هدایت شده از مفاخر
💠 فرازی از خطبه پیامبر(ص) در فضیلت ماه رمضان:
🌟 گریه ی پیامبر صلی الله علیه و آله و سلم(۱۵)
🌷سپس پیامبر خدا گریست؛
❓ گفتم: اى پیامبر خدا! سبب گریه شما چیست؟
فرمود: «اى على! بر این مىگریم که حرمت تو را در این ماه مى شکنند. گویا مى بینم تو در حال نماز براى پروردگار خویشى، که نگون بختترینِ اوّلین و آخرین، همو که برادرِ پى کننده ناقه قوم ثمود است، برمى خیزد و بر فرق سرت ضربتى مى زند و محاسنت، از خون سرت رنگین مى شود».
گفتم: اى پیامبر خدا! آیا در آن حالت، دینم سالم است؟
فرمود: «دینت، سالم است» .
🌹 ثُمَّ بَكَى فَقُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ مَا يُبْكِيكَ فَقَالَ يَا عَلِيُّ أَبْكِي لِمَا يَسْتَحِلُّ مِنْكَ فِي هَذَا الشَّهْرِ كَأَنِّي بِكَ وَ أَنْتَ تُصَلِّي لِرَبِّكَ وَ قَدِ انْبَعَثَ أَشْقَى الْأَوَّلِينَ شَقِيقُ عَاقِرِ نَاقَةِ ثَمُودَ فَضَرَبَكَ ضَرْبَةً عَلَى قَرْنِكَ فَخَضَبَ مِنْهَا لِحْيَتَكَ
قَالَ أَمِيرُ الْمُؤْمِنِينَ (ع) فَقُلْتُ يَا رَسُولَ اللَّهِ وَ ذَلِكَ فِي سَلَامَةٍ مِنْ دِينِي
فَقَالَ (ع) فِي سَلَامَةٍ مِنْ دِينِكَ
📗 اقبال الاعمال، ج1، ص 270.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 30 فروردین ماه 1401 شمسی
🌙 17 رمضان 1443 قمری
❄️ 19 آوریل 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت دكتر "خواجه نوري" محقق علم آمار (1372 ش)
➕ قتل "گريبايدوف" سفير كبير روسيه تزاري در ايران به دست مردم معترض تهران (1207 ش)
➕ درگذشت سعدی افشار آخرین بازمانده نسل سیاه بازی کشور (1392ش)
🌙 #قمری
➕ معراج پيامبر اسلام (ص) (سال دوازدهم بعثت)
➕ وقوع غزوه ي "بدر" اولين جنگ بين اسلام و كفر به فرماندهی پيامبر اكرم(ص) (2 ق)
➕ درگذشت "عايشه" بنت ابوبكر همسر پيامبر اسلام (ص) (58 ق)
➕ وفات عالم جلیل آیت الله محمد فاضل شریبانی (1322ق)
➕ شرفيابی "حسن بن مثله جمكرانی" در عالم رويا به محضر "امام زمان"(عج) و مأموريت يافتن او در ساخت مسجد جمكران (393 ق)
➕ رحلت "حاج ميرزا محمد هاشم خوانساری" عالم بزرگ شيعه (1318 ق)
❄️ #میلادی
➕ انحلال جامعه ملل پس از جنگ جهاني دوم (1946م)
➕ درگذشت "پيركوري" دانشمند فرانسوي و مكتشف راديوم و پولونيوم (1906م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ وقوع غزوه ي "بدر" به فرماندهي پيامبر اكرم(ص)(2 ق)
✍ «بدر» منطقه وسیعی است كه دارای چاههای آب بوده و همواره كاروانها در آن جا توقف میكردند و از آبهای آن بهرهمند میشدند. از این رو آن را بدر میگویند كه نام صاحب آبهای آن «بدر» بوده است.
✅ دراين غزوه كه نخستين مقابله ي سپاه اسلام با سپاه كفر و نبرد اهل توحيد با اهل شرك بود، مشركان و كفار در آن، از جنبه ي ساز و برگ نظامي و اسلحه و مهمات بر مسلمانان برتري داشتند و نفرات آنان سه برابر سپاه اسلام بود.
✅ سرداراني چون اميرالمؤمنين علي(ع)، حمزة بن عبدالمطلب و عبيدة بن الحارث بن عبدالمطلب(ع) در اين جنگ حضور داشتند و هفت نفر از سران لشكر كفر مانند: ابوجهل، وليد، شَيبَه و عُتَبه را به همراه دهها تن ديگر از مشركان به هلاكت رساندند. مسلمانان همچنين، هفتاد نفر از كفار قريش را به اسارت درآوردند.
