هدایت شده از مفاخر
◼️ رحلت عالم رباني و حكيم الهي آيت اللَّه "آقانجفي همداني" (1375 ش)
✍ آيت اللَّه سيد محمد حسيني همداني معروف به آقانجفي همداني از اعاظم حُكما و عرفاي معاصر، در سال 1283 ش (1322 ق) در نجف اشرف به دنيا آمد. وي در كودكي به همراه پدر به همدان رفت و در 21 سالگي براي ادامه دروس، رهسپار حوزه علميه نجف شد. آيت اللَّه همداني در نجف از محضر عالمان نام آوري همچون ميرزاي ناييني، محمد حسين غروي اصفهاني، سيد حسين بادكوبه اي، ميرزا علي آقا قاضي طباطبايي و ميرزا عبدالغفار مازندراني بهره جست.
✅ او از ميرزاي ناييني اجازه اجتهاد گرفت و نيز به دامادي آن مرجع بزرگ نائل شد. وی پس از اخذ اجازات متعدد اجتهاد از علماي بزرگ نجف، قصد وطن نمود و پس از اقامت 22 ساله در نجف راهي همدان گرديد و به تدريس و تأليف و ارشاد مردم پرداخت.
✅ از وی آثار متعددي به يادگار مانده است كه انوار درخشان در تفسير قرآن در 18 جلد، درخشان پرتوي از اصول كافي در 6 جلد و معاد جسماني و روحاني از آن جمله اند. او سرانجام در سحرگاه نهم مهر 1375 ش برابر با پانزدهم جمادي الاول 1417 ق در نودوسه سالگي بدرود حيات گفت و پس از تشييع باشكوهي در همدان و مشهد، در جوار مرقد شيخ بهايي در حرم مطهر امام رضا(ع) به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠صلح امام حسن علیه السلام💠
✍ در سال ۴۱ قمری، قرارداد صلحی میان امام حسن(ع) و معاویه فرزند ابوسفیان، بسته شد. این توافقنامه بعد از جنگی صورت گرفت که بر اثر زیادهخواهی معاویه و خودداری او از بیعت با امام حسن(ع) به عنوان خلیفه مسلمانان روی داد.
✅ گفتهاند که خیانت برخی سرداران سپاه امام حسن(ع)، حفظ مصلحت مسلمانان، حفظ جان شیعیان و خطر خوارج از دلایل تن دادن امام حسن(ع) به این صلح بوده است.
✅ طبق این صلحنامه، حکومت از امام حسن(ع) به معاویه واگذار میگشت. این صلح چند شرط داشت که از مهمترین آنها منع معاویه از تعیین جانشین پس از خود، خودداری از توطئه علیه امام حسن(ع) و حفظ جان مسلمانان بود. با این حال، معاویه به هیچیک از شرطها عمل نکرد.
---------------------
۱. شیخ صدوق، علل الشرایع، ، ج۱، ص۲۱۱.
۲. جعفریان، تاریخ خلفا، ص378.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 علت فتنه ها
🌷عنه عليه السلام:
سَبَبُ الفِتَنِ الحِقدُ.
امام على عليه السلام: سبب و علت فتنه ها، كينه توزى است.
📗 غرر الحكم، ۵۵۲۲.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 برخی از راهکارهای مقابله با فتنه
1⃣ بصیرت و هوشیاری:
امام علی(ع) فرمود: «در فتنه ها چونان شتر دو ساله باش، نه پشتی دارد كه سواری دهد و نه پستانی تا او را بدوشند». کُنْ فِی الْفِتْنَهِ کَابْنِ اللَّبُونِ لَا ظَهْرٌ فَیُرْکَبَ وَ لَا ضَرْعٌ فَیُحْلَبَ(1). این مطلب اشاره دارد به این كه انسان در شرایط فتنه با زیركی و هوشمندی حركت كند نه فتنه گران از او سواری بگیرند، و نه به آنها باج بدهد.
2⃣ آگاهی از اوضاع و شرایط زمانه:
انسان هر چند هوشمند و زیرك باشد اگر از جریانات اجتماعی و رگه های نفاق و فتنه آگاهی نداشته باشد ممكن است ناآگاهانه وارد آن شود، به این جهت لازم است نسبت به اوضاع زمانه آگاه بود. علی(ع) می فرماید: « از مستی های نعمت بپرهیزید، و از سختی های عذاب الهی بترسید و بگریزید و در فتنه های در هم پیچیده، به هنگام پیدایش فتنه ها و آشكار شدن باطن آنها، و برقرار شدن قطب و مدار آن، با آگاهی قدم بر دارید..».(2).
