هدایت شده از مفاخر
◾️رحلت آیت الله العظمی بهجت از مراجع تقلید(1388ش)
✍ آیت الله العظمی محمدتقی بهجت فومنی (۲ شهریور ۱۲۹۵، فومن – ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۸، قم)، فقیه و عارف نامدار و از مراجع تقلید سرشناس شیعه و از شاگردان سید علی قاضی، سید ابوالحسن اصفهانی و محمدحسین غروی اصفهانی بود که از جانب سید علی قاضی لقب فاضل گیلانی گرفت.
✅ وی در سال ۱۳۴۸ ق. در سن چهارده سالگی به کربلا رفت و در آنجا مشغول به تحصیل شد. در سال ۱۳۵۲ ق. به نجف اشرف مهاجرت نمود و از محضر اساتید مذکور بهره برد.
✅ او در سنین ۱۷ یا ۱۸ سالگی در سلک شاگردان اخلاقی - عرفانی سیدعلی قاضی طباطبایی درآمد. و در سال ۱۳۲۴ ش. (۱۳۶۴ ق.) به ایران بازگشت و پس از چند ماه اقامت در فومن و تشکیل خانواده راهی قم شد و از محضر آیات عظام بروجردی و حجت کوه کمری بهره جست و از برجسته ترین شاگردان، در علم و عمل گردید.
✅ ایشان در یکی از توصیه هایشان فرمودند: از آن چیزها که بسیار لازم و با اهمیت است دعا برای فرج حضرت حجت ـ صلوات الله علیه ـ در قنوت نماز وتر است بلکه در هر روز و در همه دعاها.
✅سرانجام آن عالم ربانی در ۲۷ اردیبهشت ۱۳۸۸، در ۹۳ سالگی، در قم درگذشت. و پیکر مطهرش در حرم حضرت فاطمه معصومه (س) رخ در نقاب خاک کشید.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
آیت الله العظمی بهجت(ره):
❓ در چه شرایطی دعا مستجاب است؟
💦 شرط استجابت دعا ترک معصیت است؛
خداوند متعال می فرماید:
☀️ «أوفوا بعهدی أُوف بعهدکم/ وفا کنید به عهد من تا من نیز به عهد با شما وفا کنم»
🌟«فاذکرونی أذکرکم/ یاد کنید مرا تا یاد کنم شما را»
☀️ «أدعونی أستجب لکم/ بخوانید مرا تا اجابت کنم شما را»
💦گاهی مصلحت در غیر تعجیل است و گاهی مصلحت در تبدیل به احسن است؛ داعی خیال می کند مستجاب نشده است و اهل یقین میفهمند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❇️ برای مستجاب شدن دعا، هنگام دعا کردن صلوات بفرستید.
🔹عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (ع) قَالَ: كُلُّ دُعَاءٍ يُدْعَى اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ بِهِ مَحْجُوبٌ عَنِ السَّمَاءِ حَتَّى يُصَلَّى عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ.
🔻امام صادق(ع) فرمود:
هر دعایی که از خدای عزوجل خواسته می شود، به آسمان راه نمی یابد [مستجاب نمیشود] مگر اینکه بر محمد و آل محمد صلوات فرستاده شود.