✅ اصحاب رسول خدا(ص)، 317 نفر به تعداد اصحاب طالوت بودند وليكن معروف است كه تعداد اصحاب آن حضرت، 313 نفر بوده است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
◼️ درگذشت دكتر "خواجه نوري" محقق علم آمار (1372 ش)
✍ دكتر عباسقلي خواجه نوري در سال 1294 ش در تهران متولد شد و پس از اتمام تحصيلات مقدماتي و دانشگاهي، در سال 1335 ش از دانشكده علوم دانشگاه پاريس به اخذ درجه دكترا در رشته آمار نائل گشت.
🔹 وي در مشاغل پژوهشي، آموزشي و مشاوره در امور اجرايي وزارتخانههاي مختلف، فعاليت گستردهاي داشت و در سال 1345، مؤسسه آموزش عالي آمار را در تهران تأسيس كرد. او بنيانگذار روش نمونهگيري مبتني بر نظريه احتمال و استنباط آماري در ايران و يكي از محققان برجسته علم آمار در كشور بود.
🔸 از استاد خواجه نوري تأليفات متعددي برجاي مانده كه روشهاي مقدماتي آمار، روش تحقيق و آمار پيشرفته از آن جمله است. اين استاد و پژوهشگر علم آمار سرانجام در 30 فروردين 1372 در هفتاد و هشت سالگي در تهران درگذشت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 معراج پيامبر اسلام(ص)(سال دوازدهم بعثت)
✍ بنا به روايتي، پيامبر گرامي اسلام (ص)، در شب هفدهم ماه رمضان سال دوازدهم بعثت به امر خداوند از مكه به بيت المقدس سير كرد و به آسمانها عروج نمود. در اولين آيه از سوره ي اسراء، اين معجزه ي بزرگ، چنین توصيف شده است.
☀️«سُبْحانَ الَّذِی أَسْرى بِعَبْدِهِ لَیْلاً مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الأَقْصَى الَّذِی بارَکْنا حَوْلَهُ لِنُرِیَهُ مِنْ آیاتِنا إِنَّهُ هُوَ السَّمِیعُ الْبَصِیرُ»
🌟پاک و منزّه است خدائى که بنده اش را در یک شب از مسجد الحرام به مسجد الاقصى که گرداگردش را پر برکت ساخته ایم برد، تا برخى از آیات خود را به او نشان دهیم چرا که او شنوا و بیناست.
✅ پیامبر اسلام (ص)، در معراج با بسياري از اسرار الهي، رموز جهان آفرينش و سرنوشت انسانها در جهان ديگر آشنا شد. مركب پيامبر در اين سفر آسماني بُراق نام داشت و جبرييل، فرشته ي بزرگ خداوند، با آن حضرت همسفر بود و ديدني هاي عالم بالا و ملكوت و فرشتگان آسمان و بهشت و جهنم را به پيامبر نشان داد. اين حادثه از معجزات بزرگ پيامبر گرامي اسلام به شمار مي رود.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 دعای روز هفدهم
🌷 اللَّهُمَّ اهْدِنِي فِيهِ لِصَالِحِ الْأَعْمَالِ، وَ اقْضِ لِي فِيهِ الْحَوَائِجَ وَ الْآمَالَ، يَا مَنْ لا يَحْتَاجُ إِلَى التَّفْسِيرِ وَ السُّؤَالِ، يَا عَالِماً بِمَا فِي صُدُورِ الْعَالَمِينَ، صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ.
خدایا مرا در این ماه به سوی کارهای شایسته هدایت فرما، و حاجتها و آرزوهایم را برآور، ای آن که نیاز به روشنگری و پرسش ندارد، ای آگاه به آنچه در سینه جهانیان است، بر محمّد و خاندان پاکش درود فرست.
🌸🌸🌸🌸🌸
💠 غفلت نکنید
🌷امام حسین علیه السلام:
🌺 عباداللهِ! لا تَشْتَغِلُوا بِالدُّنْیا، فَإنَّ الْقَبْرَ بَیْتُ الْعَمَلِ، فَاعْمَلُوا وَ لا تَغْفُلُوا.
اى بندگان خدا، خود را مشغول و سرگرم دنیا ـ و تجمّلات آن ـ نکنید كه همانا قبر، خانه اى است كه تنها عمل ـ صالح ـ در آن مفید و نجات بخش مى باشد، پس عمل کنید و غفلت نكنید.
