🌷 شهات محسن فخریزاده رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع
✍ شهید محسن فخریزاده مهابادی (۱۳۳۶ – ۷ آذر ۱۳۹۹) رئیس سازمان پژوهش و نوآوری وزارت دفاع در ۷ آذر ۱۳۹۹ش، در یک عملیات تروریستی توسط عوامل رژیم صهیونیستی ترور شد و در پی شدت جراحات در بیمارستان به شهادت رسید.
✅ وی یکی از مدیران ارشد صنعت هسته ای و دفاعی کشور بود که در طول دوران عمر با برکت خود منشا خدمات فراوانی بود و توانست توان دفاعی کشور را به تراز قابل قبولی از بازدارندگی برساند.
✅ او یکی از پنج شخصیت ایرانی بود که نامش در فهرست ۵۰۰ نفرهٔ قدرتمندترین افراد جهان که از سوی نشریه آمریکایی فارن پالیسی منتشر میشود، قید شده بود. در قطعنامه ۱۷۴۷ شورای امنیت که در تاریخ ۲۴ مارس ۲۰۰۷، علیه فعالیتهای هستهای ایران تصویب شد، نام وی جزو افراد تحریم شده بود و از طریق سازمان ملل در اختیار موساد قرار گرفت.
✅ شهید فخری زاده تنها دانشمندی بود که نتانیاهو در یک برنامه از او نام برده بود و رسانههای اسرائیلی اعلام کرده بودند که نقشه ترور وی یک بار در سالهای گذشته شکست خورده بود.
✅ ترور این مدیر توانا و شایسته گرچه تلخ و ضربه سنگینی به مجموعه دفاعی کشور بود، اما دشمنان کوردل بدانند راهی را که شهید فخری زاده ها آغاز کرده اند، هرگز متوقف نخواهد شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز شنبه
☀️ 08 آذر ماه 1399 شمسی
🌙 12 ربیع الثانی 1442 قمری
❄ 28 نوامبر 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت شهید دکتر مجید شهریاری (1389ش)
➕ شهادت "سيد عبدالحسين واحدی" مرد شماره دو فداييان اسلام توسط رژيم پهلوي (1335ش)
➕ آغاز عمليات بزرگ "طريق القدس" و آزاد سازی بُستان (1360 ش)
➕ ارتحال فقيه نامدار معاصر حضرت آيت اللَّه العظمی "محمدعلي اراكي" (1373 ش)
🌙 #قمری
➕ شروع خلافت "سفاح عباسی" به روايتی (132 ق)
➕ درگذشت "ميرزا مهدی الهی قمشه ای" حكيم قرآنی (1393 ق)
❄️ #میلادی
➕ قطعنامه سازمان ملل در محكوميت حمله اسرائیل به مصر (1956م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ به مناسبت سالروز رحلت آیت الله العظمی اراکی(ره)
✍ شیخ الفقها آیت الله العظمی حاج شیخ محمدعلی اراکی مرجع عالیقدر شیعه در سال 1312 هـ . ق، در خانواده علم و تقوا در شهر «اراک» دیده به جهان گشود.
✅ وی تحصیلات خود را در زادگاهش آغاز نمود و سطوح عالیه را نزد مرحوم سلطان العلماء (صاحب حاشیه بر کفایه) فراگرفت و به مدت هشت سال از درس خارج فقه و اصول مرحوم آیت الله حاج شیخ عبدالکریم حائری یزدی(ره) در حوزه اراک بهره ها گرفت.
✅ در سال 1340 به همراه استاد خود آیت الله حائری به قم هجرت نمود و در حلقه درس وی حضور یافت. و به مدت 23 سال از محضرش بهره برد. آیت الله اراکی پس از رحلت استاد، گمشده خود را نزد یکی دیگر از استوانه های فضیلت و تقوا و علم و فقاهت حوزه مرحوم آیت الله سید محمدتقی خوانساری(ره) یافت و از محضر وی بهره ها جست. دهها اثر علمی از وی به جای مانده است و شاگردان برجسته ای را تربیت نمود.
