#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 04 آبان ماه 1400 شمسی
🌙 19 ربیع الاول 1443 قمری
❄️ 26 اکتبر 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ بيانات افشاگرانه "امام خمينی(ره)" درباره كاپيتولاسيون (1343 ش)
➕ اشغال كامل خرمشهر توسط قوای متجاوز بعثي و سقوط اين شهر (1359 ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت فقيه جليل و مرجع كبير آيت اللَّه "سيد صدرالدين صدر" (1332 ش)
➕ رحلت آيت اللَّه ميرزا حسن علياري (1358 ق)
❄️ #میلادی
➕ آخرین جنگ مهم بین اعراب (مصر، عراق و سوریه) و اسرائیل (1973م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◾️رحلت فقيه جليل و مرجع كبير آيت اللَّه "سيد صدرالدين صدر" (1332 ش)
✍️ آيت اللَّه سيد صدرالدين صدر عاملي، پدر بزرگوار امام موسي صدر، رهبر مفقود شيعيان لبنان، در سال 1260 ش (1299 ق) در كاظمين به دنيا آمد. او در نوزده سالگي راهي نجف اشرف گرديد و از محضر آيات عظام: آخوند خراساني، سيد محمد كاظم يزدي و ميرزاحسين ناييني بهرهمند شد تا به اخذ اجازات اجتهاد از آن بزرگواران نائل شد.
✅ وی با پيشنهاد آيت اللَّه حائري يزدي مؤسس حوزه علميه قم، به شهر قم آمد و به عنوان جانشين مؤسس حوزه علميه قم به فعاليت پرداخت و پس از فوت ایشان، سرپرستي آن حوزه را به عهده گرفت و تا زمان ورود آيت اللَّه العظمي بروجردي به قم، به مدت هشت سال به حفظ و توسعه اين حوزه پرداخت و خدمات علمي، مذهبي، اجتماعي و درماني و بهداشتي از خود به يادگار گذاشت.
✅ محفل درس او پذيراي صدها عالم فاضل و فرهيخته بود كه حضرات آيات عظام: سيد محمد باقر سلطاني طباطبايي، سيد موسي شبيري زنجاني، علي مشكيني، محمد صدوقي، امام موسي صدر و سيد رضا صدر و... از آن جمله اند. اصول دين، حاشيه بر كفايةُ الاصول و خُلاصةُ الفُصول از جمله تأليفات اين مرجع بزرگ ديني است.
✅ سرانجام اين عالم رباني در نوزدهم ربيع الاول 1373 ق در 74 سالگي بدرود حيات گفت و در مسجد بالاسرِ روضه منوره حضرت معصومه(س) در كنار آيتاللَّه حائري يزدي، به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓چرا پیامبر با داشتن علم غیب، مشورت می کرد؟
✍ پیامبر اکرم (ص) در مقام نبوت، با وجود آن همه اعتقاد راسخ پیروانش به ایشان، نمی خواهد سبکش، انفرادی باشد و هر چند خود، دقیقا راه را می داند، همواره با یاران مشورت می کند؛ زیرا نتیجه این کار این است که به پیروانش شخصیت و اجازه فکر می دهد و نمی گوید:"شما فهم و شعور ندارید."
🔸 این سیره پیامبر برای این است که فردا رهبر یک جامعه، نیاید و مردم را ابزاری بدون اراده تصور کند؛ اما در عین حال پیامبر (ص) قاطع است؛ مثلا وقتی برای چگونگی جنگ احد مشورت کرد و بعد لباس رزم پوشید، دیگر لباس را از تن بیرون نیاورد و با قاطعیت، تصمیم اتخاذ شده یعنی جنگ در بیرون شهر را اجرا کرد.
📚 برگرفته از سیری در سیره معصومین (ایت الله شهید مطهری) صفحات 25 و 27
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
❇️ سیمای لقمان حکیم
✍ در تفسیر المیزان بحثی درباره ی جناب لقمان آمده است که بخشی از آن را نقل می کنیم:
🌺 پیامبر اکرم(ص) فرمودند: لقمان، پیامبر نبود، ولی بنده ای بود که بسیار فکر می کرد و به خداوند ایمان واقعی داشت. خدا را دوست داشت و خداوند نیز او را دوست می داشت و به او حکمت عطا کرد.
🌸 امام صادق(ع) می فرمایند: لقمان، حکمت را به خاطر مال و جمال و فامیل دریافت نکرده بود، بلکه او مردی پرهیزکار، تیز بین، با حیا و دلسوز بود. اگر دو نفر با هم درگیر می شدند و خصومتی پیدا می کردند، میان آنها آشتی برقرار میکرد.
