هدایت شده از مفاخر
♻️ به مناسبت سالروز شهادت آیت الله دکتر محمد مفتح
✍ #شهید_مفتح (۲۸ خرداد ۱۳۰۷، فامنین - ۲۷ آذر ۱۳۵۸، تهران) روحانی مبارز انقلابی بود که تحصیلات حوزوی را نزد امام خمینی(ره)، آیت الله العظمی بروجردی و علامه طباطبایی آموخت. همچنین در رشته ی فلسفه موفق به اخذ درجه ی دکتری از دانشگاه گردید.
✅ وی قبل از پیروزی انقلاب، به دلیل مبارزات سیاسی علیه حکومت پهلوی توسط ساواک بازداشت و در نهایت به زاهدان تبعید گردید.
✅ پس از بازگشت امام به ایران یکی از اعضای اصلی تشکیل دهنده کمیته استقبال بود و بعد از پیروزی انقلاب، عضو شورای انقلاب بود و سرپرستی دانشکده الهیات دانشگاه تهران را برعهده داشت.
🌷 شهید مفتح در ۲۷ آذر ۱۳۵۸ توسط گروه فرقان هدف گلوله قرار گرفت و به همراه دو محافظش در مقابل دانشکده الهیات دانشگاه تهران به شهادت رسید. این روز، روز وحدت حوزه و دانشگاه نام گرفته است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 #نگرانی_های_پیامبر(ص)
۱۰- جعل حدیث و نسبت های دروغ
✍ یکی دیگر از نگرانی های پیامبر(ص) نسبت به آینده و پس از وفاتش آن بود که هرکس هرچه را می خواهد به حضرتش نسبت دروغ دهد و حاکمان برای توجیه مفاسد خویش یا کوبیدن هر کس و هر چیزی، به حدیثی ساختگی از زبان پیامبر، تمسّک جویند.
🌷پیامبر، کسانی را که به او دروغ ببندند، نفرین و لعنت کرده است و وعده دوزخ بر ایشان داده است.
از جمله در خطابه بلیغ و تاریخی خویش در «حجة الوداع»، که بسیاری از گفتنی ها، توصیه ها، هشدارها و نگرانی ها را بیان نمود، چنین فرموده است:
🌹فراوان به من نسبت دروغ دادند و بعدها نیز خواهند داد. هرکس به من نسبت دروغ دهد جایگاهش جهنم خواهد بود.
🌸 قالَ رَسُولُ اللَّهِ (ص) فِی حَجَّةِ الْوَدَاعِ قَدْ کَثُرَتْ عَلَیَّ الْکَذَّابَةُ [الْکِذَابَةُ] وَ سَتَکْثُرُ فَمَنْ کَذَبَ عَلَیَّ مُتَعَمِّداً فَلْیَتَبَوَّأْ مَقْعَدَهُ مِنَ النَّارِ،
رسول خدا (ص) برای تشخیص صحّت یا نادرستی آنچه ازقول او در آینده نقل می شود، معیار ارائه فرموده و آن، «عرضه بر کتاب خدا و سنت» است تا هرچه که مخالف قرآن کریم و سنت باشد، از اعتبار ساقط شود.
🌺 حضرت در این خصوص می فرماید:
هرگاه سخنی از من به شما رسید آنرا بر کتاب خدا(قرآن) و سنتم عرضه کنید، آنچه را که موافق کتاب خدا و سنت من بود، به آن عمل کنید و هرچه مخالف اینها بود به آن اعتنا نکنید.