📗 نهج الشّهادة، ص47
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 مراتب و درجات کمک کردن به دیگران
✍ در تحلیلی از کاربرد مواسات در احادیث اهل بیت علیهم السلام این چنین به دست میآید که کمک کردن به دیگران، سه مرتبه و درجه دارد:
1⃣ مرتبه اول؛ کمک کردن به نیازمندان از اضافه بر نیاز خود؛ این نوع از کمک کردن، با توجّه به چگونگى آن به «انفاق»، «اهدا»، «صدقه» و «سخا» و امثال آن تعبیر شده است؛
2⃣ مرتبه دوم؛ ناظر به وضعی است که وُسع و توانایی ما فقط کفاف نیازهای خودمان را می دهد. مع الوصف با نیازمندان در مشکلاتشان شریک می شویم؛ به این بخشش و همدلی و غمخواری «مواسات» گفته میشود.
3⃣ مرتبه سوم؛ واگذار کردن همه ی آنچه خودمان به آن نیازمندیم و بدان محتاجیم به دیگران؛ این بالاترین مرتبهی کمک کردن به دیگران و از بالاترین ارزشهاى اخلاقى است که به آن «ایثار» میگویند.
✅ ارزش اخلاقی تمام این مراتب و درجات، ریشه در اعتقادات دينى و اصالت و شرافت خانوادگى دارد. بدون اعتقاد به دين، روح خودخواهى و منفعت طلبى انسان، مانع از مواسات و بالاتر از آن، مانع از ايثار مى گردد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 فرازی از خطبه پیامبر(ص) در فضیلت ماه رمضان:
🌟 ای علی تو روح و جان منی (۱۶)
🌺 سپس فرمود: «اى على! هر کس تو را بکشد، مرا کشته است و هر کس تو را دشمن بدارد، مرا دشمن داشته است و هر کس تو را ناسزا گوید، مرا ناسزا گفته است؛ چرا که تو از من هستى، همچون جان من. روح تو، از روح من است و سرشت تو، از سرشت من.
🌷 خداى متعال، من و تو را آفرید و من و تو را برگزید و مرا براى پیامبرى، و تو را براى امامت، انتخاب کرد.
🌹 ثُمَّ قَالَ يَا عَلِيُّ مَنْ قَتَلَكَ فَقَدْ قَتَلَنِي وَ مَنْ أَبْغَضَكَ فَقَدْ أَبْغَضَنِي وَ مَنْ سَبَّكَ فَقَدْ سَبَّنِي لِأَنَّكَ مِنِّي كَنَفْسِي رُوحُكَ مِنْ رُوحِي وَ طِينَتُكَ مِنْ طِينَتِي إِنَّ اللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى خَلَقَنِي وَ إِيَّاكَ وَ اصْطَفَانِي وَ إِيَّاكَ وَ اخْتَارَنِي لِلنُّبُوَّةِ وَ اخْتَارَكَ لِلْإِمَامَةِ
📗 اقبال الاعمال، ج1، ص 270.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 31 فروردین ماه 1401 شمسی
🌙 18 رمضان 1443 قمری
❄️ 20 آوریل 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت حكيم، اديب و فقيه فرزانه "آقا نجفي قوچانی" (1323 ش)
➕ آغاز مذاكرات جمهوري اسلامي ايران و عراق در ژنو با دبير كل سازمان ملل (1368 ش)
➕ رحلت فقيه فرزانه آيت الله "سيد تقی حسينی نصيری" (1373ش)
🌙 #قمری
➕ نخستین شب قدر
➕ نزول كتاب مقدس زبور بر حضرت داود(ع)
➕ درگذشت آيت اللَّه سيد مصطفي كاشاني(1337 ق)
➕ درخواست حكومت جمهوري توسط نهضت جنگل(1338 ق)
❄️ #میلادی
➕ تهاجم وهابيون حجاز به شهر مقدس كربلا (1802م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
▪️رحلت حكيم، اديب و فقيه فرزانه "آقا نجفي قوچاني" (1323 ش)
✍ سيد محمد حسن بن سيد محمد، معروف به آقانجفي قوچاني در حدود سال 1256 ش (1295 ق) در روستاي خسرويه از توابع قوچان به دنيا آمد. تحصيلات مقدماتي را در قوچان، سبزوار و مشهد به پايان رساند و در بيست سالگي راهي اصفهان شد.
✅ او پس از اقامت چهار ساله در اصفهان و استفاده از محضر استادان آن ديار از قبيل آخوند كاشاني، ميرزاجهانگير خان قشقايي، شيخ عبدالكريم گزي و سيد محمد باقر درچه اي، به نجف رفت و نزد آخوند خراساني و شيخ الشريعه اصفهاني شاگردي كرد.