📚 کافی، ج2، ص493
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌹🍃 الّلهُمَّ*🌹
🌸🍃 صلِّ*🌹
🌹 🍃 علی*🌹
🌸 🍃 محَمَّدٍ*🌹
🌹 🍃 وآل *🌹
🌸 🍃 محَمَّد*🌹
🌹🍃وعَجِّل*🌹
🌸🍃فرجهم🌹
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 28 اردیبهشت ماه 1400 شمسی
🌙 06 شوال 1442 قمری
❄️ 18 می 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت "ميرزا مهدي آيت اللَّه زاده خراساني" فرزند "آخوند ملا محمدكاظم خراساني" (1324 ش)
➕ سقوط منطقه مهران توسط رژيم بعث عراق در جريان جنگ تحميلي (1365 ش)
➕ روز بزرگداشت "حكيم عمرخيام نيشابوري"
🌙 #قمری
➕ صدور نخستین توقیع امام زمان(عج) (305 ق)
➕ شكست "حافظ محمد پاشا" سردار عثمانی از "شاه عباس صفوی" در جنگ بغداد(1033 ق)
➕ امضاي معاهده ي سوم ابريشم بين ايران و عثماني در آذربايجان(1027 ق)
❄️ #میلادی
➕ آغاز عمليات استعماري ارتش فرانسه براي اشغال الجزاير (1830م)
➕ روز جهاني گنجينه و ميراث فرهنگي (روز جهاني موزه)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠به مناسبت ششم شوال صدور نخستین توقیع امام زمان(عج)
✍ توقیع در لغت، نامه را نشان کردن است(۱) و در اصطلاح به نامهها و نوشتههای امامان به ویژه امام مهدی (عج)، گفته میشود که به خط خودِ امام بوده است. از دلایل این مطلب را، وجود مهر امام (عج) در نوشته و یا تأکید امام (عج) بر نگارش نامه به دست خود شمردهاند.
✅ واژه توقیع نخستین بار در روایتی از امام کاظم(ع) دیده شده؛ که در پاسخ به سوالی به دست خط خود پاسخ داده اند. با همین ترکیب و در همین معنا در چند روایت از امام رضا(ع) نیز به کار رفته است و پس از آن اصطلاح توقیع گسترش یافت. یادداشتهای مستقل امام زمان(عج)، که مسبوق به پرسش نبوده نیز، با عنوان توقیع شناسانده شده است.
✅ شیخ طوسی به نقل از راوی یک توقیع، این جمله را در کتاب خود نقل کرده است: «در پاسخ نوشته آنان، به خط امام زمان علیه السلام وارد شده است که: به نام خداوند بخشنده مهربان؛ خداوند ما و شما را از گمراهی و فتنهها سلامت بخشد و به ما و شما روح یقین عطا کند و ما و شما را از عاقبت بد پناه دهد!...».(۲)
پی نوشت:
۱.علیاکبر دهخدا، لغتنامه، ج5، ص7145.
۲.کتاب الغیبه، ص 285.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ روز بزرگداشت "حكيم عمرخيام نيشابوري"
✍ ابوالفتح عمر بن ابراهيم خيام نيشابوري (440 ق – 510 ق)، فيلسوف، رياضيدان، منجم، پزشك، شاعر و نويسنده بزرگ ايران، می باشد. شهرت خيام در دوران زندگي او بيشتر در حكمت، طب، نجوم و رياضيات بود، ليكن امروز او را در جهان بيشتر به سبب رباعيات فلسفي لطيفش مي شناسند.
✅ اين رباعي ها بسيار ساده و دور از تصنع و تكلف اند و با اين حال مقرون به كمال فصاحت و بلاغت و شامل معاني عالي در الفاظ موجز و استوار است.
✅ خيام در رياضيات چند اثر معروف دارد كه كتاب جبر و مقابله از همه مشهورتر است. همچنين او مأمور اصلاح تقويم ايراني شد و نيز رصدخانه اي را تأسيس كرد.
✅ آرامگاه حكيم عمر خيام نيشابوري در نيشابور در جوار امامزاده محمد محروق، ميعادگاه ادب دوستان و علاقمندان زبان و ادبيات پارسي است. 28 ارديبهشت روز بزرگداشت این دانشمند شهير ايراني، نامگذاري شده است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
✍ عوامل ترس از مرگ و راه از بین بردن این ترس.
1⃣ دلبستگی شدید به دنیا.
گاه ترس از مرگ به خاطر جدایی از مال و فرزند و همسر است. باید بدانیم که اگر خداوند در آستانه ی مرگ ما را از خانه و مال و فرزند فانی جدا میکند در عوض با نعمتهای دیگری که قابل قیاس با نعمتهای دنیا نیست آشنا مینماید.
2⃣ ناشناخته بودن حقیقت مرگ.
و اگر ترس به خاطر ورود به یک مرحله مبهم و تاریک و خطرناکی است باید بدانیم که راه مرگ تاریک نیست بلکه پا گذاشتن به یک مرحلهای از مراحل تکامل انسان است.