🥀 فَإِذَا أَتَاکُمُ الْحَدِیثُ فَاعْرِضُوهُ عَلَى کِتَابِ اللَّهِ وَ سُنَّتِی فَمَا وَافَقَ کِتَابَ اللَّهِ وَ سُنَّتِی فَخُذُوا بِهِ وَ مَا خَالَفَ کِتَابَ اللَّهِ وَ سُنَّتِی فَلَا تَأْخُذُوا بِهِ ...»؛
📚 احتجاج ، ج 2، ص 447
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنج شنبه
☀️ 28 آذر ماه 1398 شمسی
🌙 22 ربيع الثانی 1441 قمری
❄️ 19 دسامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ حمله موشكی رژيم بعثي عراق به شهر قهرمان پرور دزفول (1361 ش)
➕ شهادت برادر "صادق گنجي" رايزن فرهنگي ايران در لاهور توسط عوامل استكبار جهاني (1369 ش)
➕ درگذشت آیتالله محمد واعظ زاده خراسانی از اعضای شورای عالی مجمع جهانی تقریب مذاهب (1395 ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت حكيم عارف و محدث مفسر ملامحمد محسن فيض كاشانی (1091 ق)
➕ درگذشت فقيه جليل آيت اللَّه حائری قمی (1358 ق)
❄️ #میلادی
➕ عضويت ايران در شورای اقتصادی سازمان ملل (1965م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️رحلت حكيم عارف و محدث مفسر ملامحمد#محسن_فيض كاشاني(1091 ق)
✍ ملامحسن فيض كاشاني، در چهاردهم صفر سال 1007 ق، در كاشان به دنيا آمد. وي مقدمات را در زادگاه خود فرا گرفت و در جواني راهي اصفهان گرديد. ملامحسن در محضر علماي نامور زمان از قبيل علامه محمدتقي مجلسي، شيخ بهايى، ميرداماد، ميرفندرسكي و ملاصدراي شيرازي زانوي ادب زد و به كسب علم پرداخت.
✅ آن هنگام كه ملاصدرا در روستاي كَهَك قم ساكن بود، ملامحسن، مونس وی گرديد و ملاصدرا دخترش را به وي تزويج نمود و به او لقب فيض داد. وي پس از سالياني، راهي كاشان شد و به تدريس و تاليف همت گماشت.
✅ او در طول 65 سال تحقيق و مطالعه، نزديك به دويست كتاب و رساله ي نفيس در علوم مختلف نگاشت. تفسير صافي، تفسير اصفي و تفسير مُصفّي در تفسير، الوافي، الشافي و المَحجَةُ البيَضاء و دهها اثر گرانسنگ ايشان دركلام، عرفان، اخلاق، ادب و موضوعات ديگر، نشانگر روح پر تلاش و احاطه ي ايشان بر معارف اسلامي و علوم روز مي باشد.
✅ سرانجام اين فقيه وارسته و عالم كامل در 84 سالگي در کاشان، دار فاني را وداع گفت و در زميني كه بعدها به قبرستان فيض معروف شد، مدفون گرديد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️درگذشت آیتالله محمد#واعظ_زاده خراسانی(1395 ش)
✍ محمد واعظ زاده خراسانی (۱۳۰۴ - ۱۳۹۵ش) محقق، نویسنده و متفکر اسلامی معاصر، استاد دانشگاه فردوسی مشهد، مؤسس دانشگاه مذاهب اسلامی و نخستین دبیر کل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی است. او معتقد به وحدت ذاتی میان مسلمین بود و وحدت را ناشی از مصلحت نمیدانست.
✅ وی علوم دینی خویش را در حوزههای علمیه نجف، مشهد و قم نزد مراجع بزرگی چون سید حسین طباطبایی بروجردی، سید روحالله خمینی و علامه طباطبائی آموخته بود. او از علامه طباطبایی، اجازه اجتهاد و از آیتالله بروجردی، شیخ آقا بزرگ تهرانی، و دو تن از علمای سوریه و مصر، اجازه روایت دارد.
✅ وی سرانجام در 28 دی ماه 1395ش، پس از عمری مجاهدت و خدمت، در 91 سالگی دعوت حق را لبیک گفت و پیکر مطهرش در حرم رضوی مدفون شد. رهبر معظم انقلاب در پیام تسلیت خویش، آثار قلمی و تحقیقی وی را در شمار افتخارات علمی حوزههای علمیه شیعه دانست.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 #ویژگی_منافقان در نهج البلاغه
✍ در طول تاریخ همواره بشر با بیماری اخلاقی «نفاق» درگیر بوده، و آسیب های زیادی از این طریق متحمل شده و اثرات زیانبار این مرض مهلک در جوامع بشری، مشهود بوده است و هرچه پیش میرویم قربانیان بیشتری میگیرد.
