هدایت شده از مفاخر
💠 فرازی از خطبه پیامبر(ص) در فضیلت ماه رمضان:
🌟 سفارش های پیامبر(ص) در این ماه مبارک(۱۱)
🌹 و هر کس واجبى را در آن ادا کند، پاداش کسى را دارد که هفتاد واجب را در ماههاى دیگر، ادا کرده است؛
و هر که در آن به خویشاوند خود نیکى کند، در روز دیدار، خداوند با رحمتش به او نیکى خواهد کرد؛ و هر کس در آن از خویشان خود ببُرد، خداوند در روز دیدار، رحمتش را از او قطع خواهد نمود؛
و هر کس در آن، نماز مستحبّى بخواند، براى او دورى از آتش، نوشته مىشود؛
🌷 وَ مَنْ أَدَّى فِيهِ فَرْضاً كَانَ لَهُ ثَوَابُ مَنْ أَدَّى سَبْعِينَ فَرِيضَةً فِيمَا سِوَاهُ مِنَ الشُّهُورِ وَ مَنْ وَصَلَ فِيهِ رَحِمَهُ وَصَلَهُ اللَّهُ بِرَحْمَتِهِ يَوْمَ يَلْقَاهُ وَ مَنْ قَطَعَ فِيهِ رَحِمَهُ قَطَعَ اللَّهُ عَنْهُ رَحْمَتَهُ يَوْمَ يَلْقَاهُ وَ مَنْ تَطَوَّعَ فِيهِ بِصَلَاةٍ كَتَبَ اللَّهُ لَهُ بَرَاءَةً مِنَ النَّارِ
📗 اقبال الاعمال، ج1، ص 270.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 اسراف و تبذیر بلای خانمان سوز جوامع
✍ «اسراف»به معنى وسیع کلمه هرگونه تجاوز از حد در هر کارى است که انسان انجام مىدهد ولى غالبا این کلمه در مورد هزینهها و خرجها گفته مىشود.
ولی «تبذیر» فقط در امور مالی صورت میگیرد و در مواردى است که انسان اموال خود را به صورت غیر منطقى و فساد، مصرف مىکند که به آن «ریخت و پاش» و «ولخرجى» گفته می شود.
🔹اسراف و تبذیر مورد مذمت و نکوهش اسلام قرار گرفته است و قرآن کریم با عبارتهاى گوناگون، مسلمانان را از این بلاى خانمانسوز برحذر داشته است و می فرماید:
☀️«کُلُوا وَ اشْرَبُوا وَ لا تُسْرِفُوا اِنَّهُ لا یُحِبُّ الْمُسْرِفِینَ؛(۱) و (از نعمتهاى الهى) بخورید و بیاشامید ولى اسراف نکنید که خداوند مسرفان را دوست نمىدارد.»
امام صادقعلیهالسلام در ذیل آیه «وَ لا تُبَذِّرْ تَبْذِيراً» اسراء/۲۶ می فرماید:
🌷«مَنْ أَنْفَقَ شَيْئاً فِي غَيْرِ طَاعَةِ اَللَّهِ فَهُوَ مُبَذِّرٌ وَ مَنْ أَنْفَقَ فِي سَبِيلِ اَلْخَيْرِ فَهُوَ مُقْتَصِدٌ». (2)
کسى که در غیر راه اطاعت فرمان خدا مالى انفاق کند، تبذیر کننده است و کسى که در راه خدا انفاق کند، میانهرو است.
🔸اسراف و تبذیر، یکی از مشکلات جوامع است. مصرفگرایی و زیادهروی در مصرف، مشکلات اقتصادی بسیاری برای جوامع ایجاد کرده است. مشکل اسراف آن چنان در تار و پود جوامع ریشه دوانده است که صرفهجویی و جلوگیری از اسراف و تبذیر به عنوان یکی از راهحلهای اساسی تنظیم اقتصاد جوامع به خصوص جامعه اسلامی مطرح میشود. امامین انقلاب و سایر فقها و اندیشمندان به کرات در بیانات خود بر این دستور مهم الهی تاکید داشته اند.
(۱) اعراف/۳۱.
