🌷امام على عليه السلام:
خداوندا! به تو پناه مى برم از اين كه ظاهرم در نگاه مردم نيكو باشد و باطنم كه بر تو آشكار است زشت، و خود را رياكارانه نزد مردم به چيزى كه تو بهتر از من بدان دانايى بیارایم. پس ظاهر نكويم را براى مردم آشكار دارم و بدى كردارم را نزد تو آورم و بدين سان به بندگان تو نزديك شوم و از خشنودى تو به دور مانم.
🌹 اللّهُمّ إنّي أعوذُ بكَ مِن أن تَحسُنَ في لامِعَةِ العُيونِ عَلاَنِيَتِي، و تَقبُحَ فيما اُبطِنُ لكَ سَرِيرَتي، مُحافِظا على رئاءِ الناسِ مِن نَفسِي بجَميعِ ما أنتَ مُطَّلِعٌ علَيهِ مِنّي، فَاُبدِيَ لِلناسِ حُسنَ ظاهري و اُفضِيَ إليكَ بِسُوءِ عَمَلِي، تَقَرُّبا إلى عِبادِكَ و تَباعُدا مِن مَرضاتِكَ.
📗 نهج البلاغه، حکمت ۲۷۶.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 #نگرانی_های_پیامبر(ص)
۲۴- ریا و تظاهر
✍️ یکی دیگر از نگرانی های پیامبر اسلام (ص) نسبت به امت بعد از خود، ریاکاری و تظاهر در اعمال است. آن حضرت در این خصوص می فرماید:
بيشترين ترس من براى شما، از شركِ كوچكتر است! عرض كردند:
شرك كوچكتر چيست؟
فرمود:
ريا! خداوند بزرگ روز قيامت، وقتى كه به بندگانش اجر و پاداش اعمالشان را مىدهد، مىگويد: برويد، به سمت آن كسانى كه در دنيا رياكار بودند، و ببينيد آيا آنها پاداشى دارند؟
🌹 و قَالَ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ: إِنَّ أَخْوَفَ مَا أَخَافُ عَلَيْكُمُ اَلشِّرْكُ اَلْأَصْغَرُ قَالُوا وَ مَا اَلشِّرْكُ اَلْأَصْغَرُ يَا رَسُولَ اَللَّهِ قَالَ اَلرِّيَاءُ يَقُولُ اَللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ يَوْمَ اَلْقِيَامَةِ إِذَا جَازَى اَلْعِبَادَ بِأَعْمَالِهِمْ اِذْهَبُوا إِلَى اَلَّذِينَ كُنْتُمْ تُرَاءُونَ فِي اَلدُّنْيَا فَانْظُرُوا هَلْ تَجِدُونَ عِنْدَهُمُ اَلْجَزَاءَ.(۱)
🌸 و در جای دیگر آن حضرت در پاسخ به شدّاد بن اوس كه ايشان را در حال گريه ديد و علّت را جويا شد، فرمود:
🌺 إنّي تَخَوَّفتُ على اُمَّتِي الشِّركَ ، أما إنّهُم لا يَعبُدُونَ صَنَما و لا شَمسا و لا قَمَرا و لكنّهُم يُراؤونَ بأعمالِهِم
براى امّتم از شرك مى ترسم. نه اين كه آنان بت و خورشيد و ماه را بپرستند، بلكه اعمال خود را رياكارانه انجام دهند.(۲)
📚 (۱) مجموعة ورّام، ج۱، ص۱۸۷.