3⃣ کمی توشه ی آخرت.
و اگر ترس از مرگ به خاطر کمی توشه راه و ایمان و عمل صالح است باید خود را با توشه تقوا مجهز کنیم همانطور که قرآن میفرماید:
☀️ «وَ تَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَیْرَ الزَّادِ التَّقْوی» بقره/۱۹۸. یعنی توشه بردارید که بهترین توشههای شما همان تقوا است.
4⃣ گناهان.
و اگر ترس از مرگ به خاطر گناهان است. باید توبه کرد و جبران نمود و به رحمت خدا امیدوار بود.
🌷پیامبر فرمودند:«لَوْ تَعْلَمُونَ قَدْرَ رَحْمَةِ اللهِ لاتَّکَلْتُمْ عَلَیْها».(کنزالاعمال,ج۴،ص٢۵٠،ح١٠٣٩٧) یعنی هرگاه میدانستید که چقدر لطف و رحمت خدا بزرگ است بر آن اعتماد میکردید و هرگز به خود ترس راه نمی دادید.
5⃣ فانی شدن.
و اگر مرگ را همچون تولد جنین از مادر، یک تولد ثانوی بدانیم و معتقد باشیم با عبور از این گذرگاه سخت به جهانی گام میگذاریم که از این جهان بسیار وسیعتر، پرفروغتر، آرام بخشتر و مملو از نعمتهایی است که فعلاً برای ما قابل تصور نیست دیگر ترسی از مرگ نخواهیم داشت.
🌺 قال رسول الله صلّی الله علیه و آله و سلّم:« اِنَّ الْمَوتَ عِندی بِمَنْزِلَةِ الشَرْبَةِ الْبارِدَةِ فِی الْیَومِ الشَّدید الحَرّ »؛ مرگ در دیدگاه من مانند نوشیدن شربت خنکی است که انسان تشنه در روز بسیار گرم میل میکند. (سفینة البحار، ج۹، ص۴۵۹).
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌺 رسول اکرم(صلی الله علیه و آله و سلم):
🌷 «ألا أُخْبِرُکُم بِدائِکُم و دَوائِکم؟ داؤُکُم الذّنوبُ و دَواؤُکُم الإستغفار؛
آیا شما را به دردتان و دوایتان خبر ندهم؟ درد شما گناهان است و دوای شما استغفار».
(کنزالعمال/ج۱/ص۴۷۹).
💦 حضرت آیه الله بهجت( ره ) فرمودند:
حوادثی که اتفاق می افتد، نتیجه کارهای ماست که بر سر ما می آید: «وَ ما أَصابَکُمْ مِنْ مُصیبَةٍ فَبِما کَسَبَتْ أَیْدیکُمْ* شوری/۳۰* هر مصیبتی به شما میرسد، به واسطه اعمال شماست». آیا نباید به فکر باشیم و از گناهان گذشته که باعث این همه بلاها و مصیبت ها شده، توبه کنیم؟ ولی ما توبه نمی کنیم، چون کارهای خود را بد نمی دانیم».
✅ ایشان بارها به کسانی که از ایشان برای رهایی از مشکلات دستورالعملی می خواستند، به استغفار توصیه می کردند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 29 اردیبهشت ماه 1400 شمسی
🌙 07 شوال 1442 قمری
❄️ 19 می 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ افتتاح سد بزرگ سفيدرود در گيلان (1341 ش)
➕ آزادي منطقه كوشك از دشمن بعثي توسط قواي اسلام (1361 ش)
➕ دستگيري گسترده اعضاي خانواده "آيت اللَّه حكيم" توسط رژيم بعث عراق (1362 ش)
➕ درگذشت علامه بزرگ "محمد تقي شوشتري" عالم بزرگ اسلام (1374 ش)
🌙 #قمری
➕ درگذشت حكيم متألّه "ميرزا رفيعا ناييني" (1080 ق)
➕ وقوع غزوه ی احد دومين جنگ صدر اسلام به فرماندهي پيامبر اكرم(ص)(3 ق)
❄️ #میلادی
➕ تصرف شهر بلگراد پايتخت يوگسلاوي توسط سپاهيان عثماني (1521م)
➕ اختراع دستگاه رادار توسط "رابرت داتسون وات" مبتكر انگليسي (1936م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ وقوع غزوه ی احد دومين جنگ صدر اسلام به فرماندهي پيامبر اكرم(ص)(3 ق)
✍ پس از شكست مشركان در جنگ بدر در سال دوم هجري، آنان لشكري سه هزار نفري مهيا كردند و به سمت مدينه به راه افتادند. مسلمانان به تعداد هزار نفر به رهبري پيامبر اسلام(ص) در هفتم شوال از مدينه خارج شدند و به سمت اُحُد به راه افتادند.