(۲) تفسير الصافي ج۳، ص۱۸۸.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓ علت تاخیر در ظهور
✍ امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) در نامه اى به شيخ مفيد (رضوان الله عليه) علت غیبت شان را این گونه بیان می کنند:
🌸 اگر شیعیان ما که خداوند توفیق طاعتشان دهد، در راه ایفای پیمانی که بر دوش دارند، همدل می شدند، میمنت ملاقات ما از ایشان به تأخیر نمی افتاد، و سعادت دیدار ما زودتر نصیب آنان می گشت، دیداری بر مبنای شناختی راستین و صداقتی از آنان نسبت به ما؛
🌹 علّت مخفی شدن ما از آنان چیزی نیست جز آنچه از کردار آنان به ما می رسد و ما توقع انجام این کارها را از آنان نداریم.
🌺 و لَوْ أَنَّ أَشْیاعَنَا وَفَّقَهُمْ اللَّهُ لِطَاعَتِهِ عَلَی اجْتِمَاعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِی الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ عَلَیهِمْ لَمَا تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الْیمْنُ بِلِقَائِنَا وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعَادَةُ بِمُشَاهَدَتِنَا عَلَی حَقِّ الْمَعْرِفَةِ وَ صِدْقِهَا مِنْهُمْ بِنَا فَمَا یحْبِسُنَا عَنْهُمْ إِلَّا مَا یتَّصِلُ بِنَا مِمَّا نَکرَهُهُ وَ لَا نُؤْثِرُهُ مِنْهُم.
📚 احتجاج، ج2، ص499.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 04 فروردین ماه 1403 شمسی
🌙 12 رمضان 1445 قمری
❄️ 23 مارس 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت آیتالله ملکوتی، امام جمعه سابق تبریز (1393ش)
➕ رحلت فقيه پرهيزگار و عالم جليل آيت الله "شيخ علی مرندی" (1330 ش)
➕ شهادت عالم ربانی آيت الله "علی اصغر احمدي شاهرودی" (1371 ش)
🌙 #قمری
➕ نزول كتاب مقدس انجيل بر حضرت عيسي بن مريم (ع)
➕ انجام عقد اخوت ميان رسول خدا (ص) و حضرت علي (ع)(1 ق)
❄️ #میلادی
➕ كشف عامل بيماري سل توسط "رابرت كُخ" محقق و دانشمند آلماني (1882م)
➕ روز جهاني سِل
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🏴سالروز درگذشت آیتالله ملکوتی، امام جمعه سابق تبریز (1393ش)
✍ آیت الله میرزا مسلم ملکوتی سرابی در سال 1302 هجری شمسی در حومه سراب به دنیا آمد. وی پس از فراگرفتن دروس مقدماتی حوزه، در سال 1321جهت ادامه تحصیل به قم رفت. او پس از سالها تحصیل و تدریس در حوزه علمیه قم برای تکمیل اندوختههای علمی و کسب معارف، عازم نجف اشرف شد و به درجه اجتهاد رسید.
✅ او در سال 1347 به شهر مقدس قم بازگشت و به تدریس دروس فقه و اصول پرداخت.
و در مبارزات علیه رژیم پهلوی در کنار حضرت امام خمینی (ره) نقش برجستهای را ایفا نمود. و پس از پیروزی انقلاب اسلامی از سوی ایشان به امامت جمعه تبریز و نماینده امام در آذربایجان منصوب شد.
شورآفرینی و کمکهای معنوی و مادی ایشان در زمان دفاع مقدس به رزمندگان اسلام و مناطق جنگی فراموش نشدنی است.
✅ وی در طول عمر با برکت خود ضمن تربیت جمع کثیری از طلاب، با تالیف ده ها اثر علمی قدم مهمی در اشاعه و نشر فرهنگ و تعالیم اسلامی برداشتند. یکی از این تالیفات کتاب ارزشمند شرح مبسوط بر کفایه الاصول است. این عالم بزرگوار، در سال 1374 به قم مراجعت نموده و در حوزه علمیه به تدریس علوم حوزوی پرداخت. او سرانجام در روز 4 اردیبهشت 1393ش، دعوت حق را لبیک گفت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
☀️نزول كتاب مقدس انجيل بر حضرت عيسي بن مريم(ع)
✍ انجيل، كلمه اي يوناني به معني مژده است و مسيحيان از اين جهت آن را مژده مي دانند كه به اعتقاد آنها، حضرت عيسي(ع) خود را فداي مردم كرد تا همه ي مردم را از آتش دوزخ نجات دهد و اين كتبِ اناجيلِ آنها، مژده ي بهشت است. نام اين كتاب دوازده بار در قرآن مجيد ذكر شده است. قرآن، انجيل را كتاب خدا مي داند ولي آن انجيلي را كتاب آسماني مي خواند كه مشتمل بر احكام و تكاليف الهی برای بشر باشد.
