❓چرا حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) را بتول نامیده اند؟
✍ به جز نُه نامی که برای حضرت فاطمه زهرا (س) در نزد خداوند وجود دارد، ( فَاطِمَهُ وَ الصِّدِّیقَهُ وَ الْمُبَارَکَهُ وَ الطَّاهِرَهُ وَ الزَّکِیَّهُ وَ الرَّضِیَّهُ وَ الْمَرْضِیَّهُ وَ الْمُحَدَّثَهُ وَ الزَّهْرَاءُ.)، حضرت صدیقه طاهره (س) در دنیا نیز به اسامی دیگری مانند حصان، حرّه، سیّده، عذراء، حوراء، مریم کبرى و بتول نیز مشهور هستند و این شهرت به علت وجود صفت یا سیرت برجسته و نیکویی به طور بارز در گوهر وجود ایشان است.
✅ در برخی از منابع علت شهرت حضرت فاطمه زهرا (س) در دنیا به «بتول» را چنین ذکر کرده اند:
🔹طبرسی در مجمع البیان می گوید:
حضرت فاطمه (س) به این جهت بتول نامیده شد که از همه بریده و دل به خدا بسته بود.
🔸 و قال الطبرسي في «مجمعه»: «سمیت فاطمة بالبتول لانقطاعها الى عبادة الله تعالى؛ (۱)
🔹ابو عبید هروى در غریبین می گوید: حضرت مریم را از آن جهت بتول نامیدند که به مردان تمایلى نداشت و فاطمه را به آن سبب بتول گفتند که نظیر و مانند نداشت.
🔸وَ قَالَ عُبَیْدٌ الْهَرَوِیُّ فِی الْغَرِیبَیْنِ سُمِّیَتْ مَرْیَمُ بَتُولًا لِأَنَّهَا بُتِلَتْ عَنِ الرِّجَالِ وَ سُمِّیَتْ فَاطِمَهُ بَتُولًا لِأَنَّهَا بُتِلَتْ عَنِ النَّظِیرِ.(۲)
📚 (۱) مستدرک عوالم، ج۱، ص ۸۰-۸۱
(۲) بحار الأنوار، جلد ۴۳، صفحه ۱۶.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز سهشنبه
☀️ 07 اسفند ماه 1397 شمسی
🌙 20 جمادی الثانی 1440 قمری
❄️ 26 فوريه 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت علامه "علی اكبر دهخدا" نويسنده لغت نامه بزرگ دهخدا (1334ش)
➕ رحلت فقيه وارسته و عالم فاضل آيت الله "ميرزا هاشم آملی" (1371 ش)
🌙 #قمری
🌷🌷 ولادت حضرت "فاطمه زهرا" (5 بعثت)
➕ روز زن و هفته ی بزرگداشت مقام مادر
➕ تولد رهبر عظيم الشأن انقلاب اسلامی ايران حضرت "امام خمينی" در خمين (1320 ق)
❄️ #میلادی
➕ مرگ "مانی" از مدعيان پيامبري در ايران در زمان سلسله ساسانيان (276م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💐 میلاد خجسته حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
✍ حضرت فاطمه زهرا عليهاالسلام دختر گرامی پیامبر اسلام و حضرت خديجه، بنابر قول مشهور در سال پنجم بعثت در مکه دیده به جهان گشود.
✅ آن حضرت یکی از معصومین علیهم السلام است که ۱۱ امام شیعه از نسل اویند و در دین اسلام از منزلت و جایگاه بسیار رفیع برخوردار است.
✅ سور و آیاتی از قرآن همچون سوره کوثر، سوره انسان، آیه تطهیر و آیه مودت در حق آن حضرت و همسر و فرزندانش نازل گردیده است و دوستی و دشمنی با آن حضرت به منزله دوستی و دشمنی با پیامبر است.
✅ آن حضرت در سال دوم یا سوم هجری با امام علی علیه اسلام ازدواج نمود. در آیاتی از قرآن آن حضرت به همراه همسر و دو پسرش به عنوان اهل بیت پیامبر اکرم (ص) خوانده شدند و به شدت مورد عنایت پیامبر اسلام (ص) بودند.
✅ حضرت فاطمه (س) پس از وفات پیامبر اسلام از حق خلافت و ولایت همسرش که به تعیین الهی بود به شدت دفاع نمود و در جریان هجوم به خانهاش در سال یازدهم هجری در مدینه به شهادت رسید.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
❓چرا فاطمه زهرا (س) در آسمان منصوره و در زمین فاطمه نامیده شده است؟
✍ روایاتی که در باره فاطمه زهرا سلام الله علیها وارد شده است به قدری بهت انگیز است که انسان در درک و فهم آنها متحیر می ماند.
✅ بسیاری از این روایات را در دهه اول و دوم فاطمیه بیان کردیم. در اینجا به یک روایت دیگر که شیخ صدوق "اعلی الله مقامه" در کتاب معانی الاخبار ذکر کرده است، می پردازیم؛
🌺 در حدیث معراج آمده است که پیامبر صلیالله علیه و آله فرمود:
🌷 به جبرئیل گفتم: ای حبیب من، چرا [او] در آسمان «منصوره» و در زمین «فاطمه» است؟ گفت: بدین سبب در زمین «فاطمه» نامیده شده که شیعیان خود را از جهنم رهایی میبخشد، و دشمنانش از محبت وی بیبهره خواهند بود،
🌹 و در آسمان بدین جهت «منصوره» است که خداوند فرموده است: «در آن روز (قیامت) مؤمنان بهجهت یاری خدا، که هر فردی را بخواهد یاری دهد، خرسند میشوند»؛
منظور از این یاری همان نصرتی است که فاطمه به دوستان خویش خواهد کرد.
