هدایت شده از مفاخر
💠 #نگرانی_های_پیامبر(ص)
۱۷- شرک به خدا
✍ یکی از مهمترین خطراتی که انسان در دنیا با آن مواجه است شهوات خفیه است که یکی از مصادیق آن حب جاه و مقام است.
حب جاه و مقام به عنوان یک بیماری در کسانی رشد می کند که حقایق هستی بر ایشان پوشیده است و به جای محبت خدا و آخرت، گرفتار محبت دنیا و زینت ها و آرایه های دنیوی می شوند.
🌸رسول گرامی اسلام(ص)، کار برای غیر خدا و حب جاه و مقام را در ردیف شرک به خدا می داند و آن را به عنوان یکی دیگر از نگرانی های امت بعد از خود مطرح می کند.
🌷قال رسولالله (ص):
ترسناكترين چيزي كه از آن بر امت خود بيمناكم شرك به خداست. هان! نميگويم كه آنها خورشيد و ماه و بت ميپرستند، بلكه بخاطر كارهايي كه براي غير خدا انجام ميدهند و گرفتار شهوت پنهاني(جاه و مقام) ميگردند.
🌹 «إنَّ أخوفُ ما أخافُ علي اُمّتي الإشراكُ بالله اما إنّي لستُ اقول يعبُدونَ شمساً و لاقمراً و لاوثناً ولكن أعمالاً لغيرالله و شهوه خفيةً »
📚 نهج الفصاحة، ج 1، ص 271.
کنزالعمال، ج3، ص473.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ سه گروهی که در قیامت بیشترین حسرت را می خورند!!
✍ بر اساس روایات، سه گروه در قیامت بیشترین حسرت را می خورند و حسرت آنان با حسرت های دیگر، به هیچ وجه قابل مقایسه نخواهد بود:
1⃣ كسی كه آخرت خود را برای دنیای دیگران بفروشد:
🌷 قال رسول الله ص: إنَّ أشَدَّ النّاسِ نَدامَةً يَومَ القِيامَةِ، رجُلٌ باعَ آخِرَتَهُ بدُنيا غَيرِهِ؛ پشیمان ترین مردم در روز قیامت، مردى است که آخرت خود را به دنیاى دیگرى فروخته است.(۱)
2⃣ كسی از عدالت سخن بگوید و خود عدالت را رعایت نكند:
🌹امام صادق علیه السلام: اِنَّ مِن اَعظَمِ النّاسِ حَسرَهً یَومَ القِیامَهِ، مَن وَصفَ عَدلاً ثُمَّ خالَفَهُ اِلَى غَیرِه؛ پشیمان ترین شخص در روز قیامت، کسى است که براى مردم از عدالت سخن بگوید، اما خودش به دیگران عدالت روا ندارد.(۲)
3⃣ كسی كه مالی را به ناروا فراهم كرده است:
🌺امام علی علیه السلام فرمود: إنَّ اعظَمَ الحَسَرَاتِ یَومَ القیامَةِ حَسرَةُ رَجُل کَسَبَ مالاً فی غَیرِ طاعَةِ اللهِ فوَرِثَهُ رَجُلٌ فانفَقَهُ فی طاعَةِ اللهِ سُبحانَهُ فَدَخَلَ بِهِ الجَنّة وَ دَخَلَ الاوَّلُ بِهِ النّارَ(۳)
بزرگترين حسرتها در روز قيامت حسرت كسي است كه مالى را در غير طاعت خدا [از راه حرام ]به دست آورده و آن مال را برای کسی به ارث گذاشته که او در طاعت خداوند سبحان خرجش نموده و به واسطه آن به بهشت رود و آن أوّلى بدوزخ رود.
(۱) کنز العمال ، ج ۳، ص ۵۱۰
(۲) وسائل الشیعه، ج۱۵، ص ۲۹۵
(۳) نهج البلاغه حکمت ۴۲۹
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 07 مهر ماه 1400 شمسی
🌙 22 صفر 1443 قمری
❄️ 29 سپتامبر 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت روحاني مبارز "سيدعبدالكريم هاشمي نژاد" توسط منافقين كوردل (1360ش)
➕ رحلت آيت اللَّه "محمد حسن صافي اصفهاني" زعيم حوزه علميه اصفهان (1374 ش)
➕ اعتصاب كاركنان راه آهن و سازمان آب تهران در اعتراض به رژيم پهلوي (1357 ش)
➕ روز آتش نشاني و ايمني
🌙 #قمری
➕ درگذشت "ابن نُقطه" عالم و حديث شناس (629 ق)
❄️ #میلادی
➕ واگذاري قيموميت سرزمين هاي عربي خاورميانه به انگلستان و فرانسه (1921م)
➕ آغاز جنگ ايتاليا و عثماني براي تصاحب سرزمين ليبي (1911م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️ رحلت آيتاللَّه "محمد حسن صافي اصفهاني" زعيم حوزه علميه اصفهان (1374 ش)
✍ آيتاللَّه محمد حسن صافي اصفهاني در سال 1298ش (1338ق) در اصفهان چشم به جهان گشود. وي پس از پشت سر گذاشتن تحصيلات جديد، به فراگيري علوم ديني روي آورد و پس از مدتي اقامت در اصفهان و قم، به نجف اشرف عزيمت نمود و در محضر استادان نامداري همچون شيخ محمد علي كاظميني، سيد عبدالهادي شيرازي، سيد محسن حكيم و سيد ابوالقاسم خويي استفادههاي وافر بُرد و در مدت اقامت 27 ساله در نجف، مباني فقهي، اصولی، کلامی، فلسفي و اخلاقي خود را استوار ساخت.