✅ انجيل هاي كنوني نزد مسيحيان چهار گونه است: انجيل مَرقُس كه از همه ي اناجيل، قديمی تر است و به احتمال قوي در شهر انطاكيه در حدود سالهاي 70 - 65 ميلادي به تحرير درآمده است. انجيلِ متي و لوقا پس از مَرقُس و انجيلِ يوحَنّا، شصت سال پس از مسيح يعني سال 93 ميلادي نوشته شده است. لازم به ذكر است كه مسيحيان در كنار اين چهار انجيل، به مجموعه اي ديگر از مكتوبات و رسالات اعتقاد دارند كه به آنها عهد جديد اطلاق مي نمايند.
✅ به هر تقدير آنچه كه براي هدايت آدميان توسط حضرت عيسي(ع) آورده شده، از دسترس ما خارج است و آنچه كه به نام اناجيل در كتاب مقدس ديده مي شود، محصول تلاشِ مسيحيان و رسولان دوره ي اول مسيحيت مي باشد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 دعای روز دوازدهم
🌷اللَّهُمَّ زَيِّنِّي فِيهِ بِالسِّتْرِ وَ الْعَفَافِ، وَ اسْتُرْنِي فِيهِ بِلِبَاسِ الْقُنُوعِ وَ الْكَفَافِ، وَ احْمِلْنِي فِيهِ عَلَى الْعَدْلِ وَ الْإِنْصَافِ، وَ آمِنِّي فِيهِ مِنْ كُلِّ مَا أَخَافُ، بِعِصْمَتِكَ يَا عِصْمَةَ الْخَائِفِينَ.
خدایا مرا در این ماه به پوشش و پاکدامنی بیارای، و به لباس قناعت و اکتفا به اندازه حاجت بپوشان، و بر عدالت و انصاف وادارم نما، و مرا در این ماه از هرچه می ترسم ایمنی ده، به نگهداری ات ای نگهدارنده هراسندگان.
🌸🌸🌸🌸🌸
💠 قناعت ورزی
امام علی(ع)
🌷اقْنَعْ بِما اُوتيتَهُ يَخِفَّ علَيكَ الحِسابُ؛
به آنچه به تو داده شده قناعت ورز تا حساب روز قیامت بر تو سبک و آسان گردد.
📚 میزان الحکمه، ج9، ص583
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 پیامدهای اسراف و تبذیر
الف) پیامدهای دنیوی:
۱- کم برکتی
✍ مهمترین خواستههای بشر، خیر و برکت است که همه انسانها با هر عقیده و اندیشه دینی، خواستار این دو در زندگی خود هستند و در محاورات روزمره خود از آن به طور فراوان استفاده میکنند ولی این خواسته گاه بواسطه عواملی از جمله اسراف محقق نمی شود.
🔹اسراف، عملی مخالف تقوا و دستورات و سفارشهای خدا و اولیای الهی است و باعث میشود برکت از زندگی انسان رخت بربندد. امام صادق علیهالسلام فرمودند:
🌷 «اِنَّ مَعَ الاسْرافِ قِلَّةَ الْبَرَکَةِ؛ همانا اسراف همراه با کاهش برکت است.»
📚 الکافي، ج۴، ص۵۵.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 فرازی از خطبه پیامبر(ص) در فضیلت ماه رمضان:
🌟 سفارش های پیامبر(ص) در این ماه مبارک(۱۲)
🌷 و هر کس واجبى را در آن ادا کند، پاداش کسى را دارد که هفتاد واجب را در ماههاى دیگر، ادا کرده است؛
و هر کس در آن بر من زیاد صلوات بفرستد، خداوند در روزى که وزنه اعمال، سبک مى شود، وزنه اعمال او را بیفزاید؛ و هر کس در آن، آیه اى از قرآن تلاوت کند، پاداش کسى را دارد که در ماه هاى دیگر، ختم قرآن کرده است.
🌹 وَ مَنْ أَدَّى فِيهِ فَرْضاً كَانَ لَهُ ثَوَابُ مَنْ أَدَّى سَبْعِينَ فَرِيضَةً فِيمَا سِوَاهُ مِنَ الشُّهُورِ وَ مَنْ أَكْثَرَ فِيهِ مِنَ الصَّلَاةِ عَلَيَّ ثَقَّلَ اللَّهُ مِيزَانَهُ يَوْمَ تَخِفُّ الْمَوَازِينُ وَ مَنْ تَلَا فِيهِ آيَةً مِنَ الْقُرْآنِ كَانَ لَهُ مِثْلُ أَجْرِ مَنْ خَتَمَ الْقُرْآنَ فِي غَيْرِهِ مِنَ الشُّهُورِ.
