💠 مبانی حجاب(۵)
مبنای عقلی و فطری حجاب
✍ احکام اسلام همگی مبتنی بر وحی و بر اساس عقل و فطرت پاک انسانی با حاکمیت اراده و تدبیر و حکمت خالق هستی رقم خورده است. بر اساس اسلام که یک دین منطبق با عقل است، حجاب یک وظیفه اى است که بر عهده زن نهاده شده و حکم شده که زن در معاشرت و برخورد با مرد باید کیفیت خاصى را در لباس پوشیدن مراعات کند.
🔹 شرافت زن اقتضا می کند، هنگامى که از خانه بیرون می رود متین و سنگین و با وقار باشد، در طرز رفتار و نوع پوشش هیچگونه عمدى که باعث تحریک و تهییج دیگران شود به کار نبرد. طبق آمار روزمره موجود، خانمهایی که بدحجابند بیشتر مود آزار و اهانت و تعرض نامحرمان و نامردمان قرار می گیرند.
🔸 عقل سلیم هم ما را به پوشش و حجاب دستور می دهد و آن را مایه کرامت و حفظ انحرافات و موجب استواری انسان می داند و آنچه را که باعث بی عفتی و پیامدهای شوم برهنگی می شود، مذموم و ناپسند می داند.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز یکشنبه
☀️ 13 آذرماه 1401 شمسی
🌙 09 جمادی الاول 1444 قمری
❄️ 04 دسامبر 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ تشكيل اولين كنفرانس اسلامي فلسطين در تهران (1369ش)
➕ رحلت عالم بزرگوار آيت الله "سيدمرتضي موحد ابطحی" (1371ش)
➕ مهاجرت علماي ايراني مقيم عراق به ايران در پي اولتيماتوم روسيه به دولت ايران (1290ش)
➕ روز بيمه
🌙 #قمری
➕ رحلت آيت اللَّه سيد حيدر حلّی (1304 ق)
➕ درگذشت عالم بزگوار آيت اللَّه ميرزا عبدالرحيم نهاوندی (1304 ق)
❄️ #میلادی
➕ حمله نيروهای انگليسی به خارك و بوشهر (1856م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
✳️ مهاجرت علماي ايراني مقيم عراق به ايران در پي اولتيماتوم روسيه به دولت ايران (1290ش)
✍ مجلس شوراي ملي در سال 1289 ش تصويب كرد كه ايران براي اصلاح امور اقتصادي خود، مستشار مالي از آمريكا استخدام كند. در پي آن مورگان شوستر آمريكايي به مدت سه سال به عنوان خزانه داري كل كشور منصوب شد. اين عمل با مخالفت شديد روسيه تزار مواجه گرديد و به ايران هشدار داد كه اگر شوستر از ايران اخراج نشود، به ايران لشكركشي خواهد كرد.
.
✅ هنگامي كه مجلس در برابر اين اولتيماتوم مقاومت كرد، دولت روس، شمال ايران را اشغال كرد و تا قزوين پيش رفت. وقتی روحانيون ايراني مقيم عتبات عاليات عراق از جريان اولتيماتوم روسيه به ايران با خبر شدند، براي نجات ايران و مبارزه با روسها تصميم گرفتند تحت رهبري آيت اللَّه آخوند خراساني و شيخ عبداللَّه مازندراني به ايران باز گردند.
✅ آيت اللَّه آخوند خراساني كه قصد عزيمت به ايران را داشت، به طور كاملاً مشكوكي بر اثر يك بيماري ناگهاني وفات نمود و اين حركت، باز ماند. دولت ايران سرانجام به ناچار در برابر خشونت دولت روسيه تزاري تسليم شد و به خدمت مستشاران آمريكايي پايان داد.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠عقوبت هفت گناه در کلام امام صادق(ع)💠
✍ هر گناهی که انسان انجام می دهد، عقوبتی دارد که شخص گناهکار گرفتار آن می شود. برخی از این گناهان علاوه بر عقوبت اخروی در همین دنیا هم عقوبت دارد و آثار آن متوجه شخص گناهکار می شود.
🌺امام صادق (ع)در مورد عقوبت هفت گناه می فرماید:
1⃣ گناهی كه نعمت ها را تغيير میدهد،
تجاوز به حقوق ديگران است.
2⃣ گناهی كه پشيمانی می آورد،
قتل است.
3⃣ گناهی كه گرفتاری ايجاد می كند،
ظلم است.