🌷 متن روایت:
قال رسول الله صلیاللهعلیهوآله: قُلْتُ حَبِیبِی [یا] جَبْرَئِیلُ وَ لِمَ سُمِّیَتْ فِی السَّمَاءِ الْمَنْصُورَةَ وَ فِی الْأَرْضِ فَاطِمَةَ قَالَ سُمِّیَتْ فِی الْأَرْضِ فَاطِمَةَ لِأَنَّهَا فَطَمَتْ شِیعَتَهَا مِنَ النَّارِ وَ فُطِمَ أَعْدَاؤُهَا عَنْ حُبِّهَا وَ هِیَ فِی السَّمَاءِ الْمَنْصُورَةُ وَ ذَلِکَ قَوْلُ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ «یَوْمَئِذٍ یَفْرَحُ الْمُؤْمِنُونَ بِنَصْرِ اللَّهِ یَنْصُرُ مَنْ یَشاءُ» یَعْنِی نَصْرَ فَاطِمَةَ لِمُحِبِّیهَا.
📚معانیالاخبار، ج٢، ص۴۳
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 08 اسفند ماه 1397 شمسی
🌙 21 جمادی الثانی 1440 قمری
❄️ 27 فوريه 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت استاد "صدرالدين محلاتي" محقق و شاعر (1359ش)
➕ بمباران شيميايی جبهه ها توسط رژيم بعث عراق در جريان جنگ تحميلی (1362 ش)
➕ رحلت فقيه بزرگوار آيت الله "سيدعلی كوه كمره ای" (1319ش)
➕ شهادت "حسين خرازی" فرمانده لشگر 14 امام حسين (1365ش)
➕ روز امور تربيتی و تربيت اسلامی
🌙 #قمری
➕ رحلت عالم رباني، آيت اللَّه "سيد محمد حسن ميرجهانی" (1413ق)
❄️ #میلادی
➕ روز ملی و استقلال كشور "صحرا" و تأسيس جمهوري در اين كشور (1976م)
🔰درج مطالب كانال با ذكر منبع بلامانع است🔰
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌹سالروز شهادت حسین خرازی فرمانده لشکر۱۴ امام حسین(ع)
✍ شهید حسین خرّازی (۱۳۳۶-۱۳۶۵ش)، فرمانده لشکر ۱۴ امام حسین(ع) در دوران جنگ تحمیلی بود. او يك سال پس از انقلاب، همزمان با توطئه گروهك هاي ضد انقلاب در گنبد و تركمن صحرا، به آن منطقه اعزام شد و در فرونشاندن غائله این دو شهر و سپس در آزادسازی شهرهای دیواندره، سقز، بانه، مریوان و سردشت از دست افراد مسلح، نقش مؤثری داشت.
✅عمليات هاي فرمانده كل قوا، ثامن الائمه، فتح المبين، بيت المقدس، خيبر، بدر، والفجر8 و كربلاي 4 و 5، صحنه هاي فراواني از رشادتها، ابتكار، خلاقيت و حسن فرماندهي اين سردار رشيد اسلام بود، او در عمليات خيبر در اسفند 1362، دستِ راست خود را در راه خدا تقديم كرد.
✅ سرانجام اين سردار رشيد اسلام در جريان عمليات بزرگ و غرورآفرين كربلاي 5، در 8 اسفند 1365، در شلمچه روحش آسمانی شد و پيكر مطهرش پس از تشييعي با شكوه، در گلستان شهداي اصفهان (تخت فولاد) رخ در نقاب خاک کشید. روحش شاد و یادش گرامی باد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
خلقت فاطمه(سلام الله علیها)
🌷 پیامبر اکرم(صلی الله علیه و آله) می فرمایند:
«إِنَّ فَاطِمَةَ خُلِقَتْ حُورِیَّةً فِی صُورَةِ إِنْسِیَّة... ؛
بى شک فاطمه(سلام الله علیها) حوریه اى است که به صورت انسان آفریده شده است.»
📚 بحارالانوار، ج 78، ص 112.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 نمونه ای از سیره اهل بیت علیهم السلام
✍ شیعه و سنی نقل کرده اند، امیر مؤمنان و فاطمه زهرا و امام حسن و امام حسین ـ علیهم السّلام ـ و خادمه آنان «فضّه» طبق نذری که کرده بودند سه روز روزه گرفتند.
✅ شب اول هنگام افطار فقیری در زد، حضرت علی ـ علیه السّلام ـ افطار خود را به او داد. سایرین نیز به او اقتدا کرده و افطار خود را به فقیر دادند و با آب افطار کردند.
✅ شب دوم یتیمی در زد و باز افطار خود را به او دادند. شب سوم نیز اسیری آمد و چیزی طلبید، این بار نیز افطار خود را به او دادند. آن گاه از سوی خدای متعال سوره «هَل آتی عَلی الاِنسانِ» نازل شد. انسان/1. و آیه «و یطعِمُون الطّعامَ عَلی حُبِّهِ مِسکیناً وَ یتیماً وَ أسِیراً» اشاره به ایثار و انفاق آن بزرگوران دارد. انسان/8
✅ تفسیر این ایثار را در تفاسیر شیعه و سنی و از جمله در تفسیر معروف «کشّاف» تألیف عالم و مفسّر بزرگ سنّی «زمخشری» می توان یافت.
------------------------------
مناقب شهر آشوب، ج 3، ص 147 و 148 ـ منتهی الآمال، ص 68.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5