📗 اقبال الاعمال، ج1، ص 270.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 05 فروردین ماه 1403 شمسی
🌙 13 رمضان 1445 قمری
❄️ 24 مارس 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ آغاز تخليه ايران از قوای اشغالگر روس (1325 ش)
➕ شهادت شهید عنایت الله عابدزاده (1361ش)
➕ قتل ملک فیصل پادشاه عربستان سعودی(1354ش)
🌙 #قمری
➕ وفات فقيه عارف "جهانگير خان قشقايي" عالم نامدار قرن چهاردهم هجري(1328ق)
➕ رحلت "آيت اللَّه سيدعلي سيستاني" عالم و فقيه بزرگوار شيعه(1340 ق)
❄️ #میلادی
➕خروج نيروهاي شكست خورده امريكا از سومالي در شرق افريقا (1994م)
➕ قتل "ملك فيصل" پادشاه پيشين عربستان سعودی (1975م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◾️رحلت فقيه عارف "جهانگير خان قشقايي" (1328ق)
✍ ميرزا جهانگير خان قشقايى (۱۲۴۳-۱۳۲۸ق)، حکیم، فیلسوف، فقیه و عارف شیعه در اواسط قرن سيزدهم هجري، در یکی از ایلات دهاقان اصفهان دیده به جهان گشود. پدرش، محمدخان قشقایی، مردی عالم و صاحب کمال و از خان های دره شور، از ایل قشقایی و مادرش نیز از خانزادگان سمیرم اصفهان و از ساکنان دهاقان بود.
✅ او در سن چهل سالگی بر اثر تغییر احوال باطنی، به فراگيري علوم اسلامي همت گماشت و به عالمي وارسته و توانا تبديل شد.
✅ از آن پس، عمر خود را به تدريس علوم ديني صرف كرد و بسياري از بزرگان، همچون حاج آقا رحیم ارباب، علامه سید حسین طباطبایی، سید حسن مدرس، شیخ حسنعلی اصفهانی نخودکی و میرزا حسین نائینی در حلقه ي درس او بهره ها بردند.
✅ ميرزا جهانگيرخان قشقايي با اين كه دروس حوزوي را تدريس مي كرد ولي به لباس محلي و سنتي خود مقيد بود و همواره از آن استفاده مي كرد. سرانجام آن فقیه عارف در 85 سالگي دار فاني را وداع گفت و در تخت فولاد اصفهان رخ در نقاب خاک کشید.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌷همت بلند حکیم قشقایی
✍ همت بالای میرزا جهانگیر خان قشقایی قابل تدبر و تحسین است؛ زیرا این مرد الهی بعد از چهل سالگی كه طبیعتا نیروی جوانی اش از كف رفته بود، به كسب علم و دانش روی آورد.
🔹در حقیقت توان دست یافتن به مراحل عالی علمی، در زمانی امكان پذیر است كه انسان در بهار عمر و دوران نشاط زندگی باشد، ولی این بزرگ مرد، با همت عالی اش؛ این راه را پیمود و به مراتب عالی علم و دانش و سیر و سلوك دست یافت.
🔸شاعر هم در این باره می گوید:
همت بلنددار كه مردان روزگار
از همت بلند به جایی رسیده اند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 دعای روز سیزدهم
🌷 اللَّهُمَّ طَهِّرْنِي فِيهِ مِنَ الدَّنَسِ وَ الْأَقْذَارِ، وَ صَبِّرْنِي فِيهِ عَلَى كَائِنَاتِ الْأَقْذَارِ، وَ وَفِّقْنِي فِيهِ لِلتُّقَى وَ صُحْبَةِ الْأَبْرَارِ، بِعَوْنِكَ يَا قُرَّةَ عَيْنِ الْمَسَاكِينِ.
خدایا مرا در این ماه از آلودگیها و ناپاکیها پاک کن، و بر شدنیهای مورد تقدیرت شکیبایم گردان، و به پرهیزگاری و هم نشینی با نیکان توفیقم ده، به یاری ات ای نور چشم درماندگان.