4⃣ گناهی كه آبرو می بَرد،
شرابخواری است.
5⃣ گناهی كه جلوی روزی را می گيرد،
زنا است.
6⃣ گناهی كه مرگ را شتاب می بخشد،
قطع رابطه با خويشان است.
7⃣ گناهی كه مانع استجابت دعا می شود و زندگی را تيره و تار می كند،
نافرمانی از پدر مادر است.
📚 علل الشرايع، ج ۲، ص ۵۸۴
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 مبانی حجاب(۶)
مبنای تاریخی حجاب قبل از اسلام در ایران
✍ حجاب و پوشش در تمام ادیان و مذاهب در طول تاریخ به عنوان امری مقدس وجود داشته است. آثار به جای مانده از انسانهاى اولیه هم نشانگر همین امر است که حجاب پیشینه اى به درازاى تاریخ دارد و اختصاص به اسلام هم ندارد.
🔹در تصاویرى که از دختران و پسران بر اهرام سه گانه مصر که قدمت آن به سه هزار سال قبل از میلاد می رسد بر جای مانده، می بینیم که دختران تمام بدن و پسران نیمه پایین بدن خود را پوشانده اند. این تصاویر و دیگر نقوش تاریخی همچون تخت جمشید نشان می دهند که اصل حجاب قبل از ظهور اسلام هم بوده و فقط با حلول اسلام، کامل و مقدس و ارزشمند شناخته شده و حدود آن تعیین گشته است.
🔸بنابر نقل تاریخ، حجاب قبل از اسلام در ایران رایج بوده و ایرانیان قبل از اسلام هم محجوب بودند. تقید بر مسئله حجاب در ایران علاوه بر مبنا و ریشه دینی، ریشه تاریخی نیز داشته است. چنانکه در میان اقوام و تمدن های عهد کهن، پوشش زن ایرانی در مقایسه با پوشش تمدن های دیگر کامل تر بوده است.
🔹شهید مطهری در مورد این که کدامین اقوام دارای حجاب بوده اند چنین بیان می کند: "در ایران باستان و در میان قوم یهود و احتمالاً در هند حجاب وجود داشته است و از آن چه در قانون اسلام آمده سخت تر بوده است. اما در عرب جاهلیت حجاب وجود نداشته است و به وسیله اسلام در عرب پیدا شده است."
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
#تقویم_شیعه
📅 امروز دوشنبه
☀️ 14 آذرماه 1401 شمسی
🌙 10 جمادی الاول 1444 قمری
❄️ 05 دسامبر 2022 میلادی
☀️ #شمسی
➕ رحلت فقيه بزرگوار و مدرس كبير آيت اللَّه "سيدمحمدباقر درچه ای اصفهانی" (1302ش)
➕ درگذشت رياضیدان، فيلسوف و حكيم عاليقدر "ميرزا طاهر تنكابنی" (1320 ش)
➕ بمباران نيروگاه برق "نكا" در مازندران توسط عراق (1365 ش)
🌙 #قمری
➕ وفات "امام بيهقی" از مشاهير محدثين و حافظ قرآن (458 ق)
➕ كشته شدن "خسروپرويز" پادشاه مغرور سلسله ساسانيان (7 ق)
➕ درگذشت آيت الله "حاج ميرزا علی اكبر نوقاني" فقيه و مجتهد (1370 ق)
❄️ #میلادی
➕ درگذشت نلسون ماندلا، رییس جمهور سابق آفریقای جنوبی (2013 م)
—----------
🇮🇷 كانال مفاخر
📡 @Mafakher
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
◼️ به مناسبت سالروز رحلت آیت الله سیدمحمد باقر درچه ای موسوی اصفهانی
✍ آیت الله سید محمدباقر درچهای، فقیه و اصولی شیعی در سال۱۲۶۴ق، در درچه اصفهان از توابع خمینی شهر به دنیا آمد. نسبش با ۳۱ واسطه به موسی بن جعفر میرسد و از اولاد «موسی الثانی» محسوب میشود. بدین سبب او را «موسوی» لقب دادند.
✅ حاشیه بر متاجر شیخ انصاری،
حاشیه بر مناسک حج،
رسالهای در جبر و تفویض،
حواشی بر رساله عملیه،
حاشیهای بر مکاسب شیخ انصاری و... از جمله تالیفات وی می باشد.
