#تقویم_شیعه
📅 امروز پنجشنبه
☀️ 28 مهر ماه 1401 شمسی
🌙 23 ربیع الاول 1444 قمری
❄️ 20 اکتبر 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه، محدث، مفسر و اصولي شيعه آيتاللَّه "جعفر نزاري نقدي" (1329ش)
➕ اعتصاب كارمندان وزارت دارايي بر ضد رژيم پهلوي (1357 ش)
➕ اعتراض وزارت امور خارجه ايران به دخالت آشكار آمريكا در امور داخلي ايران (1378 ش)
🌙 #قمری
➕ ورود حضرت معصومه (س) به شهر مقدس قم (201 ق)
➕ رحلت "ميرزا حسين خان دانش" اديب و شاعر (1362 ق)
❄️ #میلادی
➕ تصويب طرح و رنگ پرچم سازمان ملل متحد (1947م)
➕ در گذشت دکتر ادوارد دونل توماس پدر پیوند مغز استخوان(2012 م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◼️ رحلت فقيه، محدث، مفسر و اصولي شيعه آيتاللَّه "جعفر نزاري نقدي" (1329ش)
✍ آيتاللَّه شيخ جعفر نزاري نقدي در سال 1265ش (1303ق) به دنيا آمد. او در چهارده سالگي براي ادامه تحصيل عازم حوزه علميه نجف اشرف گرديد. پس از تكميل مقدمات و سطوح، در درس خارج حضرات آيات عظام: آخوند ملامحمد كاظم خراساني، سيد محمد كاظم يزدي و شيخ احمد كاشف الغطا و ديگر استادان عصر حاضر شد و مراتب عالي علمي را پيمود.
✅ او به دستور استادش، علامه يزدي، جهت تبليغ دين و نشر علوم اسلامي و حل دعاوي شرعي راهي منطقه العماره گرديد و پس از حدود ده سال اقامت در العماره، به عضويت دادگاه شرعي بغداد منصوب شد اما پس از مدت كوتاهي از اين مقام كنارهگيري كرد و در نجف اشرف به تاليف و تدريس و ارشاد مردم همت گماشت.
✅ از اين فقيه اصولي آثار متنوعي به جاي مانده كه الانوارُالعلويه و الاسرارُ المُرتَضَويه، القوانينُ المَنطقيه و نيز حواشي بر شرايع و معالم و شرح شمسيه از آن جملهاند. او سرانجام در بيست و هشتم مهر 1329ش برابر با هفتم محرم الحرام 1370ق در 64 سالگي در نجف اشرف درگذشت و در تاسوعاي حسيني در آن شهر به خاك سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
✅به مناسبت سالروز ورود حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام به شهر قم
✍ حضرت معصومه علیها السلام در روز اول ذیقعده سال 173 قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود. پدر بزرگوار آن حضرت، امام موسی کاظم علیه السلام و مادر گرامی اش حضرت نجمه خاتون می باشد، که بعد از تولد حضرت رضا علیه السلام به «طاهره » ملقب گردید.
✅ در سال 201 قمری در پی انتقال اجباری امام رضا علیه السلام به خراسان، بعد از یک سال تحمل دوری برادر بزرگوارش از مدینه منوره عازم خراسان گردید. عوامل حکومتی بنی عباس، در شهر ساوه به کاروان حامل آن حضرت حمله کرده و همراهان آن حضرت را به شهادت رساندند.
✅ طبق نوشته استاد محقق شیخ جعفر مرتضی عاملی در کتاب حیاة الامام الرضا علیه السلام، آن حضرت را مسموم نمودند. حضرت فاطمه معصومه علیها السلام بر اثر مسمومیت و شدت غم و اندوه در شهر ساوه بیمار گردید و فرمود: مرا به شهر قم ببرید؛ زیرا از پدرم شنیدم که می فرمود: شهر قم مرکز شیعیان ماست.
✅ از این رو حضرت معصومه علیها السلام در 23 ربیع الاول سال 201 قمری به شهر قم وارد شد و مورد استقبال مردم مشتاق و شیفته اهل بیت علیهم السلام قرار گرفت. آن بزرگوار بعد از 17 روز اقامت در منزل موسی بن خزرج که به «بیت النور» شهرت یافت، در دهم ربیع الثانی سال 201 هجری دیده از جهان فرو بست و در «باغ بابلان » محل فعلی مزار آن حضرت دفن گردید.