🌹لقمان با دانشمندان زیاد می نشست. او با هوای نفس خود مبارزه می کرد.
او دارای عمری طولانی، معاصر حضرت داود و از بستگان حضرت ایّوب بود. او میان حکیم شدن یا حاکم شدن مخیّر شد و حکمت را انتخاب کرد.
❓از لقمان پرسیدند: چگونه به این مقام رسیدی؟ گفت: «به خاطر امانتداری، صداقت و سکوت درباره ی آنچه به من مربوط نبود».تفسیر مجمع البیان.
🌷 امام صادق(ع) فرمود: «لقمان نسبت به رهبر آسمانیِ زمان خود معرفت داشت». تفسیر نورالثقلین.
🍀 گرچه خداوند به او کتاب آسمانی نداد، ولی همتای آن یعنی حکمت را به او آموخت.
✅ در عظمت لقمان همین بس که خدا و رسول او و امامان معصوم علیهم السلام پندهای او را برای دیگران نقل کرده اند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 فرازی از دعای بیستم #صحیفه_سجادیه (۹)
🌹 اللَّهُمَّ أَنْتَ عُدَّتِی إِنْ حَزِنْتُ، وَ أَنْتَ مُنْتَجَعِی إِنْ حُرِمْتُ، وَ بِک اسْتِغَاثَتِی إِنْ کرِثْتُ، وَ عِنْدَک مِمَّا فَاتَ خَلَفٌ، وَ لِمَا فَسَدَ صَلَاحٌ، وَ فِیمَا أَنْکرْتَ تَغْییرٌ، فَامْنُنْ عَلَی قَبْلَ الْبَلَاءِ بِالْعَافِیةِ، وَ قَبْلَ الْطَّلَبِ بِالْجِدَةِ، وَ قَبْلَ الضَّلَالِ بِالرَّشَادِ، وَ اکفِنِی مَئُونَةَ مَعَرَّةِ الْعِبَادِ، وَ هَبْ لِی أَمْنَ یوْمِ الْمَعَادِ، وَ امْنَحْنِی حُسْنَ الْإِرْشَادِ.
🌷 الهی چون اندوهناک شوم تو دلخوشی منی، و چون محروم گردم تو محل امید منی، و چون غم و غصه و مصیبت بر من هجوم آرد پناهم به توست، و آنچه از دستم رود تدارکش نزد توست، و هر چه تباه گردد اصلاحش از جانب توست، و هر چه را ناپسند داری تغییرش به دست توست، پس قبل از بلا عافیت را، و پیش از طلب توانگری را، و پیش از گمراه شدن هدایت را بر من منّت گذار، و مرا از آزار مردمان کفایت کن، و ایمنی از روز قیامت را نصیبم فرما، و حسن ارشاد را به من مرحمت کن.
📗 دعای بیستم صحیفه سجادیه
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 05 آبان ماه 1400 شمسی
🌙 20 ربیع الاول 1443 قمری
❄️ 27 اکتبر 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت عالم بزرگوار و فقيه جليل آيت اللَّه "سيد احمد زنجانی" (1352 ش)
➕ رحلت آيت اللَّه "سيد روح اللَّه خاتمی" نماينده امام و امام جمعه يزد (1367 ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت "ابوطيب طبری" فقيه و اديب مسلمان (450 ق)
❄️ #میلادی
➕ كشف سرزمين "كوبا" توسط "كريستف كُلُمْبْ" دريانورد ايتاليايی (1492م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️ رحلت آيت اللَّه "سيد روح اللَّه خاتمي" نماينده امام و امام جمعه يزد(1367 ش)
✍ آيتاللَّه سيدروحاللَّه خاتمي در سال 1285 ش (1324 ق) در اردكان يزد به دنيا آمد. پس از آن كه مقدمات علوم را در زادگاهش فراگرفت، راهي اصفهان شد و در آنجا از محضر استاداني همچون ميرزا عليآقا شيرازي، سيدمحمد و سيدعلي نجفآبادي و حاجآقا رحيم ارباب استفاده برد. آيتاللَّه خاتمي همچنين سالياني در حوزه علميه قم در دروس آيتاللَّه شيخ عبدالكريم حائرييزدي شركت كرد و به مدارج والاي علمي و اخلاقي دست يافت.
✅ وي از آن پس ساكن اردكان شد و به تدريس و ارشاد مردم همت گماشت. آيتاللَّه خاتمي به عنوان روحاني شاخص منطقه، نقش مهمي در حركت انقلابي مردم بر ضدرژيم پهلوي داشت و مورد توجه خاص حضرت امامخميني واقع بود. اين عالم ديني پس از شهادت آيتاللَّه صدوقي، سومين شهيد محراب، از طرف حضرت امام، به نمايندگي آن حضرت وامامت جمعه يزد منصوب شد و تا پايان عمر شريف خود، در اين سنگر خدمت نمود.