3⃣ تمسك به سنت پیامبر و اهل بیت علیهم السلام:
امام علی(ع) برای محفوظ ماندن از فتنه ها می فرماید: «پس باید بر سنت پیامبر(ص) باقی بمانید كه برپاست و بر آثار رسالت تكیه نمایید كه آشكار است، به عهد نزدیكی كه بسته اید وفادار بمانید كه یادگار پیامبر بر آن تكیه دارد...».(3). در جای دیگر می فرماید: «ای مردم امواج فتنه ها را با كشتی های نجات در هم بشكنید و از راه اختلاف و پراكندگی بپرهیزید»(4).
کشتی های نجات اهل بیت علیهم السلام و تبعیت از ولایت فقیه است.
📗(1) نهج البلاغه، ترجمه محمد دشتی، حكمت 1، ص 624.
(2) همان، خطبه 151، ص 277، شماره 4.
(3) همان، خطبه، 138، ص 258، شماره 6.
(4) همان، خطبه 5، ص 50، شماره 1.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
نکته:
🔹وجود و بقاء صهیونیسم، در حذف و نابودی ماست و این ریشه در مبانی، تفکر و اندیشه صهیونیسم دارد. آنها هیچ وقت سلاح را کنار نمی گذارند. برای همین است که آنها وزارت دفاع ندارند، بلکه وزارت جنگ دارند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
نکته:
🔹امروز سربازانی که در ارتش آمریکا و در خدمت صهیونیسم علیه جبهه مقاومت می جنگند، بر اساس نظریه افلاطون مبنی بر اشتراک در زنان و مالکیت، به دنیا آمده اند. لذا تعجب نکنید که در اوج قساوت فجیع ترین جنایات را در دنیا مرتکب می شوند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 10 مهرماه 1403 شمسی
🌙 27 ربیع الاول 1446 قمری
❄️ 01 اکتبر 2024 میلادی
☀️ #شمسی
➕ وقوع درگيري شديد بين نيروهاي بعثي و مدافعان خرمشهر (1359 ش)
➕ عمليات سوسنگرد و آزادسازي بستان و سوسنگرد (1359 ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت آيت اللَّه العظمی "سيدمحسن حكيم" زعيم حوزه نجف اشرف (1390 ق)
➕ حمله ي سپاهيان شاه عباس براي آزادي جزيره ي هرمز از دست بيگانگان(1031ق)
❄️ #میلادی
➕ مرگ "ارسطو" دانشمند شهير و بلندآوازه يونان باستان (322ق.م)
➕ روز جهاني سالمندان
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌷عمليات سوسنگرد و آزادسازي بستان و سوسنگرد (1359 ش)
✍ در پي تهاجم ارتش مزدور بعث عراق براي مقابله با انقلاب اسلامي در 31 شهريور 1359 و ورود نيروهاي نظامي به همراه ادوات سنگين و سبك دشمن در جنوب و غرب كشور، مناطق وسيعي از ميهن اسلامي به اشغال آنان درآمد. در اين ميان، يك لشكر زرهي عراق متشكل از 250 تانك، پس از تصرف جاده سوسنگرد - حميديه به اهواز، از مرز بستان عبور كرده و سوسنگرد را به تصرف خود درآوردند.
✅ پس از اين تجاوز، رزمندگان اسلام در تاريخ هشتم مهر 1359، در عملياتي، به دشمن حمله برده و عليرغم عدم تجهيز قوا و كمي نيروها، در برابر نيروهاي عراقي مقابله كردند. و تلفات بسياري بر دشمن وارد آمد به طوري مجبور به عقب نشيني شدند.