✅ در اهمیت بحث نفاق همین بس که سوره ویژه ای برای آن، در قرآن آمده است.
هشدارهای مکرر مولای متقیان علی(علیه السلام) که خود قربانی توطئههای شوم آنان بود و با تمام وجود، مکر و حیلههای آنها را لمس میکرد، مۆید دیگری بر اهمیت مطلب است که باید پرده از باطن منافقان برداشت و توجه مردم را به واقعیت زشت و پلید آنها جلب کرد.
🌷 امیرالمۆمنین علی(ع) در «نهج البلاغه» ویژگی ها و صفات بسیار دقیقی را برای اهل نفاق ذکر فرموده است که برای شناخت منافقان، به ویژه در عصر حاضر، بسیار لازم و ضروری است:
۱. گمراهی:
اولین صفتی که مولای متقیان علی(ع) برای اهل نفاق میشمارد گمراهی است. اینان هم خود گمراه هستند و هم دیگران را به وادی گمراهی میکشانند.
«فَإِنَّهُمُ الضَّالُّونَ الْمُضِلُّونَ؛ اینان گمراه و گمراه کنندهاند.»
📗 نهج البلاغه، خطبه۱۹۴
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 29 آذر ماه 1398 شمسی
🌙 23 ربيع الثانی 1441 قمری
❄️ 20 دسامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت آیتالله محیالدین حائری شیرازی (1396 ش)
➕ شهادت شهید حمیدرضا اسداللهی از شهدای مدافع حرم (1394 ش)
➕ روز بسيج كارگری
🌙 #قمری
➕ درگذشت فقيه ربانی ملا احمد نراقی (1245 ق)
❄️ #میلادی
➕ حمله نظامی نيروهاي امريكا به كشور "پاناما" (1989م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ ملا احمد نراقی و نظریه ولایت فقیه
✍ حاج ملااحمد بن ملامهدي نراقي،(۱۱۸۵ق، ۱۱۵۰ش - ۱۲۴۵ق، ۱۲۰۸ش) از بزرگان علماي دين و مجتهدان عالي قدر شيعه مي باشد. وي فقيه اصولي، محدث رجالي و شاعر حاذق و زاهد متقي بوده است. ملااحمد پس از كسب مدارج بالاي علمی، مشغول تدريس و تاليف شد و شاگرداني همچون شيخ مرتضي انصاري و بسياري ديگر را پرورش داد.
✅ ملااحمد نراقی معتقد بود که اگر کیان و کشور اسلامی به ویژه شیعیان بخواهد در امن و امان باشد، باید ولی فقیه همان اختیاراتی را داشته باشد که پیامبر اکرم(ص) داشته است تا بتواند از مسلمین حفاظت و حراست کند.
✅ در عصر او زمانی که جنگ ایران و روسیه رخ داد، مردم به جنگ و جبهه رغبتی نداشتند. ملااحمد فتوای جهاد داد و خود نیز در جبهه جنگ حاضر شد و بسیاری از علما و طلبه ها نیز با فتوای وی در قالب نیروهای رزمی به جنگ رفتند.
✅ مُستند الشّيعه، معراجُ السَّعاده، اسرارُ الحَجّ، مفتاح الاحكام، مثنوي طاقديس و عوائدالایام از جمله آثار اوست. ايشان اشعار عرفاني فراواني سروده است و در شعر، "صفايي" تخلّص مي كرد. وفات ملااحمد در نراق اتفاق افتاد و بدن مطهر وي به نجف اشرف منتقل و در صحن علوي در کنار قبر پدرش دفن كردید.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓چه چیزی ما را از امام زمان علیه السلام دور می کند؟
🌷 حضرت مهدی عجل الله تعالی فرجه الشريف میفرمايند:
🔸اگر شيعيان ما -كه خداوند توفيق طاعتشان دهد- در راه ايفای پيمانی كه بر دوش دارند همدل میشدند، ميمنت ملاقات ما از ايشان به تاخير نمیافتاد و سعادت ديدار ما زودتر نصيبشان میگشت.