✅ سر انجام، کهنسال ترین فقیه و مرجع عالیقدر شیعه پس از یک قرن زندگی همراه با علم و عمل، طهارت و نزاهت، عرفان و معنویت، در 8ِ آذر ماه 1373، روحش به ملکوت اعلی پیوست و در حرم مطهر حضرت معصومه(س) رخ در نقاب خاک کشید .
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💐 آغاز عمليات بزرگ "طريق القدس" و آزاد سازي بُستان (1360 ش)
✍ عمليات بزرگ طريق القدس از تاريخ هشتم آذر ۱۳۶۰ با رمز يا حسين در منطقه بستان به وسعت ۳۵۰ كيلومتر مربع، با هدف آزادسازي شهر بُستان، قطع ارتباط دشمن از شمال به جنوب، انهدام نيروهاي دشمن و رسيدن به مرزهاي بين المللي آغاز شد و تا ۱۵ آذر به طول انجاميد.
✅ عمليات بزرگ طريق القدس نتایج مهمی در بر داشت که عبارتند از:
۱- ۵۴۶ نفر اسير، ۳۵۰۰ نفر كشته و زخمي؛
۲- آزاد شدن ۶۵۰ كيلومتر مربع از جمله شهر بستان.
۳- انهدام ۱۸۰ دستگاه تانک و نفربر و ۱۷۰ دستگاه غنیمت.
۴- انهدام ۲۰۰ دستگاه خودرو و ۲۵۰ دستگاه غنیمت.
۵- انهدام ۱۲ فروند هواپیما.
۶-، انهدام ۴ فروندهليكوپتر.
۷- غنیمت ۱۵۰ دستگاه مهندسی.
۸- غنیمت ۹ قبضه توپ.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌷 شهید مجید شهریاری (۱۳۴۵ زنجان– ۸ آذر ۱۳۸۹ تهران) فیزیکدان و دانشمند هستهای، در ۸ آذر ۱۳۸۹، به دست عوامل رژیم صهیونیستی ترور و به شهادت رسید.
✅ او در سال ۱۳۷۷ دکترای خود را در رشته علوم و تکنولوژی فناوری هستهای از دانشگاه امیر کبیر دریافت کرد و در سال ۱۳۸۰ به دانشگاه شهید بهشتی پیوست و در سال ۸۵ با راهاندازی دانشکده مهندسی هستهای دانشگاه شهید بهشتی به عضویت هیئت علمی آن درآمد.
✅ برگزاری دورههایی چون «کارگاه آموزشی آشنائی با کدهای محاسباتی رآکتورهای هستهای» از جمله سوابق شهریاری بودهاست. یکی از طرحهای مهم شهریاری، طراحیهای تئوریک مربوط به ساخت نسل جدید رآکتورهای هستهای است که بازتاب زیادی نیز در مراکز علمی جهان داشت. او از جمله کارشناسان ارشد مبارزه با کرم رایانهای استاکسنت بود.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓چه کارهایی باعث شدت عذاب و فشار قبر، در شب اول می شود؟
✍ در مطلب قبلی، مقصود از فشار قبر بیان شد. و به استناد روایات گفتیم که؛ فشار قبر برای عده ای کفاره ی گناهان و نعمت هایی است که ضایع کرده است. و برای عده ای عذاب و کیفر اعمال است. در این قسمت، به کارهایی که باعث فشار قبر میگردد اشاره می شود.
♨️ برخی از کارها که موجب شدت عذاب قبر و فشار قبر در شب اوّل میگردد، عبارتند از:
✅1 . سبک شمردن نماز.
✅2 . یاری نکردن ضعیف.(1)
✅3 . سخنچینی و ایجاد اختلاف بین دو نفر.
✅4 . دوری نکردن از نجاست و ترشحات بول مثل کسانی که ایستاده بول میکنند و یا روی زمین سفت و آسفالت بول میکنند و از ترشحات آن دوری نمیکنند.