✅ در اين حمله، نيروهاي اسلام متشكل از مردم بومي و بسيج، به دشمن امان نداده و در 10 مهر 1359، سوسنگرد را از لوث دشمنان پاك كردند. در اين حملات، بيش از هفتاد تانك و خودروي دشمن در كمتر از نصف روز منهدم گرديد و تعدادي از نفرات آنان به اسارت درآمدند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◼️ رحلت آيت اللَّه العظمي "سيدمحسن حكيم" زعيم حوزه ي علميه ي نجف اشرف(1390 ق)
✍ آيت اللَّه سيدمحسن حكيم در سال 1306 ق، در كشور عراق ديده به جهان گشود. او در تحصيل مدارج عالي علمي از محضر بزرگاني همچون آيات عظام: آخوند خراساني، ميرزاي ناييني و آقا ضياء عراقي كسب فيض كرد. وی نسبت به مسايل سياسي و اجتماعي مسلمانان توجه ويژه اي داشت و بر مبارزه با استعمارگران غربي و حضور فعالانه در قيام اسلامي مردم عراق در سال 1920 ميلادي، از انقلاب اسلامي ايران به رهبري امام خميني(ره) پشتياني نمود.
✅ وی با روي كار آمدن حزب بعث در عراق، به مخالفت با آنان پرداخت و از اين روي، حُكّام جور، انواع آزار و اذيت و اهانت را به ساحت اين مرجع بزرگوار روا داشتند.
✅ سالهاي پاياني عمر آن عالم سترگ به بيماري و تبعيد گذشت و منزل وي در نجف مورد هجوم عواملِ حزب بعث قرار گرفت و انواع بي حرمتي ها را به ايشان نمودند. او پس از تحمل رنج و مصيبت بسيار، ناشي از ظلم و ستم حكّام بعث، سرانجام در 84 سالگي به لقاي معبود شتافت و در تشييعي با شكوه، در كنار كتابخانه اش در نجف اشرف به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🏴 امام جواد عليه السلام:
🏴 سه چيز، سبب رسيدن به رضوان خداي متعال مي باشد:
1⃣ نسبت به گناهان و خطاها، زياد استغفار كردن و اظهار ندامت کردن.
2⃣ اهل تواضع و فروتن بودن.
3⃣ صدقه و كارهاي خير بسيار انجام دادن.
🌹قالَ الإمام الجواد - عليه السلام - : ثَلاثٌ يَبْلُغْنَ بِالْعَبْدِ رِضْوانَ اللّهِ: كَثْرَةُ الاْسْتِغْفارِ، وَ خَفْضِ الْجْانِبِ، وَ كَثْرَةِ الصَّدَقَةَ.
📚 کشف الغمه، ج۲، ص۳۴۹
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓چه کنیم که فروتن و متواضع شویم؟
✍ پیامبر گرامی اسلام (صلی الله علیه و آله و سلم) نشانه هایی را برای اهل تواضع بیان می کند که از جمله ی آن ها، سه نوع حرکت و رفتار اجتماعی است که بیانگر فروتنی شخص است. آن حضرت می فرمایند:
🌺 «مِنْ رَأْسِ التَّوَاضُعِ أَنْ تَبْدَأَ بِالسَّلَامِ عَلَى مَنْ لَقِيتَ وَ تَرُدَّ عَلَى مَنْ سَلَّمَ عَلَيْكَ- وَ أَنْ تَرْضَى بِالدُّونِ مِنَ الْمَجْلِسِ وَ لَا تُحِبَّ الْمِدْحَةَ وَ التَّزْكِيَة. (۱) سرآغاز تواضع این است که به هر کس که برخورد کنی ابتدا به سلام کنی، و به هر کس که به تو سلام کرد، ردّ سلام کنی و به [نشستن] پایین مجلس راضی باشی و مدح و ثناگویی [دیگران نسبت به خودت] را دوست نداشته باشی.»
🌷 امام رضا (علیه السلام) می فرمایند:
تواضع درجات و مراحلی دارد. یکی از مراحل آن، ...... این است که هر گاه بدی [از کسی] ببیند، آن را با نیکی پاسخ دهد. فرو برنده خشم و درگذرنده از گناهان مردم باشد. خداوند نیکوکاران را دوست دارد.» (۲)
✅ یکی دیگر از نشانه هاى تواضع ترک مجادله و بحث است.
🌹امام صادق (علیه السلام) می فرمایند:
تواضع نشانه هایى دارد... که یکى از آنها ترک مراء و جدال است هر چند حق با تو باشد، و تواضع سر چشمه خوبی ها است». (۳)
________________________
پی نوشت:
(۱). مشکاة الانوار، فی غرر الاخبار، ص۲۰۰.
(۲). کافی (ط- الاسلامیة)، ج۲، ص ۱۲۴.
(۳). معانی الاخبار، ص۳۸۱
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5