🌺 امام رضا عليه السلام فرمود:
🌷«مَنْ زارَها فَلَهُ الْجَنَّةُ»
«کسي که فاطمه معصومه را زيارت کند بهشت براي او خواهد بود.»
📚 عيون اخبار الرضا، ج 2، ص 267.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌺 امام صادق عليه السلام:
🌸 «تَدْخُلُ بِشَفاعَتِها شيعَتِيَ الْجَنَّةَ بِاَجْمَعِهِمْ.
به شفاعت فاطمه معصومه(س)، همه شيعيانم به بهشت مي روند.»
📚 سفينةالبحار، ج ۲، ص ۳۷۶.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌺 امام کاظم علیه السلام:
پدر و مادرم به فدایش؛ به آنچه خداوند حکم فرموده است؛ حکم نموده است.
✍ حضرت معصومه علیهاالسلام از قبیل امامزادههای مطلق نیست ـ که هنگام زیارت او، زیارتنامه ی مطلق امامزادهها خوانده شود، بلکه زیارت مخصوص به خود دارد زیرا در روایت آمده است که، [زیارتنامه ی ایشان نص کلام معصوم(ع) است] و نیز آمده: «مَنْ زارَها وَجَبَتْ لَهُ الْجَنةُ؛ هر کس او را زیارت کند، بهشت بر او واجب میگردد». این خیلی کلمه بزرگی است!
🍀 نقل شده که روزی حضرت امام موسی کاظم علیهالسلام در مدینه، در خانه تشریف نداشتند، شخصی آمد که سؤالی از آن حضرت بنماید، حضرت معصومه (س) که در سن کودکی بودند و در خانه تشریف داشتند، میفرمایند: آن حضرت تشریف ندارند، چه کار دارید؟ آن شخص عرض کرد: مسئلهای دارم. میفرماید: بنویس. مینویسد، ایشان پاسخ آن را میدهد، بعد که حضرت امام کاظم (ع) به خانه برمیگردد، مادرش جریان را به آن حضرت عرض میکند، حضرت میفرماید: «بِأَبِی هِی وَ أُمی، حَکمَتْ بِما حَکمَ اللهُ!؛ پدر و مادرم به فدایش، به آنچه خداوند حکم فرموده، حکم نموده است».
🔷اینها افراد عادی نبودهاند، خدا میداند این خاندان چه شخصیتهایی بودهاند، این همه کرامات برای ایشان ذکر کردهاند، پس چه میگویند کسانی که این مطالب را درباره خود حضرت رسول (ص) هم خرافات میدانند! یا آن کس که ـ نعوذبالله ـ میگوید: «عَصای خَیرٌ مِنْ مُحَمدٍ!؛ عصای من بهتر از محمد (ص) است». و یا آن پاسبانی که کنار ضریح حضرت رسول (ص) ایستاده و میگوید: به جای ضریح، دست مرا ببوس!
📚در محضر بهجت، ج۲، ص۱۳۷
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز جمعه
☀️ 29 مهر ماه 1401 شمسی
🌙 24 ربیع الاول 1444 قمری
❄️ 21 اکتبر 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ درگذشت آیتالله محمدرضا مهدوی کنی، رییس مجلس خبرگان رهبری ( 1393 ش)
➕ رحلت فقيه اصولي و متكلم و محدث بزرگوار "سيد اسماعيل نوري طبرسي" (1282 ش)
➕ اعتراض روحانيون قم به رژيم پهلوی در پي وقوع فاجعه مسجد كرمان (1357 ش)
➕ اعتصاب كارگران و كاركنان صنعت نفت ايران (1357 ش)
➕ روز صادرات
🌙 #قمری
➕ سرنگوني دولت ساماني و پايه گذاري حكومت "غزنويان" توسط "الب تكين" (350 ق)
➕ درگذشت "ابن بواب" فقيه، اديب و خوشنويس (413 ق)
❄️ #میلادی
➕ اختراع لامپ برق توسط "توماس آلوا اديسون" مخترع شهير امريكايي (1879م)
➕ مرگ "علي عزت بگوويچ" رئيس جمهور پيشين بوسني و هرزه گوين (2003م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◾️درگذشت آیتالله مهدوی کنی، رییس مجلس خبرگان رهبری ( 1393 ش)
✍ آیت الله محمدرضا مهدوی کنی در 14 مرداد 1310 در روستای کن از توابع تهران به دنیا آمد. او در سال 1327 درسن 17 سالگی برای ادامه تحصیل به قم مهاجرت نمود و تا سال 1340 در محضر استادان مبرز آن زمان همچون آیات عظام؛ علامه طباطبایی، بروجردی، امام خمینی، گلپایگانی و ... تلمذ کرد.