(۲) شرح نهج البلاغة، ۲/۱۷۹
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز سه شنبه
☀️ 20 مهر ماه 1400 شمسی
🌙 05 ربیع الاول 1443 قمری
❄️ 12 اکتبر 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تولد شاعر نامدار ايراني، حكيم "ابوالقاسم فردوسي" در طوس (313 ش)
➕ روز ملي كاهش آثار بلايای طبيعي (تصويب 1373 ش)
➕ روز بزرگداشت حافظ
➕ روز اسكان معلولين و سالمندان
🌙 #قمری
➕ وفات حضرت سكينه بنت الحسين (ع) (117 ق)
➕ افتتاح مدرسه "دارالفنون" به همت اميركبير در زمان "ناصرالدين شاه" (1268 ق)
➕ درگذشت حجت الاسلام شيخ "مهدي واعظ خراسانی" (1370 ق)
❄️ #میلادی
➕ كشف قاره امريكا توسط "كريستف كُلُمْبْ" مكتشف و دريانورد ايتاليايي (1492م)
➕ كودتاي "پرويز مشرّف" عليه "نواز شريف" نخست وزير پاكستان (1999م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🏴 وفات حضرت سكينه بنت الحسين(ع) (117 ق)
✍ حضرت آمنه یا امیمه، ملقب به سكينه بنت الحسين(ع) از زنان بزرگ اسلام و نواده ي امام علي(ع)، در حدود سال 42 هجري قمري در مدينه به دنيا آمد. آن حضرت داراي اخلاقي فاضله، صفاتي حميده، بلاغت، فصاحت و جود و كَرَم بود.
✅ آستان بيانش، مرجع ادبا و فضلا و شعراء و ارباب كمال بود و در شعر و ادب مهارت داشت. او همسر عبداللَّه بن حسن(ع) پسر عموي خود بود و از مادري با نام رباب به دنيا آمد.
✅ آن حضرت به همراه پدر، عموها و ديگر اعضاي خانواده از مدينه راهي كربلا شد و در نوزده سالگي پدر و همسر و بستگان را از دست داد و رنج اسارت كشيد. از آن پس راهي مدينه شد تا سرانجام در 75 سالگي در مدينه وفات يافت.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
♻️ روز بزرگداشت حافظ
✍ خواجه شمس الدين محمد حافظ شيرازي در حدود سال 726 ق در شيراز به دنيا آمد. وي پس از فراگرفتن دانش هاي متداول، ديوان شعراي گذشته و معاصر خود را به دقت مطالعه كرد و نخست معنا را از لفظ جدا نمود و لفظ را به دور افكند. آنگاه معنا را در كوره ذهن فروزنده خود ريخت و از آن زيوري گوهر آگين ساخت.
✅ كمال هنر حافظ در اين است كه از همان عناصر در دسترس همگان، معجوني شفابخش و مفرّح تهيه كرده و استادانه و سِحرآفرينانه، آنها را به خدمتِ ابلاغ پيام خود در آورده است. او تفسير قرآن، حكمت و ادبيات عرب را به خوبي مي دانست و چون قرآن را با چند روايت و قرائت حفظ كرده بود، به حافظ شهرت يافت. حافظ با الهام گرفتن از آموزه هاي اسلامي و مفاهيم قرآني و بكارگيري استعارات و كنايات منحصر به فرد، توانست نابترين غزل هاي تاريخ ادبيات ايران را بسرايد.
✅ اهميت حافظ در آن است كه توانست مضامين عرفاني و عشقي را به نحوي در هم آميزد كه از دو شيوه غزل عارفانه و عاشقانه، سبك واحد و جديدي به وجود آيد. تركيباتي كه حافظ در اشعار خود آورده، غالباً تازه، بديع و بي سابقه است و حافظ در ساختن اين تركيبات، نهايت قدرت و كمال ذوق و لطافتِ طبع خود را نشان داده كه كمتر شاعري از اين حيث با او قابل مقايسه است.
✅ شعر حافظ در فضاي اسلامي غوطه ور است و ديوان حافظ مملو از الفاظ و تعابير قرآني مي باشد. علاوه بر اين، در اشعار او، اصطلاحات مربوط به تصوف، عرفان، فلسفه، كلام، تفسير، حديث و فقه و... به مقدار فراوان به چشم مي خورَد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💐 تولد شاعر نامدار ایرانی، ابوالقاسم فردوسی در طوس(۳۱۳ش)
✍ حکیم ابوالقاسم فردوسی ملقب به حکیم سخن، در سال ۳۲۹ هجری، ۳۱۹ شمسی، در روستای طابران طوس به دنیا آمد. از کودکی شیفته دانش و داستان های کهن بود.