✅ ايشان در 50 سالگي به اصفهان بازگشت و به تحقیق، تدريس، پرورش شاگردان و ارشاد مردم پرداخت. آيتاللَّه صافي بعدها رياست حوزه علميه اصفهان را به عهده گرفت و منشأ خدماتي گرديد. اين فقيه بزرگوار تأليفات متعددي به نگارش درآورد كه تطبيق بين اقتصاد اسلامي و اقتصاد سوسياليسم و كاپيتاليسم و نيز تقريرات دروس فقه و اصول از آن جملهاند.
✅ اين عالم رباني سرانجام در هفتم مهر 1374 برابر با سوم جماديالاول 1416 ق در هفتاد و شش سالگي بدرود حيات گفت و پس از تشييعي باشكوه، در كنار مرقد علامه مجلسي به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◾️شهادت روحاني مبارز "سيدعبدالكريم هاشمي نژاد" توسط منافقين كوردل (1360ش)
✍ شهيد حجت الاسلام و المسلمين سيد عبدالكريم هاشمي نژاد در سال 1311 شمسي (1351 ق) در خانواده اي متدين در "بهشهر" مازندران ديده به جهان گشود و از 14 سالگي در محضر آيت اللَّه كوهستاني و سپس در قم به مدت چهارده سال نزد آيات عظام: سيد حسين بروجردي و امام خميني(ره) به تحصيل علوم ديني پرداخت.
✅ وي در دوران مبارزات اسلامي ملت ايران به رهبري امام خميني(ره) با خطبه ها و سخنراني هاي حماسي و آتشين خويش، در نشر افكار انقلابي اسلام و افشاي ماهيت رژيم پهلوي، تمامي توان خود را به كار برد و در اين راه متحمّل سختي ها و شكنجه هاي ايادي رژيم گرديد.
✅ او پس از پيروزي انقلاب اسلامي، به عنوان نماينده استان مازندران در مجلس خبرگان قانون اساسي انتخاب شد و در تدوين قانون اساسي و به خصوص در جهت تثبيت اصل ولايت فقيه، زحمات بسياري كشيد. و با شروع جنگ تحميلي، در جبهه هاي غرب و جنوب حضور يافت و با سخنراني هاي پرشور خود، در بالا بردن روحيه رزمندگان، نقش بسزايي ايفا كرد.
✅ آن شهيد بزرگوار در هفتم مهر 1360 در چهل ونه سالگي به دست يكي از منافقين كوردل، بر اثر انفجار نارنجك به شهادت رسيد. و پیکر مطهرش پس از تشييع باشكوه ، در جوار مرقد منور امام رضا(ع) به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌹امام حسین علیه السلام:
🌺 اللّهُمّ اجعَلْنی أخشاكَ كَأنّی أراكَ، وأسعِدْنی بتَقواكَ، ولا تُشقِنی بِمَعصِیَتِكَ.
بار خدایا ! كارى كن كه از تو چنان بترسم كه گویى مى بینمت و باتقوا و ترس از خودت خوشبختم گردان و با معصیت و نافرمانیت بدبختم مكن.
📗 فرازی از دعای عرفه
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 #نگرانی_های_پیامبر (ص)
۱۸- لغزش عالمان و استدلال منافقان به قرآن بر مدعای خود و......
رسول خدا (ص) در ادامه نگرانی های خود، درباره امت بعد از خود چنین می فرماید:
🌷 ترسناك تر از هر چيز بر امت من سه چيز است لغزش دانشمند يا استدلال منافق با قرآن بر مدعاي باطل خود يا دنيايي كه شما را تا سرحد مرگ ببرد. به دنيا در باره خود بدبين باشيد.