✅ در بین راه عده ای كه با جنگ در خارج از مدينه مخالف بودند از همراهي با لشكر اسلام منصرف شدند و سپاه اسلام با هفتصد نفر رو در روي مشركان قرار گرفت.
✅ پيروزي در ابتداي جنگ از آنِ مسلمانان بود ولي با سرپيچي عده اي از فرمان اكيد پيامبر مبني بر حراست از موضع استراتژيك کوه اُحد، سپاهيان قريش با طي كردن اين تنگه ي مهم، پشت سَرِ قواي اسلام قرار گرفت و تعداد زيادي از مسلمانان را به شهادت رساندند.
در اين جنگ، حمزه عموي پيامبر و هفتاد تن از ياران آن حضرت نيز به شهادت رسيدند.
🌟 آیاتی از قرآن مجید به ویژه آیات ۱۲۱ تا ۱۲۹ سوره آل عمران در شأن غزوه ی احد نازل شده و همچنین احادیثی از پیامبر(ص) در این باره نقل شده است. پیامبر اسلام(ص) از آن پس به زیارت تربت پاک شهدای احد میرفت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 یکی از حوادث مهم جنگ احد
✍ از حوادث مهمّ و نادر، که محدّثان و مورّخان اهل سنّت و شیعه از جنگ احد نقل کرده اند، این است که در وضعیّت سخت و آنگاه که عقب نشینی و فرار اصحاب رسول خدا (ص) به وقوع پیوست، گروهی از مشرکین به قصد جان رسول خدا (ص) به آن حضرت یورش بردند. رسول خدا به امیر مؤمنان دستور داد «احمل علیهم فَفَرِّقهم»؛ «از حمله آنان جلوگیری کن». امیر مؤمنان حمله کرد، تعدادی از آنها را کشت و برخی را مجروح کرد و بقیّه متفرّق شدند. بلا فاصله گروه دیگر حمله کردند. باز رسول خدا (ص) فرمود: «یا عَلِی احمل عَلَیهم فَفَرِّقهم».
✅ این موضوع تکرار شد و امیر مؤمنان علی (ع) در هر حمله گروهی را می کشت یا مجروح می ساخت. در این میان شمشیر آن حضرت شکست و به سوی رسول خدا (ص) برگشت و عرض کرد یا رسول اللّه انسان با شمشیر می جنگد و اینک شمشیر من شکست. رسول خدا شمشیر خود «ذوالفقار» را به علی (ع) داد و او با همین شمشیر از رسول خدا (ص) دفاع می کرد و دشمن را پراکنده می نمود. تا اینکه جراحات فراوانی بر پیکرش وارد شد، به حدّی که قیافه اش شناخته نمی شد. جبرئیل نازل شد و به رسول خدا (ص) عرض کرد: «هذه المواسات»؛ این است عالیترین نمونه مواسات که علی انجام داد.
🌷 رسول خدا فرمود: «إنَّهُ مِنِّی وَ أَنَا مِنْهُ»؛ «او از من است و من از او.» جبرئیل عرض کرد: «وَ أَنَا مِنْکُما»؛ «من هم از شمایم.»
در اینجا بود که صدای منادی در فضا پیچید: «لا سَیفَ اِلاّ ذُوالْفِقار وَلا فَتی اِلاّ عَلِیّ».
شمشیرى چون ذوالفقار و جوانمرد و شجاعى چون على (ع) وجود ندارد.
