#تقویم_شیعه
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 18 آذر ماه 1400 شمسی
🌙 04 جمادی الاول 1443 قمری
❄️ 09 دسامبر 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ معرفی عراق به عنوان متجاوز از سوی سازمان ملل متحد (1370ش)
➕ رحلت آيت اللَّه العظمی "سيدمحمد رضا گلپايگانی" زعيم عاليقدر حوزه علميه قم (1372 ش)
➕ رحلت عالم وارسته آيت اللَّه "سيد محمد موسوی كلانتر" (1378 ش)
🌙 #قمری
➕ رحلت فقيه و محدث بزرگوار آيت الله شيخ حيدرقلی سردار كابلی (1372 ق)
❄️ #میلادی
➕ اشغال سرزمين فلسطين در جنگ جهانی اول توسط نيروهای انگليسی (1917م)
➕ آغاز انتفاضه مردم ستمديده فلسطين (1987م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
به مناسبت سالروز رحلت آیت الله العظمی گلپایگانی(ره)
✍ آیت الله العظمی سید محمدرضا گلپایگانی (۱۳۱۶-۱۴۱۴ق) در سال ۱۳۱۶ق، در روستای گوگد از توابع گلپایگان دیده به جهان گشود. وی از مراجع تقلید و عالمان شیعه در دوران معاصر بود که پس از رحلت آیت الله بروجردی، به مرجعیت رسید. او از شاگردان شیخ عبدالکریم حائری یزدی و سید ابوالحسن اصفهانی بود.
✅ وی در کشتار مردم در قیام پانزده خرداد، واقعه فیضیه و بازداشت و تبعید امام خمینی، با اقدامات حکومت پهلوی مخالفت کرد.
✅ از وی حدود چهل عنوان کتاب به جا مانده است. تأسیس بیمارستان، مدارس علمیه، دارالقرآن الکریم و مجمع اسلامی لندن از فعالیتهای عامالمنفعه این مرجع تقلید است.
✅ شهیدان، علامه مرتضی مطهری، بهشتی، مفتح، حضرات آیات عظام؛ لطفالله صافی گلپایگانی، ناصر مکارم شیرازی و جعفر سبحانی از جمله شاگردان او بودهاند.
✅ سرانجام این استوانه علم و فقاهت، پس از سالها خدمات ارزنده و حمایت از نظام و انقلاب، در روز پنجشنبه هجدهم آذر ۱۳۷۲ ه.ش برابر با ۲۴ جمادیالثانی ۱۴۱۴ ه.ق، دیده از جهان فرو بست و در حرم حضرت فاطمه معصومه(س) در کنار دیگر مراجع تقلید به خاک سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 شرح #دعای_هفتم صحیفه سجادیه (۲۱)
۲۰) وَ هَبْ لِي مِنْ لَدُنْكَ رَحْمَةً وَ فَرَجاً هَنِيئاً
🔹هب لی: ببخش به من.
🔸 فرَج: گشایش.
🔹هنیء: گوارا.
🌷 امام سجاد علیه السلام در این فراز از دعا به درگاه الهی عرضه می دارد: پروردگارا! و به من از جانب خودت رحمت و گشایشی گوارا عنایت فرما.
🔸«هنیئا» اشاره به این است که فرج و گشایش در حلّ مشکلات، همراه با گوارایی باشد و به گونه ای نباشد که برطرف شدن مشکلات، همراه با سختی ها و مشکلات دیگر باشد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌺 امام صادق علیه السلام:
🌷در شگفتم برای کسی که مورد مکر و حیله واقع شده، چگونه به ذکر «افوض امری الی الله، ان الله بصیر بالعباد» (سوره مباركه غافر آیه ۴۴) ... پناه نمی برد.
زیرا خداوند به دنبال ذکر فوق فرموده است: «پس خداوند (موسی را در اثر ذکر یاد شده) از شر و مکر فرعونیان مصون داشت.» (سوره غافر آیه ۴۵)
📚 بحارالانوار، ج ۹۰، ص ۱۸۴
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓آیا اموات به دیدار بازماندگان شان می آیند؟
✍️بر اساس روایات،اموات،اعمّ از مؤمن و غیر مؤمن به دیدار بازماندگان خود میآیند؛ بعضی از اموات هر روز ، بعضی دیگر هر هفته و برخی هر سال و بعضی هر چند سال یکبار.حداقل اجازهای که مؤمنان دارند، هر جمعه است که میتوانند به دیدار آشنایان خود در دنیا بیایند.
