم زن را تضعیف میکند ، هم خانواده را نابود میکند و هم نسل های آینده را به خطر می اندازد. در غرب سستی بنیان خانواده به حدی نگران کننده شده است که فریاد رهبران جوامع به آسمان رسیده است. غرب به زن اجازه نمیدهد که به طور طبیعی مهر و پیوند و عواطف مادری خود را بروز داده و با آن رشد کند.
دنیای غرب این #جرم بزرگ را دارد که نقش مادر را #تضعیف کرده و در مواردی نادیده گرفته است. بخشی از بزرگی این گناه به این مربوط است که این حرکت فاجعه آمیز را با نام "حمایت از زن" انجام میدهد، در حالی که حمایت از زن نیست بلکه خیانت به زن و خیانت به انسان است.
📚زن و خانواده، ص ۶۵
@Maaref_Enghelab_Eslami
#حق_رأی_زن
حق رأی برای زن تا اوایل قرن کنونی، در اروپا وجود نداشت. البته حق رأی کلًا برای جوامع اروپائی وجود نداشت، حتی بعد از رنسانس و نهضت صنعتی و علمی در اروپا.
بعد از انقلاب فرانسه در اواخر قرن هجدهم تدریجاً حق داده شد به کارگران و زحمتکشان، یعنی مردم، تودهی مردم، آحاد مردم که رأی بدهند و انتخاب بکنند. بعد هم بتدریج در بعضی جاهای اروپا این رأی داده شد. در کشورهای اروپائی و در آمریکا، پس از جنگ اول جهانی به زنها حق رأی داده شد؛ یعنی تا ۱۹۱۸ پایان جنگ جهانی اول در آمریکائی که #دم_از_آزادی و دفاع از حقوق زن و اینها میزنند و در اروپا، حق رأی به زنها داده نمیشد و زنها حق انتخاب کردن نداشتند و تازه بعد از ۱۹۱۸ که حق رأی به زنها داده شد، به زنهای بالاتر از #سی_سال حق رأی داده شد.
در فاصلهی بین دو جنگ جهانی در بسیاری از کشورهای اروپائی از جمله در فرانسه، در ایتالیا و همچنین در ژاپن زنها حق رأی نداشتند.
📚 زن وخانواده ، ص ۶۶
@Maaref_Enghelab_Eslami
#حق_انقلاب_بر_گردن_زن
اسلام و انقلاب و امام آمدند و زن را در مرکزفعالیتهای سیاسی قرار دادند و #پرچم انقلاب را به دست زنان سپردند؛ در حالی که زن در همان حال توانست #حجاب و #وقار
و متانت اسلامی و عفاف و دین و تقوای خودرا حفظ کند. کسی حقی از این #بزرگتر برگردن زن ایرانی و مسلمان ندارد ... به برکت انقلاب، زن ایرانی در راه بسیار خوبی افتاد.
امروز، زن ایرانی میتواند در میدان علم وارد بشود و مدارج علمی را طی کند؛ در حالی که دین و عفاف و تقوا و وقار و متانت وشخصیت و حرمت زن مسلمان را هم #حفظ کرده باشد. #انقلاب و #جنگ، زنان ما را در جامعه از آگاهی و رشد سیاسی برخوردار کرد.
📚زن و خانواده، ص ۷۱
@Maaref_Enghelab_Eslami
#زنان_پشتوانه_مردان
زنان کشور ما در طول مدت انقلاب، پشتوانه حرکت مردها بودند. اگر احساسات و #ایمان_قوی زنها نبود، شاید بسیاری از مردهای مااین قدرت را پیدا نمیکردند که در میدان-های سخت مبارزات گوناگون حضور داشته باشند زنان علاوه بر اینکه کمیت خودشان، یعنی آن پنجاه درصد را دارند، در به صحنه آمدن پنجاه درصد دیگر هم که مردان
باشند، موثرند. البته مردان هم احیاناً در آمدن زنان به صحنه موثرند؛ اما تاثیر زن بر
روی حضور مرد، بمراتب بیشتر است. مثلًا شاید #سه_برابر_تاثیر مرد نسبت به آمدن زن باشد.
📚 زن و خانواده، ص۷۳
@Maaref_Enghelab_Eslami
#اطلاعیه
#کلاس_عمومی
با سلام و خداقوت خدمت همراهان گرامی
💠 جلسه جمع بندی و پرسش و پاسخ کتاب «زن و خانواده از منظر آیت الله العظمی خامنه ای (مدّظلّهالعالی)»
#مرحله_دوازدهم
استاد #سرکار_خانم_دکتر_علاسوند
🗓 تاریخ: شنبه ۹ مهر ماه
🕜 ساعت:۱۷:۰۰ ( ۵ بعدازظهر )
📌 پیوند ورود به جلسه ( مهمان )
https://daneh.ir/demo2/mod/lmskaranskyroomtwo/view.php?id=20739
@Maaref_Enghelab_Eslami
#صبوری_مادران_همسران_شهداء
مادر، مادر شهید، مادر دو شهید، مادر سه شهید، مادر چهار شهید؛ شوخی نیست؛ اینهابه زبان آسان میآید. یك بچهی انسان برود کشته بشود، دومی برود کشته بشود،سومی برود کشته بشود و این مادر با همان #احساسات مادرانهی سالم و جوشان و پرفوران، آنچنان #نقشی ایفاء کند که صد تا مادر دیگر #تشویق بشوند بچههاشان را به میدان جنگ بفرستند. اگر این مادرها آن وقتی که جنازهی بچههاشان میآمد یا حتّی نمیآمد، آه و ناله میکردند، گله میکردند، یقه چاک میزدند، اعتراض به امام و اعتراض به جنگ میکردند، مطمئناً جنگ در همان سالهای اول و در همان مراحل اول زمینگیر میشد.
همسران #صبور شهدا، زنهای جوان، شوهران جوانِ خودشان را در آغاز زندگی شیرین
خانوادگىِ مورد آرزو از دست بدهند.
📚 زن و خانواده، ص۷۶
@Maaref_Enghelab_Eslami
#خانواده_پایه_اصلی
مسئلهی خانواده، #پایهی_اصلی در جامعه است، #سلول اصلی در جامعه است. نه اینکه اگر این سلول سالم شد، سلامت به دیگرها سرایت میکند؛ یا اگر ناسالم شد، عدم سلامت
به دیگرها سرایت میکند؛ بلکه به این معناست که اگر سالم شد، یعنی بدن سالم است.
بدن که غیر از سلولها چیز دیگری نیست. هر جهازی، #مجموعهی سلولهاست. اگر ما
توانستیم سلولها را سالم کنیم، پس سلامت آن جهاز را داریم. مسئله اینقدر #اهمیت دارد.
جامعهی اسلامی، بدون بهرهمندی کشور از نهاد خانوادهی سالم، سرزنده و بانشاط،
اصلًا امکان ندارد #پیشرفت کند. بالخصوص در زمینههای فرهنگی و البته در زمینههای
غیر فرهنگی، بدون خانوادههای خوب، امکان پیشرفت نیست.
📚 زن و خانواده ، ص ۸۰
@Maaref_Enghelab_Eslami