✅ وي در سي سالگي به درجه اجتهاد رسيد و پس از بيست سال توقف در نجف اشرف، به زادگاه خود بازگشت. آقانجفي، از آن پس متجاوز از بيست و پنج سال از عمر خود را در مقام فقاهت و حاكميت شرع در قوچان گذراند و به اداره حوزه علوم ديني شهر پرداخت.
✅ از اين شخصيت دانشمند، آثار برجسته اي به جاي مانده كه سياحت غرب در كيفيت عالم برزخ و سير ارواح پس از مرگ؛ سياحت شرق كه مهمترين اثر او و در شرح حال خود او از كودكي تا مقام اجتهاد است، اثبات رجعت و نيز شرح و ترجمه رساله تُفّاحيه ارسطو از آن جمله است.
✅ اين عالم رباني سرانجام در 31 فروردين 1323 ش (26 ربيع الثاني 1363ق) در 67 سالگي درگذشت و در حسينيه خود به خاك سپرده شد. آرامگاه او اكنون زيارتگاه مردم است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 نزول كتاب مقدس زبور بر حضرت داود(ع)
✍ زبور نام کتابی است که بر اساس قرآن و روایات اسلامی، بر حضرت داوود از پیامبران بنیاسرائیل نازل شدهاست. زبور به زبان عبری است و سراسر اندرز و دعا و مناجات با ایزد متعال و تجلیل مقام ربوبی است و پس از تورات نزول یافتهاست.
✅ اهل كتاب، زبور فعلی را به داوود (ع) نسبت مي دهند. اما بر اساس شواهد این کتاب از مؤلفين متعدد در عصرهاى متوالى است و فقط قسمتى از آن متعلق به داوود (ع) است و از آن جمله، مزمور چهل و پنجم است كه راجع به پيغمبر اسلام(ص) و اصحاب آن حضرت سخن گفته است.
✅ نام حضرت داود ۱۶ بار و نام زبور ۳ بار در قرآن شده است:
☀️........وَ آتَیْنا داوُدَ زَبُوراً؛ نساء /۱۶۳،
☀️....... وَ آتَینا داوُدَ زَبُورًا؛ اسراء / ۵۵،
☀️«وَلَقَدْ کَتَبْنَا فِی الزَّبُورِ مِن بَعْدِ الذِّکْرِ أَنَّ الْأَرْضَ یَرِثُهَا عِبَادِیَ الصَّالِحُونَ؛ انبیاء/ ۱۰۵،
و ما در زبور پس از ذکر نوشتیم که به راستی بندگان نیکوکار من زمین را وارث خواهند شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 نزول کتب آسمانی در ماه مبارک رمضان
🌷امام صادق عليه السّلام:
تورات پس از گذشت شش شب از ماه رمضان نازل شد؛ انجيل پس از گذشت دوازده شب از ماه رمضان نزول يافت؛ زبور در شب هجدهم ماه رمضان نازل شد و قرآن در شب قدر فرود آمد.
🌹قالَ اَبُوعَبْدِاللهِ - عليه السّلام - : نَزَلَتِ التَّوْراةُ في سِتٍّ مَضَيْنَ مِنْ شَهْرِ رَمَضانَ وَ نَزَلَ الانْجيلُ فِي اثْنَتَيْ عَشْرَةَ مَضَتْ مِنْ شَهْرِ رَمَضانَ، وَ نَزَلَ الزَّبُورُ في لَيْلَةِ ثَمانَ عَشْرَةَ مِنْ شَهْرِ رَمَضانَ، وَ نَزَلَ الْقُرْآنُ في لَيْلَةِ الْقَدْرِ.
📚من لا يحضره الفقيه، ج 2، ص 159
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 دعای روز هجدهم
🌷 اللَّهُمَّ نَبِّهْنِي فِيهِ لِبَرَكَاتِ أَسْحَارِهِ، وَ نَوِّرْ فِيهِ قَلْبِي بِضِيَاءِ أَنْوَارِهِ، وَ خُذْ بِكُلِّ أَعْضَائِي إِلَى اتِّبَاعِ آثَارِهِ، بِنُورِكَ يَا مُنَوِّرَ قُلُوبِ الْعَارِفِينَ.
خدایا مرا در این ماه به برکتهای سحرهایش آگاه کن، و دلم را با روشنایی انوارش روشنی بخش، و تمام اعضایم را به پیروی آثارش بگمار، به نورت ای نوربخش دلهای عارفان.