✅5 . مردی که جدا از همسرش میخوابد و به خواستههای طبیعی او پاسخ مثبت نمیدهد.(2)
✅6. بداخلاقی با همسر.(3)
✅7 . تباه کردن نعمتها (نعمت سلامتی، جوانی و مالی).(4)
✅8 . یک سوم عذاب قبر به خاطر غیبت است.(5)
✅9 . دروغ گویی( 6)
✅10 . غیبت کردن از مؤمنان (7)
✅11 . غفلت از ذکر و یاد خدا:
وَ مَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكاً وَ نَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيامَةِ أَعْمى. (8) و هر كس از ياد من روى گرداند، پس همانا براى او زندگى تنگ و سختى خواهد بود و ما او را در قيامت نابينا محشور مىكنيم.
♻️ یکی از مصادیق « مَعِيشَةً ضَنْكاً » عذاب قبر است. بنابراین هر کسی از یاد و ذکر خدا دور شود، خداوند او را به عذاب قبر گرفتار سازد.
✅1 . علامه مجلسی ،بحارالانوار،مؤسسه الوفا ، بیروت ، 1404 ه ق ، ج 6، ص 221.
✅2 . همان، ص 222.
✅3 . همان، ص 220.
✅4 . همان، ص 221.
✅5 . همان، ص 245.
✅6 و 7 . همان ، ج 73، ص359
✅8 . طه آیه 124.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 09 آذر ماه 1399 شمسی
🌙 13 ربیع الثانی 1442 قمری
❄ 29 نوامبر 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ برقراری مجدد حاكميت ايران بر جزاير ابوموسی، تنب بزرگ و كوچك (1350 ش)
➕ روز بزرگداشت "شيخ مفيد"
🌙 #قمری
➕ وفات "ابن هِشام" مورخ شهير عرب (218 ق)
❄️ #میلادی
➕ روز همبستگي با ملّت فلسطين در روز جهانی فلسطين (1947م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
✳️ فتوای اشتباه شیخ مفید و عنایت غیبی
✍ شخصی خدمت شیخ مفید رسید و سؤال کرد: «زنی حامله فوت کرده و حملش زنده است؛ آیا باید شکم این زن را پاره کرده و طفل را بیرون بیاوریم و یا این که با آن حمل، او را دفن کنیم»؟ شیخ پاسخ داد: «با همان حمل او را دفن کنید».
آن مرد برگشت. در میان راه دید سواری از پشت سر می تازد و می آید، چون نزدیک رسید، گفت: «ای مرد، شیخ فرموده است که شکم آن زن را پاره کرده و طفل را بیرون آورده و زن را دفن کنید». آن مرد چنین کرد.
✅ پس از چندی ماجرا را برای شیخ نقل کردند. شیخ فرمود: «من کسی را نفرستادم و معلوم است که آن شخص صاحب الامر (عج) بوده است. حالا که در احکام شرعیه خطا می کنم، همان بهتر که دیگر فتوا ندهم». لذا به خانه رفت و در خانه را بست و بیرون نیامد و پاسخ مراجعین را نمیداد.
تا اینکه از سوی حضرت ولی عصر(عج) توقیعی (نامه ای) برای شیخ بیرون آمد با این مضمون که: «وظیفه ی شماست که فتوا بدهید و وظیفه ی ماست که شما را حمایت کرده و نگذاریم که در خطا بیافتید». پس از این دستور، شیخ بار دیگر بر مسند فتوا نشست.
📗 داستانهایی از زندگی علماء، تألیف محمدتقی صرفی، دفتر نشر برگزیده قم. (با اندک تصرف و ویرایش)
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
❓توقیع به چه معناست؟
✍ توقیع در لغت، نامه را نشان کردن است(۱) و در اصطلاح به نامهها و نوشتههای امامان به ویژه امام مهدی (عج)، گفته میشود که به خط خودِ امام بوده است. از دلایل این مطلب را، وجود مهر امام (عج) در نوشته و یا تأکید امام (عج) بر نگارش نامه به دست خود شمردهاند.