🌸🌸🌸🌸🌸
💠 صبر نداشتن
🌹 امام علی علیه السلام:
مَن لَم یُنجهِ الصَّبرُ أهلَکَهُ الجَزَعُ؛
کسی که صبر و شکیبایی، او را نجات ندهد، جزع و بی تابی او را از پای در می آورد.
📗 نهج البلاغه، ص 502، ح 189
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 فرازی از خطبه پیامبر(ص) در فضیلت ماه رمضان:
🌟 سفارش های پیامبر(ص) در این ماه مبارک(۱۳)
🌺 اى مردم! در این ماه، درهاى بهشت، بازند. پس از پروردگارتان بخواهید که آنها را بر شما نبندد؛
و درهاى دوزخ، بستهاند. پس، از پروردگارتان بخواهید که آنها را بر شما نگشاید؛ و شیطان ها در بندند.
پس، از پروردگارتان بخواهید که آنها را بر شما مسلّط نسازد».
🌷أَيُّهَا النَّاسُ إِنَّ أَبْوَابَ الْجِنَانِ فِي هَذَا الشَّهْرِ مُفَتَّحَةٌ فَاسْأَلُوا رَبَّكُمْ أَنْ لَا يُغَلِّقَهَا عَنْكُمْ وَ أَبْوَابَ النِّيرَانِ مُغَلَّقَةٌ فَاسْأَلُوا رَبَّكُمْ أَنْ لَا يُفَتِّحَهَا عَلَيْكُمْ وَ الشَّيَاطِينَ مَغْلُولَةٌ فَاسْأَلُوا رَبَّكُمْ أَنْ لَا يُسَلِّطَهَا عَلَيْكُمْ
📗 اقبال الاعمال، ج1، ص 270.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 پیامدهای اسراف و تبذیر
الف. پیامدهای دنیوی:
۲- زوال نعمت
✍ یکی از آثار شوم اسراف و تبذیر تباهی و زوال نعمت است. امام علی علیهالسلام فرمودند:
🌷 «اَلْقَصْدُ مَثْراةٌ وَالسَّرْفُ مَثْواةٌ؛(۱) اعتدال و میانهروی موجب فراوانی مال و ثروت و اسراف باعث تباهی و نابودی آن است.»
از امام کاظم علیهالسلام نقل شده که فرمودند:
🌹 «مَنِ اقْتَصَدَ وَقَنِعَ بَقِیَتْ عَلَیْهِ النِّعْمَةُ وَمَن بَذَّرَ وَاَسْرَفَ زالَتْ عَنْهُ النِّعْمَةُ؛(۲)
کسی که میانهروی و قناعت ورزد، نعمتش باقی میماند و آنکه تبذیر و اسراف کند، نعمتش زوال میپذیرد.»
📚 (۱) وسائل الشيعه، ج۱۵، ص۲۵۸.
(۲) بحارالأنوار، ج۷۵، ص۳۲۷.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 06 فروردین ماه 1403 شمسی
🌙 14 رمضان 1445 قمری
❄️ 25 مارس 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ عمليات بيت المقدس 4 توسط سپاه پاسداران انقلاب اسلامی (1367ش)
➕ شهادت شهید محمدرضا مازویی (1362ش)
🌙 #قمری
➕ به شهادت رسیدن "مختار بن ابوعبیده ثَقَفی" رهبر قیام خونخواهی امام حسین(ع)(67 ق)
➕ فاجعه ي كشتار مسلمانان فلسطيني در حرم حضرت ابراهيم(ع) در شهر الخليل(1414 ق)
❄️ #میلادی
➕خروج نيروهاي شكست خورده امريكا از سومالي در شرق افريقا (1994م)
➕ قتل "ملك فيصل" پادشاه پيشين عربستان سعودی (1975م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌷شهادت "مختار بن ابوعبید ثَقَفی" (67 ق)
✍ مختار بن ابوعبید ثقفی از جمله رهبران انقلابی کوفه بود که از امام حسین(ع) و نمایندهاش حضرت مسلم بن عقیل(ع) حمایت نمود و در نتیجه، از سوی عبیداللَّه بن زیاد عامل یزید در کوفه، دستگیر و زندانی شد. مختار در ایام قیام امام حسین(ع) همچنان در زندان عبیداللَّه بن زیاد به سر می برد تا این که به وساطت شوهر خواهرش، عبداللَّه بن عمر در نزد یزید بن معاویه، از زندان آزاد گردید.