🌸🌸🌸🌸🌸
💠 روزه اعضاء و جوارح
امام صادق علیه السلام:
🌷 هر گاه روزه گرفتى، گوش و چشم و شهوت و زبانت هم روزه باشند، و چشمت را از آنچه نگاه به آن حلال نيست و گوشَت را از آنچه شنيدنش حلال نيست و زبانت را از دروغ و دشنام، حفظ كن.
🌹 قال الامام الصادق عليه السلام:
إذا صُمتَ فَليَصُم سَمعُكَ و بَصَرُكَ و فَرجُكَ و لِسانُكَ، و تَغُضُّ بَصَرَكَ عَمّا لا يَحِلُّ النَّظَرُ إلَيهِ، وَالسَّمعَ عَمّا لا يَحِلُّ استِماعُهُ إلَيهِ، وَاللِّسانَ مِنَ الكَذِبِ وَالفُحشِ
بحار الأنوار، ج 26، ص295
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 انواع کفارات
۴- کفاره جمع
✍ کفاره جمع کفاره ای است که باید هر سه نوع کفاره، با هم ادا شوند. آنها عبارتند از:
۱- آزاد کردن بنده،
۲- دو ماه روزهداری پی در پی،
۳- و به شصت فقیر غذا دادن.
✅ کفاره جمع برای این اعمال است:
۱- کشتن مؤمنی از روی عمد و ستم.
۲- شکستن عمدی روزه ماه رمضان به وسیله کار حرامی مانند شراب خوردن.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 اهمیت و فضیلت شب قدر
✍ بی تردید شب قدر از شب های با عظمت و با اهمیت سال است. و سبب فضیلت این شب بر سایر شب ها به اعتبار اموری است که در این شب محقق می شود.
✅ در بیان اهمیت و فضیلت شب قدر همین بس که خداوند تمامی آیات سوره قدر و آیات سوم تا پنجم سوره دخان را در اهمیت آن شب نازل کرده است و خطاب به پیامبر اکرم (ص) فرمود:
☀️ «وَمَا أَدْرَاک مَا لَیلَةُ الْقَدْرِ» بعد از آن بلافاصله به عظمت و بزرگی آن اشاره کرده و می فرماید:
☀️ «لَیلَةُ الْقَدْرِ خَیرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْرٍ».
🌹امام صادق (ع) درباره عظمت شب قدر چنین میفرمایند:
قَلبُ شَهرِ رَمَضانَ لَیلَةُ القَدرِ.
قلب ماه رمضان شب قدر است.
🌷 و نیز می فرماید:
«رَأْسُ السَّنَهِ لَیْلَهُ الْقَدْرِ یُکْتَبُ فِیهَا مَا یَکُونُ مِنَ السَّنَهِ إِلَی السَّنَه».(۱)
آغاز سال (حساب اعمال) شب قدر است. در آن برنامه سال آینده نوشته می شود.
🌺 و همچنین می فرماید:
تقدیر امور در شب نوزدهم، تصویب آن در شب بیست و یکم، و امضا آن در شب بیست و سوم صورت میگیرد.»
«التَّقْدیرُ فی لَیْلَةِ الْقَدْرِ تِسْعَةُ عَشْرٍ، وَالاِْبْرامُ فی لَیْلَةِ اِحْدی وَ عِشْرینَ وَالْاِمْضاءُ فی لَیْلَةِ ثَلاثَ وَ عِشْرینَ.(۲)
📚 (۱) اصول کافی، ج4، ص65
(۲) وسائل الشیعه، ج 7 ص 259
♻️ شب های قدر را قدر بدانیم.
🙏 التماس دعا
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 فراز پایانی خطبه پیامبر(ص) در فضیلت ماه رمضان:
🌟 منکر امامت تو، منکر نبوت من است (۱۷)
🌷هر کس امامت تو را انکار کند، نبوّت مرا انکار کرده است.
اى على! تو وصىّ من، پدر فرزندان من، همسر دختر من و جانشین من بر امّتم هستى، در حال حیاتم و پس از مرگم
فرمان تو، فرمان من است و نهى تو، نهى من است. سوگند به خدایى که مرا به نبوّت برانگیخت و مرا بهترینِ آفریدگان قرار داد،
تو حجّت پروردگار بر خلق اویى و امین او بر رازش و جانشین او بر بندگانش»
🌹 وَ مَنْ أَنْكَرَ إِمَامَتَكَ فَقَدْ أَنْكَرَ نُبُوَّتِي يَا عَلِيُّ أَنْتَ وَصِيِّي وَ أَبُو وُلْدِي وَ زَوْجُ ابْنَتِي وَ خَلِيفَتِي عَلَى أُمَّتِي فِي حَيَاتِي وَ بَعْدَ مَوْتِي أَمْرُكَ أَمْرِي وَ نَهْيُكَ نَهْيِي أُقْسِمُ بِالَّذِي بَعَثَنِي بِالنُّبُوَّةِ وَ جَعَلَنِي خَيْرَ الْبَرِيَّةِ إِنَّكَ لَحُجَّةُ اللَّهِ عَلَى خَلْقِهِ وَ أَمِينُهُ عَلَى سِرِّهِ وَ خَلِيفَتُهُ عَلَى عِبَادِهِ.