✅ واژه توقیع نخستین بار در روایتی از امام کاظم(ع) دیده شده؛ که در پاسخ به سوالی به دست خط خود پاسخ داده اند. با همین ترکیب و در همین معنا در چند روایت از امام رضا(ع) نیز به کار رفته است و پس از آن اصطلاح توقیع گسترش یافت. یادداشتهای مستقل امام زمان(عج)، که مسبوق به پرسش نبوده نیز، با عنوان توقیع شناسانده شده است.
✅ شیخ طوسی به نقل از راوی یک توقیع، این جمله را در کتاب خود نقل کرده است: «در پاسخ نوشته آنان، به خط امام زمان علیه السلام وارد شده است که: به نام خداوند بخشنده مهربان؛ خداوند ما و شما را از گمراهی و فتنهها سلامت بخشد و به ما و شما روح یقین عطا کند و ما و شما را از عاقبت بد پناه دهد!...».(۲)
پی نوشت:
۱.علیاکبر دهخدا، لغتنامه، ج5، ص7145.
۲.کتاب الغیبه، ص 285.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 به مناسبت روز بزرگداشت فقیه و متکلم شیعی، شیخ مفید(ره)
✍ محمد بن محمد بن نُعمان (336ق-411ق)، مشهور به شیخ مُفید، سال 336 ق، در قريه سويقه در ده فرسنگى شمال بغداد، دیده به جهان گشود. وی از علمای برجسته ی امامیه است که مکتب کلامی شیعه، در عصر او به اوج کمال رسید.
✅ از مسائل بسیار مهم در خصوص شیخ مفید که نشان از جایگاه رفیع او در بین عالمان شیعه دارد آن است که او در طول سه سال، مشرف به دریافت سه نامه از محضر امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف شده است.
✅ امام زمان(عج) در این نامه ها او را اینگونه خطاب می کند:
1- للاخ الاعزا السدید الشیخ المفید: برادر عزیز و استوار شیخ مفید.
2- سلام علیک ایهاالعبد الصالح الناصر للحق الداعی الیه. سلام بر تو ای بنده شایسته خدا و ای یاری دهنده حق و دعوت کننده بسوی آن.
✅ شیخ مفید شاگردان بسیاری تربیت نمود. که از آن جمله سید رضی و سيد مرتضی علم الهدی، شيخ طوسى و نجاشی از جمله آنانند.
بنابر نقل شيخ طوسى، شاگرد برجسته ی شيخ مفيد، وى بالغ بر 200 عنوان كتاب تأليف نموده است. نجاشی 171 جلد كتاب از تالیفات شیخ را ذكر كرده است.
✅ شیخ مفید در سال 413 در بغداد، پس از 77 سال تلاش و خدمت ارزنده درگذشت. سید مرتضی علم الهدی بر او نمازگزارد و در حرم مطهر امام جواد علیه السلام پائین پای آن حضرت و نزدیك قبر استادش ابن قولویه مدفون گردید.
---------------------------
📚 فقهاي نامدار شيعه، صفحه 53.
رجال نجاشی، ص 400 تا 403.
مفاخر اسلام، علی دوانی، ج ۳، ص ۲۴۱٫
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠توقیع امام زمان(عجل الله تعالی فرجه الشریف) به شیخ مفید(ره)
✍ در یکی از نامه ها که در اواخر ماه صفر سال 410 از ناحیه مقدسه خطاب به شیخ مفید نوشته شده است، امام علیه السلام چنین می فرمایند:
🌺 بسم الله الرحمن الرحیم، اما بعد سلام بر تو ای دوستدار مخلص در دین، که در ولایت ما مخصوص به یقین گشته ای ....
پس از ستایش و حمد خداوندی که معبودی جز او نیست و درود به سید و مولی و پیغمبر گرامی ما حضرت محمد(ص) خداوند توفیقت را در یاری از حق مستدام فرماید و پاداشت را در نشر علوم برای ما براستی زیاد و فراوان نماید...
🌷بدان که ما رخصت یافتیم تا تو را به نامه نگاری مشرف ساخته و دستور دهیم احکام ما را به دوستانمان که نزد تو هستند برسانی......