🔹ديداری بر مبنای شناختی راستين و بر اساس صداقتی از آنان نسبت به ما.
🔸پس ما را از ايشان دور نمیدارد، مگر آن دسته از كردارهای آنان كه برای ما ناپسند و ناخوشايند است.
✨ قال المهدی عجل الله تعالي فرجه الشريف:
♦️ وَ لَوْ أَنَّ أَشْيَاعَنَا وَفَّقَهُمُ اللَّهُ لِطَاعَتِهِ عَلَى اجْتِمَاعٍ مِنَ الْقُلُوبِ فِي الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ عَلَيْهِمْ لَمَا تَأَخَّرَ عَنْهُمُ الْيُمْنُ بِلِقَائِنَا وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ السَّعَادَةُ بِمُشَاهَدَتِنَا عَلَى حَقِّ الْمَعْرِفَةِ وَ صِدْقِهَا مِنْهُمْ بِنَا فَمَا يَحْبِسُنَا عَنْهُمْ إِلَّا مَا يَتَّصِلُ بِنَا مِمَّا نَكْرَهُهُ وَ لَا نُؤْثِرُهُ مِنْهُمْ.
📚 احتجاج، ج۲، ص۴۹۹
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 30 آذر ماه 1398 شمسی
🌙 24 ربيع الثانی 1441 قمری
❄️ 21 دسامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ سرنگونی سلسله ساسانی با قتل يزدگرد سوم (21 ش)
➕ توافق شوروی براي ارسال تسليحات پيشرفته به عراق در جريان جنگ تحميلی (1364ش)
➕ شب يلدا، طولانی ترين شبِ سال
🌙 #قمری
➕ رحلت فقيه رباني ملااحمد نراقي(1245 ق)
➕ مرگ "سلطان محمود غزنوي" بزرگ ترين پادشاه سلسله ي غزنويان(421 ق)
❄️ #میلادی
➕ تأسيس "سازمان آزادی بخش فلسطين" توسط مبارزان فلسطينی (1964م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💐 نظر اسلام در باره سنت ها و آیین های اقوام و ملل
✍ #شب_یَلدا یا شب چلّه بلندترین شب سال در نیمکره شمالی زمین است که مصادف با انقلاب زمستانی می باشد. این شب به زمان بین غروب آفتاب از ۳۰ آذر (آخرین روز پاییز) تا طلوع آفتاب در اول ماه دی (نخستین روز زمستان) اطلاق میشود. ایرانیان و بسیاری از دیگر از اقوام، شب یلدا را جشن میگیرند. واین یک سنت باستانی است.
✅ اسلام در مقابل سنت ها و آیین های اقوام و مللی که به اسلام گرویدند و مسلمان شدند، واکنش های مختلفی دارد:
1⃣ یا آن سنت و آیین مخالف آموزه های شریعت اسلام بوده، که اسلام با این گونه سنت ها مقابله کرده و رد می کند. مانند زنده به گور کردن دختران در اعراب جاهلی و ......
2⃣ یا آن سنت و آیین موافق و مطابق با آموزه های دین اسلام است، که آنها را قبول کرده و تأیید می کند. مانند سنت پاکیزه گی و رفع کدورت و صله رحم در عید نوروز و شب یلدا.
✅ سنت باستانی شب یلدا نیز تا جائی که مستلزم احیای آموزه هایی چون؛ صله رحم، احترام به بزرگان، همدلی و صمیمیت در خانواده، و اجتماع شود، خوب و پسندیده می باشد.
