♻️ روز بزرگداشت حافظ
✍ خواجه شمس الدين محمد حافظ شيرازي در حدود سال 726 ق در شيراز به دنيا آمد. وي پس از فراگرفتن دانش هاي متداول، ديوان شعراي گذشته و معاصر خود را به دقت مطالعه كرد و نخست معنا را از لفظ جدا نمود و لفظ را به دور افكند. آنگاه معنا را در كوره ذهن فروزنده خود ريخت و از آن زيوري گوهر آگين ساخت.
✅ كمال هنر حافظ در اين است كه از همان عناصر در دسترس همگان، معجوني شفابخش و مفرّح تهيه كرده و استادانه و سِحرآفرينانه، آنها را به خدمتِ ابلاغ پيام خود در آورده است. او تفسير قرآن، حكمت و ادبيات عرب را به خوبي مي دانست و چون قرآن را با چند روايت و قرائت حفظ كرده بود، به حافظ شهرت يافت. حافظ با الهام گرفتن از آموزه هاي اسلامي و مفاهيم قرآني و بكارگيري استعارات و كنايات منحصر به فرد، توانست نابترين غزل هاي تاريخ ادبيات ايران را بسرايد.
✅ اهميت حافظ در آن است كه توانست مضامين عرفاني و عشقي را به نحوي در هم آميزد كه از دو شيوه غزل عارفانه و عاشقانه، سبك واحد و جديدي به وجود آيد. تركيباتي كه حافظ در اشعار خود آورده، غالباً تازه، بديع و بي سابقه است و حافظ در ساختن اين تركيبات، نهايت قدرت و كمال ذوق و لطافتِ طبع خود را نشان داده كه كمتر شاعري از اين حيث با او قابل مقايسه است.
✅ شعر حافظ در فضاي اسلامي غوطه ور است و ديوان حافظ مملو از الفاظ و تعابير قرآني مي باشد. علاوه بر اين، در اشعار او، اصطلاحات مربوط به تصوف، عرفان، فلسفه، كلام، تفسير، حديث و فقه و... به مقدار فراوان به چشم مي خورَد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 صبر در مقابل رفتار بد دیگران 💠
✍ انسانها در زندگی و روابط خود با دیگران، با افکار و عقاید گوناگونی، موافق یا مخالف برخورد میکنند و به موضعگیریهای متفاوتی وادار می شوند؛ قرآن کریم به مؤمنان سفارش میکند که برای مقابله با عقاید باطل و رفتار خشونتآمیز، صبر پیشه کنند و به بهترین وجه به مقابله با آنها برخیزند.
☀️ «ادْفَعْ بِالَّتی هِیَ أَحْسَنُ فَإِذَا الَّذی بَیْنَکَ وَ بَیْنَهُ عَداوَةٌ کَأَنَّهُ وَلِیٌّ حَمیمٌ وَ ما یُلَقَّاها إِلاَّ الَّذینَ صَبَرُوا وَ ما یُلَقَّاها إِلاَّ ذُو حَظٍّ عَظیمٍ»؛ آل عمران/146.
🌟 بدی را با نیکی دفع کن، ناگاه (خواهی دید) همان کس که میان تو و او دشمنی است، گویی دوستی گرم و صمیمی است! اما جز کسانی که دارای صبر و استقامتند، به این مقام نمیرسند و جز کسانی که بهرهی عظیمی (از ایمان و تقوا) دارند، به آن نایل نمیگردند.
✅ بعضی از عالمان اخلاق صبر را دروازه ورود به مقام رضایت به مقدرات الهی و مقام رضا را باب رسیدن به وادی محبت پروردگار دانستهاند.
بنابراین از آثار مهم صبر در همین دنیا میتوان از دستیابی به مقام «رضا» و «محبت» الهی نام برد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فرازی از دعای بیستم #صحیفه_سجادیه (۲۴)
🌹 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ ارْزُقْنِی صِحَّةً فِی عِبَادَةٍ، وَ فَرَاغاً فِی زَهَادَةٍ، وَ عِلْماً فِی اسْتِعْمَالٍ، وَ وَرَعاً فِی إِجْمَالٍ. اللَّهُمَّ اخْتِمْ بِعَفْوِک أَجَلِی، وَ حَقِّقْ فِی رَجَاءِ رَحْمَتِک أَمَلِی، وَ سَهِّلْ إِلَی بُلُوغِ رِضَاک سُبُلِی، وَ حَسِّنْ فِی جَمِیعِ أَحْوَالِی عَمَلِی.
🌷 بارخدایا بر محمد و آلش درود فرست، و مرا سلامتی ای که در عبادت، و فراغتی که در زهد مصرف شود، و دانشی که به کار بندم، و خصلت پارسایی توأم با میانه روی روزی کن. الهی حیاتم را با عفو خود پایان ده، و آرزویم را به رحمتت صورت تحقق ده، و راههای رسیدن به خشنودیت را بر من هموار ساز، و در همه حال اعمالم را نیکو گردان.