📚 ابن هشام، سیره، ج3، ص43 ؛ / ابن اثیر، تاریخ، ج2، ص107 ؛ / طبری، تاریخ، ج2، ص377،
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
❓«ابرار» به چه معناست؟
✍ برخی از مفسران و نیز بسیاری از فرهنگ نویسان واﮊه «ابرار» را تنها جمع بَرّ دانستهاند. اما اکثر مفسران آن را جمع برّ، بارّ، و یا هر دو، یاد کردهاند. راغب اصفهانی ابرار را تنها جمع بارّ دانسته است.(۱)
اَبْرار، واﮊهای است عربی، و در اصطلاح به معنی نیکان و نیکوکاران، اهل مرتبه عالی ایمان، دارای منزلتی برتر از اولوا الالباب (خردمندان) و نازلتر از مقرّبان هستند که چندینبار در قرآن «کریم آمده است.
✅ مفسّران، در تفسیر ابرار، تعریفها یا تعبیرهای گوناگونی دارند؛ مانند: کسانی که طاعت خدا را به طور کامل به جای آرند و او را از خود خشنود سازند (۲) و از گناهان بپرهیزند. (۳) آنان که به خدا، پیامبر و روز بازپسین ایمانی از روی رشد و بصیرت دارند.(۴) مؤمنانی که در ایمان خود صادقند.(۵)
✅ نیکوکارانی که کار نیک را فقط برای رضای خدا انجام میدهند؛ بیآن که اغراض ناپسندی را در نظر داشته باشند.(۶) برخی در تفسیر آیه ۱۹۳ سوره آل عمران(۷) مقصود از ابرار را انبیا و اولیا دانستهاند.(۸)
📚 منابع:
(۱) المفردات فی غریب القرآن، ص۴۱،
(۲) جامعالبیان، ج۳، ج۴، ص۲۸۲./ مجمعالبیان، ج۲، ص۹۰۸. / التبیان، ج۳، ص۸۵.
(۳) کشفالأسرار، ج۱۰، ص۴۰۶. / جامعالبیان، ج۱۴، ج۲۹، ص۲۵۷.
(۴) المیزان، ج۲۰، ص۱۲۴.
(۵) کشفالأسرار، ج۱۰ ص۳۱۸.
(۶) التبیان، ج۱۰، ص۳۰۲.
(۷) آلعمران/سوره۳، آیه۱۹۳.
(۸) کشفالاسرار، ج۲، ص۳۸۸.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 30 اردیبهشت ماه 1400 شمسی
🌙 08 شوال 1442 قمری
❄️ 20 می 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تاسيس "حزب زحمتكشان" با حمايت آمريكا در تهران (1330 ش)
➕ طرح پيشنهاد تشكيل دانشگاه آزاد اسلامي (1361ش)
ا➕ تاسیس اداره كل امور هواپيمائي كشور (1325 ش)
🌙 #قمری
➕ تخريب بُقاع متبركه ی ائمه ی بقيع(ع) در مدينه ي منوره توسط وهابيون سعودی(1344 ق)
➕ درگذشت "عضدالدوله ديلمي" معروفترين امير آل بويه در نجف اشرف(372 ق)
❄️ #میلادی
➕ امضاي پيمان "طائف" ميان رهبران يمن و عربستان سعودي (1934م)
➕ اولين پرواز بدون توقف بين قاره امريكا و اروپا (1937م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 تخريب بُقاع متبركه ی ائمه ی بقيع(ع) در مدينه ي منوره توسط وهابيون سعودی(1344 ق)
✍ فرقه ضاله وهابیون، ابتدا در ۱۲۲۰ق و سرانجام در ۱۳۴۴ قمری، با تسلط يافتن بر مدينه، قبور ائمه ي شيعه و بسياري از بزرگان اسلام را ويران کردند. تا آن زمان، بر روي قبور ائمه ي شيعه و ساير بزرگان اسلام كه در مدينه مدفون بودند، گنبد و ضريح قرار داشت، اما از اين زمان به بعد وهابيون باتخريب قبور و از بين بردن ضريح و گنبدي كه بر روي تربت ائمه و بزرگان اسلام قرار داشت، مسلمانان را از فيض زيارت بارگاه آن بزرگواران محروم ساختند.