📗 اقبال الاعمال، ج1، ص 270.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 برتری شب قدر بر سایر شب ها
✍ عظمت و فضیلت این شب، بر سایر شبها را می توان از این امور به دست آورد:
✅1. آمرزش گناهان: پیامبر خدا (ص) در تفسیر سوره «قدر» فرمودند: «هر کس شب قدر را احیا بدارد و مؤمن باشد و به روز جزا اعتقاد داشته باشد، تمامی گناهانش آمرزیده می شود.»(1)
✅ 2. قلب رمضان: امام صادق (ع) فرمودند: «از کتاب خدا استفاده می شود که شماره ی ماههای سال نزد خداوند، دوازده ماه است و سرآمد ماهها، ماه رمضان است و قلب ماه رمضان، لیلة القدر است». قَلبُ شَهرِ رَمَضانَ لَیلَةُ القَدرِ.(2)
✅ 3. بیان قرآن در فضیلت شب قدر: در فرهنگ غنی اسلام، همه چیز را با معیارهای الهی می سنجند و بر همین اساس قرآن در مورد شب قدر می فرماید: «لَیلَةُ الْقَدْرِ خَیرٌ مِّنْ أَلْفِ شَهْر».
✅ 4. نزول قرآن: طبق روایات، مجموع قرآن در شب قدر نازل شده است.(3) این نزول دفعی و یکباره ی قرآن است، اما نزول تدریجی قرآن طی 23 سال دوران نبوت پیامبر گرامی (ص) به صورت الفاظ نازل شده است.
✅ 5. نزول ملائکه: نزول ملائکه و روح در شب قدر نشانه ی شرافت آن بر هزار ماه است. امام باقر (ع) فرمودند: «عمل صالح در شب قدر از قبیل نماز، زکات و کارهای نیک دیگر بهتر است از عمل در هزار ماهی که در آن شب قدر نباشد.»(4)
✅ 6. عرضه اعمال بر حجت خدا: بنا بر روآیات و ظاهر آیه ی سوره قدر، شب قدر منحصر به زمان رسول خدا (ص) نیست و فرشتگان در شب قدر مقدّرات یک سال را نزد «ولی مطلق زمان» می آورند و بر او عرضه می کنند.(5).
........................
1. تفسیر منهج الصادقین، ج 10، ص 308.
2. امالی صدوق، مجلس، 15، ح 4.
3. اصول کافی، ج 1، ص 362.
4. ثواب الاعمال و عقاب الاعمال، ص 133.
5. اصول کافی، ج 1، ص 352.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 01 اردیبهشت ماه 1401 شمسی
🌙 19 رمضان 1443 قمری
❄️ 21 آوریل 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ عمليات بازي دراز 1، در ارتفاعات بازي دراز با همكاري مشترك ارتش و سپاه (1360ش)
➕ درگذشت "ملك الشعراء بهار" اديب و سياستمدار (1330 ش)
➕ رحلت فقيه بزرگوار آيت الله "ميرزا علی غروی علياری تبريزی" (1376 ش)
➕ روز بزرگداشت شيخ اجل "مصلح الدين سعدی شيرازی"
🌙 #قمری
➕ ضربت خوردن امام علي(ع) به دست "عبدالرحمن ابن ملجم مرادي" (40 ق)
➕ وفات "غياث الدين جمشيد كاشاني" منجم و رياضيدان(832 ق)
❄️ #میلادی
➕ درگذشت علامه اقبال لاهوری، متفکر برجسته پاکستانی (1938م)
➕ آغاز دومين جنگ امپراتوري ايران و روم در زمان پادشاهي ساسانيان (359م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ روز بزرگداشت شيخ اجل، سعدي شيرازي"
✍ شيخ مصلح الدين سعدي شيرازي در حدود سال 606 ق در ميان خانداني از عالمان دين در شيراز ولادت يافت. وي در اوان جواني براي تحصيل علوم ادبي و ديني راهي نظاميه بغداد شد و سپس به عراق و شام و حجاز سفركرد. سعدي در اواسط قرن هفتم به شيراز بازگشت و منظومه حِكمي بوستان و گلستان را در مواعظ و حِكم به نثر مُسجّع و آميخته با قطعات اشعار دلانگيز نگاشت.