✅ مؤمنان وقتی به دیدار اقوام خود میآیند، اگر آن ها را مشغول اعمال صالح ببینند، خوشحال شده و خدا را شکر میکنند. کافران هم وقتی به دیدار اقوام خود میآیند و آن ها را مشغول انجام اعمال صالح میبینند، حسرت میخورند.
🌷 در حدیثی بیان شده که اموات مومنان در شب جمعه به كنار خانه هاي خود مي آيند. با التماس و تضرع از خویشاوندان انتظار دارند کار خیری و صدقهای برای آن ها بفرستند.
🌺 از امام کاظم(علیه السلام) روایت شده که روح اموات به بازماندگان سر میزند. اگر از آنان کردار خوب و عمل صالح ببینند، خوشحال میشوند و از آنان راضی میگردند. اگر آنان را در مسیر طاعت خداوند ندیدند، بلکه کردار بد و گناه از آنان مشاهده نمودند، اندوهگین و ناراحت میشوند.
📚 (علامه مجلسی ، بحار الانوار، ج ۶، ص ۲۵)
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 19 آذر ماه 1400 شمسی
🌙 05 جمادی الاول 1443 قمری
❄️ 10 دسامبر 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ انتخابات دوره اوّل مجلس خبرگان رهبری (1361ش)
➕ تشكيل شوراي عالي انقلاب فرهنگي به فرمان حضرت امام خميني (ره) (1363 ش)
➕ رحلت مفسر قرآن كريم "سيد حسين اثنی عشری" معروف به اعتمادی (1343 ش)
🌙 #قمری
➕ ولادت با سعادت عقيله بنی هاشم حضرت زينب (س) (5 ق)
➕ روز پرستار و بهورز
❄️ #میلادی
➕ روز جهاني حقوق بشر
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 تشكيل شوراي عالي انقلاب فرهنگي به فرمان حضرت امام خميني (ره) (1363 ش)
✍ پس از پيروزي انقلاب اسلامي، گروهك هاي مختلف، دانشگاهها و مدارس كشور را عرصه تاخت و تاز خود ساخته و روند تحصيل و تدريس را مختل كرده بودند. در نتيجه، دانشگاههاي سراسر كشور براي مدتي تعطيل شد. به منظور ساماندهي به امور فرهنگي مدارس و دانشگاهها، به فرمان امام خميني(ره)، اولين تركيب شوراي انقلاب فرهنگي تحت عنوان ستاد انقلاب فرهنگي شكل گرفت.
✅ با تشكيل اين ستاد، علي رغم كارشكني هاي برخي اشخاص و گروههاي سياسي، حضرت امام در سال 1360، از ستاد خواستند كه در باز شدن دانشگاهها تسريع نمايد. با بازگشايي دانشگاهها، ضرورت توسعه و تعميق كار اين ستاد ايجاب كرد كه در نوزدهم آذر 1363، امام، رؤساي سه قوه و تعداد ديگري از انديشمندان فرهنگي كشور را به اعضاي آن بيفزايند.
✅ گسترش و نفوذ فرهنگ اسلامي در شئون جامعه، تزكيه محيط هاي علمي و فرهنگي از افكار مادي، تحول دانشگاهها و مدارس و مراكز فرهنگي و هنري بر اساس فرهنگ صحيح اسلامي، حفظ و احياء و معرفي آثار اسلامي و ملي از جمله اهداف اين شورا و نيز تدوين اصول سياست فرهنگي نظام جمهوي اسلامي و تعيين اهداف و جهت گيري برنامه هاي فرهنگي، آموزشي و علمي، تعيين مراجع براي طرح و تدوين برنامه هاي فرهنگي و علمي، تدوين ضوابط براي گزينش استادان و معلمان دانشگاهها و نظارت بر امور كتابهاي درسي و... از جمله وظايف شوراي عالي انقلاب فرهنگي مي باشند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 چهار عمل در دل چهار عمل
امام علی علیه السلام:
🌷خداوند تبارک و تعالی چهار چیز را در دلِ چهار چیز مخفی نموده است:
1⃣ خشنودی اش را در طاعتش مخفی نموده، پس مبادا که چیزی از طاعت او را کوچک بشمارید، زیرا ممکن است خشنودی او در همان باشد و تو نمی دانی.