✅ از جمله قبوري كه در جريان اين واقعه ويران گرديد، بارگاه و مقبره ي امام حسن مجتبي، امام سجاد، امام محمد باقر و امام جعفر صادق(علیهم السلام) بود. اين حركت وحشيانه ي وهابيون، جهان اسلام، به ويژه ايرانيان را شديداً متأثر نمود و در امر سفر حجاج ايراني هم اختلال ايجاد كرد.
✅علاوه بر ويراني قبور ائمه ي شيعه، قبر حضرت عبداللَّه و حضرت آمنه پدر و مادر حضرت رسول(ص)، عباس عموي پيامبر، اسماعيل از فرزندان امام جعفر صادق(ع)، مالك، پيشواي مالكي و... نيز به طور كامل ويران گرديد.
🔥 قوت گرفتن فرقه ي ضاله وهابي در عربستان، از ناگوارترين حوادث تاريخ اسلام در قرن چهاردهم هجري است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 هتک حرمت بقیع در کلام مقام معظم رهبری
🔹 ...تلخى ديگرى كه وجود دارد، اين است كه در ميان مجموعه ى مسلمانان و امت اسلامى كسانى پيدا شوند كه با افكار پليد و متحجر و عقب مانده و خرافى خود، تجليل از بزرگان و برجستگان و چهره هاى نورانى صدر اسلام را شرك بدانند، كفر بدانند؛ واقعاً اين مصيبتى است.
🔸 اينها همان كسانى هستند كه گذشتگانشان قبور ائمه (عليهم السّلام) را در بقيع ويران كردند. آن روز كه در دنياى اسلام، از شبه قاره ى هند گرفته تا آفريقا، عليه اينها قيام كردند، اگر اينها جرأت مى كردند، قبر مطهر پيغمبر را هم ويران مى كردند، با خاك يكسان مى كردند.
🔹 ببينيد چه فكر باطلى، چه روحيه ى پليدى، چه انسانهاى بدانديشى، احترام به بزرگان را اينجورى بخواهند نقض كنند و هتك كنند و اين را جزو وظائف دينى بشمرند! در آن وقتى كه اينها بقيع را ويران كردند، اين را بدانيد؛ سرتاسر دنياى اسلام عليه اينها اعتراض كرد. عرض كردم؛ از شرق جغرافياى اسلام- از هند- تا غرب جغرافياى اسلام، عليه اينها بسيج شدند.
🔸 اينها به عنوان اينكه اين كارها پرستش است، اين اقدامهاى خبيث را مى كنند! رفتن سر قبر يك انسانى و طلب رحمت كردن براى او از خداى متعال، و طلب رحمت كردن براى خود در آن فضاى معنوى و روحانى، شرك است؟ شرك اين است كه انسان بشود ابزار دست سياستهاى اينتليجنس انگليس و سى. آى. اى آمريكا و با اين اعمال، دل مسلمانان را غمدار كند، آزرده كند.
🔹 اينها اطاعت و عبوديت و خاكسارى در مقابل طواغيت زنده را شرك نمى دانند، احترام به بزرگان را شرك مى دانند! خود اين، يك مصيبتى است. جريان تكفيرىِ خبيث كه امروز در دنياى اسلام به بركت برخى از منابع مادى، متأسفانه پول و امكانات هم در اختيار دارند، يكى از مصائب اسلام است.
♻️ بيانات مقام معظم رهبری، ۱۳۹۲/۲/۱۶
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 آثار نوافل در حدیث قرب نواقل
✍ حدیث قُرْب نَوَافِل، حدیث قدسی است که خداوند متعال در شب معراج، هنگامي كه رسول خدا از خداوند سوال كرد: پروردگارا! منزلت مؤمن در نزد تو چگونه است؟
خداوند در جواب فرمود:
☀️ يَا مُحَمَّدُ! مَنْ أَهَانَ لِي وَلِيّاً فَقَدْ بَارَزَنِي بِالْمُحَارَبَةِ، وَأَنَا أَسْرَعُ شَيْءٍ إِلَى نُصْرَةِ أَوْلِيَائِي.