✅ در سخن سعدي، غزل عاشقانه آخرين حد لطافت و زيبايي را درك كرده و لطيفترين معاني در سادهترين، فصيحترين و كاملترين الفاظ آمده است. سعدي در حكمت و موعظه و ايراد حِكَم و امثال از هر شاعر پارسي گوي موفقتر است و نثر مزين و آراسته و شيرين و جذاب او در گلستان، بهترين نمونه نثرهاي فصيح فارسي ميباشد. وي در سال 691 ق در 85 سالگي درگذشت و در خانقاه خود به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
🌷 یاد و خاطره شهدای عملیات بازی دراز گرامی باد.
✍ در اوایل اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۰، عملیات بازی دراز در محور سر پلذهاب در غرب استان کرمانشاه، در ارتفاعات صعب العبور بازی دراز به صورت نیمه گسترده به فرماندهی مشترک ارتش و سپاه انجام شد.
✅ «بازی دراز» مجموع ارتفاعاتی استراتژیک، پر اهمیت و صعبالعبور با میدان دید و تیررس وسیع است که در ابتدای جنگ به دست مزدوران بعثی افتاد و رزمندگان مجاهد اسلام با فدا کردن جان پاک خویش آن را از دشمن باز پس گرفتند و پرچم افتخار آفرین ایران را بر قلههای آن به اهتزار در آوردند.
✅ عملیات بازی دراز به واقع نماد ایثار و مقاومت، جهاد و شهادت است. خلبان شهید علیاکبر شیرودی، سرلشکر حسین ادیبان، روحانی شهید محمود غفاری، شهید غلامعلی پیچک، شهید محسن وزوایی، شهید علیرضا موحد دانش، شهید اصغر وصالی و شهید سعید گلاب ملقب به محسن چریک از قهرمانان این عملیات به شمار می آیند.
✅ هر ساله مراسم بزرگداشت شهدای عملیات "بازیدراز" با شکوه تر از سال قبل در این منطقه برگزار می شود.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 دعای روز نوزدهم
🌷 اللَّهُمَّ وَفِّرْ فِيهِ حَظِّي مِنْ بَرَكَاتِهِ، وَ سَهِّلْ سَبِيلِي إِلَى خَيْرَاتِهِ، وَ لا تَحْرِمْنِي قَبُولَ حَسَنَاتِهِ، يَا هَادِيا إِلَى الْحَقِّ الْمُبِينِ.
خدایا در این ماه بهره ام را از برکتهایش کامل گردان، و راهم را به سوی نیکیهایش هموار نما، و از پذیرفتن خوبیهایش محرومم مساز، ای هدایت کننده به سوی حق آشکار.
🌸🌸🌸🌸🌸
💠 توصیه های امام رضا(ع)در ماه مبارک رمضان
🌷 امام رضا عليه السّلام:
در اين ماه با برکت (رمضان)، بسيار قرآن تلاوت کن و بر رسول خدا(ص) درود بسيار بفرست و فراوان صدقه بده. همچنين در شبانه روز بسيار به ياد خدا باش و از نيکي به برادران و افطاري دادن به ايشان تا حدّ ممکن کوتاهي مکن که البته در آن عمل، پاداشي بزرگ مي باشد.
🌹 قال الامام الرضا (ع): وَ أکثِرْ في هذَا الشَّهْرِ الْمُبارَک مِنْ قِراءَةِ الْقُرْآنِ وَالصَّلاةِ عَلي رَسُولِ اللهِ - صلّي الله عليه و آله - وَ کثْرَةِ الصَّدَقَةِ وَذِکرِ اللهِ في آناءِ اللَّيْلِ وَ النَّهارِ، و بِرِّ الإخْوانِ وَ إفْطارِهِمْ مَعَک بِما يُمَکنُک .... .
«مستدرک الوسائل، ج 7، ص 435»
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌷 رسول اکرم صلی الله علیه و آله؛
«أَشَدُّ الْأَعْمالِ ثَلَاثَةٌ مُوَاسَاةُ الْإِخْوانِ فِی الْمَالِ وَإِنْصَافُ النَّاسِ مِنْ نَفْسِکَ وَذِکْرُ اللهِ عَلَی کُلِّ حَالٍ»
سختترین عملها سه چیز است: یاری کردن برادران دینی در مال، و با مردم با انصاف رفتار کردن، و در هر حال خدا را یاد کردن.