📗 دعای بیستم صحیفه سجادیه
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️21 مهر ماه 1399 شمسی
🌙24 صفر 1442 قمری
❄12 اکتبر 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت عالم مجاهد آيت اللَّه "هادي روحاني" نماينده ولي فقيه در استان مازندران (1378ش)
➕ رحلت فقيه جليل و عالم بزرگوار آيت اللَّه "ابوالفضل خوانساري نجفي" (1380 ش)
➕ درگذشت استاد دكتر "رجبعلي مظلومي" محقق و نويسنده برجسته (1377 ش)
➕ تصويب لايحه كاپيتولاسيون توسط مجلس شوراي ملي (1343ش)
🌙 #قمری
➕ پايان دوره ي حكومت پانصد ساله خلافت عباسی (656 ق)
➕ شهادت آيت اللَّه ميرزا "علي غروی تبريزی" توسط مزدوران بعث (1419 ق)
❄️ #میلادی
➕ كشف قاره امريكا توسط "كريستف كُلُمْبْ" مكتشف و دريانورد ايتاليايي (1492م)
➕ كودتاي "پرويز مشرّف" عليه "نواز شريف" نخست وزير پاكستان (1999م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️ رحلت عالم مجاهد آيت اللَّه "هادي روحاني" نماينده ولي فقيه در استان مازندران (1378ش)
✍ آيت اللَّه شيخ هادي روحاني در سال 1302 ش (1342 ق) در يكي از روستاهاي توابع بابلسر به دنيا آمد. وي پس از سقوط رضاخان پهلوي، راهي حوزه علميه قم و مشهد شد و پس از طي سطوح عاليه، در درس خارج و فلسفه حضرات آيات: سيد حسين بروجردي، امام خميني، سيد شهاب الدين مرعشي نجفي و علامه طباطبايي حاضر گرديد.
✅ او در سال 1343، به زادگاهش بازگشت و به تأليف و تدريس سطوح عاليه و اقامه جماعت اشتغال جست و همزمان به مبارزه عليه رژيم ستمشاهي و هدايت افكار مردم و پشتيباني از نهضت امام خميني(ره) پرداخت. فعاليت هاي ضدطاغوتي او باعث شد كه در سال 1357 توسط ساواك دستگير و به تهران منتقل شود ولي با تحصن و اعتراض علما و مردم بابل، به زودي آزاد گرديد.
✅ او پس از پيروزي انقلاب اسلامي به نمايندگي امام خميني و امامت جمعه بابل منصوب و براي سه دوره پياپي، به نمايندگي مجلس خبرگان رهبري از سوي مردم استان مازندران برگزيده شد و پس از ارتحال امام خميني نيز به نمايندگي ولي فقيه در استان مازندران و امامت جمعه بابل برگزيده شد و در اين سنگر، منشأ خدمات فراواني گرديد.
✅ اين فقيه فرزانه در كنار فعاليت هاي سياسي و اجتماعي، از امور علمي غافل نماند و آثار متعددي به يادگار گذاشت. برخي از آثار وي عبارتند از: نگاهي به مسأله ولايت، قطره در تفسير سوره حمد و معاد در اسلام. وي سرانجام پس از عمري خدمت به اسلام و انقلاب اسلامي در 21 مهر 1378 ش برابر با سوم رجب 1420 ق در 76 سالگي بدرود حيات گفت و در بابل در مدرسه خاتم الانبياء به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠تجسس و تحسس از منظر قرآن و سنت💠
✍ تجسس و تحسس هر دو به معنای جستجوکردن است با این تفاوت که معمولاً تجسس در امور شرّ گفته میشود ولی تحسس در امور خیر بکار برده میشود. (1)
✅ در خصوص تجسس در احوال دیگران، خداوند حکیم از این عمل زشت در ضمن منع از گناهان دیگر می فرماید:
☀️ «یا أَیهَا الَّذینَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا کثیراً مِنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَلاتَجَسَّسُوا...»؛(2) ای مومنان از بسیاری از گمانها بپرهیزید که بعضی از ظنون گناه است و تجسس نکنید...
✅ لا تجسسوا در این آیه با صیغه نهی آمده و دلالت بر حرمت تجسس می کند زیرا یکی از راههای تشخیص کبیره بودن گناه آن است که در قرآن یا روایت، وعده عذاب الیم و سخت در مورد آن داده شود.