ما به احوال شما آگاهیم.... چیزی از اخبار شما بر ما پوشیده نیست...... ما در فکر شما هستیم و از یاد شما بیرون نرفته ایم وگرنه بلای سختی به شما می رسید و دشمنان، شما را مستاصل می کردند. پس از خدا بترسید.
📚 بحار الانوار، ج ۵۳، ص ۱۷۵
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 10 آذر ماه 1399 شمسی
🌙 14 ربیع الثانی 1442 قمری
❄ 30 نوامبر 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت عالم نستوه و مجاهد آيت الله "سيدحسن مدرس" به دستور "رضاخان" (1316ش)
➕ رحلت فقيه بزرگوار آيت الله "ميرزاجواد سلطان القُرّائی تبريزی" (1376 ش)
➕ روز مجلس شورای اسلامی
🌙 #قمری
➕ قيام "مختار ثقفی" به خونخواهی امام حسين (ع) (66ق)
❄️ #میلادی
➕ در گذشت استاد "عبدالباسط محمد عبدالصّمد" استاد برجسته قرآن (1988م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️ درگذشت استاد "عبدالباسط محمد عبدالصّمد" استاد برجسته قرآن (1988م)
✍ استاد عبدالباسط محمد عبدالصمد از استادان برجسته قرائت و ترتيل قرآن مجيد در سال 1308 ش (1348 ق) در روستاي ارمنت در جنوب قاهره به دنيا آمد. وي از كودكي به فراگيري قرآن روي آورد و با اشتياق تمام، كل قرآن را حفظ نمود.
✅ استاد عبدالباسط از 19 سالگي به قرائت در پايتخت مصر، راديو دولتي اين كشور و مناطق ديگر پرداخت و به كشورهاي زيادي سفر كرد. او همچنين رتبه هاي مهمي در مسابقات بين المللي قرآن مجيد در كشورهاي اسلامي كسب نمود. از اين استاد برجسته قرآن، تلاوت هاي زيبا و دلنشين زيادي از قرآن بر جاي مانده است. او سرانجام در سي نوامبر 1988م، در 69 سالگي دار فاني را وداع گفت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ به مناسبت سالروز شهادت سید حسن مدرس
✍ سید حسن مدرس(۱۲۴۹ش-۱۳۱۶ش) فقیه و سیاستمدار شیعی است. مدرس که از علمای اصفهان بود در دوران مشروطه، به حمایت از مشروطهخواهان پرداخت. وی در دوره دوم مجلس، از طرف فقها بهعنوان یکی از مجتهدانی تعیین شد که طبق قانون اساسی مشروطه میبایست بر هماهنگی مصوبات مجلس با شرع اسلام نظارت داشته باشند.
✅ او از دوره سوم تا دوره ششم نیز برای چهار دوره نماینده مردم تهران در مجلس شورای ملی بود. در دوره جنگ جهانی اول، کمیته دفاع ملی را تشکیل داد و به قم مهاجرت کرد.
✅ سید حسن مدرس با اقدامات رضاخان مخالفت میکرد. رضاخان او را به شهر کاشمر تبعید کرد و در آنجا به شهادت رساند. دهم آذر، به مناسبت شهادت او، به نام «روز مجلس» نامگذاری شده است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❇️ حوادثی که لحظه مرگ برای انسان رخ می دهد.
🌺 امام علی (علیه السلام) فرمود: در آخرین روز از روزهای دنیا و اولین روز از روزهای آخرت چهره هایی برای انسان متمثل می شوند.
🔸اولین چهره ای که متمثل می شود ازاو می پرسد تو که هستی؟ می گوید من اموال تو هستم. به او می گوید من برای تو زحمت کشیدم در این آخر عمری می بینی شدیداً گرفتارم تو به چه درد من می خوری؟ اموالش به او می گوید تو به اندازه یک کفن حق داری. کفنت را بردار بقیه، مال تو نیست و مال بازماندگان است.