اي محمد! كسي كه به ولي اي از اولياي من اهانت نمايد، آشكارا با من به ستيز برخاسته است و من براي نصرت اولياي خود، از هر چيزي سريعتر و شتابان ترم.
✅ در این حدیث، توهین به ولی خدا به منزله جنگ با خدا دانسته شده است و خداوند از شتاب برای یاری ولی خود بیش از هر چیزی سخن به میان آورده است.
✅ در بخش دیگری از این حدیث از جایگاه مؤمن نزد خدا و تقرب انسان به خدا به وسیله انجام دادن فرایض (واجبات) و نَوَافل (مستحبات) سخن گفته است و خدا گوش و چشم و زبان مومن میشود.
🌷 .....و به درستی که بندگانم به وسیله نافله به من تقرب میجوید تا آنجا که من دوستش میدارم و چون دوستش دارم، آنگاه گوش او میشوم که با آن میشنود و چشمش میشوم که با آن میبیند و زبانش میگردم که با آن سخن میگوید و دستش میشوم که به آن میگیرد. اگر بخوانَدَم، اجابتش میکنم و اگر خواهشی از من کند، به او میدهم.
🌹 .....وَإِنَّهُ لَيَتَقَرَّبُ إِلَيَّ بِالنَّافِلَةِ حَتَّى أُحِبَّهُ فَإِذَا أَحْبَبْتُهُ كُنْتُ إِذاً سَمْعَهُ الَّذِي يَسْمَعُ بِهِ، وَبَصَرَهُ الَّذِي يُبْصِرُ بِهِ، وَلِسَانَهُ الَّذِي يَنْطِقُ بِهِ، وَيَدَهُ الَّتِي يَبْطِشُ بِهَا، إِنْ دَعَانِي أَجَبْتُهُ، وَإِنْ سَأَلَنِي أَعْطَيْتُهُ.
📗 کلینی، الکافی، ج۲، ص۳۵۲.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 31 اردیبهشت ماه 1400 شمسی
🌙 09 شوال 1442 قمری
❄️ 21 می 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ بستري شدن حضرت امام خميني(ره) در بيمارستان (1368 ش)
➕ آغاز عمليات حضرت مهدي(عج) توسط رزمندگان اسلام (1360 ش)
➕ آغاز طرح تقسيم اراضي توسط هيئتهاي هفت نفره واگذاري زمين (1359 ش)
➕ شهادت سردار "محمد مهدي خادم الشريعة" اولين فرمانده تيپ 21 امام رضا(ع) (1361ش)
🌙 #قمری
➕ پايان محاصره ي بغداد از دست عثماني ها توسط "شاه عباس صفوي" (1035ق)
➕ درگذشت "ابن سيرين بصری" خوابگزار معروف مسلمان(110 ق)
❄️ #میلادی
➕ آزمايش اولين بمب هيدروژني امريكا در جزيره "بيكيني" (1954م)
➕ زادروز افلاطون ،عالم بزرگ یونان باستان
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌷 شهادت سردار "محمد مهدي خادم الشريعة" اولين فرمانده تيپ 21 امام رضا(ع) (1361ش)
✍ محمد مهدي خادم الشريعة، در سال 1337 در شهرستان سرخس چشم به جهان گشود. آغاز جواني او با قيام و مبارزه مردم علیه استبداد شاه همزمان شد. و بارها توسط ساواک تحت تعقیب قرار گرفت. پس از پيروزي انقلاب، به عنوان مسؤول دفتر فرماندهي سپاه پاسداران خراسان منصوب شد.
✅ پس از آن، دوره فشرده خلباني را در تهران طي كرد و راهي جبهه هاي جنوب شد. در آنجا تيپ 21 امام رضا (ع)، متشکل از نیروهای خراسان، که بعدها به لشکر ارتقاء یافت را سازماندهي كرد، و به عنوان اولين فرمانده، این تیپ ایفاء نقش نمود.