✅ او پس از بازگشت به تهران در سال 1340، در مدرسه مروی به تدریس علوم حوزوی مشغول شد و از سال 1342 امامت جماعت مسجد میدان فردوسی را پذیرفت. این مسجد پایگاه مناسبی برای فعالیت های اجتماعی و سیاسی ایشان شد.
✅ مبارزات وی علیه حکومت طاغوت، باعث دستگیری های متعدد، تبعید، شکنجه و زندانی شدن این عالم مبارز گردید و در آستانه پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی آزاد شد.
✅ وی در اوایل انقلاب سرپرست کمیته انقلاب اسلامی، وزیر کشور، سرپرست نخست وزیری را به عهده داشت. ایشان همچنین علاوه بر ریاست مجلس خبرگان رهبری، ریاست دانشگاه امام صادق و دبیر جامعه روحانیت مبارز تهران را نیز برعهده داشت.
✅ او سرانجام در 29 مهر 1393، دار فانی را وداع گفت و در جوار حرم مطهر عبدالعظیم حسنی (ع) به خاک سپرده شد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌺 امام حسین علیه السلام:
🌷 یَظهَرُ اللَّهُ قائِمَنا فَیَنتَقِمُ مِنَ الظّالِمینَ.
خداوند قائم ما را از پس پرده غیبت بیرون مى آورد و آنگاه او از ستمگران انتقام مى گیرد.
📚 إثباة الهداه، ج ٧، ص ١٣٨.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
❓چرا وجود حضرت مهدی(عج) به خورشید پشت ابر تشبیه شده است؟
✍ پاسخ این سوال برمی برگردد به سخن خود امام زمان(ع) که وجود خویش را در عصر غیبت کبری، به خورشید در پس ابر تشبیه کرده است. آنجا که میفرمایند:
🌺 «أَمّا وَجْهُ الاِْنْتِفاعِ بی فی غَیْبَتی فَکَالاِْنْتِفاعِ بِالشَّمْسِ إِذا غَیَّبَتْها عَنِ الاَْبْصارِ السَّحابُ؛ امّا چگونگی استفاده از من در غیبتم، همانند استفاده از خورشید است هنگامى که ابرها آن را از دیدگان پنهان نگاه دارد.»(1)
✅ در این تشبیه، نکات جالبى نهفته است که به بعضى از آنها اشاره مىکنیم:
1⃣ همان گونه که خورشید، منشأ حیات موجودات و مایهى گرمى و حرارت و نور و حرکت و … است، حیات معنوى جامعه، از وجود امام زمان(ع)، و بقاى آن نیز به بقاى وجود آن حضرت وابسته است.
2⃣ همان گونه که خورشید واسطه ى بهره گیرى موجودات از نور و حرارت است، امام نیز واسطه ى اعلا براى فیض بردن موجودات است.
3⃣ همان گونه که مردم، انتظار خارج شدن خورشید از پَسِ ابرها را دارند، تا از وجود و ظهورش استفاده ببرند، در ایّام غیبتِ آن حضرت نیز مردم، منتظر ظهور و خروج اویند و از ظهورش مأیوس نمىگردند.
4⃣ همان گونه که ابر، کاملاً خورشید را نمىپوشاند و نور خورشید به زمین و زمینیان مىرسد، غیبت هم مانع کامل براى بهره دهى حضرت نیست. و مردم از وجود مبارک او بهره مىبرند.
5⃣ همان گونه که شعاع خورشید، به مقدار روزنهها و اندازهى پنجرهها، داخل اتاقها مىشود و مردم از آن بهره مىبرند، مقدار بهرهى مردم از وجود و آثار و برکات آن حضرت نیز، به اندازهى قابلیّت آنان است.
____________________
(1) الغیبة، شیخ طوسى، ص292، ح247 ؛ / احتجاج، ج2، ص284.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5