✅ پس از مرگ یزید، جهت خون خواهی امام حسین(ع) در کوفه قیام نمود و جمع کثیری به او پیوسته و تمام قاتلان امام حسین(ع) و عناصر اصلی ضد امام حسین(ع) و اهل بیت را دستگیر و به مکافات اعمالشان رساند.
✅ مختار ثقفی پس از 18 ماه حکومت در کوفه و نواحی آن، در چهاردهم رمضان سال 67 قمری در برابر لشکریان عبداللَّه بن زبیر به فرماندهی مصعب بن زبیر، و خیانت برخی از لشکریان خود شکست خورد و به شهادت رسید.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 دعای روز چهاردهم
🌷 اللَّهُمَّ لا تُؤَاخِذْنِي فِيهِ بِالْعَثَرَاتِ، وَ أَقِلْنِي فِيهِ مِنَ الْخَطَايَا وَ الْهَفَوَاتِ، وَ لا تَجْعَلْنِي فِيهِ غَرَضاً لِلْبَلايَا وَ الْآفَاتِ، بِعِزَّتِكَ يَا عِزَّ الْمُسْلِمِينَ.
خدایا مرا در این ماه بر لغزشها سرزنش مکن، و از خطاها و افتادن در گناهان دور بدار، و هدف بلاها و آفات قرار مده، به عزّتت ای عزّت مسلمانان.
🌸🌸🌸🌸🌸
💠آثار برخی از گناهان در کلام امام سجاد علیه السلام
🌷 گناهانی که باعث نزول بلاها می شود:
و گناهانى كه بلا نازل مىكنند؛ ترك فريادرسى مظلوم و يارى ندادن او، و رها ساختن امر بمعروف و نهى از منكر است.
🌹وَ اَلذُّنُوبُ اَلَّتِي تُنْزِلُ اَلْبَلاَءَ تَرْكُ إِغَاثَةِ اَلْمَلْهُوفِ وَ تَرْكُ مُعَاوَنَةِ اَلْمَظْلُومِ وَ تَضْيِيعُ اَلْأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَ اَلنَّهْيِ عَنِ اَلْمُنْكَرِ
📚اصول کافی، ج 2، ص 331، ح 5.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 فرازی از خطبه پیامبر(ص) در فضیلت ماه رمضان:
🌟 برترین کارها در ماه مبارک رمضان (۱۴)
🌷امیرالمومنین علی علیهالسلام فرمود:
من برخاستم و گفتم:
❓ اى پیامبر خدا! برترینِ کارها در این ماه چیست؟
فرمود: «اى ابو الحسن! برترینِ کارها در این ماه، پرهیز از حرام هاى الهى است».
🌹 قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ ع فَقُمْتُ فَقُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ مَا أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِي هَذَا الشَّهْرِ فَقَالَ يَا أَبَا الْحَسَنِ أَفْضَلُ الْأَعْمَالِ فِي هَذَا الشَّهْرِ الْوَرَعُ عَنْ مَحَارِمِ اللَّهِ
📗 اقبال الاعمال، ج1، ص 270.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 پیامدهای اسراف و تبذیر
الف. پیامدهای دنیوی:
۳- ورشکستگی (افلاس)
✍ از دیگر آثار زیانبار افراط و ولخرجی که کم و بیش در اطراف خود به چشم دیدهایم، ورشکستگی است. خیلی از افراد به خاطر داشتن ثروت زیاد دست به انواع ریخت و پاشها و ولخرجی میزنند و چون دارای ثروت هستند، ترسی از آینده ندارند، غافل از اینکه ولخرجی موجب مفلسی و بینوایی است.
🔹اگر این اسراف و ولخرجی از حد اعتدال و میانهروی تجاوز کند و فرد مسرف به ریخت و پاش خود مغرورانه افتخار کند، طولی نمیکشد که استخوانهای او زیر ضربات سهمگین ورشکستگی مالی خورد شده و به خاک مذلت کشیده میشود.
علی علیهالسلام فرمودند:
🌷 «مَنْ افْتَخَرَ بِالتَّبْذیرِ اِحْتَقَرَ بِالاِْفْلاسِ؛هر کس به ریخت و پاش افتخار کند، با تهیدستی (ورشکستگی) کوچک میشود.»