✅ این عالم وارسته پس از ۷۸ سال تلاش و مجاهدت علمی و خدمت به مردم، سرانجام در سال ۱۳۴۲ق، دیده از جهان فرو بست و در تخت فولاد اصفهان رخ در نقاب خاک کشید.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
🌷امام جعفرصادق علیهالسلام:
اَلمِرصادُ قَنطَرةٌ علیالصِّراطِ لایجوزُها عبدٌ بمَظلَمةِ عَبدٍ.
مرصاد (کمینگاه) جایگاه رفیعی است بر روی پل صراط که هیچ بندهای که حق و مظلمهای از مظالم عباد به گردنش باشد از آن عبور نخواهد کرد.
📚بحارالانوار، ج ٨، ص ٦٦.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
هدایت شده از مفاخر
💠 حق الناس و مصادیق آن
✍ حق الناس دارای معنای عام و فراگیر است. حقالناس فقط به حقوق مالی اختصاص ندارد بلکه جان و آبروی افراد را نیز در برمیگیرد. از اینرو غیبت، تهمت، سخنچینی و آزار و اذیت کردن دیگران را نیز حقالناس شمردهاند. شاید بتوان حق الناس را به ۳ قسم تقسیم کرد:
۱) حقوق طبیعی: یعنی هر کس دارای حق طبیعی است و اگر انسانی این حق را از کسی بگیرد، حق وی را پایمال کرده است. حقوق طبیعی مثل: حق امنیت، حق آزادی. مثلا اگر با عملی مانع آرامش خاطر دیگران شویم حق طبیعی آنها را پایمال کرده ایم و حق الناس بر گردن داریم.
۲) قسم دوم، حقوق موضوعه است؛ یعنی مجموعه قواعد مدنی، نظامی و سیاسی که قانون گذار وضع می کند. برخی از حقوق ریشه در قرآن و احادیث ندارد بلکه قوانین موجب وضع آن می شود. مثلا قانون است که هنگام سبز بودن چراغ راهنما برای راننده، عابر پیاده وظیفه دارد بایستد و بالعکس. اگر کسی این قانون را رعایت نکرد در اصل سلب حقوق از دیگران کرده است و این حق الناس است.
۳) قسم سوم حقوق دینی است؛ حقوقی که شرع مقدس قرار داده است. مثل زکات که حق فقرا است. انسانی که این حق را نمی پردازد در اصل به فقرا لطمه وارد می کند یا خمس که خداوند فرموده یک پنجم اموال خود را برای مصارفی که وجود دارد، داده شود. اگر کسی این حقوق را پرداخت نکند، مرتکب حق الناس شده است.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5
💠 مبانی حجاب(۷)
مبنای هویتی و ملی حجاب:
✍ یکی از علت های بدحجابی بحران هویت از خود و از ملیت است. کسی که نداند ایرانی است یا غربی، مسلمان است یا غیر مسلمان و خلاصه نسبت به آئین و فرهنگ خود آشنا نباشد و به آن افتخار نورزد، بی هویت است و خیلی از بی فرهنگیها و فسادها و بدحجابی ها تقریبا ریشه در آن دارد. اینکه فرد از فرهنگ و مرز و بوم خود خبر نداشته باشد و افکار و اندیشه ملی هویتی خود را رها کند و کاملا خودباخته و فریفته فرهنگ مبتذل و وارداتی غرب باشد و یا لباس ملی و عرفی بلاد خویش را نشناسد و با پشت پازدن به همه ارزشهای ملی دینی و بومی جامعه خود پوشش تزیینی و بهره جویانه و استعماری وضد شخصیتی غربی ها را بر تن کند، این یعنی بی هویتی و از خودباختگی که ریشه انحرافات فردی واجتماعی است.
🔹حجاب زنان ما خاستگاه ملی و هویتی در پرتو دینداری آنها دارد و همچنین چادر بعنوان حجاب برتر غیر از جنبه دینی که باخود دارد، همواره یک نماد انقلابی و ملی هم محسوب می شده و ریشه بومی و پشتوانه عزتمندی درطول تاریخ داشته است. اکنون با یک بررسی مقایسه ای می توان باتوجه به آثار شوم بی بندوباری ها در غرب که عموما بجهت بی حجابی زنان و مردانشان گسترش یافته بیش از پیش به اهمیت این حکم دینی در اسلام و جامعه اسلامی ایران پی ببریم.
http://eitaa.com/joinchat/2697003010C86ca0b02c5