✅ پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله و سلم نیز میفرماید: لغزشهای مؤمنین را جستجو نکنید زیرا کسی که بدنبال لغزشهای برادر مؤمنش باشد خدای تعالی گناهان او را پیگیری میکند و هر کس که خدای تعالی گناهانش را پیگیری کند او را مفتضح و رسوا میسازد هر چند در داخل خانهاش باشد.(3)
✅ در خصوص تحسس که در امور خیر بکار برده می شود، قرآن مجید از قول حضرت یعقوب علیه السلام نقل میکند که به فرزندانش فرمود:
☀️ «یا بَنِیَّ اذْهَبُوا فَتَحَسَّسُوا مِنْ یُوسُفَ وَ أخیهِ...». ای فرزندان من بروید و از یوسف و برادرش جستجو کنید.(4)
---------------------------
(1) تفسیر المیزان، ج18، ص352.
(2) سوره حجرات، آیه 12.
(3) اصول کافی، جلد2، ص 355.
(4) سوره یوسف: 87.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فرازی از دعای بیستم #صحیفه_سجادیه(۲۵)
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ نَبِّهْنِی لِذِکرِک فِی أَوْقَاتِ الْغَفْلَةِ، وَ اسْتَعْمِلْنِی بِطَاعَتِک فِی أَیامِ الْمُهْلَةِ، وَ انْهَجْ لِی إِلَی مَحَبَّتِک سَبِیلًا سَهْلَةً، أَکمِلْ لِی بِهَا خَیرَ الدُّنْیا وَ الْآخِرَةِ.
بارخدایا بر محمد و آلش درود فرست، و مرا در اوقات بیخبری و غفلت برای یادت بیدار کن، و در روزگار مهلت به طاعتم وادار، و راهی هموار به سوی عشقت برایم باز کن، و به سبب آن خیر دنیا و آخرتم را کامل گردان.
📗 دعای بیستم صحیفه سجادیه
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️22 مهر ماه 1399 شمسی
🌙25 صفر 1442 قمری
❄13 اکتبر 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه جليل آيت اللَّه "محمدباقر محسني ملايري" (1374 ش)
➕ درگذشت دانشمند و شاعر شهير معاصر استاد "سيد محمد علي صفير" (1377 ش)
🌙 #قمری
➕ حمله سپاهيان چنگيزخان مغول برای تصرف همدان (619 ق)
❄️ #میلادی
➕ مرگ "نيكولا دومالبرانش" عالم علوم الهي و فيلسوف شهير فرانسوي (1715م)
➕ كشف "كلر" توسط "كاردينال ويلهْلْم شيل" دانشمند سوئدي (1774م)
➕ تصرف سرزمين تاريخي "بابِل" توسط كوروش هخامنشي (539 سال قبل از ميلاد)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️ رحلت فقيه جليل آيت اللَّه "محمدباقر محسني ملايري" (1374 ش)
✍ آيت اللَّه محمدباقر محسني ملايري، يكي از چهره هاي بنام حوزه علميه قم، در سال 1285 ش (1324 ق) در نجف اشرف و در بيت علم و فضيلت به دنيا آمد. وي در كودكي به همراه پدر به ملاير رفت و پس از فراگيري مقدمات، راهي حوزه علميه مشهد شد. او همزمان با تأسيس حوزه علميه قم، به اين شهر هجرت كرد و در محضر آيات عظام شيخ عبدالكريم حائري يزدي و سپس سيد حسين بروجردي، زانوي ادب زد و به مدارج والاي علمي دست يافت.
✅ ايشان پس از سالياني چند به ملاير بازگشت و در احداث حوزه علميه، حسينيه و كتابخانه و مسجد و نيز تدريس، تأليف و ارشاد مردم آن سامان همت گماشت. او عالمي عابد و شب زندهدار، آگاه بر علوم مختلف و اهل توسل و زيارت بود. سرانجام اين عالم خدمتگزار پس از يك دوره بيماري، بر اثر سكته قلبي در 22 مهر 1374 برابر با 19 جمادي الاول 1416 ق در 89 سالگي درگذشت و در حرم حضرت معصومه(س) دفن شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 فراز پایانی دعای بیستم #صحیفه_سجادیه (۲۶)
🌹 اللَّهُمَّ وَ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، کأَفْضَلِ مَا صَلَّیتَ عَلَی أَحَدٍ مِنْ خَلْقِک قَبْلَهُ، وَ أَنْتَ مُصَلٍّ عَلَی أَحَدٍ بَعْدَهُ، وَ «آتِنا فِی الدُّنْیا حَسَنَةً وَ فِی الْآخِرَةِ حَسَنَةً»، وَ قِنِی بِرَحْمَتِک «عَذابَ النَّارِ.»
🌷 بارخدایا بر محمد و آلش درود فرست، مانند بهترین درودی که قبل از او بر هر یک از بندگانت نثار فرمودهای، و پس از او نثار کسی خواهی فرمود، و ما را در این جهان و آن جهان خیر و خوبی نصیب فرما، و به رحمتت مرا از عذاب آتش جهنم حفظ فرما.
📗 دعای بیستم صحیفه سجادیه
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5