🔹 از این ناامید می شود که چهره دومی برایش تمثل پیدا می کند. می پرسد تو که هستی؟ می گوید من اهل تو هستم . اهل یعنی خانواده، زن، فرزند، پدر، مادر، دوست ، آشنا، کسانی که عنوان اهل به آنها اطلاق می شود. می گوید من برای شما زحمت کشیدم. استراحت شما را به استراحت خودم ترجیح دادم الی آخر و کارهایی که برایشان انجام داده را بازگو می کند و گرفتاری خودش را مطرح می کند. اهلش به او می گویند ما تو را تا قبر همراهی می کنیم ، دفن می کنیم و بر می گردیم زیرا نمی توانیم همراهت داخل قبر بیاییم.
🔸چهره سوم که اعمالش هست تمثل پیدا می کند به او می گوید تو که هستی؟ می گوید من اعمال تو هستم. به او می گوید من نسبت به تو خیلی دل خوشی نداشتم سخت بودی برای من. نماز خواندن برایم سخت بود. روزه گرفتن برایم سخت بود. حالا به چه درد من می خوری؟ اعمال می گوید من همه جا همراه تو هستم. در عالم برزخ، قبر، قیامت و ....
✅ خلاصه ی پاسخ به سوالات اعتقادی، استاد محمدی
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 شرح #دعای_هفتم صحیفه سجادیه (۲۰)
۱۹) وَ أَذِقْنِي حَلَاوَةَ الصُّنْعِ فِيمَا سَأَلْتُ
🔹أذقنی: بچشان به من، از «ذوق» به معنای چشیدن و درک کامل طعم یک چیز همراه با عبور از آن است.
🔸حلاوة: شیرینی.
🔹صُنع: عمل و کاری که در رابطه با درخواست های من انجام می دهی.
🔸 فرق عمل با صنع این است که عمل به هر کاری گفته می شود ولی صنع به آن کاری گفته می شود که با مهارت و دقت خاصی انجام شود.
🌷 امام سجاد (ع) در این فراز از دعا می فرماید:
خداوندا! شیرینی آن کار لطیف و دقیقی که در رابطه با درخواست های من انجام می دهی (و آنها را برآورده می کنی) به من بچشان به گونه ای که طعم شیرینی آن را به طور کامل احساس کنم و از شیرینی های آن عبور کنم و به گونه ای نباشد که پس از بر طرف شدن مشکلات و چشیدن طعم شیرینی آن، مجذوب شیرینی های آن شده و تو را فراموش کنم.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 11 آذر ماه 1399 شمسی
🌙 15 ربیع الثانی 1442 قمری
❄ 01 دسامبر 2020 میلادی
☀️ #شمسی
➕ انتخاب هفت تن از فقهای عظام به عنوان مرجع تقليد توسط جامعه مدرسين (1373ش)
➕ شهادت "ميرزا كوچك خان جنگلی" رهبر قيام مردمی جنگل (1300ش)
➕ همه پرسی قانون اساسی جمهوری اسلامی ايران (1358 ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت "ابوعلي حاتمی" اديب و عالم مسلمان (388 ق)
❄️ #میلادی
روز جهاني مبارزه با بيماري ايدز
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ به مناسبت سالروز شهادت میرزا کوچک خان جنگلی
✍ میرزا یونس استادسرایی (۱۲۵۷–۱۱ آذر ۱۳۰۰)، مشهور به میرزا کوچک خان جنگلی، مبارز انقلابی مشروطه خواه، رهبر جنبش جنگل، و از سرداران معروف گیلک از اهالی رشت بود؛ که در جوانی به تحصیل علوم دینی اشتغال داشت.
✅وی از نیروهای انقلابی بود که در جریان نهضت مشروطه موفق به فتح تهران شدند. سپس او به گیلان بازگشت و رهبری گروهی را بر عهده گرفت که قصدشان آزادسازی این ایالت ایران از اشغال روسیه بود، نهضتی که به نهضت جنگل مشهور شد.