✅ سرانجام این عالم وارسته، در 5 آبان 1367 ش برابر با 15 ربيع الاول 1409 ق در 82 سالگي دار فاني را وداع گفت و پس از تشييعي با شكوه، در زادگاهش مدفون گرديد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 فرازی از دعای بیستم #صحیفه_سجادیه (۱۰)
🌷 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ ادْرَأْ عَنِّی بِلُطْفِک، وَ اغْذُنِی بِنِعْمَتِک، وَ أَصْلِحْنِی بِکرَمِک، وَ دَاوِنِی بِصُنْعِک، وَ أَظِلَّنِی فِی ذَرَاک، وَ جَلِّلْنِی رِضَاک، وَ وَفِّقْنِی إِذَا اشْتَکلَتْ عَلَی الْأُمُورُ لِأَهْدَاهَا، وَ إِذَا تَشَابَهَتِ الْأَعْمَالُ لِأَزْکاهَا، وَ إِذَا تَنَاقَضَتِ الْمِلَلُ لِأَرْضَاهَا.
🌹 بارخدایا بر محمد و آلش درود فرست، و به لطفت همه شرور را از من بگردان، و مرا به نعمتت پرورش ده، و به کرمت اصلاح کن، و به احسانت مداوا فرما، و در سایه رحمتت جای ده، و خلعت خشنودیت را به من بپوشان، و چون کارها بر من دَرهم شود مرا به هدایتآمیزترین آنها، و چون برنامهها در نظرم مشتبه شود مرا به پاکیزهترین آنها، و در اختلاف آئینها مرا به پسندیدهترین آنها رهنمون باش.
📗 دعای بیستم صحیفه سجادیه
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ ماجرای ملاقات پیامبر اسلام(ص) با حضرت عیسی(ع) در شب معراج
✍ پیامبر اسلام(ص) در شب معراج، که از مکه به بیت المقدس و از آن جا به آسمانها عروج کرد، با پیامبران و فرشتگان بسیاری ملاقات و گفتگو نمود. از جمله؛ وقتی که همراه جبرئیل وارد بیت المقدس شد، ابراهیم و موسی و عیسی علیهم السلام در پیشاپیش پیامبران به استقبال آن حضرت آمدند، و به آن حضرت اقتدا کردند و نماز جماعت خواندند.
✅ پیامبر(ص) در مسیر خود، به آسمان دوم عروج نمود. در آن جا چهره ی دو مردی که کاملاً شباهت به هم داشتند، نظرش را جلب نمود، پرسید: اینها کیستند؟ جبرئیل عرض کرد: این دو یحیی و عیسی علیهماالسلام هستند، بر آنها سلام کن.
✅ پیامبر خدا(ص) بر آنها سلام کرد، آنها نیز به پیامبر(ص) سلام کردند و برای همدیگر از درگاه خدا طلب آمرزش نمودند. حضرت عیسی و یحیی علیهماالسلام گفتند: مَرحَباً بِالاَخِ الصَّالحِ وَ النَّبِیِّ الصَّالِحِ؛ آفرین به برادر شایسته و پیامبر شایسته.
____________________
📚 اقتباس از بحارالانوار، ج18، ص319.
قصههای قرآن، محمد محمدی اشتهاردی.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 سرانجام کسانی که مسوولیت به عهده می گیرند.
🌷 پيامبر خدا(ص):
هر كس مسووليت مردمى را به عهده بگيرد و با آنان به نيكى رفتار نكند، به ازاى هر روز، هزار سال در لبه اى از دوزخ نگه داشته می شود و با دست هاى زنجير شده به گردنش، محشور می گردد.
پس اگر در ميان آنان فرمان خداى متعال را برپا داشته باشد، خداوند متعال او را آزاد می كند و اگر ستم كرده باشد، خداوند او را در آتش دوزخ، كه ژرفايش به مسافت هفتاد سال راه باشد، فرو می اندازد.
🌹مَن تَولّى عَرافَةَ قَومٍ و لَم يَحسُنْ فيهِم ، حُبِسَ على شَفيرِ جَهَنَّمَ بكُلِّ يَومٍ ألفَ سَنَةٍ، و حُشِرَ و يَدُهُ مَغلولَةٌ إلى عُنُقِهِ؛ فإن كانَ قامَ فيهِم بأمرِ اللّه تعالى أطلَقَهُ اللّه تعالى، و إن كانَ ظالِما هَوى بهِ في نارِ جَهَنَّمَ سَبعينَ خَريفا.
📚ثواب الأعمال، ج۱، ص۳۳۹.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5