📗 مفید، الارشاد، ج2، ص167
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 سه دعایی که از درگاه خداوند متعال رد نمی شود.
🌷 امام صادق عليه السلام:
سه دعاست كه از درگاه خداوند متعال رد نمى شود:
1⃣ دعاى پدر براى فرزندش، هر گاه كه به او نيكى كند، و نفرينش، آن گاه كه از او نافرمانى نمايد.
2⃣ نفرين ستم ديده در حقّ كسى كه به او ستم كرده است، و دعايش براى كسى كه انتقام او را از ستمگرى گرفته است؛
3⃣ و دعاى مرد مؤمن براى برادر مؤمنش كه به خاطر ما نسبت به او مواسات كرده است، و نفرينش در حقّ او كه مى توانسته به وى كمك كند و نكرده، در حالى كه وى به آن محتاج بوده است.
🌹 ثَلاثُ دَعَواتٍ لا يُحجَبنَ عَنِ اللّه ِ تَعالى: دُعاءُ الوالِدِ لِوَلَدِهِ إذا بَرَّهُ و دَعوَتُهُ عَلَيهِ إذا عَقَّهُ، و دُعاءُ المَظلومِ عَلى ظالِمِهِ و دُعاؤُهُ لِمَنِ انتَصَرَ لَهُ مِنهُ، و رَجُلٌ مُؤمِنٌ دَعا لِأَخٍ لَهُ مُؤمِنٍ واساهُ فينا و دُعاؤُهُ عَلَيهِ إذا لَم يُواسِهِ مَعَ القُدرَةِ عَلَيهِ وَ اضطِرارِ أخيهِ إلَيهِ.
📗 الأمالي للطوسي، ص280 / 541.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 02 اردیبهشت ماه 1401 شمسی
🌙 20 رمضان 1443 قمری
❄️ 22 آوریل 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت استاد برجسته و عالم محقق آيت الله "ميرزا مهدی آشتيانی" (1332 ش)
➕ تشكيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به فرمان حضرت امام خمينی (1358 ش)
➕ ترور "ميرزا مصطفی افتخارالعلماء آشتيانی" در جريان نهضت مشروطه (1288 ش)
🌙 #قمری
➕ دومين شب قدر
➕ فتح مكه ی معظمه توسط سپاهيان اسلام به فرماندهي پيامبر اسلام بنا به روايتی(8ق)
❄️ #میلادی
➕ حمله مزدوران صهيونيست به بندر حيفا در فلسطين اشغالي (1948م)
➕ آغاز جنگ شیمیایی توسط آلمان در جریان جنگ جهانی اول(1915)
➕ روز زمين پاك
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
♻️تشكيل سپاه پاسداران انقلاب اسلامي به فرمان حضرت امام خميني(ره) (1358 ش)
✍ پس از پيروزي انقلاب اسلامي در دوم اردیبهشت سال 1358، حضرت امام خمینی(ره) طي فرماني به شوراي انقلاب، رسماً تأسيس نهاد سپاه پاسداران انقلاب اسلامي را اعلام كردند و شوراي انقلاب نيز با تأسيس شوراي فرماندهي سپاه پاسداران انقلاب اسلامي، گامي اساسي در جهت سازماندهي اين نهاد انقلابي برداشت.
✅ در اولين اطلاعيه سپاه، وظايف كلي آن چنين عنوان شده است:
1⃣ كمك به اجراي امور انتظامي و امنيتي،
2⃣ مبارزه مسلحانه عليه جريانهاي ضدانقلاب،
3⃣ دفاع در برابر حملات داخلي و خارجي،
4⃣ همكاري و هماهنگي با نيروهاي مسلح نظام اسلامي،
5⃣ تربيت و آموزش اخلاقي و ايدئولوژيكي - سياسي و نظامي كادر سپاه و... .
✅ اگرچه سپاه هويتي نظامي دارد اما نظاميگري در واقع يك بُعد از ابعاد اين نهاد مكتبي است. سپاه نهادي نظامي در جهت اهداف و آرمانهاي والاي انقلاب اسلامي است كه حفاظت و نگهباني از نظام و حكومت اسلامي مهمترين ركن آن را تشكيل ميدهد.
✅ سپاه پاسداران انقلاب اسلامي در افقي فرازمند، داراي آرمانهاي مكتبي، انساني و جهان شمول است كه بايد هميشه حركت خود را بدان سو جهت دهد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5