🖊 چنین بود که جوانی و همه دارایی اش را به پای فرهنگ سرزمینش ریخت.
فردوسی دل شوره وطن دارد.
با سروده های بی مانندش، از فرهنگ ملتی فرزانه، مستند می سازد.
پارسی می سراید تا نگاهبان گنج واژگان پارسی باشد.
📖 شاهنامه اش نمایش شکوه ایران باستان و شناسنامه یک تمدن کهن است.
♻️ پهلوانان میدان شاهنامه، نه فقط مردان پیلتن که انسانهایی وارسته اند. مردانی که با تباه کاری ضحاکان سر ستیز دارند.
📖 شاهنامه میدان ستیز روشنایی و تاریکی است. نیکی را می ستاید و پلیدی را به خاک می افکند.
✅ او سرانجام در سال ۴۱۶ هجری، ۴۰۱ شمسی، در طوس دیده از جهان فرو بست.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓ برای جبران عاق والدین چه کنیم؟
✍ اگر والدین در قید حیات هستند، بهتر است بیشتر از سابق احترام و ادب و اطاعت را نسبت به ایشان رعایت کرد. که سبب نرم شدن قلب والدین شود. خدای مهربان قلب پدر و مادر را از جنس مهربانی خویش آفریده است. امکان ندارد فرزندی از آنان عذرخواهی کند و آنها او را نبخشند.
✅ اما اگر در قید حیات نیستند؛
1) واجباتی که از آنها در حال حیات فوت شده مثل نماز و روزه و حج و بدهیهای آنها ادا گردد.
2) به آنچه وصیت کردهاند، عمل شود.
3) آنها را تا آخر عمر نباید فراموش کرد. باید برایشان طلب آمرزش و رحمت کرد. به نیابت از آنها صدقه داد. اعمال مستحب به قصد و نیت آنها به جا آورد. و باید هدایای معنوی برای آنها فرستاد.
🌸امام باقر (ع) فرمودند: بندهای که در حیات و زنده بودن پدر و مادرش به حال آنها نیکوکار است. اگر پس از مرگ، آنها را فراموش کند و حقوق و بدهی آنها را ادا نکند و برای آنها طلب رحمت نکند، خداوند او را عاق والدین به شمار میآورد. بندهای که در زمان زنده بودن پدر و مادرش به آنها نیکی و احترام و احسان نکرده، عاق والدین میباشد، اگر پس از مرگ جبران کند و قرض و بدهی آنها را ادا کند و با دعا و طلب رحمت آنها را یاد کند، خداوند متعال او را نیکوکار، نسبت به پدر و مادرش به شمار میآورد و ثبت میکند.(۱)
📚 (۱) اصول کافی، ج۳، ص۲۳۸
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز چهارشنبه
☀️ 21 مهر ماه 1400 شمسی
🌙 06 ربیع الاول 1443 قمری
❄️ 13 اکتبر 2021 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت عالم مجاهد آيت اللَّه "هادي روحاني" نماينده ولي فقيه در استان مازندران (1378ش)
➕ رحلت فقيه جليل و عالم بزرگوار آيت اللَّه "ابوالفضل خوانساري نجفي" (1380 ش)
➕ درگذشت استاد دكتر "رجبعلي مظلومي" محقق و نويسنده برجسته (1377 ش)
➕ تصويب لايحه كاپيتولاسيون توسط مجلس شوراي ملي (1343ش)
🌙 #قمری
➕ تولد مولانا جلال الدين محمد معروف به مولوی (604 ق)
❄️ #میلادی
➕ مرگ "نيكولا دومالبرانش" عالم علوم الهي و فيلسوف شهير فرانسوي (1715م)
➕ كشف "كلر" توسط "كاردينال ويلهْلْم شيل" دانشمند سوئدي (1774م)
➕ تصرف سرزمين تاريخي "بابِل" توسط كوروش هخامنشي (539 سال قبل از ميلاد)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◼️ رحلت عالم مجاهد آيت اللَّه "هادي روحاني" نماينده ولي فقيه در استان مازندران (1378ش)
✍ آيت اللَّه شيخ هادي روحاني در سال 1302 ش (1342 ق) در يكي از روستاهاي توابع بابلسر به دنيا آمد. وي پس از سقوط رضاخان پهلوي، راهي حوزه علميه قم و مشهد شد و پس از طي سطوح عاليه، در درس خارج و فلسفه حضرات آيات: سيد حسين بروجردي، امام خميني، سيد شهاب الدين مرعشي نجفي و علامه طباطبايي حاضر گرديد.