📚ميزان الحكمه ج۱، ص۵۲۸.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 07 فروردین ماه 1403 شمسی
🌙 15 رمضان 1445 قمری
❄️ 26 مارس 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ صدور بيانيه دبير كل سازمان ملل متحد در محكوم كردن كاربرد سلاحهاي شيميايي (1367ش)
➕ بازگشايي مسجد شهر گنجه در جمهوري آذربايجان (1369ش)
🌙 #قمری
ولادت سبط اكبر، امام حسن مجتبي(ع)(3 ق)
➕ حركت مسلم ابن عقيل(ع) از مكه به سوی كوفه(60 ق)
➕ شهادت "زين الدين بن علي بن احمد" معروف به "شهيد ثانی" فقيه نامور شيعه(965 ق)
➕ هفته ی كمك به محرومان و مستضعفان (15 تا 21 رمضان)
❄️ #میلادی
➕ روز جهاني تئاتر
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ صدور بيانيه دبير كل سازمان ملل متحد در محكوم كردن كاربرد سلاحهاي شيميايي (1367ش)
✍ با گذشت زمان و استفاده گسترده عراق از سلاحهاي شيميايي و عدم واكنش جّدي شوراي امنیت، خاوْير پِرِزدكوئيار دبير كل وقت سازمان ملل، بيانيه اي صادر كرد و دولت عراق را محكوم نمود. در اين بيانيه که در هفتم فروردين 1367 برابر با 28 مارس 1988 صادر شد، دبير كل در آن ابراز کرد كه با تأسف، شواهد بسياري در خصوص كاربرد سلاحهاي شيميايي از سوی نيروهاي عراقي در دست دارد كه ضايعات فراواني به شهروندان هر دو كشور ايران و عراق وارد کرده است.
✅ اعلام اين محكوميت از سوي دبير كل سازمان ملل متحد، به لحاظ جايگاه سياسي وي، دارای اهميتي ویژه بود. اين اقدام دبير كل كه در عين بيطرفي و ضمن انعكاس وقايع، روابط مستمر خود را با طرفهاي مخاصمه در طول هشت سال جنگ حفظ كرده بود، تاثيري اساسي در محدود كردن نقض قواعد بشر دوستانه بين المللي در طول مخاصمات و پايان دادن به جنگ داشت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💐 ميلاد مسعود امام حسن مجتبي(ع)
✍ امام حسن بن علي بن ابي طالب(ع) در پانزدهم ماه مبارك رمضان سال دوم و یا سوم هجري قمري در حيات جدش پيامبراكرم(ص) در مدينه منوره ديده به جهان گشود.(1)
✅ او در فضا و خانواده اي ديده به جهان گشود كه محل نزول فرشتگان الهي بود؛ همان خانواده اي كه به گواهي قرآن مجيد، تمامي اعضاي آن پاك و پاكيزه بوده و از هر گونه پليدي مبرا بودند. «اِنَّما یُریدُ اللّهُ لِیُذهُبَ عَنکُمُ الرِّجسَ اَهلَ البَیتِ وَ یُطهِّرَکُم تَطهیراً ». احزاب/33
✅ كنيه امام حسن مجتبي(ع) ابومحمد و دارای القابی است که معروفترين آن ها، لقب شريف "مجتبي" است و شيعيان وي را "كريم اهل بيت" مي نامند. (2)
🌹 پيامبراسلام(ص) در حديثي، درباره مقام و فضيلت نور ديده اش امام حسن مجتبي(ع) فرمود: و اما حسن، به درستي كه وي پسر و فرزند من و از من است. او نور چشمم، روشنايي قلبم و ميوه دلم مي باشد. وي، سرور جوانان اهل بهشت و حجت خدا بر امت است. فرمان او، فرمان من است و گفتار او، گفتار من است.(3)
✅ سرانجام آن امام همام در 28 صفر سال 50 هجری قمری توسط همرش جعده بنت اشعث مسموم و در 47 سالگی در مدینه به شهادت رسید و در قبرستان بقیع مدفون گردید.
.......................
منابع:
(1) الارشاد، ص 346؛
(2) منتهي الآمال، ج1، ص 219؛
(3) بحارالانوار، ج44، ص 148.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 دعای روز پانزدهم
🌷 اللَّهُمَّ ارْزُقْنِي فِيهِ طَاعَةَ الْخَاشِعِينَ، وَ اشْرَحْ فِيهِ صَدْرِي بِإِنَابَةِ الْمُخْبِتِينَ، بِأَمَانِكَ يَا أَمَانَ الْخَائِفِينَ.
خدایا در این ماه طاعت فروتنان را نصیبم کن، و سینه ام را برای انابه همانند بازگشت خاضعان باز کن، به امان دادنت ای امان ده هراسندگان.