✅ نکته مهم اینکه در این سنتها نباید دچار افراط کاری نظیر؛ اسراف در مخارج، چشم هم چشمی و آوردن فشار مالی نامناسب به خانواده و ...شویم که قطعاً مخالف احکام دین اسلام بوده و مردود است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠آثار و فواید صله ارحام 💠
✍ «صله ی رَحِم» آن است که انسان به خویشاوندان خود سر بزند، جویای احوالشان باشد و به مشکلاتشان رسیدگی کند، حداقل صله ی رَحِم، دیدار و سلام و احوالپرسی است. اما مساعدت و کمک جهت حل مشکلات آنان، مرحله ی بالاتر است. رفت و آمدهای فامیلی، به افراد روحیه و نشاط و دلگرمی می دهد، در سختی ها به کمک هم می شتابند و هنگام نیاز، پشتوانه ی یکدیگر می شوند. این توصیه ی اخلاقی اسلام، تأثیر فراوانی در ایجاد «همبستگی اجتماعی» دارد و الفت آفرین است.
✅ در روایات آثار و فواید زیادی برای صله رحم ذکر شده است. در «اصول کافی»، در باب صله ی رحم، ۳۳ حدیث از پیشوایان معصوم صلّی الله علیه و آله و سلّم نقل شده که اهمیت آن را می رساند. یکی از آنها چنین است:
✅ مردی به حضور پیامبر خدا (ص) رسید و گفت: یا رسول الله! خویشاوندانم با من بدرفتاری و بی اعتنایی می کنند. آیا آنان را ترک کنم؟
حضرت فرمود: در این صورت، خداوند همه ی شما را ترک می کند.
❓پرسید: پس چه کنم؟
🌺 فرمود: هر کس از تو قطع رابطه کرده، با او بپیوند. هر کس تو را محروم کرده به او عطا کن و هر کس به تو ستم کرده است از او درگذر. اگر چنین کنی، خداوند پشتیبان تو در مقابل آنان خواهد بود.
📚 کافی، ج۲، ص۱۵۰، حدیث۲.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 01 دی ماه 1398 شمسی
🌙 25 ربيع الثانی 1441 قمری
❄️ 22 دسامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت "مجتبي استَكي" نماينده شهركرد در مجلس شوراي اسلامي توسط منافقين كوردل (1360 ش)
➕ بمباران شديد آبادان توسط ارتش بعث عراق (1359 ش)
➕ تأسيس خبرگزاري راديو و تلويزيون ايران (1350ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت "ابن سيده" دانشمند و اديب(458 ق)
➕ وفات "امام الحرمين جويني" دانشمند نامدار و آگاه به علوم زمان(478 ق)
❄️ #میلادی
➕ انتقال قدرت به دولت موقت افغانستان پس از حمله امريكا به اين كشور (2001م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌷شهادت "#مجتبي_استَكي" نماينده شهركرد در مجلس شوراي اسلامي توسط منافقين كوردل (1360 ش)
✍ شهيد مجتبي استَكي، در سال 1334 ش، در شهركرد به دنيا آمد. وي پس از گذراندن دروس دبيرستان وارد دانشگاه شد و از انيستيتو تكنولوژي اهواز فارغ التحصيل گرديد. شهيد استكي، پيش از انقلاب با تشكيل جلسات مذهبي به ارشاد مردم مي پرداخت و به سازماندهي نيروهاي انقلابي در جريان تظاهرات ضد رژيم اهتمام مي ورزيد.
✅ او پس از پيروزي انقلاب اسلامي، به عضويت كميته انقلاب اسلامي و دادگاه انقلاب اسلامي درآمد و در مبارزه با طاغوت و فساد فعاليت نمود. شهيد استكي كه در ابتدا معلم دوره راهنمايي بود بعدها مسؤول آموزش و پرورش شهرستان فارسان در استان چهارمحال و بختياري شد.