✅ حماسه آفريني هاي او و يارانش در چزابه چنان بود كه حضرت امام خمینی(ره) در وصفشان فرمود:
💦 «كار رزمندگان ما در چزابه در حد اعجاز بود و اين اعجاز به حول و قوه الهي از بازوان پرتوان رزمندگان به خصوص رزمندگان تيپ 21 امام رضا (ع) به فرماندهي اين سردار شهيد نمايان شد.»
او سرانجام در عمليات بيت المقدس در تاريخ سي و يكم ارديبهشت ماه سال 1361 روحش آسمانی شد و به جمع ملکوتیان پیوست. و پيكر مطهرش را در حرم ثامن الحجج علی بن موسی الرضا (ع) رخ در نقاب خاک کشید.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 توصیه های مهم و کاربردی در زندگی
🌷امام صادق عليه السلام:
«اِتَّقُوا اللّهَ وَ كُونُوا اِخْوَةٌ بَرَرَة مُتَحَابِّينَ فِى اللّهِ، مُتَواصِلِينَ مُتَرَاحِمِينَ»؛
پروا داشته باشيد از خدا، و برادران خوبی براى يكديگر باشيد، براى خدا به هم محبت كنيد و با يكديگر رابطه برقرار كنيد و به همديگر ترحّم كنيد.
📚 الكافي، كلينى، ج 2، ص 175،
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
❓«ابرار» چه کسانی هستند؟
✍ بِر، به معناى گستردگى انجام كار نيك است. هر گونه اقدامى كه به گونه اى در راستاى خدمت به مردم و جامعه قرار بگيرد و آنان را به سوى خير و نيكى فراخواند، از مصاديق بر است.
✅ بر و نيكى و نيكوكارى، اين نيست كه انسان وظايف فردى و عبادى خود را به بهترين شيوه انجام دهد و از سرنوشت ديگران بى خبر باشند بلكه آن انسانى نيكوكار است و در رديف ابرار قرار دارد كه همپاى انجام اعمال عبادى فردى به وظايف اجتماعى و تعاون و خدمت به ديگران عمل کند، قرآن کریم در این باره می فرماید:
☀️ لَيْسَ الْبِرَّ أَنْ تُوَلُّوا وُجُوهَكُمْ قِبَلَ الْمَشْرِقِ وَالْمَغْرِبِ وَلَٰكِنَّ الْبِرَّ مَنْ آمَنَ بِاللَّهِ وَالْيَوْمِ الْآخِرِ وَالْمَلَائِكَةِ وَالْكِتَابِ وَالنَّبِيِّينَ وَآتَى الْمَالَ عَلَىٰ حُبِّهِ ذَوِي الْقُرْبَىٰ وَالْيَتَامَىٰ وَالْمَسَاكِينَ وَابْنَ السَّبِيلِ وَالسَّائِلِينَ وَفِي الرِّقَابِ وَأَقَامَ الصَّلَاةَ وَآتَى الزَّكَاةَ وَالْمُوفُونَ بِعَهْدِهِمْ إِذَا عَاهَدُوا ۖ وَالصَّابِرِينَ فِي الْبَأْسَاءِ وَالضَّرَّاءِ وَحِينَ الْبَأْسِ ۗ أُولَٰئِكَ الَّذِينَ صَدَقُوا ۖ وَأُولَٰئِكَ هُمُ الْمُتَّقُونَ. بقره/۱۷۷
🌟 نيكى (تنها) اين نيست كه (به هنگام نماز) روى خود را به سوى مشرق يا مغرب بگردانيد، بلكه نيكوكار كسى است كه به خدا و روز قيامت و فرشتگان و كتاب آسمانى و پيامبران ايمان آورده و مال (خود) را با علاقهاى كه به آن دارد به خويشاوندان و يتيمان و بيچارگان و در راهماندگان و سائلان و در (راه آزادى) بردگان بدهد، و نماز را برپاى دارد و زكات را بپردازد، و آنان كه چون پيمان بندند، به عهد خود وفا كنند و آنان كه در (برابر) سختىها، محروميّتها، بيمارىها و در ميدان جنگ، استقامت به خرج مىدهند، اينها كسانى هستند كه راست گفتند و اينان همان پرهيزكارانند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5