🌸🌸🌸🌸🌸
💠 تواضع و تکبر
🌺 امام صادق عليه السلام:
إِنَّ فِى السَّماءِ مَلَكَينِ مُوَكَّلَينِ بِالعِبادِ، فَمَن تَواضَعَ لِلّهِ رَفَعاهُ وَمَن تَكَبَّرَ وَضَعاهُ؛
🌷در آسمان دو فرشته بر بندگان گماشته شده اند پس هر كس براى خدا تواضع كند، او را بالا برند و هر كس تكبر ورزد او را پَست گردانند.
📚 اصول كافى، ج2، ص122
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓ چرا به امام حسن مجتبی(علیه السلام)،کریم اهل بیت می گویند؟
✍ امام حسن(ع) تمام توان خویش را در راه انجام امور نیک و خداپسندانه به کار میگرفت و اموال فراوانی در راه خدا میبخشید. آن حضرت در طول عمر خود دو بار تمام اموال و دارایی خود را در راه خدا خرج کردند و سه بار نیز ثروت خود را به دو نیم تقسیم کردند و نصف آن را در راه خدا به فقرا بخشیدند.(۱)
✅ ابن شهر آشوب می گوید: روزی امام حسن(ع) بر جمعی از گدایان گذشت که پارهای چند از نان خشکها را بر روی زمین گذاشتهاند و میخورند، از امام دعوت کردند؛ حضرت فرمودند: «خدا متکبّران را دوست نمیدارد» و با آنها نشستند و طعام تناول کردند و سپس از همه گدایان خواستند که برای صرف غذا به خانه حضرت بروند. حضرت با غذاهای خوب از ایشان پذیرایی کرده و به همه آنها لباسهای مناسب هدیه دادند.(۲)
✅ وقتی از خود امام پرسیدند، چرا هرگز سائلی را ناامید بر نمیگردانید؟ فرمودند: «من هم سائل درگاه خداوند هستم و میخواهم که خدا مرا محروم نسازد و شرم دارم که با چنین امیدی سائلان را ناامید کنم، خداوندی که عنایتش را به من ارزانی میدارد، میخواهد که من هم به مردم کمک کنم».(۳)
به خاطر این بخشندگیها و کارهای نیکی که از سوی امام حسن(ع) در مسیر خیر، احسان و کمک به طبقات درمانده و نیازمند انجام میگرفت، آن حضرت را کریم اهل بیت لقب داده اند.
------------------------------
(۱). منتهی الآمال، ج۱، ص ۴۱۷
(۲). جلاء العیون، ص ۲۴۱.
(۳). زندگانی امام حسن ـ علیه السّلام ـ ، ترجمه ی فخر الدین حجازی، ص۱۳۵.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 انفاق در راه خدا 💠
✍ انفاق در قرآن كريم به عنوان يكى از پايههاي اصلى عمل صالح و يكى از ويژگي هاي مؤمنان مورد تأكيد قرار گرفته است. آیات و روایات فراوانى در خصوص تأثیر انفاق در راه خدا و برکات مادى و معنوى آن وارد شده است که نشان می دهد این کار نیک هم دنیاى انسان را رونق می بخشد و هم مایه نجات او در آخرت است.
خداوند متعال می فرماید:
☀️"لَنْ تَنَالُوا الْبِرَّ حَتَّى تُنْفِقُوا مِمَّا تُحِبُّونَ و......" آل عمران/۹۲.
هرگز به مرتبه نيكي نمي رسيد، مگر اينكه از آنچه دوست مي داريد، انفاق كنيد.
✅ در حديثي از امام صادق عليه السلام آمده است:
🌷« مَنْ أَیْقَنَ بِالْخَلَفِ جَادَ بِالْعَطِیَّهِ.؛ كسي كه به نتيجه بخشش يقين داشته باشد، به عطا و بخشش مبادرت مي كند».(۱)
هم چنان كه خداي عزوجل فرمود:
☀️ «وَمَا أَنفَقْتُم مِّن شَيْءٍ فَهُوَ يُخْلِفُهُ وَهُوَ خَيْرُ الرَّازِقِينَ؛ و شما هرچه در راه رضاي خدا انفاق كنيد، به شما عوض مي بخشد و او بهترين روزي دهنده است». سبا/۳۹.
-------------------
(۱) نهج البلاغه، حکمت ۱۳۸.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5