✅ او سرانجام در حالي كه از طرف مردم شهركُرد به نمايندگي مجلس شوراي اسلامي انتخاب شده بود در اول دي ماه 1360 در 26 سالگي توسط عوامل مزدور و منافق، در مشهد مقدس به شهادت رسيد و در شهركرد به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 نكوهش #سوءظن نسبت به مردم(۵)
✍ گفتیم که سوءظن دوقسم است:
۱. سوءظن به خدا، که در مذمت آن و نیز ستایش حسن ظن به خدا روایاتی ذکر شد.
۲. سوءظن به مردم، که در اینجا به برخی از روایات وارده در مذمت این نوع از سوءظن اشاره می شود؛
🌷 رسول خدا صلّی اللّه عليه و آله و سلّم می فرمایند:
إنَّ اللّهَ حَرَّمَ مِنَ المُسْلِمِ دَمَهُ وَ مالَهُ وَ عِرْضَهُ وَأَنْ يَظُنَّ بِهِ ظَنَّ السَّوْءِ؛(۱)
خداوند خون و مال و آبروی مسلمان را محترم شمرده و سوءظن به مسلمان را تحريم فرموده است.
✅ در مذمت سوءظن به مردم همين بس كه حضرت آن را در كنار كشتن و تجاوز به آبروی مؤمن بيان نموده است.
🌹 اميرمؤمنان علی عليه السّلام می فرمایند: اطرحُوا سُوءَ الظّنّ بَيْنََكُمْ فَإِنّ اللّه عزّ وَ جَلّ نَهی عَنْ ذَلِكَ؛
نسبت به يكديگر سوءظن نداشته باشيد زيرا خدا از آن نهی كرده است.(۲)
🌸 پيامبر اكرم صلّی اللّه عليه و آله و سلّم فرمودند:
إيّاكُم و الظَّنَّ؛ فإنَّ الظَّنَّ أكذَبُ الحَديثِ، و لا تَحَسَّسُوا، و لا تَجَسَّسُوا (۳)
از گمان بپرهيزيد؛ زيرا گمان دروغ ترين سخن است، و تجسّس و كنجكاوى نكنيد.
(۱) وسائل الشیعه، ج 15، ص230.
(۲) مستدرک الوسایل، ج۹، ص۱۴۴،
(۳) وسائل الشّیعه، ج ۱۸، ص ۳۸، ح ۴۲،
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 02 دی ماه 1398 شمسی
🌙 26 ربيع الثانی 1441 قمری
❄️ 23 دسامبر 2019 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت شهید محمدعلی شاهمرادی (1365ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت نويسنده و عالم زاهد آقانجفي قوچاني(1363 ق)
➕ تولد "عين الزمان قطان مروَزی" رياضیدان، طبيب و فيلسوف مسلمان (465 م)
❄️ #میلادی
➕ سقوط جده توسط "ابن سعود" و پايان حكومت خاندان هاشمی (1925م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
▪️رحلت حكيم، اديب و فقيه فرزانه "آقا نجفي قوچاني" (1323 ش)
✍ سيد محمد حسن بن سيد محمد، معروف به آقانجفي قوچاني در حدود سال 1256 ش (1295 ق) در روستاي خسرويه از توابع قوچان به دنيا آمد. تحصيلات مقدماتي را در قوچان، سبزوار و مشهد به پايان رساند و در بيست سالگي راهي اصفهان شد.
✅ او پس از اقامت چهار ساله در اصفهان و استفاده از محضر استادان آن ديار از قبيل آخوند كاشاني، ميرزاجهانگير خان قشقايي، شيخ عبدالكريم گزي و سيد محمد باقر درچه اي، به نجف رفت و نزد آخوند خراساني و شيخ الشريعه اصفهاني شاگردي كرد.
✅ وي در سي سالگي به درجه اجتهاد رسيد و پس از بيست سال توقف در نجف اشرف، به زادگاه خود بازگشت. آقانجفي، از آن پس متجاوز از بيست و پنج سال از عمر خود را در مقام فقاهت و حاكميت شرع در قوچان گذراند و به اداره حوزه علوم ديني شهر پرداخت.