✅ میرزا کوچک خان گروههای مختلفی از نیروهای سیاسی و طبقات ناراضی را گرد خود جمع کرد. او موفق شد انقلاب را از مشروطه خواهی به جمهوری خواهی سوق دهد و یک جمهوری شورایی را در گیلان به پا کرد.
✅ کمبود منابع مالی، اختلافات درونی، توافق قوای روس و انگلیس و حمله نظامی نیروهای دولت به رهبری سردار سپه و انگلستان منجر به سقوط این حکومت شد، کوچک خان در برف و بوران گرفتار شد و بر اثر یخ زدگی در کوههای تالش درگذشت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌺 امام صادق علیه السلام:
🌷در شگفتم برای کسی که مورد مکر و حیله واقع شده، چگونه به ذکر «افوض امری الی الله، ان الله بصیر بالعباد» (سوره مباركه غافر آیه ۴۴) ... پناه نمی برد.
زیرا خداوند به دنبال ذکر فوق فرموده است: «پس خداوند (موسی را در اثر ذکر یاد شده) از شر و مکر فرعونیان مصون داشت.» (سوره غافر آیه ۴۵)
📚 بحارالانوار، ج ۹۰، ص ۱۸۴
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌺🌷🌺🌷🌺🌷🌺🌷🌺🌷🌺
📖 داستان مؤمن آل فرعون تنها در سوره ی غافر مطرح شده است. او شخصی از بستگان فرعون بود که مخفیانه به حضرت موسی ایمان آورده بود، ولی ایمان خود را پنهان میکرد تا به موقع به نفع موسی سخن بگوید، یا برای او کاری انجام دهد.
✅ این شخص غیر از همسر فرعون و غیر از آن شخصی است که با سرعت از نقطه ی دورِ شهر، خود را به موسی رساند و خبر توطئه ی دستگیریش را به او داد.
✅ فخررازی و مراغی در تفاسیر خود می گویند: او از درباریان و رئیس پلیس فرعون بود.
🌟 بر اساس حدیثی که شیخ صدوق در امالی و فخر رازی در تفسیر خود آورده است، صدّیقون سه نفرند:
حبیب نجّار (مؤمن آل یس)، مؤمن آل فرعون و علیّ بن ابی طالب که برترین آنان است.
✅ مؤمن آل فرعون، به جای القاب بزرگ در مورد موسی، او را مردی ناشناس خواند و گفت: «رجلاً» تا فرعون به ایمان او پی نبرد.
✅ «اسراف» به هر نوع تجاوز از حدّ گفته می شود، خواه تجاوز در مصرف باشد و خواه تجاوز در برخورد و اخلاق.
کسی که دلایل و معجزات انبیا را نادیده بگیرد، مسرف است.
در متون اسلامی ابوطالب پدر حضرت علی علیهما السلام در چگونگی ایمانش به مؤمن آل فرعون تشبیه شده است.
📚 تفسیر نور/ جلد 8، ذیل آیه ی 28
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ «تفویض»، واگذار کردن کارها به خداست و این حالت بالاتر از توکّل است. چون در وکالت، موکّل می تواند بر کار وکیل نظارت کند، ولی در تفویض همه ی کارها را به خدا می سپاریم.
*تفسیر نمونه.*
✅ البتّه تفویض و سپردن کارها به خدا که شعار مؤمن آل فرعون بود، بعد از بکار بردن تمام تلاش خود در راه نجات موسی از قتل و بیدار کردن و هشدار دادن و تبلیغ کردن بود. این گونه تفویض است که انواع حمایت های الهی را به دنبال دارد. «فوقاه اللّه»
✅ از آیه ی 44 سوره ی غافر استفاده می شود که آل فرعون، این مؤمن را تهدید می کردند و برای او حیله ها می اندیشیدند، ولی خداوند او را از همه ی توطئه ها و خطرها حفظ کرد.
امام صادق علیه السلام میفرماید: فرعونیان مؤمن آل فرعون را کشتند و مراد از «وقاه اللّه» این است که خداوند دین او را حفظ کرد.
*تفسیر نورالثقلین.*
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5