🌹 أَشَدُّ مَا يُتَخَوَّفُ عَلَى أُمَّتِي ثَلاَثَةٌ زَلَّةُ عَالِمٍ أَوْ جِدَالُ مُنَافِقٍ بِالْقُرْآنِ أَوْ دُنْيَا تَقْطَعُ رِقَابَكُمْ فَاتَّهِمُوهَا عَلَى أَنْفُسِكُمْ.(1)
✅ و آن حضرت در روایت دیگری می فرماید:
🌸 من پس از خود برای امتم از سه چیز می ترسم: لغزش عالمان، حکومت ستمگران و از هوی و هوس ها پیروی کردن.
🌺 وَ قَالَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: إِنِّي أَخَافُ عَلَى أُمَّتِي مِنْ بَعْدِي ثَلاَثَةً زَلَّةَ عَالِمٍ وَ حُكْمَ جَائِرٍ وَ هَوًى مُتَّبَعٌ.(2)
📚 (1) خصال، ج 2، ص 163
(2) مستدرک الوسائل ، ج 17، ص
358
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنج شنبه
☀️ 08 مهر ماه 1400 شمسی
🌙 23 صفر 1443 قمری
❄️ 30 سپتامبر 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ شهادت سرداران اسلام "فکوری، فلاحی، نامجو، کلاهدوز و جهانآرا" در سانحه هوایی (1360 ش)
➕ رحلت فقيه جليل آيت اللَّه "سيد محمد صادق لواساني" يار ديرين امام خميني(ره) (1369 ش)
➕ روز بزرگداشت مولانا جلالالدين محمد بن بهاء الدين معروف به مولوی
➕ برگزاری مراسم قالی شویان
🌙 #قمری
➕ رحلت آيت اللَّه "شيخ محمد باقر آقانجفي اصفهاني" عالم بزرگ مردمي (1301 ق)
❄️ #میلادی
➕ درگذشت "چارْلْز ريشْتِر" مخترع مقياس ميزان بزرگي زلزله (1985م)
➕ روز جهاني ناشنوايان
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌹شهادت سرداران اسلام "فکوری، فلاحی، نامجو، کلاهدوز و جهان آرا" در سانحه هوایی (1360 ش)
✍پس از پایان موفقیت آمیز عملیات ثامن الائمه، در تاریخ 1360/7/8، پنج تن از فرماندهان رده بالای ارتش و سپاه، جهت تقدیم گزارش به حضرت امام خمینی(ره) با یک فروند هواپیمای سی 130، همراه تعدادی از مجروحین و شهدای عملیات ثامن الائمه از فرودگاه اهواز به مقصد تهران به پرواز در آمدند. اما این هواپیما در 30 کیلومتری فرودگاه مهرآباد در جنوب غربی کهریزک دچار سانحه گردید.
✅ در این سانحه کلیه سرنشینان هواپیما از جمله پنج نفر از فرماندهان: سرلشکر ولی اللَّه فلاحی، جانشین ستاد مشترک ارتش، سرتیپ موسی نامجو، وزیر دفاع و نماینده امام در شورای عالی دفاع و فرمانده دانشکده افسری، سرتیپ جواد فکوری، فرمانده نیروی هوایی و وزیر دفاع و مشاور در ستاد مشترک ارتش، یوسف کلاهدوز، قائم مقام سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و محمدعلی جهان آرا، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی خرمشهر به شهادت رسیدند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
♻️روز بزرگداشت مولانا جلالالدين محمد بن بهاء الدين معروف به مولوی
✍ جلال الدين محمد بن بهاء الدين محمد، معروف به مولانا، مولوي در سال 604ق در بلخ به دنیا آمد. او در کودکی به همراه پدر به ترکیه رفت. مولوي پس از فراگيري علوم از پدر و ديگر استادان به تدريس پرداخت. آثار بينظيري از اين استاد بزرگ به جای مانده است که مثنوی از آن جمله است.
✅ در مثنوي معنوي كه آن را بهحق بايد يكي از بهترين نتايج انديشه و ذوق فرزندانِ آدم و چراغ فروزانِ راه عرفان دانست، مسائل مهم عرفاني، ديني و اخلاقي را مطرح كرده و هنگام توضيح، به بيان آيات و احاديث و امثال مبادرت ميجويد.
✅ غير از مثنوي، غزلهاي مولوي به منزله درياي جوشاني از عواطفِ حاد و انديشههاي بلند شاعر است كه با نشيب و فراز همراه است. همچنين كتبِ فيه ما فيه، مكاتيب و مجالس سبعه از جمله آثار منثور مولانا است.
او سرانجام در سال 672 ق در 68 سالگي به وصال معبود شتافت و پس از تشييع و نمازي با شكوه، در قونيه ترکیه به خاك سپرده شد. مزار او امروز زيارتگاه دوستداران ادب پارسي و عرفان اسلامي است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5