2⃣ و ناخشنودی اش را در معصیتش مخفی کرده، پس مبادا که چیزی از معصیت او را کوچک بشمارید، زیرا ممکن است ناخشنودی او در همان باشد و تو نمی دانی.
3⃣ و اجابتش را در دعای از خود مخفی ساخته، پس چه بسا که اجابت او در همان باشد و تو نمی دانی.
4⃣ و ولیّ اش را در میان بندگانش مخفی نموده است. پس مبادا هیچ بنده ای از بندگان خدا را کوچک بشمارید، زیرا ای بسا، همو ولیّ او باشد و تو نمی دانی.
امام علی علیه السلام:
🌹اِنَّ اللّهَ ـ تَبارَکَ وَ تَعالی ـ اَخْفی اَرْبَعَةً فی اَرْبَعَةٍ: اَخْفی رِضاهُ فی طاعَتِهِ فَلا تَسْتَصْغِرَنَّ شَیئا مِن طاعَتِهِ، فَرُبَّما و افَقَ رِضاهُ وَ اَنْتَ لا تَعْلَمُ وَ اَخْفی سَخَطَهُ فی مَعصیَتِهِ فَلا تَستَصْغِرَنَّ شَیئا مِن مَعصیَتِهِ فَرُبَّما و افَقَ سَخَطَهُ مَعصیَتُهُ و اَنتَ لا تَعلَمُ و اَخفی اِجابَتَهُ فی دَعوَتِهِ فَلا تَستَصغِرَنَّ شَیئا مِن دُعائِهِ فَرُبَّما و افَقَ اِجابَتَهُ و اَنتَ لا تَعلَمُ و اَخفی وَلیَّهُ فی عِبادِهِ فَلا تَستَصغِرَنَّ عَبدا مِن عَبیدِ اللّهِ فَرُبَّما یَکونُ وَلیَّهُ وَ اَنتَ لا تَعلَمُ؛
📗خصال، ص ۲۰۹، ح ۳۱.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ سالروز ولادت حضرت زینب سلام الله علیها
✍ حضرت زینب (س) بنابر قول مشهور در پنجم جمادی الاول سال پنجم یا ششم هجری در مدینه به دنیا آمد.
✅ این اسوه صبر و استقامت در طول زندگی با مصائب زیادی روبرو شد. اما حضور ایشان در کربلا و دیدن آن صحنه های دلخراش و از دست دادن برادران و فرزندان و فرزندان برادر از همه مصائب دردآورتر و ناگوارتر بود. چرا که در یک روز همه عزیزانش خصوصاً برادرش امام حسین علیه السلام را از دست داد.
✅ شهید مطهری » در این رابطه می نویسد:«در حماسه حسینی آن کسی که بیش از همه درس تحمل و بردباری را آموخت و بیش از همه این پرتو حسینی بر روح مقدس او تابید، خواهر بزرگوارش زینب سلام الله علیها بود».(۱)
✅ علم و سخنوری، صبر و بردباری، فصاحت و بلاغت، زهد و عبادت، شجاعت و سخاوت از ویژگیهای برجسته این نفس زکیه بود.
✅از امورى كه بيانگر اوج مقام ارجمند زينب (س) است، اينكه امام حسن مجتبى (ع) در شان او خطاب به او فرمود:
🌷 «اِنَّکِ حَقّاً مِنْ شَجَرَهِ النُّبُوَّهِ وَ مِنْ مَعْدَنِ الرِّسالَهِ»؛ به درستی تو از درخت نبوت و از معدن رسالت مى باشى.(۲)
🌺 و امام سجاد (ع) در حق ایشان فرمودند: «اَنْتِ بِحَمدِ اللّهِ عالِمَةٌ غَیرَ مُعَلَّمَة وَ فَهِمَةٌ غَیرَ مُفَهَّمَة»
«اى عمّه! شما الحمد للّه بانوى دانشمندى هستید كه تعلیم ندیده، و بانوى فهمیده اى هستى كه بشرى تو را تفهیم ننموده است».(۳)
_________________
(۱) حماسه حسینی، ج ۲، ص ۲۲۵.
(۲) ریاحین الشریعه، ج 3، ص 76.
(۳) بحار الأنوار ؛ ج ۴۵ ، ص ۱۶۴.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5