✅ از اين شخصيت دانشمند، آثار برجسته اي به جاي مانده كه سياحت غرب در كيفيت عالم برزخ و سير ارواح پس از مرگ؛ سياحت شرق كه مهمترين اثر او و در شرح حال خود او از كودكي تا مقام اجتهاد است، اثبات رجعت و نيز شرح و ترجمه رساله تُفّاحيه ارسطو از آن جمله است.
✅ اين عالم رباني سرانجام در 31 فروردين 1323 ش (26 ربيع الثاني 1363ق) در 67 سالگي درگذشت و در حسينيه خود به خاك سپرده شد. آرامگاه او اكنون زيارتگاه مردم است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌷شهادت محمدعلی شاهمرادی قائم مقام تيپ قمر بني هاشم (1365ش)
✍️ محمد علي شاهمرادي در سال 1338 در روستاي ورنامخواست شهرستان "لنجان" در استان "اصفهان" دیده به جهان گشود. او با روحیه شجاعت، در دوران مبارزه علیه رژیم ستم شاهی نقش فعال و تعیین کننده ای داشت. و پس از پيروزي انقلاب و با تشکيل سپاه پاسداران به عضويت این نهاد مقدس در آمد.
✅ با شروع جنگ تحميلي به جبهه هاي جنوب اعزام شد و در عمليات فرمانده کل قوا شرکت نمود که در همين عمليات مجروح شد. رشادت هاي او موجب شد که مسئوليت هـاي متعددي به او واگذار گردد. در عمليـات فتـح المبين و بيت المقدس فرمانـده گـردان بود که بار ديگر در اين عمليات مجروح شد.
✅ وی پس از تشکيل تيپ مستقل 44 قمر بني هاشم (ع)به عنوان مسئول طرح و عمليات وسپس از طرف فرماندهي کل سپاه به قائم مقامي تيپ قمر بني هاشم (ع) منصوب گرديد. او در عمليات های والفجر، خيبر، بدر و کربلاي پنج حضور فعال داشت و حماسه هاي فراوان خلق کرد تا آن که در عمليات کربلاي پنج روحش آسمانی شد و به لقاء الله پیوست.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠تجسس و تحسس از منظر قرآن و سنت💠
✍ تجسس و تحسس هر دو به معنای جستجوکردن است با این تفاوت که معمولاً تجسس در امور شرّ گفته میشود ولی تحسس در امور خیر بکار برده میشود. (1)
✅ در خصوص تجسس در احوال دیگران، خداوند حکیم از این عمل زشت در ضمن منع از گناهان دیگر می فرماید:
☀️ «یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کثیراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَلاتَجَسَّسُوا...»؛(2) ای مومنان از بسیاری از گمانها بپرهیزید که بعضی از ظنون گناه است و تجسس نکنید...
✅ لا تجسسوا در این آیه با صیغه نهی آمده و دلالت بر حرمت تجسس می کند زیرا یکی از راههای تشخیص کبیره بودن گناه آن است که در قرآن یا روایت، وعده عذاب الیم و سخت در مورد آن داده شود.
✅ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نیز میفرماید: لغزشهای مؤمنین را جستجو نکنید زیرا کسی که بدنبال لغزشهای برادر مؤمنش باشد خدای تعالی گناهان او را پیگیری میکند و هر کس که خدای تعالی گناهانش را پیگیری کند او را مفتضح و رسوا میسازد هر چند در داخل خانهاش باشد.(3)
✅ در خصوص تحسس که در امور خیر بکار برده می شود، قرآن مجید از قول حضرت یعقوب علیه السلام نقل میکند که به فرزندانش فرمود:
☀️ «یا بَنِیَّ اذْهَبُوا فَتَحَسَّسُوا مِنْ یُوسُفَ وَ أخیهِ...». ای فرزندان من بروید و از یوسف و برادرش جستجو کنید.(4)
---------------------------
(1) تفسیر المیزان، ج18، ص352.
(2) سوره حجرات، آیه 12.
(3) اصول کافی، جلد2، ص 355.
(4) سوره یوسف: 87.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5