✅ او در سال 1343، به زادگاهش بازگشت و به تأليف و تدريس سطوح عاليه و اقامه جماعت اشتغال جست و همزمان به مبارزه عليه رژيم ستمشاهي و هدايت افكار مردم و پشتيباني از نهضت امام خميني(ره) پرداخت. فعاليت هاي ضدطاغوتي او باعث شد كه در سال 1357 توسط ساواك دستگير و به تهران منتقل شود ولي با تحصن و اعتراض علما و مردم بابل، به زودي آزاد گرديد.
✅ او پس از پيروزي انقلاب اسلامي به نمايندگي امام خميني و امامت جمعه بابل منصوب و براي سه دوره پياپي، به نمايندگي مجلس خبرگان رهبري از سوي مردم استان مازندران برگزيده شد و پس از ارتحال امام خميني نيز به نمايندگي ولي فقيه در استان مازندران و امامت جمعه بابل برگزيده شد و در اين سنگر، منشأ خدمات فراواني گرديد.
✅ اين فقيه فرزانه در كنار فعاليت هاي سياسي و اجتماعي، از امور علمي غافل نماند و آثار متعددي به يادگار گذاشت. برخي از آثار وي عبارتند از: نگاهي به مسأله ولايت، قطره در تفسير سوره حمد و معاد در اسلام. وي سرانجام پس از عمري خدمت به اسلام و انقلاب اسلامي در 21 مهر 1378 ش برابر با سوم رجب 1420 ق در 76 سالگي بدرود حيات گفت و در بابل در مدرسه خاتم الانبياء به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓واجب ترين واجبات بعد از مساله ی توحید، کدام است؟
✍در چهار سوره از قرآن مجيد نيكى به والدين بلافاصله بعد از مساله ی توحيد قرار گرفته است. هم رديف بودن این دو مساله بيانگر اين است كه اسلام تا چه حد براى پدر و مادر احترام قائل است.
✅ در سوره ی بقره آيه 83 مى فرماید :« لَا تَعْبُدُونَ إِلَّا اللَّهَ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا»
✅ سوره ی نساء آيه 36 می فرماید: «وَاعْبُدُوا اللَّهَ وَلَا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئًا ۖ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا.»
✅ در سوره ی انعام آيه 151 مى فرمايد: «أَلَّا تُشْرِكُوا بِهِ شَيْئًا ۖ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا»
✅ و در آیه ی 23 سوره ی مبارکه ی اسراء می فرماید:« وَقَضَىٰ رَبُّكَ أَلَّا تَعْبُدُوا إِلَّا إِيَّاهُ وَبِالْوَالِدَيْنِ إِحْسَانًا»
💦 علامه طباطبایی (ره) می فرماید: مسأله ی احسان به پدر و مادر، بعد از مسأله ی توحيد، واجب ترين واجبات است؛ همچنانكه مسأله ی عقوق[ عاق والدین شدن ] بعد از شرك ورزيدن به خدا از بزرگترين گناهان كبيره است.
📚ترجمه ی تفسير الميزان ، ج13، ص91.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5